|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 6
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie na krótki to mało co miała... a taka okazja
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
No jak okazja to żal nie brać
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A że my tu na jakiś czas chcemy tylko mieszkać, to uznaliśmy, że nie ma co. |
|
|
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejna ciekawostka remontowa: podłoga w łazience ma powierzchnię 6m2 i weszło tam 13 worków tynku
|
|
#1476 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
one mnie lubia,no i ja je tez w sumie ale niektore ich zachowania wprawiaja mnie w oslupienie wrecz,ale to wina rodzicow a nie dzieciCytat:
nawet mialam chwile rozkmine czy aby napewno wszystko pani wsypala![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super ze tak dba o Ciebie
|
|||||||||
|
|
|
#1477 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja mam z decathlona jakby co i jest spoko ; ) Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1478 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A raczej z nami ![]() u mnie nie włącza się żadne dziubdzianie na widok dziecka, czy nieprzeparta ochota brania go na ręce... Nie lubię na placach zabaw/ w sali zabaw rodziców z dziećmi. Jak znacie klimat tych miejsc, to może podzielicie moje zdanie trafiam zawsze na jakieś dziwne przypadki. Dziecko sikające na zjeżdżalni, mamy bawiące się z dzieckiem w piaskownicy i nie pozwalające dotykać jej zabawek, albo zapatrzone w telefon, że nie widzi, że jej dziecko właśnie uciekło z placu zabaw na drogę i liże krawężnik. A teraz napiszę Wam coś, co możecie uznać za dziwne... Ja pracowałam długi czas z dziećmi w wieku szkolnym, ale i przedszkolnym. I praca ta bardzo mi się podoba! z grupą jest mi łatwiej niż z jednym, czy dwójką! Poza tym mam ustalony plan zajęć, więc idę zgodnie z nim, mocno kreatywne zabawy, wykorzystanie ciekawych rzeczy kręci mnie jestem wtedy zaangażowana na maksa i wszyscy się świetnie bawią. I jeszcze dostaję za to kasę rodzice (a i dzieci!) są najbardziej zadowoleni, że nie mówię do dzieci ciuu tu ciutu gugu, tylko normalnie, jak do człowieka kumatego... więc z mojej strony, żadnego przymuszania się, czy coś nie nie nie. Wkurza mnie to, że czasem przy spotkaniach ze znajomymi/ rodziną uważają za tożsame, że z ogromną ochotą przewinę cudze dziecko, czy pogugam z uśmiechem na twarzy, a tu zonk. ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8114922 1]Tak mi mów, bo ja jestem ogromne skąpiradło i nie lubię przepłacać ![]() Ja mam z decathlona jakby co i jest spoko ; ) U mnie na długości 3m szafek kuchennych jest cokół z jednej strony przycięty ze 4cm taka pozioma podłoga ![]() No i pięknie To trzeba jakoś dobrze ten dzień wykorzystać [/QUOTE]podłogę akurat dało radę w miare wyrównać pod panelami (dlatego je musieliśmy położyć ) ale też cokół podcięty po skosem.jak sobie przypomnę ile ciekawych rzeczy dowiadywaliśmy z każdym dniem remontu... poprzedni majster dał czadu z wyobraźnią po maksie. łączył miliard rurek od centralnego w esy floresy, kontakt instalował po drugiej stronie niż otwierały się drzwi. To, co się dało załataliśmy, żeby te kilka lat pomieszkać w przyzwoitym mieszkaniu... ale grubszych spraw jak nie trzeba było to nie robiliśmy. I tak remont trwał 3 tygodnie i kosztował uhuuuhuuuuu. Edytowane przez nalesnikona Czas edycji: 2018-02-06 o 12:36 |
||
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ze byloby pod moja opieka ale jak jego mama jest obok to helołł nie czuje potrzeby ogladania siuśków czy kupy cudzego dziecka i nie lubie tez jak ktos robi z siebie głupka w obecnosci malych dzieci,zeby je rozbawic czy ogolnie nie wiem jaki cel tego ale nie lubie
|
|
|
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Tak ten żel jest 2w1
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1482 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę Dziewczyny, wiecie co? Ja muszę to skomentować...bo my tu wszystkie jesteśmy takie..... NORMALNE
![]() Przyjaciółka mi ostatnio mówiła, że u niej na wątku ciążowym jest strasznie ostro, jak ktoś ma inne zdanie to "matki polki" wjeżdżają ze swoimi kategorycznymi radami i komentarzami, jakoś tak nie można swobodnie porozmawiać... a my tutaj o wszystkim i o niczym, każdy mówi swoje zdanie i nie wpiera go innym, zawsze można liczyć na wsparcie, bez obawy można zadać pytanie i uzyskać odpowiedzi.... jednym słowem - cieszę się, że jesteście! jeśli chodzi o dzieciaki to ja też jakoś do obcych nie pałam niewiadomo jaką miłością, a i nie mogę znieść jak się do małych dzieci mówi jak do, nieprzymierzając, niedorozwiniętych... :/ moim zdaniem, chociaż co ja tam wiem, to dziecko się szybciej nauczy komunikacji jak się będzie mówiło do niego właśnie jak do kumatego, jak nalesnikona pisała, a nie "a gugugu".... Rumians a jak tam rodzice w ogóle?
|
|
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt nie ma monopolu na jedną sluszna prawde i mimo ze jest tu kilka mamus ktore maja juz dzieci to wcale sie nie wywyzszaja i wlasnie nie wpieraja nikomu ze one wiedza najlepiej tylko wiele kwestii czy to wozkowych czy to pielegnacyjnych,ubraniowy ch potrafia tak super przedstawic,ze i ja sama tez sie wiele tutaj dowiaduje i wcale nie czuje ze ktos chce mi narzucic wlasne zdanie,a ktory ten wątek taki ostry ?
|
|
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
Jak nie! wyzywacie mój przyszły wózek od czołga a może mi przykro
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1485 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprostu bedziesz miec synka wiec przeciez nie bedzie w karocy jeździc tylko w porządnej maszynie,a najlepszy sprzęt dla prawdziwego faceta to czołg przeciez,heeelllloooołłl: brzydal:
|
|
|
|
|
#1487 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Allegro
Stacjonarnie to chyba najtaniej decathlon, choć oni chyba też mają dostawę gratis.http://allegro.pl/show_item.php?item...EyYmRlMzQxZQ== Cytat:
Cytat:
![]() Co nie zmienia faktu, iż fajnie tu z wami być
|
||
|
|
|
#1488 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jedna dziewczyna nawet odeszła stamtąd, bo co się odezwała, że dziecko nie będzie spało z nimi w łóżku, albo że nie będzie kp, czy że krótko będzie kp, to zaraz jakieś komentarze w jej kierunku, a ona ponoć tylko wyrażała swoje stanowisko, a nikomu nie narzucała, że też ma tak robić.... dokładnie nie wiem, bo nie czytałam, tylko Przyjaciółka mi tak pokrótce opowiadała w każdym razie miała dość oceniania i uważania na to, co pisze, bo komuś zaraz nie spasuje jej zdanie... Cytat:
Blaira ja też nie wchodzę na inne, bo ciężko się z naszym wyrobić a co dopiero z innymi
Edytowane przez skorpio87 Czas edycji: 2018-02-06 o 13:19 |
||
|
|
|
#1489 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też od zawsze nie lubiłam dzieci
Odkąd jestem mamą lubię tylko te małe niewinne co leżą i śpią w gondolach ![]() Mam 2 pary przyjaciół z dziećmi w podobnym wieku +3 i +6 miesięcy. To u tego dzieciaka którego matki nie lubię ( za to ojca uwielbiam ) non stop się doszukuje wad i za nim nie przepadam ( i on serio jest takim gburem, na pewno po matce ). Ten drugi akurat jest udany, bo jest pozytywny i chętnie się bawią z moim bąblem.
Edytowane przez niud Czas edycji: 2018-02-06 o 13:20 |
|
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to faktycznie same matki polki tam,przeciez ta biedna mamuska nie pisala ze bedzie glodzic to dziecko czy bedzie spalo w innym domu przeciez kazda mama ma prawo do wychowywania dziecka tak jak uwaza za sluszne a chyba kazda mama chce dla swojego dziecka jak najlepiej,jakby miala blizszy termin do nas to bysmy ja przygarnęly a tak wogole to az jej wspolczuje bo biedna dopiero musiala dola lapac jak na kazdym kroku ja krytykowaly i sugerowaly ze bedzie zlą mamą,tymbardziej Was doceniam drogie,tolerancyjne mamusie majowe |
|
|
|
|
#1491 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa Skorpio..jak się zakończyła sprawa z Empikiem?
Dostałaś jakiś "podziękowanie" w postaci rabatu? |
|
|
|
#1492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
Skorpio też mam podobne przemyślenia. Tu jest tak swojsko, bez oceniania, wyciskania swojego zdania. Jest fajnie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1494 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bardzo zadowoleni, pochodzili sobie troszkę po miasteczku, pokorzystali ze wszystkich atrakcji hotelowych (w bąblach byli, na siłowni, mama na zabiegu jakimś) także rewelacja Warto było!Cytat:
Więcej dziewczyn tu będzie czołgam jeździło nie jesteś samaaaaaaaa Też się cieszę, że nam się taka ekipa na wątku zebrała sympatyczna To było wiadomo jak nam na staraczkowym obrodziło w testy, że ten wątek nie zginie
|
||
|
|
|
#1495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Blaira tydzień od odebrania paczki Empik mi przysłał maila, że moja reklamacja jest w trakcie PROCESOWANIA.... Rumianek to ekstra, że rodzice zadowoleni i skorzystali zamiast siedzieć i marudzić ![]() Nat no przecież jakby o dwójce nie można było pogadać to bez sensu w ogóle takie rozmowy sztywne i oficjalne
Edytowane przez skorpio87 Czas edycji: 2018-02-06 o 13:31 |
|
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od zawsze kocham dzieciaczki, obce, w rodzinie. Chętnie się z nimi bawię. Od zawsze chciałam pracować albo w szkole albo w przedszkolu. Dlatego tak bardzo nie mogłam się pogodzić ze stratami, że tak bardzo pragniemy dzieciaczków a los taki okrutny a ludzie nie chcą a po pięcioro dzieci.
Teraz jestem szczęśliwa i będzie wszystko dobrze Nasz wątek wiadomo, że spoko. Najlepszy! Skorpio, właśnie, jak z Empikiem. Były kwiaty, szampan? Czy skromnej ![]() Edit: Doczytałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2018-02-06 o 13:32 |
|
|
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
także ten on też wie, że to ważne w życiu
|
|
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zawsze dzieci lubilam, i często się różnymi dziećmi w rodziinie opiekowałam i chyba przez to straciłam cierpliwość bo.teraz już bym tak nie mogła. Wystarczy mi mój własny łobuz a za chwilę drugi.
Tu jest fajna atmosfera, ja przy poprzedniej ciąży nie wbilam się w wątek. Przede mna za chwilę pierwsze kłucie, tzn już było.testowe ale to było przed obiadem więc się nie liczy.
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.

kolejna ciekawostka remontowa: podłoga w łazience ma powierzchnię 6m2 i weszło tam 13 worków tynku

nawet mialam chwile rozkmine czy aby napewno wszystko pani wsypala
Lila też jak na prawym boku to tak wierzga, że hej, a na lewym spokojniutko
super ze tak dba o Ciebie

to faktycznie same matki polki tam,przeciez ta biedna mamuska nie pisala ze bedzie glodzic to dziecko czy bedzie spalo w innym domu