Mamusie majowe 2018 cz. 5 - Strona 178 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-31, 15:59   #5311
Mirabilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 5

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
I po godzinie i po dwóch ponad normę. Po godzinie powinno byc do 180 ja mam 193 a po 2h powinno byc maks 153 a ja mam 160. Na czczo mam 84 więc w normie.

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Teraz jeszcze widze ze morfo tez do bani więc wejdzie żelazo. Oby w moczu było ok.
aa ok przekroczone faktycznie ale nie drastycznie - ciekawe co gin powie - pewnie dietka lekka.

U mnie gin jutro ciekawe co powie - morfo też średnio wyszło, glukoza dopiero przede mną.

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 16:01   #5312
Qazsew
Zakorzenienie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8099865 1]Uuuuuuuuuu

Chodziki to indoktrynacja poprzedniego pokolenia jeszcze. Szczerze mnie dziwi, że młode dziewczyny nie zainteresują się tematem nie poszukają źródeł tylko słuchają co im mamusia powie i powtarzają bez sensu. Krzyż na drogę i smacznego jak będą na diecie matki karmiącej, bo olaboga alergia
Moja teściowa chciała mi pas poporodowy kupować, troszkę się zdziwiła, że ten "krzyk mody" miał miejsce 30 lat temu i teraz raczej się odradza [/QUOTE]

Ale najwazniejdzym argumentem ww takich dyskusjach jest "ja tak robilam i dziecku nic nie jest!!"do dzis pamietam mine tesciowej jak uslyszala ze mi chodzik nie potrzebny no prawie zawału dostala
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 16:01   #5313
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Trzeba czekać na wizytę. Jakoś mocno te Twoje wyniki nie są poza normami, ale jednak.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 16:10   #5314
edzka1104
Zakorzenienie

Z jednej strony ta dieta ok, nawet dobrze bo przynajmniej się zmusze do nie jedzenia słodyczy i już może tyle nie przytyje, ale z drugiej strony ja mam problem z dietami. Muszę wiedzieć dokładnie co jeść bo inaczej się pogubie. No i będę musiała gotować dla siebie najczęściej osobno a to mnie wykończy, ale dla dziecka muszę dac radę.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 16:11   #5315
skorpio87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Ale najwazniejdzym argumentem ww takich dyskusjach jest "ja tak robilam i dziecku nic nie jest!!"do dzis pamietam mine tesciowej jak uslyszala ze mi chodzik nie potrzebny no prawie zawału dostala
to mój tata, co do zakupów na chwilę obecną podchodzi z dystansem to parę tygodni temu dzwonił i mi mówił, żeby kategorycznie chodzika nie kupować, bo właśnie znalazł taki artykuł w internecie i że sensownie ktoś napisał
z tego co Magdalenka podesłała to faktycznie można zauważyć, siostrzeniec Męża właśnie skończył 11 miesięcy i w chodziku popiernicza, ale raczkować tak za bardzo nie potrafi i jak go wziąć za ręce żeby sam próbował stawać i chodzić to też się boi, w chodziku czuje się bezpieczniejszy i podparty sztucznie.... leżaczek też miał, i na nóżki zakładają mu miękkie skórzane buciki, bo zimno od podłogi - o zgrozo!
skorpio87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 16:15   #5316
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Z jednej strony ta dieta ok, nawet dobrze bo przynajmniej się zmusze do nie jedzenia słodyczy i już może tyle nie przytyje, ale z drugiej strony ja mam problem z dietami. Muszę wiedzieć dokładnie co jeść bo inaczej się pogubie. No i będę musiała gotować dla siebie najczęściej osobno a to mnie wykończy, ale dla dziecka muszę dac radę.
Edzka ale jak waga do tej pory? nagły skok miałaś na plus?

Stary 2018-01-31, 16:20   #5317
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Edzka ale jak waga do tej pory? nagły skok miałaś na plus?
Ogólnie ro ja już sporo przytylam bo wg mojej wagi jakies niecale 10kg, ale np od ostatniej wizyty czyli prawie 3 tyg. To jakis 1kg.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
Stary 2018-01-31, 16:32   #5318
nalesnikona
Zadomowienie

EDZKA- masz wizytę u diabetologa teraz?
Jest dużo blogów"słodkich mam" z masą przepisów. Trzymam kciuki

