Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-03, 22:05   #2401
Koko19
BAN stały

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Hm, nigdzie nie napisałam o odżywce

Poza tym Jolie powiedziała już chyba wszystko...
jak masz wiecznie odpisywac z jakimis aluzjami...to wez wogole nie odpisuj bo mowilas na mnie a sama czepiasz sie nie wiadomo o co!!Daruj juz sobie te uwagi bo akurat one mi w niczym nie pomagaja...tylko drażnią..

Edytowane przez Koko19
Czas edycji: 2008-07-03 o 22:29
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 22:51   #2402
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koko19 Pokaż wiadomość
jak masz wiecznie odpisywac z jakimis aluzjami...to wez wogole nie odpisuj bo mowilas na mnie a sama czepiasz sie nie wiadomo o co!!Daruj juz sobie te uwagi bo akurat one mi w niczym nie pomagaja...tylko drażnią..
Eee? O co sie czepiasz Estelle?

poza tym ona racz<ej wie co mowi, jest osoba ktora analizuje kosmetyki.
Co do konserwantow, nie dajmy sie zwariowac, przeciez sa wszedzie, sa gorsze rzeczy blizej listy:
z tego co pamietam wiele szamponow i odzywek ma na poczatku skladu sodium chloride ktore mnie kiedys podraznilo (pisala o nim tulipanna).
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 22:58   #2403
noell88
Rozeznanie

ktos tu chyba ma pms i hormony latajaaaaa
noell88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 23:02   #2404
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noell88 Pokaż wiadomość

A ja musze sie pochwalic, że odkryłam nowy szampon Schaumy ziołowy. Moja mama kupiła dwa w promocji. Nie ma silikonów i jest bardzo fajny, zwłaszcza do włosów cienkich i przetłuszczających się. Razem z odzywka Joanny Naturia "Pokrzywa i zielona herbata" daje rewelacyjny efekt. Bardzo puszyste, zdrowo wyglądające włosy Dodatkowo nic a nic mi nie wypadaja. Mysle, że dla Karli92 bedzie dobry, bo z tego co wiem, ma włoski podobne do moich

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 23:10   #2405
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Skład całkiem całkiem, pantenol może obciążać włosy. Jeżeli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej, to może zajrzyj na wątek na LU o tej metodzie mycia włosów?
a własnie chyba nie zapytałam o co chodzi z tym LU?
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 23:22   #2406
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
ale o co Ci chodzi? Ja tu aluzji nie widzę pamiętaj, że słowo pisane to tylko 20% przekazu i każdy może sobie je interpretować po swojemu. A to, że Estelle [i nie tylko] często zwraca Ci uwagę w związku z różnymi kwestiami techicznymi to już inna sprawa [w czym ją w 100% popieram].
Radzę więc spuścić z tonu i wrócić do tematu wątku.

Mierla LU= Laboratorium Urody [forum]
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 23:38   #2407
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
ale o co Ci chodzi? Ja tu aluzji nie widzę pamiętaj, że słowo pisane to tylko 20% przekazu i każdy może sobie je interpretować po swojemu. A to, że Estelle [i nie tylko] często zwraca Ci uwagę w związku z różnymi kwestiami techicznymi to już inna sprawa [w czym ją w 100% popieram].

ok dzięki zaraz tam wpadne
Stary 2008-07-03, 23:53   #2408
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

A ja musze sie pochwalic, że odkryłam nowy szampon Schaumy ziołowy. Moja mama kupiła dwa w promocji. Nie ma silikonów i jest bardzo fajny, zwłaszcza do włosów cienkich i przetłuszczających się. Razem z odzywka Joanny Naturia "Pokrzywa i zielona herbata" daje rewelacyjny efekt. Bardzo puszyste, zdrowo wyglądające włosy Dodatkowo nic a nic mi nie wypadaja. Mysle, że dla Karli92 bedzie dobry, bo z tego co wiem, ma włoski podobne do moich
Jak miło że pamiętasz W najbliższym czasie wybieram sie na 'włosowe' zakupy to poszukam Tylko że jak ma SLES to narazie odpada, bo przerzucilam sie na łagodne substancje myjące, ale jeśli z powrotem zaczne 'odtłuszczać' skóre to spróbuje
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 00:25   #2409
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Jak miło że pamiętasz W najbliższym czasie wybieram sie na 'włosowe' zakupy to poszukam Tylko że jak ma SLES to narazie odpada, bo przerzucilam sie na łagodne substancje myjące, ale jeśli z powrotem zaczne 'odtłuszczać' skóre to spróbuje

Jutro rano Ci napisze skład

edit: znalazłam skład na KWC:

Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Disodium Cocoamphodiacetate, Sodium Chloride, Rosmarinus Officinalis, Chamomilla Recutita, Equisteum Arvense, Salvia Officinalis, Urtica Dioica, Melissa Officinalis, Humulus Lupulus, Panthenol, Niacinamide, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Glycol Distearate, Laureth-4, Cocamidopropyl Betaine, Polyquaternium-10, Citric Acid, Parfum, Hexyl Cinnamal, Linalool, Hydrogenated Castor Oil, Butylene Glycol, Sodium Benzoate, Sodium Salicylate, CI 42090, CI 47005

Za bardzo nie kojarze, któro to SLES, bo chyba nie chodzi o Sodium Laureth Sulfate?

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2008-07-04 o 00:27 Powód: dopisek
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 01:08   #2410
Paulinka:D
Przyczajenie

Dziewczyny witajcie podczytuje was regularnie lecz jak by to powiedziec jestem wizazanka bierna mam do was pytanko. Otoz czy zamawiala ktoras z was kiedys z tej strony?

https://www.naturalne-piekno.pl/Olej...-roslinne.html

Bo jak zobaczylam te oleje m.in wspominane przez was avocado... To sie zastanawiam nad kupnem a nawet jesli nie z tej strony, to czy ktoras z was uzywala tych olejow? Ja uzywam rycynowego i sie swietnie sprawdzal. Uzywalam rowniez oliwy z oliwek i ta radzila sobie gorzej. Ktore z olejow (oprocz kokosa i avocado) mozecie polecic? Jakich olejow najbardziej lubicie uzywac na wlosy (Nie wspominajac jeszcze o amli i vatice)? Czy stosowala ktoras z was np olejejk ze slodkich migdalow? Lub z pestek winogron?
Swoja droga musze sie wam pochwalic ze ostatnio zakupilam 2 olejki na goraco z Qeen Helene (placenta i jojoba) i wspaniale mi nawilzyly i wygladzily wlosy tak ze zaczynaja ladnie wygladac
Paulinka:D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 01:23   #2411
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka:D Pokaż wiadomość
Dziewczyny witajcie podczytuje was regularnie lecz jak by to powiedziec jestem wizazanka bierna mam do was pytanko. Otoz czy zamawiala ktoras z was kiedys z tej strony?

Bo jak zobaczylam te oleje m.in wspominane przez was avocado... To sie zastanawiam nad kupnem a nawet jesli nie z tej strony, to czy ktoras z was uzywala tych olejow? Ja uzywam rycynowego i sie swietnie sprawdzal. Uzywalam rowniez oliwy z oliwek i ta radzila sobie gorzej. Ktore z olejow (oprocz kokosa i avocado) mozecie polecic? Jakich olejow najbardziej lubicie uzywac na wlosy (Nie wspominajac jeszcze o amli i vatice)? Czy stosowala ktoras z was np olejejk ze slodkich migdalow? Lub z pestek winogron?
Swoja droga musze sie wam pochwalic ze ostatnio zakupilam 2 olejki na goraco z Qeen Helene (placenta i jojoba) i wspaniale mi nawilzyly i wygladzily wlosy tak ze zaczynaja ladnie wygladac
WITAJ
z tej stronki nie zamawiałam ale wygląda ok. Co do olejków- ze słodkich migdałów sobie bardzo chwalę, podobnie jak kokosowy i avocado. A z teorii- palmowy, jojoba, arachidowy i pestki (dynia, winogrono). Jednak nie ma reguły- najlepiej przetestować na sobie. Ja osobiście oleje polecam z czystym sumieniem
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-07-04, 04:38   #2412
Paulinka:D
Przyczajenie

Cytat:
WITAJ
z tej stronki nie zamawiałam ale wygląda ok. Co do olejków- ze słodkich migdałów sobie bardzo chwalę, podobnie jak kokosowy i avocado. A z teorii- palmowy, jojoba, arachidowy i pestki (dynia, winogrono). Jednak nie ma reguły- najlepiej przetestować na sobie. Ja osobiście oleje polecam z czystym sumieniem
Ja tez uwielbiam oleje i dlatego sie nad nimi zastanawiam jeszcze gdy prostowalam wlosy (na cale szczescie zmadrzalam i od roku tego nie robie wcale) olejek rycynowy podtrzymywal ich kondycje. Dlatego mam zamiar wybrobowac jeszcze kilka innych olejow jak tylko bede w Polsce dziekuje za porady
Paulinka:D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 06:29   #2413
szumasima
Raczkowanie

Chciałam zapytać o mycie włosów codziennie. Mam przesuszone włosy przez używanie nieodpowiedniego szampnou, czy mogę ozywając jakiegoś nawilżającego myć je codziennie? I czy warto [dla suchych wlosow] sprobowac metodą omo?

szumasima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 07:50   #2414
Heroldin
Zakorzenienie

Ha, ja tez pochwale sie wiedza !!! Natabene : zdobyta na wizazu.
szumasima - szampon Ci zbytnio nie pomoze. Pewnie - przy suchych
wlosach dobrze jest stosowac jakis lagodny. Ja tez mam suche wlosy (farbowanie).

Po wielu doswiadczeniach znalazlam "swoj" szampon : Frutta - potocznie : Kallos'a.
Wlosy myje czesto.
Ale przede wszystkim : "odzywianie" wlosow : odzywki, maski, oleje ....
Moim wlosom pomaga takze: Jolie's psikadelko.
Wczytuje sie w wypowiedzi na wizazu ; w wypowiedzi bardziej
doswiadczonych niz ja i korzystam "ile wlezie". Tobie tez tak radze !
Á propos : moje wlosy nie zaprzyjaznily sie i nie polubily, zadnych
ajurwedyjskich i arabskich specyfikow, za wyjatkiem : olejku kokosowego.
A mycie odzywka ... Tez nie moj gust. Ale zawsze mozna cosik dla
siebie wybrac.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 08:03   #2415
szumasima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Ha, ja tez pochwale sie wiedza !!! Natabene : zdobyta na wizazu.
szumasima - szampon Ci zbytnio nie pomoze. Pewnie - przy suchych
wlosach dobrze jest stosowac jakis lagodny. Ja tez mam suche wlosy (farbowanie).

Po wielu doswiadczeniach znalazlam "swoj" szampon : Frutta - potocznie : Kallos'a.
Wlosy myje czesto.
Ale przede wszystkim : "odzywianie" wlosow : odzywki, maski, oleje ....
Moim wlosom pomaga takze: Jolie's psikadelko.
Wczytuje sie w wypowiedzi na wizazu ; w wypowiedzi bardziej
siebie wybrac.
Tak, wiem, że szampon nie wystarczy. Mam też maski, miody itepe itede, ale chcialam spytac o czestoliwosc mycia [taka najlepsza]. XD

Edytowane przez szumasima
Czas edycji: 2008-07-04 o 09:11
Stary 2008-07-04, 08:26   #2416
Heroldin
Zakorzenienie

Myje wlosy tak czesto, jak one tego potrzebuja. Moze to i herezja, ale tak robie. Mam suche wlosy, ale raczej tlustawa skore glowy. Jak jest taka koniecznosc - myje codziennie, a czasem i dwa razy dziennie.
I myje szamponem dwa razy. Wiele Wizazanek preferuje tylko jeden raz. W temacie mycia wlosow "odpowiadam" na ich potrzeby. Wiele dziewczyn, tych z dlugimi wlosami, myje tylko skore glowy. Wlosy myje splywajacy szampon. Ja - niestety - nie mam dlugich wlosow. Myje najczesciej rano. Wieczorem, poprzedzajacym ten rytual - wcieram we wlosy jakis olejek (najczesciej kokosowy). A po myciu : maska (najczesciej mleczna ).
I od czasu do czasu : WAX (ale tez jakos nie "zasmakowal" moim wloskom).
Sa jakies nowe WAX'y (moje zamowienie w drodze). Jolie w watku o skladach kosmetykow wydala im nie najgorsza opinie. A Jej opinia jest dla mnie miarodajna.
Stary 2008-07-04, 09:22   #2417
szumasima
Raczkowanie

Dziękuję. ; ]

Mam jeszcze pytanie. znowu zaznaczę na początku, że włosy przeusyszły mi sie przez używanie szampnou Rzepa z Joanny [tzn. tak myślę, może też przez słońce i codzienne mycie włosów ?? ]. To dla mnie nieco nowa sytuacja, bo zawsze miałam włosy bardziej w stronę przetłuszczających się niż przesuszonych. Chciałam opisać tu pielęgnację nad jaką myślę teraz. Prosiłabym o korektę. Jestem początkująca, nie za bardzo znam się na tych wszystkich trickach, ale cały czas czytam ten wątek i dowiaduje się nowych rzeczy.

Szampon, chciałabym na razie zostać [nie myć odżwyką].
1) nivea "Elastyczność i blask" - przeczytałam dobre noty w analizie składu
2) Seboradin Szampon do włosów zniszczonych - dałam do wątku analizowania składu

no i dalej. zastanawiam się czy uzywając maski nivea "elastyczność i blask" (czy ona dobrze nawilza wlasciwie - wystarczajaco?) mam uzywac waxa?
Może to będzie za wiele i powinnam uzywac ich zamiennie; jednego dnia to, drugiego to.
Jak z mieszaniem tych maseczek z miodem [obojetnie jakim miodem? ) ? - dziś na głowę z maską nivea nałozyłam dwie łyżki miodu wielokwiatowego - co sądzicie? - nie chce uzywac olejku kokosowego, bo opinie sa pomieszane, a wole juz nie ryzykowac, ew. pozniej)

lotion seboradin do zniszczonych - wisienka na torcie.

obawiam sie, ze troche... em. przedobrzyłam. a im [wlosom] wcale nie lepiej tam u gory. Echhh.

Stary 2008-07-04, 09:57   #2418
Heroldin
Zakorzenienie

Tu Ci nie pomoge. Przykro mi ! Juz nie uzywam do wlosow kosmetykow
drogeryjnych. Zle opinie o olejku kokosowym ?! ?! ?!
Miodu jeszcze nie uzywalam. A co zas tyczy sie oceny Twojej pielegnacji,
musisz poczekac na opinie tych, madrzejszych i bardziej doswiadczonych.
Kudy mi tam do nich !!!!
Stary 2008-07-04, 10:40   #2419
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez Lanessa Pokaż wiadomość
Eee? O co sie czepiasz Estelle?

poza tym ona racz<ej wie co mowi, jest osoba ktora analizuje kosmetyki.
Co do konserwantow, nie dajmy sie zwariowac, przeciez sa wszedzie, sa gorsze rzeczy blizej listy:
Dzięki Lanesso . Ale tak to już jest, jak się nie potrafi czytać ze zrozumieniem, a uczenie tej umiejętności już nie do mnie należy.

Cytat:
Napisane przez noell88 Pokaż wiadomość
, nic dodać, nic ująć
Cytat:

Dzięki

Cytat:

[...]
Ten sklep ma również konto na Allegro, można sobie poczytać opinie o sprzedającym, aby ugruntować się w wyborze... Mnie też kuszą te oleje, ale póki co muszę zaczekać, bo leci do mnie 400 ml innych cudów olejowych.

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
siebie wybrac.
nie strasz
Właśnie zamówiłam amlę i jakiś hair-oil...

Cytat:
Napisane przez szumasima Pokaż wiadomość
[...]Chciałam opisać tu pielęgnację nad jaką myślę teraz. Prosiłabym o korektę. Jestem początkująca, nie za bardzo znam się na tych wszystkich trickach, ale cały czas czytam ten wątek i dowiaduje się nowych rzeczy.

Szampon, chciałabym na razie zostać [nie myć odżwyką].
1) nivea "Elastyczność i blask" - przeczytałam dobre noty w analizie składu
2) Seboradin Szampon do włosów zniszczonych - dałam do wątku analizowania składu
[...]
lotion seboradin do zniszczonych - wisienka na torcie.

obawiam sie, ze troche... em. przedobrzyłam. a im [wlosom] wcale nie lepiej tam u gory. Echhh.
Wydaje mi się, że te seboradiny [szampn + lotion] mogą wysuszać. Szampon ma w składzie rzepę, która może działać odtłuszczająco, a lotion jest na alkoholu i jego częste używanie nie jest dobrym rozwiązaniem, zwłaszcza, że skarżysz się na wysuszenie.

Miodek i WAX, najlepiej polski - jak najbardziej tylko też nie codziennie, bo można przedobrzyć. Maski raz na kilka dni, a na codzień jakaś lekka odżywka.
A kokoska naprawdę nie ma się co bać. Nawet jeśli Ci nie podpasuje, to dużo $ nie stracisz, a podejrzewam, że niejedna wizażanka potem chętnie go przygarnie np. na wymianę
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 10:59   #2420
szumasima
Raczkowanie

Cytat:

Miodek i WAX, najlepiej polski - jak najbardziej tylko też nie codziennie, bo można przedobrzyć. Maski raz na kilka dni, a na codzień jakaś lekka odżywka.
A kokoska naprawdę nie ma się co bać. Nawet jeśli Ci nie podpasuje, to dużo $ nie stracisz, a podejrzewam, że niejedna wizażanka potem chętnie go przygarnie np. na wymianę
lekka odżywka? Może być maseczka Nivea Elastycznośc i blask? Mogłabyś wskazać jakieś konkretne, bo już nie wiem, co jest lekka odżywką. W jednych SLS, w drugiej zioła, które wysuszają. Będę wdzięczna.

a WAX [polski najlepiej? to ten pomaranczowy - do zniszczonych?] i stosować co drugi dzień czy radziej?

Kurcze, wylałam na siebie już prawie pół butelki tego lotionu do zniszczonych żółtego Seboradin, heh... Dziękuję, że uświadomiłaś mnie w porę, niby to oczywiste, a nie wpadłam na to. Dziękuję.

ps. Wyciąg z bambusa zatrzymuje wodę? To lepsza jest NIVEA Elastycznośc i blask czy ta http://www.nivea.pl/products/show/203 (z bambusem i białą lilią) ? I czy w ogóle nie zmienić Nivei na coś innego nie drogeryjnego?

Stary 2008-07-04, 11:04   #2421
Koko19
BAN stały

tylko tyle
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 11:12   #2422
'Estelle'

Cytat:
lekka odżywka? Może być maseczka Nivea Elastycznośc i blask? Mogłabyś wskazać jakieś konkretne, bo już nie wiem, co jest lekka odżywką. W jednych SLS, w drugiej zioła, które wysuszają. Będę wdzięczna.

a WAX co drugi dzień czy radziej? Kurcze, wylałam na siebie już prawie pół butelki tego lotionu do zniszczonych żółtego Seboradin, heh... Dziękuję, że uświadomiłaś mnie w porę, niby to oczywiste, a nie wpadłam na to. Dziękuję.
Nie ma za co
Co do maseczki, to nie wiem, czy nie będzie za ciężka. Maskę zazwyczaj kładzie się 1-2 razy w tygodniu, odżywkę można po każdym myciu. Zatem może lepiej właśnie odżywka z tej serii?
Wax co 2 dni to też za często, raczej co 4-5, jak zaleca producent. Ewentualnie jeśli chcesz koniecznie po każdym myciu, to trzymać go na włosach max 3-5 min.

Jeśli szukasz psikadła regenerującego, to można zastosować proteinowy patent Jolie ew. spray dla dzieci z Rossmanna - jest bezpieczny, bo nie zawiera alkoholu a ma skład treściwy w proteiny. Seboradin możesz pozostawić jako wcierkę we włosy, np. raz na 3 dni, aby nie przesuszyć skóry i włosów. Fajnym kosmetykiem do wcierania będzie odżywka Farmona Jantar - też jest bez alkoholu i ma bardzo bogaty skład

Cytat:
tylko tyle
Nie spodziewałam się więcej , no bo z czego...
Stary 2008-07-04, 11:25   #2423
szumasima
Raczkowanie

Cytat:
Nie ma za co
Co do maseczki, to nie wiem, czy nie będzie za ciężka. Maskę zazwyczaj kładzie się 1-2 razy w tygodniu, odżywkę można po każdym myciu. Zatem może lepiej właśnie odżywka z tej serii?
Wax co 2 dni to też za często, raczej co 4-5, jak zaleca producent. Ewentualnie jeśli chcesz koniecznie po każdym myciu, to trzymać go na włosach max 3-5 min.

Jeśli szukasz psikadła regenerującego, to można zastosować proteinowy patent Jolie ew. spray dla dzieci z Rossmanna - jest bezpieczny, bo nie zawiera alkoholu a ma skład treściwy w proteiny. Seboradin możesz pozostawić jako wcierkę we włosy, np. raz na 3 dni, aby nie przesuszyć skóry i włosów. Fajnym kosmetykiem do wcierania będzie odżywka Farmona Jantar - też jest bez alkoholu i ma bardzo bogaty skład
JEszcze raz dziękuję za pomoc. ;] Co z myciem codziennym? Czy to będzie utrudniać nawilżenie? Przyrzekam, że to moj ostatni post, nie będe już napastować.

ps. czytałam, że proteiny niektorych wysuszaja nawet gdy sie nie stosuje ich za duzo, wiec sproboje moze jak sie uporam z terazniejszym sianem do stanu mniej piórkowatego ; p. ???

Stary 2008-07-04, 11:26   #2424
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:

ps. Wyciąg z bambusa zatrzymuje wodę? To lepsza jest NIVEA Elastycznośc i blask czy ta http://www.nivea.pl/products/show/203 (z bambusem i białą lilią) ? I czy w ogóle nie zmienić Nivei na coś innego nie drogeryjnego?
Mi lepiej sluzyla z bambusem i lilia.
Co do oleju kokosowego, po prostu trzeba kupic DOBRY OLEJ i jest rewelejszyn.

Uwaga laski! ^^ Robie dziwna kuracyje, pomieszana z metodami Tulipanny, otoz:

Nie mylam wlosow are dni, rozczesywalam aby sebum sie roznioslo... i potem babydreamem, nastepne 5 dni i umylam dzis woda.

I dalej bede myc co trzy dni woda. I co ktorys raz babydreamem...
Tu jest czysciutka woda, bez zadnych osadow, naprawde swietna, mysle,ze warto sprobowac.

koko, co za elokwencja
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 11:30   #2425
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez uwielbiam oleje i dlatego sie nad nimi zastanawiam jeszcze gdy prostowalam wlosy (na cale szczescie zmadrzalam i od roku tego nie robie wcale) olejek rycynowy podtrzymywal ich kondycje. Dlatego mam zamiar wybrobowac jeszcze kilka innych olejow jak tylko bede w Polsce dziekuje za porady
nie ma za co
Cytat:
Chciałam zapytać o mycie włosów codziennie. Mam przesuszone włosy przez używanie nieodpowiedniego szampnou, czy mogę ozywając jakiegoś nawilżającego myć je codziennie? I czy warto [dla suchych wlosow] sprobowac metodą omo?
sama zmiana szamponu to trochę mało. Tak jak pisze Estelle- lepiej sobie seboradin darować- może lekko wysuszać. Moim zdaniem warto przetestować oleje przed myciem (np. 1-2 w tyg) a w pozostałe dni mycie OMO.
Cytat:
tylko tyle
ja Cię bardzo proszę......tylko tyle
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-07-04, 11:52   #2426
'Estelle'

Cytat:
JEszcze raz dziękuję za pomoc. ;] Co z myciem codziennym? Czy to będzie utrudniać nawilżenie? Przyrzekam, że to moj ostatni post, nie będe już napastować.

ps. czytałam, że proteiny niektorych wysuszaja nawet gdy sie nie stosuje ich za duzo, wiec sproboje moze jak sie uporam z terazniejszym sianem do stanu mniej piórkowatego ; p. ???
Jak już Jolie wspomniała, warto przetestować olejki, metodę OMO, albo nawet i mycie odżywką - wszystkie sposoby odnajedziesz w tym wątku, warto go więc przeszukać. Jeśli nie będzie to zbytnio rzutowało na zły wygląd Twoich włosów, spróbuj myć włosy co dwa dni, dając im tym samym szansę na naturalne natłuszczenie.

Z proteinami musisz sama spróbować, jak ze wszystkim Spray kosztuje dosłownie kilka zł, warto byłoby go spróbować i obserwować po nim włoski. Jest duża szansa, że się jednak sprawdzi
Stary 2008-07-04, 12:42   #2427
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Jutro rano Ci napisze skład

edit: znalazłam skład na KWC:

Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Disodium Cocoamphodiacetate, Sodium Chloride, Rosmarinus Officinalis, Chamomilla Recutita, Equisteum Arvense, Salvia Officinalis, Urtica Dioica, Melissa Officinalis, Humulus Lupulus, Panthenol, Niacinamide, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Glycol Distearate, Laureth-4, Cocamidopropyl Betaine, Polyquaternium-10, Citric Acid, Parfum, Hexyl Cinnamal, Linalool, Hydrogenated Castor Oil, Butylene Glycol, Sodium Benzoate, Sodium Salicylate, CI 42090, CI 47005

Za bardzo nie kojarze, któro to SLES, bo chyba nie chodzi o Sodium Laureth Sulfate?
Dzieki Ten SLES to właśnie S Laureth S i dochodzi jeszcze Sodium Chloride Szkoda, bo skład ma fajny tzn te ekstrakty i witaminy, bo na reszcie sie nie znam

Cytat:
Napisane przez Lanessa Pokaż wiadomość
Mi lepiej sluzyla z bambusem i lilia.
Co do oleju kokosowego, po prostu trzeba kupic DOBRY OLEJ i jest rewelejszyn.

Uwaga laski! ^^ Robie dziwna kuracyje, pomieszana z metodami Tulipanny, otoz:

Nie mylam wlosow are dni, rozczesywalam aby sebum sie roznioslo... i potem babydreamem, nastepne 5 dni i umylam dzis woda.

I dalej bede myc co trzy dni woda. I co ktorys raz babydreamem...
Tu jest czysciutka woda, bez zadnych osadow, naprawde swietna, mysle,ze warto sprobowac.
Ja to nie moge babydreamem domyć włosów po jednym dniu, a co dopiero wodą
Stary 2008-07-04, 13:04   #2428
szumasima
Raczkowanie

Cytat:
nie ma za co

sama zmiana szamponu to trochę mało. Tak jak pisze Estelle- lepiej sobie seboradin darować- może lekko wysuszać. Moim zdaniem warto przetestować oleje przed myciem (np. 1-2 w tyg) a w pozostałe dni mycie OMO.
Cytat:
Jak już Jolie wspomniała, warto przetestować olejki, metodę OMO, albo nawet i mycie odżywką - wszystkie sposoby odnajedziesz w tym wątku, warto go więc przeszukać. Jeśli nie będzie to zbytnio rzutowało na zły wygląd Twoich włosów, spróbuj myć włosy co dwa dni, dając im tym samym szansę na naturalne natłuszczenie.

Z proteinami musisz sama spróbować, jak ze wszystkim Spray kosztuje dosłownie kilka zł, warto byłoby go spróbować i obserwować po nim włoski. Jest duża szansa, że się jednak sprawdzi
Czytam, czytam. Ale nie próżnujecie, więc jeszcze nie zdązyłam przelecieć całego. Jestem wam strasznie wdzięczna za rady! Idę testować.

edit: Przepraszam, mysliscie, ze da sie je "odsuszyc" w ogole czy juz zawsze beda takie? Wydawalo mi sie, ze to tylko kilka dni ale czuje na wlosach jakbym latami uzywala tego szamponu.... JEszcze glupia oblewalam sie tym lotionem z Seboradinu zapominajac, ze jest na bazie alkoholu [!!!!]. Myslicie, ze mi sie uda? Moze lepiej obciac sie na lyso...

Edytowane przez szumasima
Czas edycji: 2008-07-04 o 14:11
Stary 2008-07-04, 13:06   #2429
Mirelkaaa
Zakorzenienie

a ja sie zastanawiam czy kupic babydream, to wkocu kilka zł no ale wiele osoób sie skarzy na ten szampon ze problemy z rozczesywaniem itd;/
Stary 2008-07-04, 13:34   #2430
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
a ja sie zastanawiam czy kupic babydream, to wkocu kilka zł no ale wiele osoób sie skarzy na ten szampon ze problemy z rozczesywaniem itd;/
Ja nie wiem o co im chodzi z tym rozczesywaniem Mi sie bardzo dobrze rozczesują, tylko koltunia sie przy myciu i robią sie takie tępe, ale da sie przeżyc No i nie myje całych wlosow, tylko te przy skórze.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości