|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Czy mogę prosić o wysłanie mi na maila arkusza wyprawkowego??!!
Zaczyna mnie łapać panika i muszę zacząć to ogarniać, a nie ma mnie na FB. Gdyby któraś była tak miła to podam maila na PW ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4352 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i szkoda kasy na tyyyyle ubranek. Później pewnie już tak. Dzieci tak przeważnie mają że wolą to co aktualnie ma ktoś inny. Więc żeby nie było kłótni będą dostawać to samo do ubrania też.Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
Nie nawidzę prasować. A metek nie wycinam chyba że są jakieś bardzo sztywne i drapiące. Przeważnie są gdzieś z boku i raczej nie przeszkadzają.
|
||||
|
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam w planach prać ubranka wszystkie i nowe i te z odzysku, a na sama myśl o prasowaniu aż mi słabo A pierzecie już teraz czy jak najbliżej porodu?
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tz pojechał z Młodym do lekarza. Juz wczorja narzekal na ból gardła i brzucha. W nocy go przeczyscilo. A rano dostał temperatury + gardło zawalone przez 5.5roku zero chorób a tersz od września co chwile coś.
|
|
|
|
|
#4355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn poscieram wtedy porządnie kurze wszędzie, rozłożę ozdoby wiosenno- Wielkanocne, zrobię do końca porządki w szafkach no i zajmę się praniem/prasowaniem ![]() Chociaż przypuszczam, że i tak jeszcze coś kupię/dostanę z ubrań więc w połowie kwietnia będzie powtórka z praniem i prasowaniem.. Mi prasowanie tych maleństw przeszkadza nie będzie ![]() poza tym nie będę z tego robiła dzieł sztuki. Przejechać żelazkiem i następne! Ile takie maleństwa można pracować- jedne 20,30 sekund? W porównaniu do koszul tz to będzie prawdziwa przyjemność ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
ewentualnie na spacerki chodzić ![]() Zdrówka dla małego, oby obyło się bez antybiotyku ponoć najgorszy okres zachorowań będzie jeszcze do końca marca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ladyroses Czas edycji: 2018-02-06 o 10:25 |
||
|
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ubranek tez piore nowe, prasuje mimo ze niecierpie, metek nie wycinam chyba ze jakas dokuczliwa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w ogóle zapisałam się wczoraj do szkoły rodzenia
ma być 8 spotkań grupowych. Zaczynam za 2 tygodnie (od 26 tc) a w przyszłym tygodniu mamy spotkanie indywidualne z położna ciekawe o co będzie pytać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też muszę chyba tempo przyspieszyć bo czas leci jak szalony, tydzień za tygodniem... Żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce pozdrawiam dalej z łóżka tz jeszcze śpi bo idzie na drugą zmianę, psy też śpią a to ja mam już wstawać i sprzątać? nie chce mi się ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4361 |
|
Zadomowienie
|
Zawiecha śliczny kosz
![]() Ola no muszą się gdzieś dziewczynki pomieścić śliczne ciuszki Będę prac wszystko jak leci ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo tej nieszczesnej szyjki czuję, że będzie trzeba wygarnąć dziecko ze mnie tak jak było z Olkiem ![]() Ja prasować nie lubię ale tak jak piszesz te małe ciuszki to się migiem pasuje wiec zrobię to z przyjemnością. No i ja teraz leżę i pachnę
|
|
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marmoladka, na śmierć zapomniałam! ![]() Wysłałam Ci maila
|
|
#4364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie 26tc wypada dopiero w połowie marca położna mi mówiła, że w sumie mogę dopiero od kwietnia zacząć i tak się zastanawiam czy już nie poczekać do tego kwietnia, bo bym sobie L4 wzięła i miała więcej czasu. No i może wtedy nic nie zapomnę do porodu
|
|
|
#4365 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej
ja dopiero zjadlam śniadanie tak mi się dobrze spało. zawiozlam tylko syna do szkoły na 8, wróciłam taka zmarznieta i do wyra ale musze juz się zbierac. jeszcze mam trochę do załatwienia jeśli chodzi o przepisanie liczników itd. dziś tz robi zakupy a jutro wchodzi ekipa remontowa Cytat:
do brzuszka kupuje olej ze słodkich migdałów. do buzi na noc zamiast kremow tez kupuje takie serum z naturalnych olejków ogólnie polubiłam naturalne kosmetyki a nie te faszerowane chemia. Polecam ![]() Cytat:
ja ostatnio o 22.00 zjadlam pół słoika smalcu z cebulką i mieskiem tak mi smakował ze nie moglam się oderwać. .. co do ubranek tez na razie wszystko zbieram. metek nie obcinam. Cytat:
nowe tez wrzucę bo teraz i tak mam złożone nowe ze starymi wiec wrzucę do pralki wszystko zazdroszczę wam wyborów wózków. .. ja mam od brata za darmo wiec nie będę wybrzydzac akurat w sumie z nieba mi spadli bo teraz kazda wieksza gotowka przyda sie do urzadzenia mieszkania. Ale może spacerowke później kupimy jakąś nową nasz wózek to polski wyrób Arte. bratowa była bardzo zadowolona wrzucam fote wozka jaki będę miała zdjęcie z Internetu ale będę miała identyczny wozek-adbor-arte-3x3-wielofunkcyjny-szarysrebrny-czeladz-308985182.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4366 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, podczytuje Was na bieżąco, ale z pisaniem ciężko. Głowa mnie boli od niedzieli, noc z niedzieli na poniedziałek byla tragiczna, dziś juz jest o wiele lepiej.
Ja będę prać i prasować jak ogarniemy remont w sypialni ktory jeszcze sie nie zaczął ale chcę to zrobić przed majowką. Jednorazowo zrobię 2, 3 pralki, na suszarke i do prasowania ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to nie było mnie tu cały weekend bo miałam problemy z internetem
Zaraz będę Was nadrabiać ![]() Ostatnio dość ostro czuję ruchy dziecka a prócz tego jakoś brzuch mnie pobolewa. Nie wiem czy to sprawy stresowe czy coś innego ![]() Ale mam mieszane uczucia co do tych moich jazd ;( Na razie były dopiero 4 wiec jeszcze trochę przede mną ale tak się zastanawiam czy ja dobrze robię, czy nie za dużo wzięłam na siebie w tej ciązy Bo jakby nie patrzeć to jest to dla mnie coś nowego zupełnie i wszystko stresowo przechodzę. Do tego dochodzą problemy z koncentracją (czyżby kalafior ciążowy?)![]() Eh...Napaliłam się a teraz nie wiem czy podołam...
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
trzymam kciuki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj się, Natus już mi wysłała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4373 |
|
Zadomowienie
|
Order blondynki roku. Zamarzł mi zamek w aucie, otworzyłam od pasażera. Wzięłam drapaczke do szyb, odpaliłam auto żeby odmarzło i zabrałam się do roboty. Auto się zamknęło, zamek „wrócił” auto się zamknęło... torebka w środku.. bez komentarza. Dobrze, że telefon w kieszeni a w drugiej klucze od domu. Tatuś zrobił tourne z Miasta rodzinnego 60km z kluczykiem zapasowym, ah ma się ze mną. Powiedział uśmiechnięty tylko, że auto mam przynajmniej ciepłe
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Tanzanka niezła akcja z autem
kochany tatuś na szczęście!
|
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
Omg Tanzanka dobre jaja
![]() U nas w mieście jest taki Pan ,do którego się dzwoni i ,,otwiera'' auto bez kluczyka ![]() Arkusz profeska! Troszkę się uspokoiłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie,a czy któraś z Was robiła ponownie Pappa w okresie USG połówkowego?
Mój lekarz nic o tym nie wspominał, a teraz czytam w necie i się okazuje ,że dziewczyny robią. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
Dodkładnie! Ja mam zawsze w torebce
więc byłabym w
|
|
#4380 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ogólnie to ja jestem pod wrażeniem twojej pamięci. Bez cytowania potrafisz odpowiedzieć na 20 wiadomości. Ja czasem zacytuje a później się zastanawiam po co kliknęłam ten post bo nie wiem co chciałam odpisać |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

no i szkoda kasy na tyyyyle ubranek. 

zbierała po wnukach
chyba że macie jakiś sposób na wycięcie tych metek? Bo jak nie to je zostawię, no nie wiem, zastanawiam się.
Nie nawidzę prasować. A metek nie wycinam chyba że są jakieś bardzo sztywne i drapiące. Przeważnie są gdzieś z boku i raczej nie przeszkadzają.
przez 5.5roku zero chorób a tersz od września co chwile coś.

ma być 8 spotkań grupowych. Zaczynam za 2 tygodnie (od 26 tc) a w przyszłym tygodniu mamy spotkanie indywidualne z położna