|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
także każda kobieta jest inna ale już się nie możemy doczekać z Mężem Dzień dobry w kolejny tydzień! Ciężki weekend za mną, dziś leżę do tej pory w łóżku z książką i telefonem, super ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- W ogóle zwróciłyście uwagę, że do tej pory nie ma wątku październikowych mam? myślicie, że wątki fb wyparły powoli wizaż?
|
|
#3003 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny! Niedawno wstałam.
Idę się szykować i do szpitala, badania na środową wizytę porobić - progesteron, TSH i morfologia. Właśnie się kapnęłam, że nie mam pojemnika na mocz.. ![]() Wrócę i nadrobię Was. ![]()
|
#3004 |
|
Zadomowienie
|
Znowu mnie tu chwile nie było, a tu tyle zaległości 😀 Czas mi teraz leci ledwo sie wyrabiam z wszystkim, a o wyprawce nawet nie mysle. Jak pójdę w kwietniu na l4 to zaczne pewnie więcej działać w tym temacie.
Wy tu o komodach, a u mnie jeszcze czekamy na dalszy etap remontu i w marcu dopiero szafę wnękowa dla siebie ogarniemy narazie mamy prowizoryczna garderobę z jednego pokoju zrobiona. A komodę planuje kupić z BRW. Faktycznie jeszcze nie ma wątku październikowych mam, moze jeszcze zostanie utworzony. Dzis u mnie 16t4d i mam wizytę moze zobaczę kto tam mieszka. Zazdroszczę, ze juz czujecie ruchy u mnie dalej cisza 😞, ale 1 ciąża to pewnie jeszcze za wcześnie. |
|
|
|
#3005 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
Co dziś na obiad? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki!
|
|
#3007 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Ja wizyte mam w srode to bedzie 18+5 mam nadzieje ze leksrz zdradzi kto tam w srodku mieszka. Ide do nowego lekarza i mam stresa. Juz nawet tesciowa chce wiedziec dla kogo ma zaczac ubranka kupowac bo mieszka w ameryce i robi zakupy dla wszystkich wnuków i teraz paczke na wielkanoc robi. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3008 |
|
Zadomowienie
|
Dzis pierogi ruskie 😍 I jeszcze mam karkówkę z batatami (w formie frytek z piekarnika), ale to mysle zjem jutro jak dorobię sos szpinakowy 😀
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Dzis pierogi ruskie 😍Mam tez karkówkę z batatami w formie frytek z piekarnika ,ale to zostawię na jutro jak dorobię sos szpinakowy 😀 |
|
|
|
#3009 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nie mam pomysłu na obiad wiec na razie ogarniam dom po weekendzie. Moze mnie coś natchnie w miedzyczasie
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Na obiad znowu golabki bez zawijania, ziemniaki,tylko z innym sosem plus sałatka z pomidorkami koktajlowymi, oliwkami ,slonecznikiem i sosem vineg.
Robię też rosół ,bo jestem przeziębiona. Leżę pod kołderką i piję drugi kubek bulionu. Niech mnie rozgrzewa. Robi się też syrop z cebuli. Słuchajcie co za baby boom ,Męża kuzynka ma termin na wrzesień ![]() Ja mam malutki brzuszek,sąsiadka ma na 22 czerwca i ma olbrzymi.U mnie to można pomylić z ciążą spożywczą. Ale co zaskakujące,czuję te ruchy i to dość często.Znowu nie poszłam na badania,jutro ostatni dzwonek
|
|
|
|
#3011 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a która mi wyjaśni na czym polega kangurowanie przez ojców (matki też)? Na noszeniu i przytulaniu dziecka?
|
#3012 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale u każdego inaczej, więc nie ma co się spinać. Dziś mnie pierwszy raz szturchnęło tak, że poczułam bez trzymania ręki na brzuchu, więc coraz lepiej |
|
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki.
Coś się dzisiaj nie mogłam rozbudzić, dobrze, że jest Ewka, bo bym spała do południa. My wózek mamy po Ewce, kupowaliśmy używany i spokojnie jeszcze jedno dziecko powozi. Z gondolą to mamy właśnie kombajna (mieszkamy w domu, wózek stoi na dole w korytarzu więc nie przejmuję się jego wagą), a do miasta mamy joie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3014 |
|
Wtajemniczenie
|
Wies co Kochana ja wpisalam w wyszukiwarce na fb "wozki dzieciece komis" i tam mi wyskoczyly strony i przegladalam na fb
![]() Witam sie w twn piękny dzień z herbatka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Używek szukałam na olx i na lokalnych grupach sprzedażowych.
|
|
|
#3016 |
|
Zadomowienie
|
Fakt,jakbym teraz kupowala to bym chyba wziela jakaś byle jaka używana tania gondole,a potem bym sobie kupiła jakiegos mytraxa czy coś :-D może jak mi sie uda sprzedać barlette to potem sie przesiadziemy do lepszej spacerowki
|
|
|
#3017 |
|
Raczkowanie
|
Wybaczcie ale ja narazie nie bede sie udzielac w temacie wózków, ciuszkow itd.. Jak wszystko bedzie dobrze to kwiecien- maj bedziemy kupować. Dzis 17t 2 d boje sie..coraz blizej 19 tyg..
|
|
|
|
#3018 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry..
Od wczoraj umieram na ból głowy, nie pomaga sen ani tabletki. Kiedyś była tu chyba rozmowa na temat przyjmowania paracetamolu czy któraś z Was się orientuje w jakiej ilości jest bezpieczny? Jedna tabletka nie pomaga wogole może jakbym wzięła 2 naraz? Jutro mam wizytę u gina to dopytam dokładnie, ale żeby doczekać tej wizyty muszę jakoś przeżyć z tym bólem.. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Spróbuj isc na spacer,przewietrz mieszkanie,pij dużo wody,zrob sobie oklady na czoło Co do ilości tabletek to nie wiem. A brałaś magnez?może pomóc |
||
|
|
|
#3020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3021 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tam wierzę, że będzie wszystko dobrze. Staraj się nie zamartwiać (o ile to możliwe) i myśleć pozytywnie. Zawsze możesz tutaj wygadać się ze swoich trosk. Dokładnie tak jak Pozytywna pisze - mi też modlitwa i pokładanie nadziei w Bogu dużo daje. W sumie daje wszystko.Cytat:
Na obiad u mnie pieczona szynka polana sosem śmietanowym z zielonym pieprzem. Do tego zapewne ziemniaki z masełkiem i jakaś surówka - może z marchwii? Mężu robi.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-05 o 11:29 |
||||
|
|
|
#3022 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Ja gotuję jarzynową i spagetti Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#3023 | |||
|
Zadomowienie
|
Dobry
![]() Uff, wczoraj po miesiącu przerwy od pracy trochę nogi bolały, ale dziś czuję się dobrze. Wczoraj jak zwykle żwawo pracowałam, bo inaczej jakoś nie umiem. Pisałyście o braku energii, wiem trochę o czym mówicie. W poprzednich ciążach sporo leżałam, odpoczywałam, bo a to brzuch chwilę zabolał, a to słabo się czułam. Teraz też nie zawsze dobrze się czuję, ale wiem, że to w ciąży normalne i staram się być jak najbardziej aktywna pod różnymi względami, bo to lepsze dla mojego zdrowia, a tym samym dla maluszka i przede wszystkim łatwiej będzie zachować kondycję na koniec ciąży, a uwierzcie, że wtedy to dopiero brakuje energii ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie, to chodzi o przytulanie na golasa - gołe dziecko do gołej klatki piersiowej, jest to ważne szczególnie dla wcześniaków, bo czują ciepło rodzica, jego bicie serca i jest to udowodnione, że lepiej się wtedy rozwijają. Poza tym maluszek jest też kolonizowany dobrymi bakteriami ze skóry rodzica, tak mi się wydaje.
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-02-05 o 11:51 |
|||
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
gotuję ryż-woreczek
podsmażam cebulę z czosnkiem,dodaje marchewkę podsmażam siekam kapustę pekinską,dodaje do cebuli i podsmażam mieszam ryż ,mięso 0,5 kg u mnie to byl filet z indyka, 2 jaja, cebule,czosnek, marchew, pekinska,dodaje troche natki pietruszki, przyprawy, 2 łyżki kaszy manny,mieszam,formuje podluzne kotleciki ,podsmażam lub gotuję robię sos pomidorowy |
|
|
|
#3025 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Magnez biorę ale tyle ile pisze na paczce 1 tabletka dziennie może to za mało? Spróbuję jeszcze z tym amolem..Martwię się bo w środę wyjeżdżamy i nie chce przesiedziec w pokoju całego urlopu przez ten okropny ból który zabiera mi chęci do życia.. Pierwszy trymestr był dla mnie idealny nic mi nie dolegało, a teraz ból głowy, mdłości, senność. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja od wczoraj u rodziców, zima taka że szok i cały czas sypie śnieg. Jest ze mną też 5 letnia córka od mojej siostry i teraz właśnie szaleją na podwórku całe w śniegu. Na obiadek kopytka z gulaszem😃 uwielbiam obiadki mojej mamy mniam, mniam 😜 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3029 | |
|
Wtajemniczenie
|
To ja pozwolę sobie jeszcze odpisać na post Eli, który skierowała do mnie odnośnie wózka. Elu
![]() , jak przeczytałam twoją wiadomość, to pomyślałam od razu, że przecież wiele razy pisałam o braku miejsca na łóżeczko czy dostawkę, że będę chciała przeciągnąć to jak najdłużej, bo przecież syn mojej koleżanki spał w wózku do 8-9 miesiąca, więc nieźle, a na ten moment nie mogę pozwolić dzidzi spać z nami w łóżku, bo mąż go może uderzyć czy przydusić - ma tak kamienny sen. No i bardzo ciężko pracuje, chciałabym, żeby normalnie się wysypiał - wiadomo, wszystko wyjdzie w praniu, jak nie będzie innej rady, to wezmę do łóżka. Ale pomyślałam też, że nie będę od razu pisać swoich racji i farmazonów, usiadłam, pomyślałam. W międzyczasie przyjechała do mnie na kawę teściowa, porozmawiałyśmy na spokojnie. Mówiła, że bardzo jej się podoba nasze mieszkanie, że takie małe, przytulne, sprzątać nie wiadomo ile nie trzeba. Zaczęłam jej troszkę narzekać, że tu jest tak mało miejsca, iż przez to nie mogę spokojnie myśleć o tym, co kupimy z mebli i co będzie spało, że najlepszy byłby wózek, itd., ale w tej chwili przypomniała mi się wiadomość Eli, a teściowa powiedziała na spokojnie, że na pewno wszystko się pomieści, że da się urządzić tak, żebym była zadowolona. Dopowiedziała coś w rodzaju, że trzeba nauczyć się docenić to, co się ma i patrzeć na świat pozytywnie i żyć z wdzięcznością, zwłaszcza, że mamy wszystko co jest nam do życia potrzebne, a nawet więcej. I kończąc mój elaborat.. postanowiłam, że jednak kupimy łóżeczko - bujaczek firmy Klupś (chyba, że ktoś wynajdzie mi coś równie dobrego i tańszego ), komodę (najprawdopodobniej Ikea) i oczywiście wózek - skłaniam się ku Cybex Balios S, tylko świerzbi mnie jedynie 77 cm gondoli, dlatego poszukam jeszcze. Wychodzi na to, że łóżeczko kupimy kosztem fotela, na którym chciałam wygodnie usiąść i móc karmić. Na krześle chyba się połamię, zobaczymy, może jakimś cudem jeszcze upchamy. Tak więc dziękuję Ci Elu, że otworzyłaś mojego kalafiora na myślenie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Polu, nie wiem czy się uda, bo mąż robi wszystko na oko i jak wlezie, a jak pytam co ile czego, to mu brew drga.. Ale postaram się!---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() To można dwie brać? Mówisz o 500 mg? Dziewczyny rzucać hasłem z wyprawki na dzisiaj?
|
|
#3030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.

Przecież wątek jest dla wszystkich i wszystkie decydujemy co tu będziemy pisać. Właśnie bardziej potrzeba kogoś, kto zainicjuje poszczególne tematy, tak jak to wyżej ładnie ujęłaś. Myślę, że tu nie ma co planować. Po prostu rzucisz temat i kto będzie chciał/miał czas, to podyskutuje
Żadne tu wrzucane słodkości nie podziałały na moje zmysły tak jak Twój opis 

także każda kobieta jest inna
myślicie, że wątki fb wyparły powoli wizaż?
Idę się szykować i do szpitala, badania na środową wizytę porobić - progesteron, TSH i morfologia. Właśnie się kapnęłam, że nie mam pojemnika na mocz.. 

trzymam kciuki!
ledwo nadrabiam.

Ja tam wierzę, że będzie wszystko dobrze. Staraj się nie zamartwiać (o ile to możliwe) i myśleć pozytywnie. Zawsze możesz tutaj wygadać się ze swoich trosk.

Ale postaram się!