Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-05, 19:13   #4291
pajeczyna
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Cytat:
Napisane przez Bella__88 Pokaż wiadomość
No to na prawdę z tym negatywnym myśleniem masz bardzo podobnie do mnie, jakby nie było, ja zawsze znajdę sobie powód do zamartwiania się, taka już jestem, ale to jest na prawdę strasznie męczące:/ Chciałam mieć dziecko, a teraz jestem przerażona albo jak oglądam nasze zdjęcia z jakiegos wyjazdu itp. to zaczynam myśleć, jak to nam było dobrze we dwójkę i co będzie dalej:P Też mam to szczęście, że mąż jest wyrozumiały i mnie pociesza, bo gdyby nie on to nie wiem:/ Też słyszałam, że Euthyrox może mieć negatywny wpływ:/ No ale co zrobić, jak trzeba to trzeba, a szczególnie w ciąży:/ Ja w ciąży biorę jeszcze większą dawkę niż Ty - N75. Ciekawa jestem, jak zachowa się moja tarczyca po ciąży, podobno nie ma reguły, może być wszystko ok, a można z niedoczynność przejść w nadczynność albo można dostać nawet hashimoto:/ Ale jestem dobrej myśli, bo chciałabym już później odstawić ten lek:/
A Ty teraz jesteś gdzieś zatrudniona ? i jaki masz zawód? Sama widzisz, twoja koleżanka sobie poradziła, to czemu my miałybyśmy sobie nie poradzić Człowiek jest w stanie dopasować się do na prawdę ciężkich sytuacji
Dziwie sie, ze takie sa zdania o Euthyroxie. Ja przy niedoczynnosci mialam takie lekko depresyjne stany, a Euthyrox uratowal moja psychike (i figurę! ). Od kiedy mam wyrownane hormony to czuje sie rewelacyjnie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 19:39   #4292
ladyroses
Zakorzenienie

Problemy trzeciego świata

Właśnie się dowiedziałam, że ten Adamex Barletta występuje w dwóch wersjach kolorystycznych różu 51L i 56L.

Na żywo widziałam 51L ale dziewczyny zdurnialam, bo ten 56L wydaje mi się jeszcze lepszy!! Po co oni tego tyle zrobili! Teraz mam zagwozdke...

https://www.entliczekpentliczeksklep...Barletta/2.jpg

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Lady wózka swojego jeszcze nie mam więc sklepu w 100 % polecić nie mogę ale mają Twój model http://www.wozki-skleposkar.pl/szuka...submit_search=.

Korzystnie z fotelikami wychodzi. Maxi Cosi Citi bo Cabriofix tylko jak bazę chcecie kupić. W przeciwnym razie Cabriofix ma tylko 3 gwiazdki.

No i można jeszcze negocjować cenę. A jak nie cenę to zapytać czy gratis coś dorzuca.
Nie ma tam różowych

Znalazłam na stronie producenta wszystkie kolory

2w1 za 1599zl
3w1 za 1818zl

Taniej chyba nie ma nigdzie, a od producenta to pewność że będzie wszystko ok z przesyłką

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 19:41   #4293
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Problemy trzeciego świata

Właśnie się dowiedziałam, że ten Adamex Barletta występuje w dwóch wersjach kolorystycznych różu 51L i 56L.

Na żywo widziałam 51L ale dziewczyny zdurnialam, bo ten 56L wydaje mi się jeszcze lepszy!! Po co oni tego tyle zrobili! Teraz mam zagwozdke...

https://www.entliczekpentliczeksklep...Barletta/2.jpg

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Nie ma tam różowych

Znalazłam na stronie producenta wszystkie kolory

2w1 za 1599zl
3w1 za 1818zl

Taniej chyba nie ma nigdzie, a od producenta to pewność że będzie wszystko ok z przesyłką

Ten 56 to roz a ten 51 to koral bardziej moim zdaniem.

Myślę, że czy sklep czy producent to nie ma dużej różnicy. To ten sam produkt

Od 3 tyg meczy mnie zgaga
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 19:43   #4294
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:

Od 3 tyg meczy mnie zgaga
Mnie też a przed ciąża nie wiedziałam co to jest...
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 19:44   #4295
ladyroses
Zakorzenienie

Mnie zgaga nie męczy, ale ósemka z dołu mi się wyrzyna

Stary 2018-02-05, 19:47   #4296
Bella__88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
tez jestem ciekawa. Jestem ciekawa tez czy będę mieć po ciąży dalej policystyczne jajniki, bo niektórym to po ciąży przechodzi
O pierwsze słyszę że PCOS może przejść po ciąży.. A masz zdiagnozowane tak na 100% ? Bo u mnie było duże podejrzenie, ale na 100% nikt mi ostatecznie nie zdiagnozował.. A też jestem bardzo ciekawa, czy gdybym chciała drugi raz zajść w ciążę, to czy udałoby mi się szybko, czy raczej miałabym takie problemy jak przy pierwszej..

Cytat:
Napisane przez neesanek Pokaż wiadomość
Pozdrowienia z drogi powrotnej z Zakopanego. Było bajecznie pięknie i zimowo: love:. Łucja cały dzień spędziła na sankach. Teraz czeka nas droga w korkach ale coś za coś
Super ! My wybieramy się do Zakopanego na przełomie lutego i marca. Powiedz, było bardzo dużo ludzi?

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
Dziwie sie, ze takie sa zdania o Euthyroxie. Ja przy niedoczynnosci mialam takie lekko depresyjne stany, a Euthyrox uratowal moja psychike (i figurę! ). Od kiedy mam wyrownane hormony to czuje sie rewelacyjnie.

Może dlatego, że ludzie ogólnie boją się brać hormony.. Ja po Euthyroxie jakoś nie czułam zmian jeśli chodzi o samopoczucie, ani lepiej ani gorzej, ale TSH mi się ładnie obniżyło, a to o właśnie chodziło, więc też jakoś na Euthyrox nie narzekam, ale wiadomo z lekami jest tak, że lepiej ich nie brać, jeśli jest taka możliwość
Szybko udało Ci się zajść w ciążę przy niedoczynności?
Bella__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 19:50   #4297
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie zgaga nie męczy, ale ósemka z dołu mi się wyrzyna

Mi po pierwszej ciąży wyszły wszystkie 4 ósemki Równo jak Olkowi zaczęły zęby rosnąć to i mi.

Wpisz mi proszę imię Dawid w pierwszym poście. Próbuje się z nim oswoić.
Stary 2018-02-05, 19:51   #4298
Olanzapinka
Zadomowienie

Cytat:
Oglądałam camarello Carmella! Mojemu tz się bardzo podobał, ale mi nie przypadł jakoś do gustu... Cenę miał przystępną bo 1600 zł za 3w1.
Sprawdzilo się wam ten wózek? Byłaś zadowolona?
Ogólnie byłam zadowolona. Kupiliśmy go jak mały miał około miesiąca. Wcześniej miałam x-landera którego dostaliśmy od mojej siostry ale tak mnie wkur#*@ł że szok! Mąż powiedział na spacerze żebym wyjęła dziecko bo zaraz wrzuci wózek do jeziora Na drugi dzień pojechaliśmy do sklepu i wróciliśmy z camarello. Daliśmy za niego (2w1) niecałe 1200zł z adapterami do fotelika.
Gondolka była super. Spacerówka też ok jedynie budka pod koniec trochę opadała ale bardzo intensywnie go użytkowaliśmy. Kilka razy dziennie był składany i rozkładany na płasko. Synek spał w wózku do drugiego roku życia.
Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 19:52   #4299
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
O pierwsze słyszę że PCOS może przejść po ciąży.. A masz zdiagnozowane tak na 100% ? Bo u mnie było duże podejrzenie, ale na 100% nikt mi ostatecznie nie zdiagnozował.. A też jestem bardzo ciekawa, czy gdybym chciała drugi raz zajść w ciążę, to czy udałoby mi się szybko, czy raczej miałabym takie problemy jak przy pierwszej..

Super ! My wybieramy się do Zakopanego na przełomie lutego i marca. Powiedz, było bardzo dużo ludzi?

Może dlatego, że ludzie ogólnie boją się brać hormony.. Ja po Euthyroxie jakoś nie czułam zmian jeśli chodzi o samopoczucie, ani lepiej ani gorzej, ale TSH mi się ładnie obniżyło, a to o właśnie chodziło, więc też jakoś na Euthyrox nie narzekam, ale wiadomo z lekami jest tak, że lepiej ich nie brać, jeśli jest taka możliwość
Włączając się w temat Euthyrox/ Letrox ja jak nie wezmę przez tydzień to od razu mam spadek nastroju. I sama tego nie kontrolowałam ale Tz mnie kilka razy złapał na tym, że skończyły mi się leki i nie brałam - poznawał po moim nastroju właśnie.

I co ciekawe Euthyrox źle znosił. Przeszłam na Letrox i niebo lepiej. Chociaż to to samo nawet jak efekt placebo to grunt, że zadziałało.
Stary 2018-02-05, 19:56   #4300
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Sa kobiety, którym po ciąży hormony się regulują od początku. Mam nadzieje ze i u mnie tak będzie
Mam stwierdzone na 100%, nieregularne cykle, cysty na jajnikach (po 30pare na obu), za dużo androgenów.
Właśnie ja tez się zastanawiam jak będzie przy staraniu o drugą teraz staraliśmy się z przerwami od marca, od lipca regularnie, wiec nie długo

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 20:01   #4301
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Mi po pierwszej ciąży wyszły wszystkie 4 ósemki Równo jak Olkowi zaczęły zęby rosnąć to i mi.

Wpisz mi proszę imię Dawid w pierwszym poście. Próbuje się z nim oswoić.
Nie strasz

Wyrywalas je? Ja robiłam zdjęcie przed ciążą i ósemki były tam proste, nie haczyly na siódemki więc nie planuję wyrywać. Przynajmniej na razie...

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Olanzapinka Pokaż wiadomość
Ogólnie byłam zadowolona. Kupiliśmy go jak mały miał około miesiąca. Wcześniej miałam x-landera którego dostaliśmy od mojej siostry ale tak mnie wkur#*@ł że szok! Mąż powiedział na spacerze żebym wyjęła dziecko bo zaraz wrzuci wózek do jeziora Na drugi dzień pojechaliśmy do sklepu i wróciliśmy z camarello. Daliśmy za niego (2w1) niecałe 1200zł z adapterami do fotelika.
Gondolka była super. Spacerówka też ok jedynie budka pod koniec trochę opadała ale bardzo intensywnie go użytkowaliśmy. Kilka razy dziennie był składany i rozkładany na płasko. Synek spał w wózku do drugiego roku życia.
To dobrze, że byłaś zadowolona. Mam tu nawet przed sobą ulotkę Camarelo. To też Polska firma i jaka cena!

O x-landerze nic nie mogę powiedzieć, bo nie spotkałam go w żadnym sklepie..

Stary 2018-02-05, 20:05   #4302
Natus276
Zakorzenienie

Jesteśmy po pierwszych castingach na lokatora I pierwsza para mnie tak urzekła, że ciężko będzie ich przebić 😀 ale zobaczymy.

Ja zgage miałam na początku 2 trymestru parę razy ale przeszło, za to te wzdęcia co wieczór to jakaś katastrofa...

Fajne te wózki, kurczę ja dalej nie mam pojęcia czego szukać, ale l4 coraz bliżej to przeprowadze analizę co producenci oferują I też jakoś będzie.

Uśmiałam się teraz bo mój Tz siedzi z moimi braćmi i przychodzę do nich a mój brat od razu " o Stachu przyszedł się na nas popatrzeć" urocze to w sumie.

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 20:09   #4303
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Nie strasz

Wyrywalas je? Ja robiłam zdjęcie przed ciążą i ósemki były tam proste, nie haczyly na siódemki więc nie planuję wyrywać. Przynajmniej na razie...

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

To dobrze, że byłaś zadowolona. Mam tu nawet przed sobą ulotkę Camarelo. To też Polska firma i jaka cena!

O x-landerze nic nie mogę powiedzieć, bo nie spotkałam go w żadnym sklepie..

Jedna wyrosła mi źle. Miałam ja wyrwać ale zawsze coś było ważniejszego. Ostatecznie są ze mną wszystkie 4 ósemki

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
Jesteśmy po pierwszych castingach na lokatora I pierwsza para mnie tak urzekła, że ciężko będzie ich przebić 😀 ale zobaczymy.

Ja zgage miałam na początku 2 trymestru parę razy ale przeszło, za to te wzdęcia co wieczór to jakaś katastrofa...

Fajne te wózki, kurczę ja dalej nie mam pojęcia czego szukać, ale l4 coraz bliżej to przeprowadze analizę co producenci oferują I też jakoś będzie.

Uśmiałam się teraz bo mój Tz siedzi z moimi braćmi i przychodzę do nich a mój brat od razu " o Stachu przyszedł się na nas popatrzeć" urocze to w sumie.

Dużo takich castingow planujecie zanim ogłosicie werdykt?
Stary 2018-02-05, 20:13   #4304
Bella__88
Raczkowanie

Cytat:
Włączając się w temat Euthyrox/ Letrox ja jak nie wezmę przez tydzień to od razu mam spadek nastroju. I sama tego nie kontrolowałam ale Tz mnie kilka razy złapał na tym, że skończyły mi się leki i nie brałam - poznawał po moim nastroju właśnie.

I co ciekawe Euthyrox źle znosił. Przeszłam na Letrox i niebo lepiej. Chociaż to to samo nawet jak efekt placebo to grunt, że zadziałało.
Z tego co wiem, to Letrox jest wegański ( moja siostra jest weganką i dlatego chciała, żeby jej zapisali Letrox zamiast Euthyroxu), więc różni się w jakiś sposób składem.. może nie tolerujesz jakiegoś składnika Euthyroxu.. Najważniejsze, że wiesz już co Ci służy A będziesz musiała juz brać dożywotnio ? Co dokładnie masz z tarczycą ?:/
Bella__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 20:20   #4305
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co wiem, to Letrox jest wegański ( moja siostra jest weganką i dlatego chciała, żeby jej zapisali Letrox zamiast Euthyroxu), więc różni się w jakiś sposób składem.. może nie tolerujesz jakiegoś składnika Euthyroxu.. Najważniejsze, że wiesz już co Ci służy A będziesz musiała juz brać dożywotnio ? Co dokładnie masz z tarczycą ?:/
Euthyrox zawiera laktoze, to może źle wpływać bo nietolerancja jest teraz dość powszechna.
Cytat:
Jedna wyrosła mi źle. Miałam ja wyrwać ale zawsze coś było ważniejszego. Ostatecznie są ze mną wszystkie 4 ósemki

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Dużo takich castingow planujecie zanim ogłosicie werdykt?
Jutro mam 2 osoby, w środę 3 i w czwartek 2 😂 w sobotę chce podjąć ostateczną decyzję i jak dobrze pójdzie od poniedziałku zaczniemy już wynajem

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 20:24   #4306
Feliska
Zakorzenienie

Natus to ładnie Wam poszło ja jak kiedyś robiłam casting na współlokatorów to też miałam taką jedną parę, która oglądała na samym początku i od razu mi się spodobali, potem oglądali inni, ale tamci i tak wygrali casting
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 20:25   #4307
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Dożywotnio. Niedoczynnosc mam. Ale na usg tarczyca jest bez zmian i padło haslo: przewlekłe zapalenie tarczycy ale prawdę mówiąc nie zaglebialam się w temat.
Juz 6 lat biorę leki.
Stary 2018-02-05, 20:25   #4308
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie mam niedoczynności. Mam Hashimoto, ale od lat wyrównane. Zaszłam w 3cim cyklu od odstawienia antykoncepcji (gumki), ale nie patrzyłam na owulację, nie mierzyłam temperatury itp. Jednocześnie choruję na celiakię, która też znacznie obniża płodność, ale też od lat jestem na ścisłej diecie, czyli można powiedzieć, że jestem "leczona"

Cytat:

W Letroxie nie ma laktozy, poza tym to samo. Na pewno w obu jest l-tyroksyna, więc powinny działać tak samo, ale jednak te substancje pomocnicze mają niewielki wpływ na przyswajanie.

Lady-ja też bym nie brała fotelika z 3w1 Np. Joie w testach z 2017 miały oceny niedostateczne. To jest różnica cenowa, ale to tylko kilka stów więcej, a liczy się bezpieczeństwo. Można kupić parę ciuszków mniej. W każdym razie ja mam takie zdanie, przemyśl sprawę jeszcze zanim zrobicie zakupy na szybko
pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 20:42   #4309
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Ty mi już kiedyś o tym wózku pisalas, bo mam go zapisany w zakładkach (oczywiście kolor różowy ) cena boska. Za 3w1 1350zl! Też go kupiłaś w tak atrakcyjnej cenie?

To bylo 5 lat temu juz nie pamiętam ceny, ale kupiłam go bo mieli znajomi. Wozek spoko naprawde ale dla mnie wersja 3 w 1 juz nie istnieje bo te foteliki sa.nic niewarte. Tu mozna ciut doplacic i producent daje maxi cosi.

Stary 2018-02-05, 20:47   #4310
neesanek
Rozeznanie

Cytat:
Dobra, to teraz relacja z wózka bo widzę że czekacie no więc masakra! Wybór jest dziewczyny ogromny!! A zdecydować się na cokolwiek to masakra

No więc tak, bierzemy pod uwagę 3 wózki.

1. To wózek o którym wczoraj pisaliśmy baby design pudrowy róż z szarym. Ale tego koloru niestety na żywo nie widziałam, tylko na zamówienie. Wózek jest ogólnie porządny, ale szczerze mówiąc myślałam że będzie solidniejszy... Jest leciutki ale jakiś taki... Niestabilny? No nie wiem... Przeszła mi trochę miłość do niego. I cena 2000 zł za opcję 2w1 nie jest ceną adekwatną moim zdaniem do tego wózka.

2. Nasz faworyt, który nas oczarował, zupełnie się nie spodziewałam.. Ale jest to model Adamex barletta. Kolor 51L. Znacie tą firmę? Powiem wam, że wózki tej firmy są naprawdę solidne, porządnie wykonane... Ma wszystko o czym pisalyscie żeby zwrócić uwagę... Super budka z gondolki, łatwe wypinanie, mega spacerówka... No super, jestem oczarowana... Dziewczyny i ten kolor!! Wrzucam zdjęcie w dodatku jak wezmę ten model ze sklepu to będę miała opcję 2w1 w cenie 1560 zł! Nawet na internecie nie ma tak tanio... Powiem wam, że to nasz faworyt.

3. Baby active mommy 08 pink. Oglądałam ten wózek na żywo i jest piękny! I jaki tani... Cena jest naprawdę warta uwagi. Są to modele z 2018, a w jakiej cenie... Mnie oczywiście interesuje opcja różowo szara wrzucam zdjęcie. Tak jak widać cena za 3w1 1649 zł.

Także szczerze wahamy się między opcją 2 i 3. Ten baby design jest piękny ale moim zdaniem nie warty ceny. Są lepsze, porzadniejsze wózki za mniejsze pieniędze... Mam wrażenie, że tam płacimy tylko za markę
Od razu mówię, że wózki typu Anex sport nas nie interesowaly... Cena za opcję 2w1 była 2400 zł + fotelik także dla nas to za duża półka cenowa...

Jakieś pytania? Załącznik 7420736Załącznik 7420741

Mój brat ma Adamexa nie wiem który model. Kupił nowy i musiał go 2 razy reklamować. Raz urwała się rura stelażu, która wyglądała na solidną. Wózek rzeczywiście dobrze się prowadzi i ma dobrą amortyzację. Minusem jest spacerówka. Dziecko źle w niej siedzi i wózek jest ciężki. Wiem, że dość szybko kupili inną spacerówkę.
neesanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 20:48   #4311
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tanzanka Pokaż wiadomość
Piszcie dużo o wózkach, uczę się!!

Pajeczyna dzięki za cynk, nie jestem nienormalną ale jest to bardzo dokuczliwe :/
Anka no ja mleko mam tylko po naduszeniu, wiec to nie to
Lady, nieee dużo chodzę bez w ogóle, a tak to mam taki zwykły

Pacia, ale poszalałaś! Szalona!
Będzie paczek przed badaniem to będzie ruchliwy Dzieć

Przybijam piątkę budzącym się w nocy. Koło 4tej praktycznie codziennie się budzę i kręcę żeby znowu zasnąć

Marmoladka uroczy!

Feliska ❤️ w końcu się doczekałaś!!!

Witam się po weekendzie
Rodzinny i bardzo związany z przyjaciółmi, no cudny! Pobiegałam jednego dnia z Mama, a kolejnego byliśmy z TZ i Tata w sobotę byłam na mega ognisku, dostaliśmy mnóstwo gratulacji i w ogóle cieszą się z nami ludzie no przecudne to! Wczoraj byliśmy w teatrze na Mistrzu i Małgorzacie, była świetna oprawa muzyczna i Synuś cały spektakl się wiercił

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja tam nie wiem, ale zanim zaczęło mi cieknąć mleko, to tylko bolały sutki. Później zaczęło się sączyć po ucisku, a teraz leżę na kanapie i co jakiś czas czuje najpierw ból sutków, potem ciśnienie i już wiem, ze muszę iść po chusteczkę
Zawsze możesz spytać lekarza
Cytat:
Napisane przez freddy296 Pokaż wiadomość
hej

ale śliczne rzeczy kupujecie

ja dziś po polowkowym. miałam mieć jutra ale dziś miała moja koleżanka i pojechałam z nią i od razu mi zrobił. a w ogóle się okazało w piątek ze moja koleżanka właściwie to dobra przyjaciółka jest w ciąży i właśnie dziś miała prenatalne ale się ciesze ma termin na sierpień

u nas wszytsko ok. ledwo wytrzymałam to badanie bo akurat maluch jakoś tak był blisko skóry ze jak mi jeździł tym usg to nie dość ze laskotalo to nawet tak bolało.

i na 100% mam chłopaka

Załącznik 7420561Załącznik 7420566

Gratuluje dobrze, ze chłopiec zdrowy! Tez bym chciała takie ładne zdjęcia.
Cytat:
Hej!
Sorki że się nie udzielam ostatnio. Jakoś sił brak i chęci. Tż trochę miał wolniejsze dni to też sporo spraw do ogarnięcia i czasu brakło.

Właśnie wracamy z UP. Z dziewczynami na razie wszystko ok ale jedna sporo w tyle zostaje 480 i 390g. Echo serduszek też wyszło dobrze.
Kazał częściej monitorować u swojego gina bo jest duże ryzyko zespołu podkradania. Zdjęć nie mam żadnych tylko płytkę z nagranym badaniem.
Z tego co wiem, to zwykle tak jest z bliźniakami ale na szczęście lekarze wszystko ogarna
Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Mnie też a przed ciąża nie wiedziałam co to jest...
Reni można brać jak coś na zgagę, ale jak nie przechodzi to musicie powiedzieć lekarzowi.

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2018-02-05, 21:03   #4312
Olanzapinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość

Reni można brać jak coś na zgagę, ale jak nie przechodzi to musicie powiedzieć lekarzowi.
Też mam zgagę ale póki co jest znośna. Zimne mleko daje radę Mi reni niebardzo pomagało. Polecam gaviscon w zawiesinie.

Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 21:20   #4313
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Lady wózka swojego jeszcze nie mam więc sklepu w 100 % polecić nie mogę ale mają Twój model http://www.wozki-skleposkar.pl/szuka...submit_search=.

Korzystnie z fotelikami wychodzi. Maxi Cosi Citi bo Cabriofix tylko jak bazę chcecie kupić. W przeciwnym razie Cabriofix ma tylko 3 gwiazdki.

No i można jeszcze negocjować cenę. A jak nie cenę to zapytać czy gratis coś dorzuca.
Czyli dobrze rozumiem, że baza ISOFIX zwiększa bezpieczeństwo fotelika?
I najlepiej ja dokupić.
Bo ja już nie ogarniam...

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 21:21   #4314
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam zgagę ale póki co jest znośna. Zimne mleko daje radę Mi reni niebardzo pomagało. Polecam gaviscon w zawiesinie.

Ja tez mlekiem się ratuje w tej sytuacji.
Stary 2018-02-05, 21:22   #4315
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość

U mnie tak samo. Odkąd się leczę czuję się lepiej i waga spadła. A wcześniej pomimo diety stała jak zaklęta na 54 kg, zaczęłam brać tabletki i bez zmiany odżywiania spadła do ok.50 kg i nawet mogłam sobie pozwolić na małe co nieco. Wcześniej tylam od patrzenia na słodycze

Dziewczyny gratuluję wizyt

Odkąd przyszłam do domu z pracy zrobiłam już dwa obiady i dwa prania teraz leżę i czuję jak maluszek wariuje w brzuszku

Stary 2018-02-05, 21:23   #4316
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość
Czyli dobrze rozumiem, że baza ISOFIX zwiększa bezpieczeństwo fotelika?
I najlepiej ja dokupić.
Bo ja już nie ogarniam...

Nie zawsze. Zależy od modelu fotelika. Specem nie jestem ale rozważałam Maxi Cosi Citi i Cabriofix. Na grupie 8 gwiazdek uswiadomili mnie, że Cabriofix tylko na bazie ma 4 gwiazdki, montowany na pasy ma już tylko 3 gwiazdki. Citi ma 4 gwiazdki bez bazy (do niego nie ma w ogóle możliwości dokupienia bazy)

Citi miałam dla Olka i nam się sprawdzil bdb wiec teraz nie będę wydziwiac i stawiam na ten sam.
Stary 2018-02-05, 21:28   #4317
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zawsze. Zależy od modelu fotelika. Specem nie jestem ale rozważałam Maxi Cosi Citi i Cabriofix. Na grupie 8 gwiazdek uswiadomili mnie, że Cabriofix tylko na bazie ma 4 gwiazdki, montowany na pasy ma już tylko 3 gwiazdki. Citi ma 4 gwiazdki bez bazy (do niego nie ma w ogóle możliwości dokupienia bazy)

Citi miałam dla Olka i nam się sprawdzil bdb wiec teraz nie będę wydziwiac i stawiam na ten sam.
No to mi trochę rozjaśniłaś, dziękuję

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-05, 21:42   #4318
ladyroses
Zakorzenienie

A do Adamexa Barletta pasują maxi cosi city prawda? Bo już zdurnialam..

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Jeszcze mam pytanie tylko proszę się nie śmiać xd

Fotelika maxi cosi city napewno nie zamówię na stronie producenta bo go tam nie ma. W związku z tym mam takie pytanie czy każdy ten maxi cosi city będę mogła swobodnie wpiąć do wózka czy trzeba dokupić jeszcze jakieś adaptery czy coś? Nie znam się...

Stary 2018-02-05, 21:58   #4319
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
A do Adamexa Barletta pasują maxi cosi city prawda? Bo już zdurnialam..

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Jeszcze mam pytanie tylko proszę się nie śmiać xd

Fotelika maxi cosi city napewno nie zamówię na stronie producenta bo go tam nie ma. W związku z tym mam takie pytanie czy każdy ten maxi cosi city będę mogła swobodnie wpiąć do wózka czy trzeba dokupić jeszcze jakieś adaptery czy coś? Nie znam się...

Do bartletty citi pasuje bo na oskar-sklep sprzedają jako 3w1. Adaptery trzeba dokupić. Każdy producent ma swoje adaptery do konkretnych firm fotelików.
Ponoć niektóre się pokrywają ale nie zaglebialam się w temat
Stary 2018-02-05, 22:05   #4320
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:

Reni, tak jak mleko, pomaga na chwile. Ogólnie po 2 tabletkach powinno przejść, a jak nie przechodzi to trzeba powiedzieć lekarzowi. Ja miałam specjalne leki na żołądek jak jeszcze chodziłam do pracy i miałam codziennie zgagi.

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości