Mamusie majowe 2018 cz. 6 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-01, 22:06   #271
sweetmedi25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
a może frytki do tego ?
i zagryźć snickersem

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

u mnie hemo 12,1 ale kazała brać dalej ale tylko 1x dziennie.
Przy czym właśnie oglądam pudełko po witaminach pregna plus i tam jest żelaza 28 g 186% dziennego zapotrzebowania
Ja biorę teraz mama dha i tak nie ma żelaza w ogóle ;/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sweetmedi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 22:06   #272
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie - ale to już trochę temu - musiałam sobie co nieco przemyśleć ... już mi lepiej ale jeszcze jednak nie do końca- ...
U nas wszystko dobrze- Lenka ma prawidłowe wymiary i rozwija sie tak jak należy - niby wszystko dobrze ale musze to skonsultować jeszcze z kimś innym bo mi trochę rzeczy nie daje spokoju ....
W końcu dostałam piękne foteczki - tzn musiałam sobie je wywołać z płytki i to tez od razu uczyniłam ... Pucus Mój Kochany ❤️
No to tak mniej więcej w skrócie - nie będę pisać ze mi smutno czy ze się martwię bo już nie chce Was zamęczać ... myśle ze sobie porycze i mi przejdzie ...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Super że u Was ok, a jak coś Cię trapi to zdecydowanie pisz. Nic nas nie zamęczasz. Ja mam bardzo podobne nastroje do Twoich tylko jeszcze brak mi śmiałości i taką mam naturę, że rzadko o problemach mówię głośno, a to dobre nie jest :/

niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 22:08   #273
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blaira Pokaż wiadomość
Co do nadruku jakbyś chciała inne wzory.
Kup kalkę techniczną (opakowanie ok 10zł) i wydrukuj na lustrze na drukarce laserowej wybrany wzór , a potem prasujesz
Tylko polecam jednolite wzory...nie cieniowane.

Pochwal się efektem, bardzo jestem ciekawa
Słyszałam o papierze transferowym 😊 ale o kalce jeszcze nie 😊 drukarkę mam atramentowa tylko, więc jeśli bym chciała spróbować z kolorem w laserze, to musiałabym się udać gdzieś do punktu ksero, a i to nie wiem czy na kalce by mi wydrukowali 😉
Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
No plus jest taki, że będzie wiadomo kiedy teściowa ma przyjechać żeby pomóc przy starszaku Ma 200km, więc bez konkretnej daty byłoby ciężko.

Widzisz, chwila moment i już plusy znajdujesz 😊 jakby co my wynajdziemy Ci same plusy, żebyś się nie zamartwiała 😚
polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 22:08   #274
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
No plus jest taki, że będzie wiadomo kiedy teściowa ma przyjechać żeby pomóc przy starszaku Ma 200km, więc bez konkretnej daty byłoby ciężko.

No i juz jeden plusik jest
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 22:09   #275
sweetmedi25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

Mlody wymiotowal po kapieli, przyszedl maz i jak gdyby nigdy nic sie mnie pytal co sie stalo wiec mu odpyskowalam "dopiero zalowales 70zl na leki dla chorego dziecka a teraz pytasz co sie stalo?" kazalam mu wyjsc z sypialni, podkulil uszy i poszedl - niech spi dzisiaj z mamusia a jak sie mu amorow bedzie chcialo to niech sobie fujarke w dziurke od klucza wsadzi 😎

Przytrzymaj go. Niech się pomęczy. Z kobietą w ciąży się nie zdziera

sweetmedi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 22:10   #276
blaira
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Słyszałam o papierze transferowym 😊 ale o kalce jeszcze nie 😊 drukarkę mam atramentowa tylko, więc jeśli bym chciała spróbować z kolorem w laserze, to musiałabym się udać gdzieś do punktu ksero, a i to nie wiem czy na kalce by mi wydrukowali 😉
A no to lipa.....ale ksero też zrobisz na kalce to taka biała.
W razie czego znajdziesz w internecie na różnych diy
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 22:11   #277
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Mialam z mezem umowe ze dbam o ubrania dla mlodego, place za przedszkole (skladki, ksiazki, rytmika) itd ale w zamian za to nie interesuje mnie np zrzutka na wegiel - pasowal mu taki uklad. Dzis wyliczyl mi ze w tym miesiacu on kupil wegiel i nie wolal ode mnie ani zlotowki a ja wzielam od niego 70zl na leki dla dziecka. Ok skoro sie mamy bawic w wyliczanie to spoko. Od dzis robie zrzute na ciuchy, szkole i najmniejsza glupote potrzebna naszemu dziecku. W sumie naszym dzieciom bo poki co wszystkie rzeczy z wyprawki kupilam sama. Skoro mamy sie rozliczac, targowac itd to niech mu bedzie. Bardzo sie zdziwi bo zadnego ciucha mlodemu przez te ponad 4 lata nie kupil, wyprawki dla niego tez ze mna nie tworzyl bo po co tak wczesnie. No to sie teraz zdziwi. Jestem wsciekla tak bardzo ze jakby mi stanal teraz na drodze to wydrapalabym mu oczy

No nie spisał się, ale to chyba jednorazowy "wybryk" ? Mam nadzieję, że odpowiedni Ci to odpowiednio wynagrodzi

niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 22:16   #278
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
A no to lipa.....ale ksero też zrobisz na kalce to taka biała.
W razie czego znajdziesz w internecie na różnych diy
A powiedz, czy Ty też coś robisz takiego? 😊
Stary 2018-02-01, 22:18   #279
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Spojrzalam wlasnie w kalendarz i zapomnialam dzis zadzwonic zarejestrowac sie do gin na marzec trzymajcie jutro kciuki zeby jeszcze udalo mi sie wcisnac, bo ona tylko w poniedzialki przyjmuje.

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 22:19   #280
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Cytat:
Jakby co ja będę zwracać część...jakbyś chciała to zostawię...ale brałam te szare [COLOR="Silver"]
Dziękuję kaftaniki mnie nie kuszą, taki był zestawik koszuleczka i spodenki z kotką z aryskotratów to chciałam się szarpnąć za ósemkę.

Ale opatrzność czuwała
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 22:23   #281
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje dziewczyny za wsparcie, kochane jestescie 😘😘❤️
Co przestawalam plakac to synus podchodzil, przytulal mnie, przynosil mi swoje cukierki, calowal i mowil "nie placz moja kochana" wiec rozczulal mnie tym i znow zaczynalam plakac. Pozniej zaproponowal mi wspolna kapiel i nie potrafilam mu odmowic wiec napuscilam wody, zrobilam piane i wykapalismy sie "we troje" .

Edzka przytulam

Mirabilka koniec z jedzeniem i piciem az do maja!😁

Brunetka tule mocno nienawidze bolu glowy bo zawsze mam wrazenie jakby mi ja ktos w imadlo wsadzil i sciskal

Malinka a moze niech Ci maz masaz zrobi?

Masaż pomaga na chwilę tylko i potem znowu :/
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 22:24   #282
Sunset89
Rozeznanie

domii współczuję, zabiłabym swojego za takie zachowanie, brak mi komentarza po prostu....

Dziewczyny albo zepsuła mi się waga albo nie wiem co jest. Ważę się codziennie i od 3 dni pokazuje mi codziennie po 1 kg na plusie, czyli +3kg w 3 dni to chyba niemożliwe.... Tym bardziej że tydzień temu ważyłam 57 kg a dzisiaj się zważyłam i 60,7 kg.... W poniedziałek mam glukozę i zaczynam się obawiać czy to nie jakieś rzeczy cukrzycowe.........
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 22:25   #283
amarela
Zakorzenienie

Domima kochana o co chodzi? Coś się stało czy tylko takie po wizytowe smuteczki?

Widzę, że tu dzisiaj dużo gorszych humorów. Zrobiłam sobie koktajl na 2 kolacje i idę spać. Wasze zdrowie dziewczyny IMG_20180201_222119.jpg

Stary 2018-02-01, 22:25   #284
blaira
Wtajemniczenie

Cytat:
A powiedz, czy Ty też coś robisz takiego? 😊
Bawię się decoupagem i robię czasem różne transfery, ale głównie drewno/metal.

Ta kalka to ostatnio wypatrzone przeze mnie ale niestety wzór który miałam się nie nadawał, był zbyt wielowarstwowy.

O takie tam moje starocie ( proszę nie cytować będę usuwać zdjęcia)

Edytowane przez blaira
Czas edycji: 2018-02-02 o 10:46
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 22:31   #285
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mialam z mezem umowe ze dbam o ubrania dla mlodego, place za przedszkole (skladki, ksiazki, rytmika) itd ale w zamian za to nie interesuje mnie np zrzutka na wegiel - pasowal mu taki uklad. Dzis wyliczyl mi ze w tym miesiacu on kupil wegiel i nie wolal ode mnie ani zlotowki a ja wzielam od niego 70zl na leki dla dziecka. Ok skoro sie mamy bawic w wyliczanie to spoko. Od dzis robie zrzute na ciuchy, szkole i najmniejsza glupote potrzebna naszemu dziecku. W sumie naszym dzieciom bo poki co wszystkie rzeczy z wyprawki kupilam sama. Skoro mamy sie rozliczac, targowac itd to niech mu bedzie. Bardzo sie zdziwi bo zadnego ciucha mlodemu przez te ponad 4 lata nie kupil, wyprawki dla niego tez ze mna nie tworzyl bo po co tak wczesnie. No to sie teraz zdziwi. Jestem wsciekla tak bardzo ze jakby mi stanal teraz na drodze to wydrapalabym mu oczy

Nie ładnie z jego strony na prawdę

U nas w ogóle jest troszkę inaczej, bo mamy jedno konto. Tz mnie dopisał do swojego i tam wpływają nasze wypłaty. Korzystamy z tego oboje , nie ma moje - Twoje. Nasze i koniec.
Może właśnie nie wszystkim by tak odpowiadało ,ale my z mężem w tej kwestii się dogadujemy i nam tam pasuje.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
A co to sex
Ja dalej mam absytynencje po tych krwawieniach do tego maz ma drugą zmiane

A mój nocki a ja taka spragniona 😂

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie - ale to już trochę temu - musiałam sobie co nieco przemyśleć ... już mi lepiej ale jeszcze jednak nie do końca- ...
U nas wszystko dobrze- Lenka ma prawidłowe wymiary i rozwija sie tak jak należy - niby wszystko dobrze ale musze to skonsultować jeszcze z kimś innym bo mi trochę rzeczy nie daje spokoju ....
W końcu dostałam piękne foteczki - tzn musiałam sobie je wywołać z płytki i to tez od razu uczyniłam ... Pucus Mój Kochany ❤️
No to tak mniej więcej w skrócie - nie będę pisać ze mi smutno czy ze się martwię bo już nie chce Was zamęczać ... myśle ze sobie porycze i mi przejdzie ...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Co Cię martwi że chcesz sprawdzić dalej ?

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Ja jestem po mojej przyspieszonej wizycie i dopiero teraz jestem załamana... Dieta to jednak pikuś. W związku z tą cukrzycą będę miała wywoływaną ciążę w 39 tygodniu. Rycze...

Ojej kochana głowa do góry. Bądź silna 💗
Stary 2018-02-01, 22:35   #286
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Nie ładnie z jego strony na prawdę

U nas w ogóle jest troszkę inaczej, bo mamy jedno konto. Tz mnie dopisał do swojego i tam wpływają nasze wypłaty. Korzystamy z tego oboje , nie ma moje - Twoje. Nasze i koniec.
Może właśnie nie wszystkim by tak odpowiadało ,ale my z mężem w tej kwestii się dogadujemy i nam tam pasuje.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

A mój nocki a ja taka spragniona 😂

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Co Cię martwi że chcesz sprawdzić dalej ?

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Ojej kochana głowa do góry. Bądź silna 💗
u nas jest tak samo, więc ja w takich kwestiach gdzie oddzielne pieniądze nic nie doradze, bo nie znam tego i nie wyobrażam sobie
Ladymama85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 22:35   #287
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Domima kochana o co chodzi? Coś się stało czy tylko takie po wizytowe smuteczki?

Widzę, że tu dzisiaj dużo gorszych humorów. Zrobiłam sobie koktajl na 2 kolacje i idę spać. Wasze zdrowie dziewczyny Załącznik 7414576

Smacznego
Stary 2018-02-01, 22:40   #288
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Może właśnie nie wszystkim by tak odpowiadało ,ale my z mężem w tej kwestii się dogadujemy i nam tam pasuje.[COLOR="Silver"]
Myślę, że jak ktoś ma tendencję do bicia piany o pieniądze to jedno konto nie pomoże, wręcz mogłoby więcej awantur wywołać zwłaszcza, że spora część facetów nie ma pojęcia ile kosztują codzienne zakupy żywnościowe i są często zdziwieni no co te pieniądze jak woda idą skoro lodówka pusta

My mamy osobne konta i nigdy się nie ścięliśmy o pieniądze
Duże wydatki konsultujemy, małe każdy wedle uznania. Ale oboje jesteśmy chytruski i więcej chomikujemy niż wydajemy
Stary 2018-02-01, 22:42   #289
amarela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
u nas jest tak samo, więc ja w takich kwestiach gdzie oddzielne pieniądze nic nie doradze, bo nie znam tego i nie wyobrażam sobie
My też wspólne konto. U nas ok się sprawdza. Nie żałujemy sobie nawzajem, ale też nie wydajemy na głupoty.

Stary 2018-02-01, 22:42   #290
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Magdalenka miałam Ci pisać jakiej wysokości jest ta moja brzuchatka i teraz mi się przypomniało dopiero. Przepraszam jej wysokość 28 cm a Twoja?
Stary 2018-02-01, 22:52   #291
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
My też wspólne konto. U nas ok się sprawdza. Nie żałujemy sobie nawzajem, ale też nie wydajemy na głupoty.

my wydajemy czasami na głupoty, ae to zwsze wspólnie

ale ja nie ide pod wpływem chwili, bywa czasami że coś mi strasznie wpadnie w oko i kupie, np. jakieś ubranka dla dziecka, a tak raczej mam obliczone wszystko. my wszystko musimy przemyśleć czasami aż za bardzo
Stary 2018-02-01, 22:53   #292
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:

Widzę, że tu dzisiaj dużo gorszych humorów. Zrobiłam sobie koktajl na 2 kolacje i idę spać. Wasze zdrowie dziewczyny Załącznik 7414576

Piłabym 🍹

Blaira super te rzeczy 😍 ja decoupage liznęłam tylko, ale to nie moja bajka 😉 wolę szycie 😊
Stary 2018-02-01, 22:59   #293
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Niud i Domima, głowa do góry. Ważne, że z maleństwem jest dobrze.

Co do finansów, u nas nie ma moje, Twoje, jest nasze. Kłótni nigdy nie było czy wyrzutów.
Malinka moja 26 cm + podstawa więc też tak.
Pojechałam odebrać półśpiochy ze Smyka i wróciłam z bodami, kaftanikami w Kubusie, liski. Kaftaniki kupuję tylko na początek 56-62 max. U nas w szpitalu już pisałam, że wymóg kaftanika czy bluzeczki, bo dziecko w czasie pobytu ma odkryty pępek. Położna z naszego szpitala oznajmiła nam na zajęciach. A myślę, że jako niedoświadczonej mamie będzie mi wygodniej z rozpinanym kaftanikiem niż zwykłej bluzce przez głowę.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2018-02-01 o 23:00
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-01, 23:01   #294
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Niud i Domima, głowa do góry. Ważne, że z maleństwem jest dobrze.

Co do finansów, u nas nie ma moje, Twoje, jest nasze. Kłótni nigdy nie było czy wyrzutów.
Malinka moja 26 cm + podstawa więc też tak.
Pojechałam odebrać półśpiochy ze Smyka i wróciłam z bodami, kaftanikami w Kubusie, liski. Kaftaniki kupuję tylko na początek 56-62 max. U nas w szpitalu już pisałam, że wymóg kaftanika czy bluzeczki, bo dziecko w czasie pobytu ma odkryty pępek. Położna z naszego szpitala oznajmiła nam na zajęciach. A myślę, że jako niedoświadczonej mamie będzie mi wygodniej z rozpinanym kaftanikiem niż zwykłej bluzce przez głowę.

zdecydowanie ja sama wolałabym rozpinany kaftanik
Stary 2018-02-01, 23:08   #295
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Martwi mnie jedna rzecz, wszystkie kaftaniki, body mają te metalowe zatrzaski, które są po drugiej stronie. Mam nadzieję, że mój synuś po mnie nie będzie miał alergii na nikiel, bo to byłaby katastrofa. Ja muszę sobie wszystkie napy w jeansach od spodu podszywać kawałkami bawełny, uczulaja mnie nawet te haftki przy staniku, chociaz ciała bezpośrednio nie dotykają, bo mają podkład czy przy odpinanych ramiączkach te małe elementy. Nawet po sztućcach mam czasem wysypkę. Koszmar! Lokomocyjna i alergie synku są be!

2014

Stary 2018-02-01, 23:12   #296
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Martwi mnie jedna rzecz, wszystkie kaftaniki, body mają te metalowe zatrzaski, które są po drugiej stronie. Mam nadzieję, że mój synuś po mnie nie będzie miał alergii na nikiel, bo to byłaby katastrofa. Ja muszę sobie wszystkie napy w jeansach od spodu podszywać kawałkami bawełny, uczulaja mnie nawet te haftki przy staniku, chociaz ciała bezpośrednio nie dotykają, bo mają podkład czy przy odpinanych ramiączkach te małe elementy. Nawet po sztućcach mam czasem wysypkę. Koszmar! Lokomocyjna i alergie synku są be!

oj oby nie miał, są też kaftaniki takie na wiązania , tez takich mam kilka sztuk
Stary 2018-02-01, 23:16   #297
polasia
Wtajemniczenie

Dziewczyny jakich perfum używają Wasi partnerzy? Jutro muszę coś kupić w naturze od ręki a nie wiem w co celować 🙉🙊🙈

Stary 2018-02-01, 23:17   #298
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jakich perfum używają Wasi partnerzy? Jutro muszę coś kupić w naturze od ręki a nie wiem w co celować 🙉🙊🙈

azzaro chrome
Stary 2018-02-01, 23:17   #299
Konto usunięte

Cytat:

Ciężko masz Ja mam dwie lewe ręce do szycia to chyba w samych portkach na gumce bym chodziła w takiej sytuacji.

Piotruś się wda w tatę pewnie bardziej i będzie spokój z takimi alergiami A w razie czego tak jak Lady pisze są też wiązane kaftaniki, body z zakładkami jakoś da się obejść te zatrzaski
Stary 2018-02-01, 23:21   #300
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Lady mój też Chromem pachnie. Oprócz tego Paco Rabanne One Milion, Burberry The weekend, Lacoste zielona. Sporo. Trudno powiedzieć co Twój TŻ polasia lubi.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2018-02-01 o 23:25
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości