Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-02, 11:52   #3841
_annika_
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
Ja tez wolna od zmartwien, teraz zaczynam sobie wyobrazac zycie z nasza mala dziewczynka!

Mohe poporodowe zmartwienie jest w gruncie rzeczy jedno (poza oczywistosci, zeby dzidzia była zdrowa): Jak ja dam rade wyjsc 3x dziennie z psem w tygodnie kiedy meza nie ma w domu?

Ale po pierwsze: moja psa jest bardzo laskawa i zrozumie, jesli wyjde z nia 2 razy. A po drugie: mamy windę, na poczatku bedzie cieplo, wsadzam bobasa do wozka i jedziemy na 5min. Gorzej jak zacznie sie jesien, bedzie lalo, a dziecko bedzie mialo jakiś gorszy moment.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Pies to troche jak 2-3 letnie dziecko :P Pomysł ze podwójne mamusie jakoś sobie dają radę z dwójka dzieci

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Pompowane najlepiej amortyzuja. Nadają się na leśne ścieżki itp.
Żelowe trochę mnie amortyzuja.
Na piankowe nawet nie patrz
Piankowe piankowym nie równe. Ja miałam piankowe w Maxi cosi Mura i długi czas żyłam w przeświadczeniu ze mam pompowane, bo były mega amortyzujące, a potem mi kolezanka zwróciła uwagę, ze przecież nie mam wentylka i sprawdziłam w opisie i rzeczywiście były piankowe. Trzeba testować...

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8104569 6]W Tico? Bo nie wyobrażam sobie, że jakiś wózek może nie zmieścić się do zwykłego bagażnika samochodowego. Naprawdę są takie duże?[/QUOTE]

Oj moze... Trzeba mierzyć. Rożne sie te wózki składają. W małym aucie warto miec składana gondole moim zdaniem. Chyba ze ktoś planuje ja wrzucać na tylne siedzenie.

Cytat:
Napisane przez tanzanka Pokaż wiadomość
O co chodzi z designem?

O miło to czytać, czyli nie jest to must have

Tapatalk
W Ikea masz taka listewe do kupienia która można przykręcić do małego łóżeczka jak juz zdemontujesz ten bok, Wiec dzieciak nie wypada

Cytat:
Kupujecie w ogole ciuchy na 56?

Ja kupuje, bo spodziewam sie małych dzieci. Córka ponad 2 miechy chodziła w 56. Myśle ze warto analizować wzrost na usg i pod koniec ciąży dokupić pare sztuk jeśli miałoby być małe. Zawsze można w provide za grosze. Mnie mega wkurza jak dzieciak sie topi w ubraniach bo wyglada jak taki kloszard i nie wiadomo za co go złapać :P

Ja to sie z kolei nad 50 zastanawiam. Ale wybór takich ciuszków jest dość niewielki...

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny widzę ze temat rozmiarów ubranek, ja muszę chyba kupić jakieś body z dlugim rekawem na 56, bo z krótkim mam 62 z f&f ale one w porównaniu z innymi firmami 62 to takie male są, rozmiarowka ewidentnie zanizona. A mam pytanie do mam które rodziły. Jakie ubranka i ile szt mniej wiecej bralyscie do szpitala dla bobasa?

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
U mnie w szpitalu nie pozwalali ubierać w swoje ubranka. Dopytaj lepiej jak jest u Ciebie. Ja miałam tylko ubranka na wyjście.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Gdybym miala zagrażający porod przedwczesny to bym wziela. Mam nadzieje, ze jednak nie bedzie takiej potrzeby. Ale jeśli gin widzi jakies przeslanki to czemu nie? Te sterydy ratuja plucka malym wcześniakom, wiec przy wskazaniach nie zastanawialabym sie za dlugo.

No właśnie u mnie nie ma kompletnie ŻADNYCH przesłanek do porodu przedwczesnego. On sie po prostu stresuje ze ciaza bliźniacza.

Ja myślałam, ze decyzje o tych sterydach sie podejmuje np. koło 35 tygodnia jak sie szyjka skraca. A on mi mowi, ze musimy je podać w 28 tc. Powiedział, ze nie ma kompletnie żadnych skutków ubocznych, No ale ja jakoś w to nie wierze, bo jakby nie było to by podawali każdemu
_annika_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 11:53   #3842
pajeczyna
Zadomowienie

Annika-50tek jest trochę w Tesco ladnych. W Smyku cos tam mozna znalezc. Ale takie rozmiary to beda praktycznie nowe do dostania na Allegro czy Olx, pomysl i tym, szczegolnie, ze troche tego bedziesz potrzebowac Ty to masz inna sytuacje, 56 prawie na pewno sie przydadza

pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 12:01   #3843
_annika_
Zadomowienie

Cytat:
Annika-50tek jest trochę w Tesco ladnych. W Smyku cos tam mozna znalezc. Ale takie rozmiary to beda praktycznie nowe do dostania na Allegro czy Olx, pomysl i tym, szczegolnie, ze troche tego bedziesz potrzebowac Ty to masz inna sytuacje, 56 prawie na pewno sie przydadza

Tesco mnie ostatnio strasznie rozczarowywuje. Jakieś 4 kata temu mieli 4 wielkie regały z ciuszkami dziecięcymi, a teraz jak byłam ostatnio to ledwo dwa i to mniejsze, a na wyprzedaży to w ogóle jakiś śmiech na sali... Bardzo nad tym ubolewam bo uważam ze ciuszki maja piękne i bardzo dobrej jakości.

Za Smykiem nie przepadam, bo większość rzeczy które u nich kupiłam po paru praniach wyglądały jak szmaty Moze miałam pecha...

Ja jestem mega fanka Nexta, ale to zamówienie zrobię chwile przed porodem jak juz będę wiedziała czy te 50 sie przydadzą
Stary 2018-02-02, 12:06   #3844
sweetrose
Rozeznanie

Witam

Dzisiaj z córką pospalysmy do 10 i samopoczucie lepsze, więc jest nadzieja.

Ja też raczej myślę pozytywnie, staram się nie dopuszczać myśli że coś jest nie tak z dzieckiem. Jedynie teraz tak czasami sobie pomyślę czy te antybiotyki nie zaszkodziły malemu
Bardziej zastanawiam się jak ja sobie poradzę sama z 2, córka jest wymagająca i sama się nie umie bawić a niestety jak mały się urodzi to trochę będzie musiała zająć się sama
Cytat:
Cześć dziewczyny widzę ze temat rozmiarów ubranek, ja muszę chyba kupić jakieś body z dlugim rekawem na 56, bo z krótkim mam 62 z f&f ale one w porównaniu z innymi firmami 62 to takie male są, rozmiarowka ewidentnie zanizona. A mam pytanie do mam które rodziły. Jakie ubranka i ile szt mniej wiecej bralyscie do szpitala dla bobasa?

U nas jest tak że w szpitalu dostaje się szpitalne ubranka tylko na wyjście trzeba swoje mieć

sweetrose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 12:09   #3845
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _annika_ Pokaż wiadomość
Tesco mnie ostatnio strasznie rozczarowywuje. Jakieś 4 kata temu mieli 4 wielkie regały z ciuszkami dziecięcymi, a teraz jak byłam ostatnio to ledwo dwa i to mniejsze, a na wyprzedaży to w ogóle jakiś śmiech na sali... Bardzo nad tym ubolewam bo uważam ze ciuszki maja piękne i bardzo dobrej jakości.

Za Smykiem nie przepadam, bo większość rzeczy które u nich kupiłam po paru praniach wyglądały jak szmaty Moze miałam pecha...

Ja jestem mega fanka Nexta, ale to zamówienie zrobię chwile przed porodem jak juz będę wiedziała czy te 50 sie przydadzą
Na wyprz w smyku sa 50. Ja np nie kupuje w smyku body bo sa szerokie i wlasnie szmatowane ale pajace byly spoko.

Stary 2018-02-02, 12:10   #3846
freddy296
Wtajemniczenie

witam przed weekendem

chciałam się pochwalić, że już mamy akt notarialny i klucze teraz mamy 2 mieszkania później zadzwonię do najemców i wypowiem umowę. od jutra zaczynamy działać. ja z racji stanu tylko będę pełnić funkcję kierownika

co do wyprawki przez to mieszkanie jestem i pewnie jesCze długo będę daleko w lesie ale mam już co nieco.

a czytałyscie o oleju z wiesiolka i jego zbawiennym działaniu przed porodem? niby zalecają go brać id 38 tc. ułatwia poród bo nawilża szyjkę. ja nie ukrywam jestem wdzięczna wiesiolowi bo myske ze on w dużym stopniu przyczynił się do zapłodnienia w tak szybkim czasie

Stary 2018-02-02, 12:10   #3847
Guerka
Wtajemniczenie

Kurde bylabym zadowolona z takiego rozwiazania, ze szpital zapewnia ubranka mniej do myslenia co wziąć, mniej tachania kg itd

Stary 2018-02-02, 12:13   #3848
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:

O serio? U mnie w Tesco jest ogromny dzial. A może w innym? U mnie jest Tesco 24, to wielkie otwarte cala dobe, moze to dlatego.

Stary 2018-02-02, 12:14   #3849
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez freddy296 Pokaż wiadomość
witam przed weekendem

chciałam się pochwalić, że już mamy akt notarialny i klucze teraz mamy 2 mieszkania później zadzwonię do najemców i wypowiem umowę. od jutra zaczynamy działać. ja z racji stanu tylko będę pełnić funkcję kierownika

co do wyprawki przez to mieszkanie jestem i pewnie jesCze długo będę daleko w lesie ale mam już co nieco.

a czytałyscie o oleju z wiesiolka i jego zbawiennym działaniu przed porodem? niby zalecają go brać id 38 tc. ułatwia poród bo nawilża szyjkę. ja nie ukrywam jestem wdzięczna wiesiolowi bo myske ze on w dużym stopniu przyczynił się do zapłodnienia w tak szybkim czasie

Czytałam o oleju z wiesiolka i chyba nawet jeszcze coś jest u mnie w szafce na leki tez brałam na śluz ale u mnie poprawa byla dopiero po jakiś 3-4 miesiacach + inne suplementy ahhh przerobilam tego trochę

Stary 2018-02-02, 12:16   #3850
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Pies to troche jak 2-3 letnie dziecko Pomysł ze podwójne mamusie jakoś sobie dają radę z dwójka dzieci

Piankowe piankowym nie równe. Ja miałam piankowe w Maxi cosi Mura i długi czas żyłam w przeświadczeniu ze mam pompowane, bo były mega amortyzujące, a potem mi kolezanka zwróciła uwagę, ze przecież nie mam wentylka i sprawdziłam w opisie i rzeczywiście były piankowe. Trzeba testować...

Oj moze... Trzeba mierzyć. Rożne sie te wózki składają. W małym aucie warto miec składana gondole moim zdaniem. Chyba ze ktoś planuje ja wrzucać na tylne siedzenie.

W Ikea masz taka listewe do kupienia która można przykręcić do małego łóżeczka jak juz zdemontujesz ten bok, Wiec dzieciak nie wypada

Ja kupuje, bo spodziewam sie małych dzieci. Córka ponad 2 miechy chodziła w 56. Myśle ze warto analizować wzrost na usg i pod koniec ciąży dokupić pare sztuk jeśli miałoby być małe. Zawsze można w provide za grosze. Mnie mega wkurza jak dzieciak sie topi w ubraniach bo wyglada jak taki kloszard i nie wiadomo za co go złapać

Ja to sie z kolei nad 50 zastanawiam. Ale wybór takich ciuszków jest dość niewielki...

U mnie w szpitalu nie pozwalali ubierać w swoje ubranka. Dopytaj lepiej jak jest u Ciebie. Ja miałam tylko ubranka na wyjście.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

No właśnie u mnie nie ma kompletnie ŻADNYCH przesłanek do porodu przedwczesnego. On sie po prostu stresuje ze ciaza bliźniacza.

Ja myślałam, ze decyzje o tych sterydach sie podejmuje np. koło 35 tygodnia jak sie szyjka skraca. A on mi mowi, ze musimy je podać w 28 tc. Powiedział, ze nie ma kompletnie żadnych skutków ubocznych, No ale ja jakoś w to nie wierze, bo jakby nie było to by podawali każdemu
Tak, wczesnie sie podaje, bo po 34 tygodniu juz praktycznie sa dojrzale pluca. Nie podaje sie, bo po co przyspieszac fizjologiczny rozwoj u zupelnie kazdego Zobaczysz jak bedzie, moze juz od 26 bedzie sie szyjka skracac czy cos. Czego Ci absolutnie nie zycze ! Ale na spokojnie, jeszcze masz chwile

Stary 2018-02-02, 12:29   #3851
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Kupujecie w ogole ciuchy na 56?

Ja kupuję ale nie przesadzam z ilością. Najwięcej na razie 62/68/74

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Ja tez wolna od zmartwien, teraz zaczynam sobie wyobrazac zycie z nasza mala dziewczynka!

Mohe poporodowe zmartwienie jest w gruncie rzeczy jedno (poza oczywistosci, zeby dzidzia była zdrowa): Jak ja dam rade wyjsc 3x dziennie z psem w tygodnie kiedy meza nie ma w domu?

Ale po pierwsze: moja psa jest bardzo laskawa i zrozumie, jesli wyjde z nia 2 razy. A po drugie: mamy windę, na poczatku bedzie cieplo, wsadzam bobasa do wozka i jedziemy na 5min. Gorzej jak zacznie sie jesien, bedzie lalo, a dziecko bedzie mialo jakiś gorszy moment.

Siostro
Nawet pisałam kilka dni temu że też się nad tym zastanawiam.
Ale ja mam dom i ogród więc się nie martwię. Siku zrobią a spacerek będzie jak tz będzie w domu
Trudno xd

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Bella__88 Pokaż wiadomość
ladyroses, jasne 29 lat, pierwsza ciąża, TP 30.06.2018, płeć nieznana. Dzięki
A kiedy wizytujesz?

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 12:43   #3852
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

A propos małego bagażnika to przyjaciółka pisała mi wczoraj że jak przepnie młodego na spacerowke to nie zmieści jej się do punto. Ma bebetto vulcano. Jak kupowali wózek to jeszcze tego punto nie mieli i odbierali pod laguna kombi która jej mąż jeździ do tej pory. I teraz chyba kupią jakąś parasolke pod punto.

Siostrze do corsy bebetto też się nie mieścił.

Annika, też planuje pod koniec ciąży bodziaki z next zamówić. Tylko z krótkim rękawem i bez rękawów Bob z długim już mam myślę że wystarczającą ilość.

Też na razie nie szaleje z 56. Zobaczę pod koniec ciąży jakie orientacyjne wymiary dziecka poda gin na USG i najwyżej coś dokupie.

Jadę szukać stanika, bo z miseczki D cyce mi się wylewaja przed ciaza nosiłam C i nie przypuszczałam że tak szybko przyjdzie zakupić mi E. Ciekawe czy jeszcze urosną, bo już mi się wydają strasznie wielkie, a brzuch jeszcze większy no i waga znowu skoczyla. Aż się boję ile wyniesie na kolejnej wizycie.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 12:43   #3853
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Ja kupuję ale nie przesadzam z ilością. Najwięcej na razie 62/68/74

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Siostro
Nawet pisałam kilka dni temu że też się nad tym zastanawiam.
Ale ja mam dom i ogród więc się nie martwię. Siku zrobią a spacerek będzie jak tz będzie w domu
Trudno xd

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

A kiedy wizytujesz?

Ee to o niebo latwiej. Mojego nie ma od poniedzialku do piątku i nie mam ogrodka, wiec nie sadze, ze pies wytrzyma

Stary 2018-02-02, 12:47   #3854
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Jadę szukać stanika, bo z miseczki D cyce mi się wylewaja przed ciaza nosiłam C i nie przypuszczałam że tak szybko przyjdzie zakupić mi E. Ciekawe czy jeszcze urosną, bo już mi się wydają strasznie wielkie, a brzuch jeszcze większy no i waga znowu skoczyla. Aż się boję ile wyniesie na kolejnej wizycie.
Kurde co za niesprawiedliwość pożycz trochę cyca mi się w moich obecnych stanikach zrobiło MINIMALNIE ciasno, ale nic poza tym jak były małe tak dalej są...
Stary 2018-02-02, 12:56   #3855
ladyroses
Zakorzenienie

Ja też mam duże, w ogóle jak ja to gadam do siebie, że jestem najgrubsza we wsi

W nic się nie mieszczę, dacie wiarę że nie wchodzę nawet w sukienki rozmiar 46-48? Tzn ja wchodzę, tylko Nadia nie wchodzi

Oj ciężko mi będzie wrócić do 38. Mam taką piękną sukienkę koronkowa, pudrowy róż, no przecudna na lato. Bardzo chciałabym w niej iść na chrzest Nadii. Tylko czy do niej wejdę ehhhh....

Stary 2018-02-02, 12:58   #3856
Agnessssa
Rozeznanie

Cytat:

A tak się zapytam odnośnie stanika, macie jakiś godny sklep (aby nie sieciówka) nawet internetowy, gdzie można kupić porządny stanik zwykły i do karmienia? Kiedyś w Kindze kupowałam i staniki były ok, ale teraz troche się popsuły i kupowałam w hm albo w pepco
Stary 2018-02-02, 13:00   #3857
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
A propos małego bagażnika to przyjaciółka pisała mi wczoraj że jak przepnie młodego na spacerowke to nie zmieści jej się do punto. Ma bebetto vulcano. Jak kupowali wózek to jeszcze tego punto nie mieli i odbierali pod laguna kombi która jej mąż jeździ do tej pory. I teraz chyba kupią jakąś parasolke pod punto.

Siostrze do corsy bebetto też się nie mieścił.

Annika, też planuje pod koniec ciąży bodziaki z next zamówić. Tylko z krótkim rękawem i bez rękawów Bob z długim już mam myślę że wystarczającą ilość.

Też na razie nie szaleje z 56. Zobaczę pod koniec ciąży jakie orientacyjne wymiary dziecka poda gin na USG i najwyżej coś dokupie.

Oj tak, cycki rosna jak szalone. Ale mi chyba poki co przystopowaly. Kupilam jeden stanik w 8 tygodniu, bo mnie we wszystkich moich bolaly piersi i były za male. W 16 kupilam kolejny, bo ten poprzedni byl juz za maly.. Teraz chodze w jednym i go piore na wieczor na szczescie to miekki stanik, wiec koronka szybko schnie Boje sie kupic kolejny, bo nie wiem czy znowu sie nie uruchomie ze wzrostem

Zaczynalam od 65D, teraz mam 70E, nie ma szalu, ale jednak wzrost o dwie miski.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Ja też mam duże, w ogóle jak ja to gadam do siebie, że jestem najgrubsza we wsi

W nic się nie mieszczę, dacie wiarę że nie wchodzę nawet w sukienki rozmiar 46-48? Tzn ja wchodzę, tylko Nadia nie wchodzi

Oj ciężko mi będzie wrócić do 38. Mam taką piękną sukienkę koronkowa, pudrowy róż, no przecudna na lato. Bardzo chciałabym w niej iść na chrzest Nadii. Tylko czy do niej wejdę ehhhh....

Ty juz masz spory brzuszek to dlatego ja tylko spodnie nosze ciazowe a wszystkie inne ciuchy swoje, ale moze sie to zmieni skoro tak zaczelam tyc

Stary 2018-02-02, 13:01   #3858
sweetrose
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
Kurde co za niesprawiedliwość pożycz trochę cyca mi się w moich obecnych stanikach zrobiło MINIMALNIE ciasno, ale nic poza tym jak były małe tak dalej są...
U mnie też tylko minimalnie urosły że cały czas mieszcze się w stare staniki.
Tylko że mnie od początku ciąży wcale piersi nie bolaly ani nic.

Stary 2018-02-02, 13:01   #3859
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
A tak się zapytam odnośnie stanika, macie jakiś godny sklep (aby nie sieciówka) nawet internetowy, gdzie można kupić porządny stanik zwykły i do karmienia? Kiedyś w Kindze kupowałam i staniki były ok, ale teraz troche się popsuły i kupowałam w hm albo w pepco
Ja kupuje w sklepie z bielizna, u brafitterki, ale ostatnio kupilam pierwszy raz w Triumphie i jestem bardzo zadowolona.

Stary 2018-02-02, 13:04   #3860
sweetrose
Rozeznanie

Cytat:
Ja jakiś czas temu kupiłam w Lidlu i jakość byla super za grosze ale to normalny stanik. Do karmienia kiedyś kupowalam w esotiq ale pamiętam że były takie średnie. Teraz jeszcze nie wiem gdzie kupię

Stary 2018-02-02, 13:08   #3861
ladyroses
Zakorzenienie

Staniki (nie do karmienia) mam z esotiq i triumph. Ja polecam, nie niszczą się, nic się z nimi po praniu nie dzieje. A co najważniejsze są bardzo wygodne, nie czuć ich wcale...

No ale w ciąży to przez 80% czasu chodzę w staniku sportowym najwygodniej xd

Stary 2018-02-02, 13:15   #3862
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:

Ty juz masz spory brzuszek to dlatego ja tylko spodnie nosze ciazowe a wszystkie inne ciuchy swoje, ale moze sie to zmieni skoro tak zaczelam tyc

Jejku to ja jeszcze się mieszczę w swoje jeansy, ale dzisiaj idę na pocztę odebrać jeansy ciążowe bo w moich jak chodzę to spoko, ale jak dłużej siedzę to mnie już cisną

Cytat:
Napisane przez sweetrose Pokaż wiadomość
U mnie też tylko minimalnie urosły że cały czas mieszcze się w stare staniki.
Tylko że mnie od początku ciąży wcale piersi nie bolaly ani nic.

Mnie też nie bolały ani nic, nic mi też nie cieknie pocieszam się, że może jeszcze nam urosną.
Stary 2018-02-02, 13:21   #3863
_annika_
Zadomowienie

Cytat:
O serio? U mnie w Tesco jest ogromny dzial. A może w innym? U mnie jest Tesco 24, to wielkie otwarte cala dobe, moze to dlatego.

W Krakowie jest tylko jedno Tesco Bardzo nad tym ubolewam

Cytat:
Tak, wczesnie sie podaje, bo po 34 tygodniu juz praktycznie sa dojrzale pluca. Nie podaje sie, bo po co przyspieszac fizjologiczny rozwoj u zupelnie kazdego Zobaczysz jak bedzie, moze juz od 26 bedzie sie szyjka skracac czy cos. Czego Ci absolutnie nie zycze ! Ale na spokojnie, jeszcze masz chwile

No to pewnie podejmę decyzje w 28 tygodniu... na razie sobie tym nie zaprzątam głowy

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
Pacia to mamy deal. Ty mi dajesz apetyt a ja Tobie cycki. Ja juz mam 70F!! W ogóle wyglądam przekomicznie, bo tak wychudła, ze mi wszystkie kości stercza, i do tego takie gigantyczne cyce i brzuch Maz mowi ze to wyglada jak nieudany przeszczep

Cytat:
Ja bardzo polecam staniki alles. Jak nie chcesz zamawiać na necie to najlepiej wpisać w Google Alles i twoje miasto i powinno sie cos znaleźć.
Stary 2018-02-02, 13:26   #3864
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
W Krakowie jest tylko jedno Tesco Bardzo nad tym ubolewam

No to pewnie podejmę decyzje w 28 tygodniu... na razie sobie tym nie zaprzątam głowy

Pacia to mamy deal. Ty mi dajesz apetyt a ja Tobie cycki. Ja juz mam 70F!! W ogóle wyglądam przekomicznie, bo tak wychudła, ze mi wszystkie kości stercza, i do tego takie gigantyczne cyce i brzuch Maz mowi ze to wyglada jak nieudany przeszczep

Ja bardzo polecam staniki alles. Jak nie chcesz zamawiać na necie to najlepiej wpisać w Google Alles i twoje miasto i powinno sie cos znaleźć.
Annika ten wybór ubranek f&f to na Kapelance w Krakowie??? Jak tak to dziwne bo to swego czasu byl sklep wzorcowy na Polskę i najbliżej centrali Tesco więc zawsze wszystko cacy mieli

Stary 2018-02-02, 13:28   #3865
_annika_
Zadomowienie

Cytat:
Annika ten wybór ubranek f&f to na Kapelance w Krakowie??? Jak tak to dziwne bo to swego czasu byl sklep wzorcowy na Polskę i najbliżej centrali Tesco więc zawsze wszystko cacy mieli

No właśnie pisałam wcześniej, ze 4 lata temu jak sie obkupywalam dla córki to wybór mieli taki, ze nie wiadomo było co brać
A teraz od dłuższego czasu jakaś lipa straszna :/
Stary 2018-02-02, 13:31   #3866
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zaraz idę ogarniam i będę robić listę sklepów wózkowych do odwiedzenia na poniedziałek.

Czy możecie napisać na co zwrócić uwagę przy wyborze wózka?

Na pewno na to czy się zmieści do auta. Czy jest lekki. Czy łatwo się składa. No i nie wiem help...

Dopiero nadrabiam i nie wiem czy dziewczyny Ci już napisały. Ale ja bym zwrocila uwagę na to czy przednie kółka blokują się do jazdy na wprost - na przykład jak będziesz chciała pobujac małą do spania jak siedzisz w parku na ławce. Czy siedzisko spacerowki montuje się w obydwu kierunkach jazdy. U mnie 2 wózki które mi się podobały odpadły z braku tych funkcji.I duże koła to podstawa w mieście. Pompowane chyba najlepsze ale biorę pod uwagę też piankowe

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-02, 13:32   #3867
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie pisałam wcześniej, ze 4 lata temu jak sie obkupywalam dla córki to wybór mieli taki, ze nie wiadomo było co brać
A teraz od dłuższego czasu jakaś lipa straszna :/
No to faktycznie szkoda, bo ja jakość i cene sobie bardzo chwale f&f (nie tylko dlatego ze to mój pracodawca)

Stary 2018-02-02, 13:35   #3868
_annika_
Zadomowienie

Cytat:
No to faktycznie szkoda, bo ja jakość i cene sobie bardzo chwale f&f (nie tylko dlatego ze to mój pracodawca)

Ej to jak to Twój pracodawca to moze mogłabyś komuś przekazać, żeby sie troche ogarneli z tym dzialem dziecięcym, bo ja jestem gotowa sporo zainwestować
Stary 2018-02-02, 13:39   #3869
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ej to jak to Twój pracodawca to moze mogłabyś komuś przekazać, żeby sie troche ogarneli z tym dzialem dziecięcym, bo ja jestem gotowa sporo zainwestować
Mozna mówić a i tak jak grochem o ścianę niestety, okroili cały asortyment Jedynie jeszcze w tych sklepach 24h mozna coś fajnego złapać bo tam w większości wszystko rzucają. Ahhh trzeba czekać na lepsze czasy

Stary 2018-02-02, 13:50   #3870
_annika_
Zadomowienie

g
Cytat:
Mozna mówić a i tak jak grochem o ścianę niestety, okroili cały asortyment Jedynie jeszcze w tych sklepach 24h mozna coś fajnego złapać bo tam w większości wszystko rzucają. Ahhh trzeba czekać na lepsze czasy

Ja to najbardziej ubolewam ze zamknęli sklep F&F online. Nie wiesz dlaczego?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości