|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Morelle, jak Ty jesteś u mamy to gdzie TŻ nocuje?
Cashmere, powodzenia u lekarza. Oby już wszystko było ok! Emmos zdrówka dla Was!Sili, eh oby Lu szybko wyzdrowiała. U nas też mix przeziębienia i zębów także łącze się w bolu! Tak, to Wojtek nie chce jeść. Może przez zęby a może przez to gardło bo go boli? Bo nawet chrupkow nie chce a przy zębach raczej by szamał. Carolles, brawa za trening straszna ta historia w nocy. Skandal że policja tak późno przyjechała;/ dobrze że jednak nic się nie stało poważnego.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, wpadłam na chwile. U nas milion pobudek i tylko na rękach bez płaczu. O 5:30 Ami zaczęła dzień, teraz padła
Wymiotuje każdym lekiem, który jej podamy☹️ jestem zgonem, uciekam zaraz spać. Carolles, jezu współczuję. Ja miałam taką sytuację jak byłam mała i zostałam sama w domu. Pijany gość twierdził, że to jego dom, nie było telefonów, twarz tego człowieka i jego długie wąsy pamietam do dziś. Dobrze, że jak dzwonił dzwonkiem to wyjrzałam przez balkon, a nie schodziłam do drzwi otworzyć. Mama wyszła wtedy do sklepu, jak wróciła to gościa nie było. Anusia, właśnie to, że po cc nie mogłam od razu wstać do małej, bolało mnie najbardziej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4053 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Widzę, że nie tylko u mnie wesoło. Taedio, Emmos współczuję nocki ![]() Carolles I know A z tą kapusta to nie wiem, nasza jest na soli himalajskiej. Współczuję nocy! Masakra że tak późno policja przyjechała :/ Dobrze, że facet nie zrobił żadnych zniszczeń :/Morelle nie życzyłam powodzenia ironicznie, luty krótki dasz radę ![]() ![]() Anusia ja też się boję cc dlatego, że nie mam pojęcia jak to jest, jaką skala bólu po porodzie itd. W szpitalu byłam dwa razy w życiu - podczas porodów. Nie miałam żadnych operacji, zabiegów, więc nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak to może wyglądać... Pestycyda to piona i dużo sił dla Ciebie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kusisz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Byliśmy rano u lekarza, u Przemka tylko katar, osluchowo czysto. Waży już ok 10kg w bodziaku, spodniach i pampersie wyszło 10 240g. Nie chciało mi się już go drugi raz rozbierać ![]() CAROLLES nieprzyjemna strasznie ta nocna sytuacja :/ oby się nie powtórzyło.
|
#4058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny napiszecie jak wygląda dzienny jadłospis Waszych szkrabów? Ile zjadają stałych posiłków i jakie ilości?
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Nie wiem co to zum, ale czytałam że przy niskim poziomie żelaza dzieci często mają słaby apetyt.
|
#4060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
8 mleko 11 mleko 13 obiadek 125g 15 mleko 17 deser owoc 125g No i dalej juz mleko. W niedalekiej przyszlosci na 2 sniadanie chce wkleic kaszke. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Weźcie mnie nie straszcie. Tyle tu mowa o gotowości dziecka do jedzenia a wy mi tu z chorobami wyjeżdżacie:/ a może on nie jest gotowy po prostu?
|
|
|
#4062 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pewnie zwyczajnie nie jest jeszcze gotowy na więcej posiłków stałych. Przecież nie przestał pić mleka, mówiłaś że je tyle samo co przed rd?Właśnie gadałam ze szwagierką, która pracuje w takiej firmie gdzie badają żywność i mi napisała że warzywa i owoce w marketach wypadają o wiele lepiej w porównaniu z tymi od rolasów na targowiskach np przynajmniej u nas w okolicyN się roluje po całym salonie, a ja tylko latam i go zbieram z dywanu, co chwilę jest gdzie indziej. Dziewczyny podpowiedzcie co byście zrobiły. Chciałam rozpocząć rd w niedzielę, ale N od kilku dni ma słaby apetyt. Je 3min, rzadziej niż zawyczaj. Nawet w nocy nie chce czasem jeść. Generalnie mnie to nie martwi, potem sobie nadrobi, ale rozszerzać tę dietę czy poczekać aż mu apetyt wróci? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na tym etapie to na pewno gotowość. ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
|
#4064 |
|
MerDer 4ever
|
Pestycyda zapalenie układu moczowego. No spoko, tak tylko pisze jakby to sie utrzymywało i byś sie martwiła
![]() Nie chce tez broń Boże straszyć! Po prostu przeczytałam o tym wczoraj na stronie alaantkowe blw i zapadło mi w pamięci |
|
|
|
#4065 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ze mną ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
10:30 kasza 100ml 13:00 warzywa/obiad 125g 16:00 mleko 90 ml 17:00 owoc lub druga kasza 50ml 20:00 mleko 90 ml czasami jeszcze 21-22 różnie 100 ml
|
|
#4066 |
|
Wtajemniczenie
|
Cashmere u nas jeszcze nie ma regularnego trybu, bo to dopiero było poznawanie nowych smaków w małych ilościach. Ale obecnie od trzech dni odpuściłam w ogóle rd, choć Łucja nie jest tym zachwycona, ale za dużo jej się na raz teraz różnych rzeczy dzieje, może jutro wrócimy do posiłków...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Nulka - kciuki, zeby brzuchu do kwietnia doszedł do siebie. A te rany na palcach moze od przesuszonej skory?
Morelle - dobrze, ze masz mamę w mieście, bo rzeczywiście dużą izolacje masz bez auta. No i fajnie, ze z mamą było wesoło. Carolles - mieliście noc jak z horroru, współczuje. Emmos - wspolcxuje ciężkej nocy i pobudki o swicie. Cashmere - dobrze, ze u Przemka czysto osluchowo. Ładna waga. Klaudia je 2 posiłki - kaszka (ok 25gr) z owocem (głownie słoiczki), a drugi posiłek warzywa - np cały mały słoiczek albo te 1/2 z Hippa JonSnow - nieźle z tymi warzywami. Na mnie TZ krzyczy ze warzywa sie na targu kupuje, a nie w marketach a wychodzi ze odwrotnie. Byłam w Lidlu - kupiłam pierś z kurczaka z wolnego chowu - bedzie dla Klaudii. Ja bym nie czekała na zwiększenie apetytu, moze akurat łyżeczka jakiegoś warzywka mu posmakuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4068 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Dziewczyny zdrowka dla wszystkich dzieci, niech szybko wracają do siebie i nie męczą sie za dlugo.
My dzis intensywny dzien - rano trening w parku, potem spotkanie klubu mam, byla dietetyczka ale jakas taka dziwna, nie umiala poprowadzic tego spotkania, nie umiala zainteresowac tematem. Na koniec jeszcze u rodzicow bylam. U nas to rozszerzanie diety to widze daleko z tyłu jak patrze na to co i ile wasze dzieci już jedzą. U nas raz dziennie, warzywa, owoce, czasem same czasem z kaszą jaglaną albo gryczaną. Ale to tez nie jakies jedzenie tylko zabawa bardziej, staram sie palcami troche tej kaszy wkladac mu do buzi ale za wiele to tego nie ma. Poza tym od kilku dni mlody pełza po calym domu! Przez to nie potrafi sie wyciszyc przed snem i dlugo sie meczy zanim zaśnie, tak samo w dzien jak i wieczorem. Po kp juz wogole nie zasypia tylko chce sie bawic. Dzis spał godzine ppdczas cwiczen w parku i z pol godziny jak wracalismy od rodzicow to potem nie wyciągalam go z fotelika zeby dospał. W nocy tez częściej sie budzi, na szczescie daje sie uspac szybko. Widać nie radzi sobie emocjonalnie z nadmiarem wrażeń i nowych umiejetnosci z ostatnich dni.
|
|
#4069 |
|
Zadomowienie
|
Morele a dla Ciebie sukienka zarowa za 39,90 zl minus rabat
|
|
#4070 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie my ostatnio kupiliśmy kurczaka z wolnego wybiegu, bez antybiotyków i zastanawialiśmy się czy w to wierzyć? Chyba nie mogą tak nakłamać na opakowaniu? Spróbujemy z tymi warzywami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Minini brawo dla Eryka! Na pewno niedługo mu przejdzie z tym spaniem, musi się oswoić z nowościami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4071 | ||
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() u nas jest "ma". brakuje drugiej sylaby
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, to Ty na trójkącie się chowałas
?Minini, brawo za nowe umiejętności oby skok szybko się skończył. Ładna kiecka![]() My zajchalismy dzisiaj do rodziców. Młody jakby mniej kaszle ale ma większy katar. Nie wygląda na chorego. Babcia (teściowa) próbowała go nakarmić marchewka ale tylko raz otworzył buzię i stwierdził oczywiście że basta babcia się starała nawet trochę na siłę na co nie mogłam patrzeć ale Wojciech jest stanowczy w swoim NIE ;Dziękujemy za troskę co do braku apetytu. Jak tak się będzie utrzymywać to złapiemy mocz do badania i pewnie krew też zbadamy ale narazie zwalam na przeziębienie. Po ponad 3 miesiącach przyszła mi kiecka z Ali IMG_20180202_122511.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
Fajna kiecka
![]() Tak jest moja dzielnica. Aż dziwne, że jestem "normalna "
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Jon ale ciekawostka jeśli chodzi o te warzywa
Byłam dziś mierzyć tule. Julek całkiem fajnie sobie w niej siedział doradca jest także fizjoterapeuta i rozmawiałam z nią o gotowości dziecka co do noszenia w nosidle. I powiedziała że ona do końca się nie zgadza z tym że dziecko musi koniecznie siedziec, na pewno musi być w miarę już stabilne i na pewno noworodka czy 3 miesięcznego dziecka do nosidła by nie wsadziła . Ale mówi że spotyka się z wieloma rodzicami i woli je wyedukowac żeby chociaż kupili dobre nosidło dla takiego dziecka bo jak się rodzić uprze to i tak kupi i najgorzej pierwsze lepsze . Ze te nosidła teraz są rzeczywiście lepsze . No i sama nie wiem czy kupić tule bo pokazała mi też isara która ma regulacje ale też możliwość noszenia na boku więc całkiem fajny bajer bo dziecko więcej widzi . Lenny up też ma taką możliwość ale ilość tych zatrzasków w lenny up mnie przeraża :p I teraz nie wiem co zrobić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4075 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My sie usypiamy. Prawie śpi, spokojniej tez zasypial dzis niż w.poprzednich dniach. Za to miał sporo emocji dzis - spotkanie mam a tam tyle dzieci a potem caly wieczor bawilismy sie we trójke duplo, mlody daje rade i bardzo go interesują klocki, starszak dumny ze może pokazać co i jak ![]() Padnięta jestem. Ide zjesc jeszcze ciasto z malinami i kawe zbożową. Trening był - trzeba uzupełnić kalorie
|
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie ta isara się tak krzyżuje ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4077 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sukienka super chudzinko! Cytat:
Zaliczyliśmy dziś kąpiel, bardzo mało wody nalaliśmy. Na początku zaczął marudzić ale Tż go zabawiał ulubioną maskotką. I nie płakał, uff Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Devileek, nie patrzyłam na nosidła więc nie pomogę...
Minini, zrobiłaś mi ochotę na ciacho, teściowa upiekła dwa ciasta ale oczywiście oba z jakimś smietanowym kremem i muszę obejść się smakiem Ej bo lampy na solo tak nierówno opalily... ;D a tak serio to cień tak pada... -.- Jon, brawo za kąpiel pomału i mu przejdzie![]() Mój śpi od 19.20 szaaaał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Taedio o kurczę
Obyś szybko poczuła się lepiej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Pestycyda, Minini zazdroszczę figur Fajne sukienki!Z tymi warzywami z marketów wierzę, że tak jest. U nas cała rodzinka już przeziębiona ![]() Baby2 podczytujesz nas może? Bo mam pytanko o Twojego starszaka... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.

zdrówka dla Was!
straszna ta historia w nocy. Skandal że policja tak późno przyjechała;/ dobrze że jednak nic się nie stało poważnego.
Wymiotuje każdym lekiem, który jej podamy☹️ jestem zgonem, uciekam zaraz spać.

A z tą kapusta to nie wiem, nasza jest na soli himalajskiej. Współczuję nocy! Masakra że tak późno policja przyjechała :/ Dobrze, że facet nie zrobił żadnych zniszczeń :/

w bodziaku, spodniach i pampersie wyszło 10 240g. Nie chciało mi się już go drugi raz rozbierać 

przynajmniej u nas w okolicy