|
|
#5161 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 5
W Bielańskim. Zrobiłam rekonesans wśród koleżanek ze studiów i z aplikacji, jeszcze o Żelaznej były dobre opinie, ale tam się trochę boję, bo po pierwsze nie mam tam lekarza prowadzącego, obłożony jest jak nie wiem, plus w centrum miasta prawie, a boję się korków
![]() Moje dziewczyny nie polecały Karowej i Solca, pozytywnie się wypowiadała jedna na temat Żwirki i Wigury, tam właśnie otworzyli nową porodówkę. Co do Bielańskiego - właśnie tydzień temu oddali tu oddział po remoncie, lekarze wszyscy mają tu dobre opinie, gorzej z opinią dotyczącą opieki poporodowej, ale mąż mówi, że wykupimy położną i żebym się nie martwiła. Jest anestezjolog na oddziale, nie muszą go ściągać z innego oddziału, znieczulenie to standard, poza tym moja gin prowadząca tutaj pracuje, więc mam nadzieję, że ja - naczelny panikarz RP przeżyję A Ty nad jakim szpitalem myślisz?
|
|
#5162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze dlatego ze wiecej musze przewidziec i wczesniej przygotowac ale wszystko.na czas,nawet na imprezy do tesciowej pu ktualnie zaczelismy przyjezdzac ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#5163 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbym miała chociaż jedno dziecko to wiedziałabym co mnie czeka a tak - jedna wielka niewiadoma jak ja się ogarnę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() niecierpie się tak czuć
|
|
#5165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głupie są czasem te myśli 😢
|
|
#5167 | ||
|
Rozeznanie
|
DomimaZet gratki za wizytę
widzę, że Ty taki typ człowieka, co to zawsze potrafi znaleźć coś negatywnego, żeby móc się czymś martwić było tyle dobrych informacji, ciesz się z tego staraj się we wszystkim szukać pozytywów i cieszyć się najmniejszymi rzeczami, bo się zajedziesz... ja mam taką filozofię, że zawsze zakładam najgorsze, a wszystko co lepsze od tego to już sukces, ale bardziej na zasadzie, żeby być na to przygotowanym, a nie się tym zadręczać... ściskam mocno oby Maleńka się obróciła tak jak Mamusia by chciała i żeby infekcja poszła szybko precz ![]() przyznaj się - oszukiwałaś? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#5168 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór,
Nawet nie cytowałam, bo byłam pewna, że nim dobrnę do końca, to już wątek będzie zamknięty i Dziś byłyśmy u teściów, zrobiłam beze pavlowej i wyszła fajnie 😊 Moje dziecko w 22t4d ważyło podobno 619g zobaczymy jak dalej będzie przybierać. Pierwsza córka urodziła się w 38tc z wagą 3300g. Staram się smarować na bieżąco brzuch, posladki i piersi. Używam oleju kokosowego z rossmana. Gratuluję udanych wizyt i przebytych glukoz ❤️ Dziś weszłam na górę u teściów i znalazłam te najmniejsze kartony z ciuszkami. Wzięłam ze sobą jedno body i jedne spodenki w rozmiarze 56. Boże jakie one małe, ja już nie pamiętam że moja córka taka była 🙈🙊🙉 Z multicookerów sprawdźcie inne też kohersena. Ja przejrzałam wszystkie te urządzenia i wybrałam właśnie ten. Koszt ok 3,7k Mi się marzy porządny ekspres do kawy mmm ale chyba póki co mamy inne wydatki. Miałam majtki Canpol i użyłam aż jedną sztukę (no może dwie) i przeszłam na zwykłe. Teraz od razu biorę zwykle z pepco za 2zl 😊20180130_155754.jpg |
|
|
|
#5169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#5170 |
|
Zakorzenienie
|
Te myśli teraz to czasami nie jesteśmy do końca MY , tylko hormony, ja pamiętam pierwsze dni po szpitalu przepłakałam, wyłam o byle gów** i sama nie wiedziałam dlaczego , więc to trzeba przetrwać,a później już z górki.
Poradzisz sobie napewno najlepiej jak się da
|
|
|
|
#5171 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam 😚
Miałam to samo. Bóbr na zawołanie 😢 |
|
|
|
#5172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#5173 |
|
Zakorzenienie
|
mój pierwszy wybuch płaczu był dzień po przyjeździe ze szpitala, dzwoni teściowa, pomijam fakt,ze juz mnei rozpierdzielali siedzeniem w szpitalu i gapieniem się jak męcze się z dzieckiem,zeby złapało cyca.
dzwoni..09:00, siedze z wielką podpaską,usiłuje karmić syna, słysze męza jak rozmawia o o której? ok my w domu. pytam o co chodzi, to mi mówi,ze zaraz mama przyjedzie na cały dzień to Ci pomoże... i jak zaczełam wyć, to nie mogłam się uspokoić, nic nawet nei powiedziałam, sam oddzwonił,zeby nie przyjeżdzała, bo płacze
|
|
|
|
#5174 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Już sobie wyobrażam te kurtuazyjne rozmówki po porodzie - No jak Ty się czujesz? - Wspaniałe!* *no bo co powiesz? Ostatnio mi się wymsknęło na takie pytanie, że spać nie mogę to co usłyszałam? "Ja to nie mam problemów, przykładam głowę do poduszki i śpię" Tadam! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#5175 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie majowe 2018 cz. 5
Dzień dobry
Jest nowy wątek ? Coś się widzę zatwardzilo i koniec Wstałam. Idę się ogarniać . Wczoraj mnie znowu zmogło tak ze zapomniałam globulki masakra z tym spaniem Miłego dnia ![]() MYBOYISMINE i DOMI - kciuki za wizyty - czekamy na relacje co tam u naszych Dziewuszek ❤️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez DomimaZet Czas edycji: 2018-01-31 o 06:36 |
|
|
|
#5176 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
za dzisiejsze wizyty. Mój cel na dzisiaj to przeżyć glukoze. Do kubeczka już też nasiusialam.
|
#5177 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#5178 |
|
Zakorzenienie
|
Edzka
za glukoze.Domii, Myboyismine za dzisiejsze wizyty 😘Polasia, beza wyglada oblednie ![]() Magdalenka, Malinka - hormony nami rzadza po prostu, stad czasem takie dni, chwile zwatpienia, ale na pewno damy rade 😘 ja sobie mowie, ze pewnie lekko nie bedzie, ale bede sie starala byc jak najlepsza mama. Domii jak synek? 😘 Dzien dobry 🌼 Ostatnio mam jakas faze na spanie, jak sie poloze wieczorem to 3 sekundy i spie i to tak spie, ze mam wrazenie ze nic nie jest w stanie mnie obudzic wczoraj juz taka przymulona bralam insuline i zapomnialam, ze mialam zwiekszyc ale dzis rano cukier w normie wiec chyba na razie poczekam na rozwoj sytuacji.Planow na dzis w sumie nie mam, po poludniu jakies male zakupy spozywcze, obiad mam od wczoraj wiec dzien leniucha moze cos posprzatam. Jutro mam zamiar przejsc sie zobaczyc co slychac w lumpku 😜Aa wczoraj bylismy u dziadka, jest jeszcze troche opuchniety i mowil ze jakos mu brakuje checi zeby wyjsc na dwor, ale ogolnie juz z nim lepiej, ciesze sie 😊 pojechalismy bez zapowiedzi zeby znowu babcia nie szalala z ciastem, salatka itd., ale kolacje i tak musiala postawic ![]() Aa i jeszcze mialam napisac, ze wizaz psuje nam statystyki przeciez juz prawie 200 postow na konto szostej czesci watku bysmy mialy a przez nich tkwimy w piatej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _St0kr0tka Czas edycji: 2018-01-31 o 06:48 |
|
|
|
#5179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i gratuluję udanej wizyty i kolejnego potwierdzenia Lenki mam nadzieję, że moja nadal nią jest![]() domi, kciuki i zdrówka dla synka ![]() ja już zbieram się, wizyta na 8 ciekawe , czy w labo są moje wyniki badań, bo miały być na on a wczoraj jeszcze nie było....
|
||
|
|
|
#5180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#5181 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
dalej nie ma nowego wątku?Kciuki za dzisiejsze wizyty i glukozy! Czekam na relacje ![]() Chyba idę spać dalej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nic a nic
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8098417 1]I tak długo wytrzymała jak do następnego dnia była uprzejma poczekać, mogła siedzieć na wycieraczce 😆 Już sobie wyobrażam te kurtuazyjne rozmówki po porodzie - No jak Ty się czujesz? - Wspaniałe!* *no bo co powiesz? Ostatnio mi się wymsknęło na takie pytanie, że spać nie mogę to co usłyszałam? "Ja to nie mam problemów, przykładam głowę do poduszki i śpię" Tadam! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Rumians to gdzie Ty głowę przykładasz, że spać nie możesz? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
ale fakt, już by była spora część kolejnego wątku. Nie mam pojęcia dlaczego to tyle trwa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Kciuki za dzisiejsze wizyty Dzisiaj mąż ma wolne więc misja panele, drzwi, farba, lustro i milion innych rzeczy, których nie mamy kiedy załatwić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#5183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia na zakupach ✊️ ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#5184 |
|
Zakorzenienie
|
Glukoza wypita. Teraz tylko jej nie
|
#5185 |
|
Zakorzenienie
|
Hello! Myboy i domii kciukasy. No i kciuki za słodziaki glukozowe.
Polasia, jaka beza ![]() Stokrotka, super że z dziadzią lepiej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5186 |
|
Zakorzenienie
|
za nie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5187 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga! Gruba impra żelazowa- sok z buraka, rybka, fryki z batata i szpinak. Na deser suszone morele, bo studniówka!
IMG_20180131_080344.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5188 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za wizyty dzisiejsze i gluloze
![]() Magdalenka gratki studniowki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juz dwa klucia za mną. Jeszcze raz. Gorzej, że pielegniarka niezbyt wprawiona i z dłoni mi pobiera, boli jak cholera.
|
|
#5190 | |
|
Zadomowienie
|
SUNSET- o Żwirki Wigury dobrze słyszałam i czytałam, ale dojazd tam i zaparkowanie skutecznie mnie zniechęca.
Najbliżej mi do IMID, to że jest po remoncie działa na plus Mój lekarz pracuje w podwarszawskim szpitalu, tam też rodziłam pierwsze dziecko i byłam zadowolona. Tyle, że zmienił się ordynator i trochę ekipy... ale wydaję mi się, że mimo wszystko będę w nim kolejny raz. ew. imid, jakby coś się działo. EDZKA- zdrówko! telefon naładowany na glukozowanie? ![]() GROSZEK - powodzenia na zakupach! Ja z chęcią pooglądam, co zakupiliście [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8098417 1]I tak długo wytrzymała jak do następnego dnia była uprzejma poczekać, mogła siedzieć na wycieraczce 😆 Już sobie wyobrażam te kurtuazyjne rozmówki po porodzie - No jak Ty się czujesz? - Wspaniałe!* *no bo co powiesz? Ostatnio mi się wymsknęło na takie pytanie, że spać nie mogę to co usłyszałam? "Ja to nie mam problemów, przykładam głowę do poduszki i śpię" Tadam! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] RUMIANKU, po porodzie to już tylko o dziecko będą pytać o Twoje samopoczucie tylko w ciąży hehe A serio, to jak mnie ktoś pytał o to, jak się czuję po porodzie, to mówiłam zgodnie z prawdą : tak jak po porodzie (w domyśle- zimaginuj sobie sam :P )---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
są lekarze i lekarze... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

A Ty nad jakim szpitalem myślisz?

serio! odciążają nieco dolny odcinek kręgosłupa... u mnie to on jest najbardziej poszkodowany 

widzę, że Ty taki typ człowieka, co to zawsze potrafi znaleźć coś negatywnego, żeby móc się czymś martwić
ja mam taką filozofię, że zawsze zakładam najgorsze, a wszystko co lepsze od tego to już sukces, ale bardziej na zasadzie, żeby być na to przygotowanym, a nie się tym zadręczać... ściskam mocno oby Maleńka się obróciła tak jak Mamusia by chciała i żeby infekcja poszła szybko precz
wiec wtedy moze cos sie dowiem i podejrze moje wstydliwe dziecko

już sobie zaczęłam wkręcać ze się nie obróci tylko zostanie w takiej bezsensownej pozie 
za dzisiejsze wizyty.
✊️ bądź dzielna
i to tak spie, ze mam wrazenie ze nic nie jest w stanie mnie obudzic
wczoraj juz taka przymulona bralam insuline i zapomnialam, ze mialam zwiekszyc ale dzis rano cukier w normie wiec chyba na razie poczekam na rozwoj sytuacji.
️
i gratuluję udanej wizyty i kolejnego potwierdzenia Lenki
mam nadzieję, że moja nadal nią jest
dalej nie ma nowego wątku?