|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Nieźle Że też wtedy o tym nie pomyślałam ![]() Cytat:
Kochana, zdrówka dla dziewczynek. Temat szczepionek też mnie zirytował strasznie, ciekawe ile jeszcze nie wiemy o tej sprawie. Cytat:
To u nas odwrotnie, zdecydowanie lepiej sprawdza się na chwilę obecną bujak z TL niż krzesełko. IMG_3565.jpg Cytat:
Fajnie się prezentuje Wasza spacerówka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Co do szczepionek to przed chwilą rozmawiałam z kuzynka co pracuje w aptece . Mówi że nie raz jak przyjeżdża transport to leki nie są w lodówkach że nie raz zdarzyło się że nie przyjmowali towaru i dla niej to nic nowego . Także tego ...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetnie, ręce opadają. Ciekawe ile taka źle przechowywana szczepionka jest potem warta...może tak naprawdę mamy niezaszczepione dzieci, niepotrzebnie kłute, z powikłaniami, nie wspominając już o wyrzuconych w błoto pieniądzach. Moim zdaniem coś jest na rzeczy skoro prokuratura wszczyna postępowanie na podstawie artykułu o narażeniu na utratę zdrowia lub życia... Cytat:
Napiszę chyba zapytanie czy apteka, w której kupowałam szczepionki była kontrolowana i z jakim skutkiem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie .... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, u nas bez rewelacji. Jedna noc spokojniejsza nam się zdarzyła przedwczoraj co pobudka od 19.30 była dopiero po 23 a potem o 3. Dzisiaj 20, 21.40, 23, 24.30 a potem go wzięłam do łóżka i nie pamiętam. A jak u Ciebie?
Jon, brawo za jedzonko dasz sama radę. Odruch wymiotny jest normalny ![]() Lecę doradzić te szczepionki-.- Mała, super wygląda spacerowka. ![]() Calineczka, z mojego doświadczenia wynika że zwykłą kasza manna się ciężko gotuje bo robią się gluty ale może mam jakąś kijową... Cashmere, ja też karmię łyżeczka czasami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4176 |
|
MerDer 4ever
|
Efekty wizyty u fryzjera
IMG_1517847755.108235.jpg |
|
|
|
#4177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze raz napiszę, cudne PROSTE ![]() ![]() włosy ![]() ten kolor który masz na końcach nosiłam z 10 lat Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
Super, też taką chcemy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#4178 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ziemniak też smakował Też póki co będę na kolanach Cytat:
![]() W chuście dalej chciałabym nosić, ale myślę, że nosidło też nam się przyda. Minini Ty widzisz różnicę jak motasz w bardziej nośnych chustach? Ja nie wiedziałam, że na to trzeba patrzyć, ale może dlatego tak mi już ciężko? Mam chustę 100% bawełny i wkładzik ponad 9 kg Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A jaką jeszcze kaszę podawałaś? |
|||||||
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, ja tylko informacyjnie z szyją Pestki to nie wada. Ma zastoj w miesniu. Trzeba masować.
Kasze manna trzeba mało sypać i mieszać cały czas. Wtedy nie ma grudek. Pozdrawiam. U mnie ciężkie czasy nastały. Mamy mega napięta sytuację z tż.
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Carolles - pytanie czy nosidła będziesz używać. Ja jak jeżdżę autem z Klaudią to wole brać chustę niż wozek - duzo poreczniej.
Devileek - wlasnie nawet nie wiem którą serie szczepionki Klaudia dostała. Widziałam, ze Siilmariien napisała, ze w lubelskim nie kazali wycofywać. Mała! Hugo zadowolony z pierwszego spaceru w nowym wózku? Pomysłowe te plecaki z poduszką No, ale chyba az taka amortyzacja moze bardziej zaszkodzić niż pomoc. Lepiej zeby dziecko nie myślało ze moze bezbolesnie robić bęc na podłogę.Cashmere - ja nie stosuje blw Minini - zapytam o te badania z krwi Siilmariien - współczuje ciężkiej nocy. Biedna Lili oby dziewczynkom szybko sie poprawiło.Devileek - fajny pomysł z sesją. Chyba tez bym chciała coś takiego ![]() Taedio - ładne sombre. Morelle - dobrze, ze Pestka nie ma żadnej wady i oby masaże szybko pomogły. Współczuje sytuacji z TZ. My byłyśmy dzisiaj w bawialni. Klaudia ładnie sie bawiła, duzo śmiała, ale chyba sie przebodzcowala. Mało spała i skończyło sie tym, ze jak tylko weszłam na pole dance to musiałam wracać tak płakała, ze TZ nie dawał rady. Jak przyjechałam to przyssana sie do piersi - nigdy az tal łapczywie nie ssała wydając przy tym niskie dźwięki. W domu jestem od godziny i nie spi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
TAEDIO śliczne włosy!
![]() XZORA szkoda że Klaudia nie dała poćwiczyć. MORELLE oby szybko się poukladalo z TZ! Dobrze że u Pestki nic poważnego.
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chciałam akurat koło roczku JulkaWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra z tymi szczepieniami!
Wrrr.... Morelle Współczuję, i chyba wiem coś o tym, ja z moim od środy prawie nie gadałam! Masakra. ![]() Pisz gdybyś chciała pogadać. Taedio! Wow bosko! Pestycyda Hugo nadal często wstaje, czytam te książkę i staram się uczyć go spać wdl niej... Muszę najpierw skończyć i dobrze przygotować jakiś plan. Potrafi np 7 razy wstać, a dziś było ok, bo tylko 5! Hihi Xzora Pewnie ze zadowolony. Gdy się obudził to mógł oglądać świat i na mnie patrzeć i nie ma wtedy płaczu, można spokojne pospacerować! Ta spacerówka jest fajnie zabudowana to się nie martwię że mu zimno... Ehhh szkoda, że pd nie skończony. Ja dziś miałam pierwszy trening z 2 miesiąca! MA SA KRA!!! Myślałam, że padnę serio! 59 min hardcoru... Ale uwielbiam to! Idę lulu... Trzymajcie kciuki za nockę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie do psa powiedziałam „nie szczekaj Amelka”
![]() ![]() U nas usypianie w toku, właściwie już się udało, ale ktoś się petardami zaczął pod blokiem bawić...Znalazłam fajny klub dla mam z dziećmi w Lodzi, są zajęcia dla takich maluszków do roku, ale chyba zacznę od marca, bo teraz wychodzimy z przeziębienia, a 20 lutego mamy 3 dawki szczepień (!), więc już luty odpuszczę. Ja „przymierzyłam” Amelkę kilka razy, ale dla niej jeszcze za wcześnie na to. A bujak jak najbardziej jej odpowiada. Cytat:
Morelle, oby masaże pomogly ✊️ Ehh Ci nasi faceci, potrafią totalnie zepsuć atmosferę. Obyście szybko doszli do porozumienia. Cytat:
Ojej biedna Klaudia i biedna Ty. Moja Ami jak nie drzemki o stałej porze to potrafi być mega marudna. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Mała, brawo za trening i kciuki za nockę ✊️Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Moje menu: Owsianka z gruszką i orzechami włoskimi Ciasto leśny mech Pulpety rybne z cukinia z kasza jaglana i burakami Kubek warstwowy jogurt naturalny mus jabłkowy i platki owsiane Placuszki z kalafiora z sosem tzatziki 30x3 serie brzuszków Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#4186 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuję kłótni, godzić się! Cytat:
Cytat:
. Chyba w Warszawie jest fotografka, do której na sesję ciążową trzeba się zapisywać na początku ciąży ![]() Cytat:
Też znalazłam u siebie taki klub i byłam już na zajęciach, fajnie! ![]() Teraz ciężko mi się tam zebrać regularnie, ale wiosną chciałabym chodzić częściej Menu pyszne! Chodzi za mną od dawna leśny mech Ja dalej mam fazę na słodkie, ale staram się częściej zastępować kupne słodycze domowymi. W tamtym tygodniu robiłam chlebe bananowy, a teraz brownie z fasoli. I np. pankejki bananowe to też dla mnie zamiennik słodyczy, nadają się do kawy ![]() Dziewczyny robiła któraś fotoksiążkę w Empiku 20x30 pionową? Chciałam zrobić poziomą, ale nie ma na nie od dawna promocji, a pionowe często są za 29,90. Tylko obawiam się, że słabo się rozkładają i że będą niewygodne - że zdjęcia w środku (między kartami) będą słabo widoczne
|
||||
|
|
|
#4187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Taedio super efekt
Cytat:
hm nie wiem jak z tym ziemniakiem, u nas od wczoraj też jeszcze nie było kupy.Morelle współczuję sytuacji z Tż. Mam nadzieję że szybko sobie wszystko wyjaśnicie i poukładacie. Dobrze że u Pestki to nie wada! Xzora szkoda że Klaudia nie dała poćwiczyć. Następnym razem zaplanujcie bawialnie w inny dzień niż pd ![]() Mała trzymam kciuki za poprawę nocek z pomocą książki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
.
Edytowane przez xzora Czas edycji: 2018-02-06 o 10:05 |
|
|
|
#4189 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Super! Też chcemy zrobic sesje w okolivach roczku ale taką rodzinną zeby miec fajne zdjęcia razem Cytat:
Co do chusty to oczywiscie ze nośność ma znaczenie. Mnie juz na jesien bylo niewygodnie w naszej pierwszej 100% bawelnie. Teraz mam bawelna, merino, konopie i czuć miękkość na ramionach ppdczas noszenia. A jeszcze czekam na len z bambusem, ciekawe jak bedzie nosić. Odezwij sie na fb jak cos. Cytat:
A kasz jest tyle rodzajów - o wiele zdrowszych i łatwiejszych w gotowaniu ze odpusciłabym manne Cytat:
![]() Faktycznie moze nadmiar bodzcow tak na nią podzialal. Moj wczoraj nie mogl zasnąć, po 1,5h wyslalam do niego męża bo mialam dosc. A on rozpiął mu śpiworek i dziecko zasnęło w trzy minuty takze no... Wczoraj mlody pierwszy raz odkad rd jadł naprawde ładnie. Zjadl 1,5 kluski, 8 kostek dyni i troche marchewki z łyżeczki. Sięgał precyzyjnie po kolejne kawalki i wkladal prosto do buzi, bez rozgniatania i zabawy! Wczesniej do buzi trafialo moze 1/10 tego co dostal, a tu taka odmiana Upieklam wczoraj te biszkopty, dla nas zwykle a dla mlodego bez cukru. Dzis dostanie. Dzis o 15tej trening w parku, zastanawiam.sie czy brac starszaka czy zostawic go dluzej w przedszkolu? Rano u nas bylo -13 stopni! Zobacze jak bedzie w poludnie. Aaa w czwartek ide na masaż dostalam karnet na urodziny i zapomnialam o tym! Mam jeszcze bon na zabieg nawilzający na ciało, ale nie potrafimy znalesc wspolnie pasujacego terminu w tym salonie.
Bycie mamą jest najlepiej opłacaną pracą na świecie - wynagrodzenie otrzymuje się w postaci czystej miłości _________________________ __ Edytowane przez minini Czas edycji: 2018-02-06 o 09:35 |
||||
|
|
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też chcę właśnie taka rodzinna nie wiem co na to tz bo jeszcze nie wie a nie lubi zdjęć ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4191 |
|
Wtajemniczenie
|
Minini biszkopty w formie ciastek piekłaś?
U nas dzisiaj -7 i nie schodzi ten mróz, chciałam iść na spacer po mleko ale w takie zimno to mi się nie chce. Poczekam Po jakim czasie wprowadziłyście drugi posiłek dzieciom? Bo my na razie tylko koło 12 coś podajemy, ja jem wtedy 2 śniadanie. A dzisiaj mnie kusiło żeby spróbować kaszkę rano, bo N pierwszy raz od 3 miesięcy zjadł po obudzeniu się mleko i akurat by pasowało ale stwierdziłam że wolę dać potem fasolkęWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
Emmos - smaczne menu miałaś wczoraj. Super kolacje.
JonSnow - masz racje, nie bede juz pole dance i bawialni łączyć tego samego dnia. W ogole juz tydzień temu jak pojechałam na 19.00 to Klaudia była marudna i mąż mówił, ze to za pozno dla niej. Także chyba muszę zmienić zajecia. Ja po kilku dniach wprowadziłam drugi posilek. Minini - brawa dla Eryka za postępy w jedzeniu! Fajnie z tym masażem. A co do zabierania starszego synka - jak aktywny i bedzie biegał to mróz mu nie zaszkodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- W temacie ubraniowym. Udało mi sie sprzedać jakies 5szt ubrań i 5szt stanikow odkupilam od koleżanki fajną bluzkę z dekoltem kopertowym do KP - jest super, bo wygodnie sie karmi, a dekolt jest dosyć zakryty (nie lubię miec biustu na wierzchu) i jeszcze buty zimowe na obcasie. A i od jednej dziewczyny odkupialam trochę ubranek dla Klaudii, głownie rozmiar 80. Ta bawialnia do której jeżdżę jest połączona z grupą sprzedażową, także poza tym ze dziecko sie pobawi to można pohandlować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora, zazdroszczę bawialni
![]() U nas noc ciężka, od północy do 6:30 pobudka co godzinę z wyjątkiem godziny 4 nie wiem co ją tak wybudza, oczu nie otwiera tylko płacze. Usypianie trwa minutkę, ale czemu tak często....Rano wstala w znakomitym humorze, a teraz śpi...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Minini
Super sprawa taki masaż i zabieg! Też muszę sobie fundnąć. Ja bym młodego zabrała może mu się spodoba?, tylko wiesz jak to z dziećmi... Tymon by mnie pewnie absorbował. Co do biszkoptow to też muszę zrobić i znaleźć jakąś alternatywę dla chrupek kukurydzianych Hugi bardzo lubi, ale mnie osobiście nie przekonuje kukurydza. Xzora Fajnie z tymi ciuchami, dobry pomysł tak pohandlować. Emmos Jak zwykle menu super! Brawo za brzuszki. U nas zimno obecnie - 6, a było - 12, spacerujemy, ale cały czas Huguś wzdycha... I śpi max 40' ostatnio... Hymn już kolejny dzień taki, że mi się budzi po 40 min. Zawsze spał min 1,5h Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś miałam umówioną wizytę u kosmetyczki, ale ponieważ kicham i nadal boli mnie gardło to zadzwoniłam, że nie przyjdę.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4196 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas wciaz jeden posilek... ale balam sie wprowadzac dwa bo on te wysypki na buzi ma i nie chcialam wiekszego zamieszania robic. Ale od kilku dni dojrzalam i zaczne dwa podawac Cytat:
A starszakowi nie straszna tempertatura, bardziej martwie sie ze sie bedzie nudził i mi smędził całe zajecia ![]() Cytat:
Eryk tez zmienił ostatnio pory i dlugosc drzemek w dzien, wiec moze taki etap?
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki dieta dietą, ale wiecie co jest w najbliższy czwartek?
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Weź mi nawet nie przypominaj... Ja nie ruszam żadnych pączków i łakoci.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Emmos - szkoda, ze wizytę u kosmetyczki musiałaś odwołać.
U mnie to ja bardziej nie lubię zdjeć niż TZ. Dlatego nie mieliśmy pleneru ślubnego zdecydowanie wole reportaże. No, ale dziecko na roczek chciałabym sfotografować.W ogole w koncu odzyskałam pamięć w telefonie. FB i massanger prawie całą przestrzeń mi zajmował. Koleżanka powiedziała mi o Facebook Lite i mam prawie 1gb wolnej pamięci. Bede mogła robić wiecej zdjęć Klaudii, bo wcześniej mi sie nie mieściły. Tłusty czwartek - gdybym mogla to bym obchodziła. TZ kupił w sobotę na targu chałwę ukraińską (dobra jest) z myślą o tłustym czwartku - oczywiście nie dotrwała A i ja juz nie chce chudnąć - teraz jest akurat. Jeszcze niech mi tylko nowe staniki przyjdą, bo muszę chodzić w normalnych + mam jeden karmnik z którego biust mi wyskakuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4200 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Dziekuje za wszystkie miłe słowa! Fryz spodobał sie wszystkim a i ja zadowolona
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.

Że też wtedy o tym nie pomyślałam 
Sprawa dotyczy ponoć głównie województwa lubuskiego... W Lublinie niby nie stwierdzono nieprawidłowości...
p! Próbujemy jej znaleźć dziś jakieś miejsce w wizycie prywatnej bo na NFZ dopiero w środę w luxmedzie coś jest
A potem czekaliśmy i ładnie nauczyl się wypluwać

ten kolor który masz na końcach nosiłam z 10 lat

ale aż takich dużych tych kawałków żeby mu stanęły to nie miał. W ogóle ta marchewka mu zasmakowała.

zdrówka 

i kciuki za nockę ✊️

ale stwierdziłam że wolę dać potem fasolkę
nie wiem co ją tak wybudza, oczu nie otwiera tylko płacze. Usypianie trwa minutkę, ale czemu tak często....Rano wstala w znakomitym humorze, a teraz śpi...