|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
U mnie dziś będą mielone bo TŻ gotuje, a potem jedziemy do mieszkania oglądać z zainteresowanymi najmem. Odzew jest tak ogromny, że robię prawdziwy casting i codziennie mam po 2,3 osoby które są chętne także zapowiada się ciężki tydzień.
|
|
|
#4232 |
|
Rozeznanie
|
Witam ja już jestem po spacerze i obiadku. Jak narazie to gotuję pod córkę żeby w ogóle coś jadła po tygodniu nic nie jedzenia. Tak więc dzisiaj były frytki, kotlety z piersi i surówka.
U nas dzisiaj takie ładne słoneczko, od razu humor lepszy. Chwilę odpocznę i zabieram się za odkurzanie. Tyle mam kurzu wszędzie przez te kładzenie na górze paneli że już nie mogę na to patrzeć. Ale na szczęście tz wczoraj skończył je kłaść. Pozostały już drobne rzeczy do dokończenia tj. drzwi do wstawienia, listwy przypodłogowe, karnisze i część kontaktów. Teraz w tygodniu przychodzą fachowcy jeszcze zamontować schody więc koniec remontu pomału się zbliża. Już nie mogę się doczekać jak wszystko będzie już gotowe, tylko to sprzątanie mnie przeraża. A jeszcze teściowa się dzisiaj zapowiedziała że przyjedzie na 2-3 dni zająć się trochę córka puki nie idzie jeszcze do przedszkola. Piękne zakupy porobilyscie. Takie małe rzeczy to z przyjemnością się ogląda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam zawsze udawało się wynajmować znajomym, więc obywało się bez castingu. A to jest szczerze mówiąc coś co mi spędzało sen z powiek, dlatego że jestem raczej wycofana jeśli chodzi o poznawanie nowych osób. Jutro zaczynam szkołę rodzenia i już się stresuję, bo same nowe babeczki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Tanzanka podziwiam za bieganie. Ja pochodzę i brzuch juz daje o sobie znać
My zamówiliśmy właśnie obiad w knajpie bo Tz robi gniazdka w kuchni i jest syf mega. Od sierpnia kafle czekają na położenie wiec jak zrobi kontakty to teść nam w końcu kafle przyklei.---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
U nas jest ciężko o mieszkanie do wynajęcia w miasteczku. I tez rozchodzą się od razy droga pantoflowa. |
|
|
|
|
#4235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale ruch się mi przyda. W ogóle zauważyłam, że jak w pracy dłużej siedzę i nagle wstanę to mnie brzuch zakłuje, chyba Stasiek daje znać, że woli być w domu niż tu znosić te moje cyferki
|
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
Natus to udanego castingu!
![]() tanzanka mi też jest bardzo miło, jak się znajomi z nami cieszą, pytają i w ogóle taak, doczekałam się!!! i w nagrodę prawie cały czas się wierci synuś, nie wiem kiedy on śpi w takim razie ![]() rosalyn też się nie mogę doczekać, aż lady wróci z zakupów wózkowych A nie masz możliwości, żeby sobie te wózki pooglądać na żywo gdzieś w sklepach?
|
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się nie mogę doczekać aż Lady wróci. Tym bardziej że powoli zapadam na chorobę szaro-pudrowy róż Baby Design, która się wczoraj u Lady objawiła 😀😁 |
|
|
|
|
#4238 |
|
Wtajemniczenie
|
Popełniłam wielkie zamówienie w Smyku
Pełno ciuszków i te okrycia kąpielowe welurowe babyono. Brałam te większe 100x100, wiele mam twierdzi, że na długo starczają, nawet do 3 lat (chociaż nie liczę że starczą na aż tak długo). A cena okazyjna, bo sprawdzałam też na innych sklepach i kosztują minimum 50 zł, a w Smyku było 40,99 na promocji.Więcej ciuszków na 56 już raczej nie będę kupować, jeszcze bliżej porodu zamówię tylko body z next z krótkim rękawem. Coraz bardziej rozkłada mnie to przeziębienie. Jeszcze okazało się, że ksiądz zmienił plan kolędy i miał być u nas jutro, a będzie dzisiaj. Nie mam siły, ani ogarniać mieszkania na jego przyjście, ani go przyjmować, więc ma pecha, skoro w ostatniej chwili zmienia plany Nawet TŻ nie zdąży wrócić z pracy na czas. Będę udawać, że mnie nie ma w domu
|
|
#4239 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupie ze 2-3 ręczniki jakieś dobrej jakości i miękkie.
Nam nie pasowały te z kapturkami do wycierania po kąpieli. Mój Tz by się nie zgodził ns wózek z różem. Ten z Baby Design bardzo ładny jest i ten roz nie wali po oczach to i mi się podoba. Chociaż ja ogólnie nie przepadam za rożem. Rosalyn mnie też tak kłuje jak wstaje. I potem dłuższy czas mnie brzuch ppbplewa. Jak juz chyba jestem zależała jakaś ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że objawy bezbolesne ![]() Ciekawa jestem z czym Lady wróci ![]() Cytat:
A wiadomo, że im dziecko starsze, tym już go tak szczelnie nie okrywasz. Ja ją wycieram i potem bach w szlafroczek z Pony ![]() A udawanie "Nikogo nie ma w domu" podczas kolędy mam opanowane do perfekcji
|
|
#4241 |
|
Zadomowienie
|
Natus to kciuki za castingi
![]() Goldika ja mam takie tempo... daj spokój ![]() ale cieszę się, że Synuś daje mi możliwość Ja już myśle czy samej nie pojechać na wózki, zal mi TZ Zawiecha nie daj się!! Walcz! Niech Cię nie rozkłada! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kliknęłam jeszcze półśpiochy z Kubusia Puchatka i trójpak pajaców 56, ale dostałam maila, że nie mają. Na początek wypróbuję te okrycia z kapturkiem, czytałam, że są dobre jakościowo. A jak młodemu kapturek nie będzie pasować, to zawsze można odpruć
|
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
Zawiecha kurcze tych śpiochów bez stopek z panda i misiem nie widziałam a są piękne
Te kąpielowe myślałam, że inne zamowilas. Te wyglądają na mega przyjemne w dotyku! Zestaw z Kubusiem mi przeszedł ale brałam 74 rozmiar. |
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się mega podobały śpiochy z Kubusia Puchatka 3 pak, ale był tylko rozmiar 50
|
|
|
#4245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Goldika, też liczę na to, że te okrycia będą mięciutie i chłonne. Abby, widocznie bydgoszczanki mają mistrza w unikaniu kolędy
|
|
|
#4246 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
ale śliczne rzeczy kupujecie ja dziś po polowkowym. miałam mieć jutro ale dziś miała moja koleżanka i pojechałam z nią i od razu mi zrobił. a w ogóle się okazało w piątek ze moja koleżanka właściwie to dobra przyjaciółka jest w ciąży i właśnie dziś miała prenatalne ale się ciesze ma termin na sierpień u nas wszytsko ok. ledwo wytrzymałam to badanie bo akurat maluch jakoś tak był blisko skóry ze jak mi jeździł tym usg to nie dość ze laskotalo to nawet tak bolało. i na 100% mam chłopaka ![]() 20180205_145251.jpg20180205_145222.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje UP dopiero za 2 tygodnie
|
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super,że wszystko ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie wchodzę żeby poczytać opinie o tym Baby Design dotty i pierwsza opinia którą widzę, pierwsze zdanie: "wózek kupiłam po tym jak zawiodłam się na x-lander x-pulse który nie ma żadnej amortyzacji"
😀😀😀 Serio chyba bym zrobiła wielki błąd z tym x-landerem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4252 |
|
Zadomowienie
|
Freddy super zdjęcia
Cudnie, że wszystko w porządku! Ale ciuszki super Szalejecie, myślę teraz nad tym ręczniczkiem przez Was
|
|
|
|
#4253 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Sorki że się nie udzielam ostatnio. Jakoś sił brak i chęci. Tż trochę miał wolniejsze dni to też sporo spraw do ogarnięcia i czasu brakło. Właśnie wracamy z UP. Z dziewczynami na razie wszystko ok ale jedna sporo w tyle zostaje 480 i 390g. Echo serduszek też wyszło dobrze. Kazał częściej monitorować u swojego gina bo jest duże ryzyko zespołu podkradania. Zdjęć nie mam żadnych tylko płytkę z nagranym badaniem. |
|
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To lobuziara że podkrada siostrze 😈 |
|
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
Olanzapinka najważniejsze, że dziewczyny zdrowe.
Teraz sobie podkradaja pyszności z łożyska. Później będą ciuchy i kosmetyki podkradac
|
|
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam reklamę Castoramy, gdzie 2 nastolatki non stop krzyczą Tato! Mój TŻ,po obejrzeniu powiedział: Nie dałbym rady z 2 córkami, w wariatkowie byście mnie odwiedzały. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4259 |
|
Rozeznanie
|
Olanzapinka gratulacje
![]() Koleżanka miała synków co jeden podkradał od drugiego, ciążę rozwiązali troszkę wcześniej przez cc w 34 tygodniu, chłopaki zdrowe jeden 2200, drugi 1500 Jeden w szpitalu był 10 dni z mamą, drugi ten mniejszy został tydzień dłużej bo czekali, aż wagowo podskoczy do 2 kg Najlepsze to, że dzisiaj 3 latki i ten mniejszy to kawał chłopaka, a ten większy taki drobinek
|
#4260 | ||
|
Rozeznanie
|
A i w weekend zastanawialiśmy się nad imieniem i na chwilę obecną jest Oliwier - Lady w wolnej chwili możesz wpisać na pierwszą stronę. Do końca jeszcze nie jestem przekonana ale najbardziej to nam pasuje. Z propozycji mieliśmy jeszcze Julka i Igora
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:25.

wiec jak zrobi kontakty to teść nam w końcu kafle przyklei.

Pełno ciuszków i te okrycia kąpielowe welurowe babyono. Brałam te większe 100x100, wiele mam twierdzi, że na długo starczają, nawet do 3 lat (chociaż nie liczę że starczą na aż tak długo). A cena okazyjna, bo sprawdzałam też na innych sklepach i kosztują minimum 50 zł, a w Smyku było 40,99 na promocji.
Dobrze, że objawy bezbolesne 

ale cieszę się, że Synuś daje mi możliwość 

ma termin na sierpień 

480 i 390g. Echo serduszek też wyszło dobrze.