Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-03, 17:35   #4021
jowitazz
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Hej
2-3 dni mnie tu nie było, sporo mam do nadrobienia :O

Potrzebowałam przerwy, bo znowu mi tsh skoczyło i się załamałam
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 18:25   #4022
Feliska
Zakorzenienie

No i byliśmy w tych bobowózkach.

info dla Anniki są tam dwa modele wózków bliźniaczych, jakbyś sobie chciała obczaić

A ogólnie to znów wymiękam po wizycie w tym sklepie naszymi faworytami są anex sport i baby design lupo/husky (bez różnicy w zasadzie).
Jestem już kompletnie zdezorientowana, haha.
Na plus anexa są: odrobinkę niższa waga (w zasadzie pewnie nieodczuwalnie), materacyk z kokosem, moskitiera w zestawie
na plus baby design są: całkiem składana na płasko gondola, fajniejsze kolory (bardziej stonowane), super mocno rozkładane daszki, więcej zakamarków do chowania i lepsza torba.

Dramat
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 18:39   #4023
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Nabralam smaka na pomelo. Nie jakas mega zachcianka, po prostu bym sobie zjadla. Maz chyba potraktował to jako zachcianke ciazowa, zonie odmowic nie moze wiec sie ubral i pojechal (do najblizszego sklepu ma jakies 3km a jeszcze musi to pomelo tam byc ).
Napisac mu ze juz mi przeszlo?
Nie bądź okrutna 😂

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 19:27   #4024
Guerka
Wtajemniczenie

Dziewczyny taka ciekawostka, do końca roku 2018 ma być możliwość rejestracji dziecka w szpitalu, nie trzeba bedzie latać po urzedach po porodzie i gdzieś doczytalam ze ma być juz taka możliwość w większości szpitali od czerwca 2018 normalnie jakby dla nas to zrobili

http://www.infor.pl/prawo/gmina/urza...od-2018-r.html

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-02-03, 20:04   #4025
Natus276
Zakorzenienie

Znając życie w moim szpitu tego nie zdąża ogarnąć 😀

6.09.2014 -
Stary 2018-02-03, 20:19   #4026
Bella__88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
Ladyroses - tak sobie myślałam o tym, że chcesz zostać 3 lata z córką w domu. W jakiej branży pracujesz jeśli mogę spytać? Nie będzie Ci później trudno wrócić do zawodu?
Pajeczyna - a Ty w jakiej branży pracujesz, jeśli można wiedzieć, bo ja również się obawiam, tak jak Ty, jak to będzie z moim powrotem do pracy:/ Wydaje mi się , że może też być tak, że będę chciała dłużej zostać z dzieckiem niż rok, ale nie wiem jak wtedy będzie z kasą :/

Cytat:
Napisane przez natinatka Pokaż wiadomość

Tak szczerze mówiąc to wszystko po trochu. Nie wiem czy hormony tak zaczęły szaleć, czy może ten Euthyrox który łykam od niedawna tak na mnie działa... Z resztą, trudny czas mamy ostatnio. Głównie martwią mnie nasze finanse, kiepsko rozpoczęliśmy nowy rok pod tym względem i luty też nie zapowiada się kolorowo. Ciągle po głowie chodzą mi wydatki na wyprawkę, remont pokoju itp. Strasznie mnie to dobija, poza tym ciągle się martwię o Małą czy wszystko będzie dobrze, martwię się o pracę męża bo codziennie wraca do domu z jakimiś nowinkami, które nie napawają optymizmem (nie żeby miał stracić posadę, ale szefostwo tak kombinuje że co jeden pomysł to coraz głupszy) i ciągle ostatnio myślę jak bardzo mi go szkoda bo ma takie zdolności i umiejętności że mógłby zarabiać kupę kasy przy odrobinie szczęścia, a że jeszcze mu się nie pofarciło pod tym względem to tyra tam żeby zarobić pieniądze w miarę wystarczające... Wiem, trzeba się cieszyć że mamy za co żyć, ale ja tak nie cierpię tej jego pracy i on też się tam strasznie męczy.
Dziś znowu przepłakałam cały poranek, TŻ mógł swoją koszulkę potem wycisnąć Zwariuję jak mi się humor choć trochę nie poprawi.

Ja też chciałabym zostać z dzieckiem w domu na pewno przez rok, potem zobaczymy jak ułoży mi się "ścieżka kariery" Mamy do dyspozycji dwie babcie chętnie do pomocy, ale póki co pracujące, nie wiem czy będziemy w stanie tak to ogarnąć żebym też mogła pójść do pracy, bo o żłobku nawet nie marzę Wiem na pewno, że jak finansowo jakoś nam się ułoży to przez ten rok po urodzeniu dziecka chciałabym się dokształcać. Marzy mi się kurs językowy i studia zaoczne. Mąż już swoje studia skończy, pracuje tylko w niektóre weekendy więc mógłby w domu zostawać z Malutką, z resztą moja mama w weekendy też jest wolna. Ale to jeszcze tylko plany.

:
Rozumiem Cię, ja generalnie borykam się z depresją, mam różne okresy - raz lepiej, raz gorzej, ale generalnie ciągle mam jakiś powód do zmartwień. Aktualnie martwi mnie jak to będzie właśnie z moją pracą w przyszłości. Żebym mogła pracować w zawodzie, musiałabym dojeżdzać ok. 60 km:/ No i najpierw musiałabym tą pracę dostać:/ Boję się, żebym nie zasiedziała się z dzieckiem w domu.. Euthyrox również biorę, ale akurat ja nie odczuwać raczej po nim jakiś negatywnych objawów, ale wiadomo na każdego może działać inaczej. Każda sytuacja ma jakieś plusy i minusy - Ty akurat masz aż dwie babcie chętne do pomocy, to już bardzo dużo.. A mąż może niech zacznie się rozglądać za jakąś inną pracą - może akurat się uda Mój akurat pracę ma dobrą i jest z niej zadowolony- to już będzie taka jego praca do końca:P Ale z racji, że jest na dość wysokim stanowisku to też kosztuje go to dużo stresu i dużo nadgodzin :/ No ale coś za coś.. Ostatnio moja lekarka trochę mnie pocieszyła - powiedziała mi, że mam za bardzo nie wybiegać myślami w przyszłość, mam się skupić na najblizszych trzech miesiącach, spac tyle ile mi się podoba, robić to na co mam ochotę, abyśmy spedzali duzo czasu razem, wyjezdzali itp, bo to juz ostatnie takie chwile we dwoje.. A pozniej to juz nie bedzie czasu na myslenie, bedziemy funkcjonowac zadaniowo hehe, ale że wszystko sie da ogarnąć, ona przy dziecku zrobiła 4 dodatkowe fakultety, no i pracuje bardzo duzo. A no i o finanse też się boję:/

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Co do słodyczy - ja nie jadłam ich przez kilka dobrych lat, a teraz jem prawie codziennie:/ Pocieszam się tym, że mam silną wolę więc po ciąży jakoś wrócę do starej wagi.. Zastanawiam się, czy nie zacząć chodzić na siłownię, żeby pojezdzić sobie na rowerku stacjonarnym - to jest bezpieczne w ciąży, a ja przed ciążą dużo ćwiczyłam, a od kiedy jestem w ciąży to w ogóle, lekarze mi zabraniali :/ Zastanawiam się też nad fitnessem dla ciężarnych - jest u nas 2 razy w tyg. A Wy teraz uprawiacie jakiś sport?
Bella__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 20:45   #4027
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry!

Poskarzylam sie mojej gin, ze w ciagu 2 tyg przytylam te 2 kg, ale nic nie mowila. To prawie drugie tyle ile przez cala ciaze, bo lacznie 4,5kg. No ale nic, w kalkulatorach tez wychodzu, ze wszystko spoko.

A najlepszy jest moj brzuch. Nie wiem czy wam mowilam, ale to jest najsmieszniejszy objaw mojej ciazy. Nie mam humorow, nie placze, nie wzruszam sie jakos mocniej, nie mam kalafiora i ogolnie spoko, ale za to moj brzuch.. jest caly we wlosach mam ogolnie gość jasne wlosy, ud to w ogole nigdy nie golilam a na brzuchu mam teraz takie dlugie, dosc cienkie, ale przede wszystkim jednak geste wlosy Nie gole, licze ze wypadna jak pozbede sie lokatora

Jedziemy zaraz ogladac jeszcze jeden wozek, bo musimy jakas decyzje podjac jesli chcemy faktycznie kombinowac z kupowaniem w USA. Aha co do cła - ktos mi pisal ze tylko hurtowe zakupy dostaja clo. To prawda nie jest, chyba ze cos sie ostatnio zmienilo, bo jak kupowalam Kindle z 8 lat temu to mi go oclili.

Lady - a jak Twoja wyprawa wozkowa z TZ? mam nadzieje, ze nie przeoczylam jesli pisalas.

Spokojnie to normalny przyrost wagi

Tez jestem cała owłosiona na brzuchu. Ostatnio śmiałam się ze niedługo będę musiała szczotką brzuch czesać
Wypadną, bo to od hormonow ciążowych

Jeśli godzi o cło z USA to jest pobierany losowo od paczek o wartości przekraczającej 150€. Jedynie inaczej jest jeśli wysyłane są jako prezent albo od osób prywatnych.
Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
My o 17 sushi robimy

Lady alkohol pewnie cały wyparowal.

Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość
Słuchajcie pytanie takie dziwne mam, czy można pić sok z aronii?
Mama zrobiła mi butelkę bez cukru, bo ma dużo Wit c na ten mój pęcherz i ogólnie zdrowotnie.
Ale znalazłam w necie kilka stron,że w ciąży się nie poleca....

Mozna
Cytat:
Koleda... wrrr... To sobie wyobraz, ze my tydzien temu stracilismy cala sobote bo ksiadz chodzil od 10.30 i uwaga... nie dotarl do nas! Ja rozumiem ze jestesmy nowi i w sumie od innych domow na naszej ulicy dzielilo go troche, ale kurna skoro chodzi na tej ulicy to lazi po calej. Zwlaszcza ze dwa tygodnie wczesniej byl sasiadow za plotem (sa na rogu i naleza do innej ulicy) i widzial u nas swiatla i na bank byla rozmowa ze juz tu mieszkamy.
No ale nie to nie, kasa zostala w portfelu. Tylko caly dzien zmarnowany. Przestalismy wypatrywac jakos o 16...
Widze ze nie tylko ja miałam takie problemy w tym roku
Cytat:
Nabralam smaka na pomelo. Nie jakas mega zachcianka, po prostu bym sobie zjadla. Maz chyba potraktował to jako zachcianke ciazowa, zonie odmowic nie moze wiec sie ubral i pojechal (do najblizszego sklepu ma jakies 3km a jeszcze musi to pomelo tam byc ).
Napisac mu ze juz mi przeszlo?
No weź, nie bądź okrutna
Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
Znając życie w moim szpitu tego nie zdąża ogarnąć

To samo pomyślałam

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 20:50   #4028
neesanek
Rozeznanie

Dzisiaj byliśmy w galerii handlowej w poszukiwaniu stroju na zabawę karnawałową w żłobku. W wypożyczalni mieli stroje od 98 więc by w nich tonęła. Ostatecznie stanęło na latach 20. Kupiłam sukienkę cena 30zł.
Przy okazji kupiłam pierwsze rzeczy dla malucha h&m cena 40zł.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180203_203517.jpg (185,6 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180203_203741_1.jpg (153,7 KB, 49 załadowań)

Edytowane przez neesanek
Czas edycji: 2018-02-03 o 20:53
neesanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 20:52   #4029
aaby
Zakorzenienie

Dziewczyny, tak mnie naszlo i ciagle zapominam Wam napisac:
1) smarowanie: jak smarujecie brzuch o piersi to pamiętajcie zeby specjalnie w masaz sie nie wczuwac, a najlepiej ominac sutki, bo w dalszych tygodniach masaz sutkow czy brzucha przyspiesza porod
2) otulanie: widzialam ze wiele z Was planuje "unieruchamiac" maluszki w tych ciasnych otulaczach. Podobno dzieci to lubią i sa spokojne ale pamietajcie ze taka pozycja zagraża rozwojowi bioderek - mówi to mama ktora przerobila dysplazje bioderka i orteze

To takie zlote mysli na wieczór

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 20:54   #4030
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
1) smarowanie: jak smarujecie brzuch o piersi to pamiętajcie zeby specjalnie w masaz sie nie wczuwac, a najlepiej ominac sutki, bo w dalszych tygodniach masaz sutkow czy brzucha przyspiesza porod
2) otulanie: widzialam ze wiele z Was planuje "unieruchamiac" maluszki w tych ciasnych otulaczach. Podobno dzieci to lubią i sa spokojne ale pamietajcie ze taka pozycja zagraża rozwojowi bioderek - mówi to mama ktora przerobila dysplazje bioderka i orteze

Dobrze,że piszesz.
Ja raczej się w brzuch nie wczuwam,bardziej w boki, żebra i dół pleców. Ale o sutki często zdarza mi się zaczepić...

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 21:01   #4031
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bella__88 Pokaż wiadomość
Pajeczyna - a Ty w jakiej branży pracujesz, jeśli można wiedzieć, bo ja również się obawiam, tak jak Ty, jak to będzie z moim powrotem do pracy:/ Wydaje mi się , że może też być tak, że będę chciała dłużej zostać z dzieckiem niż rok, ale nie wiem jak wtedy będzie z kasą :/

Rozumiem Cię, ja generalnie borykam się z depresją, mam różne okresy - raz lepiej, raz gorzej, ale generalnie ciągle mam jakiś powód do zmartwień. Aktualnie martwi mnie jak to będzie właśnie z moją pracą w przyszłości. Żebym mogła pracować w zawodzie, musiałabym dojeżdzać ok. 60 km:/ No i najpierw musiałabym tą pracę dostać:/ Boję się, żebym nie zasiedziała się z dzieckiem w domu.. Euthyrox również biorę, ale akurat ja nie odczuwać raczej po nim jakiś negatywnych objawów, ale wiadomo na każdego może działać inaczej. Każda sytuacja ma jakieś plusy i minusy - Ty akurat masz aż dwie babcie chętne do pomocy, to już bardzo dużo.. A mąż może niech zacznie się rozglądać za jakąś inną pracą - może akurat się uda Mój akurat pracę ma dobrą i jest z niej zadowolony- to już będzie taka jego praca do końca:P Ale z racji, że jest na dość wysokim stanowisku to też kosztuje go to dużo stresu i dużo nadgodzin :/ No ale coś za coś.. Ostatnio moja lekarka trochę mnie pocieszyła - powiedziała mi, że mam za bardzo nie wybiegać myślami w przyszłość, mam się skupić na najblizszych trzech miesiącach, spac tyle ile mi się podoba, robić to na co mam ochotę, abyśmy spedzali duzo czasu razem, wyjezdzali itp, bo to juz ostatnie takie chwile we dwoje.. A pozniej to juz nie bedzie czasu na myslenie, bedziemy funkcjonowac zadaniowo hehe, ale że wszystko sie da ogarnąć, ona przy dziecku zrobiła 4 dodatkowe fakultety, no i pracuje bardzo duzo. A no i o finanse też się boję:/

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Co do słodyczy - ja nie jadłam ich przez kilka dobrych lat, a teraz jem prawie codziennie:/ Pocieszam się tym, że mam silną wolę więc po ciąży jakoś wrócę do starej wagi.. Zastanawiam się, czy nie zacząć chodzić na siłownię, żeby pojezdzić sobie na rowerku stacjonarnym - to jest bezpieczne w ciąży, a ja przed ciążą dużo ćwiczyłam, a od kiedy jestem w ciąży to w ogóle, lekarze mi zabraniali :/ Zastanawiam się też nad fitnessem dla ciężarnych - jest u nas 2 razy w tyg. A Wy teraz uprawiacie jakiś sport?
Ja w medycznej. I mysle, ze bede 6-12 miesiecy na urlopie, raczej rok, bo tak mi sie kalkuluje bardziej. A Ty?
Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Spokojnie to normalny przyrost wagi

Tez jestem cała owłosiona na brzuchu. Ostatnio śmiałam się ze niedługo będę musiała szczotką brzuch czesać
Wypadną, bo to od hormonow ciążowych

Jeśli godzi o cło z USA to jest pobierany losowo od paczek o wartości przekraczającej 150€. Jedynie inaczej jest jeśli wysyłane są jako prezent albo od osób prywatnych.

Mozna

Widze ze nie tylko ja miałam takie problemy w tym roku

No weź, nie bądź okrutna

To samo pomyślałam
O dzieki za informacje. Jest szansa, ze jednak sie nie zdecydujemy na tamten ktory jest w USA duzo tanszy, na pewno duzo latwiej ogarnac w Polsce.
Cytat:
Napisane przez neesanek Pokaż wiadomość
Dzisiaj byliśmy w galerii handlowej w poszukiwaniu stroju na zabawę karnawałową w żłobku. W wypożyczalni mieli stroje od 98 więc by w nich tonęła. Ostatecznie stanęło na latach 20. Kupiłam sukienkę cena 30zł.
Ale swietny stroj ekstra, naprawde, sama bym sie tak mogla przebrac
Cytat:

Dzieki

pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 21:15   #4032
aankaa092
Zakorzenienie

Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Cytat:

Co do piersi to wiem, ale niestety nie bardzo mam wybór jak mi się z nich leje, to muszę myć
Co do 2 to ja nie chce unieruchamiać dziecka. Może raz na jakiś czas
Cytat:
Ja w medycznej. I mysle, ze bede 6-12 miesiecy na urlopie, raczej rok, bo tak mi sie kalkuluje bardziej. A Ty? O dzieki za informacje. Jest szansa, ze jednak sie nie zdecydujemy na tamten ktory jest w USA duzo tanszy, na pewno duzo latwiej ogarnac w Polsce.Ale swietny stroj ekstra, naprawde, sama bym sie tak mogla przebrac Dzieki

Szczególnie, że VAT+cło jest bardzo wysokie. Ja płaciłam Ponad 1/4 ceny paczki VAT+cło. Masakra!

Byłam w ciucholandzie dziś z mamą i kupilysmy pare ubranek dla małej i syna bratowej ale zdjęcia pokaże dopiero jak wyschną i je wyprasuje

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2018-02-03, 21:21   #4033
neesanek
Rozeznanie

Cytat:
Ja w medycznej. I mysle, ze bede 6-12 miesiecy na urlopie, raczej rok, bo tak mi sie kalkuluje bardziej. A Ty? O dzieki za informacje. Jest szansa, ze jednak sie nie zdecydujemy na tamten ktory jest w USA duzo tanszy, na pewno duzo latwiej ogarnac w Polsce.Ale swietny stroj ekstra, naprawde, sama bym sie tak mogla przebrac Dzieki

Dzięki opaska jest z panieńskiego koleżanki.
neesanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 21:28   #4034
Bella__88
Raczkowanie

Cytat:
Ja w medycznej. I mysle, ze bede 6-12 miesiecy na urlopie, raczej rok, bo tak mi sie kalkuluje bardziej. A Ty?

Ja w odzieżowej, jestem projektantką. Na dzień dzisiejszy zakładamy z mężem, że będę na urlopie 12 miesięcy, ale tak się złożyło, że ja będę szukała nowej pracy, więc myślę, że po 6 miesiącach od urodzenia zacznę się za czymś rozglądać i wtedy zaczniemy się też zastanawiać jak logistycznie to wszystko rozwiązać no i co zrobimy z dzieckiem:P Mam nadzieję, że na macierzyńskim uda mi się robić jakieś zlecenia zdalnie dla firmy odzieżowej ( bo z jedną tak współpracuję). No ale życie wszystko zweryfikuje, na razie nie jestem sobie w stanie wyobrazić jak to będzie z dzieckiem:/
A Ty masz pracę w miejscu zamieszkania? Będziesz miała z kim zostawić dziecko?
Bella__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 22:18   #4035
aankaa092
Zakorzenienie

Anastazja mi właśnie pęcherz skopała. Od razu zachciało mi się ostro siku.

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2018-02-03, 22:34   #4036
Natus276
Zakorzenienie

A ja nadal nie czuje kopniakow czasem czuje jakieś bulgotki ale pewności czy to maluch nie mam bo to zazwyczaj wieczorem jak mam wzdety brzuch.

6.09.2014 -
Stary 2018-02-03, 22:37   #4037
misiol
Zadomowienie

Cytat:
Nic nie mówcie o slodyczach
Musze ostro sie ograniczyć bo na poczatku ciazy ladnie sie hamowalam, potem pofolgowalam i juz rownia pochyla

Koleda... wrrr... To sobie wyobraz, ze my tydzien temu stracilismy cala sobote bo ksiadz chodzil od 10.30 i uwaga... nie dotarl do nas! Ja rozumiem ze jestesmy nowi i w sumie od innych domow na naszej ulicy dzielilo go troche, ale kurna skoro chodzi na tej ulicy to lazi po calej. Zwlaszcza ze dwa tygodnie wczesniej byl sasiadow za plotem (sa na rogu i naleza do innej ulicy) i widzial u nas swiatla i na bank byla rozmowa ze juz tu mieszkamy.
No ale nie to nie, kasa zostala w portfelu. Tylko caly dzien zmarnowany. Przestalismy wypatrywac jakos o 16...

Bylismy dzis w dzieciecym na opiece swiatecznej. Znow zapalenie ucha z perforacja
I oczywiście tak sie dzieje zaraz po moim wolnym. Teraz musze kombinowac babcie na ten tydzien antybiotyku...
Gdy my się wprowadziliśmy ponad 6 lat temu, to na ksiedza też długo czekaliśmy, chyba gruba po 21 przyszedł. Okazało się, że w tym samym czasie wprowadzilo się wiele rodzin, a ksiądz naprawdę o tym nie wiedział. Rok wcześniej były prawie puste bloki. Podobno trzeba się zgłosić do parafii po przeprowadzce. A wszyscy stwierdzili, że zapiszą się do parafii właśnie na pierwszej koledzie. My też

Zapalenie ucha... Macie krople do ucha? Nasza strasznie płakała przy zakraplaniu, na szczęście to ponad rok temu było. Jedna z gorszych chorób

Cytat:
Napisane przez neesanek Pokaż wiadomość
Ale super strój! Też muszę jakiś skombinować, pewnie skończy się na tiulowej sukni do ziemi z chińczyka. Przez jakiś czas będzie on pełnił również funkcję piżamy, tak jest z każdą nową sukienką.

Ladyroses pięknie prowadzisz wątek

Ja drugi raz w życiu zobaczyłam 6 z przodu na wadze, pierwszy raz w pierwszej ciąży. I tym samym mam 10 kg na plusie, chyba przoduję w tempie przyrostu.

Zawiechaczarny, ciężka praca za Tobą! 21kg! Po ciąży też dasz radę, zresztą powoli przybierasz. Masz rację, najważniejsze żeby synek był zdrowy.

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Ja smyranie czuję już jakiś czas, ale od wczoraj ruchy są wyraźne. Każda z nas poczuje na pewno
misiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 22:38   #4038
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
Ja juz nigdzie nie wychodzę tz będzie zakupy ogarnial, i jeszcze limit na koncie sobie ustawie bo jak tak dalej będzie to pojdziemy z torbami lupy z lidla...Załącznik 7416661Załącznik 7416666

Cuda Też zastanawiam się nad tą chustą, zwłaszcza że ma dobrą cenę. Czytałam, że fajna do nauki motania, bo ma niską gramaturę. Myślałam wcześniej o zakupie używanej na początek, ale w sumie za te pieniądze na początek to i ta z Lidla powinna się nadać. Jutro chyba po oglądaniu wózków wyskoczymy do Lidla

Cytat:

Dzięki za rady z tym smarowaniem (o otulaniu akurat byłam uświadomiona). Jak ja olejkiem się smaruję, to trochę muszę się wczuć w ten masaż, żeby się dobrze wchłonął. W takim razie sutki będę omijać, a na brzuch spróbuję mniej dawać. Jak nie podziała to najwyżej przerzucę się na jakiś balsam, albo oliwkę w żelu.

W ogóle co myślicie o tym mebelku?
http://allegro.pl/przewijak-dla-niem...141721238.html

brakuje nam miejsca w łazience, a chcę tam małego kąpać i przebierać, bo jest mała i najłatwiej ją ogrzać. Wanienka z Ikei zmieści się na pralce, a przewijaka nie mam gdzie umieścić. Jak kupię zwykły stolik do przewijania czy komodę, to nie mam z kolei gdzie umieścić kosza na brudne ciuszki, a tak posłuży mi za niego ten wysoki kosz pod blatem. Doświadczone mamy, spoko rozwiązanie, czy przekombinowane?
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 22:42   #4039
baniutka
Rozeznanie

Sorry że dopiero teraz ale mam mały zawrót w domu. Dzidzia dobrze przebadana i wszystko w porządku. Pani bardzo dokładnie omawiala każde zdjęcie. Nie to co na zwykłej wizycie. No i bez niespodzianek. zawsze marzyłam o 3 chlopcach. To i będzie 3 chlopiec. Także piszmy na 1 stronie. Imię musimy wymyślić.

baniutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 22:49   #4040
Guerka
Wtajemniczenie

Zawiechaczarny ja tez sie zastanawiałam, ostatnio poczytalam opinie o niej i nie są zle, a jak dziś zobaczyłam cenę to juz sie nie zastanawiałam (teraz jest po 49.99) i od razu wzielam. Bedziemy się nosić z Michaśką

Stary 2018-02-03, 23:02   #4041
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:

Dokładnie
Nam ortopeda też nie polecał owijania ciasno dzidziusia. Poza tym mój synek i tak tego nie lubił.

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Anastazja mi właśnie pęcherz skopała. Od razu zachciało mi się ostro siku.
Moja Ana też

Cytat:
Napisane przez baniutka Pokaż wiadomość
Sorry że dopiero teraz ale mam mały zawrót w domu. Dzidzia dobrze przebadana i wszystko w porządku. Pani bardzo dokładnie omawiala każde zdjęcie. Nie to co na zwykłej wizycie. No i bez niespodzianek. zawsze marzyłam o 3 chlopcach. To i będzie 3 chlopiec. Także piszmy na 1 stronie. Imię musimy wymyślić.

Ale super, gratki
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 23:06   #4042
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
A ja nadal nie czuje kopniakow czasem czuje jakieś bulgotki ale pewności czy to maluch nie mam bo to zazwyczaj wieczorem jak mam wzdety brzuch.

Ale miedzy nami jest ponad 3 tygodnie różnicy ja poczułam pierwsze uderzenia w 1 dniu 21 tygodnia

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:

Gratuluje chłopca i bardzo dobrze ze wszystko z malutkim Ok

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2018-02-03, 23:08   #4043
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bella__88 Pokaż wiadomość
Ja w odzieżowej, jestem projektantką. Na dzień dzisiejszy zakładamy z mężem, że będę na urlopie 12 miesięcy, ale tak się złożyło, że ja będę szukała nowej pracy, więc myślę, że po 6 miesiącach od urodzenia zacznę się za czymś rozglądać i wtedy zaczniemy się też zastanawiać jak logistycznie to wszystko rozwiązać no i co zrobimy z dzieckiem:P Mam nadzieję, że na macierzyńskim uda mi się robić jakieś zlecenia zdalnie dla firmy odzieżowej ( bo z jedną tak współpracuję). No ale życie wszystko zweryfikuje, na razie nie jestem sobie w stanie wyobrazić jak to będzie z dzieckiem:/
A Ty masz pracę w miejscu zamieszkania? Będziesz miała z kim zostawić dziecko?
Mam pracę w miejscu zamieszkania, ktora kontynuuje po wychowawczym. Z zostawieniem gorzej - zlobek lub niania. Jeszcze nie wiem ktora opcje wybiore, ale jakos bedzie trzeba dac rade. To czego sie boje to to, ze dziecko czesto choruje i co ja wtedy zrobie jak bedzie musialo siedziec tydzien w domu? No chyba, ze niania, ale ciezko znalezc kogos zaufanego i jeszcze nie wydac na to 1.5 pensji. Znajomi teraz szukaja i jest ciezko.
Cytat:

Gratulacje! Ale chlopakow bedziesz miala

pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 23:08   #4044
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość

Moja Ana też
A to niegrzeczniuchy jakie

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2018-02-03, 23:10   #4045
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale fajnie Gratulacje

Stary 2018-02-03, 23:15   #4046
AFB
Raczkowanie

Ja planuje owijać przynajmniej na początku.

Temat wózków u Was pełną parą, u mnie rodzice wymyślili, że do wielkanocy mamy im dać znać jaki chcemy i zajączek przyniesie Myślimy nad Mutsy Evo Nomad albo Anex Cross ale najpierw trzeba obmacać w sklepie.

Wogóle u nas taki przewrót w życiu ostatnio. Jak wiecie mój mąż jest szwedem, mieszkamy w Polsce. Nie znał swojego biologicznego ojca (anglika) , tzn miał jego dane, odnalazł swoich braci na fb i odezwał się do jednego z nich jak skończył 18 lat (2 tyg temu). Okazało się, że ojciec o nim myślał całe życie tylko nie wiedział jak się odezwać i czy jeszcze bardziej go nie skrzywdzi. Chce utrzymaćâ˜☠kontakt i być dziadkiem dla naszej córki. Także moja córka będzie miała 3 babcie i 3 dziadków, z Polski, Anglii i Szwecji. Także będzie musiała być 3 języczna, żeby się ze wszystkimi dziadkami dogadać <3

Co do ruchów, nie czuję :< ale to dopiero 18t+4d

Edytowane przez AFB
Czas edycji: 2018-02-03 o 23:16
AFB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-03, 23:30   #4047
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AFB Pokaż wiadomość
Ja planuje owijać przynajmniej na początku.

Temat wózków u Was pełną parą, u mnie rodzice wymyślili, że do wielkanocy mamy im dać znać jaki chcemy i zajączek przyniesie Myślimy nad Mutsy Evo Nomad albo Anex Cross ale najpierw trzeba obmacać w sklepie.

Wogóle u nas taki przewrót w życiu ostatnio. Jak wiecie mój mąż jest szwedem, mieszkamy w Polsce. Nie znaÅ‚ swojego biologicznego ojca (anglika) , tzn miaÅ‚ jego dane, odnalazÅ‚ swoich braci na fb i odezwaÅ‚ siÄ™ do jednego z nich jak skoÅ„czyÅ‚ 18 lat (2 tyg temu). OkazaÅ‚o siÄ™, że ojciec o nim myÅ›laÅ‚ caÅ‚e życie tylko nie wiedziaÅ‚ jak siÄ™ odezwać i czy jeszcze bardziej go nie skrzywdzi. Chce utrzymaćâ˜â˜☠kontakt i być dziadkiem dla naszej córki. Także moja córka bÄ™dzie miaÅ‚a 3 babcie i 3 dziadków, z Polski, Anglii i Szwecji. Także bÄ™dzie musiaÅ‚a być 3 jÄ™zyczna, żeby siÄ™ ze wszystkimi dziadkami dogadać <3

Co do ruchów, nie czuję :< ale to dopiero 18t+4d
Nam tez teściowie tak powiedzieli, ale jako ze bierzemy wozek od siostry TZ, to powiedzieli, ze dadza na łóżeczko

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2018-02-03, 23:40   #4048
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
No i byliśmy w tych bobowózkach.

info dla Anniki są tam dwa modele wózków bliźniaczych, jakbyś sobie chciała obczaić

A ogólnie to znów wymiękam po wizycie w tym sklepie naszymi faworytami są anex sport i baby design lupo/husky (bez różnicy w zasadzie).
Jestem już kompletnie zdezorientowana, haha.
Na plus anexa są: odrobinkę niższa waga (w zasadzie pewnie nieodczuwalnie), materacyk z kokosem, moskitiera w zestawie
na plus baby design są: całkiem składana na płasko gondola, fajniejsze kolory (bardziej stonowane), super mocno rozkładane daszki, więcej zakamarków do chowania i lepsza torba.

Dramat
Bierz baby design Lupo lub husky mam Lupo i kocham między tymi to tylko kwesfia kolorystyki i innej torby

Dziewczyny od kilku dni mam pewną dolegliwość z okazji ciazy i nie wiem jak sobie pomóc.
Mianowicie przy schylaniu gdy się chce wyprostować albo usiąść po turecku łapie mnie taki jakby ucisk/nerwobol w prawym pośladku. Nie wiem co to, w pierwszej ciazy tego nie miałam. Czy któraś Pani też na coś takiego cierpi? Nie wiem czy iść szybciej na wizytę czy czekać :/

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Aaa i dzisiaj poczułam takie nieśmiałe trzykrotne pukanie od środka

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 00:53   #4049
natinatka
Raczkowanie

Dobry wieczór Mam męża na noc, nastrój się nieco poprawił - dziś w końcu lepiej Tylko Ola coś mało aktywna i oczywiście czerwona lampka gdzieś tam w głowie świeci... Wiem, panikuję
Piekliśmy dziś z TŻem paszteciki On uwielbia, moja mama też się zajada więc od czasu do czasu produkuję większą porcję - z mięsem, z pieczarkami, a jak zostaje ciasto to jeszcze dorabiam na słodko, z nutellą albo marmoladą. Mniam!

baniutka gratuluję udanej wizyty i trzeciego chłopca, super że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez pacia91
Mam dwie pary tych rajstop z Lidla i też uważam, że są fajne pomimo tego, że najmniejszy rozmiar jest na mnie trochę za duży w brzuchu.

Witam się wcześnie w sobotni poranek zaraz ruszamy w góry
Też mam dwie pary, to był świetny zakup! Faktycznie na mnie też trochę luźne, ale mega wygodne
Udanej wyprawy

Cytat:
Napisane przez aaby
Niestety wiem co czujesz Z reszta pisalam Wam ostatnio...

Bylismy dzis w dzieciecym na opiece swiatecznej. Znow zapalenie ucha z perforacja
I oczywiście tak sie dzieje zaraz po moim wolnym. Teraz musze kombinowac babcie na ten tydzien antybiotyku...
To możemy przybić sobie piątkę... Kurczę, paskudnie Oby tylko jak najszybciej minęło.

Cytat:
Napisane przez Bella__88
Współczuję depresji. Generalnie ja też ciągle mam jakieś powody, albo problemy faktyczne albo na siłę wyszukane. Nie cierpię w sobie tego że nawet jak jest dobrze to myślę że zbyt dobrze i za chwilę coś złego się stanie... Całe szczęście, że mam wyrozumiałego i cierpliwego faceta, który bardzo mnie w tym wszystkim wspiera i stara się rozwiewać wszelkie paskudne myśli. Też myślę o mojej przyszłości zawodowej, doświadczenia w swojej branży praktycznie nie mam, staram się ciągle dokształcać, ale kto będzie chciał zatrudnić osobę niedoświadczoną... Jak się okaże, że będę musiała dłużej zostać z dzieckiem a z czasem pojawi się drugie to marnie widzę pracę w zawodzie, będzie trzeba szukać czegokolwiek żeby nie płaszczyć tyłka w domu. Co do Euthyroxu to nie wiem, może zmyślam, ale słyszałam wiele opinii, że może wpływać faktycznie na samopoczucie psychiczne. W sumie wiele złego się mówi o Euthyroxie i nie ukrywam że bardzo bałam się zacząć go łykać, ale póki co N50 znoszę na prawdę świetnie, pomijam zły nastrój bo nie wiem czy to faktycznie od tego.
Tak, te dwie babcie do pomocy są dużym plusem w tym wszystkim. Jeśli chodzi o pracę męża to sprawa jest trochę skomplikowana. Kilka lat temu jak się tam zatrudniał szukał czegokolwiek, ze względu na kiepską sytuację finansową musiał jak najszybciej znaleźć pracę. Trafiła mu się taka i od tamtej pory tam tkwi. Próbował wiele razy w swojej branży, no ale cóż - zawsze znalazł się ktoś lepszy na dane stanowisko. Jak zaszłam w ciążę to doszedł do wniosku, że boi się na razie szukać czegoś innego - tu ma pewną pracę i pewne pieniądze. Umowę ma póki co do końca tego roku i namawiam go, żeby czegoś szukał, ale też nie chcę naciskać bo rozumiem, że boi się kombinować z pracą. Może jeszcze mu się poszczęści, wciąż w to wierzę Rozumiem, takie wady pracy na wysokim stanowisku. Wiem, wiem, trzeba się cieszyć tym co jest, ale jak się jest takim czarnowidzem to nie jest lekko Ale właśnie podnoszące na duchu są takie historie i osoby, które godzą pracę i rozwój z byciem rodzicem Moja przyjaciółka po urodzeniu dziecka (sierpień) stwierdziła, że nie chce brać dziekanki na uczelni bo potem nie będzie chciało się jej kończyć studiów. I tak mając maleńkie dziecko, w dodatku dość trudne bo był bardzo niespokojny, dużo płakał, cierpiał na kolki itd., a męża w ciągłych delegacjach więc praktycznie synek był tylko na jej głowie że tak brzydko powiem, udało jej się chodzić na zajęcia, zdawać egzaminy w pierwszych terminach, ogarnąć praktyki aktualne i zaległe (w ciąży musiała odpuścić), napisać pracę i obronić licencjat, a potem jeszcze dostać się na studia magisterskie... Zawsze mogła liczyć na pomoc babć, siostry, szwagrów, moją, ale tyle ogarnąć na raz... Ja nie wiem czy bym się gdzieś po drodze nie poddała, podziwiałam ją i nadal podziwiam za to co zrobiła.

Sportów żadnych nie uprawiam, zbyt wielkiego lenia mam w tej ciąży. Mam nadzieję, że jak już urodzę to będę mieć na tyle motywacji żeby wziąć się za siebie

Te sny ciążowe są niezłe Mnie się śniło ostatnio że zamknęli mnie w więzieniu, nie miałam jeszcze takiej specjalnej karty więziennej więc nie chcieli mnie wpuścić do toalety

Co do wagi to ja się ograniczam tylko do ważenia na wizytach u gin, nie sprawdzam w domu ile mi przybyło żeby nie psuć sobie już całkiem nastroju Ale 7 z przodu już kiedyś wskoczyła, mam obawy że przy kolejnej wizycie niebezpiecznie zbliżę się do 80.

ladyroses ja też popieram Twoją kandydaturę do prowadzenia kolejnego wątku

Mój TŻ też z gatunku facetów prawie niepijących. Od czasu do czasu piwko wypije, cydru albo wina łyknie, drinka też się napije od wielkiego dzwonu przy jakiejś okazji. Ale nigdy w wielkich ilościach, prędzej mi czasem drink uderzył do głowy

Oj kolęda... Nic nie mam przeciwko, ale fakt że to wypatrywanie księdza bywa męczące. Na szczęście mieszkamy na trzecim piętrze w 11-piętrowym bloku i z reguły ksiądz zaczyna od parteru więc u nas jest zwykle po 2 godzinach, ale to zerkanie co chwilę przez wizjera czy już wyszedł od sąsiada... Jak dla mnie wystarczyłaby kolęda raz na 4 lata, albo chociaż co drugi rok

aaby dzięki za dobre rady! O tym masowaniu coś mi się obiło o uszy, ale jeśli chodzi o otulanie dziecka to już głupia jestem. Nie chciałam tego takiego zasuwanego otulacza bo to dla mnie straszne jak dziecko wygląda w tym jak tortilla, ale co z owijaniem w taki luźny kokonik np. pieluchą czy kocykiem? To też jest aż tak szkodliwe dla dziecka?

AFB niezła historia, córka będzie mieć wesoło z taki zastępem babć i dziadków

asiaczek87 to pewnie nie to samo, ale mnie też łapią czasem takie dziwne bóle i postrzykiwania, od pośladka, czasem już od krzyża, promieniuje mi do nogi, zwłaszcza jak się poschylam albo więcej chodzę/stoję. Raz mnie tak złapało i trzymało przez kilka godzin, przestraszyłam się że mnie dopadła rwa kulszowa, na szczęście w końcu przeszło. Generalnie mnie teraz ciągle coś strzyka więc zbytnio się tym nie przejmuję, ale jeśli Cię to bardzo martwi to lepiej skonsultować się z lekarzem dla swojego spokoju
natinatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-04, 05:22   #4050
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Witam się o tej barbarzynskiej godzinie w 21tc. Z tej okazji zalaczyla mi się bezsenność. Prawie nie spałem w nocy bo mi jelita dokuczaly. Będę musiała znowu w dzień odsypiac
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości