|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Operacje uszu, korekta uszu - zbiorczy!
Ja bym sobie narazie dała spokoj ze słuchaniem muzyki przez słuchawki bo ja mam w zaleceniach nawet unikanie zbyt częstych i dłuższych rozmów telefonicznych .
|
|
|
|
#4412 |
|
Raczkowanie
|
Domsa_Domi- posluchalam dzis z 10 min i nie bylo to przyjemne jednak ucho jeszcze jest zbyt wrazliwe
A Ty jestes zadowolona ze swoich uszek z tego jak teraz wygladaja? To Ty robilas w Warszawie w szpitalu medicover na Wilanowie, dobrze pamietam? Az dziwne ze tam tak duzo taniej kosztowalo niz w mojej klinice bo to przeciez dosc drogi szpital- jezdzilam tam na usg jak bylam w ciazy bo ogolnie mam opieke w medicover Ja robilam w centrum laseroterapii EliteMagdalenkaaH- jak tam mycie wlosow?
|
|
|
|
#4413 |
|
Przyczajenie
|
An_nka miałam tam 15% zniżki dlatego taniej dlatego ze posiadam tam opiekę z pracy
jestem zadowolona, nie mogę przyzwyczaić się do twarzy 😂🤪 są przyległe bardzo zupełnie jak nie ja szwy mi się już w większości wchłonęły najgorsze to chodzenie w opasce i spanie bo boje się położyć na bok a wy jak śpicie?
|
|
|
|
#4414 |
|
Raczkowanie
|
Domsa_Domi Powiem Ci ze ja spie na plecach i nawet juz sie troche do tego przezwyczailam
Jak bylam w juz zaawansowanej ciazy to trzeba bylo spac na lewym boku ewentualnie na prawym ale bron Boze nie na plecach -to mi sie tak marzylo pospac na plecach to teraz mam i marzy mi sie ten lewy bok hihi
|
|
|
|
#4415 |
|
Przyczajenie
|
Kochane dziewczyny nigdy nie sądziłam że umycie włosów może być tak oczyszczające i poprawiające nastrój! Super było,nic nie szczypalo, zrobiłam to w Turbo tempie bo dalej mam stres że szwy puszcza i uszy odskoczą, pewnie jeszcze długo tak będę się bać
starałam się szybko umyć ale też delikatnie żeby nie szarpnąć za ucho, nie lada wyzwaniem było spienic tone suchego szamponu zbieranego oręż tydzien prawie i jak ktoś pisał wcześniej tez mam wrażenie że duzo włosów mi wypadło ale miały prawo. Ja się na boku ale opieram głowę jakby trochę na twarzy na plecach kompletnie nie mogę. Swoją drogą w ciąży też miałam problem ze spaniem na boku dziwne to wszystko Co do słuchawek - też mam zalecenie aby nie rozmawiać przez telefon zbyt długo a poza tym ta chrząstka w środku trochę mnie boli przy dotyku chyba nie mogłabym włożyć słuchawek. Zawsze mialam problem ze słuchawkami bo wypadały z moich "starych" uszu myślę że teraz będzie lepiej
|
|
|
|
#4416 |
|
Raczkowanie
|
MagdalenkaaH- ah zazdroszcze Ci tego mycia wlosow chyba za kilka dni sama sie zdecyduje
a o co chodzilo z tym wypadaniem? Ze duzo wypadnie po dlugim niemyciu? Oj tez bede sie stresowac podczas mycia z tego samego powodu- ze a noz szwy puszcza Pamietam jak mialam znamie skorne wyciete to wlasnie nie wolno bylo moczyc szwu az do zdjecia a tu jakos inaczej jest na to wychodzi.Ta chrzastka w srodku tez mnie pobolewa- sluchawki wlozylam ale czulam diskomfort, takze nici ze sluchania ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- I rozumiem ze uszu nie zakrywalas niczym? I woda namoczylas i wszystko jest ok? |
|
|
|
#4417 |
|
Przyczajenie
|
Tak, sporo tych włosów wypadło po długim nie myciu. Niczym nie zaslanialam uszu, nawet na koniec trochę je oplukalam z piany. Gdzieś czytałam żeby pierwszy raz umyć szamponem delikatnym takim dla dzieci, ale nie dał sobie rady z tym brudem na włosach. Nawet musiałam odżywkę położyć bo bym włosów nie rozczesala. Zawinelam głowę ręcznikiem a później nawet podsuszylam przy głowie żeby szybko opaskę założyc
nic nie szczypalo czyli chyba zagojone uff naprawdę duża ulga! Ja też pamiętam jak po cesarce nie mogłam się przez tydzień po ludzku wykąpać, dopiero jak usunęli mi szwy. Jakaś inna techniką teraz Pozdrawiam daj znać jak twoje mycie
|
|
|
|
#4418 |
|
Przyczajenie
|
Kurczę mi tez strasznie włosów wypada
aż się przestraszyłam
|
|
|
|
#4419 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze mi teraz po ciazy i po karmieniu ogolnie bardzo duzo wlosow wypada az strach myc te wlosy w takim razie
Ale pojutrze to zrobie
|
|
|
|
#4420 |
|
Zadomowienie
|
Spokojnie dziewczyny z każdym dniem skóra się zrasta
a na wypadanie włosów, szczególnie po ciąży radzę stosować jakies specyfiki. Mi pomógł sławny jantar, wcierka do skóry głowy. Jedna butelka wystarczyła Macie już maści na blizny? Ze swojej strony mogę z czystym sumieniem polecić contractubex oraz sutricon maść lub sutricon plastry. Plastry są wydajne i wystarczy 1. Jest długi na 30cm, przycina się go według zastosowania. Nakleja na bliznę i nosi się nawet do 5 dni. Bardzo łatwy w zastosowaniu i delikatnie odchodzi przy zmianie na nowy. Nic nie boli, nie szarpie. A cena to ok. 20-30zł za 1 sztukę która spokojnie wystarczy natomiast nie polecam maści-żelu Unigel. Nie dość że droga ok. 100zł to jeszcze jest kleista. Bardzo ciężko się jej pozbyć.
