![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zero czułości.
Bardzo religijny facet od okolo roku nie chce sie calowac. Rozmawialam z nim o tym ale on twierdzi ze go za bardzo to kusi i do slubu musimy sie powstrzymac nawet z calowaniem wcześniej calowalismy sie normalnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
wańka wstańka
|
Dot.: Zero czułosci
może czas na rozstanie ?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jak ty to wytrzymujesz? Pytam serio, bo ja bym zwariowała po tygodniu.
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może rzeczywiście powoduje to u niego zbyt duże napięcie seksualnie i boi się, że nie byłby w stanie utrzymać swoich zasad i przekonań. A czy Ty jesteś równie religijna osoba? Bo wydaje mi się, że dostrzegasz wady takiego związku. Niektóre zasady Kościoła są po prostu chore, piszę to świadomie, będąc katoliczka. Naprawdę chcesz kupić kota w worku i wyjść za kogoś kogo tak naprawdę nie znasz? Nie wiesz jaka osobą jest na codzień, bo nie możecie razem zamieszkać. Nie wiesz czy zgracie się w łóżku i możesz do końca życia zostać pozbawiona jakiejkolwiek przyjemności seksualnej z drugą osobą. Akceptujesz to i zdajesz sobie z tego sprawę? Edytowane przez stitches Czas edycji: 2018-02-05 o 18:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
A kwestie jakiś upodobań i dopasowania to jest do dogadania i wypracowania... co niby takiego miałoby sie stac w lóżku że ona bedzie miała zniszczoną reszte życia? ![]() Co do autorki wątku? Skoro z nim jesteś to chyba go kochasz? ![]() Edytowane przez PatriziaIzabella Czas edycji: 2018-02-05 o 18:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Psychol, a nie facet. Kopa w tyłek i niech zwiąże się z deską, która nie potrzebuje przytulania i pocałunków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Tak!
---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- I jeszcze raz tak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem, że dla niektórych to może nie być ważna kwestia, wiele kobiet woli udawać latami, bo inne kwestie liczą się dla nich bardziej i mimo to są szczęśliwe. To wybór autorki, nie mój cyrk, nie moje małe małpy... Ale skoro pyta o radę... Poza tym nie tylko o to chodzi. Nie zamieszkując przed ślubem z partnerem, nie mamy możliwości poznać wszystkich jego wad i przyzwyczajeń, które z czasem mogą w stanie irytować do granic możliwości. A jedno z nich może nie będzie chciało ich zmienić, bo i po co skoro już wszystko zaklepane. Ona mu powie, żeby nie rzucał skarpetek po pokoju, albo umył po sobie kibel, a on jej odpowie "Bacha nie pindol tylko rób obiad bom głodny" i ona żeby mieć czysty kibel będzie musiała całe życie po nim myć ![]() ![]() Edytowane przez stitches Czas edycji: 2018-02-05 o 19:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() dla mnie te kwestie o których mówisz sa do wypracowania, chyba że według ciebie kazdy zwiazek czy to zwykly czy małżenstwo, rozpada się po paru mniej udanych stosunkach... mam nadzieje że tacy ludzie nie istnieja ![]() Dodatkowo mówimy tu o zwiazku z miłości... zazwyczaj jak ludzie sie kochają to do siebie pasują równiez w łóżku..takie przypadki o których mówisz to skrajności według mnie Edytowane przez PatriziaIzabella Czas edycji: 2018-02-05 o 19:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dochodzi też to, że brak wspólnego mieszkania też może być ryzykiem. Bo po ślubie okazuje się, że rzeczy których nie widzieliśmy urastają do rangi problemów. Że coś co było pierdołą przy częstym spotykaniu się zaczyna być nie do zniesienia kiedy ma się to obok codziennie. A co do głównego pytania - tłumaczył czemu? Co się zmieniło? I czy w innych aspektach życia też przejawia takie posłuszeństwo wobec wiary/religii? Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja pitole ludzie by wiedziec czy koles wykonuje obowiazki domowe wcale nie trzeba razem mieszkac. Sa jeszcze rozne wyjazdy razem. Serio uwazacie ze bedac w zwiazku np 2 lata wyjezdzajac razem para sie nie zna?? Przyklad ze skarpetkami komiczny. Znam pary ktore mimo mieszkania razem i partnera balaganiarza sie pobraly. Mozna byc z kims latami i moze sie okazac ze sie go nie zna. Jak dla mnie bardziej wkurzajace jest gdy partner chrapie niz gdy rozrzuca skarpetki ale i na to sa metody. Poza tym fajna milosc ze partnera mozna skreslic przez skarpetki i musze sprawdzic to dopiero mieszkajac razem bo wczesniej bylam slepa i go nie znałam.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie, nie twierdzę, że kilka nieudanych stosunków jest podstawą do rozpadu związku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co by się miało stać w łóżku? Hmm, popatrzmy sobie na forum Seks, gdzie ludzie cierpią - bo nie są dopasowani pod względem libido, bo partner nie chce takich czy innych pieszczot, a druga osoba bardzo chce, bo partner nie wierzy w grę wstępną, bo się wstydzi rozebrać... Jak ktoś lubi ruletkę, to wolna droga - ja wolałam iść do ślubu z wiedzą, że osoba, której przysięgam wierność, odpowiada mi pod każdym względem.
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Gazela inteligencji
|
Dot.: Zero czułości.
Jeszcze nie słyszałam, żeby religijna osoba odmawiała pocałunków. Zastanów się, czy życie z kimś tak radykalnym jest dla ciebie - prawdopodobnie nie będziecie między innymi używać antykoncepcji i będziecie żyć zgodnie z innymi zasadami. Jeśli nie czujesz, że to coś dla ciebie - zostaw go. Oszczędzisz sobie nieprzyjemności, a jemu dasz szansę na znalezienie kogoś podobnego. Wiesz przecież, że w kościele nie ma rozwodów, więc jeśli go zostawisz po ślubie, to zamkniesz mu drogę do szczęścia z drugą osobą.
Chyba że sama masz podobne zasady. Może jednak sprawa polega na czymś innym? Może on po prostu nie przepada za pocałunkami i po ślubie to się nie zmieni? Nie mogłabym tak.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Poza tym po całowaniu mozna tez cos tam stwierdzic czy ktos nam odpowiada. No ale jak to... że seksu nie ma ok wiadome ale całowania?? Czym to sie różni w takim razie od relacji miedzy kolegami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Gazela inteligencji
|
Może ona właśnie go jednak nie pociąga i znalazł wymówkę
![]() Ale mój trollradar wyje głośno.
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
Wiem, że panowie lubią się porównywać, ale ja uważam, że nie zawsze większy znaczy lepszy. Pomiędzy kobietą a mężczyzną musi być dopasowanie w tej materii. Można kombinować z pozycjami, żeby mniej bolało, ale nie zawsze jest to takie proste. Z obecnym TŻ jesteśmy świetnie dopasowani i jeszcze z nikim nie było mi tak dobrze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Znam wiele par które nie mieszkały przed slubem, bo nie miały warunków a jakos sie nie rozwodza i maja dzieci nawet, wiec chyba sie dogadują. Znam tez pare która mieszkała razem z 5 lat i sie rozstała. Według mnie nie ma reguły. Człowiek zmienia sie cały czas wiec skad wiadome czy po slubie nie bedzie robił czegos co nam nie pasuje? Mi przeszkadzałoby chrapanie ale wiem że moj tż nie chrapie.
Co do seksu sie zgodze czekanie do slubu moze byc ryzykowne. A co do tych penisów to czesto otwieraja mi sie reklamy "tabletek na wydłuzenie penisa nawet 7 cm!" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
Nie wiem jakiej religii jest Twój mężczyzna, ale jeśli jest katolickiej (najczęstsza w Polsce, stąd domysł), to jeśli ma serio traktować zasady wiary, to musi unikać sytuacji powodujących pożądanie. Zatem jeśli całowanie wywołuje w nim takie efekty, to jak najbardziej prawidłowo postępuje nie całując się. Oczywiście nie musisz tkwić w tym związku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() Mam uprzedzenia do takich. Niby wierzacy itd a taki nóż Ci wbije że aż szczeka Ci opadnie na podłoge z zaskoczenia. "No ale jak? Dlaczego on? Wierzacy rani bliźniego? No jak!!!?" A te kłamstwa które mi wciskał przy rozstaniu masakra. Kłamał mi prosto w oczy, wymyslajac bajeczke na mój temat. Wiecie jak to boli kiedy osoba po której spodziewasz sie że bedzie w porządku bo niby praktykuje itd łamie przykazania bez mrugniecia okiem patrzac ci prosto w oczy? Inny przykład: Sasiadka tez praktykujaca łaziła do koscioła a po kosciele biła psa. Ten pies kiedy mógł uciekał od niej. Czasem ateista ma wiecej serca do bliźniego niz taki "z dupy praktykujacy katolik. Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2018-02-06 o 10:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.