|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Hej. Przespalam cala noc. Bo wczoraj nie moglam spac.
Mi cycki nie urosly. Lozysko tez mam na przedniej ścianie, a maluszka czasami czuje jak leze na boku np na prawym to w ten prawy bok puka. a tak to zbytnio nie czuje jeszcze ruchow.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2762 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
ciuszki powoli zbieram odkąd mam potwierdzona płeć, ale to tak po ciuchach i tka na luzie po jednej rzeczy jak coś ładnego się trafi masz rację, na raz to może być wielki ból dla portfela Cytat:
zdrówka! Folinko miło się czyta Twoja relacje Benio super! Kropka nad i u mnie też ból głowy od nocy.. paracetamol już zażyty, bo myślałam że nie wstanę z łóżka Ja dziś jadę do mojego Dziuba, czyli mojej słodkiej siostrzenicy. Tak więc intensywny dzień na pewno, wracam wieczorkiem. Tak więc miłego dnia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka cały sekret w tym właśnie, że nie prasuję wszystkich ubrań
więc staram się być regularna w praniu i prasowaniu, łatwiej mi usiąść i w 15 minut co 3 dni wypracować niż raz na tydzień siedzieć nawet godzinę . Mamy suszarnię więc problem miejsca z głowy . Do Benia mam sentyment bo moja Mała ma przyjaciela w przedszkolu Benia, super chłopczyk .
|
#2766 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wiadomo jak to w praktyce wygląda ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kropka_nad_i ja planuje sobie zrobić liste i porozkładać tak zakupy zeby mniej wiecej kwotowo po równo wyszło na te miesiace co się zostały. U mnie dużo zależy od tego jaka płeć- jak dziewczynka to tylko kilka ciuszków kupię. Poza tym w zasadzie te najdroższe rzeczy mam- łóżeczko, wózek i fotelik. Ale myślę też o tym bujaczku tiny love używanym (nie wiem czy się męzowi to spodoba, bo mamy stary bujaczek, ale on sie rozkłada do takiej półsiedzącej pozycji, na pewno dla takiego maluszka się średnio nada) i chciałam jeszcze łóżko dla Młodej. Więc na razie czekam na info o płci, chociaż może powinnam już zerknąć na listę Blanki
|
|
|
|
|
#2768 |
|
Wtajemniczenie
|
Folinko, ale relacja !! Beniamin brzmi super słodko
jeżeli chodzi o te polowkowe, to po prostu moj lekarz mnie dokladnie zbada,bo tak robi wszystkim pacjentkom. Uwazam go za świetnego specjaliste, i ufam, że jeżeli zobaczylby cokolwiek nie tak, to wyslalby nas gdzies dalej. Najważniejsze to słuchać siebie, a mi tak serce podpowiada, że tak właśnie należy zrobić ![]() Z wyprawka to tez myslalam zeby zaczac w marcu. Musze jeszcze zrobic projekt komody do salonu, bo nasz sąsiad nam zrobi i juz musi wiedzieć jakie materialyt zbierać. No i czekają mnie gruntowne porządki w szafie, bo nie ma poki co miejsca na ciuchy dla Małej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja np jestem taka miękka d.,że raczej bym się kłóciła.Z drugiej strony co innego czekać w kolejce do specjalisty a co innego do internisty gdzie prawie wszyscy kaszlą. Folinka,ale dłuuugi post Ja zawsze korzystam z forum na tel.i nie dałabym rady tak naskrobać Beniamin ładnie,trochę mi się z bajką kojarzy![]() Mnie głowa też strasznie boli. Nos mam cały zawalony,zastanawiałam czy nie iść do lekarza z tym przeziębieniem bo od tygodnia nic nie przechodzi,ale chyba poczekam jeszcze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka my dużych zakupów nie musimy robić, wszystko jest ale kosmetyki i art higieniczne chcę zamówić w maju i do dokupienia mamy ubranka, w czwartek się okaże ile, bo to zależy od płci dziecka, ale ciuszki chcę teraz zacząć kupować i rozłożyć to do końca ciąży.
U nas też jest jedno pomieszczenie przeznaczone na suszarnię, średnio pranie wstawiam trzy razy w tygodniu, z prasowanie staram się być na bieżąco, bo inaczej robi się góra do prasowania, tym, że ja prawie wszystko prasuje i nasze i Ewki, tak samo pościel i ręczniki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie w domu zawsze się tak robiło i ja też tak robię ale on nie cierpi prasowac a i tak komentuje
|
|
|
|
|
#2772 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do chamstwa w przychodni ja byłam dzisiaj zrobić badania typu krew mocz glukoza żeby były na wtorkową wizytę. Byłam chyba 5 w kolejce do zabiegowego sami emeryci tylko przede mną kobieta z synem na oko miał może 12 lat.. I przyszło młode małżeństwo z maluszkiem w nosidełku miał może tydzień! Na drzwiach pisze ze bez kolejki wchodzą dzieci i kobiety w ciąży ale tego jak zwykle nikt nie widzi. I kobieta z tym starszym synem mówi do tych z maluszkiem: bardzo mi przykro ale ja też muszę czekać w kolejce a jestem z dzieckiem, nie przepuszcze Państwa bo mój syn boi się igły.. Dopiero jak kolejka doszła do mnie to wypuściłam ich przede mną.. Chamstwo takie że się w głowie nie mieści żeby nie wpuścić ludzi z noworodkiem.. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Sandam13 Czas edycji: 2018-02-02 o 10:01 |
|
|
|
|
#2773 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie prasuje tylko poscieli i ręczników
ogólnie to moze nie musialabym prasowac gdybym mogla pranie od razu powiesić, tak czesto polezy z 15 minut i juz zadne delikatne wirowanie wtedy nie ma sensu.Jeszcze co do tych zakupów to ja bym wlasnie chciała tę suszarkę, nie wiem czy to liczyc jako zakupy przedporodowe ale jak sobie przypomne wieczne gory prania do prasowania to chce te suszarkę jeszcze bardziejWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przykre to jest ja zawsze czy to w sklepie czy u lekarza przepuszczałam osoby w ciąży wydawało mi się to naturalne chociaż kiedyś byłam świadkiem jak kobieta w ciąży poprosiła o przypuszczenie w kolejce to Pani lat około 80 powiedziała jej dosłownie "trzeba było sobie bachora nie robic". W poczekalni było około 10 osób nikt na jej słowa nie zareagował oprócz mnie bo strasznie mnie to wpieniło, nie przebieralam w słowach. Dziewczyna się poplakala ale wtedy ja poprosiłam dyrektora placówki i koniec końców dziewczyna weszła bez kolejki. Potem jeszcze ta starsza babka się do mnie rzucała ale ja po prostu olalam. Takiego chamstwa nie toleruje.
|
|
|
|
|
#2775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2776 | |
|
Zadomowienie
|
Dobry!
![]() Cytat:
Bawcie się dobrze! Ja też w marcu już chyba zacznę rozglądać się za wózkiem konkretnie, bo chcemy używany podwójny, więc chcemy mieć spokojnie czas na oglądanie ofert i znalezienie czegoś w dobrym stanie.
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym chciała kojec,jakiś fajny bujaczek, przystawke do łóżka,coś do kąpania zamiast gąbki..
jak będziecie miały coś fajnego na oku,wrzucajcie linki |
|
|
|
#2778 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2779 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2781 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, Bursztynu zapomniałam powiedzieć, mój mąż zobaczył to zdjęcie z usg, oczy mu się zrobiły wielkie i powiedział, że on też chcę takie świetne zdjęcie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I fakt, musieć nie musiala przepuszczac, bo przepisy itd,ale jakby jeszcze jakieś ludzkie uczucia u niej zadzialaly to by sie nic nie stało Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2786 |
|
Zadomowienie
|
No fajna fotka 😃
|
|
|
#2787 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strzepywanie to podstawa Prasuję tylko koszule i spodnie eleganckie chłopcom do szkoły i inne takie koszulowo wyjściowe rzeczy, ale to wiadomo rzadziej się nosi, jak do pracy się tak nie chodzi ![]() To Benio zbiera dobre opinie póki co Cytat:
Dobry plan ![]() Cytat:
Piszę czasem na raty "na brudno" w jakimś edytorze tekstu czy wersję roboczą maila, to się samo zapisuje jak przerywam i wychodzę z tego. I używam tzw. pisania przeciągnięciami (swype lub swift), to chyba szybciej tak się piszeHeh, mi też trochę Zwłaszcza w dzieciństwie to było pierwsze skojarzenie, bo nie było raczej dzieci o takim imieniu, ale nie ma w tym dla mnie nic negatywnego.A w sumie to nawet dwie bajki są... O słoniu i o Beniu, który biega po różne składniki do jakiegoś jedzenia czy coś takiego.I jeszcze Beniamin Franklin ![]() Zdrówka! Postaraj się odpocząć, jak najwięcej w miarę możliwości. Cytat:
A co masz na myśli, że chcesz suszarkę, żeby nie prasować? Że tam już ubrania są w wysokiej temp i nie trzeba prasować dla odkażenia? Tylko po tej mojej pralko-suszarce nawet t-shirty były tak koszmarnie wymięte, że prasowałam tym bardziej wszyściutko, ja co unikam prasowania jak ognia. Może osobne suszarki nie są pod tym kątem tak złe? Wiesz coś o tym? cambria, a Ty jaką masz markę i jak pomięte są ubrania?
|
|
#2788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2790 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rano mnie mniej glowa bolala, wiec pojechalam do pracy. A teraz znow rozkreca sie 🙇 Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

a tak to zbytnio nie czuje jeszcze ruchow.

ciuszki powoli zbieram odkąd mam potwierdzona płeć, ale to tak po ciuchach i tka na luzie po jednej rzeczy jak coś ładnego się trafi
masz rację, na raz to może być wielki ból dla portfela
. Mamy suszarnię więc problem miejsca z głowy 

tylko ja np jestem taka miękka d.,że raczej bym się kłóciła.

ale jak sobie przypomne wieczne gory prania do prasowania to chce te suszarkę jeszcze bardziej