|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
piercing ŁÓDŹ!!
chcialabym sie zapytac czy slyszal ktos moze o studiu ZOOL w Łodzi na ul.Piotrkowskiej... w srode mam zamiar jechac sobie przebiac jezyk... czy byl juz ktos w tym studio? prosze bardzo o odpowiedzi
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
调解人
|
Dot.: piercing ŁÓDŹ!!
Nie ma obaw- studio w 100% profesjonalne, czyste, fachowa obsługa
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
no słyszałam, że jest to dobry salon, ale nie wiecie może, czy ten papierek od rodziców, jak jest się niepełnoletnim trzeba mieć? :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
wlasnie jak to jest z przebijaniem jezyka w tym studio jak nmie ma sie ukonczonego 18 lat>?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Słyszałam bardzo dobre opinie o tym studiu. Jeśli jest tak profesjonalne jak mówią, na pewno trzeba mieć papierek od rodziców, gdy się jest niepełnoletnim. Profesjonalne salony, którym można zaufać, nie przekłuwają osób niepełnoletnich bez zgody prawnych opiekunów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Czy to jest na Piotrkowskiej 33,czy daaaalej w "bramie"?Usciślij,bo nie pamietam nazwy,a w jednym byłam,a drugiegi nie polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
No i tu pojawia się problem, gdyż nie znam tak dokładnej lokalizacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Już wiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
A ja mam właśnie takie pytanie... Ile kosztuje przebicie języka(zarówno bez kolczyka jak i ze swoim własnym) w studiu Zool, Od zmierzchu do świtu czy też innych łódzkich studiach? Zamierzam się wybrać do Łodzi w celu zrobienia dziury w języku, a że ja nie z Łodzi, to muszę wcześniej się w gotówkę zaopatrzyć i nie wiem jak dużo potrzeba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Jesli chodzi o ZOLA to macie racje pelna profesjonalka jesli chodzi o sterylnosc nic wiecej. Jesli tak bardzo zachwalacie to studio to niby czemu przebili pepek krzywo? Poza tym wszyscy mysla ze im drozej tym lepiej pewnie. Ja bylam w "od zmierzchu do switu" i powiem ze przynajmniej tam jest mila atmosfera i dobrzy piercerzy. Moj znajomy poszedl kiedys do ZOLA na przebicie brwi. Koles tak dobrze mu przebil ze kumpel nie dosc ze krzywo to jeszcze mial chirurgicznie podciagana brew bo mu opadla. Widac piercer trafil w nerw... tak to sie nazywa profesjonalna robota....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast to co przeżył twój kolega to koszmar na jawie. Niestety idąc do studia trzeba być przygotowanym na najczarniejszy scenariusz i dopiero po wzięciu go pod uwagę siadać na fotelu. Każdy kolczyk niesie za sobą ryzyko, a korzystając z usług profesjonalisty możemy je tylko zminimalizować. ![]() Kiedy ten kolega przebijał brew, bo ja swoją ostatni wizytę w Zolu złożyłam cztery lata temu, może teraz ktoś nowy robi dziurki... ![]() BTW Od roku przymierzam się do wyjęcia kolczyka i jakoś nie potrafię. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Jak ja lubię sobie sama na pytania odpowiadać... Zrobiłam sobie kolczyk w języku, w ZOOLu. Wszystko zrobione bardzo dobrze, równo, bez zakażenia czy tam trafiania w nerw blablabla Tak jak ktoś tam napisał, każdemu zdarzają się pomyłki, a człowiek, który sie decyduje na kolczyk powinien mieć świadomość, że nie ma ludzi nieomylnych. Zapłaciłam 130zł, ale przynajmniej uważam, że warto było.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
jeśli już miałabym polecać jakieś studio to "Od świtu do zmierzchu", gdzie pobierałam nauki, ale...
właśnie wkroczyłam na nową drogę kariery zawodowej - przekłuwanie serdecznie zapraszam wszystkich zainteresowanych. Przekłuwam w domu, sterylnie i tanio, zapewniam sterylne kolczyki Wszystko poza intymnymi i na razie mikrodermalami... Osoby poniżej 18 r.ż. tylko za zgodą rodziców. Ceny i terminy do negocjacji (od 30zł za płatek ucha, przez 40-50zł za wszystko inne, do 70zł za przekłucia powierzchniowe) tel 603 55 03 77 gg 1176366 zapraszam i pozdrawiam Basia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
czym Ci ucho przekłuwali?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Pewnie pistoletem, jeśli to był płatek ucha, a jeśli nie to wenflonem
![]() Disco Inferno jak idzie domowy biznes ? ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, czy najlepiej przebic ucho-na najzwyklejszy kolczyk? Przebijałam córce 2 lata temu u kosmetyczki-oczywiście pistoletem i stwierdzam,że ta metoda to absolutna porażka! Ucho paprało sie strasznie,przez te ślimaczki z tyłu nie było w ogóle dojścia,żeby przemywać dziurkę. W ogóle moim zdanie wkręty nie nadaja się do przebijania.Poza tym,moja córka(teraz ma 9 lat) ma dość grube ucho w tym miejscu(tak powiedzioała kosmetyczka) i mimo wybrania najdłuższego wkręta-były po prostu za krótkie-w ogóle nie było możliwości przesowania kolczyka).Co mam zrobić-gdzie jej przebić? Mi przebijała (i całej rodzinie) moja ciocia-zwykłym kolczykiem (nie wkręcikiem),kupowałysmy srebrne,ostrzyło sie pilniczkiem i od razu przebijanie kolczykiem.Macie lepsze pomysły?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
jeśli już kłuć to polecam udac sie do profesjonalnego salonu piercingu-ucho zostanie przekłute sterylna igłą i zostanie założony kolczyk dopasowany do grubości płatka ucha- labret(maja długosci od 5 mm do ponad 14mm)
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedź miss venflon
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
tak wyglada-ta stopka bedzie z tyłu ucha-a zakręcana kulka z zewnątrz-jesli dobierze sie odpowiednio długość to zostaje luz na pielegnację -sa w różnych grubościach -polecałabym 1,2 mm i kulke o średnicy 3 mm-po pełnym wygojeniu bedzie mozna nosić kazdy inny typ kolczyka
![]() |
#22 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() póki co skupiam się na pracy w studio, ale jeśli ktoś jest chętny na prywatne spotkanie, to służę czasem, uwagą i pomocą ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
tylko pozornie jest to więcej cierpienia. Po pierwsze dlatego, że przekłucie igłą nie masakruje tkanki, tak jak przekłuwanie zaostrzonym kolczykiem lub pistoletem. A po drugie dlatego, że zabieg nie wygląda tak, że najpierw wkłada się igłę, potem ją wyjmuje, a potem wkłada kolczyk... ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- i jeszcze mały update: zakładam już mikrodermale i niektórych przekłuć intymnych również mogę się podjać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Dziewczyny za informacje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
a czy ciocia jest w stanie przekłuć uszy w sposób sterylny? ma wysterylizowane w autoklawie narzędzia i kolczyk? jednorazowe rękawiczki chirurgiczne? Jeśli nie to nie radziłabym. Tylko autoklaw daje bezpieczeństwo. Każde inne przekłucie może się skończyć zainstalowaniem jakiegoś paskudnego wirusa np. żółtaczki typu C.
Na zdrowiu się nie oszczędza... Nie bardzo też rozumiem dlaczego studio nie jest miejscem dla 9-latki... a co do pielęgnacji, to należy zaopatrzyć się w płyn octenisept i przemywać nim miejsce przekłucia 2-3 razy dziennie. Należy także pamiętać, że przez cały okres gojenia trzeba unikać kąpieli w morzach jeziorach i basenach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet "najbardziej przekonane do kolczyków" "chcące je ponad wszystko na świecie" dzieci po pierwszym uchu zmieniaja się w małe potwory-płaczące , krzyczące ,że nie chcą, odsuwające się ,wierzgające...ja dziiekuje za taka prace(szczezre to sie dziwie paniom z pistolecikami jak nieczule potrafia byc strzelając do dzieciaków ![]() jestem zdania ,że mozna w pewnym wieku świadomie samemu decydowac
![]() |
![]() |
#26 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
szkoda tylko, że nie można go wysterylizować... :/
no chyba, że używa się jednorazowego + jałowe chirurgiczne rękawiczki + kolczyk wysterylizowany w autoklawie... wtedy może i się spawdza w przekłuciu płatka ucha... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Wątek stary jak świat - podbijam.
Chciałabym zrobić sobie tragusa we wrześniu. Rozważam 3 studia: Judyta (podejrzanie tanie), Zool i Od świtu do zmierzchu. Cena nie ma dla mnie znaczenia. Wszystkie 3 salony mają dobrą opinię w internecie. Może znajdzie się jakaś wizażanka, która kolczykowała się w Łodzi i dorzuci coś od siebie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ja przebijałąm sobie pępek w ZOOL,jakieś 5 lat temu. Ja byłam zadowolona,choć...krzywo mi facet przebił.Po zagojeniu sie pierwszej rany,poszłam na poprawkę-nie jest idealnie,ale to pewnie już przez tą pierwszą bliznę.
"Od świtu do zmierzchu też była",ale tam wszystko było "otwarte",pełno ludzi,każdy się gapił,jak mu przebijają-no co kto lubi,ja stamtąd szybko wyszłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Ja robilam tragusa rok temu w Studiu "Judyta" na Piotrkowskiej . Ceny strasznie niskie, ale jeśli chodzi o dbanie o kolczyki to ma kiepskie sposoby . Kazała mi 3 razy dziennie przemywać solą fizjologiczną i smarować przez tydzień tribiotic'iem na noc . po 2 miesiącach poszłam na kontrolę to powiedziała mi, że tworzy się ziarnina i nie mogę wymienić jeszcze kolczyka . Wkurzyłam się i poszłam do studia "Od zmierzchu aż do świtu" . Bardzo miła atmosfera pani wymieniła mi kolczyka i powiedziała,że jest świetnie wygojony a żadnej ziarniny nie ma . Zapytała gdzie zrobilam i powiedziala ze właśnie sporo osób przychodzi z studia "Judyta" z pytaniami jak pielęgnować, bo pani Judyta nie ma o tym pojęcia .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.