|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
Dobrze, że złożyłaś papiery. Trzymam kciuki, żebyś dostała się wszędzie! Moja współlokatorka też jest z Lublina, daleka to droga, ale zawsze mówi, że warto. ^^W porządku u psychologa? ![]() Cytat:
Wyglądasz super, pamiętaj. ![]() Cytat:
![]() To chociaż sama idź do psychologa może? Cytat:
Przypominam sobie, że mnie też ni z gruszki ni z pietruszki zaczęli wypytywać o gardło, sprawdzać je - jak byłam w szpitalu. Zanim wpadłam w ED, dużo schudłam, w sumie nie wiadomo od czego (pewnie od nadczynnej tarczycy), no ale oczywiście nie powiedziałam, że jestem anorektyczką, bo to sam początek był. Może podejrzewali mnie o bulimię. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przynajmniej nie grozi Ci tzw. wakacyjna nuda. Za to po maturze będziesz miała takie wakacje, że hoho. ![]() Cytat:
A ja strasznie zmęczona jestem, dzień w robocie, potem długa wycieczka rowerowa (po niej zmartwiłam się, że spaliłam kalorie XD więc szybko coś zjadłam), jeszcze bym Wam coś poodpisywała, ale nie mam siły. Pozdrowienia.
|
|
#4082 | |
|
Rozeznanie
|
Nie ma się o co obrażać, jest jak jest
Cytat:
Nie mam dziś weny do pisania i zdanie powyżej jest tak pogmatwane ze sama go nie rozumiem. |
|
|
|
|
#4083 |
|
Rozeznanie
|
Izuś, faktycznie masz zalatane te wakacje
Ja Ci trochę zazdroszczę bo mi się już nudzi, ale zdaje sobie sprawę że czasem chce człowiek posiedzieć sam ze sobą, a nie ciągle gdzieś pędzić![]() Nasturcja, widze kolejny talent sportowy^^ Agness, 3 mam kciuki - cały czas wiernie Ci kibicuję, że się odważysz i szybko odwiedzisz psychologa (na gofra też sobie zajdzS(k), przeszłaś na porządne U? niepokoi mnie ciągły Twój podpis...52,7 "i na razie stop", czemu " na razie"? nie przechodź już więcej na R Zeszczuplałaś i lepiej się czujesz psychicznie - to super - ale ta waga, którą osiągnęłaś jest już naprawdę dla Ciebie ok...pozwoli Ci zachować okres i stabilną gospodarke hormonalną...warto to psuć?Monochrome, możesz wysłać... Zobacze jak to wszystko wygląda i będę się powoli starała oswajać z tą myślą, że może jednak warto .To Cie jeszcze trochę pomęczę pytaniami: ille płacisz mies? mieszkasz z dużą ilością osób (to ludzie z roku )? masz oddzielny pokój czy po kilka os? Przperaszam że nie odp Wam wszystkim ale jestem padnięta ![]() Co do psychologa, było OK... Oczywiście stresowałam się niemiłosiernie..![]() W sumie nie gadałyśmy aż tak bardzo konkretnie...Wydaje mi się że na razie to był taki zwiad (na Waszej pierwszej wizycie też było jakoś mało treściwej rozmowy?)..Mam nadzieję, że potem isę jakoś rozkręci Następną wizytę mam dopiero za 2tyg Jedyne czego się boję, to że i ten psycholog mi nie pomoże, ale będę próbować..bo jak nie spróbuje sie to nie dowiem Jedyne co mnie trapi to cena (80zł za wizyte)...:/...Niby ta babka mówiła mi rzeczy takie oczywiste, o których ja wiem, tylko właśnie nie potrafie ich zaakceptować...Może potem jakoś mi pomoże..oby..Wczoraj mnie wkurzył mój ojciec (powiedziałam mu że ide do psych._) a jak wróciłam on do mnie "No pochwal isę co tam Ci psycholog powiedział" a ja na to " Pozwól, że zostawie to dla siebie - nie po to tam szłam, żeby teraz Ci wszystko opowiadać" a on do mnie " No ale co - powiedział, że da się z tym żyć? jest dla Ciebie jeszcze jakiś ratunek czy już zwątpił ![]() " strasznie mi się przykro zrobiło...Może i jestem przerważliwiona, ale nie spodobał mi się wydźwięk tej wypowiedzi i sam fakt, że ojciec chciałby żebym mu opowiadała o sprawach poufnych...![]() A ja dzisiaj przygotowuje obiad ![]() będzie ryba z pieczarkami polana jakimś sosem śmietanowo-czosnkowym z serem żółtym ;D Troszki się boje tej śmietany...bo ja to zwykle używam jog. nat..i ser żółty...troche kalorycznie.. ale w sumie sama wybierałam przepis (heh taki był jeden z ciekawszych, bo to ryba zapiekana, bo smażonych nie jadam )..
|
|
|
|
#4084 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Vixeen ,tatę masz rzeczywiście mało taktownego ale wiesz on może tymi słowami maskuje to że sie o Ciebie martwi ? Wiesz czasami nasi ojcowie są mało taktowni i gadając głupie rzeczy maskują to że sami są przerażeni.. A u mnie dziś pada deszcz i mam kiepski humor ,ostatnio tak mało jadłam a przytyłam kilogram,wiem jestem śmieszna -kilogram-ale jestem zalamana,mam ochotę zacząć normalnie jeść,ale gdy idę w stronę lodówki jakiś głos mówi mi i co chcesz zaprzepaścić to ile schudłaś... Załamka :/
|
|
#4085 |
|
Raczkowanie
|
Ach Vixeen mogę wpaść na obiad?
Pyszności gotujesz
|
|
#4086 |
|
Rozeznanie
|
kasik znam to uczucie, wole wiec mieć w lodówce jak najmniej rzeczy do zjedzenia albo takich których nie lubie, wtedy nie mam mnie co kusic
|
|
|
|
#4087 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jeździsz po lesie, czy po normalnej drodze? Cytat:
Mógł zapytać się jakoś inaczej, delikatniej.. Rzeczywiście pysznie brzmi ta ryba, śmietaną i serem się nie przejmuj ![]() Mogłabyś mi wysłać przepis na PW?
|
|
#4088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tam przytyłaś, może do zwykłe wahania albo okres Ci się zbliża? Nie przejmuj się tą wagą, często bywa, że oszukuję, zresztą 1 kg więcej na pewno nie widać To jak idziesz w stronę tej lodówki to zatkaj uszy, żeby tego głosu nie słyszeć !
|
|
#4089 |
|
Raczkowanie
|
Filifionka,mam tak samo z lodówką,wolę mieć jak najmniej w lodówce bo wiem wtedy że się na to nie skuszę,ostatnio miałam ochotę na pizze ale stwierdziłam że nie weznę jej ,bo jak sie znajdzie w lodówce to ją zjem a tak to chociaż nie kusi...
Smak malin,zatykam uszy i nic to nie daje ![]() Pozdrawiam
|
|
#4090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nieraz chcą powiedzieć dobrze ale im to nie wychodzi. O ale super obiadek będziesz mieć
|
|
#4091 |
|
Raczkowanie
|
Czesc
![]() Postanowiłam cos naskrobac. Nie wiem co mam robic, niby chce z tego wyjsc i przytyc a z drugiej stronny tak bardzo nie umiem. Boję się tego Przytycia, boję się jesc więcej, bojakoś tak mi głupio przed wszytskimi. Od dziecka byłam niejadkiem, nigdy nie jadłam jakis wielkich obiadków z rodzinką (nie mogę jeśc ziemniaków- alergia, przez co moje porcje zawsze były mniejsze od innych) wiadomo nadrabiałam jakimis batonami itp ale wtedy nawet o tym nie myślałąm byłam głodna jadłam, a teraz. Teraz muszę przytyc, a tak bardzo się boję, tak bardzo boję się przytyc. Wiem że powinnam od razu wskoczyc na głęboką wodę, tylko co z tego, ze ja codzinnie sobie powtarzam od dzis od dzis na pewno będzie P a d...a! Dziewczyny co ja mam zrobic? Jak mam się zmobilizowac? Całuję i tulę
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki...
Wiem, ze dawno mnie tu nie było, przyznam się, że nawet tu nie zaglądam, nie podczytuje, staram się nie wracać do tego co było i może to dlatego, jednak dziś postanowiłam wpaść do Was i dać znać, że zyje i mam się całkiem dobrze Z tego co widze u Was raz jest lepiej, raz gorzej, smutki przeplatają się ze szczęsciem- jednym słwoem samo życie. Gratuluje z całego serca Wszystkim Wam, małych i drobnych sukcesów, bo każdy drobny sukces składa się na jedną wielką wygrana... ![]() A co u mnie ? Szczerze to dużo się zmieniło. Zaczęłam duuużo wychodzić z domu, w sumie od soboty mnie w nim praktycznie nie ma wieczorami. Ciagle jakieś imprezki i spotkania ze znajomymi. Nie boje się jeść, nie robie też tego pod dyktando, jem wtedy kiedy mam ochote, ostatnio przez 2 czy 3 dni, miałam, a raczej wlasnie nie miałam zupelnie apetytu, jednak jadłam normalnie na siłe, bo wiedziałam, ze musze Schudlam chyba ze 2 kilo, ale nie dlatego, że nie jadlam, a dlatego, że dziennie robiłam po pare kilometrów na spacerach Zupełnie nie przejmuje się jednak wagą (ale oczywiście nie chce schudnac drastycznie, a utrzymywac ją !), akceptuje i nawet lubie siebie, ostatnio nawet zjadłam pizze i orzeszków pare I (hahahhahha) prawie codziennie zdarza mi się wypić piwo Czuje, że żyje i jestem taaaaka szczęsliwa Poza tym pojawił się w moim życiu ktoś... Nie wiem czy to ktoś na poważnie, bo na to potrzeba czasu, ale napewno spotkania z nim dają mi dużo radości i wiary w siebie, on nie wiem, ze w moim zyciu bylo takie coś jak ED i wole żeby nie wiedział. Nie chodze już do psychologa, tzn. mam wizyte na poczatku sierpnia, taką kontrolną (i być moze jedną z ostatnich), a ogólnie byłam miesiac temu, takze wszystko idzie w jak najlepszym kierunku jesli chodzi o to normalne życie. Ludzie którzy znali mnie podczas choroby, a widza teraz nie moga wyjsc z podziwu jak się zmieniłam, zreszta ja tez nie moge z niego wyjsc Nadrabiam stracony czas i to dość intensywnie dzięki temu, ze zaczełam wychodzic i zyc rodzice więcej się usmiechają, cała rodzina więcej się usmiecha... No więc tyle u mnie ![]() Życze Wam wszystkim szczęscia i... postaram się zaglądać tu częściej. Buziaki Kochane
|
|
#4093 |
|
Raczkowanie
|
taka nie inna popatrz na Krytie... ja ją podziwiam!
Tamo.. rewelacja!
|
|
#4094 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciesze się że jest dobrzeCytat:
Ide pooglądać telewizję jakiś film bo filmów to ja chyba od maja nie oglądałam![]() no może 2-3
|
|
#4095 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4096 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
za pierwsza wizyte, a kolejne miały być troszkę tańsze, z tym , że nie skorzystałam. Tak, piersza wizyta jest bardzo ogólna, zapoznawcza i nawet nie mozna nazwac jej początkiem terapii, jest to poprostu poznanie się i zebranie podstawowych informacji![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wirusow antybiotykiem nie leczymy, tylko bakterie Taki mały OT, biologia rozszerzona jestem
|
|
#4098 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Miło,że niektórym z was się już lepiej układa Huh sporo się tu an temat ześwirowanych trenerów naczytałam... Przyznam szczerze,że w podstawówce miałam bardzo drobny epizod z tym wszystkim W czwartej klasie ,urządzono 'łowy' do szkoły baletowej. Przyszły 2 kobity i zaczęły werbowanie. Na pierwszy ogień poszły wysokie i chudziutkie dziewczynki. Sama byłam zaciekawiona tym...wiadomo taniec i te sprawy. No ale byłam za niska i za tłuściutka . Wówczas jadłam dużo co chciałam i przy wzroście 136 cm ważyłam 39 kg o__O Co było niestety widać,a i pojawiały sie zadyszki et.c Generalnie wśród dziewczyn w klasie byłam najgrubsza. Nikt mi tego nie wytykał,ale baba miała jakieś wąty. Generalnie zlałam ją. Potem zdarzały się też nabory do szkoły sportowej,ale to nie ma działka. Zawsze miałam 2 lewe ręce do jakiegokolwiek spotu/ćwiczeń Toleruję jedynie taniec.Potem zachorowałam na anginę ,oskrzela i w 2 miechy schudłam 7kg co niezmiernie mnie ucieszyło. Nareszcie nie byłam 'pączusiem',bez wstydu mogłam ubierać się w sukienki, spódnice,przy tym jedząc co chcę. Kolejny dziwny epizod nastąpił w 3 gimnazjum. Babcia dostała silny wylew, częściowo była sparaliżowana, plus testy gimnazjalne i tak ze stresu zatrzymał mi się okres, gin wykryła torbiel na jajniku,która się 'wchłonęła' oczywiście doszły wąty,że przy 167 cm wówczas wzrostu ważyłam 47kg (wyglądałam na więcej, wiadomo wymiary ),że mam mały biust,że dziewczyny pełniejsze lżej dojrzewają i takie tam. Skolidowało się to z wycieczką klasową w Tatry ,w trakcie której ni stąd ni z owąd schudłam 3kg, oczywiście gdy wzięłam się za jedzenie (ok.1800 kcal jak zwykle)wróciły z nawiązką. Wtedy też zaczęłam się zaokrąglać. Uda,biodra,brzuch. Wymiary zrobiły się nieproporcjonalne do wagi (przy 49/169)w talii miałam 71, udach 53,biodrach 90 ==' Od tego czasu zaczęła się kontrola kalorii,co jem et.c Emocje,brak ciepłych uczuć zajadałam słodyczami of course. No i tak do lipca zeszłego roku, gdy zaczęła się przygoda z panną A.Plusem tego zapewne jest to,że wreszcie hmm bardziej przykładam się do zdrowego odżywiania,sama z siebie; raz dziennie zjem coś słodkiego i mam dość,jakby organizm sam wyłapywał co jest dla niego dobre. Nabrałam też dystansu do wszystkiego. Nie mniej wciąż trudno pogodzić mi się z faktem,że niestety nie będę mogła ważyć z 10kg więcej i zachować obecnych wymiarów (które takie jak ja obecnie ma większość osób przy wadze 50-52), ćwiczenia tylko nasiliłyby całą to spiralę więc. Toteż przytyć nie mam najmniejszego zamiaru, ba jestem zbyt leniwa ![]() Ze studiami oczywiście jedna wielka niewiadoma... Na wspomnianym kulturoznawstwie, same pitolenie o szopenie, nauka o kulturach,epokach, filozofia, nic praktycznego i prawie same dziewuchy na roku Zaś na prywatnych 'Mediach i komunikacji międzykulturowej' przedmiotami obowiązkowymi prócz psychologii, Public Relations, dyplomatyki są: ekonomia,statystyka,demog rafia ![]() Wszystko na wysokim poziomie,a że matmy nie znoszę więc... Kurde nie wiem po prostu. Czy w tym roku poprzestać na kulturoznawstwie,przebimb ać je na średnich ocenach i zainwestować w rozwój swych pasji jak:taniec,muzyka , ew. jakaś miła ,rozwijająca praca
|
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Schism - no naprawdę nie ma innego absolutnie kierunku, który by ciebie uszczęśliwił? Przecież to co wybrałaś wskazuje na to, że obrane przedmioty dają ci więcej możliwości wyboru od kulturoznawstwa i medii?
Plameczka - dobrze gadasz z tym gronkowcem Smak6malin - opryszczka jest w twoim ciele aż do śmierci - ten wirus siedzi w tobie i czeka na każde osłabienie - choroba, stress, mało snu, czasami nawet słońce jest zdolne go zaktywizować. Suma sumarum - to taki czujnik - jak wyskakuje to znaczy, że twoje ciało nie najlepiej się czuje . Zawsze mi wyskakiwła na kilka dni przedtem niż mnie jakie zapalenie gardł dorwało .FilifionkaB - u mnie z tymi rozpieszczonymi dziewczynkami było tak samo - jak przed rodzicami rzuciłam o problematycznym jedzeniu to zareagowali właśnie w stylu - dziecko już nie wie co sobie wymyślić i jak być interesująca...tjaaa....m ajonez z cukrem je każda normalna dziewczyna i przekłada to schabowym i ogórkami kiszonymi z marmoladą .Iza - świetnie ci w tych nowych włosach Krytzia - kochana trochu za mało jesz jak na to ile ruchu - przecież ty samym ruchem spalasz ponad połowę tego co zjadasz - jak rolkujesz albo coś innego to dorzucaj kcal - nie dziwota, że spadło. Wychodzi prawie na redukcje, w każdym razie na utrzymanie minimalnie jak tyle jeździsz - jeźdź na zdrowie, ale na tdrowie też jedz .Wszytkim o których zapomiałam - przepraszam .A co do mnie - ZDAŁAM na celujący . Już tylko teraz 2tygodnie pryktyk na oddziale po 12h dziennie, w sierpniu tydzień kucia do ostatniego egzaminu (można go w ramach wyjątku zdać na czwatym roku) i mam wakacje z prawdziwego zdarzenia . Jedzenie w miarę - bez kopulsu od tygodnia, do niedzieli w planie 2500kcal maks - żeby nie od razu po fazie codziennego wcinania 4000kcal ciało nękać redukcją a od poniedziałku obniżam do 2000maks. plus ruchJestem w siódmym niebie ...pomijam te 6kilo nadwyżki... .
|
|
|
|
#4100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia ![]() co do psychologa - widzisz, było całkiem fajnie ceną się nie przejmuj, wiem, że nie jest niska, ale są sprawy ważne i ważniejsze jednak ![]() a to, że chciał, żebyś mu powiedziała jak było wg mnie dobrze o nim świadczy - że się martwi no, i pewnie jest też trochę ciekawy, w końcu to człowiek ![]() Cytat:
![]() pozdrawiam
|
|
|
#4101 |
|
Raczkowanie
|
Enex GRATULACJE!!!
|
|
#4102 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Taka nie inna- chcesz przytyć, a się boisz. Ale chcesz. I zrozum, że to jest dla ciebie ważniejsze. To, że chcesz i musisz. Popatrz np. na Krytie- ona również nadal chyba ma obawy do co niektórych produktów, a jak ślicznie je. Bo wie, że musi. Ty również powinnaś tak się zmobilizować, żebyś wiedziała, że to jest konieczne,a gdy już przytyjesz tyle ile będziesz miała zamiar, da ci to spokój ![]() Tamo- ahh, świetnie, że ci się dobrze układa Wszak wczoraj byłam na wiosce u przyjaciółki i już usłyszałam od nowo poznanej dziewczyny, że jestem chuda. I to było w komplemencie, a nie w jakiejśtam złośliwości. Ucieszyłam się, trzeba przyznać. A dziś już humor całkiem do kitu. Sąsiadka rozmawiała z babcią i pie przyła jakieś głupoty dlaczego mama pozwoliła mi tak schudnąć i, że postarzałam się. Toteż ma babcia powtórzyła mamie i mówiąc to, dodała oczywiście, że jestem teraz ' stara babcia '. Poleciałam do drugiego pokoju i rozpłakałam się jak dziecko, co tu dużo mówić, było to chore, a mi zrobiło się cholernie przykro. Na dodatek później powiedziała, że jak nie chcę być gruba powinnam jeść tylko śniadanie i obiad. Czyli wg. niej już dziś nie powinnam nic zjeść, bo przecież jestem po śniadaniu i po obiedzie. Żałosne... Acz chyba ja zabardzo wszystko biorę do siebie i to moja wada... A może już jestem gruba? Skoro ciągle jem kolacje, a wcześniej zdarzało mi się nawet coś skrobnąć po kolacji? Ehh. Za 11 dni urodziny, pewnie przyjedzie rodzinka; chrzestny z żoną i napewno będzie gadka o tym, że tak schudłam. Ciotka widziała mnie ostatni raz na dosyć długo przed ed Męczy mnie to już.W życiu towarzyskim nadal są pewne ' luki ' acz nie martwi mnie to, bo uznałam, że paczkę i tą pseudo 'przyjaciółkę' zostawiam w cholerę, niepotrzebni mi tacy znajomi. Wczoraj poznałam wiele nowych osób, poza tym mam swoich prawdziwych przyjaciół. Jeszcze na dodatek spodobałam się pewnemu chłopakowi, ale będę miała za zadanie go delikatnie spławić po czasie ^^ .edit. Schudło mi się 0,5 kg, nie miałam tego na celu ..
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4104 |
|
Zadomowienie
|
Wymieniane około-matematyczne przedmioty są właśnie na 'mediach' sęk w tym,że z matmy cienko przędę i nie zajmowałabym się niczym innym poza nauką.
Matury poprawiać nie muszę;zaś bardziej zadowalającym kierunkiem byłoby projektowanie mody w Łodzi, stety niestety rodzice nie wyłożyliby kasy na utrzymanie, zwłaszcza z mymi obecnymi nowotworowymi zawirowaniami... Zresztą studia traktuję jako dodatek (jakkolwiek nonszalancko to brzmi ), naprawdę przyszłość wiążę z muzyką,graniem gdzieś , ew.kreowaniem mody (tsaa marzenia do spełnienia ) i jestem lekko w kropce,czy ulec pieprzonej presji prestiżowego i przyszłościowego kierunku by potem zapier....ć w zapewniającej komfort finansowy ( ) firmie PR czy uczyć się czegoś bardziej hobbystycznie zarazem oddając się robieniu tego co naprawdę kocham,mimo że na początku może być ciężko.....Iza-W sensie,że przytoczyłam fragment wywodów nt wpływu sylwetki na gospodarkę hormonalną ginekolog, u której 3 lata temu byłam z ww zawirowaniami. |
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Enex,
to wielki sukces, jejku a jak nauka, dalej masz tyle na głowie??dziękuję za komplement ![]() Ewelka, to był żart z tymi kolacjami, prawda? ja codziennie jem też coś po kolacji i żyję, nooo. a Ty jesz wg mnie arcy mało, redukcyjnie wręcz. nie dziw się, że schudłaś, jesz dużo poniżej swojego zapotrzebowania.
|
|
#4106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I...... GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!! ! Tak sie ciesze, jakbym to ja zdala Teraz Wy trzymajcie kciuki za mnie od jutra, bo mam jazdy, a w poniedzialek egzamin.. Caly czas sie stresuje, bo to drugi, przed pierwszym bylam spokojna, a teraz to masakra Ale bedzie dobrze
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
Jezzzuu ale się zawiesiłam, ENEX WOOOOOOOOWWWWWWWWw
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a tak się martwiłaś! za.ebiście, no! SUPER!
|
|
#4108 |
|
Zadomowienie
|
Plameczka- Ojj również lubię medycynę. Jakoś takoś niezdrowo wręcz rajcują mnie te wszystkie zagadnienia o funkcjach organizmu,chorobach itd. Będąc w szpitalu, łażąc po gabinetach lekarskich, badaniach ogólnie w tej całej atmosferze czułam się niczym ryba w wodzie ,mimo wszystko...
( w dzieciństwie marzyłam,aby zostać lekarzem sądowym Jednakże napięcia związanego z koniecznością intensywnej nauki,po prostu bym nie zniosła. Stąd podręczniki medyczne mogę se najwyżej do poduszki czytać
|
|
|
|
#4109 |
|
Raczkowanie
|
hmm... ja sie zastanawiam nad medycyną.... również
|
|
#4110 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki dziękuję za odpowiedz.
Ewelinko ja wiem że muszę. Tylko wiesz jak to jest z tą wiedza raz widzę w lustrze prawdziwy obraz siebie, a zaraz włącza się ta lampka :,,to nieprawda wyglądasz grubiej, gorzej". No coz...Krytie podziwiam naprawdę takie ładne jadłopspisy i taka wola walki ![]() Toffie ja do wielu produktów się przełamałam takich jak lody czy batony ale ciąglę są one wliczone w jakis niepotrzebny bilans i tu już nie chodzi o ilośc kalorii tylko o fakt, ze na samą myśl, ze niewyobrażam sobie zjeśc na samo śniadanie np. 500 kcal. Poza tym mam jakąs obsesje ciągle wydaje mi się że inni jedzą mniej ode mnie a to nieprawda, ale tak mi się właśnie wydaję. Mam nadzieję że jakoś sie przełamie, ze to zroumiem i będzie lepiej nie od jutra, od dziś. Wkońcu upiekłam dziś placek z jagodami, więc trzeba spróbowac, moze nawet więcej niż jeden kawałek fajnie by było jakby sie udało![]() Enex gratuluję zdanego egzaminu. Na celujący mistrzowska babeczka z Ciebie! A tak się przejmowałas, a widzisz. Po prostu zdolniacha jestes. Cieszę się, zę z jedzeniem coraz lepiej, ale narazie się nieprzejmuj żadnymi 6 kg na plus nalatasz się tyle na tym odziale i praktykach, ze zgubiusz jakoś tak mimo chodem Narazie ciesz się pięnie zdanym egzaminez. Gratulacje![]() Narazie zmykam. Mozę naskrobie coś później. Narzie pozdrawiam
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.

Trzymam kciuki, żebyś dostała się wszędzie! Moja współlokatorka też jest z Lublina, daleka to droga, ale zawsze mówi, że warto. ^^
Wyglądasz super, pamiętaj. 
Przypominam sobie, że mnie też ni z gruszki ni z pietruszki zaczęli wypytywać o gardło, sprawdzać je - jak byłam w szpitalu. Zanim wpadłam w ED, dużo schudłam, w sumie nie wiadomo od czego (pewnie od nadczynnej tarczycy), no ale oczywiście nie powiedziałam, że jestem anorektyczką, bo to sam początek był. Może podejrzewali mnie o bulimię. 
. U nas w szkole trener jest podobny, mam koleżankę, która trenuje wyczynowo biegi na długie dystanse (choć sport nie przysłania jej życia), a przy tym ma piękną, kobiecą figurę i potrafi cieszyć się jedzeniem. Co przerwę można ją zobaczyć z paczką chipsów lub pączkiem
...
. W dodatku nasłuchałam się tak okropnych, niesmacznych i wstrętnych tekstów od kolegi, że prawie się popłakałam. Generalnie jest mi źle i jedzenie jest teraz ostatnią rzeczą, o której myślę, ale jadłam dziś przez cały dzień ciasto (wczoraj wieczorem upiekłam murzynka, jutro wrzucę przepis na bloga), piłam mleko sojowe i sok pomidorowy, a na kolację zjadłam bułkę żytnią z jajkiem sadzonym. No po prostu nie jestem głodna. A w ogóle nie wiem, czy pisałam wam, ale jestem od paru dni sama w domu 

niepokoi mnie ciągły Twój podpis...52,7 "i na razie stop", czemu " na razie"? nie przechodź już więcej na R

Zupełnie nie przejmuje się jednak wagą (ale oczywiście nie chce schudnac drastycznie, a utrzymywac ją !), akceptuje i nawet lubie siebie, ostatnio nawet zjadłam pizze i orzeszków pare 
jakiś film bo filmów to ja chyba od maja nie oglądałam![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
.
to wielki sukces, jejku