|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar IV
Orientujecie się czy po peelingu kawitacyjnym można wyjść między ludzi? Pierwszy raz idę na takie oczyszczanie i nie wiem czego się spodziewać. A na dodatek okazało się , że jutro bezpośrednio po kosmetyczce wyskoczyła mi impreza
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba że kosmetyczka usunie Ci mechanicznie jeszcze jakieś zaskórniki to buzia może być zaczerwieniona. Jednak wtedy nałożysz lekki makijaż i git. Ja bardzo lubię ten peeling, choć dawno nie byłam i zawsze są ważniejsze wydatki (czyt. perfumy ). Generalnie ten peeling nie powinien powodować żadnych sensacji, świetnie wygładza i oczyszcza
|
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie leje za oknem, ale zimno nie jest. Rodzice jadą na urlop na tydzień od poniedziałku, brat coś mi się obiło o uszy od połowy tygodnia też urlop, ale nie wiem czy gdzieś jedzie od razu i ile tego urlopu ma. Szkoda ze nie od początku tygodnia brat. Miałabym spokój cały tydzień, jak mi tego brakuje. A ja oczywiście bez urlopu, praca - dom
|
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3755 | ||
|
S. Sssss. SSSSS.
|
ciesze sie, ze sie podobają
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3756 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Bluegirl, jak poszło sprzątanie? u mnie całkiem ok, poradziłam sobie z ciuchami, czego wynikiem są 4 wory ubrań do rozparcelowania: śmietnik, kontener PCK, młodsza kuzynka ![]() Burn, rozumiem, że podzielasz mój entuzjazm? przed chwilą musiałam przebrać buty, bo nabrałam do sandałów (na koturnie) tyle wody, że groziło to skręceniem kostki![]() Paulinko, I'm sorry
|
||
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz lecę po zamówienie do Orilfame i zamiast wlec się w skwarze i ociekać potem elegancko pójdę tam sobie w balerinkach zamiast klapek i okryciu wierzchnim(zakrywając przy okazji moje opatrunki po wczorajszym kolejnym wycinaniu znamion i zdejmowaniu szwów z poprzednich )
|
|
|
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem położyłam się na łóżku i usnęłam. Chyba sama myśl że mam sprzątać do upadłego sprawia ze padam ![]() Dziś pogoda lepsza na porządki. W domu internetu znów od godz. 2.00 nie mam, te burze mnie denerwują. Zaspałam dziś, przez kilka lat wstawałam o 5.15, ostatnie miesiące wstaję koło 6, a dziś 7.41. Moja mina po spojrzeniu na zegarek - bezcenne.
|
|
|
#3759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w końcu przestała mnie boleć głowa upał zdecydowanie nie dla mnie.Blue, wczoraj zdecydowanie pogoda nie sprzyjała porządkom, mnie udało się nie zasnąć tylko przez ten piekielny ból głowy - gdy tylko zamykałam oczy, miałam odruch wymiotny poza tym mam dodatkową motywację w postaci przyjeżdżających jutro kilkunastu znajomych |
|
|
|
|
#3760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe, może na Ciebie wpadnę "przypadkiem". Też tam będę, mniej więcej od 19 lipca ![]() Tak tęsknię za morzem, na wakacjach nie byłam od trzech lat (finanse...). W tym roku jedziemy w ciemno, mam nadzieję że uda nam się zaczepić bez problemu. Już tak kiedyś jechaliśmy, ale to był wrzesień i jakby mniej ludzi. Szkoda, że pracując tutaj na dłuższy wyjazd mogę się wybrać tylko w wakacje. Cytat:
Zuziu, bardzo ładne Twoje nowe zakupy Paulinko, fajniusia ta bielizna Mam w pracy jedną współpracownicę, z którą ciężko mi się dogadać. Jest typem człowieka, którego staram się w życiu prywatnym unikać, a tutaj muszę mieć z nią stały kontakt, kilka razy w ciągu dnia. Dziś mi dowaliła, dla niej takie gadanie to pewnie nic, ale mnie zabolało Nie chce mi się gadać o tym z nikim, nawet z M.Przynajmniej w małżeństwie wychodzę ostatnio na prostą. Jakoś się mijaliśmy przez pare miesięcy, ale znowu życie wróciło I to mnie chyba najbardziej cieszy, bo choć praca jest dla mnie ważna i ją lubię, to wyobrażam sobie, że mogłabym ja zmienić na inną. Męża nie chciałabym zmieniać.Wczorajszy komplement: "Twoje włosy pachną jak opakowanie po żelkach Haribo". Komplement najwyższej wagi, bo M. jest straszny słodyczożerca, a opakowania po słodyczach czasem nosi w kieszeni i się w wolnych chwiach zaciąga zapachem czekolady, lub wspomnianych żelków. Czy ja kiedyś myślałam, że on jest całkiem normalny? Tak, ale to było dawno temu
|
|
#3761 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Przestańcie straszyć tą zmianą pogody, chciałam się poopalać w weekend!
W Warszawie jak na razie co prawda piękne słońce, ale jak Was poczytałam to się wystraszyłam... ![]() Takuś, a ja uważam, ze pomysł z prezerwatywami bardzo rozsądny
|
#3762 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
paolla ale tak bez uprzedzenia zabrać nam upał?
![]() blue Ty pracoholiku Czemu bez urlopu? ![]() agnysko a czym pachniały Twoje włosy?
|
|
|
|
#3763 | ||
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3764 |
|
Zadomowienie
|
Nosku, no tak, nie pomyślałam. Okropna ze mnie egoistka...
Następnym razem będę trzymać lokalnie, za moją część Śląska
|
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne co wczoraj zrobiłam to idąc na zakupy wyniosłam stary żyrandol, mam od tygodnia odjazdowe halogenowe światła, po ich zaświeceniu mam ciemniej niż przy lampce, ale ten piękny fioletowo-niebieski kolor, super efekt. Uroki pracy na umowę zlecenie, ale nie marudzę, internet jak widać jest. Praca ma swoje plusy i minusy, ale lubię ją. Gdybym chciała ze 3 dni wolnego to pewnie nie byłoby problemu, menager mówi że mogę brać śmiało, ale żebym potem nie marudziła ze się nudzę w domu
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie wiem. Niczym ich specjalnie nie skrapiałam, może coś przypadkiem osiadło. Na pewno szamponem i odżywką
|
#3767 | |
|
rude jest piękne:)
|
Cytat:
Ale to sa najcudwniejsze wspomnienia ...... Tymeno udanego odpoczynku
|
|
#3768 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Wrrr, i w Warszawie juz pada
a ja oczywiście w krótkiej kiecce ![]() Tymeno, udanego wypoczynku! I żeby Ci chociaż trochę słonka poświeciło
|
#3769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest cały wątek na kosmetyczce o tym peelingu ![]() Cytat:
Aguś, nie przejmuj się nią
|
|
#3770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tymeno, udanego wypoczynku Nic tak nie ładuje akumulatorów - przynajmniej moich - jak odpoczynek w głuszy, z dala od zgiełku miasta W Warszawie pada pewnie przelotnie Ale mam szczęście, bo przed chwilą zdążyłam wrócić z zakupów Na dokładkę przed chwileczką był listonosz z dwoma przesyłkami
|
|
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomniałam sobie, ze mam działkę w kamieńczyku Co prawda sam las, ale jak wytniemy kilka drzew to będzie miejsce na namiot albo dwa, albo więcej. Ciekawe co Ciachulec na to .... no i ..... Trzy chałupki na krzyż, , jeden sklep, po drugiej stronie drogi Liwiec, wokół las .... tak ... chyba to dobry pomysł ... |
|
|
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż założenie, że jest to niezbędny dodatek do biletu na festiwal mnie lekko szokuje, ale ja starej daty jestem ![]() taki dodatek do biletu to trochę sygnał: słuchajcie muzyki i uprawiajcie seks prezerwatywy dostają wszyscy, którzy skończyli 16 lat, ja patrzę na moją dość rozsądną i stosunkowo dojrzałą siedemnastoletnią córkę, i myślę, że do świadomego i dojrzałego, czyli szczęśliwego seksu, jest jeszcze niedojrzała ![]() gdyby nie ten dodatek, Duńczycy po kilku festiwalach nie pomieściliby się pewnie na swojej wyspie ![]() u mnie zanosi się na burzę |
|
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
Tymeno - cudowna pogoda na pewno zaraz wróci, oglądałam prognozy
Nie wiem, może ja to jakoś czarno widzę Nadzieja moja w tym, że ona szuka innej pracy. Jakoś to będzie, musi być. Choć wnerwia mnie czasem strasznie, stresuje i ogólnie dołuje. Nie lubie takich ludzi, no. Za wrażliwa jestem, niektórzy nie rozumieją i traktują ze swojego kalibru.
|
#3775 | |
|
rude jest piękne:)
|
Cytat:
Wlasnie w ostatnich dniach rozmawialismy z TZ o niesamowitej fali takich zachowan wsrod ludzi ,mamy na codzien do czynienia z ludzmi z racji wykonywanego zawodu i niestety nie mozemy wybrac z kim chcemy miec kontakt z kim nie. Kiedys zdarzaly sie takie zachowania ,natomiast teraz to standart ,cwaniactwo,ublizanie innym ,nie wiem z czego to wynika z checi dowartosciowania sie wlasnie w taki sposob? pokazania ,ze jest sie lepszym?.Eh..... pozalilam sie ale zeby nie bylo ten kontakt mamy od 1995 roku i naprawde sporo osob sie przewinelo i przewija i niestety spostrzezenia sa bardzo smutne i dortycza wszystkich grup zawodowych
|
|
#3776 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
U mnie popadało ale na burzę nie wygląda. I oby się rozeszło po kościach (czy, raczej, po chmurkach) ![]() A do tematu zachowań ludzkich to i ja się dopiszę. Pomijam to, co mam na co dzień w pracy, bo i tak czasem nie wytrzymuję i muszę się pożalić chocby na forum, ale do szału doprowadzaja mnie zachowania ludzkie w srodkach transportu miejskiego. To może trochę "z innej beczki", ale też wiaze się z brakiem poszanowania dla drugiej osoby. Kiedyś, jak ktoś np. zapalił w niewłaściwym przedziale i została mu zwrócona uwaga, to zazwyczaj przeprosił i wyszedł. Teraz - strach tę uwagę zwrócić, zeby sie nie narazić na obrzucenie stekiem przekleństw. O palaczach mogłabym zreszta długo i namiętnie, bo obiegowa opinia, ze palacze to fleje, znajduje wiele protwierdzajacych tę tezę przykładów. Nie chciałabym urazić nikogo z obecnych, kto akurat pali papierosy, ale codziennie jestem świadkiem jak ktoś wchodząc do autobusu / pociągu rzuca peta za siebie, nawet się nie oglądając, w co (kogo? ) trafi. A kosz zazwyczaj ma w odległości 1,5m. Darcie się (bo rozmowa to nie jest) przez komórkę tak, że cały przedział i pasażerowie w sąsiednich znaja dokładne szczegóły czyjegoś życia osobistego jest na porządku dziennym. Zdaje się, ze za bardzo się rozpisałam, ale drazni mnie to tak, ze nie mogłam się powstrzymać od uzewnętrznienia.
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
W kwestii chamskich zachowań w pracy - wyżaliłam się w stosownym wątku na Businesswoman. Dodam tylko tyle, że pomimo 26 lat na karku i kilku pracach nadal nie umiem sobie do końca radzić z sytuacjami typu, że ktoś mnie zbluzga, podocina, wyżyje się na mnie, robi złośliwostki za plecami. Tzn. poza pracą potrafię, w miejscu pracy już nie. Umiem czasem się w miarę grzecznie odciąć, jak już naprawdę nie wytrzymuję, ale i tak nadal mam poczucie przegranje i zniechęcenia. Zawsze uważałam, że praca jest pracą, a nie miejscem na wyżywanie się, gierki itd. Teraz już wiem, że to pole do wszysrtkiego.
W kwestii kultury osobistej w środkacj komunikacji - może wam się to wyda dziwne, ale nienawidzę, jak ktoś ściąga buty i ładuje stopy na siedzenie naprzeciwko ( w pociągach) - nawet wtedy kiedy stopy współpasażera za przeproszeniem nie jadą
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do różnych paskudnych zachowań ludzi to chyba jest jedna rada- nauczyć się nimi nie przejmować dużo łatwiej, nie twierdzę, że łatwo, ale jednak łatwiej, zmienić coś w sobie niż w innych, tym bardziej, że tych innych do ewentualnego zmieniania jest cała masa, przynajmniej na mojej drodze ostatnio się mnożą bez opamiętania
|
||
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wlasnie mi sie milo zrobilo - laze sobie po shopfloorze, podskakuje, wymachuje taka oczo***liwa kamizelka (trza to miec jak sie wylazi na fabryke) a koles do mnie. Od razu sie samopoczucie poprawia jak sie widzi kogos ladnego.
ha ha, polal miod na moje serce
|
|
|
|
#3780 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Miłego popołudnia wszystkim, idę sobie
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

). 
Ledwo siedzę

)

poza tym mam dodatkową motywację w postaci przyjeżdżających jutro kilkunastu znajomych

pewnie przelotnie
Nadzieja moja w tym, że ona szuka innej pracy. Jakoś to będzie, musi być. Choć wnerwia mnie czasem strasznie, stresuje i ogólnie dołuje. Nie lubie takich ludzi, no. Za wrażliwa jestem, niektórzy nie rozumieją i traktują ze swojego kalibru.
z checi dowartosciowania sie wlasnie w taki sposob? pokazania ,ze jest sie lepszym?.
) trafi. A kosz zazwyczaj ma w odległości 1,5m. Darcie się (bo rozmowa to nie jest) przez komórkę tak, że cały przedział i pasażerowie w sąsiednich znaja dokładne szczegóły czyjegoś życia osobistego jest na porządku dziennym. Zdaje się, ze za bardzo się rozpisałam, ale drazni mnie to tak, ze nie mogłam się powstrzymać od uzewnętrznienia.