|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Calineczka - fajny ten wozek. Oglądając ostatni obrazek dopiero wpadłam na to, ze zeby wpiąć fotelik samochodowy do naszego wózka nie muszę odpisać spacerówki... byliśmy w piątek z Klaudią w Decathlonie i włożyliśmy fotelik do wózka sklepowego. Mogłam wziąć jednak nasz wozek.
Mała! Moim zdaniem nosidło, ale czy mam racje przekonam sie jak przyjdzie. Opaska z poduszką? Ciekawe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4142 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry😊
Cashmere brawa dla Przemka 😉 Moja sasiadka ma tule jest piękna 😍 Xzora biedna Klaudia tak się poobija 😣 Nela zaliczyła kilka zderzeń że ścianą przy okazji przewrotow ale jest dzielna nigdy nie płacze 🙈 Fajnie że Cię zainspirowałam do porządków w garderobie 🙃 a Ty mnie do ćwiczeń i rezygnacji ze słodyczy. Wczoraj co prawda zgrzeszylam ciastem u mamy ale nie jadam balonikow i czekolad a to u mnie wyczyn 😁 No i nie wiem czy nie kupię tego nosidla z alie... Jeszcze walczę ze sobą bo nie wiem czy jest sens. N w chuscie nie była noszona na spacery mam wózek... Nie wiem co robić. Cena lepsza niż nawet używane zafira. Opinie na grupach mają super. Mała u nas pobudek mniej trochę. I łatwiej odłożyć do łóżeczka bo się tak nie wybudza. Ale i tak większość nocy śpi z nami. No i mniej to znaczy nie co godzinę a co 2,5. Pestycyda zdrówka 😚 jabłko widać smakowało 🤣 Emmos co u Was? Jak Ami? Silni zdrówka dla Was 😚 Devileek, Calineczka fajnie że udało się kupić nosidla i to w promocji 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Widzieliście to ? IMG_1517818483.569673.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dtp ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora
Lub takie coś... Screenshot_20180205-092523.png Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4147 |
|
Wtajemniczenie
|
Cashmere brawa dla Przemka!!
Xzora biedna Klaudia poobija się maleństwo...Calineczka jak sobie radzi Twój maluszek z kawałkami? Ja wczoraj miałam zawał, bo N odgryzał sobie kawałki marchewki i za każdym miał odruch wymiotny. Musiałam wrócić do książki Bobas lubi... i się uspokoić. Dzisiaj pierwszy raz podam mu coś sama (chcę dać ziemniaka) mam nadzieję że mnie to nie przerośnie. Tż w ogóle się nie stresował. Tłumaczę sobie że prędzej czy później i tak by dostał kawałki i musiałby sobie z nimi poradzić, więc lepiej żeby od razu się nauczył. A kaszkę możesz dać bardziej płynną z doidy. My na szczęście nie dostaliśmy żadnej z tych wycofanych szczepionek. Wczoraj N miał 2 drzemki po 1,5h i jedną 1h A marchewki zjadł dużo. Nawet jak brudne bąki ma to marchewka wychodzi brokuł tak mu nie smakował. No i chrupki kukurydziane to jego smak. Dałam mu 2 i mówię koniec, a on się wygina i rączki do paczki wyciąga ![]() Dawałyście dzieciom kiwi? Kupiłam w biedrze bio kiwi i się zastanawiam czy Młody to zje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jedna jeśli dobrze rozczytalamIMG_1517819639.062616.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Ta jasne na pewno nie podali ... Może zaostrzenie tego azs po tych pieprzonych szczepionkach ... IMG_1517820411.076443.jpg
|
|
#4152 |
|
MerDer 4ever
|
No to ale dali tamta listę a tu co innego jest. To jak w końcu?
|
|
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czytam na mama że chodzi o złe przechowywanie w lodówkach nie było ciągłości. Ale nie koniecznie wszystkie z danej serii może dotyczyć to kilku ośrodków zdrowia
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra znowu coś!
Muszę sprawdzić co Hugo dostał. Ehhh jak by mało było kontrowersji z tymi szczepieniami.. Odpalilismy spacerówke, gondola już ciasna na mojego sumka ![]() Fajnie zabudowana i głęboka, no i ma na płasko więc super. IMG_20180205_100656.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4155 |
|
Zadomowienie
|
Tak. Ale to chyba faktycznie chodzi o konkretne apteki i przychodnie więc ja jestem spokojna. Czekam na konferencję zobaczymy co będą mówić w tym temacie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
Padlam z tymi szczepionkami! U nas 3 podane z tych serii. Skąd macie ta listę?Na GIF nie mogę znaleźć. Chyba zadzwonię do apteki, przychodni, sama nie wiem...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4157 | ||||
|
Zadomowienie
|
Super, to podobnie
![]() Ja myślałam o tuli bo tak o niej głośno, ale ta Kavka też ma super opinie. I kolorystyka mi jakoś bardziej pasuje. Cytat:
WPisałam i wszedł ![]() Jakby co to u jednej doradczyni u mnie są testy tego nosidła i jest 15% znizki dla testujących. Mała mój (odpukać!) ostatnio w nocy trochę lepiej. Z 3 godziny prześpi. Ale za to rano wcześniej wstaje ![]() I w dzień kiepsko Niby zasypia 3-4 razy, ale na pół godziny i tylko przy cycu albo w wózku Nie wiem czemu on tak mało snu potrzebuje... Kilka miesięcy starsze dzieci znajomych mają w dzień drzemki po 2-3 godziny, a jemu się w sumie tyle nie uzbiera ![]() Wolałabym 2 dłuższe, niż 3-4 takie, na których ledwo coś zdążę zjeść. Cytat:
Cytat:
![]() Nadzieja w tym, że nie całe serie były wadliwe... Cytat:
A potem czekaliśmy i ładnie nauczyl się wypluwać A dzisiaj pierwszy raz dałam coś w bujaku TL (banan) i to nie na moje nerwy Z kaszką tak spóbuję Kupię chyba też mannę (nigdy nie gotowałam...) bo ją można ugotować na gęsto i kroić podobno. Kiwi jeszcze nie dawałam bo dopiero dzisiaj dostał owoca. Edytowane przez calineczka3 Czas edycji: 2018-02-05 o 11:25 |
||||
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
JON na kiwi to chyba jeszcze za wcześnie. Przynajmniej ja bym jeszcze nie dawała.
CAROLLES Ma być jakaś konferencja nt.tych szczepionek? ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Muszę w końcu wyciągnąć Przemka doidy! Spróbuję dac mu z tego rzadkiej kaszki. ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Któraś z Was nie stosuje BLW? Tylko ja karmię łyżeczką? :P
|
#4159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mój nie wypluwa tylko połyka ale aż takich dużych tych kawałków żeby mu stanęły to nie miał. W ogóle ta marchewka mu zasmakowała.Dzisiejszy ziemniak poszedł nam znakomicie, bo z większości zrobił puree ![]() Ja stwierdziłam że na kolanach moich ma o wiele lepszą pozycję niż w krzesełku i nawet sama na kolanach karmię. Cashmere dzięki! Chyba sporo mam karmi łyżeczką ![]() 20180205_113933.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4160 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Tak moja spacerowka rozklada sie na plasko. Ale wiecoe jak to w gondoli, zabudowane, cieplo, nie wieje ![]() Cytat:
No ale za chwile nie bede miala opcji, bedzie trzeba sie przesiąść. W sumie i tak wole spacery w chuscie. Wozek to tylko na trwningi w parku Cytat:
Cytat:
![]() Ale dlaczego od razu gastro mieliby Ci robic? Jest tyle innych badan np. z krwi ze napewno znajdziecie przyczyne wczesniej. Alergie często są spowodowane pasożytami, badalas sie w tym kierunku? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas jakies krzyki od rana. Najedzony, czysty, wyprzytulany a drze sie jakbym mu krzywde jakas robila. Nie wiem czy zęby czy o co chodzi.. lezymy na kanapie i sie karmimy. Chce dzis upiec biszkopty. W skladzie jajka i mąka ziemniaczana - moze mlkdemu tez dam sprobowac? Popoludniu do groty solnej. Śnieg u nas pada od wczoraj caly czas prawie. Czeka mnie odśniezanie auta, mimo ze rano mąż zrzucil mi juz wiekszosc sniegu
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
Zadzwoniłam do GIF w Lodzi, w moim woj. żadne szczepionki nie zostały wycofane.
Cashmere ja karmie łyżeczką ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4162 |
|
MerDer 4ever
|
Ja różnie. Staram sie na początku dać mu w kawałku ale jak sobie nie radzi albo jak zostaja za małe kawałki to podaje łyżeczka :p
|
|
|
|
#4163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Ja bym pisała do nich zeby mieć na piśmie że tak faktycznie jest... nie wierze na słowo nikomu jak chodzi o takie rzeczy
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też staram się dawać kawalki i do raczki ale np. Jabłko wolę mu zetrzeć bo ostatnio odgryzł i się krztusil więc wolałam nie ryzykować ...
Minini co do noszenia to gdybym miała więcej siły to bym wybrała chustę bo o wiele bardziej mi się ta forma podoba ale serio nie daje rady i ja jestem zła i Julian ktory się wije na wszystkie strony Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czego to ludzie nie wymyślą ![]() Cytat:
Dzięki Ami zakaszle ze 2 razy na dzień, więc jest duża poprawa. Niestety w nocy nadal wybudza się z płaczem, z tym że po chwili na rękach usypia na nowo. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#4166 |
|
Wtajemniczenie
|
Co za masakra z tymi szczepionkami!!! Nóż się w kieszeni otwiera :/ Mam nadzieję, że apteki, które sprzedawały źle przechowywane szczepionki i lekarze którzy świadomie je podawali poniosą odpowiedzialność karną! Gdybym dowiedziała się, że w moim luxmedzie były nieprawidłowości sama bym ich podała do sądu, mimo że i tak mają być zarzuty prokuraturskie
Sprawa dotyczy ponoć głównie województwa lubuskiego... W Lublinie niby nie stwierdzono nieprawidłowości...https://radio.lublin.pl/news/woj-lub...we-szczepionki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- U nas w nocy dramat w domu, po północy już dzwonilismy do szpitala bo Lila mimo leku przeciwbolowego wyła że ją ucho boli, mieliśmy jechać do nocnej pomocy lekarskiej, która jest w szpitalu, ale jak dzwonilismy Lili udało się zasnąć i do rana jakoś dotrwalismy, rano znów przeciwbólowy i czeka na wizytę u lekarza. Teraz jej samopoczucie ok. Łucja rzęzi oddychając, wciąż ma kaszel i katar p! Próbujemy jej znaleźć dziś jakieś miejsce w wizycie prywatnej bo na NFZ dopiero w środę w luxmedzie coś jest (są zapisane do różnych przychodni) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4167 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jablko sprobuj mu dać całe okrągłe, tylko obrane ze skorki z wykrojonym ogonkiem. Nie odgryzie wiekszego kawalka bo nie otworzy na tyle mocno buzi, bedzie tylko ścierał zębami czy dziąsłami po troszku Cytat:
Mlody śpi od godziny prawie. Zdażylam posprzątac troche ale juz biszkoptow nie zdąże zrobic bo do groty na 15sta bym sie nir wyrobila
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
SIIL jeju biedna malutka!
obys się szybko dostała do lekarza i jej pomogli
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Sili biedactwo
zdrówka Wplacilam zaliczkę na sesję plenerowa z Julkiem na czerwiec lipiec, koło roczku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

poobija się maleństwo...
brokuł tak mu nie smakował. No i chrupki kukurydziane to jego smak. Dałam mu 2 i mówię koniec, a on się wygina i rączki do paczki wyciąga 

WPisałam i wszedł 

Nela zaliczyła kilka zderzeń że ścianą przy okazji przewrotow ale jest dzielna nigdy nie płacze
a Ty mnie do ćwiczeń i rezygnacji ze słodyczy. Wczoraj co prawda zgrzeszylam ciastem u mamy ale nie jadam balonikow i czekolad a to u mnie wyczyn
jabłko widać smakowało 🤣
Ami zakaszle ze 2 razy na dzień, więc jest duża poprawa. Niestety w nocy nadal wybudza się z płaczem, z tym że po chwili na rękach usypia na nowo.
Sprawa dotyczy ponoć głównie województwa lubuskiego... W Lublinie niby nie stwierdzono nieprawidłowości...
zdrówka