Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-05, 10:40   #4201
aankaa092
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Cytat:
Napisane przez tanzanka Pokaż wiadomość
Laski zaraz się do Was podnoszę ale czy któraś ma tak, że pieką ja sutki? Mnie od czasu do czasu jakby ktoś pogrzebaczem to robił. Łzy w oczach i nie wiem o co chodzi, to w takich przypadkowych momentach co może pomoc?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tak. Ale to związane z wyciekiem mleka. Jak mnie pieką sutki, potem pojawia się uczucie ucisku i mi leci mleko :/ codziennie to czuje. Jedyny mój sposób to po prostu wietrzenie cycków siedze w domu sama to cycki na wierzch i daje im oddychać. Teoche pomaga.
Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość
Jak pytałam, dzięki za odpowiedź!

Czy Wy też dostalyscie SMS ze Smyka,że jest dodatkowe 20% rabatu na wyprzedaż????!!!

Bardzo proszę o info, czy na okolice zimy to lepiej już 74 kupować?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dostałam. Są ładne rzeczy w smyku, ale za dużo ostatni kupiłam i pewno mąż mnie skrzyczy jak znowu coś kupię.
68 jest na Ok 4-6miesiecy, 74 na około 6-9miesiecy. Około, bo nigdy nie wiadomo jak będziecie będzie rosnąć ja mam cieplejsze rzeczy już 68.
Cytat:
Głupi wizaż....Załącznik 7420031

Miałam podobny w (19)20tygodniu. U mnie teraz 24 tydzien i już mam bebech wielki

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 10:40   #4202
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
przez Was oczywiście musiałam zrobic zakupy w smyku
Chwal się
Ja dokupiłam spodenki, sukienkę na święta (mam nadzieję, że trafię z rozmiarem, bo już się na nią od m-ca czaję, aż w końcu 16zł do mnie przemówiło ) i chrzciny Nie wiem, kiedy zrobimy i jaki będzie wtedy rozmiar, ale sprzedać to nie problem, a za 28zł to ja potem sukienki nie dostanę

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 10:43   #4203
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
i wszystko jasne

przez Was oczywiście musiałam zrobic zakupy w smyku

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

w sensie Ci się nie podoba, czy bardzo podoba? :P

dziękuję!
Miało byc nie podoba :p

Zamawiać cos ze Smyka na 56 czy nie warto?
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 10:57   #4204
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Chwal się
Ja dokupiłam spodenki, sukienkę na święta (mam nadzieję, że trafię z rozmiarem, bo już się na nią od m-ca czaję, aż w końcu 16zł do mnie przemówiło ) i chrzciny Nie wiem, kiedy zrobimy i jaki będzie wtedy rozmiar, ale sprzedać to nie problem, a za 28zł to ja potem sukienki nie dostanę
https://cdn.smyk.com/media/catalog/p...3/430346_5.jpg
https://cdn.smyk.com/media/catalog/p...3/430338_5.jpg
https://cdn.smyk.com/media/catalog/p...5/451915_8.jpg
https://cdn.smyk.com/media/catalog/p...6/464262_1.jpg
https://cdn.smyk.com/media/catalog/p...4/440549_6.jpg
https://cdn.smyk.com/media/catalog/p...5/453928_6.jpg

trochę tego wyszło
ceny są super!

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Miało byc nie podoba :p

warto, czemu nie? w smyku z tego co wiem jest zła numeracja i 56 bardziej przypomina 62 tak mi mówiły koleżanki
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 11:12   #4205
Agnessssa
Rozeznanie

Cytat:

warto, czemu nie? w smyku z tego co wiem jest zła numeracja i 56 bardziej przypomina 62 tak mi mówiły koleżanki
Właśnie w smyku są zaniżone numeracje, rzeczy niestety, ale jakościowo są kiepskie

Przerabiałam dwa lata temu napalona na mega wyprzedaże nakupowałam ubranek małemu w smyku i niestety jakoś do niczego, podobna jak w pepco. Trafią sie niektóre ok, ale większość niestety po 5 praniach robi się szmatka. Wole dołożyć i kupić w hm czy reserved bo jakość o niebo lepsza. Zaraz kids ma sporo ubranek, ale jakościowo też się popsuły.
Stary 2018-02-05, 11:18   #4206
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Właśnie w smyku są zaniżone numeracje, rzeczy niestety, ale jakościowo są kiepskie

Przerabiałam dwa lata temu napalona na mega wyprzedaże nakupowałam ubranek małemu w smyku i niestety jakoś do niczego, podobna jak w pepco. Trafią sie niektóre ok, ale większość niestety po 5 praniach robi się szmatka. Wole dołożyć i kupić w hm czy reserved bo jakość o niebo lepsza. Zaraz kids ma sporo ubranek, ale jakościowo też się popsuły.
hm, no to nie wiem jak jest z tą rozmiarówką
w kwestii jakości zobaczymy nikt mi nic nie mówił o jakości ciuszków ze smyka.
Pytanie, czy takie ubanko 56 zdążysz 5x uprać w ogóle
dużo osób też narzeka na jakość h&m wszędzie można ponarzekać na jakość
a reserved ma śliczne ciuszki
Stary 2018-02-05, 11:22   #4207
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

byłam w lidlu. Myślałam, że dorwe jeszcze pieluchy, ale nie było, tylko czapeczki, grzechotki i rajstopki. Zastanawiam się czy warto jechać do innego sklepu.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 11:26   #4208
Agnessssa
Rozeznanie

Cytat:
hm, no to nie wiem jak jest z tą rozmiarówką
w kwestii jakości zobaczymy nikt mi nic nie mówił o jakości ciuszków ze smyka.
Pytanie, czy takie ubanko 56 zdążysz 5x uprać w ogóle
dużo osób też narzeka na jakość h&m wszędzie można ponarzekać na jakość
a reserved ma śliczne ciuszki
Jeżeli Ci dziecko ulewa to przebierasz je po 10 razy dziennie. Mój mało ulewał, a i tak przebierany był kilka razy dziennie, bo albo gówienko wyciekło przez plecy, albo ulanie, albo zasikane... 56 nosił 1,5 miesiąca i u nas ten rozmiar długo się trzymał. Nie mówie, że wszystko ze smyka jest złe, ale trzeba uważać na wielopaki i skład materiału. Bardzo ubranka się spierają, mechacą i dużo jest napów, które po prostu po 2-3 razach się psują Wiem bo przerabiałam, ba zresztą cały czas przerabiam body, pajace, bluzki i spodnie. Owszem sama kupuje w smyku, ale bardzo dokładnie patrze na ubranka przed zakupem.

O dziwo w auchan niekiedy można trafić na super ubranka z bawełny organicznej za grosze i są to ubranka gatunkowo świetne.

Edytowane przez Agnessssa
Czas edycji: 2018-02-05 o 11:29
Agnessssa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 11:28   #4209
goldika
Zakorzenienie

Co do Smyka to jakość myślę zależy od konkretnej rzeczy. Body faktycznie są z cienkiej bawełny ale te spodenki, zestawy z grubszymi spiochami wydają się ok.

W każdym razie puściłam zamówienie za zgodą Tzta.
Za te pieniądze i tak warto. Nawet jak jakość jak w Pepco to zdecydowanie ładniejsze.

Poprzymierzalam tez ciuszki z poprzedniego zamówienia ze Smyka do innych i rozmiarów wydaje mi się prawidłowa. Ale to tylko moje zdanie
Stary 2018-02-05, 11:31   #4210
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
Rozumiem, że bananem starałaś się przekonać, że jesz zdrowo wieczorem? a tak na serio, też wieczorami mnie tak wydyma, że mam takie same odczucia, plus zaczyna mnie brzuch swędzieć... to nie wróży nic dobrego
Haha dokładnie,to miało być dla równowagi
Teraz wypiłam zielonego szejka z jarmużu,natki pietruszki i młodego jęczmienia. Kupiłam mix suszony w Rossmanie jeszcze przed ciążą i leżał.
A ostatnio zrobiłam się jakaś blada i przezroczysta, a morfologię robię na wizytę 01.03, więc postanowiłam się wzmocnić.
To było takie paskudne,se piłam z zatkanym nosem...ale czego się nie robi dla miłości życia

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 11:34   #4211
aaby
Zakorzenienie

Ale jeszcze dużo rzeczy wyhaczyłaś
Dziewczynka mocno przebrana. Z resztą na razie starczy Czekam na karton od siostry i potem ewentualnie coś dokupię.

Cytat:

Co do jakości to ja mam takie doświadczenie, że te 4-5 lat temu trzeba było trafić na coś dobrego, a teraz trzeba mieć pecha, żeby coś było kiepskiego. Choć fakt, że te większe rozmiary od 92 są ogólnie lepszej jakości. Na razie mam parę rzeczy dla Zoi ze smyka i w dotyku wszystkie zapowiadają się dobrze
Zara bardzo się popsuła. Reserved mam wrażenie, że trochę się poprawił, że parę lat temu to były bezkształtne szmatki.
Z hm dla córki mam dziesiątki rzeczy i na palcach jednej ręki mogłabym policzyć buble.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 11:34   #4212
Agnessssa
Rozeznanie

Smyk i Zara mają myśle podobną rozmiarówkę. F&F i C&A ma w miare ok, a hm, reserved i 5.10.15 zawyżoną. Trzeba patrzeć co się kupuję

Owszem za te pieniądze w smyku warto kupić rzeczy, zresztą sama sporo zamówiłam młodemu teraz rzeczy
Stary 2018-02-05, 11:38   #4213
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Smyk i Zara mają myśle podobną rozmiarówkę. F&F i C&A ma w miare ok, a hm, reserved i 5.10.15 zawyżoną. Trzeba patrzeć co się kupuję

Owszem za te pieniądze w smyku warto kupić rzeczy, zresztą sama sporo zamówiłam młodemu teraz rzeczy
Zawyżoną czy zaniżoną ? W sensie 56 to 50 czy 62 ?

Stary 2018-02-05, 11:45   #4214
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli Ci dziecko ulewa to przebierasz je po 10 razy dziennie. Mój mało ulewał, a i tak przebierany był kilka razy dziennie, bo albo gówienko wyciekło przez plecy, albo ulanie, albo zasikane... 56 nosił 1,5 miesiąca i u nas ten rozmiar długo się trzymał. Nie mówie, że wszystko ze smyka jest złe, ale trzeba uważać na wielopaki i skład materiału. Bardzo ubranka się spierają, mechacą i dużo jest napów, które po prostu po 2-3 razach się psują Wiem bo przerabiałam, ba zresztą cały czas przerabiam body, pajace, bluzki i spodnie. Owszem sama kupuje w smyku, ale bardzo dokładnie patrze na ubranka przed zakupem.

O dziwo w auchan niekiedy można trafić na super ubranka z bawełny organicznej za grosze i są to ubranka gatunkowo świetne.
No właśnie, co człowiek to opinia. Moja mama i siostra nie polecają Auchan. Kupiły trochę ubranek i po pierwszym praniu były rozmiar mniejsze.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
]

trochę tego wyszło

ceny są super!

Myśle czy by nie zamówić pare, ale kurde, mam dużo ubranek...

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 11:46   #4215
Natus276
Zakorzenienie

Tak kusiłyście tym smykiem, że też zrobiłam zamówienie... jak nic puszczę nas z torbami

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 11:55   #4216
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:

A na co zwracasz uwagę w takim razie? na skład, żeby było 100% bawełny czy jeszcze coś?

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
Zawyżoną czy zaniżoną ? W sensie 56 to 50 czy 62 ?

też mam z tym problem

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
No właśnie, co człowiek to opinia. Moja mama i siostra nie polecają Auchan. Kupiły trochę ubranek i po pierwszym praniu były rozmiar mniejsze.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Myśle czy by nie zamówić pare, ale kurde, mam dużo ubranek...
my też mamy sporo ubranek, ale skoro dziewczyny pisza, że dziecko i tak się non stop przebiera to ubranek nigdy za wiele

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
Tak kusiłyście tym smykiem, że też zrobiłam zamówienie... jak nic puszczę nas z torbami
tylko uważajcie, bo mi przyszedł mail, że 3 rzeczy, które zamówiłam już jednak nie są dostępne w magazynie... i mi obniżyli kwotę.
Stary 2018-02-05, 11:58   #4217
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Miało byc nie podoba

Haha przejrzalam rzeczy po sybku i mam to samo. Podoba mi sie fylko to co sama kupilam wczesniej. Ale tlumacze sobie.ze to podoba mi sie mniej bedzie na noc do spania albo pod spod
Dokupilam teraz ladbych najmniejszych i jestem juz zadowolona

Stary 2018-02-05, 12:05   #4218
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Haha przejrzalam rzeczy po sybku i mam to samo. Podoba mi sie fylko to co sama kupilam wczesniej. Ale tlumacze sobie.ze to podoba mi sie mniej bedzie na noc do spania albo pod spod
Dokupilam teraz ladbych najmniejszych i jestem juz zadowolona

Do tego samego wniosku doszłam. Ze te stare będą "po domu" i do spania

Próbowałam spisać ilości ciuszków po synku ale po 5 min miałam dosyć. Rozmiar rozmiarowi nei równy... wpakowalam wszystko do worków i zrobiłam zamówienie w Smyku

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
A na co zwracasz uwagę w takim razie? na skład, żeby było 100% bawełny czy jeszcze coś?

też mam z tym problem

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

my też mamy sporo ubranek, ale skoro dziewczyny pisza, że dziecko i tak się non stop przebiera to ubranek nigdy za wiele

tylko uważajcie, bo mi przyszedł mail, że 3 rzeczy, które zamówiłam już jednak nie są dostępne w magazynie... i mi obniżyli kwotę.
O niee.... ma byc to co zamówiłam
Te polspioszki to brałas na 50?bo tylko takie dziś widziałam.
Stary 2018-02-05, 12:08   #4219
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

też mam z tym problem

Zeby body pod szyja było na napa a nie na zakladke tzw łódkę.

Stary 2018-02-05, 12:10   #4220
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
Do tego samego wniosku doszłam. Ze te stare będą "po domu" i do spania

Próbowałam spisać ilości ciuszków po synku ale po 5 min miałam dosyć. Rozmiar rozmiarowi nei równy... wpakowalam wszystko do worków i zrobiłam zamówienie w Smyku

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

O niee.... ma byc to co zamówiłam
Te polspioszki to brałas na 50?bo tylko takie dziś widziałam.
tak, wzięłam 50, jedyną, jaką mam w zbiorach, a i tak nie ma odrzucili mi to, przyszedł mail że nie ma w magazynie.
Więc dalej nie mam nic na 50 ;P

Cytat:

tak, to już wiem!
Stary 2018-02-05, 12:12   #4221
goldika
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie. Bo potem dekolt do pępka się robi
Stary 2018-02-05, 12:14   #4222
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie. Bo potem dekolt do pępka się robi
Mam takie po Filipie ze smyka z 3 pakow właśnie o masakro niedosc ze szerokie to ten dekolt sie normalnie robil w trakcie dnia ruchow i napompowanego pampa po snie. Dramat.

Stary 2018-02-05, 12:21   #4223
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Kurcze, okazało się że nie ma terminu na kolejne USG w sobotę. A to jeszcze w tym okresie świątecznym wypada. I wychodzi na to, że pewnie pójdę sama. Szkoda trochę.

Nagotowałam mężowi cały garnek kwaśnicy, ale ja chyba sobie odpuszczę konsumpcję.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 12:32   #4224
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8112262 1]Kurcze, okazało się że nie ma terminu na kolejne USG w sobotę. A to jeszcze w tym okresie świątecznym wypada. I wychodzi na to, że pewnie pójdę sama. Szkoda trochę.

Nagotowałam mężowi cały garnek kwaśnicy, ale ja chyba sobie odpuszczę konsumpcję.[/QUOTE]Ale bym zjadła!
U mnie dziś pomidorowa

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 12:35   #4225
jowitazz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Dzień dobry

My już po śniadaniu, zaraz się będziemy zbierać i jechać po wózek dla małej trzymajcie kciuki żebyśmy mieli jakieś typy i żeby wczorajszy różowy baby design nie zawrócił mi w głowie

Miłego dnia

Jestem ciekawa, co wybierzecie

Feliska gratuluję poczucia ruchów

Jeśli chodzi o ciuszki, to ze Smyka, H&M i Zary byłam raczej zadowolona. Z Auchanu już nie, bo ciuszki się kurczyły i niszczyły po praniu. Chyba, że jakość się zmieniła.
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 12:43   #4226
Rosalyn
Zakorzenienie

Dzień Dobry!

Ja mam pomysł żeby kupić używana wyprawkę na olx. Ubranka z takiego dziecka sa częściej prane niż używane. 😊

Dalej robię rozeznanie co do wózków. Teraz stawiam na popularne modele Bebetto Holland i Baby Design 😊 mam nadzieję że dziewczyny napiszecie nam jak już będziecie miały wózki w domu. Mam na myśli ladyroses i goldika chyba już też zamówiła?

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 12:47   #4227
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Ale bym zjadła!
U mnie dziś pomidorowa

U mnie krupnik hit ciazowy 2 miseczki juz zjedzone

Stary 2018-02-05, 12:48   #4228
Rosalyn
Zakorzenienie

A my 20 min gadaliśmy o pączkach, które zrobimy w czwartek 😀

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 12:55   #4229
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!

Ja mam pomysł żeby kupić używana wyprawkę na olx. Ubranka z takiego dziecka sa częściej prane niż używane. 😊

Dalej robię rozeznanie co do wózków. Teraz stawiam na popularne modele Bebetto Holland i Baby Design 😊 mam nadzieję że dziewczyny napiszecie nam jak już będziecie miały wózki w domu. Mam na myśli ladyroses i goldika chyba już też zamówiła?

Myślałam, że już dziś będę miała wózek u siebie ale wygląda na to,ze nie

Ale udało mi się sprzedać 3 książki o ciąży zaraz wpadnie dziewczyna odebrać.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Dostałam maila ze Smyka, że nie będzie w paczce jednej rzeczy. Szalika dla Olka
Stary 2018-02-05, 12:58   #4230
tanzanka
Zadomowienie

Piszcie dużo o wózkach, uczę się!!

Pajeczyna dzięki za cynk, nie jestem nienormalną ale jest to bardzo dokuczliwe :/
Anka no ja mleko mam tylko po naduszeniu, wiec to nie to
Lady, nieee dużo chodzę bez w ogóle, a tak to mam taki zwykły

Pacia, ale poszalałaś! Szalona!
Będzie paczek przed badaniem to będzie ruchliwy Dzieć

Przybijam piątkę budzącym się w nocy. Koło 4tej praktycznie codziennie się budzę i kręcę żeby znowu zasnąć

Marmoladka uroczy!

Feliska ❤️ w końcu się doczekałaś!!!

Witam się po weekendzie
Rodzinny i bardzo związany z przyjaciółmi, no cudny! Pobiegałam jednego dnia z Mama, a kolejnego byliśmy z TZ i Tata w sobotę byłam na mega ognisku, dostaliśmy mnóstwo gratulacji i w ogóle cieszą się z nami ludzie no przecudne to! Wczoraj byliśmy w teatrze na Mistrzu i Małgorzacie, była świetna oprawa muzyczna i Synuś cały spektakl się wiercił

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tanzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości