|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
byłam cały dzień u siostry, a tam zawsze czeka na mnie w oknie, jak podjeżdżam pod dom taki 2 letni słodki zbój Znikam więc wtedy na cały dzień porywa mnie całą kiedy z radością czeka w drzwiach i krzyczy ciociaa, klaska, podskakuje, kwiczy Też ostatnio się wzruszam jak któremuś ze znajomych urodzi się dziecko, może z tydzień temu jak składałam koledze gratulacje, kiedy po 5 latach starań urodził mu się syn, to się popłakałam, także wiem o czym mówisz Cieszę się bardzo, że samopoczucie u Ciebie lepsze ![]() U mnie dziś ból głowy, taki ćmiący prawie przez cały dzień.. kurcze tak często boli mnie głowa w czasie ciąży. Tylko tabsow ile ja zjem. Ciągle coś. Mam nadzieję, że nie szkodzę jakoś bardzo dzidziowi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2852 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Też musze się rozejrzeć za komodą. Ikei nie mam w pobliżu, nie wiem czy chce biała czy inny kolor, dziecko w sypialni będzie tylko przejściowo, później pewnie dostanie własny pokój, a sypialnie tak średnio mam urządzoną. Szafa ścienna, ale stara, brzydka, łóżko porządne, i szafki nocne jakies byle jakie. Może będzie okazja jakos ładnie się urządzić, ale nie mam pomysłu jak i kiedy. Chyba się wezmę za rozbierania choinki- nie ma co, perfekcyjna pani domu.
|
|
|
|
#2853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja stwierdzilam, że nastepnym razem sprobuje zrobić w termimisiu, zobacze jaki wyjdzie z przepisu, zamiast taki "na oko". Jakoś zmulilo mnie na wieczór...czyzby juz do snu ? ale nie moge, bo harry potter !Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2854 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy pomyliło mi się? To musi być cudowne uczucie, kiedy ktoś tak cieszy się na nasz widok. ![]() A wiesz, że u mnie od kilku dni ból głowy dzień w dzień, taki ćmiący? Tylko przedwczoraj apap wzięłam, bo już ryczałam z tego wszystkiego. Coś wspominali o niskim ciśnieniu, ale tyle czasu? ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
|
|
#2855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze u mnie ciśnienie książkowe, więc szukam przyczyny w zawalonych zatokach po prostu. Już mi się marzy wziąć normalną tabletkę, a nie ten o kant d*** rozbić paracetamol Też lecę za chwilę pod prysznic i do łóżka zaraz, z tym że mąż wylał całą wodę i muszę czekać, aż mi się trochę zagrzeje Zua Termomisie są super! Marzy mi się tyle by ułatwił, tak przynajmniej mi się wydaje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2857 |
|
Zadomowienie
|
Hejo
Nadrobiłam,ale w sumie nie wiem co pisać![]() Wyprawki nie mam prawie wcale nic do kupowania tylko fotelik, pojedyncze higieniczne rzeczy(ręczniki, kocyk, jakiś tam ciuszek i to na tyle) Ja dziś już mam posprzątane weekendowo. Jutro jedziemy do rodzinki ,a w niedzielę chyba byczymy się w domku |
|
|
|
#2858 |
|
Wtajemniczenie
|
Norka tak, mówię o tym sprzęcie, którego nazwe wizaż cenzuruje
ja ogolbie umiem bez niego żyć, kupilismy go z mężem po ślubie jako taką zachcianke. Nie jest nam niezbędny, ale duzo korzystam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam tak z zatokami.... lekarz powiedział mi ze to przez hormony i po ciąży minie
|
|
#2860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie w domu rodzinnym, to był odwieczny problem, żeby uważać, aby całej gorącej wody nie wylać. ![]() Paracetamol działa na mnie tak jak na Ciebie, czyli wcale.. Ale gorączę zbija.Termomisie, a ja myślę co mi tak ocenzurowało, haha.. Znajomy znam zrobił kiedyś sok cytrynowy z natką pietruszki i innymi czymś (nie wiem) i wyszedł taki smaczny, taki klarowny, w szoku byłam..
|
|
#2861 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
okropne to jest, ja jestem nie do życia jak mnie boli głowa.. Mam nadzieję, że to minie i u Ciebie też jak najszybciej Cytat:
Bez względu na przyczyny to dla mnie bardzo uciążliwe i ciągle mam obawy, przed tą ilością tabletek,bktora codziennie mam do zjedzenia, teraz przy tych wszelakich infekcjach i jeszcze ta głowa U mnie w domu rodzinnym znowu było odwrotnie, każdy wody lał tyle ile potrzebuje, za to mój mąż był nauczony oszczędzania, bo mieszkał w bloku. A tu psikus, nie raz jest tak przyjemnie pod prysznicem, że nawet nie wiem kiedy wylejemy cały bojler ciepłej wody Na szczęście w miarę się grzeje, co nie zmienia faktu, że bardzo brakuje mi takieh beztroskiej długiej kąpieli.. no i wanny Ja mam koleżankę co ma Termomisia i wiele pyszności u niej zajadałam właśnie, szkoda tylko, że cena taka, no nie dla mnie obecnie Strasznie dziwna noc, obudziłam się wyspana? A gdzie tu do rana, zaglądam więc do Was Mamy dużo planów na cały dzień, między innymi chcemy zrobić kolejne podejście do sklepu z wózkami i przy okazji może jakieś wyprzedaże, skoro już znam płeć? oprócz tego mam plany na pizzę ommm A Wy jakie plany na weekend? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dziś roboty po łokcie, liczyłam, że się wyśpię... Ale o 6 dziewczyny mi zgotowały pobudkę
już się boję jak będę funkcjonować...Milszego poranka Wam życzę
|
#2863 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja witam się jeszcze spod kołdry Dziś w planach mam chwilkę ćwiczeń, żeby rozruszać zastane kości i przygotowanie obiadu. A po południu pójdziemy ze znajomymi pograć w planszowki i może do kina
|
|
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Mąż dzisiaj idzie do roboty,więc ja muszę po prostu przetrwać dzień z synkiem![]() Na szczęście chyba lepiej się czuję. Piszę chyba, bo jeszcze nie wyszłam z łóżka ![]() Wczoraj oglądaliśmy film "Marley i ja" i podczas tych wszystkich scen,gdy bohaterom urodziło się drugie dziecko i matka fizycznie i psychicznie była wyczerpana powtarzałam mężowi "zobacz,zobacz,to dopiero będzie hardcor i nie będziesz mógł mi się dziwić,że jestem jaka jestem" . wolę nas źle nastawić, a później pozytywnie się zaskoczyć, choć wiem,że na pewno będzie ciężko![]() Jutro mamy siódmą rocznicę poznania się z mężem, ale nic nie przygotowałam i nie wiem czy coś wymyślę. Najprościej byłoby jechać do jakiejś knajpki,ale to zależy od tego jak się będziemy czuli po chorobie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2865 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kobitki 😃
ja nie mam strasznych planów na dzisiaj, obiad mam z wczoraj 😃mąż idzie na cały dzień do pracy a ja zostaję z córą w domu. Może pogramy też w jakieś planszowki. Jedyne co, to będę się pomału pakować, jutro jadę w góry do mamy na tydzień, przy okazji wykorzystując drugi tydzień ferii. Młoda z mężem na narty a ja będę odpoczywać 😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2866 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślę że kwestia knajpki byłaby w porządku, a może kino by wchodziło też w grę? ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
Co na dzisiaj zaplanowałas? ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
oczywiście największe komoda przykrecona do ściany ale bardzo sobie te meble zachwalam są mocne, szuflady wzmocnione i do tego bardzo pojemne ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Moja waga nadal stoi w miejscu i jest nizsza niż przed ciąża tylko brzuszek się powiększył
|
||||
|
|
|
#2867 |
|
Zadomowienie
|
Ja z planów mam zamiar nadrobić trochę porządkowo i czytelnicze. Tez sama dziś w domu, męża do jutra nie ma. A ja wstałam rano i już nie mam ochoty na nic. Jakiś straszny mam nastrój ostatnio.
|
|
|
|
#2868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie bój się tą ilością leków, nikt nie da Ci czegoś, co byłoby totalnie zbędne w leczeniu i szkodziło dziecku. Przy zapaleniu też trochę tego brałam i to jeszcze w 8-9 tygodniu, kiedy to w poprzedniej ciąży zatrzymało się serduszko, więc to był okres szczególnego czuwania, czy aby wszystko jest dobrze. Będzie dobrze, nie ma innej opcji, wiesz? ![]() ![]() Przepraszam, że nie piszę więcej, ale spałam tylko 5 godzin (mąż krócej, bo musiał wstawać najpierw na egzamin, a potem do pracy) i średnio się czuję. Brzuch mnie tak pobolewa. O, codziennie rano budzę się z kłującym brzuchem i muszę iść koniecznie do łazienki na siku i dwójkę - któraś z Was też tak ma?
|
|
#2869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos,do kina nie pójdziemy, bo musimy ze sobą zabrać synka, a to jeszcze nie wiek na takie atrakcje
![]() To prawda,pogoda okropna. Ja jeszcze czekam na mrozy,żeby te robale choć trochę wymroziło a później niech przychodzi wiosna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziendoberki !! Ja dzis z mężem ma miasto a potem do kolezanki na plotki i kawe
musimy kupic na mieście prezent dla kumpla na 30 ste urodziny, oczywiscie kumpel "wszystko ma", pewnie cos znajdziemy w empiku, a moze Wy macie jakies pomysly ?Bursztynku mega zazdroszcze gór, w ogole zazdroszcze Wam dziewczyny, ze mieszkacie na poludniu ! Ja tak kocham góry, a jestem od nich tak daleko ![]() Norka, ja wlasnie dzisiaj na dwojeczce siedze w koncu po zaparciach, co za ulga Rano zasadzilam takiego bączka ppd kołdrą, że maz sie owinal z kazdej strony szczelnie w kokon i mówi "boje sie tego co wyjdzie spod koldry" hahaha. A teraz ulga ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie też coś zaparcia nachodzą.. Co by tu dzisiaj na obiad zrobić, hmy.. Zupę na raz jeszcze mam, ale drugie danie by się przydało. ![]() Chyba muszę rozmrozić porcję prawdziwków i zrobić z nimi sos śmietanowy, bo śmietana 30% do 30 ważna była, ale jeszcze nieotwierana!!! to może się nada. A co do tego? Makarony za bardzo na żołądek siadają, a raczej jelita.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-03 o 09:40 |
|
|
|
|
#2874 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Też szukam inspiracji na obiad bo nie mogę nic ciekawego wymyślić.. My dzisiaj mamy pierwsze nauki przedslubne, nic mnie tak nie uszczęśliwia jak popołudnie spędzone w kościele. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2875 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Co za paskudna pogoda. Czekam na śniadanie właśnie. Za miesiąc mam koniec podyplomówki, a tu praca jeszcze nie napisana. Tak mi się nie chceeee..... Też muszę kupić komodę i zastanawiam się nad Ikeą, ale mamy do niej ok. 125 km, czyli jak coś to z większymi zakupami tam trzeba się wybrać. Elu zdrówka życzę, też mnie głowa nawala, ale staram się masować Amolem i ciut lepiej. Sandam ja miło wspominam nauki przedmałżeńskie, będzie fajnie! Asiaczek skoro nie bardzo możecie wyjść, to nie ma to jak wieczór filmowy z dobrym jedzonkiem! Zua patrzę, że w Olsztynie 08.02 będą warsztaty dla przyszłych rodziców. Szkoda, że mam wtedy lekarza, bo bym się przejechała. Ja o obiad się dziś nie martwię, biorę fasolkę po bretońsku od rodziców. Będziemy pierdzieć!
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj.robię golabki inaczej
|
|
|
|
#2877 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i wszystko to sama z dziećmi bo Mąż wraca dopiero jutro tym bardziej, że już wczoraj trochę sprzątnęłam a pogoda dziś ładna to chętnie wyjdziemy z domu .Ciąża Ci służy moja droga!
|
|
#2879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba zrobie jakis sos z kuraka i mam ryż brązowy chyba,do tego jakas sałatka ( z tymi salatkami ostatnio mi najgorzej idzie ). Jak smietana nieotwierana to spróbuj Kiedys oglądałam taki program ze ludzie wyrzucaja różne rzeczy bo po terminie,a czasem warto spróbować, szczegolnie te nabialowe rzeczy. Jedynie co to wedliny wyrzucam,bo nie wykryje czy sie juz jad kielbasiany nie zrobił. Sandam, w kościele bedziecie zamrzac? U mnie bylo na takiej salce przykoscielnej i bylo bardzo fajnie. Byl psycholog,ginekolog, jeszcze bym sobie pochodzila ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2880 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A może któraś z Was pamięta ile dałbyście kasy za udzielenie ślubu? Nie mam pojęcia ile mniej więcej się daje... Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Sandam13 Czas edycji: 2018-02-03 o 11:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

Znikam więc wtedy na cały dzień
porywa mnie całą kiedy z radością czeka w drzwiach i krzyczy ciociaa, klaska, podskakuje, kwiczy

Tak długo gotowałam, no co zrobisz?
Ale był naprawdę dobry i przynajmniej dłużej postał, haha
ja stwierdzilam, że nastepnym razem sprobuje zrobić w termimisiu, zobacze jaki wyjdzie z przepisu, zamiast taki "na oko".
Nadrobiłam,ale w sumie nie wiem co pisać

Ale gorączę zbija.

już się boję jak będę funkcjonować...
myślę że kwestia knajpki byłaby w porządku, a może kino by wchodziło też w grę?
Będzie dobrze, nie ma innej opcji, wiesz?
Mnie też coś zaparcia nachodzą..
).