Mamy wrześniowe 2018 ❤ - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-31, 14:49   #1201
Kama_W
Raczkowanie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤

Też tyle samo haha 25 w tym roku
Kama_W jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 14:50   #1202
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kama_W Pokaż wiadomość
Też tyle samo haha 25 w tym roku
Nie wierzę 😂😂 haha siostry 😁 jaki zbieg okoliczności, niesamowite 😍

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 14:54   #1203
Kama_W
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Nie wierzę 😂😂 haha siostry 😁 jaki zbieg okoliczności, niesamowite 😍

Nie wierzę po prostu odkąd to zobaczyłam więc dni plodne też podobnie wypadały haha

Nawet daleko do siebie nie mamy haha
jestem z Grudziądza
Stary 2018-01-31, 14:57   #1204
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kama_W Pokaż wiadomość
Nie wierzę po prostu odkąd to zobaczyłam więc dni plodne też podobnie wypadały haha

Nawet daleko do siebie nie mamy haha
jestem z Grudziądza
Nooo jakies 120 km 😁 dni płodne jakoś na początku stycznia 😂 jak będziemy miały różne płci dzieci to trzeba spiknac je hahaha

Stary 2018-01-31, 14:59   #1205
Kama_W
Raczkowanie

Cytat:
Nooo jakies 120 km 😁 dni płodne jakoś na początku stycznia 😂 jak będziemy miały różne płci dzieci to trzeba spiknac je hahaha

hahaha koniecznie !
Stary 2018-01-31, 15:08   #1206
Heledore
Zakorzenienie

Polinezyjka tak byłam u gina w poniedziałek. Babka jest ok. Narazie widać tylko pęcherzyk 5tc+3 w dzień wizyty. Kazała przyjść za około miesiąc i wtedy założy kartę ciąży. Narazie wiem że maluch rośnie w macicy. I cieszę się z tej informacji bo bardzo ciągnął mnie jajnik i wolałam iść na wizytę szybko choć wiem że większość woli poczekać z wizytą do serduszka. Niestety szyjka jest mocno przekrwiona więc mamy zakaz seksu i dostałam profilaktycznie globulki.

Jutro czeka mnie badane krwi i już mnie słabi bo wiem ile mi tego wezmą.... Kiedyś zemdlałam w połowie 3 fiolki a jutro wezmą 5.

Ogólnie mam mało energii i tylko bym spala a trzeba w pracy siedzieć. Na szczęście niewiele się dziś dzieje.

Zrobiłam za to już mocz i niestety ginka chyba miała rację bo wychodzi jakaś infekcja z tych badań. Plus pije dużo za mało wody... Dziwne bo w pracy spokojne 4-5 herbat ziołowych wypije a i poza pracą przecież też coś pije. Zamiast ziołowych będę teraz żurawinę pić i powtórzę badanie.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 16:02   #1207
kruella_de_mon
Zakorzenienie

co do owlosienia, wszedzie pisza ze odradza się woskowanie kobietom w ciąży. niby czemu?

Ja chcialam sobie zrobić bikini w styczniu, ale dowiedzialam się, ze będzie mały bąbel i tego... i ie wiem.. jedynie to nie boje sie brwi depilowac:P

czuje, że ten stan błogosławiony to w zadnym wypadku blogoslawiony nnie jest. Czuje ze zmarnowalam miesiac zycia, takie obijanie sie od godziny do godziny... i tak cale dnie, tygodnie...

Dopiero o 13 biore sie w garsc.

A robilam dzis sobie piers na parze w sosie bolonski, z kasza gryczana i czerwona kapusta z buraczkami(słoiki od mamci), Jadlam powoli godzinę czytając Jojo yes i czulam sie przeszczesliwa.

Wczoraj kupilam wyciskarke do cytrysow i juz wydoilam 12 cytryn. Sok zapycha i jest rewelka! A dzis robie sobie tą sałatkę cezar czy jakas ta..z kurczakiem, sałata, pomidorkami ogorkiem i grzankami mmm... ale jak to naipsalam to automatycznie odechcialo mi się jeść :|. Kobieta w ciąży to dziwne stworzenie.

Ooo jeszcze wczoraj w okolicach ledzwi..albo nad posladkiem? mie tak bolało jakbym sobie zwichnęła/przewiała to miejsce. Ale staram sie przy tz nic nie owic, nie chce by wyszlo ze dziecko bedzie miało mięczaka zamiast matki:P
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 16:35   #1208
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Polinezyjka tak byłam u gina w poniedziałek. Babka jest ok. Narazie widać tylko pęcherzyk 5tc+3 w dzień wizyty. Kazała przyjść za około miesiąc i wtedy założy kartę ciąży. Narazie wiem że maluch rośnie w macicy. I cieszę się z tej informacji bo bardzo ciągnął mnie jajnik i wolałam iść na wizytę szybko choć wiem że większość woli poczekać z wizytą do serduszka. Niestety szyjka jest mocno przekrwiona więc mamy zakaz seksu i dostałam profilaktycznie globulki.

Jutro czeka mnie badane krwi i już mnie słabi bo wiem ile mi tego wezmą.... Kiedyś zemdlałam w połowie 3 fiolki a jutro wezmą 5.

Ogólnie mam mało energii i tylko bym spala a trzeba w pracy siedzieć. Na szczęście niewiele się dziś dzieje.

Zrobiłam za to już mocz i niestety ginka chyba miała rację bo wychodzi jakaś infekcja z tych badań. Plus pije dużo za mało wody... Dziwne bo w pracy spokojne 4-5 herbat ziołowych wypije a i poza pracą przecież też coś pije. Zamiast ziołowych będę teraz żurawinę pić i powtórzę badanie.

Och możliwe ze już pisałaś o wizycie ? Zakręcona jestem totalnie .

Ach powodzenia na tych badaniach mam nadzieje ze dasz rade !
Z infekcja przewalone :/ a dobrze pobierasz mocz ? Ja cała ciąże miałam problemy z tym ze to pobieranie moczu złe robiłam :/ wiecznie mi infekcje wychodziły bo zem dotknęła palcem No w środku pudełka niechcący , do tego trzeba być przemytym tam zanim oddasz mocz , trzeba oddać środkowy strumień bo w początkowym są brudy i bakterie , No coś jeszcze było ważnego już nie pamietam .

Ja myśle ze picie herbat ziołowych to za mało - nie każde zioło pomaga nawodnić , niektóre wręcz odwadniają ?
Jakie te ziółka pijesz ?

Ale to już blisko do kolejnej wizyty choć dziwie się ze za miesiąc :P idź wcześniej ! :P
Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
co do owlosienia, wszedzie pisza ze odradza się woskowanie kobietom w ciąży. niby czemu?

Ja chcialam sobie zrobić bikini w styczniu, ale dowiedzialam się, ze będzie mały bąbel i tego... i ie wiem.. jedynie to nie boje sie brwi depilowac:P

czuje, że ten stan błogosławiony to w zadnym wypadku blogoslawiony nnie jest. Czuje ze zmarnowalam miesiac zycia, takie obijanie sie od godziny do godziny... i tak cale dnie, tygodnie...

Dopiero o 13 biore sie w garsc.

A robilam dzis sobie piers na parze w sosie bolonski, z kasza gryczana i czerwona kapusta z buraczkami(słoiki od mamci), Jadlam powoli godzinę czytając Jojo yes i czulam sie przeszczesliwa.

Wczoraj kupilam wyciskarke do cytrysow i juz wydoilam 12 cytryn. Sok zapycha i jest rewelka! A dzis robie sobie tą sałatkę cezar czy jakas ta..z kurczakiem, sałata, pomidorkami ogorkiem i grzankami mmm... ale jak to naipsalam to automatycznie odechcialo mi się jeść :|. Kobieta w ciąży to dziwne stworzenie.

Ooo jeszcze wczoraj w okolicach ledzwi..albo nad posladkiem? mie tak bolało jakbym sobie zwichnęła/przewiała to miejsce. Ale staram sie przy tz nic nie owic, nie chce by wyszlo ze dziecko bedzie miało mięczaka zamiast matki:P

Ja myśle ze ciąża to moment żeby zwolnić , robić wszystko wolniej , bardziej dbać o siebie dużo czytać na temat ciąży i macierzyństwa by potem nie korzystać z rad w szpitalu (naprawdę lepiej samemu być przygotowanym ) , No i ciało w ciąży się meczy szybciej mdlosci i te sprawy to jest tam jak piszesz hehe

Chętnie bym zjadła to co opisałaś jakby mi to ktoś zrobil i dzięki Tobie odkryłam ze nie tknę kaszy gryczanej No way !
I nie przejmuj się marnowaniem czasu lepiej zaakceptuj to ze taki będzie teraz czas to jak to zaakceptujesz to nie będziesz się złe czuć leniuchując dla mnie pierwsza ciąża była wspaniała ! Wlasnie dlatego ze odpoczywałam i zajmowałam się tylko sobą

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 17:00   #1209
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Nareszcie w domu 😇 mamy dziś w planach morderstwo w Orient expressie oglądała któraś z Was?😊
Ja widziałam, fajne A Ty już obejrzałaś?
Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
pajka jak my obie bedziemy na L4 to ten wątek pomknie w ekspresowym tempie coś czuję
Nie chce nawet o tym myśleć

A u mnie... bez zmian. Żadnych dodatkowych objawów.

Wczoraj byli znajomi na piwku, a ja "piłam rum" z sokiem pomarańczowym. Mój drink zawierał 100% soku
Stary 2018-01-31, 17:01   #1210
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość

Wczoraj byli znajomi na piwku, a ja "piłam rum" z sokiem pomarańczowym. Mój drink zawierał 100% soku
Nie obejrzeliśmy bo był jakiś kiepski tłumacz napisów i się wkurzalam tylko

Stary 2018-01-31, 17:17   #1211
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:

Poszli na to ? brawo Ty !

Poszłabym spać albo wypiła druga kawę a staram się pic tylko jedna ale mam taki spadek energii ze musiałam puścić małej bajkę bo głowa mi leci

21 tc córeczka
Stary 2018-01-31, 17:27   #1212
Madeira1987
Raczkowanie

Odebralam wyniki morfologi, TSH w ciagu dwoch tygodni podskoczylo z 2.85 do 4.97!
Dali tabletki, powtorzyc za miesiac. Mam tylko nadzieje ze wysokie TSH nie szkodzi na tym etapie
Madeira1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 17:33   #1213
drocia
Zakorzenienie

A u mnie wyniki jeszcze dziwniejsze:
Hormon tyreotropowy - TSH
0,457 mU/l - Ciąża: 0,33 - 4,59 (I trymestr)

Trójjodotyronina wolna - fT3
4,35 pmol/l - Ciąża: 3,78 - 5,97 (I trymestr)

Tyroksyna wolna - fT4
22,39 pmol/l - Ciąża: 12,10 - 19,60 (I trymestr)

I kompletnie nie wiem, co o tym ft4 myśleć, a co gorsza, nigdzie w necie nic nie znalazłam Tyle, że i tak jestem na eutyroksie...

Za to dziś o mało nie zaliczyłam pierwszego pawia nie myślałam, ze zwykłe wpadnięcie nie w tą dziurkę kawałka kabanosa będzie takie spektakularne
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 17:34   #1214
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Poszli, rum stał na stole, a TŻ mi przyniósł z kuchni niby gotowego już drinka
Stary 2018-01-31, 17:35   #1215
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:

Poszłabym spać albo wypiła druga kawę a staram się pic tylko jedna ale mam taki spadek energii ze musiałam puścić małej bajkę bo głowa mi leci

Ja właśnie kupiłam mama Coffee ale wątpię by miało to jakiekolwiek zalety prócz smakowych. Idę na nockę to wypije i może wystąpi efekt placebo - wmowie sobie że to normalna z kofeina i będę pobudzona jak królik 😂

Stary 2018-01-31, 17:43   #1216
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilam z labu - nawet nie bylo tak zle po drodze jakies tam drobne zakupy i caaaly dzien na kanapie w pracy wzielam sobie dzien na zadanie, w koncu i tak urlopu w tym roku raczej nie zamierzam wykorzystywac byle do maja a potem chce uciec na l4.
Wlasnie, apropo l4 - u mnie praca biurowa, ale glownie z facetami, im zawsze goraco i klima mnie dobija w jaki sposob gadac z lekarzem, jezeli wskazan jako takich medycznie nie ma?

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
Mow ze stresująco, mobbing itp. Ja z wychowawczego chcialam przejsc na l4. Wiadomo-kasa. I mi dala. Troche pomarudzila przy tym. (Wizyta na nfz) ale są lekarze, ktorych nie przekonasz i nie da bo nie ma potrzrby. Czasem na znanylekarz jest w komentarzach że nie daje bez powodu- warto poczytac

rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 19:14   #1217
pajka03
Zakorzenienie

Wiecie co, byłam wczoraj w Lidlu o jest mega piękna kolekcja ciuszkow dla niemowląt. Jakieś tam super bio. Zakochałam się, już miałam w ręku kilka kompletów, ale mąż mnie przystopował, że nawet płci nie znamy 😂 ale no padłam. Coś czuję, że będę chorobliwie dużo kupować 😱

Stary 2018-01-31, 19:26   #1218
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie wyniki jeszcze dziwniejsze:
Hormon tyreotropowy - TSH
0,457 mU/l - Ciąża: 0,33 - 4,59 (I trymestr)

Trójjodotyronina wolna - fT3
4,35 pmol/l - Ciąża: 3,78 - 5,97 (I trymestr)

Tyroksyna wolna - fT4
22,39 pmol/l - Ciąża: 12,10 - 19,60 (I trymestr)

I kompletnie nie wiem, co o tym ft4 myśleć, a co gorsza, nigdzie w necie nic nie znalazłam Tyle, że i tak jestem na eutyroksie...

Za to dziś o mało nie zaliczyłam pierwszego pawia nie myślałam, ze zwykłe wpadnięcie nie w tą dziurkę kawałka kabanosa będzie takie spektakularne
Oj! A kiedy masz wizytę u endo ? No same nic nie wymyślimy oni się lepiej znają

Cytat:
Wiecie co, byłam wczoraj w Lidlu o jest mega piękna kolekcja ciuszkow dla niemowląt. Jakieś tam super bio. Zakochałam się, już miałam w ręku kilka kompletów, ale mąż mnie przystopował, że nawet płci nie znamy ale no padłam. Coś czuję, że będę chorobliwie dużo kupować

Weź nie mów ! Nie mam kiedy do lidla jechac a Sarze bym kupiła :O

Cytat:
Napisane przez Madeira1987 Pokaż wiadomość
Odebralam wyniki morfologi, TSH w ciagu dwoch tygodni podskoczylo z 2.85 do 4.97!

Dali tabletki, powtorzyc za miesiac. Mam tylko nadzieje ze wysokie TSH nie szkodzi na tym etapie
Tsh szkodzi matce , FT4 zaś przenika do płodu i może szkodzić maluszkowi - ale to długo musi się utrzymywać taki wynik , kiedy masz wizytę h endo ?

Cytat:
Poszli, rum stał na stole, a TŻ mi przyniósł z kuchni niby gotowego już drinka

Hihi dobre !

21 tc córeczka
Stary 2018-01-31, 19:48   #1219
drocia
Zakorzenienie

Ja na szczescie w piatek, ale nie wiem jaki mialam przed, bo moja endo nigdy tego nie badala ostatnio

Stary 2018-01-31, 19:49   #1220
Fortuna1
Zakorzenienie

Hej mamuśki, trzymajcie za mnie kciuki, jutro wizyta u gina mam nadzieję, że już będzie widać serduszko. Poproszę też o skierowanie na tsh, ft3 i ft4, bo jeszcze nie robiłam (ale w pierwszej ciąży miałam ok wyniki).

Stary 2018-01-31, 20:01   #1221
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki, trzymajcie za mnie kciuki, jutro wizyta u gina mam nadzieję, że już będzie widać serduszko. Poproszę też o skierowanie na tsh, ft3 i ft4, bo jeszcze nie robiłam (ale w pierwszej ciąży miałam ok wyniki).

Będziemy trzymać mocno, a Ty jak wrócisz to daj znać i wysylaj fotkę małego astronauty 😁 powodzenia!

