|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Sill
Ehhh bidulka Łucji oby to nie było żadne przeziębienie! Życzę lepszego dnia.Xzora Fajne nosidło. Też myślę o jakimś nosidle dla mojego grubaska. Cashmere My jeszcze nie wiemy, ale chyba Kreta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Co do nosidła to ja jadę jutro przymierzyc tula i lenny up ale chyba zdecyduje się na tule
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Ja się cieszę, że miałam cc. Nigdy nie chciałabym rodzić naturalnie.
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby było chłodno to zostają tylko baseny :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Devileek - są bardziej niezdecydowani jesli chodzi o wybór wakacji
jak pracowałam 5 lat w biurze podróży to miałam styczność z różnymi klientami. Opcja super hotelu w Polsce wyjdzie w podobnej cenie jak maj w Bułgarii z przelotem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak koło 2 tysięcy na pewno na około 5 dni ale śniadania i obiadokolacje . Eh Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4027 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
do ktorych argumenty zdrowotne nie docierają Cytat:
![]() Poza tym musze wam sie pochwalić że mlody załapał picie przez słomke! Starszak pil wode przez slomke a potem ten kubek został na stole. Mlody sie zainterrsowal to dalam mu z tej slomki najpierw przytrzymując palcem małą ilość do buzi. Jak sie skonczylo i chcial wiecej to dalam juz normalnie do kubka. Pomamlał a potem zaciągnął! Kupuje bidon ze słomką! Próbujcie! Cytat:
wiekszosc domieszek zwieksza nośność. Dołącz do jakis grup sprzedażowych na fb. Jesli chcesz to odezwij sie na fb pomoge CiCytat:
![]() Wole ciagnac 3duze niz 2duze i 2 male Zresztą zobaczysz jak zaczniesz sie pakowac ile rzeczy bedziesz musiala upchać i ile walizek bedzie konieczne. My bralismy np. najcięższe grube bluzy na siebie na czas lotu. Do tego koc dla mlodego luzem w wózku i pare innych rzeczy dla dziecka. Podreczny to byla jedna torba na ramie i rzeczy w koszyku wózka. Cytat:
A jak dzisiejsza nocka? Wyspalas sie? Cytat:
Duzo zdrowka!! I brawo za tsh! Cytat:
A zakupy to pisalas o styczniu czy lutym ten ban? ![]() Lubie dzieciece rzeczy z zary, a do tego przyjaciolka ma rabat pracowniczy -25% wiec tym bardziej milonsie korzysta z wyprzedazy Z damskich jakos mniej lubie, choc ostatnio nawet fajna sukienke zamowilam! Cytat:
Ja polecam wam jeszcze biuro podrózy Millenium Travel. Ceny maja bardzo fajne i hotele tez. My w bulgarii bylismy w dwoch z nich i oba fajne.
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie chce żeby było gorąco ale ciepło :p więc okres wakacyjny odpada i wrzesień też bo moja najlepsza koleżanka ma we wrześniu ślub więc tu panieński i Trzaskanie butelek w każdy weekend coś no i wydatki a w sierpniu też wesele Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Sili, zdrówka dla Was wszystkich. Oby Lu szybko wróciła po tych szczepieniach do siebie!
Morelle, piękna suknia ♥ Xzora, straszny ten opis porodu... Ja po swoim miałam długo traumę ale chyba mi już przechodzi powoli... Devileek, ja tego problemu nie mam bo pewnie nigdzie nie pojedziemy w tym roku. Mini, jak uda mi się opchnąć moją chustę to się odezwę o pomoc w kupnie nowej. Bo innej opcji nie ma ![]() Idę dziś z młodym do lekarza po południu. Kaszle mi od paru dni a dziś rano jakby miał katar. Do tego maruda i brak apetytu. Nawet syropek wypluwał bo dałam ibum zapobiegawczo. Na rehabilitacji płakał a nigdy się nie zdarza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie... Cytat:
Ok, dam znac jak to nosidło, ale jeszcze z 1,5mca zanim przyjdzie Brawa dla Eryka za picie ze słomki! Jakby któraś z was szukała stanika do karmienia to polecam ten model: http://allegro.pl/biustonosz-ava-158...OGFhZWZkODQ%3D Ładnie kształtuje większy biust, tylko muszę wymienić jednak na rozmiar mniej. Rozmiarówka trochę zawyżona. Miło jestem zaskoczona konstrukcją firmy Ava, miski głębokie, fiszbiny przylegają do mostka. Mają tez stroje kąpielowe i chyba zamowie, tylko juz przed wyjazdem bo moze mi sie jeszcze rozmiar zmieni. Za to przyszły jeszcze dwa modele stanikow do karmienia firmy Gorsenia i kiepsko leżą - płytkie miski, fiszbiny odstają, biust rozjechany na boki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4031 |
|
MerDer 4ever
|
Sill biedna Łucja
![]() Zdrowia dla całej rodzinki! Morelle piękna suknia siostry! Słodkie rzeczy dla Pestki ![]() Devilek ale masz rozkminy :p My pojedziemy pewnie na spontana :p z pogoda nam sie zawsze jakos udaje znajomi sie śmieją ze beda z nami jeździć na wakacje bo nawet nad polskim morzem trafiliśmy akurat na ładny tydzien Minini brawo dla młodego za ładne picie Mój raz pije przez bidon a raz nie chce. Humorzasty jakis
|
|
|
|
#4032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale masz fajnie z tym %, jaką kupiłaś? Cytat:
Dużo zdrówka dla was! Cytat:
ps. ban w lutym
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy u lekarza. Na szczęście osłuchowo czysto. Gardło czerwone, górne zęby w natarciu. Mamy się inhalować, dostaliśmy jakiś syropek i narazie tyle. Jutro jedziemy na tydzień do rodziców więc cieszę się że poszłam do tego lekarza.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jutro albo w sob wracam do domu po mc u mamy.
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
MININI ale extra z piciem przez słomkę!!
PESTYCYDA dobrze że po wizycie u lekarza ok! Ja jutro tez idę z moimi chłopakami do lekarza. Mały mi trochę fluczy i kaszle (pewnie od tego). Starszemu chce skontrolować uszy, bo miał zapalenie.
|
#4036 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem tego samego zdania, choć ja od początku wiedziałam, że muszę mieć cc. Artykuł przeczytam wieczorkiem. Cytat:
Zdrówka dla całej rodzinki kochana. U mnie nie lepiej, są już skutki mojego bólu gardła, młoda kaszlała od kilku dni, a dziś wezwałam lekarza, płuca ma czyste, ale gardło czerwone mam nadzieje, że nic się z tego nie rozwinie. Cytat:
Ja zawsze mam pogodę nad polskim morzem ![]() Cytat:
Piękna sukienka ![]() Minini dzięki, że pytasz. Dziś nocka tradycyjna, 2 pobudki bez płaczu i noszenia ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
My jutro mamy usg szyi. Dalej krzywi tą głowę i siedząc przechyla się na tą samą stronę. Oczywiście irytuje mnie to na maxa....
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
Minini brawo dla Młodego za picie przez słomkę.
Pestycyda to walczymy razem✊️✊️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4039 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() Morelle piękna suknia siostry! Powodzenia z banem na zakupy ![]() Carolles co do kapusty to była minimalna ilość, więc luzik ![]() Xzora w sumie w trakcie porodu z Lu miałam wiele podobnych przeżyć jak ta instruktorka. Na szczęście nie był przeciągnięty Minini wow brawo dla Eryka! Zdolniacha z niego Łucja troszkę lepiej z gorączką, ale dalej mały katar i kaszel i marudzi bardzo :/ Nie wiem czy to przez zęby, przez szczepienie czy się przeziębiła. Czy wszystko na raz Bo mam wrażenie że dziąsła z przodu ma obolałe i poprawia jej się na chwilę humor jak smaruję żelem. Pediatra mówiła przed szczepieniem, że tak wychuchanego, zdrowego dziecka dawno nie widziała, a jak wróciliśmy do domu zaczął się popołudniu właśnie katar, a przez katar kaszel... Ale katar przez zęby też może być... Także nie wiem ![]() Pestycyda super, że Wojtek u lekarza osłuchowo czysto. Zdrówka! ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Emmos to zdrowia też dla Was! Morelle kciuki za usg ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Pestycyda przepraszam, ale po dniu z Łucją nie mam mózgu i nie wiem czy nie pomieszałam ale jeśli to Ty pisałaś ostatnio że Wojtuś niezbyt chce jeść w ramach rd to może przez te zęby wychodzące właśnie tak jest?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4040 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Siil to masz ciekawie w domu.. Oby Lu szybciutko wszystko przeszło i się nie męczyła Minini N też szybko załapał słomkę, ale on nie chce pić z kubka ani z bidonu, odwraca głowę i się denerwuje. Tylko cycuś i cycuś Xzora ja już kiedyś pisałam że z perspektywy czasu nie uważam że mój poród był jakoś szczególnie ciężki. Ale wolałabym żeby kolejny rozpoczął się sam, bez wywoływania. W tym artykule kobieta akurat przeżyła dlugi i bolesny poród ale moim zdaniem (być może dlatego że u mnie od odejścia wód do narodzin minęło 5h, a skurcze bolesne miałam 4h) nie ma co demonizować porodu naturalnego.. Chyba częściej te porody są krótsze, a zresztą ja na dobrą sprawę już nie pamiętam bólu, choć cały poród od rana pamiętam dokładnie, nawet to co mówiłam. A w linku z biustonoszem jest nieaktualna oferta i go nie widać, wstawisz jeszcze raz? ![]() Morelle bardzo ładną suknię wybrała Twoja siostra! Kciuki za usg! Emmos zdrówka dla Was! U nas dzisiaj lepiej. N zaczął marudzić dopiero o 17 i śpi dobrze. W nocy było gorzej a ja wyglądam jak zombie, ale trudno. N polizał dzisiaj dywan, fuuuj pies się w niego wyciera... Muszę go zwinąć ale nie mam na czym położyć Małego żeby nie uderzał główką w podłogę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4041 |
|
Zadomowienie
|
Morelle piękna suknia
Minini gratki za picie młodego 😉 ja kupilan Neli bidon ze słomką sle ona ją gryzie 😂 z doidy picie lepiej jej idzie. Ja tez muszę jutro z N do lekarza iść. Niech wpisze ta trzydniowke w książeczkę i ją oslucha. No i ta kontrola wagi Silli spodziewam się że to nie bylo dużo 😄 i nie krytykuje bron boze Zdrówka dla Was! Emmos, Pestycysa dla Was tez zdrówka! Ja sie boje jutro tej wycieczki do osrodka bo u nas już szaleje grypa 😒 Melduje ze zrobiłam dziś trening z aplikacji i nie zjadłam nic slodkiego Krótkie te treningi 😉 w sumie może łatwiej będzie trzymac się planu bo bie trzeba duzo czasu wygospodarować. Dorzucilam sobie też brzuch z 4F. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4042 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ojej biedna Lu ((Moje dziecko jadło dziś z nami obiad, wyciągała dwie ręce do góry po łyżkę z ziemniakami ![]() Cytat:
Cytat:
Brawo za trening! Ja właśnie zjadłam lody i zabieram się za czekoladę
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Pestka była rehabilitowana?
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda, dobrze ze na wizycie u lekarza ok i skończyło sie na syropku i inhalacjach.
Morelle - miesiąc u mamy, długo. Jak wam sie razem mieszkało? Oby na usg szyi było wszystko ok. JonSnow - to moze nie bede wstawiać linka tylko napisze nazwę biustonosza - Ava model 1586 Carolles - brawo dla trening i dzien bez słodyczy. U mnie dzisiaj była gorzka czekolada, ale slodzona cukrem kokosowym, wiec nie bede zaliczać jej do slodyczy. Do tego trening pole dance. Emmos - kciuki, zeby Ami żadna choroba nie dopadła i zdrowia dla ciebie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4045 |
|
Rozeznanie
|
Morelle, Twoja siostra będzie mieć piękną suknię 😍 Aż sama z chęcią przeżyłabym organizację ślubu jeszcze raz
Wczoraj byli u nas znajomi, dostaliśmy zaproszenie na ślub, wesele i poprawiny, 1 kwietnia Wielkanoc) Muszę doprowadzić swój brzuch do ładu, jest duży, wystający... Mam przez to mega kompleksy Robią mi się rany na palcach u dłoni. Opuszki palców mam popękane (jakbym się nożem skaleczyła), boli, jak zagoi się kciuk, to przy innym palcu pęka mi skóra. Jakieś pomysły od czego? Witaminę A+E łykam, poprawy nie widać. Ciężko z takimi ranami na palcach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
W kwestii porodow mysle ze jest nam jednak blizsze to co juz przezylysmy, boimy sie nieznanego. Ja nadal przystaje przy sn i panicznie boje sie cesarki. Drugi porod wolalabym jednak rowniez jak Jon_snow aby zaczal sie bez wywolywania i aby wpierw miec skurcze nim odejda wody.
Dziewczyna ktora ze mna lezala na sali opowiadala ze jak dziecko juz wpasowalo sie w kanal rodny polozna kazala jej dotknac glowki jaki jej synus wlochaty i tak ja to zmobilizowalo ze rach ciach urodzila,podobniez fajne uczucie. Mimo 12h meki z checia to powtorze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Była ale tylko 3 spotkania. Ja już z nią od dawna nie ćwiczę. Tylko stopy masuję. Juz nawet nie pamiętam co robić.
---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
A były kłótnie, ale było też wesoło. Teraz z mama mieszka jeszcze jej siostra. No i wszędzie blisko i jest asfalt! Gorzej, że mało miejsca. Juz chce do domu. Tonę prania mam. Ale z drugiej str bez auta tam to jak bez ręki. Znowu będę siedzieć sama jak palec. ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
Fajna data kiedyś byłam na weselu w Boże Narodzenie ![]() Ojej współczuję
|
|
#4048 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny!
Jaką mieliśmy dziś straszną noc 😱 po północy obudził mnie dzwonek do drzwi. Na poczatku myślałam że mi się wydaje ale w końcu obudziłam tz poszedł zobaczyć a tam jakis facet, pijany oczywiście nie wykluczone że naćpany też. Kazał mu tż odejść że się pomylil itd a ten zaczal mu grozić ze wybije okna zeby mu otworzyć bo on i tak wejdzie no masakra jakas Tż zadzwonił na policję. Facet się dobijal ze 40 min. Policja przyjechała owszem ale po okolo godzinie więc juz go nie bylo. Ja potem nie mogłam zasnąć coś czuję ze szybko będziemy kupować ogrodzenie bo aż strach. Moge się pożegnać z nowym autem i wakacjami Nulka mi tak pękały opuszki od uczulenia na hybryde 😒 obys szybko się uporala. Anusia masz rację z tym porodem. Boimy się tego co nie znane. Ja tez bym wolała drugi raz urodzić sn niż cc. Już nie pamiętam tego bólu i ten fakt że na chwilę po porodzie wstalam i moglam zająć sie N to dużo daje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4049 |
|
MerDer 4ever
|
Carolles jaka masakra!
policja normalnie taaaaak sie spieszy jak trzeba, że Ja sie nie wyspałam, mlody kręcił sie pół nocy. Od 5 stekal bo kupa. Zasnelismy o 6:50 do 8. Jak sie obudził to płacz, uspokoiłam go i sie śmiał a nagle znowu płacz? Nie wiem o co mu chodzi
|
|
|
|
#4050 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Xzora dzięki za nazwę biustonosza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

oby to nie było żadne przeziębienie! Życzę lepszego dnia.

do ktorych argumenty zdrowotne nie docierają 

od 2 do 4:30 spala z nami, a potem znowu godzinny płacz. O 7 wstała wyspana i gotowa do zabawy. Nie ogarniam. Jestem dziś nietomna. Teraz zasnęła, więc wpadła na szybko i idę spać. 
co słychać? Fajne wakacje się u Was zapowiadają
Noc ciężka, dzień ciężki... Od wczoraj stan podgorączkowy, bardzo marudzi, sporo płacze, nie może spać 

mam nadzieje, że nic się z tego nie rozwinie. 

Łucja troszkę lepiej z gorączką, ale dalej mały katar i kaszel i marudzi bardzo :/ Nie wiem czy to przez zęby, przez szczepienie czy się przeziębiła. Czy wszystko na raz
Bo mam wrażenie że dziąsła z przodu ma obolałe i poprawia jej się na chwilę humor jak smaruję żelem. Pediatra mówiła przed szczepieniem, że tak wychuchanego, zdrowego dziecka dawno nie widziała, a jak wróciliśmy do domu zaczął się popołudniu właśnie katar, a przez katar kaszel... Ale katar przez zęby też może być... Także nie wiem 
ale jeśli to Ty pisałaś ostatnio że Wojtuś niezbyt chce jeść w ramach rd to może przez te zęby wychodzące właśnie tak jest?