Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-01, 08:26   #3631
Feliska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
Ja wychodzę z założenia, że co ma być to będzie i nie zamierzam się dodatkowo stresować bo to tylko wpływa na nasze dzieci pozytywne myślenie dużo daje i powinnyśmy się cieszyć, że jesteśmy w ciąży i że dzieciaczki są zdrowe a nie wymyślać sobie zmartwienia, których nie ma. Rozumiem, że ktoś ma takie a nie inne doświadczenia, ale w takim wypadku tym bardziej powinnyśmy myśleć, że tym razem będzie dobrze. Więc dziewczyny głowa do góry i jeśli lekarz mówi, że jest wszystko ok to znaczy, że wszystko jest ok Chyba nie chcemy żeby przez nasze stresy i zmartwienia dziecko było po porodzie płaczliwe i marudne ?

W ogóle półmetek za mną, dzisiaj już 21tc
Podpisuję się rękami i nogami

Też bym mogła lamentować, że nie czuję małego, że to podejrzane, że tak długo, że na pewno coś się dzieje, ale ja po prostu codziennie do niego mówię "leniwcu jeden zacznij się do nas odzywać w końcu, rusz tyłek " i od razu atmosfera jest pozytywniejsza i weselsza i czekam cierpliwie

Także dziewczyny - więcej pozytywnego myślenia! Rozmawiajcie z dzieciaczkami, to też na pewno sporo daje
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 08:28   #3632
otoya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
Wyniki z glukozy są na następny dzień czy trzeba dłużej czekać? Bo też muszę zrobić przed wizytą I zastanawiam się kiedy najlepiej

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Też są następnego dnia

Trzeba marzyć
Zamiast dmuchać na zimne
Na gorącym się sparzyć
Z deszczu pobiec pod rynnę
Trzeba marzyć'

otoya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 08:54   #3633
baniutka
Rozeznanie

Cytat:
Wyniki z glukozy są na następny dzień czy trzeba dłużej czekać? Bo też muszę zrobić przed wizytą I zastanawiam się kiedy najlepiej

W rejestracji mówili żeby dwa dni wcześniej. Ale ja robię na NFZ i akurat dzisiaj mąż ma wolne żeby z dziećmi zostać, a wyniki mam już zawsze w karcie. Do lekarza dopiero za.2tyg.

baniutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 09:00   #3634
triolka
Zadomowienie

Dziewczyny minusowe!

Mam wieści prosto od ginekologa...niestety źle😵

Szczepionka przysługuje tylko kobieta które są pod opieka poradni ginekologivznej na NFZ i tam prowadzą ciążę i ten ich lekarz stwierdzi że to jest potrzebne...bo podobno mało który chce to w ogóle dawać😔😔

Stary 2018-02-01, 09:08   #3635
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez otoya Pokaż wiadomość
Też są następnego dnia
No to pewnie pójdę około 12.02- już się cieszę na to siedzenie w przychodni.

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
Podpisuję się rękami i nogami

Też bym mogła lamentować, że nie czuję małego, że to podejrzane, że tak długo, że na pewno coś się dzieje, ale ja po prostu codziennie do niego mówię "leniwcu jeden zacznij się do nas odzywać w końcu, rusz tyłek " i od razu atmosfera jest pozytywniejsza i weselsza i czekam cierpliwie

Także dziewczyny - więcej pozytywnego myślenia! Rozmawiajcie z dzieciaczkami, to też na pewno sporo daje
Nie sposób się z Wami nie zgodzić, ale ze mnie taki ciężki przypadek, choć już i tak nie panikuję tak jak wcześniej. Staram się myśleć pozytywnie i też czasem powiem Stasiowi, żeby w końcu ruszył tyłek na tyle, żebym poczuła, choć czasem coś mi zabulgocze w brzuchu, ale nie mam pojęcia czy to on czy jelita

Mam dylemat z moją szefową czy jej mówić, że chcę wziąć L4 od następnej wizyty czy lepiej nie, teoria mówi, że L4 nie powinno się planować, z drugiej strony lepiej bym się czuła gdybym ją uprzedziła, ale nie wiem czy to nie zostanie źle odebrane. ;/

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 09:16   #3636
goldika
Zakorzenienie

Co do wiaderka to bardzo polecam. Na yt są filmiki bo fotek mojego golaska nie będę wrzucać
Niektorzy mówią, że w wiaderko dziecko ma pozycję obciazajaca kręgosłup. Póki nie siedzi samo i tak tylko się myje dziecko i wyjmuje wiec to trwa kilka mint i Tz ciągle miał Olka na dłoni.
Wanienke kupiliśmy najpierw ale był wrzask. A wiaderko od razu polubił. Korzystał z niego póki dupka przestała się mieścić czyli spokojnie 2 lata.

Agnesssa rozumiem wyrzuty bo mam to samo. Najpierw Olek mi mówił, że mu smutno bo ja tylko leze i leżę i nie możemy się bawić. Tersz przynosi gry planszowe do łóżka albo gramy z zgadywanki w łóżku.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 09:18   #3637
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ostatnio któraś pytała o nagiAkt...pamietacie?? Jej synek ma taką wade jak córka, będzie terminowac ciążę

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
O jejku ale smutne wieści....

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Jakie u was są ceny w labku badania kału na pasożyty? U mnie cena 4.30 zł zastanawiam się co tak tanio, czy to jakaś pułapka czy co haha.

u mnie 15 ( sprawdziłam z ciekawości w dwóch punktach)
Ale ogólnie warszawa raczej jest droga.
Jak mi koleżanka powiedziała że w naszym rodzinnym mieście prywatny żłobek z wyżywieniem kosztuje 500zł a w Wawie 3 razy tyle. To coś tu trochę jest nie tak, bo zarobków to ja nie mam 3 razy wyższych
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 09:27   #3638
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez triolka Pokaż wiadomość
Dziewczyny minusowe!

Mam wieści prosto od ginekologa...niestety źle

Szczepionka przysługuje tylko kobieta które są pod opieka poradni ginekologivznej na NFZ i tam prowadzą ciążę i ten ich lekarz stwierdzi że to jest potrzebne...bo podobno mało który chce to w ogóle dawać

To jeden warunek mam spełniony bo jestem pod opieką takiej poradni, ale czy gin zdecyduje się wypisać skierowanie to juz nie wiem będę negocjować

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-02-01, 09:27   #3639
Guerka
Wtajemniczenie

.
Stary 2018-02-01, 09:32   #3640
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
Nie sposób się z Wami nie zgodzić, ale ze mnie taki ciężki przypadek, choć już i tak nie panikuję tak jak wcześniej. Staram się myśleć pozytywnie i też czasem powiem Stasiowi, żeby w końcu ruszył tyłek na tyle, żebym poczuła, choć czasem coś mi zabulgocze w brzuchu, ale nie mam pojęcia czy to on czy jelita

Mam dylemat z moją szefową czy jej mówić, że chcę wziąć L4 od następnej wizyty czy lepiej nie, teoria mówi, że L4 nie powinno się planować, z drugiej strony lepiej bym się czuła gdybym ją uprzedziła, ale nie wiem czy to nie zostanie źle odebrane. ;/
a ja jeszcze nie dostałam skierowania na krzywą cukrową, więc na razie nic nie robię, im dłużej bez tym lepiej

Ja powiedziałam u mnie w pracy wcześniej, że prawdopodobnie od tego i tego dnia będę na l4 już. L4 zwykłe, a ciażowe to trochę inna bajka jeśli chcesz być w porządku ja bym powiedziała.
Stary 2018-02-01, 09:35   #3641
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny minusowe!

Mam wieści prosto od ginekologa...niestety źle😵

Szczepionka przysługuje tylko kobieta które są pod opieka poradni ginekologivznej na NFZ i tam prowadzą ciążę i ten ich lekarz stwierdzi że to jest potrzebne...bo podobno mało który chce to w ogóle dawać😔😔

W takim razie dobrze, że prowadzę ciąże w Luxmedzie bo mam to w pakiecie. Nie muszę się tym martwić.

Cytat:
Ja teraz byłam na L4 ze względu na zapalenie zatok a dzisiaj jak wróciłam to wszyscy mi mówili, że myśleli, że już nie wrócę

Zależy jakie masz relacje z szefową i ogólnie atmosferę w pracy, jeśli dobrą to bym uprzedziła, a jeśli nikt się do tej pory z Tobą nie liczył w pracy to bym nie miała skrupułów nie mówić. Mówię to ja, która pierwszy raz dopiero byłam na L4
Stary 2018-02-01, 09:55   #3642
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Co do wiaderka to bardzo polecam.
Jakoś nie mogę się do tego wiaderka przekonać

Cytat:
a ja jeszcze nie dostałam skierowania na krzywą cukrową, więc na razie nic nie robię, im dłużej bez tym lepiej
Ja dostałam na ostatniej wizycie i nie wiem czy to ze względu na to ciśnienie gin chciała to sprawdzić już teraz czy po prostu się pomyliła i za szybko mi dała... no ale jak jest to zrobię, będę miała za sobą.

Cytat:
Ja powiedziałam u mnie w pracy wcześniej, że prawdopodobnie od tego i tego dnia będę na l4 już. L4 zwykłe, a ciażowe to trochę inna bajka jeśli chcesz być w porządku ja bym powiedziała.
Cytat:
Zależy jakie masz relacje z szefową i ogólnie atmosferę w pracy, jeśli dobrą to bym uprzedziła, a jeśli nikt się do tej pory z Tobą nie liczył w pracy to bym nie miała skrupułów nie mówić. Mówię to ja, która pierwszy raz dopiero byłam na L4
No własnie chciałabym być w porządku, ale relacje z moją szefową są w sumie ciężkie do określenia. Gdyby nie dała mi od stycznia podwyżki to od świat bym siedziała na L4 i miała ich gdzieś, ale ona zachowała się bardzo w porządku i mimo, że widziała o ciąży podwyżkę mi dała. Z drugiej strony widzę, że coraz mniej rzeczy mi wrzuca do zrobienia więc chyba liczy się z tym, że w każdej chwili mogę pójść, ale nigdy nie zapytała co planuję.

Ewentualnie myślałam jeszcze, żeby przed L4 wybrać sobie 2 tygodnie urlopu bo wypłacają nam tzw "wczasy pod gruszą" więc to zawsze jakiś grosz do przodu, z drugiej strony więcej urlopu mi zostanie żeby później dłużej być z dzieckiem przed powrotem do pracy.

6.09.2014 -
Stary 2018-02-01, 10:02   #3643
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś nie mogę się do tego wiaderka przekonać

Ja dostałam na ostatniej wizycie i nie wiem czy to ze względu na to ciśnienie gin chciała to sprawdzić już teraz czy po prostu się pomyliła i za szybko mi dała... no ale jak jest to zrobię, będę miała za sobą.

No własnie chciałabym być w porządku, ale relacje z moją szefową są w sumie ciężkie do określenia. Gdyby nie dała mi od stycznia podwyżki to od świat bym siedziała na L4 i miała ich gdzieś, ale ona zachowała się bardzo w porządku i mimo, że widziała o ciąży podwyżkę mi dała. Z drugiej strony widzę, że coraz mniej rzeczy mi wrzuca do zrobienia więc chyba liczy się z tym, że w każdej chwili mogę pójść, ale nigdy nie zapytała co planuję.

Ewentualnie myślałam jeszcze, żeby przed L4 wybrać sobie 2 tygodnie urlopu bo wypłacają nam tzw "wczasy pod gruszą" więc to zawsze jakiś grosz do przodu, z drugiej strony więcej urlopu mi zostanie żeby później dłużej być z dzieckiem przed powrotem do pracy.
myślę, ze urlop sobie zostaw na 'po' a podwyżkę miło, że Ci dała, ale możliwe, że to po prostu i tak było w planach, a ona zachowała się w porządku. Moja przyjaciółka też dostała podwyżkę, tylko akurat w listopadzie, jak mówila o ciąży i też było jej głupio, ale nikt jej nie strofował, że pracowała tylko do końca stycznia i poszła na l4
Stary 2018-02-01, 10:08   #3644
agugus90
Zadomowienie

Natus, ja bym powiedziała. Mnie akurat wyprzedziła choroba, ale łatwiej będzie im zaplanować pracę i też to na pewno docenią. Urlop też bym zostawiła na 'po'.

agugus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 10:21   #3645
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:

W takim razie powiedziałabym o planowanym L4.

Mi też obiecali podwyżkę i jakoś do tej pory jej nie widzę tak więc fajnie, że dostałaś.
Chciałam pracować jak najdłużej ale skoro u mnie w firmie mówią co innego, a co innego robią i nie szanują pracownika to nie będę mieć skrupułów pójść na L4 od kwietnia albo nawet wcześniej jak stwierdzę, że już czas.

Też myślałam żeby sobie wziąć urlop ale jednak zostawię go na 'po' urlopie macierzyńskim.
Stary 2018-02-01, 10:26   #3646
Olanzapinka
Zadomowienie

Dzień dobry

Masakra jakie ja mam od kilku dni mdłości! Jak w pierwszym trymestrze. Przez to nie jem regularnie, zagryzam jakimiś dziadostwami, cukier do albo i wcale nie zmierze bo jak obiadu nie ma to i nie ma po czym zmierzyć.... Wku#*a mam jakiegoś

Też bym chciała kocyk bambusowy/ muślinowy. Ale nie chce mi się szukać więc czekam aż coś polecicie. Grubsze kocyki mam po synku tylko właśnie takie cienkie na lato by się przydały.
Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 10:26   #3647
weIka
Rozeznanie

Natus, ja też bym powiedziała. Reakacja jak będzie taka będzie, ale przynajmniej sama sobie nie zarzucisz, że coś zrobiłaś nie tak. A wydźwięk zawsze będzie lepszy i nawet jakby co to będziesz miała argument, że uprzedziłaś, bo chciałaś żeby wiedzieli z wyprzedzeniem.

Dziewuszki krakowskie, gdzie oprócz sieciówek lokalnie można znaleźć jakieś sklepy ze spodniami ciążowymi?
Muszę jakieś ogarnąć, bo jest już ciasno
weIka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 10:29   #3648
Natus276
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny
To faktycznie chyba powiem szefowej w przyszłym tygodniu jak wróci z urlopu i urlop też zostawię. I niech się dzieje co chce

Cytat:
Mi też obiecali podwyżkę i jakoś do tej pory jej nie widzę tak więc fajnie, że dostałaś.
Chciałam pracować jak najdłużej ale skoro u mnie w firmie mówią co innego, a co innego robią i nie szanują pracownika to nie będę mieć skrupułów pójść na L4 od kwietnia albo nawet wcześniej jak stwierdzę, że już czas.
To jak na takie traktowanie to i tak chcesz długo pracować

6.09.2014 -
Stary 2018-02-01, 10:38   #3649
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
To jak na takie traktowanie to i tak chcesz długo pracować
Chyba bym zwariowała w domu siedzieć tyle czasu chociaż i tak mam zamiar się dokształcać na L4. Ale wiadomo, że jak się pójdzie do pracy, między ludzi to zawsze to inaczej niż samemu w domu.
Stary 2018-02-01, 10:43   #3650
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Zawiechaczarny to jest nagorsze wiem, że to hormony, po prostu po pierwszej ciąży wracają mi wspomnienia, że ciągle było źle, że moje ciało odrzucało ciaze, nie potrafiło jej zaakceptować, a teraz jest tak samo. W pierwszej ciąży zaczęło się od plamienia, potem skurczy, potem mojej tachykardii, niedrożnego jelita, 4 pobytów w szpitalu, ciągłej jeździe na IP bo coś nie tak. Teraz tak samo od początku coś się dzieje, a to plamienia, potem krwotok, krwiak, teraz niskie łożysko prawie przodujące, po prostu się cholernie boje. Tak bym chciała, aby to była jakaś bezpieczna granica, a to dopiero 23 tydzien tak bym chciała aby Adam miał brata żeby mial w razie kogoś gdy nas zabraknie. Raczej na kolejne dziecko się nie zdecyduje, chyba, że kiedyś za pare lat o ile będzie mi dane.
Masz poprostu cięższy czas.
Ja też ostatnio mam okropne skoki nastrojów, niby miało być w drugim trymestrze lepiej a tutaj jest tragedia. W ciągu dnia od euforii do totalnego doła, gdzie leżę i zanoszę się płaczem.

Tak naprawdę odkąd jestem w ciąży chyba nie było dnia żebym spędziła go w pełni radośnie,żeby nie nachodziły mnie jakieś czarne myśli.
Cały czas się boję, martwię że coś pójdzie nie tak. Że przecież tyle się staraliśmy o ciążę a ja jestem typem,który zawsze ma pod górę,więc tutaj też musi pójść coś nie tak....
Mam też takie myśli, że u kolezanek i w rodzinie rodzą się same zdrowe dzieci, a jednak jest jakiś procent dzieci chorych i ktoś je musi rodzić, więc może trafi to na mnie....
Mama na mnie krzyczy, że co to za myśli, że nie powinnam się tak denerwować itd ale to jest silniejsze ode mnie.

Jednocześnie wiem,że nie powinnam się stresowac,bo to źle wpływa na mnie i dziecko, przez co wyrzucam sobie,że jestem okropnym człowiekiem i matką....

Myślałam,że jak wyjdę ze szpitala, okaże się po UG ,że wszystko jest ok,zacznę 2 trymestr to się uspokoję. Niestety, dalej tkwię w poczuciu, że boję się zacząć cieszyć moją ciąża i przywiązywać bo mogę ją stracić.....

Dołuje mnie to jeszcze bardziej,bo wiem,że ona zaraz się skończy a ja będę miała okropne wspomnienia z najpiękniejszego dla kobiety czasu.

No to chyba tyle.....

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 10:43   #3651
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba bym zwariowała w domu siedzieć tyle czasu chociaż i tak mam zamiar się dokształcać na L4. Ale wiadomo, że jak się pójdzie do pracy, między ludzi to zawsze to inaczej niż samemu w domu.
u mnie jest o tyle dobrze, że w tym samym domu na górze mieszka brat z rodziną, jego dziewczyna nie pracuje więc zawsze to ktoś do przegadania plus zaraz obok w bliźniaku mieszka brat i siostra z rodzinami więc śmiejemy się, że mamy takie małe osiedle więc na brak ludzi nie narzekam. Choć też mam plan na szlifowanie angielskiego i w ogóle więc zobaczymy jak moje plany będą zweryfikowane.

6.09.2014 -
Stary 2018-02-01, 10:45   #3652
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny minusowe!

Mam wieści prosto od ginekologa...niestety źle

Szczepionka przysługuje tylko kobieta które są pod opieka poradni ginekologivznej na NFZ i tam prowadzą ciążę i ten ich lekarz stwierdzi że to jest potrzebne...bo podobno mało który chce to w ogóle dawać

Naprawdę?!

Stary 2018-02-01, 10:55   #3653
triolka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość
Naprawdę?!

Niestety.

Dziewczyny muszę się wyżalić😔
Mam już 5 kg na plusie , lekarz mój należy do tych którzy bardzo pilnują wagi i mówi że za dużo i mam pilnować diety...mam tylko jeden problem.kilka lat temu zmagalam się z bulimia i to dość długo...walczyłam kilka lat by nie myśleć o dietach, kaloriach i na reszcie normalnie żyć🙁
Ta uwaga wczorajsza spowodowała że calyy czas ryczę, mam milion myśli na temat diet i cięgle mi to chodzi po głowie a ja nie powinnam o tym myśleć😢
Nie wiem co mam zrobić, nie mogę przechodzić i pilnować diet bo u mnie może się to skoczyć okropnie..nie wiem cholera😢 może powinnam p tym powiedzieć lekarzowi? Kurcze tylko mi wstyd😔

Edytowane przez triolka
Czas edycji: 2018-02-01 o 10:57
triolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 10:58   #3654
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie jest o tyle dobrze, że w tym samym domu na górze mieszka brat z rodziną, jego dziewczyna nie pracuje więc zawsze to ktoś do przegadania plus zaraz obok w bliźniaku mieszka brat i siostra z rodzinami więc śmiejemy się, że mamy takie małe osiedle więc na brak ludzi nie narzekam. Choć też mam plan na szlifowanie angielskiego i w ogóle więc zobaczymy jak moje plany będą zweryfikowane.
Zazdroszczę, ja teraz jak się przeprowadziłam to nie znam tutaj nikogo praktycznie. Chętnie bym poznała kogoś żeby mieć jakąś koleżankę do wyjścia na kawę i ploty a tak to tylko do męża mogę gębę otworzyć może w szkole rodzenia kogoś poznam. Choć ostatnio po głowie mi chodzi żeby napisać na lokalnej grupie mamusiowej na fb ogłoszenie, że szukam koleżanki na razie się wstrzymuję ale może to być w sumie jedyne wyjść do poznania kogoś mniej więcej w moim wieku i oczekującego dziecka.
Stary 2018-02-01, 10:59   #3655
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny muszę się wyżalić��
Mam już 5 kg na plusie , lekarz mój należy do tych którzy bardzo pilnują wagi i mówi że za dużo i mam pilnować diety...mam tylko jeden problem.kilka lat temu zmagalam się z bulimia i to dość długo...walczyłam kilka lat by nie myśleć o dietach, kaloriach i na reszcie normalnie żyć��
Ta uwaga wczorajsza spowodowała że cy czas ryczę, mam milion myśli na temat diet i cięgle moto chodzi po głowie a ja nie powinnam o tym myśleć��
Nie wiem co mam zrobić, nie mogę przechodzić i pilnować diet bo u mnie może się to skoczyć okropnie..nie wiem cholera�� może powinnam p tym powiedzieć lekarzowi? Kurcze tylko mi wstyd��

Zdecydowanie powiedz lekarzowi, to nie powód do wstydu, a raczej do dumy, że sobie z tym poradziłaś! Wtedy on też na pewno podejdzie do sprawy inaczej.

Cytat:
Zazdroszczę, ja teraz jak się przeprowadziłam to nie znam tutaj nikogo praktycznie.
No nie powiem jest fajnie, wcześniej jak mieszkaliśmy kawałek dalej to też non stop siedziałam sama, a teraz z siostrą mamy zupełnie inny kontakt, choć baliśmy się, że jak tak wszyscy są razem to każdy będzie wtykał nos w nieswoje sprawy, ale nie jest źle.

6.09.2014 -

Edytowane przez Natus276
Czas edycji: 2018-02-01 o 11:01
Stary 2018-02-01, 11:00   #3656
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny muszę się wyżalić😔
Mam już 5 kg na plusie , lekarz mój należy do tych którzy bardzo pilnują wagi i mówi że za dużo i mam pilnować diety...mam tylko jeden problem.kilka lat temu zmagalam się z bulimia i to dość długo...walczyłam kilka lat by nie myśleć o dietach, kaloriach i na reszcie normalnie żyć🙁
Ta uwaga wczorajsza spowodowała że calyy czas ryczę, mam milion myśli na temat diet i cięgle mi to chodzi po głowie a ja nie powinnam o tym myśleć😢
Nie wiem co mam zrobić, nie mogę przechodzić i pilnować diet bo u mnie może się to skoczyć okropnie..nie wiem cholera😢 może powinnam p tym powiedzieć lekarzowi? Kurcze tylko mi wstyd😔

Serio tak powiedział Przecież 5 kg to tak normalnie jak na 5 miesiąc ciąży. Jakbyś z 10 kg przytyła to rozumiem, że mógłby mieć jakieś uwagi, ale tyle...ja bym się nie przejmowała
Stary 2018-02-01, 11:03   #3657
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety.

Dziewczyny muszę się wyżalić
Mam już 5 kg na plusie , lekarz mój należy do tych którzy bardzo pilnują wagi i mówi że za dużo i mam pilnować diety...mam tylko jeden problem.kilka lat temu zmagalam się z bulimia i to dość długo...walczyłam kilka lat by nie myśleć o dietach, kaloriach i na reszcie normalnie żyć
Ta uwaga wczorajsza spowodowała że calyy czas ryczę, mam milion myśli na temat diet i cięgle mi to chodzi po głowie a ja nie powinnam o tym myśleć
Nie wiem co mam zrobić, nie mogę przechodzić i pilnować diet bo u mnie może się to skoczyć okropnie..nie wiem cholera może powinnam p tym powiedzieć lekarzowi? Kurcze tylko mi wstyd

Możemy sobie przybić 5,
8lat choroby,2 lata terapii i od 2,5 roku jestem ,,zdrowa''.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Niestety.

Mam już 5 kg na plusie , lekarz mój należy do tych którzy bardzo pilnują wagi i mówi że za dużo i mam pilnować diety...mam tylko jeden problem.kilka lat temu zmagalam się z bulimia i to dość długo...walczyłam kilka lat by nie myśleć o dietach, kaloriach i na reszcie normalnie żyć
Ta uwaga wczorajsza spowodowała że calyy czas ryczę, mam milion myśli na temat diet i cięgle mi to chodzi po głowie a ja nie powinnam o tym myśleć
Nie wiem co mam zrobić, nie mogę przechodzić i pilnować diet bo u mnie może się to skoczyć okropnie..nie wiem cholera może powinnam p tym powiedzieć lekarzowi? Kurcze tylko mi wstyd

A może pomysl o wizycie u dietetyka?
Ja, też nigdy nie wspominałam o chorobie lekarzowi. Wie tylko TŻ,psycholog,dietetyk i przyjaciółka.

Stary 2018-02-01, 11:06   #3658
triolka
Zadomowienie

Cytat:
Zdecydowanie powiedz lekarzowi, to nie powód do wstydu, a raczej do dumy, że sobie z tym poradziłaś! Wtedy on też na pewno podejdzie do sprawy inaczej.

No nie powiem jest fajnie, wcześniej jak mieszkaliśmy kawałek dalej to też non stop siedziałam sama, a teraz z siostrą mamy zupełnie inny kontakt, choć baliśmy się, że jak tak wszyscy są razem to każdy będzie wtykał nos w nieswoje sprawy, ale nie jest źle.
Tylko to cholernie trudne "jestem po bulimii proszę mi nie wracać uwagi na wage bi to dla mnie trudne"...ale może faktycznie to trzeba zrobić....
Cytat:
Serio tak powiedział Przecież 5 kg to tak normalnie jak na 5 miesiąc ciąży. Jakbyś z 10 kg przytyła to rozumiem, że mógłby mieć jakieś uwagi, ale tyle...ja bym się nie przejmowała
To była delikatna uwaga że w trzecim trumestrze będę tyć, więc mam uważać...ale dla mnie taka uwaga to koniec świata😔
Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość
Możemy sobie przybić 5,
8lat choroby,2 lata terapii i od 2,5 roku jestem ,,zdrowa''.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

A może pomysl o wizycie u dietetyka?
Ja, też nigdy nie wspominałam o chorobie lekarzowi. Wie tylko TŻ,psycholog,dietetyk i przyjaciółka.

"Zdrowa"...marmoladka co ty byś zrobiła? Powiedziała i poprosiła o wyrozumiałość?

Edit. Doczytałam.....u mnie też mało kto wie.mąż wie, bo mnie wtedy nie znał, a jak miałam problem to tylko psycholog i prZyjaciółka..

Edytowane przez triolka
Czas edycji: 2018-02-01 o 11:12
triolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 11:07   #3659
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety.

Triolka, 5 kg to przecież nie jest dużo. Jesteśmy już po półmetku ciąży. Posłuchaj, NAJWAŻNIEJSZE ŻE MICHASIA JEST ZDROWA!!! Nic innego się teraz nie liczy. Jak tam mała po wizycie??

Koniecznie powiedz lekarzowi o bulimii! Nie głodz się!!

Jedynie co możesz zrobić to unikać slodyczy, chipsów, więcej warzyw itp. Wychodzić na spacerki!

Ale błagam, żadnych diet...

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Zazdroszczę, ja teraz jak się przeprowadziłam to nie znam tutaj nikogo praktycznie. Chętnie bym poznała kogoś żeby mieć jakąś koleżankę do wyjścia na kawę i ploty a tak to tylko do męża mogę gębę otworzyć może w szkole rodzenia kogoś poznam. Choć ostatnio po głowie mi chodzi żeby napisać na lokalnej grupie mamusiowej na fb ogłoszenie, że szukam koleżanki na razie się wstrzymuję ale może to być w sumie jedyne wyjść do poznania kogoś mniej więcej w moim wieku i oczekującego dziecka.
Ja pisałam i dupa, nikt się nie odezwał

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 11:11   #3660
triolka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Triolka, 5 kg to przecież nie jest dużo. Jesteśmy już po półmetku ciąży. Posłuchaj, NAJWAŻNIEJSZE ŻE MICHASIA JEST ZDROWA!!! Nic innego się teraz nie liczy. Jak tam mała po wizycie??

Koniecznie powiedz lekarzowi o bulimii! Nie głodz się!!

Jedynie co możesz zrobić to unikać slodyczy, chipsów, więcej warzyw itp. Wychodzić na spacerki!

Ale błagam, żadnych diet...

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Ja pisałam i dupa, nikt się nie odezwał

Michasia super😊 i łożysko już wysoko, podniosło się😊😊

Dzięki dziewczyny...kurcze tak mnie to wczoraj wzięło, ryczałam cały wieczór. Najgorsze że po prostu nie potrafię się tym ot tak nie przejmować... ale może to kolejna lekcja prze de mną żeby przerwać i dać radę🙂

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości