|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#3542 |
|
Zadomowienie
|
A co do dokarmiania mm, to wolałabym tego uniknąć. To ile mama ma mleka zalezy od tego, ile dziecko je. Z butelki leci latwiej niz z cycka, gdzie trzeba sie nagimnastykowac.
Ja dalam w trzeciej dobie swoje mleko w butelce, bo tak mnie bolaly brodawki. Musialam odpoczac od tej tortury. Dostala tylko w nocy z butelki a na drugi dzien nie chciała cycka, tak mi się plakac chcialo na szczęście ją pozmuszalam i chwycila.Generalnie nie jestem za dokarmianiem tez pozniej, bo przez to robi sie mniej pokarmu, laktacja sie zaburza, dziecko sie przestaje najadac i uwazam to za polapke Sent from my F5321 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3545 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Ja bym mogła się tam przeprowadzić i mieć ciągle pogodę wiosenno letnią
|
|
|
|
|
#3546 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ogólnie od początku ciąży jak stoisz z wagą? Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3547 | |
|
Zadomowienie
|
Haha, no to znów mamy podobnie
z tych samych względów liczyłam na drugą dziewczynkę ![]() Cytat:
![]() ![]() mój brat do dziś mi to wypomina. A ja nie wiem, o czym on mówi
|
|
|
|
|
#3548 |
|
Zadomowienie
|
Neesanek, super, że odpoczeliscie! Czekamy na słoneczną fotorelację
![]() To teraz która następna ma zaplanowany wyjazd? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3549 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja juz sie nie mogę doczekać jak sie maluchy urodzą i gdzie pojedziemy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3553 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agugus gratulacje! Tak to nie docenią pracownika, a jak grozi odejściem, to nagle się kasa na podwyżkę znajduje
|
||
|
|
|
#3554 |
|
Zadomowienie
|
Z niemowleciem podobno podrozuje sie najlepiej
Wiadomo, nie w pologu, ale jak juz sie bedziesz dobrze czula to bobasa pod pache i na wakacje! mysle, ze w sierpniu juz spokojnie mozna sie gdzies wybrać, a mlode jeszcze duzo spi, mleko masz pod reka, nigdzie nie ucieka-idealny czas na podroze (podobno ). Oby tylko bylo zdrowe i dacie rade.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozmawiałam o tym z położna i mówiła, że jak wszystko jest ok to można spokojnie jechać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
My w sierpniu chcemy jechać nad morze.
Annika współczuję braku apetytu a z drugiej strony trochę zazdroszczę bo ja tersz bym jadła wsyzstko jak leci :/ |
|
|
|
#3557 | ||
|
Zadomowienie
|
A jeszcze jedno pytanie... widziałam ze przewinął sie temat aliexpress. Ja tez jestem zauroczona ciuszkami i gadżetami dla dzieci z tego sklepu, aczkolwiek mam mieszane uczucia cyz cos zamawiać dla dziecka stamtąd.
Wiadomo, cos takiego jak gryzak to odpada z miejsca... wahałam sie jeszcze nad ciuchami i kocykami. Z jednej strony to co u nas w sklepach tez jest produkowane w Chinach, ale z drugiej jakoś sie łudzę, ze unia wymusza na importerach jakieś testy toksykologiczne... Mam koleżankę która często jeździ do Chin po tych wszystkich fabrykach i mowi ze tam jest mega dramat. Pracują No ludzie gorszy na trąd, a środki którymi barwią tkaniny są tak toksyczne, ze pracownicy po jakimś czasie maja odparzenia na skórze :/ ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
Goldika nie myślałam
w sumie nawet bardziej o robocie niż urządzeniu wielofunkcyjnym. Małe mieszkanko mamy, nie swoje to też to gromadzenie rzeczy z trudem przychodzi ![]() Agnessa czemu Mytrax? bo tez celuje w Joie jakiegoś Życzę każdej szybkiej sprzedaży/wynajęcia mieszkania Freddy a Tobie spokojnego kupna Feliska mi kalendarz się nie sprawdził ![]() I mi TZ tez mówi ze teraz przytula się najpierw brzuch potem cycki ![]() ![]() Lady przestań wertować te internety ![]() Jowita super, że wsio ok ![]() Pacia ![]() I apetyt mam podobny. Tez nie lubię się z wagą. Czuje się z tym trochę źle.. bo ciąża wiąże się z wzrostem wagi. Schizuję, że tyje za dużo i za szybko ![]() Neesanek super, że wakacje udane! Malutko na wadze przybrałaś ![]() ![]() My zaczniemy po 18.02 szkołę rodzenia TZ musi się dowiedzieć, że nasze życie nie będzie usłane różami ![]() Położna musimy wybrać, ale nie wiem czy nie łączy się to z wyborem przychodni, której nie mamy tutaj trza się tym zająć Agus świetne wieści!! gratulacje! Marmoladka dogadzacie sobie ![]() ![]() Choć nie lubię nutelli ![]() Smoczek dostaliśmy wczoraj i nie zamierzam kupować, używać też nie bardzo bym chciała chyba chociaż trochę polemizuje sobie Co do czapeczek.. ja jestem strasznym zmarźluchem... myśle, że może być różnie z tymi czapeczkami Uf!!! Nadrobiłam! Co do warsztatów. Trwały 4h.... racji żywnościowych za bardzo nie mieliśmy, TZ umierał z głodu. Dzielnie mimo to słuchał. Było trochę przydatnych informacji. Kilka suvenirów przyniosłam to będą na czarną godzinę ![]() Mam spisane modele maxicosi, ten lżejszy nie ma amortyzacji Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A taki noworodek to jest mega delikatny... tu sie stresujemy czy lepiej emolenty czy zwykle mydełko bo delikatna skórka, a potem kocyk z Aliexpress na to ![]() Chociaż mi mega żal bo nigdzie w Polsce takich pięknych wzorów nie widziałam jak tam... Edytowane przez _annika_ Czas edycji: 2018-01-31 o 17:47 |
|
|
|
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żadnego jedzonka nie było do kupienia? ![]() Pytam bo się też wybieram Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie wzory tetry znalazłam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Tetry chyba bym z aliexpress nie brała. Ale kocyk czy ciuszek jakiś raczej tak. Tetra ma więcej kontaktu z buzia maluszka.
A te rzeczy i tak trzeba solidnie wyprać. I jest różnica między takimi co walą ma kilometr chemia, a takimi co nie śmierdzą. Olkowi jak zamawiam piżamy z super bohaterami to mają metki Marvel czyli takie jak te w h&m itp. I wcale nie śmierdzą. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3564 |
|
Zadomowienie
|
Tez mam schizy z waga, a sie tego nie spodziewałam. Bo wiadomo, ze sie tyje i nie ma w tym nic zlego o ile to nie jest 20kg
Ale przytylam w ciagu ostatniego czasu sporo, jakiś taki skok mialam chyba. W 2 tygodnie 1.5kg. Waze sie zawsze rano na czczo, w dzien to mam rozbieznosci kosmiczne, nawet 2kg wiecej wieczorem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Aliexpress - ja się trochę boję zamawiać dla dzieci coś, sama nie wiem, czy te ceny faktycznie są aż tak konkurencyjne, żeby ryzykować jakość i chemiczność kosztem czekania 1-2 miesiące i oszczędzenia może 2 zł.. Sama nie wiem. Boże, zjadłam dziś takiego pysznego burgera, jednego z lepszych w życiu. Ale tak się nażarłam, że teraz cierpię, żołądek mam w gardle. |
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dzisiaj niekończący się odkurzacz.
Non stop chce mi się jeść, gęba mi się nie zamyka. Ładne jaja wyjdą jak się jutro zważę przed wizytą ![]() Idę jutro do swojej szkoły rodzenia na masaż do rehabilitantki. Dalej boli mnie bark,nie mogę spać i potrzebuje pomocy. Okazało się , że prowadzi tam też zajęcia w ramach szkoły rodzenia i zajęcia gimnastyczne dla kobiet w ciąży.Pewnie gdybym miała bezproblemową ciążę to bym chodziła, super że jest też położną to czuję się bezpiecznie,że mnie nie uszkodzi i ma specjalne łóżko dla ciężarnych żeby leżeć na brzuchu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3567 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie wrocilam z SR
byla kąpiel noworodka, jak czyścić uszka, oczka, nosek, jak dbać o pępek itd fajne zajęcia ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To Twoje 1 zajęcia? U mnie to wiem,że najpierw Jet trochę teorii o porodzie,ciąży i połogu,a dopiero potem reszta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mnie najbardziej ciekawi w szkole rodzenia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaczynam dopiero za 2 tygodnie, ciekawa jestem czy dużo się ciekawego, nowego dowiem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

na szczęście ją pozmuszalam i chwycila.
Przejechaliśmy Maderę wzdłuż i w szerz. Nietsty 2 połowa wyjazdu była bardziej pochmurna i nie udało nam się wyjść w góry. Szczyty znajdowały się w chmurach, były 2 stopnie i silny wiatr i jakimś cudem przekonałam TŻta, że to nie pogoda dla 1,5 rocznego dziecka
tylko zjezdzaliśmy z gór i mega słońce i 18 stopni.
Gratuluję zakupu wózka!
z tych samych względów liczyłam na drugą dziewczynkę 

). Oby tylko bylo zdrowe i dacie rade.
w sumie nawet bardziej o robocie niż urządzeniu wielofunkcyjnym. Małe mieszkanko mamy, nie swoje to też to gromadzenie rzeczy z trudem przychodzi