|
|
#1051 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III
[quote=82anusia;8101363]Wszystkiego najlepszego dla Matyldy i Weroniki
dzięki bardzo Dla Mati 100 Patryś ma boskie te oczka! delikatny strasznie bedzie bo ma takie rysy delikatniusie! Lea jestem pod wrażeniem Twoich włosów! piękne pukle, a jak zięciunio ciąga za nie?? bo że miłośnik przyrody to widać. ja tak jak Wy uważam że córka i mąż są całym moim światem.... byłam z tą chrypą Weroniczki u lekarki ale kazała tylko psikać tym co miesiac temu mieliśmy tamtum verde i bedzie dobrze. na razie pieje jak kogucik ślicznie czysto i wyraźnie mówi "mama nie" w przypadkach jak nie chce jeść i nie chce być przykryta np pieluchą. teściowej dziś łzy pociekły jak usłyszała jak ona do mnie to powiedziała. jak ja pomyślę o powrocie do pracy to kacza mi staję na rękach, tyle rzeczy mnie ominie przy jej rozwoju ale i tak się cieszę że rok z nią posiedzę |
|
|
|
#1052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może tu zapytaj : http://www.forumginekologiczne.pl/forum/vt,48,245,15009 Są tu bezpłatne porady specjalistów ginekologów ![]() Cytat:
![]() U nas jest burza !!! Chłodniej jest czym oddychać i uwielbiam jak błyska
|
|
#1053 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Widać, ale nie bardzo rozumiem czego od nas oczekujesz. Miłego remontu Ci życzę , chociaż tak niewiele piszesz o sobie, o Zuzi prawie wcale, że nie bardzo wiem jak się ustosunkować do Twoich postów. Ciekawe, czy pogoda tak na nią wpłynęła ( jest chłodno), czy dzięki Waszym radom przegłodziłam ją, 4,5 h. Wszystkiego najlepszego dla Weronisi Weronisi gratulujemy "rozgadania" Uciekam, bo muszę dziecko odebrać od teściowej. BYłam na basenie, i królewna zasnęła u babci. Narazie. Pa Fajnie, że jesteście |
|
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() przepraszam ze tak od razu , ale na mysl nazwania Lei TZta Rumcajsem.. ![]() tzn. pasuje do niego ![]() ![]() ![]() ![]() (Lea mnie pobije) Edit: Murmur, az mam cohote zadac Ci to samo pytanie
|
|
#1055 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() edit: o losie, ale nagmatwałam
Edytowane przez myshia Czas edycji: 2008-07-04 o 20:10 Powód: o matko |
|
|
|
|
#1056 |
|
Wtajemniczenie
|
najlepsze życzonka dla Matyldy i Weroniczki
zamiast ogladania filmu była drzemka. wytrzymałam 20 minut i razem z Klaudufka usnęłam. no to zupka była z małym opóźnieniem ale i tak bardzo smakowała. później dojadła moich ziemniaczków i wątróbki drobiowej. no i nie wiem czemu ale jeszcze nie śpi-chyba ta dzemak za długa była. no i buszuje u dziadka w pokoju.
|
#1057 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Wylazłam z kanału, szykujcie pomidory
.Cytat:
Hmmm, ciekawe czy to będzie Barbapapa, czy może Bromba? Eeee, Barbapapa pewnie nie, Anetka za młoda dziewczynka jest i nie pamięta takiej bajki .Cytat:
Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
Cytat:
i Mamy Kuchareczki .Cytat:
Dziś Malwinka próbowała stać bez trzymanki. Wiadomo, jak się skończyło .W dzień spała tak dobrze, jak nigdy, no i teraz budzi się co 15 minut. Nie można mieć wszystkiego .Już widać na zewnątrz ósmy ząb, może też jej dokucza. ![]() Ale i tak fajna z niej dziewczynka .
|
|||||||
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
anetko,oznacza to,ze niedlugo bedziesz miala jajeczkowanie. Wtedy pecherzyk peka(u ciebie dojrzewaja 3-jeden jest dominujacy-czasami jest tak,ze nie peka i robia sie torbiele). A endometrium to blona sluzowa macicy. Podczas okresu czesciowo zluszcza sie i masz krwawienie Ja np. ostatnio mialam przerosniete edometrium, bo nie mialam okresu kilka miesiecy.......
|
#1059 |
|
Rozeznanie
|
Leokadio, a wiesz, że w czeskim oryginale Hanka to Manka? Które wolisz?
![]() Cypisek ćwiczy ciąganie za włosy na mamusi i tatusiu, strzeż się Weroniczko! |
|
|
|
#1060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja właśnie miałam podejrzenie torbieli a najprawdopodobniej były to te normalne pęcherzyki.
|
|
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozniej (po drugim poronieniu) mysleli,ze mam niedrozne jajowody. Mialam miec HSG (wpuszczanie kontrastu do jajwodu), juz mialam sie zapisac na zabeg w szpitalu,a okazalo sie,ze jestem w ciazy z maciulkiem . No tak, zapomnialam napisac najwazniejszego -nie moglam zajsc przez kilka miesiecy i dlatego te ceregieleLeus duzo lezalam na ginekologi , i dlatego troche sie orientujea co do buciorow, to ciezko sie przestawic z japoneczek na takie grrrrrrrr a tak na 100% to wiem,ze mam jednego miesniaka
|
|
#1062 |
|
Rozeznanie
|
Uwaga, teraz będzie kilo cukru na głowę Leokadii!
Hanko vel Leosiu, bardzo Cię lubię za poczucie humoru i dystans do samej siebie. Imponuje mi to Rzekłam. |
|
|
|
#1063 |
|
Rozeznanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;8107821]A ja przyszlam sie pokajac
![]() Zapomnialam o mojej synowej ![]() Wybacz Weroniczko Kochana moja duzo usmiechu na buzce i samych slodkich, milusinskich dni zyczy Hanka, Rumcajs i Cypisek dzięki w takim składzie wybaczone ![]() Demoniku ta fioletowość na buzi u mojej córci z kilku dni wstecz to oczywiście płukanka ale nasz M urmelius był blisko bo to co wymieniała też ma barwę fioletową tylko ona nie wie że ja kocham być dziewczyną o słowiańskiej urodzie czyli długich blond kudełkach a może wie tylko jej ta substancja z główki wyparowała!Poiss nic nie pisała ale zapewne się domyśliła? ![]() dobranoc bo mąż już leży jakim go stworzono..... Sylwia |
|
|
|
#1064 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dziękujemy bardzo Cytat:
Dobranoc Beatko Mój pije piwo, to nic nie będzie.... . Durna nie sprawdziłam tego przed zakupem. Nie jest wprawdzie tragicznie, przynajniej przy wózku nie będę się garbić.Fotki : z parasolką wózkową królewna w swojej karocy |
|||
|
|
|
#1065 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wózek najwyraźniej przypadł Jej do gustu. Mnie się te kolory podobają |
||
|
|
|
#1066 |
|
Rozeznanie
|
Joli, widze ze kolejna fura corci bardzo jej pasuje, az raczki wyciaga z zachwytu
![]() A co do mezow lezacych jak ich stworzono i tych pijacych piwo to moj tez dzisiaj z browarkiem sie nosi wiec tez nic z tego Murmusku, ja najmlodsza tez nie jestem ale masz racje nie wiem o kim piszesz. Co za Barbapapa i Bromba? O Reksiu slyszalam, o Misiu Uszatku, Bolku i Lolku, Kreciku... ale o tych dziwakach nic a nic ![]() Dziewczyny, dziekuje za wyjasnienie spraw jajnikowych. Wiecie, wrocilam dzisiaj z usg i koles ktory badal nic mi nie powiedzial tylko odeslal do lekarza z wynikiem i u niej wszystkiego sie dowiedziec. Wrocilam do domu, zaczelam szukac w necie i oczywiscie trafilam na jakies rozne rzeczy, ze to problemy z zajsciem w kolejne ciaze moga byc, ze operacje konieczne bo najczesciej przeradzaja sie w jakies tam cos... no i sie zmartilam troche ale jak to w necie o chorobach. Dzieki jeszcze raz. |
|
|
|
#1067 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No dobra, to dla Ciebie podobizna Barbapapowej rodzinki. Bromby nie znasz? Macieja Wojtyszki Bromba i inni, Tajemnica Szyfru Marabuta ? |
|
|
|
|
#1068 |
|
Rozeznanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;8109121]
Ja tez Bromby nie pamietam, przejrzalam na Nostalgii i cos mi dzwoni, ale nie wiem w ktorym kosciele [/quote]O ludy, to ja taka stara jestem?
|
|
|
|
#1069 |
|
Rozeznanie
|
Ech, no w końcu mi ktoś to uświadomił
.Idę lepiej spać, bo już mnie korciło, żeby zapytać o inne bajki. Niestety, nie przewidziałam konsekwencji .Lepiej nie, bo wpadnę w depresję i będę chciała skoczyć......z dywanu. |
|
|
|
#1070 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1071 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Najserdeczniejsze życzenia dla Mati Cytat:
)Dlatego wybrałam jasny... Jolu kochana, na samochodzie jakiego koloru najmniej widać zabrudzenia??? Na białym oczywiście. Ja mam płytki w łazience ciemno brązowe i mam wieczny problem, bo każdy paproch, każdą plamkę z wody widać Cytat:
, tzn. że ich nie ma.[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;8099489]Murmis, a my kogo Tobie przypominamy [/quote]Cytat:
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;8100503]No tak, ale jesli wczesniej to dziecko przybieralo po 100-150 gram miesiecznie to chcac niechcac czlowiek zaczyna sie martwic ![]() A ten skok wagi to na pewno przez podwojne obiady [/quote]Lea nie wiem, czy pamiętasz, że też na początku miałam ten problem (z przybieraniem na wadze). Mało co nie zaliczyłam depresji. Ale już skończmy ten temat, najważniejsze jest to, że Oli przybrał na wadze Cytat:
Cytat:
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;8102250] A co do mleczka w nocy to Oli od dawana juz odmowil wspolpracy jesli chodzi o mleko, i zaciska buzie na widok butelki, w nocy tez sie nie da oszukac Ale Oli już chyba od dawna miał awersję do mleka (o ile mnie skleroza nie myli). A próbowałaś przez sen mu dawać? Cytat:
Cytat:
Niemożliwe , nawet w moim Citisport jest regulacja rączek (a to jest najtańszy Graco). Cytat:
------------------------------- U nas trochę popadało, więc dzisiaj spaceru nie było. Tam tam Olcia chodzi, kiedy ją się trzyma za rączki, co mnie zdziwiło mocno, bo jak do tej pory tak robiłam, to sadzała tylko swój zadek na podłodze, a teraz zasuwa, a ja za nią nie nadążam. Zastanawiam się, czy ja kondycyjnie wytrzymam kolejne osiągnięcia motoryczne mojej Oli .
|
||||||||
|
|
|
#1072 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Noc nie warta wspominania.... Może z dwie godziny spałam .Dziś mamy ambitne długodystansowe spacerowe plany, ale właśnie pada .Miało niby nie padać .Cytat:
Cytat:
.Brawa dla Olci ! ![]() Malwinka też jakieś takie poplątane kroczki stawia, jak się ją trzyma za łapki. Ale to tylko takie pląsy. Bardzo dobry rocznik ![]() 75 |
||
|
|
|
#1073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Najserdeczniejsze życzenia dla Majuni Pociachałaś mnie, to tym samym się odwdzięczę ![]() Cytat:
Może około południa się przejaśni, to pojedziemy? O co to nie moja droga. ![]() Jakaś siłownia przydałaby się, czy coś podobnego. Ona jest za szybka, ja za wolna. Cytat:
![]() --------------------- My dzisiaj mieliśmy mało ciekawą noc. Ola obudziła się około 3 (co od pewnego czasu jej się nie zdarzało), wzięłam ją do karmienia, a ona calutka rozpalona. Miała 38,5. Dałam Nurofen, po 2 godzinach było już 37,5. Wstaliśmy około 8 i ma teraz 36,6. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Wysypki nie ma (więc raczej to nie jest trzydniówka) podejrzewam, że to zęby (choć trochę za wysoka ta temperatura, ale wiadomo, że nie zawsze jest książkowo), albo wirus. Mam nadzieję, że to tylko jednorazowy wybryk z tą temperaturą, bo jutro rodzice przyjeżdżają po mnie i Olę. |
||
|
|
|
#1074 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Gapa ze mnie że hej. Składam życzenia miesięcznicowe wczorajszym jubilatkom Matyldzie i Weronice i dzisiejszym jubilatom Mai i Patrykowi Cytat:
Zapomniałam Wam napisać, że dwa dni temu wyrwałam się z domu wieczorem (z mamą, żeby nie było ) a mój luby został z usypiającymi chłopakami. Wróciłam po 22, dzieci już słodko spały, aczkolwiek Michał spał w poprzek łóżeczka w innej piżamie i zawinięty w poszewkę kołdrową robiącą za prześcieradło (materac wychylił się spod spodu). Okazało się, że słoneczko się wierciło, kręciło i w końcu się uspokoiło. Tatuś poszedł zobaczyć co i jak i okazało się, że jest kupa. Ale taka kupa jakiej ja jeszcze nie widziałam. Kupa była wszędzie. Na prześcieradle, kołderce i oczywiście Miśku. Michał spał w najlepsze. Tż wsadził go pod kran razem z pieluchą i wszystkim. Obudził się dopiero przy ubieraniu Jak dobrze, że mnie nie było
|
|
|
|
|
#1075 |
|
Rozeznanie
|
Dla Majusi i Patryczka samych radosnych dni!
Dzięki za życznia dla Weroniczki Gratki dla mobilnych Malwinki i Oli i troszę Myshia ważne że sobie mąż poradził! ja ostatnoi byłam w szpitalu na badaniach i Weronika została z tatą 4h ale nie będę pisać że odwrotnie papera założył i że niec nie wzieła do buzi od niego! ja poprostu mimo jego najszczerszych chęci nie chcę i nie moge z nim zostawiać córeczki! jest cudownym człowiekiem ale opieka nad dzieckiem to napewno nie jego mocna strona! mi to nie przeszkadza wogóle oczywiście dziś siedzimy sobie z kokochą w domu oczywiście na spacer pójdziemy a jutro chyba nad wodę z teściami jedziemy |
|
|
|
#1076 |
|
Zadomowienie
|
My dziś uderzamy na wesele. Maja zostaje w domu, zobaczymy jak to będzie. Dziękujemy za życzenia. Pewnie odniosę się do postów w poniedziałek dopiero. Znikam
|
|
|
|
#1077 | |||||
|
Rozeznanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;8109121]
Moj Rumcajsik nie lezy i nie popija trunkow, za to pranie wiesza akurat ![]() Za to ja leze,a pod prysznicem prawie bym sie wybrala na tamten swiat...Fajny pomysl mialam, zeby smignac stopy peelingiem, stojac na jednej nodze ![]() [/quote] Dziewczyno uważaj na siebie Cytat:
Cytat:
dla mobilnej Oluni. To teraz nie potrzeba będzie żadnej diety i kondycja Ci się poprawi ![]() Cytat:
Cytat:
to musiało wyglądać . Dobrze, że miałaś wychodne Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Majeczki Dziś byłyśmy na spacerku nowym wózkiem. Super sie go prowadzi. Jedyna niedogodność to, że na krawężniki nawet najniższe trzeba go podnosić. Tylko tu jest jego minus. Pucka zadowolona, cały spacer przespała, to chyba wygodny jest. Aniu ogladąłam go z każdej strony. Niestety nie zauważyłam regulacji rączki. Nie jest tak źle, przeżyję. Dzisiaj tez jest chłodno i królewna zjadła całą porcję zupki buraczkowej |
|||||
|
|
|
#1078 |
|
Wtajemniczenie
|
a u nas dzisiaj tez ciekawie. dziecko miało poranna drzemke a jak sie obudziła tak wesolutka to mówie - niech pobiega z gołą pupką po mieszkaniu. karmiłam ja chlebkiem a ona sobie siedziała na podłodze. ja rozmawiałam z tz i patrzę- kupa na podłodze. tz sie usmiał do słuchawki a ze sprzątaniem zostałam ja.za to mała była bardzo szczęślia.
wyraliśmy sie też z jeździkiem na mały spacerek a później wrócilismy po wózek i wybralismy sie do Palmiarni- piękne miejsce. Klaudufce też sie podobało. ni oczywiście zobaczycie to na fotkach. a jutro w końcu przyjedzie tż no i tylko tą niedzielę mam dla niego bo pn i wt. pracuję i nic nie moge zrobić a do tego czeka mnie cięzki tydzien w pracy.
|
#1079 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za ty, że to zęby przemawia: - ślinienie się jak buldog (normalnie z buźki ślina Olce kapie, w życiu tyle śliny nie widziałam ),- wkładanie różnych przedmiotów do buzi i pocieranie o górne dziąsła, - ciągłe szarpanie się za uszy, - płacz, nawet noszenie i przytulanie nie pomaga, - mega opuchlizna na górnej szczęce, - nie da się dotknąć do górnej szczęki, nie mogę jej nawet posmarować Detinoxem, - radosna mina, uśmiechanie się i chęć do zabawy (oczywiście pomiędzy momentami, jak ją boli) (jak w grudniu miała wirusówkę, to była bardzo apatyczna, nie uśmiechała się), - ściąganie mokrej pieluchy z głowy (wcześniej jak była chora, to leżała z pieluchą i widać, że przynosiło jej to ulgę, bo nie próbowała jej ściągać, a teraz ona ją denerwuje). Martwi mnie częstsze oddawanie stolca, nie jest to biegunka, ale jednak 4 razy na dobę, a nie raz, to jest różnica. Ale wiem, że i tak może dziecko reagować na ząbkowanie. Brak kaszlu, kichania, kataru, świszczącego oddechu. Oddech głęboki, normalny. Ma lekko wysuszoną śluzówkę nosa, ale to pewnie od podwyższonej temperatury. Po pierwszej dawce Nurofenu gorączka spadła, po drugiej już nie... jakieś 2 godziny temu było 38st. Teraz 38,9. Trochę za wysoka jak na ząbkowanie . Po kąpieli w wodzie 37,7. Już sama nie wiem, co o tym myśleć ![]() Czy o czymś zapomniałam, czy coś przegapiłam??? Gardła obejrzeć nie da, ba nawet dziąseł nie mogę obejrzeć, bo zaczyna się wrzask, jak próbuję wargę odchylić... Cytat:
![]() Cytat:
Rozcinanie wszelkich tubek zaczynając od pasty do zębów, a kończąc na moich balsamach i wygrzebywanie z nich ile się da. Mąż zawsze na mnie patrzy jak na ufoludka jak to robię .Cytat:
![]() Rzeczywiście nie ma (oblukałam dokładnie zdjęcia na allegro), ale to dziwne jest... |
||||
|
|
|
#1080 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Michaś nie obudził się podczas mycia ?O rany... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
Jaką temperaturę ma woda, do której wkładasz Olcię, żeby zbić gorączkę? Pytam tylko dla pewności (na pewno wiesz, jaka ma być), bo znam historię włożenia do zbyt zimnej wody, która dla dziecka skończyła się bardzo źle... Cytat:
.Co do rozcinania to eeeee tam, to jeszcze nie jest groźna oznaka, moja mama robi podobnie . Dawaj cos lepszego .U nas dziś pogoda się polepszyła jednak i wyruszyliśmy na baaaardzo długi spacer dookoła małego jeziorka w rozwidleniu rzeki. Temperatura i wietrzyk sprzyjały, było bardzo sympatycznie i zielono. Malwinka zaliczyła kąpanie stópek w wodzie, pożeranie trawy i na koniec popiła mleczkiem na kocu (w krzakorach ). Spotkaliśmy tez dwie panie opalające się topless i w stringach . Mój mąż stwierdził, że jednak lepiej dla oczu ludzkich by było, gdyby te swoje wątpliwe wdzięki ukryły Spacer był naprawdę długaśny - wróciliśmy dopiero na porę kąpania i siup potwora do wanny. Było miło, przyroda w swej krasie i łaskawości wpłynęła na nas pozytywnie |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

przegłodziłam ją, 4,5 h.
Oj cuna ta Haneczka...Cipiskowi brak sexi trzewiczków i do landschaftu to Rumcajs by się jeszcze przydał

.
i Mamy Kuchareczki
.
.

i dlatego te ceregiele

.
.

.