SKORPIO- ja mam leżaczek tiny love taki rozkłądany na płasko. To był kluczowy argument w wyborze. Potrzebowaliśmy czegoś, żeby móc odłożyć Dziecko np. w kuchni. Posłużył nam kilka miesięcy, bo jak Syn zaczął pełzać, to już nie miał ochoty na żadne ograniczenia
wibracji nigdy nie użyłam, bo nie miałam baterii hehe

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
jak Syn u mnie nie je mleka, to i my z Mężem
tylko to zmiana nawyków gotowania. Jesteśmy za leniwi na gotowanie osobno Choć jak robimy grzanki, to Syn dostaje bez sera i tyle, ale przy naleśnikach wszyscy jemy je na wodzie, zamiast na mleku.
Dasz radę

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
uwielbiam ten tekst można go usłyszeć przy wielu okazjach
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 16:37   #5319
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
I po godzinie i po dwóch ponad normę. Po godzinie powinno byc do 180 ja mam 193 a po 2h powinno byc maks 153 a ja mam 160. Na czczo mam 84 więc w normie.

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Teraz jeszcze widze ze morfo tez do bani więc wejdzie żelazo. Oby w moczu było ok.

No to faktycznie nieco ponad normę ... ale wydaje mi się ze dramatu nie ma ... pewnie Cię czeka wizyta u diabetologa ale myśle ze lekka dieta i wszystko będzie dobrze

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 16:38   #5320
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
EDZKA- masz wizytę u diabetologa teraz?
Jest dużo blogów"słodkich mam" z masą przepisów. Trzymam kciuki

SKORPIO- ja mam leżaczek tiny love taki rozkłądany na płasko. To był kluczowy argument w wyborze. Potrzebowaliśmy czegoś, żeby móc odłożyć Dziecko np. w kuchni. Posłużył nam kilka miesięcy, bo jak Syn zaczął pełzać, to już nie miał ochoty na żadne ograniczenia
wibracji nigdy nie użyłam, bo nie miałam baterii hehe

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

jak Syn u mnie nie je mleka, to i my z Mężem
tylko to zmiana nawyków gotowania. Jesteśmy za leniwi na gotowanie osobno Choć jak robimy grzanki, to Syn dostaje bez sera i tyle, ale przy naleśnikach wszyscy jemy je na wodzie, zamiast na mleku.
Dasz radę

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

uwielbiam ten tekst można go usłyszeć przy wielu okazjach
W piątek mam swoją wizytę u ginekologa. Do diabetologa pewnie przyszlym tygodniu pójdę. Przepisy będę szukać. Na pewno częściowo będą.musieli jeść to co ja ale nie zawsze. Sama na razie odstawiam slodycze, czy białe pieczywo. Tyle ile moge a co będzie.dalej zobaczymy.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
Stary 2018-01-31, 17:03   #5321
polasia
Wtajemniczenie

Cześć 😊

Żal z tym nowym wątkiem.

Zaś nie cytowałam bo byłam pewna że już zamknięty. Phi.

Wczoraj ciśnienie 98/60 dziś 93/60, zaraz zasnę. A mam jeszcze trochę roboty do pracy, żeby już oddać wszystko i zamknąć sezon. I przede wszystkim iść spokojnie na urlop a później na l4.

Gratuluję udanych wizyt i niezwróconych glukoz ❤️

polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 17:06   #5322
domii29
Zakorzenienie

Smyk dotarl 😍

Mlody zaczal wymiotowac, jutro chocby skaly sraly bede stac pod gabinetem do tad az nas pani doktor przyjmie...

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180131_165357.jpg (76,5 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180131_164810.jpg (58,8 KB, 37 załadowań)
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 17:09   #5323
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Domii śliczne. Ja mam info, że do odbioru paczka w Smyku. Biedny, oby jutro się udało.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 17:10   #5324
Mirabilka
Zakorzenienie

Domii super ciuszki

Zdrówka dla młodego

Stary 2018-01-31, 17:13   #5325
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Smyk dotarl 😍

Mlody zaczal wymiotowac, jutro chocby skaly sraly bede stac pod gabinetem do tad az nas pani doktor przyjmie...

Super rzeczy. Zdrówka dla synka.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
Stary 2018-01-31, 17:16   #5326
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Smyk dotarl 😍

Śliczne,a synek ma nadal biegunke czy teraz wymiotuje tylko?Oby sie nie nameczyl biedaczek za bardzo
Stary 2018-01-31, 17:18   #5327
domii29
Zakorzenienie

Dziekuje dziewczyny
Cytat:
Śliczne,a synek ma nadal biegunke czy teraz wymiotuje tylko?Oby sie nie nameczyl biedaczek za bardzo
Od biegunki w niedziele sie zaczelo. Na szczescie noc z niedzieli na poniedzialek byla juz bez rewolucji jelitowych. Poniedzialek byl jeszcze ok a od wczoraj kaszel, katar i wieczorem doszla goraczka. Jakby tego bylo malo dzis wymiotuje bo mu katar do gardelka splywa i drazni

Stary 2018-01-31, 17:22   #5328
DomimaZet
Zakorzenienie

DOMI - MYBOYISMINE - bardzo się cieszę ze wizyty udane i Wasze Dziewczynki tak pięknie rosną ❤️ Cudowne informacje - bardzo mnie to cieszy ❤️

NIUD - jak tam ? Wybrałaś się do Tesco ?

DOMI - strasznie mi przykro z powodu choroby Synka - koniecznie do lekarza - nie ma innej opcji a ciuszki cudowne

MIRABILKA - No u nas imię na 100% zostaje - ta decyzja już padła dawno dawno temu

Apropo BabyBluesa ... oj u mnie był i to strasznie bardzo okropny ... ryczałam dniami i nocami - nie mogłam się ogarnąć - hormony te przed ciąża to tylko takie małe straszaki potem co się dzieje to szok - gdybym nie przeszła tego na własnej skórze to średnio chciałoby mi się w to wierzyć ...
Jutro chyba będzie wypłata - jadę do galerii ❤️
Zaraz Wam wrzucę co takiego pięknego mi Dzisiaj Pan kurier przywiózł

Stary 2018-01-31, 17:23   #5329
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
A to każdą oddzielnie się pakuje?

daj go do cioci Lady

hmm, tutaj temat rzeka, zalezy jak się czujesz z teściami, u mnei są tacy,ze jak miałam małe dziecko, to teściowa skrytykowała,ze jej kawy nei zrobiłam, co nie pamiętam nawet, moze przez chwile, dzieci nie lubią hałasu, u mnei kto przylazł to było niespokojne i kończyło się tym,ze ja lulałam po całym domu, a maż siedział z goścmi, u mnei teściowie krytykują znajomych że już płytek w łązience nie myli kilka miesięcy bo ciągle te same plamy widzą jak do nich zachodzą, ja na takie rzeczy nie zwracam uwagi, nie potrafię się w ich towarzystwie czuć luźno i spokojnie. A dla mnie dziecko rozumiem,ze każdy chce zobaczyć, ale naprawde tłum w sali szpitalnej jak męczysz się bo dziecko nei może chwycić sutka to ostatnie czego potrzebujesz

To tak w ramach wytłumaczenia
Tak, każda oddzielenie na tym to polega.
Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
W skrócie po wizycie- Lenka waży 560g i wszystko z nią dobrze widziałam małą Bożenkę, więc dziewczynka na 100% Tż z synkiem też byli na usg kolejna wizyta 28.02.

nadrobię Was później

Cytat:
791g kobietki 😍 zdjecia usg nie mam, tylko opis. Caly czas mi sie przesuwa tp dzis juz wychodzil 18.05 ale trzymamy sie tego 21 . Mam brac magnez 3x2 na ten twardy brzuch

Cytat:
Napisane przez skorpio87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Edzka i Niud za glukozy!
Domii, Myboyismine za dzisiejsze wizyty, piękne, duże córunie

Magdalenka gratuluję 100-dnióweczki!

dziewczyny co powiecie w temacie spłaszczania główki dziecka? czy warto zakupić taką specjalną poduszeczkę i stosować ją od początku? jeśli tak, to jaką?
Tylko jak będą zalecenia i faktycznie będzie płaską główką. Na zapas nie ma sensu kupować.
Na moim poprzednim wątku tylko jedno dziecko miało z tym problem i poduszka pomogła

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
A do takiej poduszki nie trzeba mieć wskazań? Myślę żeby kupić tą taką jakby trójkątną, fachowo to się chyba klin nazywa.

Ja bardziej niż klin polecam książki pod nogi łóżeczka - serio
Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
A będziecie dziecko kłaść na poduszce w łóżeczku lub wózku?
Nie. Na płasko najlepiej. Chyba, że będziesz chodziła z dzieckiem po mega wertepach na spacerze ( np. po leśnych konarach ) to na taką okoliczność nada się motylek

niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 17:31   #5330
domii29
Zakorzenienie

https://www.olx.pl/i2/oferta/sprzeda...tml#71721400ce nie wierze w to co widze

Stary 2018-01-31, 17:34   #5331
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
oby tylko inteligencji po tatusiu nie miało

Stary 2018-01-31, 17:37   #5332
brunetka2000
Zakorzenienie

Domi super te ciuszki, ja to juz chyba nic nie kupuje bo nie pomieszczę tych ubrań

Dziewczyny ktoraś pisala, ze jej brzuch twardnieje, od wczoraj wieczorem tez mam takie wrazenie, no chyba ze to Antek sie tak przepycha juz sama nie wiem, trwa to dosłownie chwile, ale nie mam przy tym żadnych boli, czy to mogą byc te przepowiadające? Nie pamiętam jak bylo z córką. Wzielam nosp, magnez i leżę.

brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 17:38   #5333
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]czasem mam wrażenie, ze położne w szpitalu lansują to co ich sponsor aktualny
może to tylko wrażenie
To widać że lobby niewidzialnych poduszek działa prężnie

Cytat:
A ja dołączę do słodkich mam. Krzywa wyszła beznadziejnie, tylko na czczo wynik mam ok.
Ja jeszcze nie mam wyników, czuję że mogę dołączyć.
Przekroczenie nasz niewielkie. Dieta każdej z nas dobrze by zrobiła

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!!!!!!

Gratuluję dzisiejszych udanych wizyt i studniówek!!!

niud a dlaczego mówisz, że Twoja noga nie postanie na Bielańskim??? Zbieram wszystkie opinie i pozytywne i negatywne
Długo by opowiadać. Byłam 3 razy w Bielańskim w tym raz na ginekologi i za każdym razem potraktowano mnie jak śmiecia.
Mogę Ci na prv opisać szczegóły jak usiądę na kompie.

Cytat:
Smyk dotarl 😍

Zdrówka dla synka. Prywatnie nie możesz kogoś do domu wezwać ?

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
DOMI - MYBOYISMINE - bardzo się cieszę ze wizyty udane i Wasze Dziewczynki tak pięknie rosną ❤️ Cudowne informacje - bardzo mnie to cieszy ❤️

NIUD - jak tam ? Wybrałaś się do Tesco ?

DOMI - strasznie mi przykro z powodu choroby Synka - koniecznie do lekarza - nie ma innej opcji a ciuszki cudowne

MIRABILKA - No u nas imię na 100% zostaje - ta decyzja już padła dawno dawno temu

Apropo BabyBluesa ... oj u mnie był i to strasznie bardzo okropny ... ryczałam dniami i nocami - nie mogłam się ogarnąć - hormony te przed ciąża to tylko takie małe straszaki potem co się dzieje to szok - gdybym nie przeszła tego na własnej skórze to średnio chciałoby mi się w to wierzyć ...
Jutro chyba będzie wypłata - jadę do galerii ❤️
Zaraz Wam wrzucę co takiego pięknego mi Dzisiaj Pan kurier przywiózł

A byłam Pieluszek nie dostałam ale warto było dla tego dresiku 20180131_163359.jpg

niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 17:39   #5334
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2018-01-31, 17:42   #5335
DomimaZet
Zakorzenienie

To moja dzisiejsza fanaberia
IMG_1587.jpgIMG_1588.jpgIMG_1589.jpg

Stary 2018-01-31, 17:45   #5336
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 7412716Załącznik 7412721Załącznik 7412726

czad - arbuzy wymiatają
skąd to?

Stary 2018-01-31, 17:47   #5337
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
czad - arbuzy wymiatają

skąd to?

Wpadło mi w oczy na fb ❤️ Maminki.pl ❤️

Stary 2018-01-31, 17:48   #5338
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Co żeś Ty szukala na tym olx ze na takie ogloszenie trafilas?swoja drogą mam nadzieje ze to sciema bo pisownia szanownego tatusia powala

domima sliczne ciuszki,skąd nabyłas?
Stary 2018-01-31, 17:49   #5339
amarela
Zakorzenienie

Cytat:

Ale śliczne arbuzy uwielbiam

Stary 2018-01-31, 17:53   #5340
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

Przepadlam 😍😍😍
Cytat:
Co żeś Ty szukala na tym olx ze na takie ogloszenie trafilas?swoja drogą mam nadzieje ze to sciema bo pisownia szanownego tatusia powala

domima sliczne ciuszki,skąd nabyłas?
Moj maz sie zgubil w internetach i mi podeslal

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości