|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
![]() Też bym mogła lamentować, że nie czuję małego, że to podejrzane, że tak długo, że na pewno coś się dzieje, ale ja po prostu codziennie do niego mówię "leniwcu jeden zacznij się do nas odzywać w końcu, rusz tyłek " i od razu atmosfera jest pozytywniejsza i weselsza i czekam cierpliwie ![]() Także dziewczyny - więcej pozytywnego myślenia! Rozmawiajcie z dzieciaczkami, to też na pewno sporo daje
|
|
|
|
|
#3632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3634 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny minusowe!
Mam wieści prosto od ginekologa...niestety źle😵 Szczepionka przysługuje tylko kobieta które są pod opieka poradni ginekologivznej na NFZ i tam prowadzą ciążę i ten ich lekarz stwierdzi że to jest potrzebne...bo podobno mało który chce to w ogóle dawać😔😔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
No to pewnie pójdę około 12.02- już się cieszę na to siedzenie w przychodni.
![]() Cytat:
![]() Mam dylemat z moją szefową czy jej mówić, że chcę wziąć L4 od następnej wizyty czy lepiej nie, teoria mówi, że L4 nie powinno się planować, z drugiej strony lepiej bym się czuła gdybym ją uprzedziła, ale nie wiem czy to nie zostanie źle odebrane. ;/
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wiaderka to bardzo polecam. Na yt są filmiki bo fotek mojego golaska nie będę wrzucać
Niektorzy mówią, że w wiaderko dziecko ma pozycję obciazajaca kręgosłup. Póki nie siedzi samo i tak tylko się myje dziecko i wyjmuje wiec to trwa kilka mint i Tz ciągle miał Olka na dłoni. Wanienke kupiliśmy najpierw ale był wrzask. A wiaderko od razu polubił. Korzystał z niego póki dupka przestała się mieścić czyli spokojnie 2 lata. Agnesssa rozumiem wyrzuty bo mam to samo. Najpierw Olek mi mówił, że mu smutno bo ja tylko leze i leżę i nie możemy się bawić. Tersz przynosi gry planszowe do łóżka albo gramy z zgadywanki w łóżku. |
|
|
|
#3637 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ale ogólnie warszawa raczej jest droga. Jak mi koleżanka powiedziała że w naszym rodzinnym mieście prywatny żłobek z wyżywieniem kosztuje 500zł a w Wawie 3 razy tyle. To coś tu trochę jest nie tak, bo zarobków to ja nie mam 3 razy wyższych |
||
|
|
|
#3638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będę negocjować ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3639 |
|
Wtajemniczenie
|
.
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja powiedziałam u mnie w pracy wcześniej, że prawdopodobnie od tego i tego dnia będę na l4 już. L4 zwykłe, a ciażowe to trochę inna bajka jeśli chcesz być w porządku ja bym powiedziała.
|
|
|
|
|
#3641 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zależy jakie masz relacje z szefową i ogólnie atmosferę w pracy, jeśli dobrą to bym uprzedziła, a jeśli nikt się do tej pory z Tobą nie liczył w pracy to bym nie miała skrupułów nie mówić. Mówię to ja, która pierwszy raz dopiero byłam na L4
|
|
|
#3642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jakoś nie mogę się do tego wiaderka przekonać
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ewentualnie myślałam jeszcze, żeby przed L4 wybrać sobie 2 tygodnie urlopu bo wypłacają nam tzw "wczasy pod gruszą" więc to zawsze jakiś grosz do przodu, z drugiej strony więcej urlopu mi zostanie żeby później dłużej być z dzieckiem przed powrotem do pracy.
|
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a podwyżkę miło, że Ci dała, ale możliwe, że to po prostu i tak było w planach, a ona zachowała się w porządku. Moja przyjaciółka też dostała podwyżkę, tylko akurat w listopadzie, jak mówila o ciąży i też było jej głupio, ale nikt jej nie strofował, że pracowała tylko do końca stycznia i poszła na l4
|
|
|
|
|
#3644 |
|
Zadomowienie
|
Natus, ja bym powiedziała. Mnie akurat wyprzedziła choroba, ale łatwiej będzie im zaplanować pracę i też to na pewno docenią. Urlop też bym zostawiła na 'po'.
|
|
|
#3645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi też obiecali podwyżkę i jakoś do tej pory jej nie widzę tak więc fajnie, że dostałaś.Chciałam pracować jak najdłużej ale skoro u mnie w firmie mówią co innego, a co innego robią i nie szanują pracownika to nie będę mieć skrupułów pójść na L4 od kwietnia albo nawet wcześniej jak stwierdzę, że już czas. Też myślałam żeby sobie wziąć urlop ale jednak zostawię go na 'po' urlopie macierzyńskim.
|
|
|
#3646 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Masakra jakie ja mam od kilku dni mdłości! Jak w pierwszym trymestrze. Przez to nie jem regularnie, zagryzam jakimiś dziadostwami, cukier do Też bym chciała kocyk bambusowy/ muślinowy. Ale nie chce mi się szukać więc czekam aż coś polecicie. Grubsze kocyki mam po synku tylko właśnie takie cienkie na lato by się przydały.
|
|
|
|
#3647 |
|
Rozeznanie
|
Natus, ja też bym powiedziała. Reakacja jak będzie taka będzie, ale przynajmniej sama sobie nie zarzucisz, że coś zrobiłaś nie tak. A wydźwięk zawsze będzie lepszy i nawet jakby co to będziesz miała argument, że uprzedziłaś, bo chciałaś żeby wiedzieli z wyprzedzeniem.
Dziewuszki krakowskie, gdzie oprócz sieciówek lokalnie można znaleźć jakieś sklepy ze spodniami ciążowymi? Muszę jakieś ogarnąć, bo jest już ciasno
|
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
To faktycznie chyba powiem szefowej w przyszłym tygodniu jak wróci z urlopu i urlop też zostawię. I niech się dzieje co chce ![]() Cytat:
|
|
|
#3649 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba bym zwariowała w domu siedzieć tyle czasu
chociaż i tak mam zamiar się dokształcać na L4. Ale wiadomo, że jak się pójdzie do pracy, między ludzi to zawsze to inaczej niż samemu w domu.
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też ostatnio mam okropne skoki nastrojów, niby miało być w drugim trymestrze lepiej a tutaj jest tragedia. W ciągu dnia od euforii do totalnego doła, gdzie leżę i zanoszę się płaczem. Tak naprawdę odkąd jestem w ciąży chyba nie było dnia żebym spędziła go w pełni radośnie,żeby nie nachodziły mnie jakieś czarne myśli. Cały czas się boję, martwię że coś pójdzie nie tak. Że przecież tyle się staraliśmy o ciążę a ja jestem typem,który zawsze ma pod górę,więc tutaj też musi pójść coś nie tak.... Mam też takie myśli, że u kolezanek i w rodzinie rodzą się same zdrowe dzieci, a jednak jest jakiś procent dzieci chorych i ktoś je musi rodzić, więc może trafi to na mnie.... Mama na mnie krzyczy, że co to za myśli, że nie powinnam się tak denerwować itd ale to jest silniejsze ode mnie. Jednocześnie wiem,że nie powinnam się stresowac,bo to źle wpływa na mnie i dziecko, przez co wyrzucam sobie,że jestem okropnym człowiekiem i matką.... Myślałam,że jak wyjdę ze szpitala, okaże się po UG ,że wszystko jest ok,zacznę 2 trymestr to się uspokoję. Niestety, dalej tkwię w poczuciu, że boję się zacząć cieszyć moją ciąża i przywiązywać bo mogę ją stracić..... Dołuje mnie to jeszcze bardziej,bo wiem,że ona zaraz się skończy a ja będę miała okropne wspomnienia z najpiękniejszego dla kobiety czasu. No to chyba tyle..... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie jest o tyle dobrze, że w tym samym domu na górze mieszka brat z rodziną, jego dziewczyna nie pracuje więc zawsze to ktoś do przegadania plus zaraz obok w bliźniaku mieszka brat i siostra z rodzinami więc śmiejemy się, że mamy takie małe osiedle więc na brak ludzi nie narzekam. Choć też mam plan na szlifowanie angielskiego i w ogóle więc zobaczymy jak moje plany będą zweryfikowane.
|
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny muszę się wyżalić😔 Mam już 5 kg na plusie , lekarz mój należy do tych którzy bardzo pilnują wagi i mówi że za dużo i mam pilnować diety...mam tylko jeden problem.kilka lat temu zmagalam się z bulimia i to dość długo...walczyłam kilka lat by nie myśleć o dietach, kaloriach i na reszcie normalnie żyć🙁 Ta uwaga wczorajsza spowodowała że calyy czas ryczę, mam milion myśli na temat diet i cięgle mi to chodzi po głowie a ja nie powinnam o tym myśleć😢 Nie wiem co mam zrobić, nie mogę przechodzić i pilnować diet bo u mnie może się to skoczyć okropnie..nie wiem cholera😢 może powinnam p tym powiedzieć lekarzowi? Kurcze tylko mi wstyd😔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez triolka Czas edycji: 2018-02-01 o 10:57 |
|
|
|
|
#3654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak to tylko do męża mogę gębę otworzyć może w szkole rodzenia kogoś poznam. Choć ostatnio po głowie mi chodzi żeby napisać na lokalnej grupie mamusiowej na fb ogłoszenie, że szukam koleżanki
|
|
|
#3655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecydowanie powiedz lekarzowi, to nie powód do wstydu, a raczej do dumy, że sobie z tym poradziłaś! Wtedy on też na pewno podejdzie do sprawy inaczej. Cytat:
Edytowane przez Natus276 Czas edycji: 2018-02-01 o 11:01 |
||
|
|
|
#3656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przecież 5 kg to tak normalnie jak na 5 miesiąc ciąży. Jakbyś z 10 kg przytyła to rozumiem, że mógłby mieć jakieś uwagi, ale tyle...ja bym się nie przejmowała
|
|
|
#3657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
8lat choroby,2 lata terapii i od 2,5 roku jestem ,,zdrowa''. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Ja, też nigdy nie wspominałam o chorobie lekarzowi. Wie tylko TŻ,psycholog,dietetyk i przyjaciółka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3658 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edit. Doczytałam.....u mnie też mało kto wie.mąż wie, bo mnie wtedy nie znał, a jak miałam problem to tylko psycholog i prZyjaciółka..
Edytowane przez triolka Czas edycji: 2018-02-01 o 11:12 |
|||
|
|
|
#3659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniecznie powiedz lekarzowi o bulimii! Nie głodz się!! Jedynie co możesz zrobić to unikać slodyczy, chipsów, więcej warzyw itp. Wychodzić na spacerki! Ale błagam, żadnych diet... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny...kurcze tak mnie to wczoraj wzięło, ryczałam cały wieczór. Najgorsze że po prostu nie potrafię się tym ot tak nie przejmować... ale może to kolejna lekcja prze de mną żeby przerwać i dać radę🙂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

i od razu atmosfera jest pozytywniejsza i weselsza
i czekam cierpliwie 

zastanawiam się co tak tanio, czy to jakaś pułapka czy co haha.
kosztuje 500zł a w Wawie 3 razy tyle. To coś tu trochę jest nie tak, bo zarobków to ja nie mam 3 razy wyższych

będę negocjować 

tak bym chciała aby Adam miał brata żeby mial w razie kogoś gdy nas zabraknie. Raczej na kolejne dziecko się nie zdecyduje, chyba, że kiedyś za pare lat o ile będzie mi dane.
a tak to tylko do męża mogę gębę otworzyć
Przecież 5 kg to tak normalnie jak na 5 miesiąc ciąży. Jakbyś z 10 kg przytyła to rozumiem, że mógłby mieć jakieś uwagi, ale tyle...ja bym się nie przejmowała