|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem za Twoją kandydaturą! Robisz świetną robotę i szacun za cierpliwość ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Lady jak masz ochotę to rób to dalej bo robisz to świetnie!
Raz prowadziłam wątek i dla mnie to była męczarnia ![]() A z telefonu to już w ogóle. Olek idzie dziś na urodzinny do kolegi. Ja dziś czuje się świetnie. Młody kopie Jutro może będzie juz wózek to chociaż po mieszkaniu sobie nim pojezdze ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Taka ciekawostka. Pisałam Wam, że obdzwonilismy kilka sklepów w temacie zakupu Hollanda. Bobowozki po naszym telefonie juz na drugi dzień cenę podniosły z 1379zl na 1499zl + wysyłka |
|
|
|
#3994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kolejne dwa dni to też będzie sprzątanie i przewożenie rzeczy, spodziewam się gości na kawkę na poniedziałek, bo mam imieniny, a we wtorek i środę TZ jest na delegacji to raczej za dużo konkretnych czynności nie porobię, bo wołam go o asystę by mi coś przesunął itd. My po wózek pewnie pojedziemy po wpłynięciu 13tki, jej 2/3 to jeszcze część warszawska, więc wysoka. Ale jakoś tak nastawilam się na bebetto, że chyba będziemy tylko porównywać na żywo modele. Przeglądałam materace, myślę, że zamówimy lateksowy z Hevea. Lady, jak najbardziej prowadź nam wątki, a potem będziemy szukać kandydatki z mamuś z końca czerwca, bo Ty już będziesz mogła skupić się na Nadusi ![]() Też mam 4 kg na plusie, ważyłam się na wieczór u ginekologa w ciuchach. Jak w domu z rana, na czczo, to było to 2.7 kg, ale domownicy mnie uświadomili, że bateria pada i wszystkim wskazuje mniej Mi gin powiedział, że przyrost jest standardowy i przeciętnie to 13 kg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Które bebetto bierzesz po uwagę ? |
|
|
|
|
#3996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() Ale przebitka z tymi wózkami aż się boję cen w poniedziałek... Myślałam że do końca lutego jeszcze ceny będą po staremu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dziś też do mamaija wózki zobaczyć. I popróbować na żywo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no może samo sprzątanie to niekoniecznie, ale ogólnie meble, dekoracje, dodatki, sam fakt że na swoim! Dużo rzeczy będziecie kupować czy mieszkanie już macie umeblowane? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
i bardzo dobrze! Podzielcie się potem wrażeniami! Zawsze fajnie poczytać co inni mają do powiedzenia. A wózek to jeden z najważniejszych zakupów wyprawki ![]() Rosalyn, pracujesz w zawodzie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę też się muszę zważyć, może jutro rano
ostatnio miałam 3,5 kg do przodu, ale to było 2 tyg temu... ;PWy tu mówicie o przekroczeniu 70, a ja pewnie niedługo zobaczę 80, której nigdy na wadze nie widziałam to dopiero będzie szok. Praktycznie depresja ![]() Wózkowe tematy! też musimy zacząć za tym jeździć, bo czas szybko leci, a tu tyle do oglądania... ![]() lady, jestem za tym, żebyś dalej prowadziła wątek bo super Ci to idzie
|
|
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4001 |
|
Rozeznanie
|
Witam
My dzisiaj nadal w domu. Tz kładzie do góry panele a my z córką już od godziny bawimy się ciastolina. Tak mnie przed chwilą przeczyscilo że myślałam że z kibelka to nie wyjdę. Mam nadzieję że było to jednorazowe a nie jakaś jelitowka bo już naprawdę mam dosyć tych wszystkich chorób. Z chęcią bym chociaż na jakiś spacer poszła bo od tygodnia nigdzie nie wychodzilam ale małej jeszcze do końca wszystko nie przeszlo jeszcze ma kaszel i katar. Może jutro jak będzie w miarę pogoda to na trochę wyjdziemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie wróciłam z zakupów i padam. Muszę na chwilę poleżeć I zabrać się za jakiś obiad. Chciałam kupić spodnie ciążowe, ale jak już znalazłam w moim rozmiarze to były dziwnie uszyte ;( ale kupiłam 2 legginsow więc jakoś będę żyć. No I oczywiście co nieco dla Stasia. Otworzyli fajny sklep z Art dziecięcymi I rożki były takie piękne, ale grube niestety ale w okolicach kwietnia na pewno tam wrócę. Moje łupy 20180203_124919.jpg20180203_124853.jpg20180203_124821.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4003 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
u nas wyprawka stoi od miesiąca. Muszę się w końcu zabrać za posegregowanie tego co już mam żeby w końcu kupować z głową ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też jestem za tym żeby Lady prowadziła dalej wątek. Ja się nie piszę, bo siedzę głównie na aplikacji w telefonie. My chyba jutro pojedziemy wózki oglądać i od razu obczaic bazę family fix maxi cosi, bo podobno nie do każdego auta z isofix pasuje, także musimy przymierzyć. Wózek chcemy używany, ale najpierw chce potestowac różne w sklepie żebyśmy wiedzieli jakich modeli szukać w ogłoszeniach z używanymi.
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki wszystkim za miłe słowa
![]() Padam ze zmęczenia a to dopiero połowa dnia Tak w ogóle to mam pytanko. Została mi jeszcze resztka grzanca z czasów przed ciążowych. W ciąży ani ja ani tz nie pijemy alkoholu, więc leżało sobie w lodówce. Postanowiłam to wykorzystać i zrobiłam dziś taką potrawkę warzywna (ryż, pieczarki, papryka, passata, pomidory, kukurydza). No i wlalam tam tego grzanca i redukowalam na patelni wszystko około pół godziny. Czy alkohol wyparowal w wysokiej temperaturze i mogę też to jeść? Wszędzie pisze że tak. Ale! Uprzedzam, że nawet tego jeszcze nie polizalam ani nie skosztowalam, żeby nie było ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i podziwiam tż że nie pije. Mój nie pił tylko na początku ciąży jak miałam problemy i co jakiś czas trzeba było jechać na IP. Teraz to nawet nie zapyta czy się dobrze czuję i czy może pić inna sprawa że na raz dużo nie pije, 2 piwa góra.
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
My o 17 sushi robimy
Lady alkohol pewnie cały wyparowal. |
|
|
|
#4010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
) w weekend wypić piwo smakowe, wino albo cydr i w tygodniu piwo 2% wyskoczyło czasem.. Tz pił bardzo mało. Wódki nigdy. Czasem piwo albo wino ale on ma wytrwały charakter, potrafi dążyć do celu mimo przeciwności losu i za to go podziwiam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam normalnie dodaje wina do dań, alkohol szybko paruje
my też już po sobotnim sprzątaniu i jedziemy na zakupy, może zahaczymy o Bobo wózki żeby pooglądać co nieco Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie zaczelam sprzątać po tych zakupach musiałam zrobić sobie drzemkę 😂
Też lubiłam bardzo napić się wina w weekend I myślałam, że będzie mi tego bardziej brakować a nie jest źle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie pytanie takie dziwne mam, czy można pić sok z aronii?
Mama zrobiła mi butelkę bez cukru, bo ma dużo Wit c na ten mój pęcherz i ogólnie zdrowotnie. Ale znalazłam w necie kilka stron,że w ciąży się nie poleca.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4014 |
|
Wtajemniczenie
|
Zjadłam kebaba na obiad, z tej mojej ulubionej knajpy. A taki dobry był. To tyle jeśli chodzi o dietę w moim wykonaniu
TŻ przeziebiony, w domu sporo do ogarnięcia, to chociaż obiadu nie musiałam gotować. Jego siostra, która koło nas mieszka też chora i też wyskoczyła tylko po te kebaby, żeby dzieciaki miały co jeść
|
|
#4015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
Zjadlam 3 (!) banany, ale nie pomogło... Dalej mam zachcianki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- W ogóle zazdroszczę że macie tak blisko jedzenie, że wychodzicie z domu i już ja do najbliższej pizzerii w okolicy która i tak otwierana dopiero od 16.00 mam godzinę piechotą ![]() ![]() ale w sumie to co się zje , to po drodze można spalić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4016 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz nigdzie nie wychodzę
tz będzie zakupy ogarnial, i jeszcze limit na koncie sobie ustawie bo jak tak dalej będzie to pojdziemy z torbami lupy z lidla...20180203_161120.jpg20180203_161058.jpgWysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Guerka super
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musze ostro sie ograniczyć bo na poczatku ciazy ladnie sie hamowalam, potem pofolgowalam i juz rownia pochyla ![]() Koleda... wrrr... To sobie wyobraz, ze my tydzien temu stracilismy cala sobote bo ksiadz chodzil od 10.30 i uwaga... nie dotarl do nas! Ja rozumiem ze jestesmy nowi i w sumie od innych domow na naszej ulicy dzielilo go troche, ale kurna skoro chodzi na tej ulicy to lazi po calej. Zwlaszcza ze dwa tygodnie wczesniej byl sasiadow za plotem (sa na rogu i naleza do innej ulicy) i widzial u nas swiatla i na bank byla rozmowa ze juz tu mieszkamy. No ale nie to nie, kasa zostala w portfelu. Tylko caly dzien zmarnowany. Przestalismy wypatrywac jakos o 16... Cytat:
Z reszta pisalam Wam ostatnio... ![]() Bylismy dzis w dzieciecym na opiece swiatecznej. Znow zapalenie ucha z perforacja I oczywiście tak sie dzieje zaraz po moim wolnym. Teraz musze kombinowac babcie na ten tydzien antybiotyku...
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Już po wizycie w mamaija. Fajny sklep. Bardzo dobrze wyposażony. Spotkałam swoją dawna uczennicę i obiecała zniżkę dla znajomych 😉 Ogólnie to się utwierdziłam w swoim wyborze wózka. A tak zaraz na miasto jedziemy. Na osobne spotkanka. 😆
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Nabralam smaka na pomelo. Nie jakas mega zachcianka, po prostu bym sobie zjadla. Maz chyba potraktował to jako zachcianke ciazowa, zonie odmowic nie moze wiec sie ubral i pojechal (do najblizszego sklepu ma jakies 3km a jeszcze musi to pomelo tam byc
). Napisac mu ze juz mi przeszlo?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

wypatrzylam śliczne buty na wiosnę (w sumie już można chodzić bo nie ma śniegu, ale wiadomo w ciąży to lepiej jeszcze w lutym w botkach
). Muszę przekonać tz żeby mi zamówił po wypłacie 

Mi gin powiedział, że przyrost jest standardowy i przeciętnie to 13 kg. 

to dopiero będzie szok. Praktycznie depresja
też musimy zacząć za tym jeździć, bo czas szybko leci, a tu tyle do oglądania... 

ale w okolicach kwietnia na pewno tam wrócę.

TŻ przeziebiony, w domu sporo do ogarnięcia, to chociaż obiadu nie musiałam gotować. Jego siostra, która koło nas mieszka też chora i też wyskoczyła tylko po te kebaby, żeby dzieciaki miały co jeść 
tz będzie zakupy ogarnial, i jeszcze limit na koncie sobie ustawie bo jak tak dalej będzie to pojdziemy z torbami