Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-06, 16:17   #4441
pajeczyna
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Cytat:
Napisane przez Olanzapinka Pokaż wiadomość
Wymyśliłam imię! Brawo ja! ale tylko jedno
Będzie Hania
Zawsze miała być tylko później mi trochę zbrzydło bo się zrobił bum na te Hanie. A ja już 15lat temu je sobie wymyśliłam jak jeszcze nikt tak nie nazywał. No i chyba jednak pierwszy zamysł był najlepszy
A jak sie nazywa bliznieta to skad wiadomo ktorego nazwac jak? czy nazwies pierwsza ktora wyjdzie Hania, czy np wieksza albo bardziej ruchliwa? [1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;81155721]Myślisz? Nie mam kompletnie w tym doświadczenia, w takim razie jeszcze się rozglądniemy za czymś podobnym wizualnie i wagowo.[/QUOTE]Ja slyszalam calkiem dobre opinie o kubelkowych. Pewnie rozne sa zdania.

Jak szukacie czegos z wyzszej polki to zwroc uwage jeszcze na Bugaboo Cameleon lub Fox, jakis Silver cross, Mutsy Igo, Cybex Priam, Joolz Day 2. Wozki drogie, ale podobno swietne.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 16:21   #4442
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Pajęczyna, podoba mi się Twoje podejście do życia tak trzymaj! Też mam choroby już 'do końca życia' ale staram się patrzeć pozytywnie i pocieszać się że inni mają gorzej.

Same here!

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 16:23   #4443
Olanzapinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
A jak sie nazywa bliznieta to skad wiadomo ktorego nazwac jak? czy nazwies pierwsza ktora wyjdzie Hania, czy np wieksza albo bardziej ruchliwa?
pajęczyna! to jest bardzo dobre pytanie! Muszę przemyśleć tę sprawę
Olanzapinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 16:28   #4444
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie Hania
Zawsze miała być tylko później mi trochę zbrzydło bo się zrobił bum na te Hanie. A ja już 15lat temu je sobie wymyśliłam jak jeszcze nikt tak nie nazywał. No i chyba jednak pierwszy zamysł był najlepszy
Ładnie dopisać Ci Hanię?

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 16:33   #4445
Olanzapinka
Zadomowienie

Cytat:
Ładnie dopisać Ci Hanię?

Jeszcze nie. Tak głupio że tylko jedno imię jak będą dwa to dopiszemy
Stary 2018-02-06, 16:38   #4446
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze nie. Tak głupio że tylko jedno imię jak będą dwa to dopiszemy
Ok!

A ja mam takie pytanie, bo już zdurnialam.. Czy Wam też w ciąży plączą się włosy i robią węzły? Nigdy nie mialam i już nie mam pojęcia czy to ciąża czy co..
Nic nie zmieniałam w pielęgnacji...

Normalnie mam węzły we włosach, cuda się dzieją za chwilę idę pod prysznic i myć włosy ale najpierw muszę wziąć szczotkę/grzebień i to jakoś rozczesac

Wlosy rozczesuje zawsze 2 razy dziennie, czasem 3. Ale to bez znaczenia bo te węzły się potrafią zrobić same po czesaniu nawet

Stary 2018-02-06, 16:39   #4447
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
A jak sie nazywa bliznieta to skad wiadomo ktorego nazwac jak? czy nazwies pierwsza ktora wyjdzie Hania, czy np wieksza albo bardziej ruchliwa? Ja slyszalam calkiem dobre opinie o kubelkowych. Pewnie rozne sa zdania.

Jak szukacie czegos z wyzszej polki to zwroc uwage jeszcze na Bugaboo Cameleon lub Fox, jakis Silver cross, Mutsy Igo, Cybex Priam, Joolz Day 2. Wozki drogie, ale podobno swietne.

świetne pytanie o imię dla bliźniaka

ale ja myślę, że od początku mama widzi różnicę między dziećmi jakąkolwiek i pewnie imię można dopasować

butterfly bebetto mają problemy z prowadzeniem się, są dosyć duże, ale są ładne i funkcjonalne i mają świetny serwis, door to door 48h
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 16:52   #4448
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Ok!

A ja mam takie pytanie, bo już zdurnialam.. Czy Wam też w ciąży plączą się włosy i robią węzły? Nigdy nie mialam i już nie mam pojęcia czy to ciąża czy co..

Normalnie mam węzły we włosach, cuda się dzieją za chwilę idę pod prysznic i myć włosy ale najpierw muszę wziąć szczotkę/grzebień i to jakoś rozczesac

Wlosy rozczesuje zawsze 2 razy dziennie, czasem 3. Ale to bez znaczenia bo te węzły się potrafią zrobić same po czesaniu nawet

Ja zawsze miałam problem z plątaniem się włosów więc różnicy nie widzę
Cytat:
Będzie Hania
Oj tak 2-3 lata temu był taki wysyp Hanek , że u nas w pracy 3 dziewczyny które rodziły w podobnych terminach miały Hanie ale imię ogólnie ładne to fakt.

Ogarniam się i ruszam na kolejne castingi na lokatora 😂dziś 2 osoby mam

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 17:01   #4449
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie Hania
Która dostanie na imię Hania? Ta bardziej po lewej czy bardziej po praweej?

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
A jak sie nazywa bliznieta to skad wiadomo ktorego nazwac jak? czy nazwies pierwsza ktora wyjdzie Hania, czy np wieksza albo bardziej ruchliwa? Ja slyszalam calkiem dobre opinie o kubelkowych. Pewnie rozne sa zdania.

Haha doczytałam, że to samo nas zaintrygowalo
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 17:21   #4450
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Która dostanie na imię Hania? Ta bardziej po lewej czy bardziej po praweej?

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Haha doczytałam, że to samo nas zaintrygowalo
z tego co Ola pisala, to jedna jest na górze, a druga na dole
Stary 2018-02-06, 17:30   #4451
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie Hania
Pięknie! Moja serdeczna przyjaciółka to Hania. Ale fakt popularne to jest imię ostatnio - nic dziwnego bo jest bardzo ładne.
A my z tz wymyslilismy "na wszelki wypadek" 😉 imiona gdybyśmy mieli mieć w przyszłości bliźnięta 😂 mamy dla 2 chłopców i 2 dziewczyn. Haha. Jeszcze jedno się nie urodziło a my wymyślamy takie rzeczy 😀

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

[1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;81155961]Karlson, dzięki za info, nie pomyślałabym, że może być taki problem z nim później.

A co myślicie o wózkach Bebetto? Polecacie jakieś konkretne modele?[/QUOTE]
Chce jechać oglądać bebetto Holland w weekend.
No i czekamy aż goldika dostanie swój zamówiony 😁

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 17:36   #4452
ladyroses
Zakorzenienie

Musiałam nożyczkami te węzły wyciąć będę łysa do porodu a potem to już nawet nie mówię! Włosy miałam, mam i będę miała tragiczne. Nie rosną wcale, ludzie się dziwią jak to nie rosną.. No normalnie, taki mój urok... do 6 roku życia byłam praktycznie łysa, włosy nie rosły wcale. A teraz cienkie, słabe, mało ich i w ogóle porażka... Zła jestem

Stary 2018-02-06, 17:45   #4453
Bella__88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
Ja zawaliłam sprawę L4 na początku stycznia i uznałam, że nie ma siły tu aż tyle siedzieć choć w sumie to bardziej chęci niż siły. Tym bardziej, że po 6 latach pracy moja pensja nawet po podwyżce nie jest satysfakcjonująca plus stanowisko tez mi znieśli na niższe jak połączyliśmy się z inna firmą. Powinno mnie tu już dawno nie byc tak naprawdę
Na prawdę podziwiam Cię, że tak długo pracujesz.. Ja bym fizycznie nie dała rady:/ ledwo co jestem w stanie cokolwiek w domu zrobić :/ A najgorzej miałam ze wstawaniem jak jeszcze pracowałam - po prostu to był koszmar. Przed ciążą nie miałam żadnych problemów ze wstawaniem o obojetnie jakiej porze, a teraz idę spać o 22 i wstaję ok. 10!!
Będziesz zmieniała pracę po macierzyńskim? Bo widzę, że jesteś średnio zadowolona z obecnej..

Cytat:
Natus i bardzo dobrze odpoczynek też jest ważny!

Ja wczoraj dostałam 10 bodziaków od babci. Stan idealny, niektóre stan bardzo dobry zbierała po wnukach wszystko 100% bawełna i firmowki także biorę

A powiedzcie dziewczyny czy pierzecie w pralce wszystkie ubranka? W sensie używane to wiadomo, ale nowe ze sklepu też? Ja jeszcze nie zaczęłam prać, wszystko jest leży w wanience u małej. Mam specjalny płyn do prania dla dzieci i zastanawiam się co z tymi nowymi rzeczami.

No i druga sprawa, czy wycinacie metki?? Chodzi mi o te w środku ubrań? Nie ukrywam że zawsze tej metki po wycięciu coś zostaje i boję się, że będzie to dziecko uwierać chyba że macie jakiś sposób na wycięcie tych metek? Bo jak nie to je zostawię, no nie wiem, zastanawiam się.

Jak najbardziej trzeba prać ubranka i wyprasować, ponieważ niestety mimo że mają 100% bawełny, to i tak farbowano je szkodliwymi chemikaliami :/

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to nie było mnie tu cały weekend bo miałam problemy z internetem
Zaraz będę Was nadrabiać
Ostatnio dość ostro czuję ruchy dziecka a prócz tego jakoś brzuch mnie pobolewa. Nie wiem czy to sprawy stresowe czy coś innego

Ale mam mieszane uczucia co do tych moich jazd ;( Na razie były dopiero 4 wiec jeszcze trochę przede mną ale tak się zastanawiam czy ja dobrze robię, czy nie za dużo wzięłam na siebie w tej ciązy Bo jakby nie patrzeć to jest to dla mnie coś nowego zupełnie i wszystko stresowo przechodzę. Do tego dochodzą problemy z koncentracją (czyżby kalafior ciążowy?)
Eh...Napaliłam się a teraz nie wiem czy podołam...
Ja zaczęłam czuć ruchy dziecka od ostatniego weekendu Od tej pory daje o sobie znać co jakiś czas
Co do Twojego prawa jazdy - zależy też jak fizycznie dajesz radę, bo jesli dajesz to może lepiej skończyć to teraz, bo po porodzie mogłoby być jeszcze gorzej.. A prawko na prawdę warto mieć

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
Ja od 4 lat biorę leki. Najpierw euthyrox, obecnie letrox, bo jest bez laktozy.
Widzę, że też Ci skacze to tsh.

Ja na poczatku ciąży mialam 12, miesiąc temu 2,06 , a obecnie mam ponad 4. dawkę mialam 100. Teraz już mam 125, a w weekendy mam 150.

Ja miałam zawsze dużo rzadszy śluz. A tu nagle coś o stałej konsystencji wylecialo, to się wystraszyłam.

Eh ile kobiet ma teraz problemy z tarczycą :/

Cytat:
Ja tez musze brac Euthyrox do konca zycia i zupełnie nie widze problemu O ile bede miala dobrze dopasowana dawke to nie jest problem, przyzwyczailam sie juz do brania rano tabletki przez sen, wrecz dziwne jakbym jej miala nie brac co wiecej - ja nigdy w zyciu nie zjem juz nic z glutenem, zadnej normalnej pizzy, chleba, piwa, bulki. I co z tego? Nic. Mam i tak najfajniejsze choroby jakie mogłabym sobie wybrac. Nie musze sie kluc po kazdym posilku, nie musze miec przeszczepianej watroby, jedna lecze zdrowym jedzeniem. Uwazam, ze mam naprawde farta A teraz jest jakas nagonka na to Hashimoto i ogolnie choroby tarczycy, mam wrazenie ze wszystkie niepowodzenia zycia sie na to zwala Jak ktos jest swiezo zdiagnozowany to jest strone szok, ja sama kiedys sie zdziwilam, ze mam "przewlekla, nieuleczalna chorobe" (dostalismy nawet od mojej mamy wino dla naszej trojki po diagnozie-dla mnie, meza i Hashimoto ), dobrze apamiętam jak sie czulam przed leczeniem, bylo bardzo kiepsko, ale naprawde jak sie dobrze prowadzi leczenie substytucyjne to nie ma sie czego bac. Moja endokrynolog tez mowi, ze gdyby mogla sobie wybierać choroby to ona poprosi Hashimoto
Dobrze, ze masz takie pozytywne nastawienie Moja siostra ma Hashimoto i ja od zawsze bałam się tej choroby, bo ona to strasznie znosiła:/ ale pewnie przez to, że faktycznie brała leki nieregularnie.. Ja dopiero jak zaczęłam się starać o dziecko to dowiedzialam się, że mam problemy z tarczycą i te moje trudności zrzuciłam własnie na tarczycę, ale w sumie nie wiem czy słusznie, bo mozliwe że nie mogłam zajść przez stres ( moja poprzednia praca była bardzo stresująca..).
Bella__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 18:06   #4454
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tanzanka Pokaż wiadomość
Order blondynki roku. Zamarzł mi zamek w aucie, otworzyłam od pasażera. Wzięłam drapaczke do szyb, odpaliłam auto żeby odmarzło i zabrałam się do roboty. Auto się zamknęło, zamek „wrócił” auto się zamknęło... torebka w środku.. bez komentarza. Dobrze, że telefon w kieszeni a w drugiej klucze od domu. Tatuś zrobił tourne z Miasta rodzinnego 60km z kluczykiem zapasowym, ah ma się ze mną. Powiedział uśmiechnięty tylko, że auto mam przynajmniej ciepłe

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Hahaha moja ciocia odmrażacz do zamków woziła w samochodzie, aż do pierwszych mrozów, gdy zamarzły jej wszystkie zamki i wchodziła do samochodu przez bagażnik także tak, lepiej go mieć w torebce
Cytat:
Napisane przez agugus90 Pokaż wiadomość
No jak nic brakuje Ci 'S' - podejrzalam na grupie i szukałam gdzie by go tu wstawić a zrobiłam to automatycznie

Lady, jakiego masz super TZta. Może się obawiał, że wyjdzie do pracy a Ty zaczniesz płakać za kijem?

No właśnie i robi to każdy, ponad połowa dokumentów uzupełniana przez kogoś innego niż ja i moja rodzina miała ten błąd

Hahah: D w ciąży to dość możliwe
Cytat:
Z ciekawości aż też musiałam sprawdzić i fakt jakoś z automatu przychodzi tam to "S"
Dokładnie
[1=6335951a6f2125013706eea 4dadcb7dfe0c9d63c_649cbb9 a0ad25;81153426]Jej dziewczyny Antosia rośnie jak na drożdżach 650g dwa razy więcej niż miesiąc wcześniej

Załącznik 7421696

Kolejna wizytę mamy 23.02. i mam skierowanie na krzywa cukrowa i jeszcze masę innych.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Cudownie!!!!
Cytat:
Będzie Hania
Hania to piękne imię
Powiem ci, ze mój brat lat temu wymyślił Lilianę i teraz się denerwował ze jest taka popularna. ale będą mieć syna, wiec problem z głowy
Cytat:
Ok!

Mojej bratowej się plączą. Niestety tez musiała w końcu obciąć. Ale warto przed myciem na pół godziny nałożyć silikonową odżywkę do włosów. Potem po myciu tez nałożyć na dluzej odżywkę.

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 18:15   #4455
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Pięknie! Moja serdeczna przyjaciółka to Hania. Ale fakt popularne to jest imię ostatnio - nic dziwnego bo jest bardzo ładne.
A my z tz wymyslilismy "na wszelki wypadek" 😉 imiona gdybyśmy mieli mieć w przyszłości bliźnięta 😂 mamy dla 2 chłopców i 2 dziewczyn. Haha. Jeszcze jedno się nie urodziło a my wymyślamy takie rzeczy 😀

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Chce jechać oglądać bebetto Holland w weekend.
No i czekamy aż goldika dostanie swój zamówiony 😁

Właśnie zlozylismy naszego Hollanda
Póki co sama gondole bo Tz musiał uciekać do pracy.

I wiecie co... wcale się nie ciesze, ze mamy juz wózek. Jest śliczny i w ogóle ale jakoś tak nie spowodowało to u mnie euforii
Stary 2018-02-06, 18:20   #4456
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Powiem ci, ze mój brat lat temu wymyślił Lilianę i teraz się denerwował ze jest taka popularna. ale będą mieć syna, wiec problem z głowy
No właśnie. Lilianę też wymyśliłam z 10 lat temu jak moja siostra miała koleżankę na studiach o tym imieniu, taką 60cioletnią. 😀 Trochę się boję że będzie dużo dziewczynek o tym imieniu. Ale mamy nietypowe zdrobnienie: Lilusia i z tego powstało Lusia 😁

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:

I wiecie co... wcale się nie ciesze, ze mamy juz wózek. Jest śliczny i w ogóle ale jakoś tak nie spowodowało to u mnie euforii
Poka! 😇
No ale jak euforię?

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 18:24   #4457
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Musiałam nożyczkami te węzły wyciąć będę łysa do porodu a potem to już nawet nie mówię! Włosy miałam, mam i będę miała tragiczne. Nie rosną wcale, ludzie się dziwią jak to nie rosną.. No normalnie, taki mój urok... do 6 roku życia byłam praktycznie łysa, włosy nie rosły wcale. A teraz cienkie, słabe, mało ich i w ogóle porażka... Zła jestem

A rozjasniasz wlosy?
Stary 2018-02-06, 18:25   #4458
weIka
Rozeznanie

pajeczyna, rewelacyjne nastawienie. Ja pewnie byłabym nieszcześliwa strasznie, że nie zjam standardowej pizzy, że tyle trzeba pozmieniać. A czytając takie coś można zupełnie inaczej na to spojrzeć... w końcu to tylko jedzenie, kwestia przyzwyczajenia i większej ilości pracy w kuchni. A piwa są też i bezglutenowe (np ryżowe), ale nie tak łątwo dostępne

Olanzapinka, to imię, które bym rozważała dla swojej ewentualnej córeczki, więc...

A co do płci... no to u nas już nic się nie zmieni (wiedziałam to od ug, ale taki mały procencik zostawał zawsze:P), chłopak jak nic Pora powoli ogarniać sprawę imienia, ale coś czuję, że to będzie długi proces zanim się do jakiegoś przekonam w stu procentach...
Mały waży 291gram i wszystko u niego wygląda ok. Był bardzo grzeczny na badaniu i mega uparciuch z niego, bo mimo kilkukrotnego pukania przez głowicę za nic nie chciał wyjąć rączki z buzi, dlatego nie dało się go ładnie zobaczyć w 3d/4d Głowę ma u góry, stąd tak dobrze czuć na dole jego kopniaki.
weIka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 18:29   #4459
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bella__88 Pokaż wiadomość
Na prawdę podziwiam Cię, że tak długo pracujesz.. Ja bym fizycznie nie dała rady:/ ledwo co jestem w stanie cokolwiek w domu zrobić :/ A najgorzej miałam ze wstawaniem jak jeszcze pracowałam - po prostu to był koszmar. Przed ciążą nie miałam żadnych problemów ze wstawaniem o obojetnie jakiej porze, a teraz idę spać o 22 i wstaję ok. 10!!
Będziesz zmieniała pracę po macierzyńskim? Bo widzę, że jesteś średnio zadowolona z obecnej
Ogólnie nie czuje się źle więc gdyby nie atmosfera mogłabym pracować dłużej, no ale cóż. Co do zmiany pracy sama nie wiem. Lubię to co robię z jednej strony, a z drugiej to moja pierwsza praca I chyba czas byłby ja zmienić ale kupa czasu jeszcze, planujemy zaraz drugie dziecię więc wrócę tam za ok 3 lata mam dobrze pójdzie 😀

Cytat:
A my z tz wymyslilismy "na wszelki wypadek" 😉 imiona gdybyśmy mieli mieć w przyszłości bliźnięta 😂 mamy dla 2 chłopców i 2 dziewczyn. Haha. Jeszcze jedno się nie urodziło a my wymyślamy takie rzeczy 😀[COLOR="Silver"]]
My wybraliśmy imiona zanim jeszcze rozmawialiśmy o ślubie I wspólnym życiu 😂 ale zostało to zweryfikowane I to co nam się podobało wtedy teraz zupełnie odpadlo.

Casting na dziś zakończony, strasznie mili Ci ludzie aż trudno będzie wybrać właściwych lokatorów, a jutro 3 kolejne osoby 😁

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 18:29   #4460
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie. Lilianę też wymyśliłam z 10 lat temu jak moja siostra miała koleżankę na studiach o tym imieniu, taką 60cioletnią. 😀 Trochę się boję że będzie dużo dziewczynek o tym imieniu. Ale mamy nietypowe zdrobnienie: Lilusia i z tego powstało Lusia 😁

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Poka! 😇
No ale jak euforię?
Myślałam, że będę skakac z radości ze wózek juz u nas. A jednak jakoś nie
Foty tersz wychodzą słabe w sztucznym świetle.
Ale faktycznie to wielki wózek. (Dla nas na plus i taki chcieliśmy )
Stary 2018-02-06, 18:41   #4461
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:

No co Ty! Może jakieś zdjęcia?

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
A rozjasniasz wlosy?
Raz do roku, max dwa (sombre).

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez weIka Pokaż wiadomość
pajeczyna, rewelacyjne nastawienie. Ja pewnie byłabym nieszcześliwa strasznie, że nie zjam standardowej pizzy, że tyle trzeba pozmieniać. A czytając takie coś można zupełnie inaczej na to spojrzeć... w końcu to tylko jedzenie, kwestia przyzwyczajenia i większej ilości pracy w kuchni. A piwa są też i bezglutenowe (np ryżowe), ale nie tak łątwo dostępne

Olanzapinka, to imię, które bym rozważała dla swojej ewentualnej córeczki, więc...

A co do płci... no to u nas już nic się nie zmieni (wiedziałam to od ug, ale taki mały procencik zostawał zawsze:P), chłopak jak nic Pora powoli ogarniać sprawę imienia, ale coś czuję, że to będzie długi proces zanim się do jakiegoś przekonam w stu procentach...
Mały waży 291gram i wszystko u niego wygląda ok. Był bardzo grzeczny na badaniu i mega uparciuch z niego, bo mimo kilkukrotnego pukania przez głowicę za nic nie chciał wyjąć rączki z buzi, dlatego nie dało się go ładnie zobaczyć w 3d/4d Głowę ma u góry, stąd tak dobrze czuć na dole jego kopniaki.
Cieszę się że wszystko jest dobrze

Stary 2018-02-06, 18:47   #4462
Feliska
Zakorzenienie

I tak czekamy na fotki nie pamiętam jaki braliście kolor

nie wiem czy u nas też będzie euforia, bo nie ma gdzie tego wózka trzymać... :P

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

welka a to mały uparciuszek! najważniejsze, że rośnie i ma się dobrze mam nadzieję, że nasz nie będzie taki uparty i ładnie pokaże buziaczka
Stary 2018-02-06, 18:47   #4463
goldika
Zakorzenienie

Lady wczoraj była u mnie kumpela i tez mówiła o takim kołtunieniu włosów w jednym miejscu. A nei jest w ciąży. A ona farbuje na ciemny brąz.
No to u Ciebie rozjasnianie wpływu raczej nie ma.
Stary 2018-02-06, 18:51   #4464
frik frik
Zadomowienie

LADY nie chce Cie smucic, ale duzo dziewczyn traci sporo wlosow jakiś czas po porodzie. Pamietam, ze tez mi sie zrobily takie rzadsze wlosy na zakolach. I duzo mam z grupy mam 10.15 mialo ten sam problem

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Stostowalam sobie chlebek i na to czosnek drobno pokrojony, sol i pieprz. Mmm uwielbiam 😁 Bede seksownie smierdzaca 😜

frik frik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 18:52   #4465
goldika
Zakorzenienie

Światło do kitu. Miejsca brak żeby sensowne foto zrobić i syf dookoła ale proszę oczywiście foty wcale nie pokazują prawdziwego koloru.
Mi się bardzo podoba w każdym razie ten kolor
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20180206_184711.jpg (59,9 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20180206_184631.jpg (80,8 KB, 51 załadowań)
Stary 2018-02-06, 18:53   #4466
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frik frik Pokaż wiadomość
LADY nie chce Cie smucic, ale duzo dziewczyn traci sporo wlosow jakiś czas po porodzie. Pamietam, ze tez mi sie zrobily takie rzadsze wlosy na zakolach. I duzo mam z grupy mam 10.15 mialo ten sam problem

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Stostowalam sobie chlebek i na to czosnek drobno pokrojony, sol i pieprz. Mmm uwielbiam 😁 Bede seksownie smierdzaca 😜

Ja po porodzie wręcz wylysialam. Żadne suple nie zatrzymały tego. Miałam mega zakola i przeswity
Stary 2018-02-06, 18:53   #4467
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weIka Pokaż wiadomość

Super, ze wszystko dobrze 😘

Stary 2018-02-06, 18:54   #4468
Olanzapinka
Zadomowienie

Cytat:
Ok!

Mi się nie plączą. Jak na moje możliwości to mam bardzo ładne włosy w ciąży. Później będą gorsze.

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
świetne pytanie o imię dla bliźniaka

ale ja myślę, że od początku mama widzi różnicę między dziećmi jakąkolwiek i pewnie imię można dopasować
Jak wybierzemy drugie to wtedy zdecydujemy które do której bardziej pasuje

Cytat:
Ja zawsze miałam problem z plątaniem się włosów więc różnicy nie widzę

Oj tak 2-3 lata temu był taki wysyp Hanek , że u nas w pracy 3 dziewczyny które rodziły w podobnych terminach miały Hanie ale imię ogólnie ładne to fakt.

Ogarniam się i ruszam na kolejne castingi na lokatora 😂dziś 2 osoby mam
U nas w rodzinach też sporo tych Hanek. No ale w sumie się z nimi nie spotykamy więc co tam
Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
z tego co Ola pisala, to jedna jest na górze, a druga na dole
Tak teraz się przemiesciły. Kotłują się tam ostro

Stary 2018-02-06, 18:55   #4469
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po porodzie wręcz wylysialam. Żadne suple nie zatrzymały tego. Miałam mega zakola i przeswity
nie strasz
Stary 2018-02-06, 18:56   #4470
frik frik
Zadomowienie

My z tztem to chyba nie wybierzemy imienia znowu do porodu. Nie wyobrażam sobie zdecydować sie na imie, ktore mi sie nie podoba na 100%. W tz skresla wszystkie ladne imiona. I do tego przebywanie za granicą meeega nas ogranicza, zeby dziecka nie skrzywdzic durna wymową. Np Iła zamiast Ewa lol

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości