|
|
#5161 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zmniejszenie piersi
|
|
|
|
#5162 |
|
Przyczajenie
|
ja powiedziałam, że chciałabym mieć d w kierunku raczej do c niż e. rozmiarowo robią mniej więcej podobne piersi, ale dr Bugaj mówiła, że takie napakowane małe piersi gorzej się też goją. Dziewczyny, trzeba zwrócić też uwagę na to, że nasze melony wyjściowo nie są przeciętne. Są ogromne i bardzo ciężko zrobić z nich dość małe skoro prawie wyrastają nam spod pachy
Tekla, ja nie miałam zdjęć kręgosłupa. W Łęcznej wystarczyło tylko zaświadczenie od ortopedy. Iza_rut też mam problem z dodzwonieniem się do łęcznej... jakby słuchawka była cały czas odłożona na bok, a nie na widełki... dobijam się o każdej porze, czasem kilka razy w ciągu minuty. też mam ten problem i musze zarejestrowac się na kontrole :/ |
|
|
|
#5163 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
)Śledzę ten temat żeby nie skłamać z 3 lata. Mam skierowanie na pomniejszenie piersi od ortopedy, usg piersi, rezonans kręgosłupa. Powiedzcie mi proszę czy są jeszczd gdzieś kliniki, które na nfz robią operacje? Czy są z innych miejsc niż Łęczna dobre opinie? Co z tym szpitalem w Krakowie? Czy na Śląsku jest gdzieś miejsce gdzie wykonują takie operację? Noszę rozmiar 70J i już mam dość życia z tym... chcę normalnie funkcjonować a nie męczyć się ;( Terminy na 2020 są przerażające jeżeli chodzi o Łęczną ale wiadomo, że jak nie będzie innej opcji to się zdecyduję. Proszę o jakieś informacje, porady, wsparcie, gdzie mam jechać, dzwonić )Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5164 |
|
Raczkowanie
|
Tak Scan Med czyli Szpital św.Rafała,ja miałam sam lifting,sale są dwuosobowe jednak ja byłam akurat sama,pielęgniarki kochane!
Dziewczyny czy to normalne,ze są małe wycieki z ran? Nie wiem muszę coś zmienić bo plastry zaczynaja mnie uczulać... |
|
|
|
#5165 |
|
Raczkowanie
|
Boże jak ja wyglądam jak po wybuchu bomby na cyckach aż mi słabo...
Czy to normalne? |
|
|
|
#5166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo fajny kształt! Tez takie pragnę! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#5167 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5168 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#5169 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#5170 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5171 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
3mam kciuki w takim razie i życzę powiedzenia daj znać jak było ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#5172 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#5173 |
|
Raczkowanie
|
Warto zacisnąć zęby i walczyć o swoje!
To najlepsze co możesz zrobić dla siebie i swojego kręgosłupaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5174 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5175 |
|
Raczkowanie
|
Czy jest ktoś kogo operowal dr. SIREK?
|
|
|
|
#5176 |
|
Raczkowanie
|
On w Bielsku jest i tam też robią naNFZ
|
|
|
|
#5177 |
|
Rozeznanie
|
Alicya2017 normalne są wycieki z ran mi też wylatywało popsikaj octaniseptem przyklej nowe opatrunki powinno być lepiej
|
|
|
|
#5178 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#5179 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo ładne - i kształt i rozmiar.
Za trzy lata jak doczekam też bym chciał mieć takie zgrabne! Jak wygoi się to będzie lepiej! Mi się też wszystko źle zazwyczaj goi, wiec spodziewam się podobnego widoku dzięki za foty po
|
|
|
|
#5180 |
|
Raczkowanie
|
Donia 😘ja dopiero czwarty dzień po więc wszystko świeże....psikam octaniseptem i zakładam opatrunki.W piątek mam się wykąpać cała i zdjąć stripy.
Mi dr Mądry tak właśnie kazał,większość z Was używa Bactigrasy i inne ja nie mam takich zaleceń ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Yoanka dziekuje☺️ teraz modlę się żeby się goiło,krwiaki mnie nie przerażają,ale te rany wielkie ojej 😱 ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- A jak ten Bactigras się używa ? Na ranę i co dalej na to jakiś plaster czy jak? |
|
|
|
#5181 |
|
Rozeznanie
|
Bactrigas to ta siateczka z antybiotykiem ja myłam szarym mydłem potem psiakałam octaniseptem chwile odczekałam na to siateczka na to gaza jałowa i staniczek i tak rano i wieczorem i bardzo szybko się wygoiłam
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- nakładałam na całe brodawki + rany pod biustem w tych łączeniach mąż wycinał mi takie ładniutkie trójkąciki
|
|
|
|
#5182 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje Donia,kupię w takim razie ten Bactigras i od piątku jak już będę mogła się cała wykapać będę próbować.I to sie tak trzyma bez plastra?
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- A i myślisz,ze mogę ten bactigras naklejac na szwy ? Bo ja mam rozpuszczalne wszystkie |
|
|
|
#5183 |
|
Przyczajenie
|
Hej kobitki
bylam zarejestrowac się do chirurga w Rydygierze i termin mam na konsultacje UWAGA na 5 lipca... chyba jajko zniose do tej pory, kurczę myślałam że góra trzy miesiące No trudno.. Pójdę jeszcze raz do mojej pani doktor i poproszę o drugie skierowanie i może spróbuje z tą Łęczną, a potem zobaczymy gdzie będę miała bliższy termin na operacje - jeśli wogole się zakwalifikuje...
|
|
|
|
#5184 |
|
Przyczajenie
|
Ja dziś dzwoniłam tam i dostałam termin na konsultacje na 4 lipca. Jak pytałam panią jak potem z terminami to powiedziała, że nie wie dokładnie ale parę miesięcy - sugerując, że niedługo. Wiesz może do kogo masz te konsultację?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5185 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
właśnie nie zapytałam o lekarza a Ty? Teraz najgorsze to czekanie bo co jak nie zostanę zakwalifikowana a będę czekała tyle czasu... Dzwoniłam właśnie do Łęcznej i tam terminy są praktycznie od razu ale problem jest w tym ze to 350km ode mnie, musialabym jechać jakimś busem albo pociągiem i co z maluchem zrobię. Mój mąż pracuje narazie wolnego nie dostanie. Nie wiem co robić
|
|
|
|
|
#5186 |
|
Raczkowanie
|
Hej, debiutuję tutaj dzisiaj na forum. Przeczytałam wszystkie watki od deski do deski i jedyne czego żałuję to to, ze tak późno zdecydowałam się na operację. Gdybym podjęła decyzję od razu kiedy tylko przyszedł mi ten pomysł do głowy to już byłabym dawno po operacji. Okres oczekiwania do dr Mądrego był wtedy 3 miesiące albo i wcześniej. A tak termin mam na październik 2020..oj człowiek głupi był i się posłuchał byłego już męża...Ale dobra jest jak jest i trzeba przyjąć od losu co daje
Widocznie do decyzji musiałam sobie dojrzeć w swoim tempie i najpierw ułożyć swoje życiowe drogiProblemu z kwitami nie było od lekarza. Ortopeda jak zobaczył mój kręgosłup to od razu wypisał co trzeba, z komentarzem, że tylko do dr Mądrego, bo jego koleżanka jest właśnie po takiej operacji i to była najlepsza z możliwych decyzji. Lekarz rodzinny też sprzyjający. W ogóle tu na lubelszczyźnie środowisko medyczne uświadomione jest już chyba w tym zakresie. Oczywiście jakby co to się ogłaszam - gdyby któraś z Was z jakchiś swoich powodów musiała/chciała przełożyć operację w Łęcznej to proooooooszę dawajcie znać. Szkoda troszkę, że Łęczna nie przesuwa terminów jak im ktoś "wypadnie" i trzeba się zamieniać na własną rękę...ale jak widać niektórym się udaje ![]() Nie mogę się już doczekać aż kupię bieliznę w rozmiarze innym niż 75k, aż będę mogła wybierać w moim ulubionym Cleo Panache i kiedy będę mogła założyć sukienkę bez ramiączek Póki co jeśli pozwolicie to chciałabym prosić o zdjęcia po operacji, strasznie jestem ciekawa efektów u dziewczyn, które miały podobny rozmiar co mój.. W ogóle jesteście cudowne, że tak wszystko tu opisujecie krok po kroku..od razu można poczuć że jest to osiągalne |
|
|
|
#5187 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Strasznie mocno się oklejasz jak widziałam zdjęcie z opatrunkami. Nie boli Cię jak to wszystko odklejasz codziennie, bo przecież opatrunki trzeba zmieniać dzień w dzień? ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
Ja 75J od października 75D spojrzyj w galerii.
|
||
|
|
|
#5188 |
|
Rozeznanie
|
Alicya spokojnie ta siateczka sie trzyma jest z antybiotykiem i bardzo cieniutka przyklei sie ładnie ja nakładałam na całe otoczki wieć też na szwy jak coś cię nie pokoi dzwon do mądrego on napewno odp na wszelkie pytania
|
|
|
|
#5189 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje Donia
Na razie może nie będę dawać antybiotyku bo ładnie się goi, myśle,ze nie ma takiej potrzeby póki co,zobaczę jeszcze z tydzień jak będzie się paprać to wtedy coś zadziałam. ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Jestem w stałym kontakcie z Mądrym,mówił,ze spokojnie jest wszystko ok,wycieki to troszkę krwi i takie żółte bezwonne. Tak mnie plastrowaly w szpitalu,ale zrezygnowałam z tej metody ponieważ dostałam alergii na plastry,myślałam,ze oszaleje. Teraz daje tylko takie mięciutkie podkłady chłonne i delikatnie się owijam bandażem no i na to stanik.Jak przestanie się sączyć może przejdę na same gaziki jałowe i gaze? |
|
|
|
#5190 |
|
Przyczajenie
|
Kobietki zastanawiałam się czy może, któraś z Was pomniejszyła sobie piersi a później zaszła w ciążę?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

)

i robią tam na nfz. W takim razie pójdę też do ortopedy i dobrze było by trg kręgosłupa zrobić.
No trudno.. Pójdę jeszcze raz do mojej pani doktor i poproszę o drugie skierowanie i może spróbuje z tą Łęczną, a potem zobaczymy gdzie będę miała bliższy termin na operacje - jeśli wogole się zakwalifikuje...