Stary 2018-01-31, 20:45   #1222
gisele
Przyczajenie

Cytat:
Wiecie co, byłam wczoraj w Lidlu o jest mega piękna kolekcja ciuszkow dla niemowląt. Jakieś tam super bio. Zakochałam się, już miałam w ręku kilka kompletów, ale mąż mnie przystopował, że nawet płci nie znamy 😂 ale no padłam. Coś czuję, że będę chorobliwie dużo kupować 😱

Ja w poprzedniej ciąży jakoś dużo nie kupowałam za to juz po porodzie chyba przegięłam pałe bo mąż stwierdził że on przez całe życie nie miał tylu ciuchów co Kalina przez 1 rok
gisele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 20:45   #1223
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gisele Pokaż wiadomość
Ja w poprzedniej ciąży jakoś dużo nie kupowałam za to juz po porodzie chyba przegięłam pałe bo mąż stwierdził że on przez całe życie nie miał tylu ciuchów co Kalina przez 1 rok
Podejrzewam, że u mnie będzie podobnie 😂

Stary 2018-01-31, 21:17   #1224
drocia
Zakorzenienie

Mamy wrześniowe 2018 ❤

Ehh... Poprasowalam troche zalegosci i co - po godzinie tak mnie brzuch zaczal ciagnac, ze reszte wieczoru spedzam na kanapie... A uprasowalam zaledwie 1/5 tego co mialam do prasowania

Yyy.... Nie wiem co jest, ale tyle czasu juz mija a jeszcze nikt nie zalozyl watku pazdziernikowek... Czy to tylko mi sie tak dluzy?

Edytowane przez drocia
Czas edycji: 2018-01-31 o 21:23
Stary 2018-01-31, 21:36   #1225
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Ehh... Poprasowalam troche zalegosci i co - po godzinie tak mnie brzuch zaczal ciagnac, ze reszte wieczoru spedzam na kanapie... A uprasowalam zaledwie 1/5 tego co mialam do prasowania

Yyy.... Nie wiem co jest, ale tyle czasu juz mija a jeszcze nikt nie zalozyl watku pazdziernikowek... Czy to tylko mi sie tak dluzy?
Noo w sumie to chyba już powinny mieć jakiś wątek.

Stary 2018-01-31, 21:47   #1226
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gisele Pokaż wiadomość
Hehehe
Mnie bardziej kusi kupowanie zabawek kocykow i takie tam

Cytat:

Będę trzymać

21 tc córeczka
Stary 2018-01-31, 21:52   #1227
independence_
Przyczajenie

Cytat:
Hehehe
Mnie bardziej kusi kupowanie zabawek kocykow i takie tam

Witam się wieczorem
Ja się dzisiaj dobrze czuję, ale w nocy nie mogłam zasnąć, może to przez ten księżyc

Ja dzisiaj wylicytowałam fajny kocyk i poduszeczkę
I kusiło mnie by pochodzić po SH i poszukać jakichś ciuszków.
Na szczęście się powstrzymałam

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:

independence_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 21:53   #1228
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez independence_ Pokaż wiadomość
Witam się wieczorem
Ja się dzisiaj dobrze czuję, ale w nocy nie mogłam zasnąć, może to przez ten księżyc

Ja dzisiaj wylicytowałam fajny kocyk i poduszeczkę
I kusiło mnie by pochodzić po SH i poszukać jakichś ciuszków.
Na szczęście się powstrzymałam
Moj mąż wczoraj licytował wózek 😂 chyba wystarczy, że decyduje jakim autem jeździmy, decyzję wózka podejmiemy raczej razem. To ja się pewnie będę częściej wozić po dzielni

Stary 2018-01-31, 22:01   #1229
independence_
Przyczajenie

Mogłabym prosić o zmianę daty porodu na 21 ?
independence_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-31, 22:06   #1230
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Moj mąż wczoraj licytował wózek 😂 chyba wystarczy, że decyduje jakim autem jeździmy, decyzję wózka podejmiemy raczej razem. To ja się pewnie będę częściej wozić po dzielni

Ja na razie patrze po ile chodzą te co mnie interesują. Ja kupuje uzywke. Dla M. Teź mialam. I planuje tylko z gondoli korzystac bo wole spacerówke ktora latwiej sie sklada i miesci w bagażniku.

Ja za to intensywnie rozkimniam przedszkola

rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości