|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 6
mógłby mi ktoś dziecia odebrać
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Boje sie siebie. Zjadlam te 2 bulki, byly tak pyszne i chrupiace ze wzielam sobie jeszcze jedna. Maz kupil pake paczkow i w aucie zjadlam ta bulke +
2 paczki . Okazuje sie ze pojechalam zeby przewiezc tylek tylko bo kolejna wizyte maz ma za 2 tygodnie i wtedy bedzie mial robione wiecej badan niz dzis ![]() Za 2 tygodnie bede po wyplacie - to jest ten plus 😎😎 Aleeeee.... Obiecana zabawka jest 😎 chociaz dzis sie tatus popisal Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2018-02-02 o 15:03 |
|
|
|
#573 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#574 |
|
Wtajemniczenie
|
A macie takie chwilowe bóle jak przed miesiączką? Mnie czasem łapią takie delikatne i trzymają dosłownie moment. To te słynne skurcze Braxtona-Hicksa?
|
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja kreski na brzuchu nie mam. Włoski mam
Cytat:
Dopóki nie trwa to długo ani często to chyba nie ma się czym martwić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#577 |
|
Rozeznanie
|
Myślę, że nie ma się co za bardzo stresować tą krzywą. Oczywiście trzeba się stosować do tego, co mówi lekarz, ale te wyniki faktycznie mogą być jednorazowe i wystarczy ograniczenie słodyczy.
Napiszę o tej dziewczynie, co wczoraj położyli koło mnie. Była w 4 ciąży, chyba 30 t.c. Jakoś termin na połowę kwietnia miała. Szyjka jej się skracała. Ja w takiej sytuacji, to choćbym miała plackiem przez całą ciąże leżeć, to bym leżała. A ona tylko ciągle marudziła, że chce do domu, do domu i w ogóle dlaczego ja tyle trzymają. Po co do poniedziałku, a lekarz zlecił jakieś badania i powiedział, że zostawiają ja na obserwacji i poczekają na wyniki. W ogóle nie wiem jakim sposobem, ale nie miała zrobionej naszej ukochanej glukozy. Wydawało mi się, że jest to badanie obowiązkowe. Moim zdaniem powinna mieć, bo z tego co czytałam o cukrzycy ciążowej, to ona była w grupie wysokiego ryzyka. Dodatkowo poprzednie dziecko urodziła kilka tygodni przed terminem i ważyło prawie 5 kg. Cały czas coś jadła. Ja tez jem sporo w ciąży, ale ona cały czas to baton, to kanapka, to rogal na słodko. Wszystko popijała sokiem. Zlecono jej takie badania jak u mnie. W trakcie nie wolno podjadać, można jeść tylko to co dają. A ona tuż przed obiadem kanapka, potem obiad (ja nie zjadłam całego i byłam pełna), po wszystkim sok, więc pewnie ten cukier to jej trzy razy taki jak mój wyjdzie. I jeszcze na koniec do mnie, że ona to mało je. W domu też. Jakoś nie może się przekonać do jedzenia dużo. Oczywiscie cały czas kupowała dostęp do TV i leciała "Ukryta prawda" itd. Na szczęście miałam słuchawki i książkę. Tylko nawet to mnie nie ustrzegło od ciągłego jej wypytywania o to gdzie mieszkam, pracuję, a mąż gdzie itd. Hitem były jej opowieści o trudnych porodach koleżanek. Ja przez słuchawki nie słyszałam, ale jak można opowiadać o takich rzeczach kobiecie w ciąży. Dodatkowo słyszała moje nazwisko jak pielęgniarce podytkowałam do ktg i od razu mnie na fb wyszukała. Za chwilę cały profil przejrzała, bo okazało się, że mamy wspólnego znajomego. Jeszcze mojego męża wyszukała. Oczywiście zaproszenie do grona znajomych też wysłała. Jak już czekałam na wypis, to zwolniłam łóżko, spakowałam się i poszłam sobie usiąść na korytarzu na takich fotelach. Ona za mną i dalej gada i pyta. Ufff... Musiałam Wam napisać. Ja muszę zablokować chyba całkiem profil na fb, a nie tak jak mam do tej pory, tylko dla znajomych znajomych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#578 |
|
Wtajemniczenie
|
20180202_150526.jpg
Chmurki i róż na kocyk 😊 A mięta na pokrowiec rogala Poofi 😊 |
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#581 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8105447 1]Zgodnie z nagłówkiem to są normy wskazujące cukrzycę. Jak masz poniżej to właśnie dobrze - cukrzycy brak
![]() Domii grunt, że kryzys zażegnany ; ) Rodzice są cudowni [/QUOTE]Skupilam sie na liczbach super ze rodzice tacy zadowoleniCytat:
![]() Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
Sunset Ale sorbifer to chyba na receptę nie ?
|
|
|
#583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam podobna dziewczyne na sali jak lezalam w szpitalu w pazdzierniku, ciagle gadala, wypytywala, godzina 0:00 a ona nawijala i smiala sie na caly oddzial , oczywiscie zaproszenie na fb tez wyslala. Do tej pory mi codziennie wysyla wiadomosci co u niej i zdjecia ciuszkow ktore kupila dla malego ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2018-02-02 o 15:16 |
||
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny - dziękuje za troskę- wszystkim które o mnie pytały - i każdej z osobna - chciałam Was wymienić ale skasował mi się post
jesteście kochane - Brunetka Ty wiesz - ściskam ![]() Nie chce pisać o tym co mnie trapi bo ciężko mi i zaraz znowu będę ryczeć ... Z grubsza napisze tylko tyle ze jakieś tam przepływy są prawdoodobnie poza norma choć niby lekarka powiedziała ze na jej oko nie ma się do czego przyczepić ... ale ja jednak jestem z lekka czepialska No i powtarzam badanie w środę. Trudno . Nie jestem w stanie wytrzymać bo sobie nawkrecalam niewiadomo co ... Cóż Wam mogę napisać ... No cholernie się martwię ... Nie wiem czy będę w stanie Was nadrobić ... ale troszkę postaram się podczytac ... idę dzisiaj zrobić pazury - a zupełnie nie mam weny - ani ochoty ale mam takie paskudy ze muszę z nimi się rozprawić ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Az sie w domu przygladne mojemu brzucholkowi
![]() Jest tak zaklaczony ze nie wiem czy ja sie tam jakiejs kreski dopatrze, chyba wczesniej bede go musiala ogolic Corka mi sie na pecherz uwziela i go bombarduje kopniakami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Biore ten 68 kombinezon
tak chwalicie ze musi byc ok on ma stópki cale czy stopka wystaje?bo nie widze na zdjeciu,najwyzej jak bedzie maly to trzecie dziecko bedzie chodzic
|
|
|
|
#589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#591 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8105454 6]A krechę czaaaaasem leciutko widzę, wieki temu wypatrzyłam cień i w sumie już nie widzę - może mi się wzrok w ciąży pogorszył, bo to podobno też się zdarza [/QUOTE]Wzrok mi się pogorszył. Teraz nawet w okularach zdarza mi się, że czegoś nie widzę, a wczoraj nawet w okularach pod prysznic poszłam, bo nie widziałam tak super i zapomniałam, że je mam. Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietam ze miałam coś takiego ![]() Ja kreski nie mam i nawet nie bardzo bym chciała ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Domima kochanie!
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na obiad dziś barszcz czerwony z ziemniakami i sadzonym
a zeby nie bylo za dobrze to owym barszczem ręke sobie oparzylam. Brawo ja. Kreski na brzuchu nie mam ale pępek to mam brzydki teraz, na wierzch co raz wychodzi. Smiejemy sie z mężem ze to młody peryskop wysuwa i patrzy co by zjesc Sollina dobrze ze juz do domu, towarzystwa wspolczuje, tez nie lubie takich ludzi. Ja to w drugą strone jestem - moge sie prawie wcale nie odzywac ![]() Przez was zrobilam zakupy na smalldesign otulacz dla synka, drugi na prezent, czapa z kroliczymi uszami, opaska (tez prezent) i obrazek... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Domi - jak tak twój Synek ?teraz ? Doczytałam ze mąż się trochę naprawił - cieszę się - szkoda czasu i nerwów na takie akcje - oby to był ostatni taki wybryk
✊️Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Solina ale miałaś towarzyszkę
![]() ![]() wieś baba!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz tak patrzę ile tu postów i mam wrażenie ze to jest daleko od ciszy o spokoju Szalone Wy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.

. Okazuje sie ze pojechalam zeby przewiezc tylek tylko bo kolejna wizyte maz ma za 2 tygodnie i wtedy bedzie mial robione wiecej badan niz dzis 

Dopóki nie trwa to długo ani często to chyba nie ma się czym martwić.

[/QUOTE]

jesteście kochane 
A nawet od pępka w górę się delikatna robi