Scent Bar IV - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-04, 09:23   #3751
vesenka
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar IV

Orientujecie się czy po peelingu kawitacyjnym można wyjść między ludzi? Pierwszy raz idę na takie oczyszczanie i nie wiem czego się spodziewać. A na dodatek okazało się , że jutro bezpośrednio po kosmetyczce wyskoczyła mi impreza

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 09:27   #3752
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Orientujecie się czy po peelingu kawitacyjnym można wyjść między ludzi? Pierwszy raz idę na takie oczyszczanie i nie wiem czego się spodziewać. A na dodatek okazało się , że jutro bezpośrednio po kosmetyczce wyskoczyła mi impreza
Spokojnie można
Chyba że kosmetyczka usunie Ci mechanicznie jeszcze jakieś zaskórniki to buzia może być zaczerwieniona. Jednak wtedy nałożysz lekki makijaż i git. Ja bardzo lubię ten peeling, choć dawno nie byłam i zawsze są ważniejsze wydatki (czyt. perfumy ).
Generalnie ten peeling nie powinien powodować żadnych sensacji, świetnie wygładza i oczyszcza
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 09:40   #3753
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Dziewczyny za dwa tygodnie lecę do Turcji z TŻ!! Ale się cieszę, jakoś wyjątkowo wszystko nam się udało załatwić i rodziców przekonać, także materialnie
Cieszę się jak wariatka bo nigdy nie leciałam samolotem

A dzisiaj 4,5 h na rowerze po górkach, pagórkach i wystających z ziemi korzeniach Ledwo siedzę

Cudowny był upał dziś
Nosku przeogromnie gratuluję.

U mnie leje za oknem, ale zimno nie jest.
Rodzice jadą na urlop na tydzień od poniedziałku, brat coś mi się obiło o uszy od połowy tygodnia też urlop, ale nie wiem czy gdzieś jedzie od razu i ile tego urlopu ma. Szkoda ze nie od początku tygodnia brat. Miałabym spokój cały tydzień, jak mi tego brakuje.
A ja oczywiście bez urlopu, praca - dom

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 10:03   #3754
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez paolla Pokaż wiadomość
jaka cudowna pogoda dziś aż chce się żyć

wszyscy zrozpaczeni zmianą pogody mogą zwalić winę na mnie mocno trzymałam kciuki za ochłodzenie i się udało
Stary 2008-07-04, 10:06   #3755
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość

cudowne.
ciesze sie, ze sie podobają

Cytat:
Napisane przez irkax Pokaż wiadomość
W załączniku kilka zdjęć z naszego wyjazdu, autorstwa mojego kolegi.
Pierwsze zdjęcie pokazuje naszą plażę, do której mieliśmy jedynie 50 schodków do pokonania
po prostu boskie teraz to się rozmarzyłam...

Cytat:

wszyscy zrozpaczeni zmianą pogody mogą zwalić winę na mnie mocno trzymałam kciuki za ochłodzenie i się udało

Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 10:07   #3756
paolla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Spokojnie można
Chyba że kosmetyczka usunie Ci mechanicznie jeszcze jakieś zaskórniki to buzia może być zaczerwieniona. Jednak wtedy nałożysz lekki makijaż i git. Ja bardzo lubię ten peeling, choć dawno nie byłam i zawsze są ważniejsze wydatki (czyt. perfumy ).
Generalnie ten peeling nie powinien powodować żadnych sensacji, świetnie wygładza i oczyszcza
też od jakiegoś czasu myślę o peelingu kawitacyjnym, tylko się zastanawiam, czy przy mojej cerze ma to sens. Z jak "dużymi" zanieczyszczeniami ta metoda sobie radzi? Usunie drobne grudki podskórne czy nie bardzo?

Bluegirl, jak poszło sprzątanie?
u mnie całkiem ok, poradziłam sobie z ciuchami, czego wynikiem są 4 wory ubrań do rozparcelowania: śmietnik, kontener PCK, młodsza kuzynka

Burn, rozumiem, że podzielasz mój entuzjazm? przed chwilą musiałam przebrać buty, bo nabrałam do sandałów (na koturnie) tyle wody, że groziło to skręceniem kostki

Paulinko, I'm sorry
paolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 10:13   #3757
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:

Burn, rozumiem, że podzielasz mój entuzjazm? przed chwilą musiałam przebrać buty, bo nabrałam do sandałów (na koturnie) tyle wody, że groziło to skręceniem kostki
O tak....podzielam jak najbardziej.Przed chwilą z prawdziwą rozkoszą sięgnęłam do szafy po bluzę.Ach...jak to dobrze,kiedy temperatura jest taka że trzeba coś lekkiego narzucić-dla mnie ideał.
Zaraz lecę po zamówienie do Orilfame i zamiast wlec się w skwarze i ociekać potem elegancko pójdę tam sobie w balerinkach zamiast klapek i okryciu wierzchnim(zakrywając przy okazji moje opatrunki po wczorajszym kolejnym wycinaniu znamion i zdejmowaniu szwów z poprzednich)
Stary 2008-07-04, 10:15   #3758
bluegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Bluegirl, jak poszło sprzątanie?
u mnie całkiem ok, poradziłam sobie z ciuchami, czego wynikiem są 4 wory ubrań do rozparcelowania: śmietnik, kontener PCK, młodsza kuzynka
A wcale nie poszło, zaraz po powrocie do domu i zjedzeniu obiadu, poszłam na zakupy: śmiatanka do kawy, kawa itp.
Potem położyłam się na łóżku i usnęłam.
Chyba sama myśl że mam sprzątać do upadłego sprawia ze padam
Dziś pogoda lepsza na porządki.
W domu internetu znów od godz. 2.00 nie mam, te burze mnie denerwują.

Zaspałam dziś, przez kilka lat wstawałam o 5.15, ostatnie miesiące wstaję koło 6, a dziś 7.41. Moja mina po spojrzeniu na zegarek - bezcenne.

Stary 2008-07-04, 10:19   #3759
paolla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez burn-it-up Pokaż wiadomość
O tak....podzielam jak najbardziej.Przed chwilą z prawdziwą rozkoszą sięgnęłam do szafy po bluzę.Ach...jak to dobrze,kiedy temperatura jest taka że trzeba coś lekkiego narzucić-dla mnie ideał.
Zaraz lecę po zamówienie do Orilfame i zamiast wlec się w skwarze i ociekać potem elegancko pójdę tam sobie w balerinkach zamiast klapek i okryciu wierzchnim(zakrywając przy okazji moje opatrunki po wczorajszym kolejnym wycinaniu znamion i zdejmowaniu szwów z poprzednich)
ja też przyniosłam sobie awaryjną marynarkę z auta, szkoda, że nie wożę tam awaryjnych pełnych butków

w końcu przestała mnie boleć głowa upał zdecydowanie nie dla mnie.

Blue, wczoraj zdecydowanie pogoda nie sprzyjała porządkom, mnie udało się nie zasnąć tylko przez ten piekielny ból głowy - gdy tylko zamykałam oczy, miałam odruch wymiotny poza tym mam dodatkową motywację w postaci przyjeżdżających jutro kilkunastu znajomych
Stary 2008-07-04, 10:25   #3760
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Ja w sumie lubię być kobietą, ale dwie rzeczy ten model ma wybitnie nieudane. Miesiączkę i biust.
Zapomniałaś chyba o trójce: poród

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Na Hel (nielokalnie) wybieram się w lipcu.
Hehe, może na Ciebie wpadnę "przypadkiem". Też tam będę, mniej więcej od 19 lipca
Tak tęsknię za morzem, na wakacjach nie byłam od trzech lat (finanse...). W tym roku jedziemy w ciemno, mam nadzieję że uda nam się zaczepić bez problemu. Już tak kiedyś jechaliśmy, ale to był wrzesień i jakby mniej ludzi. Szkoda, że pracując tutaj na dłuższy wyjazd mogę się wybrać tylko w wakacje.

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Tak sobie myślę, że chyba jestem jedyną osobą, której Cristobal tak średnio przypadł do gustu.
Rozczaruję Cię, wcale nie jesteś taka wyjątkowa Mnie też coś w nim drażni i podczas testów strasznie rozbolała mnie głowa. Teraz boję się testować ponownie.

Zuziu, bardzo ładne Twoje nowe zakupy Właśnie czegoś takiego szukałam, ale w sklepach rzeczywiście trudno znaleźć.

Paulinko, fajniusia ta bielizna Że niby infantylna? Eee, tam. Noś z przyjemnością

Mam w pracy jedną współpracownicę, z którą ciężko mi się dogadać. Jest typem człowieka, którego staram się w życiu prywatnym unikać, a tutaj muszę mieć z nią stały kontakt, kilka razy w ciągu dnia. Dziś mi dowaliła, dla niej takie gadanie to pewnie nic, ale mnie zabolało Nie chce mi się gadać o tym z nikim, nawet z M.

Przynajmniej w małżeństwie wychodzę ostatnio na prostą. Jakoś się mijaliśmy przez pare miesięcy, ale znowu życie wróciło I to mnie chyba najbardziej cieszy, bo choć praca jest dla mnie ważna i ją lubię, to wyobrażam sobie, że mogłabym ja zmienić na inną. Męża nie chciałabym zmieniać.
Wczorajszy komplement: "Twoje włosy pachną jak opakowanie po żelkach Haribo". Komplement najwyższej wagi, bo M. jest straszny słodyczożerca, a opakowania po słodyczach czasem nosi w kieszeni i się w wolnych chwiach zaciąga zapachem czekolady, lub wspomnianych żelków. Czy ja kiedyś myślałam, że on jest całkiem normalny? Tak, ale to było dawno temu Każdy ma jakiegoś bzika

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 10:26   #3761
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Przestańcie straszyć tą zmianą pogody, chciałam się poopalać w weekend! W Warszawie jak na razie co prawda piękne słońce, ale jak Was poczytałam to się wystraszyłam...

Takuś, a ja uważam, ze pomysł z prezerwatywami bardzo rozsądny moim zdaniem lepiej, że organizatorzy pomyśleli nawet o takim rozwiązaniu, zamiast przymykać oczy i udawać, ze młodzież nie uprawia seksu.
Stary 2008-07-04, 10:28   #3762
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

paolla ale tak bez uprzedzenia zabrać nam upał? w Lublinie deszcz i 18 stopni

blue Ty pracoholiku Czemu bez urlopu?

agnysko a czym pachniały Twoje włosy?
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 10:32   #3763
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Paulinko, fajniusia ta bielizna Że niby infantylna? Eee, tam. Noś z przyjemnością
noszę

Cytat:
paolla ale tak bez uprzedzenia zabrać nam upał? w Lublinie deszcz i 18 stopni
u mnie nie pada ale zimno ja chce znowu słońce

Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 10:33   #3764
paolla
Zadomowienie

Nosku, no tak, nie pomyślałam. Okropna ze mnie egoistka...

Następnym razem będę trzymać lokalnie, za moją część Śląska
Stary 2008-07-04, 10:39   #3765
bluegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Blue, wczoraj zdecydowanie pogoda nie sprzyjała porządkom, mnie udało się nie zasnąć tylko przez ten piekielny ból głowy - gdy tylko zamykałam oczy, miałam odruch wymiotny poza tym mam dodatkową motywację w postaci przyjeżdżających jutro kilkunastu znajomych
A to świetna motywacja. U mnie brak motywacji, oprócz tego zapachu czystości. Może dziś dokończę porządki.
Jedyne co wczoraj zrobiłam to idąc na zakupy wyniosłam stary żyrandol, mam od tygodnia odjazdowe halogenowe światła, po ich zaświeceniu mam ciemniej niż przy lampce, ale ten piękny fioletowo-niebieski kolor, super efekt.

Cytat:
blue Ty pracoholiku Czemu bez urlopu?
Uroki pracy na umowę zlecenie, ale nie marudzę, internet jak widać jest.
Praca ma swoje plusy i minusy, ale lubię ją. Gdybym chciała ze 3 dni wolnego to pewnie nie byłoby problemu, menager mówi że mogę brać śmiało, ale żebym potem nie marudziła ze się nudzę w domu

Stary 2008-07-04, 10:41   #3766
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
agnysko a czym pachniały Twoje włosy?
No właśnie nie wiem. Niczym ich specjalnie nie skrapiałam, może coś przypadkiem osiadło. Na pewno szamponem i odżywką

Stary 2008-07-04, 11:41   #3767
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Napisane przez tymena Pokaż wiadomość
Anuschko, pamiętasz Tak pisałam Jeżdżę tam regularnie od czterech lat. Mój ojciec zanabył starą, stuletnią, drewnianą chałupę w rodzinnych stronach swoich rodziców a wakacje na wsi to dla mojego dzieciaka wielka frajda.

Dziękjuę
Ja jezdzilam blizej Ostrowca Sw ,tez do drewnianej chalupy moich dziadkow pod samym lasem trzy domki nazywalo sie to kolonia Piaski ,a do sklepu trzeba bylo isc 'torami' dobrych pare kilometrow .
Ale to sa najcudwniejsze wspomnienia ......

Tymeno udanego odpoczynku

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 12:13   #3768
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Wrrr, i w Warszawie juz pada a ja oczywiście w krótkiej kiecce

Tymeno, udanego wypoczynku! I żeby Ci chociaż trochę słonka poświeciło
Stary 2008-07-04, 12:17   #3769
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
też od jakiegoś czasu myślę o peelingu kawitacyjnym, tylko się zastanawiam, czy przy mojej cerze ma to sens. Z jak "dużymi" zanieczyszczeniami ta metoda sobie radzi? Usunie drobne grudki podskórne czy nie bardzo?
Mi się wydaje że to jest dość delikatny zabieg, więc z głębszymi zaskórnikami sobie nie poradzi, ale zawsze kosmetyczka może przecież takie rzeczy usunąć sama. Przynajmniej mi tak robiła. Ja byłam bardzo zadowolona z efektu. Fajnie jest jak się go robi przynajmniej raz na dwa miesiące, buzia jest wygładzona i kremy lepiej działają Jest cały wątek na kosmetyczce o tym peelingu

Cytat:
Przynajmniej w małżeństwie wychodzę ostatnio na prostą. Jakoś się mijaliśmy przez pare miesięcy, ale znowu życie wróciło
to świetna wiadomość Współpracownicę zawsze można olać a męża nie bardzo
Aguś, nie przejmuj się nią aż tak źle jest?
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 12:26   #3770
paolla
Zadomowienie

Cytat:
Mi się wydaje że to jest dość delikatny zabieg, więc z głębszymi zaskórnikami sobie nie poradzi, ale zawsze kosmetyczka może przecież takie rzeczy usunąć sama. Przynajmniej mi tak robiła. Ja byłam bardzo zadowolona z efektu. Fajnie jest jak się go robi przynajmniej raz na dwa miesiące, buzia jest wygładzona i kremy lepiej działają Jest cały wątek na kosmetyczce o tym peelingu
dziękuję za informacje, w takim razie idę szukać i czytać
Stary 2008-07-04, 12:28   #3771
Contax
Zakorzenienie

Cytat:
Sabbath, lokalnie to ja jadę - na wioskę pod Radom Strasznie się cieszę pięć chałup na krzyż, zero sieci, samochód dowożący chleb...

Wybywam w sobotę nad ranem Jutro ostatni dzień w robocie

Tymeno, udanego wypoczynku

Nic tak nie ładuje akumulatorów - przynajmniej moich - jak odpoczynek w głuszy, z dala od zgiełku miasta

W Warszawie pada pewnie przelotnie
Ale mam szczęście, bo przed chwilą zdążyłam wrócić z zakupów

Na dokładkę przed chwileczką był listonosz z dwoma przesyłkami jedna cenniejsza od drugiej
Contax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 12:40   #3772
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Sabbath, lokalnie to ja jadę - na wioskę pod Radom Strasznie się cieszę pięć chałup na krzyż, zero sieci, samochód dowożący chleb...

Wybywam w sobotę nad ranem Jutro ostatni dzień w robocie
Tymeniu - udanego wypoczynku
Przypomniałam sobie, ze mam działkę w kamieńczyku
Co prawda sam las, ale jak wytniemy kilka drzew to będzie miejsce na namiot albo dwa, albo więcej. Ciekawe co Ciachulec na to .... no i .....
Trzy chałupki na krzyż, , jeden sklep, po drugiej stronie drogi Liwiec, wokół las .... tak ... chyba to dobry pomysł ...
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 12:43   #3773
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Takuś, a ja uważam, ze pomysł z prezerwatywami bardzo rozsądny moim zdaniem lepiej, że organizatorzy pomyśleli nawet o takim rozwiązaniu, zamiast przymykać oczy i udawać, ze młodzież nie uprawia seksu.
ależ ja nie jestem temu przeciwna, nie przymuszają przecież do używania
chociaż założenie, że jest to niezbędny dodatek do biletu na festiwal mnie lekko szokuje, ale ja starej daty jestem
taki dodatek do biletu to trochę sygnał: słuchajcie muzyki i uprawiajcie seks
prezerwatywy dostają wszyscy, którzy skończyli 16 lat, ja patrzę na moją dość rozsądną i stosunkowo dojrzałą siedemnastoletnią córkę, i myślę, że do świadomego i dojrzałego, czyli szczęśliwego seksu, jest jeszcze niedojrzała

gdyby nie ten dodatek, Duńczycy po kilku festiwalach nie pomieściliby się pewnie na swojej wyspie

u mnie zanosi się na burzę
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 12:46   #3774
agnyska81
Zakorzenienie

Tymeno - cudowna pogoda na pewno zaraz wróci, oglądałam prognozy Wróć do nas wypoczęta, usmiechnięta i z nową energią do życia

Cytat:
Aguś, nie przejmuj się nią aż tak źle jest?
Nie wiem, może ja to jakoś czarno widzę Nadzieja moja w tym, że ona szuka innej pracy. Jakoś to będzie, musi być. Choć wnerwia mnie czasem strasznie, stresuje i ogólnie dołuje. Nie lubie takich ludzi, no. Za wrażliwa jestem, niektórzy nie rozumieją i traktują ze swojego kalibru.

Stary 2008-07-04, 12:50   #3775
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:

Mam w pracy jedną współpracownicę, z którą ciężko mi się dogadać. Jest typem człowieka, którego staram się w życiu prywatnym unikać, a tutaj muszę mieć z nią stały kontakt, kilka razy w ciągu dnia. Dziś mi dowaliła, dla niej takie gadanie to pewnie nic, ale mnie zabolało Nie chce mi się gadać o tym z nikim, nawet z M.
Agnysko nie wiem co sie dzieje ale coraz bardziej przeraza mnie wszechobecna glupota,zarozumialstwo,i takie wlasnie dowalanie komus ,Ciebie to boli a dla tego czlwoieka to nic takiego standart w zachowaniu.
Wlasnie w ostatnich dniach rozmawialismy z TZ o niesamowitej fali takich zachowan wsrod ludzi ,mamy na codzien do czynienia z ludzmi z racji wykonywanego zawodu i niestety nie mozemy wybrac z kim chcemy miec kontakt z kim nie.
Kiedys zdarzaly sie takie zachowania ,natomiast teraz to standart ,cwaniactwo,ublizanie innym ,nie wiem z czego to wynika z checi dowartosciowania sie wlasnie w taki sposob? pokazania ,ze jest sie lepszym?.
Eh..... pozalilam sie ale zeby nie bylo ten kontakt mamy od 1995 roku i naprawde sporo osob sie przewinelo i przewija i niestety spostrzezenia sa bardzo smutne i dortycza wszystkich grup zawodowych

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 13:08   #3776
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez taka taka Pokaż wiadomość
ależ ja nie jestem temu przeciwna, nie przymuszają przecież do używania
chociaż założenie, że jest to niezbędny dodatek do biletu na festiwal mnie lekko szokuje, ale ja starej daty jestem
taki dodatek do biletu to trochę sygnał: słuchajcie muzyki i uprawiajcie seks
prezerwatywy dostają wszyscy, którzy skończyli 16 lat, ja patrzę na moją dość rzsądną i stosunkowo dojrzałą siedemnastoletnią córkę, i myślę, że do świadomego i dojrzałego, czyli szczęśliwego seksu, jest jeszcze niedojrzała

gdyby nie ten dodatek, Duńczycy po kilku festiwalach nie pomieściliby się pewnie na swojej wyspie

u mnie zanosi się na burzę
A ja absolutnie miałam na myśli, ze jest to dodatek niezbędny - po prostu czasem jak piszę w pośpiechu to wychodzą mi skróty myślowe, które rozmaicie można odczytać. Ja ten przekaz zrozumiałam raczej "słuchajcie muzyki, a jak wam przyjdzie na myśl uprawiać seks, to niech to bdzie seks bezpieczny". A swoją drogą, chciałabym wiedzieć, jakby takie przymuszanie miało wyglądać?

U mnie popadało ale na burzę nie wygląda. I oby się rozeszło po kościach (czy, raczej, po chmurkach)

A do tematu zachowań ludzkich to i ja się dopiszę. Pomijam to, co mam na co dzień w pracy, bo i tak czasem nie wytrzymuję i muszę się pożalić chocby na forum, ale do szału doprowadzaja mnie zachowania ludzkie w srodkach transportu miejskiego. To może trochę "z innej beczki", ale też wiaze się z brakiem poszanowania dla drugiej osoby. Kiedyś, jak ktoś np. zapalił w niewłaściwym przedziale i została mu zwrócona uwaga, to zazwyczaj przeprosił i wyszedł. Teraz - strach tę uwagę zwrócić, zeby sie nie narazić na obrzucenie stekiem przekleństw. O palaczach mogłabym zreszta długo i namiętnie, bo obiegowa opinia, ze palacze to fleje, znajduje wiele protwierdzajacych tę tezę przykładów. Nie chciałabym urazić nikogo z obecnych, kto akurat pali papierosy, ale codziennie jestem świadkiem jak ktoś wchodząc do autobusu / pociągu rzuca peta za siebie, nawet się nie oglądając, w co (kogo? ) trafi. A kosz zazwyczaj ma w odległości 1,5m. Darcie się (bo rozmowa to nie jest) przez komórkę tak, że cały przedział i pasażerowie w sąsiednich znaja dokładne szczegóły czyjegoś życia osobistego jest na porządku dziennym. Zdaje się, ze za bardzo się rozpisałam, ale drazni mnie to tak, ze nie mogłam się powstrzymać od uzewnętrznienia.
Stary 2008-07-04, 13:23   #3777
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

W kwestii chamskich zachowań w pracy - wyżaliłam się w stosownym wątku na Businesswoman. Dodam tylko tyle, że pomimo 26 lat na karku i kilku pracach nadal nie umiem sobie do końca radzić z sytuacjami typu, że ktoś mnie zbluzga, podocina, wyżyje się na mnie, robi złośliwostki za plecami. Tzn. poza pracą potrafię, w miejscu pracy już nie. Umiem czasem się w miarę grzecznie odciąć, jak już naprawdę nie wytrzymuję, ale i tak nadal mam poczucie przegranje i zniechęcenia. Zawsze uważałam, że praca jest pracą, a nie miejscem na wyżywanie się, gierki itd. Teraz już wiem, że to pole do wszysrtkiego.

W kwestii kultury osobistej w środkacj komunikacji - może wam się to wyda dziwne, ale nienawidzę, jak ktoś ściąga buty i ładuje stopy na siedzenie naprzeciwko ( w pociągach) - nawet wtedy kiedy stopy współpasażera za przeproszeniem nie jadą

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 13:24   #3778
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
A ja absolutnie miałam na myśli, ze jest to dodatek niezbędny - po prostu czasem jak piszę w pośpiechu to wychodzą mi skróty myślowe, które rozmaicie można odczytać. Ja ten przekaz zrozumiałam raczej "słuchajcie muzyki, a jak wam przyjdzie na myśl uprawiać seks, to niech to bdzie seks bezpieczny". A swoją drogą, chciałabym wiedzieć, jakby takie przymuszanie miało wyglądać?
Margot myślę, że dobrze Cię zrozumiałam, może to ja jakoś nieprecyzyjnie się wyrażam

Cytat:
Napisane przez Margot
U mnie popadało ale na burzę nie wygląda. I oby się rozeszło po kościach (czy, raczej, po chmurkach)
u mnie też się rozeszło, a marzyła mi się burza

a co do różnych paskudnych zachowań ludzi to chyba jest jedna rada- nauczyć się nimi nie przejmować
dużo łatwiej, nie twierdzę, że łatwo, ale jednak łatwiej, zmienić coś w sobie niż w innych, tym bardziej, że tych innych do ewentualnego zmieniania jest cała masa, przynajmniej na mojej drodze ostatnio się mnożą bez opamiętania
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 14:53   #3779
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Ale wlasnie mi sie milo zrobilo - laze sobie po shopfloorze, podskakuje, wymachuje taka oczo***liwa kamizelka (trza to miec jak sie wylazi na fabryke) a koles do mnie. Od razu sie samopoczucie poprawia jak sie widzi kogos ladnego.

ha ha, polal miod na moje serce

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 14:57   #3780
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez taka taka Pokaż wiadomość

a co do różnych paskudnych zachowań ludzi to chyba jest jedna rada- nauczyć się nimi nie przejmować
dużo łatwiej, nie twierdzę, że łatwo, ale jednak łatwiej, zmienić coś w sobie niż w innych, tym bardziej, że tych innych do ewentualnego zmieniania jest cała masa, przynajmniej na mojej drodze ostatnio się mnożą bez opamiętania
Takuś, zapewne - ale wyrabianie w sobie obojętności na chamstwo, tudzież umiejętności reagowania na tym samym poziomie (o ile tu można mówić o jakimkolwiek poziomie) jest naprawde niesamowicie trudne...

Miłego popołudnia wszystkim, idę sobie

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości