|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Jejku,caly dzień próbuje nadrobic, teraz sobie małpa robi drzemkę, nie wiem czy sie cieszyć czy płakać 😝
W końcu zrobilam na obiad spaghetti,przynajmniej dziecko bylo zadowolone,bo mi to średnio weszło. Juz czuje,ze wieczorem będę mieć zgage. Co do pieluszek to ja kupiłam dla Młodej 3 muslinowe 😍 takie byly śliczne szmaragdowe z babyono, 2 Dzidzi tez kupie taki komplecik 1 bambusowa, chyba 10 flanelowych, z 10 kolorowych ( z hubiworld- niektore byly fajne,inne sie popruly przy praniu) i wlasnie 10 tych grubych tetrowych. A w szpitalu miałam taki nawał ze te moje pieluchy to bylo malo na 1 dzień. Chyba mi z 40 nakupily mama i tesciowa i codziennie zabieraly do prania całe serie. Te muslinowe to sobie wkladalam do wózka pod głowę, tetrowe jak folinka używałam,z tym ze moja duzo ulewala też, flanelowe miala pod glowe do łóżeczka,do lekarza polozyc tam na przewijak. Na przewijaku używałam 1 razowych podkladow co mi sie zostaly ze szpitala,a potem mialam takie chusty chirurgiczne od tesciowej to tez wymienialam prawie codziennie. Mialam tez przescieradla na przewijak,ale w sumie nie wiem po co,nie przydaly się.Potem uzywalam ich jako przescieradla na materacyk do wózka. Teraz juz Młoda ma 20 msc to nic nie używam. Polecam waciki takie duże kwadratowe bawelniane z biedronki do wycierania pupy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3092 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
zazdroszczę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zaczynałam ciążę ważąc 49kg i nie chciałabym zobaczyć 6 z przodu
|
||
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czuję,że tym razem zostaną Ci wynagrodzone wcześniejsze cierpienia![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3094 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=emma90;81130406]zazdroszczę
![]() ostatnią miesiączkę miałam 05.10 cykle równe 31dniowe. Z usg termin wypada mi na 12.07, ale mam nadzieję urodzić wcześniej ![]() To ten sam termin z USG, z miesiączki to wypada wcześniej, ale ten cykl był jakis dziwny bo owulacja później niż zwykle choc zawsze były regularne. Ale jakoś tak mi się wydaje, że też urodze wcześniej. A wiecie może który termin jest najdokładniejszy? |
|
|
|
#3095 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=aniama6;81131236]
Cytat:
|
|
|
|
|
#3096 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że równo idę z większością
To strasznie fajne, bo zwykle na tym etapie miałam już lekko 5-6 kg na plusie, a teraz ostatnio przybyło trochę i mam 2,5 (18+6), a brzuszek też jakiś skok wzrostu zaliczył ![]() Trochę nie w tematach dzisiejszych Nie tak dawno ktoś pytał o getry ciążowe. Nie odpowiadałam chyba, bo czekałam jeszcze na kolejne potwierdzenie - zamówiłam na allegro nie pierwszy raz zresztą u oasiallegro i są po raz kolejny super, bardzo wygodne. Mogłyby być odrobinkę grubsze, ale nie prześwitują. Sięgają dość wysoko, ponad brzuch (ktoś raz pisał, że jakieś getry były za wysokie), ale moim zdaniem gdyby tak nie było teraz, to na koniec są zdecydowanie za niskie i gumka gniecie w brzuch. Więc trzeba albo teraz się przyzwyczaić, albo przygotować na kolejne zakupy na dalszą część ciąży.
|
#3097 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaczynałam już z drobna nadwyżką, także będzie co zrzucać Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-02-05 o 18:35 |
||
|
|
|
#3098 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Niestety u mnie znowu mało czasu i dlatego się nie odzywam, ale podczytuję was ile mogę...
Ostatnio miałam spotkanie z położną, które zajęło może ze 3 minuty Kto zarządza grupą na FB? Chętnie bym dołączyła i tam
|
|
|
|
#3099 |
|
Raczkowanie
|
Genialny pomysł z tą wyprawką
Ja się na niczym nie znam i podobnie jak dziewczyny nie miałam do czynienia z małymi dziećmi, więc notes przy komputerze i zapisuję, co będzie potrzebne ![]() Też mam koleżankę, która używa pieluch wielorazowych, mnie to jakoś nie przekonuje, ale tylko ze względu na własną wygodę jeżeli dziecko będzie miało jakieś odparzenia, AZS czy inne problemy skórne, to dopiero się zainteresuję tematem.
|
|
|
|
#3100 |
|
Zadomowienie
|
U mojej się nie zdarzyło,zeby miała odparzenia typowo od pieluszek. Albo była jakas kwasna kupa albo chusteczki winne. A moze po prostu trafiliśmy dobrze z pieluszkami, sama nie wiem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3101 |
|
Raczkowanie
|
u mnie 3,5 kg na plusie ,15tc. W sumie jem mniej niz przed ciążą
|
|
|
|
#3102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
staram się jeść o stałych porach w sumie to co do tej pory
|
|
|
|
|
#3103 |
|
Zadomowienie
|
u mnie jutro 15t0d a ja 3 kg na plusie
![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- u mnie jutro 15t0d a ja 3 kg na plusie ![]() Folinka też nie znajduję użytkownika
|
|
|
|
#3104 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Idę nadrabiać, bo miałam intensywny dzień i nie zajrzałam dziś do Was z pracy ![]() U mnie 600g na plusie. W sumie nawet się z tego ucieszyłam
|
|
|
|
#3105 |
|
Rozeznanie
|
Ja też 3.5kg na plusie obawiam się że trochę za szybko..
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3106 |
|
Zadomowienie
|
Melduje po wizycie wszystko w najlepszym porządku ponad 10 cm
i okazało sie, ze bedzie chłopak 😀Czułam podświadomie, ze synek nawet mężowi przed wejściem mówiłam, ze chłopak. Marzyła mi sie córka sukieneczki itd, ale jak sie dowiedziałam to i tak ciesze sie niesamowicie grunt, ze wszystko ok. Maz tez szczęśliwy, ze synek 😍
|
|
|
|
#3107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcecie mojej małej gadziny na kilka dni? Ostatnio jest takim łobuzem i żarłokiem, że wysiadam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż byłby zachwycony gdybym po którejś wizycie ogłosiła że będzie syn a tu cały czas lekarz mówi że będzie kolejna kobitka. Chyba go to przeraza że będą same babki, razem 4 bo nawet nasz chomik to też samica😜. Ale udaje twardziela😃 i tak wiem że bardzo się cieszy on uwielbia dzieci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3112 |
|
Wtajemniczenie
|
Wykupili mi wózek
co ja się łudziłam, że na takiej promocji jeszcze się utrzyma. A teraz nie dość, że zostały dużo droższe to w innych kolorach przez te ciążowe hormony jestem dwa razy bardziej zła
|
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie opiłam się koktajlu truskawkowo- bananowego
mogę spokojnie iść spać.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, przepraszam za słabą obecność dzisiaj - mężu w domu i kino wieczorem, to moje wytłumaczenie. Jutro wsio nadrobię i poodpisuję. Buziaczki!
|
|
#3115 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3116 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
Truskawki mrożone w koktajlu dają radę.
Też tęsknię za latem i owocami. W tamtym roku musieliśmy chować truskawki przed Ewką, bo by jadła tylko to, a potem brzuch ją bolał. Maliny i winogron sama zrywała z krzaków i się objadała, teraz tylko pokazuje na suche krzaczki i woła mniam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się trochę boję wiosny i lata, bo mój synek praktycznie żadnych świeżych owoców nie może jeść, a niektóre bardzo lubił zeszłej wiosny. A jak odmówić dziecku..
Ugotowałam rosół,cały czas o nim myślę, ale chyba jednak już nie będę jadła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3119 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() https://allegro.pl/uzytkownik/oasiallegro?order=m Mam te zwykłe getry, a kiedyś miałam też zimowe grubsze i też były fajne. W ogóle moja kurtka zimowa już jest taka dość dopasowana Ale mam nadzieję, że luty jeszcze przechodzę, a taką przechodnią ciążową mam, ale teraz nawet u mnie przymrozki, brrr. Żeby chociaż śnieg był Cytat:
Gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Moja myszka mała jest łobuzica czarująca, akurat taka jak roczniak powinien być Arsenał min ma coraz większy Nieraz biedna próbuje zrobić groźną minę, żeby okazać niezadowolenie, a my wybuchamy śmiechem, bo taka jest pocieszna. Od kilku dni ma fazę na zamykanie i otwieranie wszystkich drzwi i coraz bardziej na wspinanie się po schodach, a z tymi drzwiami już w miarę sobie radzi, bo strasznie nisko klamki mamy. Staram się ją tylko uczyć, żeby nie wkładała palców, gdzie nie trzeba, ale na szczęście jest jakoś sama z siebie ostrożna. Natomiast schody... O ratunku, co tylko słyszę tup tup tup do przedpokoju, to od razu idę za nią, a ta już na 3-4 schodzie, sprinterka mała A, i będę mieć komodę! Decyzja zapadła, kupujemy w tym tygodniu Malma. Lidusia ma prostą szafę z szufladami (w końcu sukienki muszą gdzieś wisieć ), więc Malm dobrze się skomponuje, a dla chłopaka komoda może być.
|
|
#3120 |
|
Rozeznanie
|
Ja już cierpię na bezsenność bo mam dzisiaj sporo do roboty.. Muszę nas obu spakować bo tż jak zwykle uważa, że co spakuję to on będzie nosił, do tego muszę dzwonić do spółdzielni po kominiarza, muszę iść na małe zakupy jeszcze no i wizytę mamy i podobno mamy dowiedzieć się kto w srodku mieszka i chce zapytać co z tym pH w moczu bo nie daje mi to spokoju..
Tak w głębi duszy marzy mi się dziewczynka, ale lekarz na UG bardziej skłaniał się ku chłopcu.. No zobaczymy będzie chłopak to trzeba będzie się zdecydować na kolejnego malucha. ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty bo jest ich dzisiaj trochę!. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Sandam13 Czas edycji: 2018-02-06 o 05:46 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

1 bambusowa, chyba 10 flanelowych, z 10 kolorowych ( z hubiworld- niektore byly fajne,inne sie popruly przy praniu) i wlasnie 10 tych grubych tetrowych. A w szpitalu miałam taki nawał ze te moje pieluchy to bylo malo na 1 dzień. Chyba mi z 40 nakupily mama i tesciowa i codziennie zabieraly do prania całe serie. 

tyle co, nie mam smaka na slodycze, ale to nie zmienia faktu, że co chwilę tylko coś bym jadła
zaczynałam ciążę ważąc 49kg i nie chciałabym zobaczyć 6 z przodu
czuję,że tym razem zostaną Ci wynagrodzone wcześniejsze cierpienia
Nie tak dawno ktoś pytał o getry ciążowe. Nie odpowiadałam chyba, bo czekałam jeszcze na kolejne potwierdzenie - zamówiłam na allegro nie pierwszy raz zresztą u oasiallegro i są po raz kolejny super, bardzo wygodne. Mogłyby być odrobinkę grubsze, ale nie prześwitują. Sięgają dość wysoko, ponad brzuch (ktoś raz pisał, że jakieś getry były za wysokie), ale moim zdaniem gdyby tak nie było teraz, to na koniec są zdecydowanie za niskie i gumka gniecie w brzuch. Więc trzeba albo teraz się przyzwyczaić, albo przygotować na kolejne zakupy na dalszą część ciąży.
zaczynałam już z drobna nadwyżką, także będzie co zrzucać

mogę spokojnie iść spać.
Ale mam nadzieję, że luty jeszcze przechodzę, a taką przechodnią ciążową mam, ale teraz nawet u mnie przymrozki, brrr. Żeby chociaż śnieg był
Gratulacje 
Nieraz biedna próbuje zrobić groźną minę, żeby okazać niezadowolenie, a my wybuchamy śmiechem, bo taka jest pocieszna. Od kilku dni ma fazę na zamykanie i otwieranie wszystkich drzwi i coraz bardziej na wspinanie się po schodach, a z tymi drzwiami już w miarę sobie radzi, bo strasznie nisko klamki mamy. Staram się ją tylko uczyć, żeby nie wkładała palców, gdzie nie trzeba, ale na szczęście jest jakoś sama z siebie ostrożna. Natomiast schody... O ratunku, co tylko słyszę tup tup tup do przedpokoju, to od razu idę za nią, a ta już na 3-4 schodzie, sprinterka mała
), więc Malm dobrze się skomponuje, a dla chłopaka komoda może być.