|
|
#4421 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny myjcie skore na bliznie najzyklejszym mydlem, mozna uzyc gazika - bardzo to pomocne i robi lekki "peeling" tego miejsca.
Nie wiem jak to opisac ale rozwincie gazik tak zeby mozna nim bylo ucho potrzec jak plecy recznikiem. |
|
|
|
#4422 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny! Dziekuje bardzo za rady nawet nie wiedzialam ze czyms trzeba te blizny smarowac bo w sumie to ich wgl nie widac
![]() Kira_18- contractubex to juz kiedys stosowalam, szczerze jakos nie zauwazylam poprawy zbytnio (moze za krotko stosowalam, bo zauwazylam ze nie pomaga i jakos przestalam smarowac) tyle ze ta mascia mozna chyba po jakims dluzszym czasie dopiero smarowac. O plastrach to nawet nie wiedzialam ze cos takiego jest! dzoann3- masz na mysli mycie juz po zdjeciu szwow rozumiem? Wgl jak szwy sa juz zdjete to rozumiem, ze juz mozna spokojnie moczyc a nawet przecierac i raczej nie powinno sie nic stac? |
|
|
|
#4423 |
|
Raczkowanie
|
Ann_ka1 mozna tez jeszcze jak sa szwy w pierwszym tyg, tylko oczywiscie nie szarpiac. Dla pewnosci mozna skonsultowac z lekarzem. Napewno takie przemywanie ulatwi sciagniecie szwow lekarzowi..... Moj kazal normalnie myc wlosy kiedy chce, najlepiej pod prysznicem, nie omijajac okolicy uszu.
|
|
|
|
#4424 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny co myślicie z piciem alkoholu? Ponad tydzień po zabiegu myślicie ze wolno? Nie przyjmuje żadnych leków. Ma to jakiś wpływ na uszy? I ich rekonwalescencję?
|
|
|
|
#4425 |
|
Raczkowanie
|
Domsa_Domi- wiadomo ze pewnie lepiej nie pic
ale ja tam w srode drinka wypilam i dzis tez piwko pije i mysle ze nic sie nie stanie jak troche wypijesz, a nawet i jakbys wiecej wypila to tez nic sie nie stanie. Jakbys brala leki to tak, wiadomo a teraz mysle ze bez przesady
|
|
|
|
#4426 |
|
Przyczajenie
|
An_nka przypomnij mi Ty ile jesteś po zabiegu?
|
|
|
|
#4427 |
|
Raczkowanie
|
Domsa_Domi- zabieg mialam w zeszla sobote 27.01 takze juz mozna powiedziec ze tydzien
|
|
|
|
#4428 |
|
Przyczajenie
|
Hej mógłby mi ktoś polecić dobrego chirurga z Poznania bądź Łodzi?
|
|
|
|
#4429 |
|
Raczkowanie
|
Alkohol może utrudniać gojenie sie ran.
Wiadomo, ze nie ma co popadać w paranoje, ale mi osobiscie bardzo zalezalo na jak najszybszym wygojeniu sie uszu i nie tykalam go dosc dlugo |
|
|
|
#4431 |
|
Przyczajenie
|
Ann_ka1 a jak włosy?też masz wrażenie że w cholerę ich wypadło?
Mam do was pytanie dziewczyny zauważyłam z dwa dni temu że z tyłu na płatkach uszu (trochę wyżej niż dziurki od kolczyków) strupki, tak się zastanawiam to chyba końcówki cięcia, trochę mnie to swędzi, trochę boli jak dotykam dlatego staram się w ogóle nie tykać tego. Poprosiłam męża o zrobienie zdjęcia tych szwów bo byłam ciekawa jak to wygląda - i powiem szczerze że dziwnie... Też tak macie? Dzisiaj pierwszy raz jestem w pracy po urlopie jak na złość wszyscy pytają dlaczego opaska i bez okularow... Uff a tu miesiąc trzeba bez przerwy! Ja robiłam zabieg pod Krakowem także też nie pomogę. Pozdrawiam |
|
|
|
#4432 |
|
Raczkowanie
|
MagdalenkaaH- powiem Ci ze o dziwo wogole mi nic nie wypadlo podczas mycia wlosow, az bylam zaskoczona i to szczegolnie teraz jak mi po ciazy wgl duzo wlosow wypada. A co do tego z tylu to ja nie wiem nawet bo tam do tylu wgl nie zagladam, ale nie czuje nic takiego.
I co w pracy odpowiadasz?
|
|
|
|
#4433 |
|
Przyczajenie
|
Pracuje jako kosmetyczka więc dziennie spotykam kilka swoich klientek i mam problem co im mówić!dzisiaj mówię że nie zdążyłam włosów ogarnąć i że zapuszczam i mi przeszkadzają w pracy no i jeszcze że farba na włosy kiepsko wyszła... Wcześniej chodziłam w opasce i nikt absolutnie nie zapytał a dzisiaj las rana "pani Magdo a dlaczego...?" Uff i tak przez miesiąc!!
A próbowałaś położyć się na uchu?ja mam takie dziwne uczucie jakby nie było moje, jak kołki... Mam nadzieję że to się poprawi z czasem, dopiero 1,5tyg
|
|
|
|
#4434 |
|
Raczkowanie
|
MagdalenkaaH- na boku jeszcze nie spalam, jakos jeszcze sie troszke boje ze mnie zaboli bo ta chrzastka w srodku ucha taka wrazliwa jeszcze, jakos sie troche nauczylam na plecach spac wiec jeszcze z tym poczekam
![]() No to zawsze tak jest ze nikt nie zwraca na cos uwagi a jak ci zalezy zeby sie z czegos nie tlumaczyc to od razu masa pytan hehe a te same klientki pewnie wroca dopiero za miesiac jakos to moze juz jak wroca akurat bedziesz bez opaski, wiec zawsze mozesz uzywac tej samej wymowki A jak ta praca w pochyleniu? Nic nie boli- wszystko ok?
|
|
|
|
#4435 |
|
Przyczajenie
|
W pochyleniu spoko, jestem zdziwiona że nie ma zupełnie różnicy czy się pochylam czy nie, zobaczę też po pracy wieczorem jak będzie czy np nie spuchną
za miesiąc już będę bez opaski nie mogę się doczekać!!też właśnie czuje ta chrząstkę w środku bardziej - może się układa ja też raczej śpię żeby tego ucha nie obciążać ale nawet jak przypadkiem się oparłam na sofie to czuję takie "drewniane ucho"
|
|
|
|
#4436 |
|
Przyczajenie
|
A możecie mi doradzić czy ma znaczenie w jakiej porze roku robi się zabieg? Czy ciepło związane z pora letnią nie ma negatywnego wpływu np. na szwy?
|
|
|
|
#4437 |
|
Raczkowanie
|
Mar_cin3- wydaje mi sie ze nie ma za bardzo roznicy kiedy robisz, chociaz jak sa upaly to noszenie dodatkowo opaski na pewno nie jest za fajne pewnie skora sie bedzie pocic za uszami i moze sa to dodatkowe bakterie- nie znam sie tak mi sie przynajmniej wydaje
|
|
|
|
#4438 |
|
Przyczajenie
|
Marcin lepiej robić zima lub jesienią bo uszy przez jakiś czas są obrzekniete i nie wolno ich wystawiać na słońce. Poza tym właśnie mniej komfortowo chodzić w opasce kiedy ukrop na dworze
|
|
|
|
#4439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4440 |
|
Raczkowanie
|
MagdalenkaaH- kiedy idziesz na zdjecie szwow? Ja ide jutro
Myłaś już wloski jakos drugi raz? Rozumiem ze juz teraz to pewnie mozna myc smialo i normalnie to pierwszy raz mogl byc bardziej stresujacy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:07.

To Ty robilas w Warszawie w szpitalu medicover na Wilanowie, dobrze pamietam? Az dziwne ze tam tak duzo taniej kosztowalo niz w mojej klinice bo to przeciez dosc drogi szpital- jezdzilam tam na usg jak bylam w ciazy bo ogolnie mam opieke w medicover
Ja robilam w centrum laseroterapii Elite
i marzy mi sie ten lewy bok hihi

29.06.2019 

Jakbys brala leki to tak, wiadomo a teraz mysle ze bez przesady