Zmniejszenie piersi - Strona 173 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-30, 19:12   #5161
duzybiust
Rozeznanie

Dot.: Zmniejszenie piersi

Cytat:
Napisane przez Tekla158 Pokaż wiadomość
Oby oby, bo jak nie to sie chyba załamie
Daj znać co załatwiłaś - A MY TUTAJ WSZYSTKIE TRZYMAMY KCIUKI:b rokul:
duzybiust jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 19:43   #5162
annhare
Przyczajenie

ja powiedziałam, że chciałabym mieć d w kierunku raczej do c niż e. rozmiarowo robią mniej więcej podobne piersi, ale dr Bugaj mówiła, że takie napakowane małe piersi gorzej się też goją. Dziewczyny, trzeba zwrócić też uwagę na to, że nasze melony wyjściowo nie są przeciętne. Są ogromne i bardzo ciężko zrobić z nich dość małe skoro prawie wyrastają nam spod pachy

Tekla, ja nie miałam zdjęć kręgosłupa. W Łęcznej wystarczyło tylko zaświadczenie od ortopedy.

Iza_rut też mam problem z dodzwonieniem się do łęcznej... jakby słuchawka była cały czas odłożona na bok, a nie na widełki... dobijam się o każdej porze, czasem kilka razy w ciągu minuty. też mam ten problem i musze zarejestrowac się na kontrole :/
annhare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 19:44   #5163
Kleopatra91
Przyczajenie

Hej dziewczyny )
Śledzę ten temat żeby nie skłamać z 3 lata.
Mam skierowanie na pomniejszenie piersi od ortopedy, usg piersi, rezonans kręgosłupa. Powiedzcie mi proszę czy są jeszczd gdzieś kliniki, które na nfz robią operacje? Czy są z innych miejsc niż Łęczna dobre opinie? Co z tym szpitalem w Krakowie? Czy na Śląsku jest gdzieś miejsce gdzie wykonują takie operację? Noszę rozmiar 70J i już mam dość życia z tym... chcę normalnie funkcjonować a nie męczyć się ;(
Terminy na 2020 są przerażające jeżeli chodzi o Łęczną ale wiadomo, że jak nie będzie innej opcji to się zdecyduję.
Proszę o jakieś informacje, porady, wsparcie, gdzie mam jechać, dzwonić )

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kleopatra91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 19:45   #5164
Alicya2017
Raczkowanie

Tak Scan Med czyli Szpital św.Rafała,ja miałam sam lifting,sale są dwuosobowe jednak ja byłam akurat sama,pielęgniarki kochane!

Dziewczyny czy to normalne,ze są małe wycieki z ran? Nie wiem muszę coś zmienić bo plastry zaczynaja mnie uczulać...
Alicya2017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 20:21   #5165
Alicya2017
Raczkowanie

Boże jak ja wyglądam jak po wybuchu bomby na cyckach aż mi słabo...

Czy to normalne?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg A745F8F6-BEAE-4D4C-B28D-8E3BC9ED49DD.jpeg (41,6 KB, 172 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg 8DB43E3C-F026-496F-9F73-C598FB0AF76D.jpeg (54,6 KB, 156 załadowań)
Stary 2018-01-30, 21:12   #5166
agas0107
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Alicya2017 Pokaż wiadomość

Czy to normalne?

Bardzo fajny kształt! Tez takie pragnę!

agas0107 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 21:49   #5167
Tekla158
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez duzybiust Pokaż wiadomość
Daj znać co załatwiłaś - A MY TUTAJ WSZYSTKIE TRZYMAMY KCIUKI:b rokul:
Dziekuje bardzo. Ide jutro zaniesc skierowanie do chirurga zeby juz miec termin na konsultacje zaklepany i po drodze zalatwie ortopede i może psycholog czy psychiatra? Tak się zastanawiam bo ja jak mam mowic o moich cycach to od razu mnie na płacz bierze, taka jestem jakas strasznie emocjonalna
Tekla158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 21:51   #5168
Kleopatra91
Przyczajenie

Cytat:
duzybiust dziękuję za odpowiedź, ja narazie wybieram szpital u mnie w Krakowie bo mam blisko, za ulicą i robią tam na nfz. W takim razie pójdę też do ortopedy i dobrze było by trg kręgosłupa zrobić.
W jakim szpitalu w Krakowie robią na nfz? Wiesz może jak nazywają się tam lekarze?

Stary 2018-01-30, 21:51   #5169
lisicapol
Raczkowanie

Cytat:
Dziekuje bardzo. Ide jutro zaniesc skierowanie do chirurga zeby juz miec termin na konsultacje zaklepany i po drodze zalatwie ortopede i może psycholog czy psychiatra? Tak się zastanawiam bo ja jak mam mowic o moich cycach to od razu mnie na płacz bierze, taka jestem jakas strasznie emocjonalna
Nie musisz isc do tych wszystkich lekarzy. Wystarczy jeden

lisicapol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 21:53   #5170
Tekla158
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kleopatra91 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny )
Mam skierowanie na pomniejszenie piersi od ortopedy, usg piersi, rezonans kręgosłupa. Powiedzcie mi proszę czy są jeszczd gdzieś kliniki, które na nfz robią operacje? Czy są z innych miejsc niż Łęczna dobre opinie? Co z tym szpitalem w Krakowie? Czy na Śląsku jest gdzieś miejsce gdzie wykonują takie operację? Noszę rozmiar 70J i już mam dość życia z tym... chcę normalnie funkcjonować a nie męczyć się ;(
Terminy na 2020 są przerażające jeżeli chodzi o Łęczną ale wiadomo, że jak nie będzie innej opcji to się zdecyduję.

Kleopatra ja mieszkam w Krakowie i w szpitalu Rydygiera robią na nfz i ja właśnie idę do Rydygiera jutro ze skierowaniem
Stary 2018-01-30, 21:55   #5171
Kleopatra91
Przyczajenie

Cytat:
Kleopatra ja mieszkam w Krakowie i w szpitalu Rydygiera robią na nfz i ja właśnie idę do Rydygiera jutro ze skierowaniem
Jakieś opinie może słyszałaś na temat tego szpitala i zabiegów tam wykonywanych?
3mam kciuki w takim razie i życzę powiedzenia daj znać jak było

Stary 2018-01-30, 21:59   #5172
Tekla158
Przyczajenie

Cytat:
W jakim szpitalu w Krakowie robią na nfz? Wiesz może jak nazywają się tam lekarze?

Najlepiej wpisz sobie w google chirurg plastyczny Rydygier i Ci wyskoczy, jest jakas Kasia zapomnialam nazwisko, bardzo dobre ma opinie

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez lisicapol Pokaż wiadomość

Lisicapol najchetniej to bym juz do zadnego lekarza nie szła, za duzy to dla mnie stres, mam.wrażenie że mnie wysmieje albo zacznie umoralniac... wiesz jak to jest, ja do takch spraw jestem slaby zawodnik

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez lisicapol Pokaż wiadomość

Lisicapol najchetniej to bym juz do zadnego lekarza nie szła, za duzy to dla mnie stres, mam.wrażenie że mnie wysmieje albo zacznie umoralniac... wiesz jak to jest, ja do takch spraw jestem slaby zawodnik
Stary 2018-01-30, 22:00   #5173
lisicapol
Raczkowanie

Warto zacisnąć zęby i walczyć o swoje! To najlepsze co możesz zrobić dla siebie i swojego kręgosłupa

lisicapol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 22:02   #5174
Tekla158
Przyczajenie

Cytat:
Jakieś opinie może słyszałaś na temat tego szpitala i zabiegów tam wykonywanych?
3mam kciuki w takim razie i życzę powiedzenia daj znać jak było

Kleopatra wlasnie nie znalazlam żadnych opini, gdzies tam pare lat wczesniej czytalam ze jakas kobieta robila.i zadowolona. Sprobuje, jak to sie mowi kto nie ryzykuje ten szampana nie pije
Stary 2018-01-30, 23:32   #5175
sloneczna plaza
Raczkowanie

Czy jest ktoś kogo operowal dr. SIREK?
sloneczna plaza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 08:11   #5176
sloneczna plaza
Raczkowanie

On w Bielsku jest i tam też robią naNFZ
sloneczna plaza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 08:38   #5177
donia841
Rozeznanie

Alicya2017 normalne są wycieki z ran mi też wylatywało popsikaj octaniseptem przyklej nowe opatrunki powinno być lepiej
donia841 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 08:54   #5178
Tekla158
Przyczajenie

Cytat:
Hej dziewczyny )

Kleopatra ja zrobiłam tak, wpisalam w google chirurg plastyczny nfz i jest taka stronka gdzie z całej Polski są podane placówki i szpitale na nfz i dodatkowo ile się czeka na wizytę. Widziałam że w Katowicach też jest i jakis taki był szybki termin, masz podane nr telefonów więc zawsze możesz też dodzwonić i popytać
Stary 2018-01-31, 09:49   #5179
yo_anka
Raczkowanie

Bardzo ładne - i kształt i rozmiar.
Za trzy lata jak doczekam też bym chciał mieć takie zgrabne!

Jak wygoi się to będzie lepiej!
Mi się też wszystko źle zazwyczaj goi, wiec spodziewam się podobnego widoku
dzięki za foty po
yo_anka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 11:00   #5180
Alicya2017
Raczkowanie

Donia 😘ja dopiero czwarty dzień po więc wszystko świeże....psikam octaniseptem i zakładam opatrunki.W piątek mam się wykąpać cała i zdjąć stripy.

Mi dr Mądry tak właśnie kazał,większość z Was używa Bactigrasy i inne ja nie mam takich zaleceń

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Yoanka dziekuje☺️ teraz modlę się żeby się goiło,krwiaki mnie nie przerażają,ale te rany wielkie ojej 😱

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

A jak ten Bactigras się używa ? Na ranę i co dalej na to jakiś plaster czy jak?
Stary 2018-01-31, 11:25   #5181
donia841
Rozeznanie

Bactrigas to ta siateczka z antybiotykiem ja myłam szarym mydłem potem psiakałam octaniseptem chwile odczekałam na to siateczka na to gaza jałowa i staniczek i tak rano i wieczorem i bardzo szybko się wygoiłam

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

nakładałam na całe brodawki + rany pod biustem w tych łączeniach mąż wycinał mi takie ładniutkie trójkąciki
Stary 2018-01-31, 11:32   #5182
Alicya2017
Raczkowanie

Dziękuje Donia,kupię w takim razie ten Bactigras i od piątku jak już będę mogła się cała wykapać będę próbować.I to sie tak trzyma bez plastra?

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

A i myślisz,ze mogę ten bactigras naklejac na szwy ? Bo ja mam rozpuszczalne wszystkie
Stary 2018-01-31, 14:24   #5183
Tekla158
Przyczajenie

Hej kobitki bylam zarejestrowac się do chirurga w Rydygierze i termin mam na konsultacje UWAGA na 5 lipca... chyba jajko zniose do tej pory, kurczę myślałam że góra trzy miesiące No trudno.. Pójdę jeszcze raz do mojej pani doktor i poproszę o drugie skierowanie i może spróbuje z tą Łęczną, a potem zobaczymy gdzie będę miała bliższy termin na operacje - jeśli wogole się zakwalifikuje...
Stary 2018-01-31, 14:31   #5184
Kleopatra91
Przyczajenie

Ja dziś dzwoniłam tam i dostałam termin na konsultacje na 4 lipca. Jak pytałam panią jak potem z terminami to powiedziała, że nie wie dokładnie ale parę miesięcy - sugerując, że niedługo. Wiesz może do kogo masz te konsultację?

Stary 2018-01-31, 15:38   #5185
Tekla158
Przyczajenie

Cytat:
Ja dziś dzwoniłam tam i dostałam termin na konsultacje na 4 lipca. Jak pytałam panią jak potem z terminami to powiedziała, że nie wie dokładnie ale parę miesięcy - sugerując, że niedługo. Wiesz może do kogo masz te konsultację?

Ooo to mamy prawie razem właśnie nie zapytałam o lekarza a Ty? Teraz najgorsze to czekanie bo co jak nie zostanę zakwalifikowana a będę czekała tyle czasu... Dzwoniłam właśnie do Łęcznej i tam terminy są praktycznie od razu ale problem jest w tym ze to 350km ode mnie, musialabym jechać jakimś busem albo pociągiem i co z maluchem zrobię. Mój mąż pracuje narazie wolnego nie dostanie. Nie wiem co robić
Stary 2018-01-31, 19:26   #5186
reniutka75k
Raczkowanie

Hej, debiutuję tutaj dzisiaj na forum. Przeczytałam wszystkie watki od deski do deski i jedyne czego żałuję to to, ze tak późno zdecydowałam się na operację. Gdybym podjęła decyzję od razu kiedy tylko przyszedł mi ten pomysł do głowy to już byłabym dawno po operacji. Okres oczekiwania do dr Mądrego był wtedy 3 miesiące albo i wcześniej. A tak termin mam na październik 2020..oj człowiek głupi był i się posłuchał byłego już męża...Ale dobra jest jak jest i trzeba przyjąć od losu co daje Widocznie do decyzji musiałam sobie dojrzeć w swoim tempie i najpierw ułożyć swoje życiowe drogi
Problemu z kwitami nie było od lekarza. Ortopeda jak zobaczył mój kręgosłup to od razu wypisał co trzeba, z komentarzem, że tylko do dr Mądrego, bo jego koleżanka jest właśnie po takiej operacji i to była najlepsza z możliwych decyzji.
Lekarz rodzinny też sprzyjający. W ogóle tu na lubelszczyźnie środowisko medyczne uświadomione jest już chyba w tym zakresie.
Oczywiście jakby co to się ogłaszam - gdyby któraś z Was z jakchiś swoich powodów musiała/chciała przełożyć operację w Łęcznej to proooooooszę dawajcie znać. Szkoda troszkę, że Łęczna nie przesuwa terminów jak im ktoś "wypadnie" i trzeba się zamieniać na własną rękę...ale jak widać niektórym się udaje
Nie mogę się już doczekać aż kupię bieliznę w rozmiarze innym niż 75k, aż będę mogła wybierać w moim ulubionym Cleo Panache i kiedy będę mogła założyć sukienkę bez ramiączek
Póki co jeśli pozwolicie to chciałabym prosić o zdjęcia po operacji, strasznie jestem ciekawa efektów u dziewczyn, które miały podobny rozmiar co mój..
W ogóle jesteście cudowne, że tak wszystko tu opisujecie krok po kroku..od razu można poczuć że jest to osiągalne
reniutka75k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 21:46   #5187
iza_rut
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Alicya2017 Pokaż wiadomość

Czy to normalne?
Na zdjęciu wszystko wygląda normalnie jak na tak świeże rany. Skąd ten wyciek i jakiego koloru? Nie masz kontaktu z doktorem? Jeśli coś Cię niepokoi powinnaś nie mieć oporów żeby zwrócić się do Niego.
Strasznie mocno się oklejasz jak widziałam zdjęcie z opatrunkami. Nie boli Cię jak to wszystko odklejasz codziennie, bo przecież opatrunki trzeba zmieniać dzień w dzień?

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez reniutka75k Pokaż wiadomość
Hej, debiutuję tutaj dzisiaj na forum. Przeczytałam wszystkie watki od deski do deski i jedyne czego żałuję to to, ze tak późno zdecydowałam się na operację. Gdybym podjęła decyzję od razu kiedy tylko przyszedł mi ten pomysł do głowy to już byłabym dawno po operacji. Okres oczekiwania do dr Mądrego był wtedy 3 miesiące albo i wcześniej. A tak termin mam na październik 2020..oj człowiek głupi był i się posłuchał byłego już męża...Ale dobra jest jak jest i trzeba przyjąć od losu co daje Widocznie do decyzji musiałam sobie dojrzeć w swoim tempie i najpierw ułożyć swoje życiowe drogi
Problemu z kwitami nie było od lekarza. Ortopeda jak zobaczył mój kręgosłup to od razu wypisał co trzeba, z komentarzem, że tylko do dr Mądrego, bo jego koleżanka jest właśnie po takiej operacji i to była najlepsza z możliwych decyzji.
Lekarz rodzinny też sprzyjający. W ogóle tu na lubelszczyźnie środowisko medyczne uświadomione jest już chyba w tym zakresie.
Oczywiście jakby co to się ogłaszam - gdyby któraś z Was z jakchiś swoich powodów musiała/chciała przełożyć operację w Łęcznej to proooooooszę dawajcie znać. Szkoda troszkę, że Łęczna nie przesuwa terminów jak im ktoś "wypadnie" i trzeba się zamieniać na własną rękę...ale jak widać niektórym się udaje
Nie mogę się już doczekać aż kupię bieliznę w rozmiarze innym niż 75k, aż będę mogła wybierać w moim ulubionym Cleo Panache i kiedy będę mogła założyć sukienkę bez ramiączek
Póki co jeśli pozwolicie to chciałabym prosić o zdjęcia po operacji, strasznie jestem ciekawa efektów u dziewczyn, które miały podobny rozmiar co mój..
W ogóle jesteście cudowne, że tak wszystko tu opisujecie krok po kroku..od razu można poczuć że jest to osiągalne
Czas szybko leci Ja 75J od października 75D spojrzyj w galerii.
iza_rut jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 08:03   #5188
donia841
Rozeznanie

Alicya spokojnie ta siateczka sie trzyma jest z antybiotykiem i bardzo cieniutka przyklei sie ładnie ja nakładałam na całe otoczki wieć też na szwy jak coś cię nie pokoi dzwon do mądrego on napewno odp na wszelkie pytania
Stary 2018-02-01, 08:16   #5189
Alicya2017
Raczkowanie

Dziękuje Donia

Na razie może nie będę dawać antybiotyku bo ładnie się goi, myśle,ze nie ma takiej potrzeby póki co,zobaczę jeszcze z tydzień jak będzie się paprać to wtedy coś zadziałam.

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Jestem w stałym kontakcie z Mądrym,mówił,ze spokojnie jest wszystko ok,wycieki to troszkę krwi i takie żółte bezwonne.

Tak mnie plastrowaly w szpitalu,ale zrezygnowałam z tej metody ponieważ dostałam alergii na plastry,myślałam,ze oszaleje.

Teraz daje tylko takie mięciutkie podkłady chłonne i delikatnie się owijam bandażem no i na to stanik.Jak przestanie się sączyć może przejdę na same gaziki jałowe i gaze?
Stary 2018-02-01, 08:24   #5190
Kleopatra91
Przyczajenie

Kobietki zastanawiałam się czy może, któraś z Was pomniejszyła sobie piersi a później zaszła w ciążę?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości