Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-01, 09:11   #4021
Mała!
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Sill
Ehhh bidulka Łucji oby to nie było żadne przeziębienie! Życzę lepszego dnia.

Xzora
Fajne nosidło.
Też myślę o jakimś nosidle dla mojego grubaska.

Cashmere
My jeszcze nie wiemy, ale chyba Kreta.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 09:17   #4022
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Co do nosidła to ja jadę jutro przymierzyc tula i lenny up ale chyba zdecyduje się na tule

Stary 2018-02-01, 09:29   #4023
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Bardzo ładna !

Co do cc to ja też nie żałuję jako tako bo była przyczyna podjęcia takiej decyzji i nie ma co ryzykować w takich sytuacjach... Choć przy drugim będę chciała chyba spróbować sn

Wiecie tak sobie myślę o tych wakacjach i doszłam do wniosku że tak nie zdecydowanej osoby jak ja NIE MA serio !

Wiecie tak myślę o tej pogodzie że gdyby zaczęło padac w tej Bułgarii a ja tyle km pojechałam na takie wakacje to co coś by mnie wzięło i że na dobra sprawę mogę zostać w pl i jechać do super hotelu ze spa . I teraz myślę czy ryzykować i jechać do Bułgarii gdzie pogoda może być rozna... Czy może w pl. Jeśli chodzi o dwa hotele o których myślę to jeden fajny bo blisko lotniska i fajnie odremontowany, cena tez spoko ale za to drugi w razie nie pogody ma basen wewnątrz więcej atrakcji itp tyle że na czerwiec już trochę drozej wychodzi i lepiej w maju jak xZora bo cena wtedy zachęcająca ... Problemy pierwszego świata

Ja nie pomogę bo nie lubię Bułgarii, baseny też odpadają. Nie rozumiem siedzenia na basenie jak jest morze tuz obok. No i wolę wyższe temp.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Ja się cieszę, że miałam cc. Nigdy nie chciałabym rodzić naturalnie.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 09:37   #4024
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Ja nie pomogę bo nie lubię Bułgarii, baseny też odpadają. Nie rozumiem siedzenia na basenie jak jest morze tuz obok. No i wolę wyższe temp.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Ja się cieszę, że miałam cc. Nigdy nie chciałabym rodzić naturalnie.

Jakby było chłodno to zostają tylko baseny :p

Stary 2018-02-01, 09:43   #4025
xzora
Zakorzenienie

Devileek - są bardziej niezdecydowani jesli chodzi o wybór wakacji jak pracowałam 5 lat w biurze podróży to miałam styczność z różnymi klientami. Opcja super hotelu w Polsce wyjdzie w podobnej cenie jak maj w Bułgarii z przelotem...

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 10:11   #4026
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Devileek - są bardziej niezdecydowani jesli chodzi o wybór wakacji jak pracowałam 5 lat w biurze podróży to miałam styczność z różnymi klientami. Opcja super hotelu w Polsce wyjdzie w podobnej cenie jak maj w Bułgarii z przelotem...

Tak koło 2 tysięcy na pewno na około 5 dni ale śniadania i obiadokolacje .

Eh

Stary 2018-02-01, 10:34   #4027
minini
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Daj znac jak dotrze jakiej jest jakości. Bedr wiedziala czy polecać je jako tanszą alternatywę znajomym noszącym w wisiadłach i skąpiącym na inne nosidla... do ktorych argumenty zdrowotne nie docierają

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Ja wiem czy ambitnie? Normalnie chyba. Na śniadanko owoc w kawałkach + kasza manna/kukurydziana/jaglaną/płatki (owsiane, orkiszowe, jaglane) z pokrojonym lub startym tym samym owockiem. Był już banan, jabłko, gruszka, awokado, suszone śliwki i morele.
Na obiad: warzywno ( ziemniaki, bataty, fasolka szparagowa, marchewka, pietruszka, brukselka, brokuł). Raz dałam kawałek ryby ( dorsz atlantycki chyba), dziś próbowałam dać indyka. Wzgardził białkiem w obu przypadkach

Za to jak wczoraj wieczorem tuż przed kąpielą jadłam jabłko to wyciągał łapy. No to mu dałam. Tak się dossał że wył jak mu zabrałam. Przypomniało mi się że jest głodny ale nie mógł się najeść i płakał strasznie. Taką krzywdę mu matka zrobiła...

Chrupki kukurydziane - też pogarda.

Piekne menu! My poki co jeden posilek. A raczej zabawa jedzeniem. Bo tyle co on z tego zje to nic, wiecej ląduje na podlodze i rozgniecione na śliniaku

Poza tym musze wam sie pochwalić że mlody załapał picie przez słomke! Starszak pil wode przez slomke a potem ten kubek został na stole. Mlody sie zainterrsowal to dalam mu z tej slomki najpierw przytrzymując palcem małą ilość do buzi. Jak sie skonczylo i chcial wiecej to dalam juz normalnie do kubka. Pomamlał a potem zaciągnął! Kupuje bidon ze słomką!
Próbujcie!

Cytat:
Mała, współczuję kłótni z mężem. Czasem potrzeba oddechu. Podziel się co wyczytalas

Jon, współczuję tych ciągłych pogorszenie nastroju Niko. Nieważne że niedociągnięcia chusta. Ważne że śpi! U nas ostatni skok był między świętami a nowym rokiem. Potem były zęby a tak to póki co do ogarnięcia. Oby N. szybko przeszło

Xzora, dobrze że walczyła o swoje.

Mój syn dziś drzemał w domu godzinkę. Jak na niego to szał. Nie rzygał dzisiaj więc mam nadzieję że wczoraj mu coś zaszkodziło... Za to nie chce prawie nic jeść uparowałam mu indyczka i nie zjadł. Chyba dopóki nie zacznie bardziej chętnie jeść to się ograbicze do warzyw i owoców bo ja się tu spełniam kulinarnie a on nawet ust nie otwiera

Chcę sprzedać chustę i kupić jakąś na cięższy wkładzik w takim przypadku bierze się z domieszką wełny lub lnu czy o wyższej gramaturze po prostu?

Zależy co lubisz wiekszosc domieszek zwieksza nośność. Dołącz do jakis grup sprzedażowych na fb. Jesli chcesz to odezwij sie na fb pomoge Ci

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
No właśnie ale jak jedna osoba pociągnie 3 walizki? Jeszcze dwa podręczne weźmiemy - myślę o plecakach.
No i oczywiście jeszcze spacerówkę bierzemy
Moj mąż dal rade z 3 duzymi walizkami wiec twoj tez da
Wole ciagnac 3duze niz 2duze i 2 male
Zresztą zobaczysz jak zaczniesz sie pakowac ile rzeczy bedziesz musiala upchać i ile walizek bedzie konieczne. My bralismy np. najcięższe grube bluzy na siebie na czas lotu. Do tego koc dla mlodego luzem w wózku i pare innych rzeczy dla dziecka. Podreczny to byla jedna torba na ramie i rzeczy w koszyku wózka.

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Witam po koszmarnej nocy Zdążyliśmy z tż sie wczoraj położyć, było chwile przed północą, a Amelka wybudziła się z rykiem. Do 2 ją nosiliśmy i odkładaliśmy chyba z 15 razy. Za każdym razem potężny szloch od 2 do 4:30 spala z nami, a potem znowu godzinny płacz. O 7 wstała wyspana i gotowa do zabawy. Nie ogarniam. Jestem dziś nietomna. Teraz zasnęła, więc wpadła na szybko i idę spać.

Jon, wszystkiego najlepszego dla N
Trż mnie podbrzusze dziś boli.

Witch Cashmere co słychać? Fajne wakacje się u Was zapowiadają

Minini, brat ma cywilny i nasz ksiądz powiedział, że nie może być chrzestnym Amelki. Poszliśmy do innego kościoła z tym, ze tam potrzebne było zaświadczenie i ksiądz w brata parafii takie bez problemu wystawił.

Xzora, super, że zarezerwowałaś wakacje! Małe stópki w piasku ❤❤❤

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Aa to nie wiedzialam o bracie. Dobrze ze udalo sie w innym kosciele. Jednak da sie, jak sie chce!

A jak dzisiejsza nocka? Wyspalas sie?

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Łucja fatalnie po szczepieniu Noc ciężka, dzień ciężki... Od wczoraj stan podgorączkowy, bardzo marudzi, sporo płacze, nie może spać Na dodatek zaczął jej się katar i mały kaszel. Pcha też piąstki do buzi ciągle. Często są kupki... No i ja już sama nie wiem: czy to nałożyło się szczepienie i ząbkowanie, czy ją tuż po szczepieniu złapało jakieś przeziębienie? Nie daje sobie podać leku przeciwbólowego, wykrztusza go i płacze, dzisiaj dostała czopka w dzień, zaraz pewnie drugiego...
Lila i mąż też kaszlą, a ja zaraz zwariuję
W każdym razie ostatni raz pozwoliłam zrobić jej dwa wkłucia na jednej wizycie!

Tak, w siateczce. A nie powinno się?

Ja wszystko co się da w siateczce

Jon_Snow wszystkiego dobrego dla Nikosia z okazji pół roczku!!! Niech rośnie zdrowo! Oby skok szybko minął!

Xzora fajnie, gratuluję Bułgarii

Pestycyda zdrówka!

Emmos współczuję nocy :/

Carolles zdrówka! Oby to nie była jednak jelitówka i oby Nela nie złapała!

Cashmere no heeej!
Też mamy tulę, ja już wkładam do niej Łucję jak znoszę i wnoszę wózek po schodach... Dacie radę z wyjazdem!

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Aaa i zrobiłam sobie wczoraj kontrolnie znów tsh, bo miałam niedoczynność przed ciążą, wynik 1,3 więc spoko

Jak dzisiaj Lucja sie czuje? Lepiej cos? Ja niecierpie chodzic do przychodni - zawsze stamtąd cos przywleczemy
Duzo zdrowka!!
I brawo za tsh!

Cytat:
Ja dziś byłam z sis na przymiarce. Wybrała suknie Stella york. Wygląda

https://www.essensedesigns.com/stell...-dresses/6291/

Odebrałam rzeczy ze smyka i dokupilam rajtuzy 2+ czapki. Przyszla pościel do łóżeczka. Fajna.

Mam ban na zakupy w tym mc. Z wyjątkiem podmianek w zarze. Sporo juz mi się udało. Lubię rzeczy za 29 zł
Pieknie siostra bedzie wyglądała

A zakupy to pisalas o styczniu czy lutym ten ban?
Lubie dzieciece rzeczy z zary, a do tego przyjaciolka ma rabat pracowniczy -25% wiec tym bardziej milonsie korzysta z wyprzedazy
Z damskich jakos mniej lubie, choc ostatnio nawet fajna sukienke zamowilam!

Cytat:
Bardzo ładna !

Co do cc to ja też nie żałuję jako tako bo była przyczyna podjęcia takiej decyzji i nie ma co ryzykować w takich sytuacjach... Choć przy drugim będę chciała chyba spróbować sn

Wiecie tak sobie myślę o tych wakacjach i doszłam do wniosku że tak nie zdecydowanej osoby jak ja NIE MA serio !

Wiecie tak myślę o tej pogodzie że gdyby zaczęło padac w tej Bułgarii a ja tyle km pojechałam na takie wakacje to co coś by mnie wzięło i że na dobra sprawę mogę zostać w pl i jechać do super hotelu ze spa . I teraz myślę czy ryzykować i jechać do Bułgarii gdzie pogoda może być rozna... Czy może w pl. Jeśli chodzi o dwa hotele o których myślę to jeden fajny bo blisko lotniska i fajnie odremontowany, cena tez spoko ale za to drugi w razie nie pogody ma basen wewnątrz więcej atrakcji itp tyle że na czerwiec już trochę drozej wychodzi i lepiej w maju jak xZora bo cena wtedy zachęcająca ... Problemy pierwszego świata

Hehe no jesli liczysz na pewną i sloneczną pogode to maj nie jest najlepszym wyborem. Juz wrzesień pewniejszy a ceny tez juz niższe. Xzora wybrala maj swiadomie zeby nie bylo upalow.
Ja polecam wam jeszcze biuro podrózy Millenium Travel. Ceny maja bardzo fajne i hotele tez. My w bulgarii bylismy w dwoch z nich i oba fajne.
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 10:55   #4028
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
Daj znac jak dotrze jakiej jest jakości. Bedr wiedziala czy polecać je jako tanszą alternatywę znajomym noszącym w wisiadłach i skąpiącym na inne nosidla... do ktorych argumenty zdrowotne nie docierają

Piekne menu! My poki co jeden posilek. A raczej zabawa jedzeniem. Bo tyle co on z tego zje to nic, wiecej ląduje na podlodze i rozgniecione na śliniaku

Poza tym musze wam sie pochwalić że mlody załapał picie przez słomke! Starszak pil wode przez slomke a potem ten kubek został na stole. Mlody sie zainterrsowal to dalam mu z tej slomki najpierw przytrzymując palcem małą ilość do buzi. Jak sie skonczylo i chcial wiecej to dalam juz normalnie do kubka. Pomamlał a potem zaciągnął! Kupuje bidon ze słomką!

Próbujcie!

Zależy co lubisz wiekszosc domieszek zwieksza nośność. Dołącz do jakis grup sprzedażowych na fb. Jesli chcesz to odezwij sie na fb pomoge Ci

Zresztą zobaczysz jak zaczniesz sie pakowac ile rzeczy bedziesz musiala upchać i ile walizek bedzie konieczne. My bralismy np. najcięższe grube bluzy na siebie na czas lotu. Do tego koc dla mlodego luzem w wózku i pare innych rzeczy dla dziecka. Podreczny to byla jedna torba na ramie i rzeczy w koszyku wózka.

Aa to nie wiedzialam o bracie. Dobrze ze udalo sie w innym kosciele. Jednak da sie, jak sie chce!

Jak dzisiaj Lucja sie czuje? Lepiej cos? Ja niecierpie chodzic do przychodni - zawsze stamtąd cos przywleczemy

Duzo zdrowka!!

I brawo za tsh!

Lubie dzieciece rzeczy z zary, a do tego przyjaciolka ma rabat pracowniczy -25% wiec tym bardziej milonsie korzysta z wyprzedazy

Hehe no jesli liczysz na pewną i sloneczną pogode to maj nie jest najlepszym wyborem. Juz wrzesień pewniejszy a ceny tez juz niższe. Xzora wybrala maj swiadomie zeby nie bylo upalow.

Ja polecam wam jeszcze biuro podrózy Millenium Travel. Ceny maja bardzo fajne i hotele tez. My w bulgarii bylismy w dwoch z nich i oba fajne.

Ja też nie chce żeby było gorąco ale ciepło :p więc okres wakacyjny odpada i wrzesień też bo moja najlepsza koleżanka ma we wrześniu ślub więc tu panieński i Trzaskanie butelek w każdy weekend coś no i wydatki a w sierpniu też wesele

Stary 2018-02-01, 11:16   #4029
pestycyda
Zakorzenienie

Sili, zdrówka dla Was wszystkich. Oby Lu szybko wróciła po tych szczepieniach do siebie!

Morelle, piękna suknia ♥

Xzora, straszny ten opis porodu... Ja po swoim miałam długo traumę ale chyba mi już przechodzi powoli...

Devileek, ja tego problemu nie mam bo pewnie nigdzie nie pojedziemy w tym roku.

Mini, jak uda mi się opchnąć moją chustę to się odezwę o pomoc w kupnie nowej. Bo innej opcji nie ma

Idę dziś z młodym do lekarza po południu. Kaszle mi od paru dni a dziś rano jakby miał katar. Do tego maruda i brak apetytu. Nawet syropek wypluwał bo dałam ibum zapobiegawczo. Na rehabilitacji płakał a nigdy się nie zdarza.

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 11:41   #4030
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Tak koło 2 tysięcy na pewno na około 5 dni ale śniadania i obiadokolacje .

Eh

No wlasnie...
Cytat:

Próbujcie!

Duzo zdrowka!!

I brawo za tsh!

Ok, dam znac jak to nosidło, ale jeszcze z 1,5mca zanim przyjdzie
Brawa dla Eryka za picie ze słomki!

Jakby któraś z was szukała stanika do karmienia to polecam ten model: http://allegro.pl/biustonosz-ava-158...OGFhZWZkODQ%3D
Ładnie kształtuje większy biust, tylko muszę wymienić jednak na rozmiar mniej. Rozmiarówka trochę zawyżona.

Miło jestem zaskoczona konstrukcją firmy Ava, miski głębokie, fiszbiny przylegają do mostka. Mają tez stroje kąpielowe i chyba zamowie, tylko juz przed wyjazdem bo moze mi sie jeszcze rozmiar zmieni.

Za to przyszły jeszcze dwa modele stanikow do karmienia firmy Gorsenia i kiepsko leżą - płytkie miski, fiszbiny odstają, biust rozjechany na boki.

Stary 2018-02-01, 13:55   #4031
taedio
MerDer 4ever

Sill biedna Łucja oby jej sie poprawiło po czopku
Zdrowia dla całej rodzinki!

Morelle piękna suknia siostry!
Słodkie rzeczy dla Pestki

Devilek ale masz rozkminy :p
My pojedziemy pewnie na spontana :p z pogoda nam sie zawsze jakos udaje znajomi sie śmieją ze beda z nami jeździć na wakacje bo nawet nad polskim morzem trafiliśmy akurat na ładny tydzien

Minini brawo dla młodego za ładne picie
Mój raz pije przez bidon a raz nie chce. Humorzasty jakis
Stary 2018-02-01, 17:43   #4032
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Próbujcie!

Duzo zdrowka!!
I brawo za tsh!

Brawo za picie!

Ale masz fajnie z tym %, jaką kupiłaś?

Cytat:
Sili, zdrówka dla Was wszystkich. Oby Lu szybko wróciła po tych szczepieniach do siebie!

Morelle, piękna suknia ♥

Xzora, straszny ten opis porodu... Ja po swoim miałam długo traumę ale chyba mi już przechodzi powoli...

Devileek, ja tego problemu nie mam bo pewnie nigdzie nie pojedziemy w tym roku.

Mini, jak uda mi się opchnąć moją chustę to się odezwę o pomoc w kupnie nowej. Bo innej opcji nie ma

Idę dziś z młodym do lekarza po południu. Kaszle mi od paru dni a dziś rano jakby miał katar. Do tego maruda i brak apetytu. Nawet syropek wypluwał bo dałam ibum zapobiegawczo. Na rehabilitacji płakał a nigdy się nie zdarza.

Dużo zdrówka dla was!

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Sill biedna Łucja oby jej sie poprawiło po czopku
Zdrowia dla całej rodzinki!

Morelle piękna suknia siostry!
Słodkie rzeczy dla Pestki

Devilek ale masz rozkminy :p
My pojedziemy pewnie na spontana :p z pogoda nam sie zawsze jakos udaje znajomi sie śmieją ze beda z nami jeździć na wakacje bo nawet nad polskim morzem trafiliśmy akurat na ładny tydzien

Minini brawo dla młodego za ładne picie
Mój raz pije przez bidon a raz nie chce. Humorzasty jakis

ps. ban w lutym
Stary 2018-02-01, 18:01   #4033
pestycyda
Zakorzenienie

Byliśmy u lekarza. Na szczęście osłuchowo czysto. Gardło czerwone, górne zęby w natarciu. Mamy się inhalować, dostaliśmy jakiś syropek i narazie tyle. Jutro jedziemy na tydzień do rodziców więc cieszę się że poszłam do tego lekarza.

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 18:11   #4034
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Byliśmy u lekarza. Na szczęście osłuchowo czysto. Gardło czerwone, górne zęby w natarciu. Mamy się inhalować, dostaliśmy jakiś syropek i narazie tyle. Jutro jedziemy na tydzień do rodziców więc cieszę się że poszłam do tego lekarza.

Górne wow

Ja jutro albo w sob wracam do domu po mc u mamy.
Stary 2018-02-01, 18:19   #4035
cashmere
Zakorzenienie

MININI ale extra z piciem przez słomkę!!

PESTYCYDA dobrze że po wizycie u lekarza ok!

Ja jutro tez idę z moimi chłopakami do lekarza. Mały mi trochę fluczy i kaszle (pewnie od tego). Starszemu chce skontrolować uszy, bo miał zapalenie.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 18:22   #4036
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś Siilmariien pytała jak z perspektywy czasu oceniamy swój poród. Ja jeszcze wtedy pisałam, że żałuję że szybko się poddałam. Teraz cieszę się, że u mnie to CC było w odpowiednim momencie wykonane, że rodzenie SN nie było przeciągane. Po tym, jak w pełni doszłam do siebie po porodzie, jak odzyskałam formę a moje mięśnie brzucha są mocne mogę stwierdzić, że cc nie jest az takie straszne.

Ostatnio przeczytałam opis porodu jednej trenerki pole dance, której konto obserwuję na insta. Jeszcze bardziej doceniam szybką propozycję lekarzy o CC i jednak dużo bardziej komfortowe warunki do rodzenia niż na przepełnionej porodówce w WAW.

Tutaj opis: http://fitnesswwielkimmiescie.pl/porod-kobieta-da-rade/

Jestem tego samego zdania, choć ja od początku wiedziałam, że muszę mieć cc.
Artykuł przeczytam wieczorkiem.

Cytat:
Łucja fatalnie po szczepieniu Noc ciężka, dzień ciężki... Od wczoraj stan podgorączkowy, bardzo marudzi, sporo płacze, nie może spać Na dodatek zaczął jej się katar i mały kaszel. Pcha też piąstki do buzi ciągle. Często są kupki... No i ja już sama nie wiem: czy to nałożyło się szczepienie i ząbkowanie, czy ją tuż po szczepieniu złapało jakieś przeziębienie? Nie daje sobie podać leku przeciwbólowego, wykrztusza go i płacze, dzisiaj dostała czopka w dzień, zaraz pewnie drugiego...
Lila i mąż też kaszlą, a ja zaraz zwariuję
W każdym razie ostatni raz pozwoliłam zrobić jej dwa wkłucia na jednej wizycie!

Zdrówka dla całej rodzinki kochana. U mnie nie lepiej, są już skutki mojego bólu gardła, młoda kaszlała od kilku dni, a dziś wezwałam lekarza, płuca ma czyste, ale gardło czerwone mam nadzieje, że nic się z tego nie rozwinie.

Cytat:
Bardzo ładna !

Ja zawsze mam pogodę nad polskim morzem

Cytat:
Ja dziś byłam z sis na przymiarce. Wybrała suknie Stella york. Wygląda

https://www.essensedesigns.com/stell...-dresses/6291/

Odebrałam rzeczy ze smyka i dokupilam rajtuzy 2+ czapki. Przyszla pościel do łóżeczka. Fajna.

Mam ban na zakupy w tym mc. Z wyjątkiem podmianek w zarze. Sporo juz mi się udało. Lubię rzeczy za 29 zł

Piękna sukienka

Minini dzięki, że pytasz. Dziś nocka tradycyjna, 2 pobudki bez płaczu i noszenia

Stary 2018-02-01, 18:23   #4037
morelle_
Zakorzenienie

My jutro mamy usg szyi. Dalej krzywi tą głowę i siedząc przechyla się na tą samą stronę. Oczywiście irytuje mnie to na maxa....
Stary 2018-02-01, 18:24   #4038
emmos
Zakorzenienie

Minini brawo dla Młodego za picie przez słomkę.

Pestycyda to walczymy razem✊️✊️

Stary 2018-02-01, 18:42   #4039
siilmariien
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny

Morelle piękna suknia siostry! Powodzenia z banem na zakupy

Carolles co do kapusty to była minimalna ilość, więc luzik

Xzora w sumie w trakcie porodu z Lu miałam wiele podobnych przeżyć jak ta instruktorka. Na szczęście nie był przeciągnięty

Minini wow brawo dla Eryka! Zdolniacha z niego Łucja troszkę lepiej z gorączką, ale dalej mały katar i kaszel i marudzi bardzo :/ Nie wiem czy to przez zęby, przez szczepienie czy się przeziębiła. Czy wszystko na raz Bo mam wrażenie że dziąsła z przodu ma obolałe i poprawia jej się na chwilę humor jak smaruję żelem. Pediatra mówiła przed szczepieniem, że tak wychuchanego, zdrowego dziecka dawno nie widziała, a jak wróciliśmy do domu zaczął się popołudniu właśnie katar, a przez katar kaszel... Ale katar przez zęby też może być... Także nie wiem

Pestycyda super, że Wojtek u lekarza osłuchowo czysto. Zdrówka!

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Emmos to zdrowia też dla Was!

Morelle kciuki za usg

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Pestycyda przepraszam, ale po dniu z Łucją nie mam mózgu i nie wiem czy nie pomieszałam ale jeśli to Ty pisałaś ostatnio że Wojtuś niezbyt chce jeść w ramach rd to może przez te zęby wychodzące właśnie tak jest?

siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 18:52   #4040
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Siil to masz ciekawie w domu.. Oby Lu szybciutko wszystko przeszło i się nie męczyła

Minini N też szybko załapał słomkę, ale on nie chce pić z kubka ani z bidonu, odwraca głowę i się denerwuje. Tylko cycuś i cycuś

Xzora ja już kiedyś pisałam że z perspektywy czasu nie uważam że mój poród był jakoś szczególnie ciężki. Ale wolałabym żeby kolejny rozpoczął się sam, bez wywoływania. W tym artykule kobieta akurat przeżyła dlugi i bolesny poród ale moim zdaniem (być może dlatego że u mnie od odejścia wód do narodzin minęło 5h, a skurcze bolesne miałam 4h) nie ma co demonizować porodu naturalnego.. Chyba częściej te porody są krótsze, a zresztą ja na dobrą sprawę już nie pamiętam bólu, choć cały poród od rana pamiętam dokładnie, nawet to co mówiłam.
A w linku z biustonoszem jest nieaktualna oferta i go nie widać, wstawisz jeszcze raz?

Morelle bardzo ładną suknię wybrała Twoja siostra!
Kciuki za usg!

Emmos zdrówka dla Was!

U nas dzisiaj lepiej. N zaczął marudzić dopiero o 17 i śpi dobrze. W nocy było gorzej a ja wyglądam jak zombie, ale trudno.
N polizał dzisiaj dywan, fuuuj pies się w niego wyciera... Muszę go zwinąć ale nie mam na czym położyć Małego żeby nie uderzał główką w podłogę.

Stary 2018-02-01, 18:52   #4041
Carolles
Zadomowienie

Morelle piękna suknia Moja mama jak mnie zobaczyła w sukni na przymiarce to też płakała co dla mnoe bylo szokiem, bo ona nie okazuje tak uczuć nigdy...ale nie mogla słowa wydusic.. Ah jak sobbie przypomnę

Minini gratki za picie młodego 😉 ja kupilan Neli bidon ze słomką sle ona ją gryzie 😂 z doidy picie lepiej jej idzie.

Ja tez muszę jutro z N do lekarza iść. Niech wpisze ta trzydniowke w książeczkę i ją oslucha. No i ta kontrola wagi

Silli spodziewam się że to nie bylo dużo 😄 i nie krytykuje bron boze tylko serio zastanawialam sie czy jest inny sposób na kiszenie
Zdrówka dla Was!

Emmos, Pestycysa dla Was tez zdrówka! Ja sie boje jutro tej wycieczki do osrodka bo u nas już szaleje grypa 😒

Melduje ze zrobiłam dziś trening z aplikacji i nie zjadłam nic slodkiego
Krótkie te treningi 😉 w sumie może łatwiej będzie trzymac się planu bo bie trzeba duzo czasu wygospodarować. Dorzucilam sobie też brzuch z 4F.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 19:13   #4042
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Morelle piękna suknia siostry! Powodzenia z banem na zakupy

Carolles co do kapusty to była minimalna ilość, więc luzik

Xzora w sumie w trakcie porodu z Lu miałam wiele podobnych przeżyć jak ta instruktorka. Na szczęście nie był przeciągnięty

Minini wow brawo dla Eryka! Zdolniacha z niego Łucja troszkę lepiej z gorączką, ale dalej mały katar i kaszel i marudzi bardzo :/ Nie wiem czy to przez zęby, przez szczepienie czy się przeziębiła. Czy wszystko na raz Bo mam wrażenie że dziąsła z przodu ma obolałe i poprawia jej się na chwilę humor jak smaruję żelem. Pediatra mówiła przed szczepieniem, że tak wychuchanego, zdrowego dziecka dawno nie widziała, a jak wróciliśmy do domu zaczął się popołudniu właśnie katar, a przez katar kaszel... Ale katar przez zęby też może być... Także nie wiem

Pestycyda super, że Wojtek u lekarza osłuchowo czysto. Zdrówka!

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Emmos to zdrowia też dla Was!

Morelle kciuki za usg

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Pestycyda przepraszam, ale po dniu z Łucją nie mam mózgu i nie wiem czy nie pomieszałam ale jeśli to Ty pisałaś ostatnio że Wojtuś niezbyt chce jeść w ramach rd to może przez te zęby wychodzące właśnie tak jest?

W ogóle we mnie nie wierzycie!

Ojej biedna Lu ((

Moje dziecko jadło dziś z nami obiad, wyciągała dwie ręce do góry po łyżkę z ziemniakami

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Siil to masz ciekawie w domu.. Oby Lu szybciutko wszystko przeszło i się nie męczyła

Minini N też szybko załapał słomkę, ale on nie chce pić z kubka ani z bidonu, odwraca głowę i się denerwuje. Tylko cycuś i cycuś

Xzora ja już kiedyś pisałam że z perspektywy czasu nie uważam że mój poród był jakoś szczególnie ciężki. Ale wolałabym żeby kolejny rozpoczął się sam, bez wywoływania. W tym artykule kobieta akurat przeżyła dlugi i bolesny poród ale moim zdaniem (być może dlatego że u mnie od odejścia wód do narodzin minęło 5h, a skurcze bolesne miałam 4h) nie ma co demonizować porodu naturalnego.. Chyba częściej te porody są krótsze, a zresztą ja na dobrą sprawę już nie pamiętam bólu, choć cały poród od rana pamiętam dokładnie, nawet to co mówiłam.
A w linku z biustonoszem jest nieaktualna oferta i go nie widać, wstawisz jeszcze raz?

Morelle bardzo ładną suknię wybrała Twoja siostra!
Kciuki za usg!

Emmos zdrówka dla Was!

U nas dzisiaj lepiej. N zaczął marudzić dopiero o 17 i śpi dobrze. W nocy było gorzej a ja wyglądam jak zombie, ale trudno.
N polizał dzisiaj dywan, fuuuj pies się w niego wyciera... Muszę go zwinąć ale nie mam na czym położyć Małego żeby nie uderzał główką w podłogę.

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Morelle piękna suknia Moja mama jak mnie zobaczyła w sukni na przymiarce to też płakała co dla mnoe bylo szokiem, bo ona nie okazuje tak uczuć nigdy...ale nie mogla słowa wydusic.. Ah jak sobbie przypomnę

Minini gratki za picie młodego 😉 ja kupilan Neli bidon ze słomką sle ona ją gryzie 😂 z doidy picie lepiej jej idzie.

Ja tez muszę jutro z N do lekarza iść. Niech wpisze ta trzydniowke w książeczkę i ją oslucha. No i ta kontrola wagi

Silli spodziewam się że to nie bylo dużo 😄 i nie krytykuje bron boze tylko serio zastanawialam sie czy jest inny sposób na kiszenie
Zdrówka dla Was!

Emmos, Pestycysa dla Was tez zdrówka! Ja sie boje jutro tej wycieczki do osrodka bo u nas już szaleje grypa 😒

Melduje ze zrobiłam dziś trening z aplikacji i nie zjadłam nic slodkiego
Krótkie te treningi 😉 w sumie może łatwiej będzie trzymac się planu bo bie trzeba duzo czasu wygospodarować. Dorzucilam sobie też brzuch z 4F.

Moja też płakała na mojej przymiarce, to taki barometr czy jest wow ;p

Brawo za trening! Ja właśnie zjadłam lody i zabieram się za czekoladę
Stary 2018-02-01, 19:45   #4043
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
My jutro mamy usg szyi. Dalej krzywi tą głowę i siedząc przechyla się na tą samą stronę. Oczywiście irytuje mnie to na maxa....
Kciuki za USG!
A Pestka była rehabilitowana?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 19:57   #4044
xzora
Zakorzenienie

Pestycyda, dobrze ze na wizycie u lekarza ok i skończyło sie na syropku i inhalacjach.

Morelle - miesiąc u mamy, długo. Jak wam sie razem mieszkało?
Oby na usg szyi było wszystko ok.

JonSnow - to moze nie bede wstawiać linka tylko napisze nazwę biustonosza - Ava model 1586

Carolles - brawo dla trening i dzien bez słodyczy.

U mnie dzisiaj była gorzka czekolada, ale slodzona cukrem kokosowym, wiec nie bede zaliczać jej do slodyczy. Do tego trening pole dance.

Emmos - kciuki, zeby Ami żadna choroba nie dopadła i zdrowia dla ciebie.

Stary 2018-02-01, 21:45   #4045
nulkaa3
Rozeznanie

Morelle, Twoja siostra będzie mieć piękną suknię 😍 Aż sama z chęcią przeżyłabym organizację ślubu jeszcze raz

Wczoraj byli u nas znajomi, dostaliśmy zaproszenie na ślub, wesele i poprawiny, 1 kwietnia Wielkanoc) Muszę doprowadzić swój brzuch do ładu, jest duży, wystający... Mam przez to mega kompleksy

Robią mi się rany na palcach u dłoni. Opuszki palców mam popękane (jakbym się nożem skaleczyła), boli, jak zagoi się kciuk, to przy innym palcu pęka mi skóra. Jakieś pomysły od czego? Witaminę A+E łykam, poprawy nie widać. Ciężko z takimi ranami na palcach

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 22:51   #4046
anusia1990
Zakorzenienie

W kwestii porodow mysle ze jest nam jednak blizsze to co juz przezylysmy, boimy sie nieznanego. Ja nadal przystaje przy sn i panicznie boje sie cesarki. Drugi porod wolalabym jednak rowniez jak Jon_snow aby zaczal sie bez wywolywania i aby wpierw miec skurcze nim odejda wody.

Dziewczyna ktora ze mna lezala na sali opowiadala ze jak dziecko juz wpasowalo sie w kanal rodny polozna kazala jej dotknac glowki jaki jej synus wlochaty i tak ja to zmobilizowalo ze rach ciach urodzila,podobniez fajne uczucie. Mimo 12h meki z checia to powtorze.

anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 23:20   #4047
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Kciuki za USG!
A Pestka była rehabilitowana?
Była ale tylko 3 spotkania. Ja już z nią od dawna nie ćwiczę. Tylko stopy masuję. Juz nawet nie pamiętam co robić.

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Pestycyda, dobrze ze na wizycie u lekarza ok i skończyło sie na syropku i inhalacjach.

Morelle - miesiąc u mamy, długo. Jak wam sie razem mieszkało?
Oby na usg szyi było wszystko ok.

JonSnow - to moze nie bede wstawiać linka tylko napisze nazwę biustonosza - Ava model 1586

Carolles - brawo dla trening i dzien bez słodyczy.

U mnie dzisiaj była gorzka czekolada, ale slodzona cukrem kokosowym, wiec nie bede zaliczać jej do slodyczy. Do tego trening pole dance.

Emmos - kciuki, zeby Ami żadna choroba nie dopadła i zdrowia dla ciebie.

Lubię gorzką.

A były kłótnie, ale było też wesoło. Teraz z mama mieszka jeszcze jej siostra. No i wszędzie blisko i jest asfalt! Gorzej, że mało miejsca.
Juz chce do domu. Tonę prania mam. Ale z drugiej str bez auta tam to jak bez ręki. Znowu będę siedzieć sama jak palec.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Morelle, Twoja siostra będzie mieć piękną suknię 😍 Aż sama z chęcią przeżyłabym organizację ślubu jeszcze raz

Wczoraj byli u nas znajomi, dostaliśmy zaproszenie na ślub, wesele i poprawiny, 1 kwietnia Wielkanoc) Muszę doprowadzić swój brzuch do ładu, jest duży, wystający... Mam przez to mega kompleksy

Robią mi się rany na palcach u dłoni. Opuszki palców mam popękane (jakbym się nożem skaleczyła), boli, jak zagoi się kciuk, to przy innym palcu pęka mi skóra. Jakieś pomysły od czego? Witaminę A+E łykam, poprawy nie widać. Ciężko z takimi ranami na palcach

Fajna data kiedyś byłam na weselu w Boże Narodzenie

Ojej współczuję
Stary 2018-02-02, 08:33   #4048
Carolles
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczyny!
Jaką mieliśmy dziś straszną noc 😱 po północy obudził mnie dzwonek do drzwi. Na poczatku myślałam że mi się wydaje ale w końcu obudziłam tz poszedł zobaczyć a tam jakis facet, pijany oczywiście nie wykluczone że naćpany też. Kazał mu tż odejść że się pomylil itd a ten zaczal mu grozić ze wybije okna zeby mu otworzyć bo on i tak wejdzie no masakra jakas
Tż zadzwonił na policję.
Facet się dobijal ze 40 min. Policja przyjechała owszem ale po okolo godzinie więc juz go nie bylo. Ja potem nie mogłam zasnąć
coś czuję ze szybko będziemy kupować ogrodzenie bo aż strach. Moge się pożegnać z nowym autem i wakacjami Znamy tu tylko sąsiadów a to nie byl żaden z nich. Żaden z kolegów tz tez nie.

Nulka mi tak pękały opuszki od uczulenia na hybryde 😒 obys szybko się uporala.

Anusia masz rację z tym porodem. Boimy się tego co nie znane. Ja tez bym wolała drugi raz urodzić sn niż cc. Już nie pamiętam tego bólu i ten fakt że na chwilę po porodzie wstalam i moglam zająć sie N to dużo daje.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 08:59   #4049
taedio
MerDer 4ever

Carolles jaka masakra! policja normalnie taaaaak sie spieszy jak trzeba, że

Ja sie nie wyspałam, mlody kręcił sie pół nocy. Od 5 stekal bo kupa. Zasnelismy o 6:50 do 8. Jak sie obudził to płacz, uspokoiłam go i sie śmiał a nagle znowu płacz? Nie wiem o co mu chodzi
Stary 2018-02-02, 09:08   #4050
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
W kwestii porodow mysle ze jest nam jednak blizsze to co juz przezylysmy, boimy sie nieznanego. Ja nadal przystaje przy sn i panicznie boje sie cesarki. Drugi porod wolalabym jednak rowniez jak Jon_snow aby zaczal sie bez wywolywania i aby wpierw miec skurcze nim odejda wody.

Dziewczyna ktora ze mna lezala na sali opowiadala ze jak dziecko juz wpasowalo sie w kanal rodny polozna kazala jej dotknac glowki jaki jej synus wlochaty i tak ja to zmobilizowalo ze rach ciach urodzila,podobniez fajne uczucie. Mimo 12h meki z checia to powtorze.

Chyba masz rację, tym bardziej że teraz już wiemy jak to wygląda
Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny!
Jaką mieliśmy dziś straszną noc 😱 po północy obudził mnie dzwonek do drzwi. Na poczatku myślałam że mi się wydaje ale w końcu obudziłam tz poszedł zobaczyć a tam jakis facet, pijany oczywiście nie wykluczone że naćpany też. Kazał mu tż odejść że się pomylil itd a ten zaczal mu grozić ze wybije okna zeby mu otworzyć bo on i tak wejdzie no masakra jakas
Tż zadzwonił na policję.
Facet się dobijal ze 40 min. Policja przyjechała owszem ale po okolo godzinie więc juz go nie bylo. Ja potem nie mogłam zasnąć
coś czuję ze szybko będziemy kupować ogrodzenie bo aż strach. Moge się pożegnać z nowym autem i wakacjami Znamy tu tylko sąsiadów a to nie byl żaden z nich. Żaden z kolegów tz tez nie.

Nulka mi tak pękały opuszki od uczulenia na hybryde 😒 obys szybko się uporala.

Anusia masz rację z tym porodem. Boimy się tego co nie znane. Ja tez bym wolała drugi raz urodzić sn niż cc. Już nie pamiętam tego bólu i ten fakt że na chwilę po porodzie wstalam i moglam zająć sie N to dużo daje.

O matko 😱 straszne! Policja to ma czas widzę.... Mój brat to by takiego wiatrówką pogonił
Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Carolles jaka masakra! policja normalnie taaaaak sie spieszy jak trzeba, że

Ja sie nie wyspałam, mlody kręcił sie pół nocy. Od 5 stekal bo kupa. Zasnelismy o 6:50 do 8. Jak sie obudził to płacz, uspokoiłam go i sie śmiał a nagle znowu płacz? Nie wiem o co mu chodzi
Współczuję nocki! U nas przez kilka ostatnich dni co noc to samo, najpierw pobudka po 4-4,5h potem po 2h a potem co godzinę.... Nad ranem musi być wtulony mocno we mnie i jeszcze go ręką tulę, inaczej się wierci i nie może spać

Xzora dzięki za nazwę biustonosza

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości