|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
mam nadzieję, że Nadia taka nie będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4502 |
|
Zadomowienie
|
Ja uwielbiam tangle teezer. I chodziło mi o masaze skóry, aż do czerwoności. Grzebieniem był chyba 3h włosy rozczesywała. Wszystko przez rozjasnione końcówki u mnie.
Widzę, że nie możesz się doczekać pewnych rzeczy ![]() Ja w pierwszej ciąży też wszystko dużo szybciej miałam, teraz jakoś że spokojem podchodzę. Ale wiem, że kompletowanie wyprawki to sama radość. No może oprócz chwili zaplaty
|
|
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo tak, szkoda że wyprawka nie jest za free
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4504 |
|
Zadomowienie
|
Ja też uwielbiałam Tangle Teaser i to była jedyna szczotka której się właśnie udawało rozczesać moje włosy. A teraz mam Olivia Garden Finger Brush i kocham ją chyba jeszcze bardziej, bo ma dodatek naturalnego włosia i cudownie się nią czesze i masuje
A w ogóle to jestem ostatnia na świecie, ale właśnie kupiłam moją pierwszą gąbeczkę do podkładu, Blend It i jestem ciekawa jak się tego używa Do tej pory od 6-7 lat używałam bez przerwy minerałów, a ostatnio zachciało mi się podkładu płynnego i nakładałam go moim flat topem do minerałów. Było ok, ale nie idealnie, więc testuję gąbkę
Edytowane przez pajeczyna Czas edycji: 2018-02-06 o 21:18 |
|
|
|
#4505 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4506 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny, daje znać ze żyje, ale jest ostatnio dość kiepsko u nas
![]() Corka mega chora, miała gorączkę 40 stopni, dostała drgawek, straciła przytomność, spadła na głowę z wysokości ogólnie masakra Teraz siedzę z nią w domy całe dnie i ledwo żyje. Jeszcze pierwszy dzien był ba mega adrenalinie, Wiec jakoś dawałam radę, ale kolejne to jestem tak padnięta jak po całym dniu w kamieniołomie. Ja nie wiem jak sobie dają radę te mamy, których starsze dzieci nie chodzą do przedszkola. Niech mi ktoś jeszcze raz powie, ze mamy które zostają z dzieckiem w domu robią to z lenistwa to zdzielę patelnia przez łeb!Podczytywałem was przez ostatnie dni, ale ile razy chciałam cos odpisać to tyle czasu mi to zajmowali, ze sie robiło juz nieaktualne :P Olanzapinka, tylko Ci napisze w temacie wózka. Ja od poczatku ciąży byłam mega nastawiona na ABC Design zoom. Mega mi sie ten wózek podoba zarówno z wyglądu jak i funkcjonalności. Jak dla mnie ma tylko dwie wady: cienkie piankowe koła i duża wagę. Ale jakoś ostatnio przez pajęczynę zaczynam myślec i czyms bardziej terenowym i lżejszym i znalazłam Mountain Buggy Duo. Ten wózek jest genialny. Mega terenowy, przy tym o wiele lżejszy niz ABC (to jest akurat mega dziwne), jest jeden obok drugiego (ja tez tak wole jak sty, tylko sie bałam ze sie nie zmieszczę w drzwiach), a przy tym ma szerokość tylko 63cm! No ale oczywiście musi miec jakieś wady Pierwsze to cena.. nie dość ze wersja podstawowa kosztuje około 5000 zeta to jeszcze za wszytko trzeba dodatkowo dopłacać i to jakieś kosmiczne pieniądze typu 200 zł za plastikowy pokrowiec od deszczu (sic!). No a dwa to tak troche pokracznie sie go składa. W ogóle składa sie go w całości i zastanawiam sie czy ja podniosę to i włożę całe do bagażnika. Bo tamten abc niby cięższy, ale najpierw go trzeba rozłożyć na 3 części i każda wkładać osobno do bagażnika.Jestem zła bo juz byłam zdecydowana i myślałam ze temat wózka mam z głowy, a teraz to cały czas o tym myśle ![]() A Ty co sobie uparrzylas na ta chwile? A i jesZcze chciałam zapytac czy juz lekarz cos ci mówił na kiedy mniej więcej planuje cc? I czy bedą ci podawać sterydy w 28tc? |
|
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale u siebie to kto mi broni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
Annika biedna...
nie wiem czy widziałaś mój post ale w bobowózkach są dwa wózki bliźniacze jakbyś chciała zobaczyć.lady ale dałaś czadu z tymi obrączkami ....
|
|
|
|
#4509 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymajcie się i dużo zdrówka! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4513 |
|
Zadomowienie
|
Annika a od czego taka wysoka gorączka? To już naprawdę było niebezpieczne, bardzo Ci współczuję
opiekę nad chorym dzieckiem jest bardzo wymagająca. Masz chociaż apetyt czy słabo?
|
|
|
|
#4514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zaczęłam z kolei myśleć o czymś mniej sportowo-terenowym, a lepszym do miasta i przez Ciebie odrzuciłam Thule, chociaż to najlepszy i najbardziej porządny wózek jaki widziałam do tej pory Ale mąż mnie uświadomił, że mieszkamy na środku górki i zarówno w jedną jak i w drugą stronę mam wszędzie podjazdy + psa obok wózka i żebym się zastanowiła z tymi trójkołowymi. Mountain Buggy odrzuciłam ze względu na cenę i nigdzie ich nie widziałam stacjonarnie, ale podobno są świetne.Trzymajcie się dziewczyny! Rany, ale macie przygód. Teraz już musi być do końca ciąży (i również później) z górki
|
|
|
|
|
#4515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz miałam połówkowe u lekarza co byłam na prenatalnych. Do swojego idę 14.02 i właśnie bym chciała już konkretniej porozmawiać czy ma jakiś plan bo trochę mnie zaczyna stresować ta niepewność. Jeśli chodzi o wózek to na tę chwilę w moim zasięgu finansowym byłby tylko baby jogger city ten najzwyklejszy. Około 3400zł wychodzi. I tak samo za wszystko dodatkowo trzeba płacić folia 200, pałąk 150. Aż 3kolory do wyboru czarny czerwony niebieski...Wydaje mi się że też nie ma możliwości wpięcia fotelików. Na plus to waga 13.5kg. Nic innego mi się nie podoba w takiej cenie a na droższy nas nie stać
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4516 |
|
Zadomowienie
|
Olanzapinka, a patrzyliście na używane wózki? One są dość ciężkie, więc myślę, że ludzie szybko przeskakują na lżejsze spacerówki to i może nie zdążą się zniszczyć. Ceny nowych są kosmiczne
![]() Marmoladka jak tam szkoła rodzenia? ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Ja jestem baardzo ciekawa, czy u nas Tadzio zostanie Tadziem, czy się w Basię zmieni. To już pojutrze, może się pokaże z odpowiedniej strony
|
|
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Goldika jak to robiłaś że negocjowalas cenę wózka albo gratisy? Nie jestem dobra w te klocki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#4518 | |||
|
Zadomowienie
|
Ladyroses, ja kiedyś jechałam z pustyń wózkiem od siebie z mieszkania do rodziców (jakieś 800m) i myślałam ze sie spalę ze wstydu, tak sie na mnie dziwnie ludzie patrzyli :P
Cytat:
Cytat:
A trójkołowym to sobie w ogóle nie wyobrażam jeździć. Jak jedno koło No wpadnie w dziurę to sie całkowicie traci równowagę...Cytat:
Daj znać koniecznie co ci gin powie na wizycie. Ja mam jutro wizytę to tez juz planuje zapytac o cięcie, chociaż mój to zmienia zdanie co chwile w rożnych kwestiach, Wiec nie wiem czy sie nastawiać
|
|||
|
|
|
#4519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie dobrze
![]() Co by nie było- pokochasz jak swoje ![]() Annika, spacer z pustym wózkiem- mistrzyni dopisalam Ci wizytę na jutro. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4521 |
|
Zadomowienie
|
No jasne, ale ciekawość mnie zżera
|
|
|
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Annika ,biedna córeczka, to jakiś wirus,czy przebrzydla bakteria? Szkoła rodzenia super, zajęcia raz w tygodniu po 2 godziny. Bardzo fajna położna, plan zajęć,odwiedziny porodówki, chustonoszenie, pierwsza pomoc. Bardzo przyjemnie było na 1 spotkaniu, TŻ też się podobało. Wracając do domu,jak wychodziłam z auta,tak mnie zaczął boleć brzuch. Kłująco, w lewej pachwinie i trochę wyżej, normalnie nie mogłam iść. Jak stawiałam kroka to coraz bardziej, jakbyśmy mieli auto dalej na parkingu to bym chyba do bloku nie doszła. Wczlapalam się n 4 piętro i położyłam, za chwilę jak ręką odjął. Nie wiem co to było, ale obstawiam więzadło. Ach i słuchajcie na grupę 21 osób ze szkoły rodzenia jest 14 dziewczynek i 7 chłopców w tym 3 nie potwierdzonych na stówę. Babiniec ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja właśnie sie wylizuje a tez miala 40 a z ciekawości zapytam, gdzie mierzysz ta temp? Kiedys pisalas, ze jestes zwolenniczka zwyklych rteciowych. My mierzymy w uchu. Jesli Twoja miala pod pachą taka temp, to strach pomyśleć, ile ona miala w uszku no chyba, ze mierzysz w pupci, ale np u mojej to byloby niemozliwe, bo tak wierzga.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4524 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam jaki model mnie interesuje. Zapytałam jaka jest ostateczna cena wózka i czy mogę liczyć na jakąś zniżkę? Zapytałam po ile mają parasolke i adaptery do wozka. A potem zapytalam co na to żeby dorzucili je w gratisie. I zgodzili się Co prawda adapterow nie było z wózkiem ale huz pisałam z nimi i jutro mają doslac. Zobaczymy ![]() Annika straszna historia z córeczka zdrówka dla niej. Od razu mi się przypomniała historia z Waszych wakacji jak się przegrzala
|
|
|
|
|
#4526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale masz duuuza grupe! U nas ok.10 dziewczyn. Jutro zajecia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4527 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mysle, czy nie wrocic do Brauna, bo chociaż latwo zmierzyć w uszku, ale tez zależało od kąta włożeniu do ucha, jaka byla temp. Z kilkumiesiecznym dzieckiem można naprawdę ocipiec tak mierzac. Ale z kolei rteciowy wtedy do dupki chyba tylko. Generalnie szukam termometra idealnego i chyba bez względu na cene, taki nie istnieje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze przywozimy z wypraw do krajów trzeciego świata, bo tylko tam jeszcze takie sprzedają
|
|
|
|
|
#4529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja planuję taki termometr: https://www.euro.com.pl/termometry/t...0206-2123#opis Wszędzie słyszę i czytam o nim same pozytywne opinie (trzeba tylko na początku dobrze skalibrować). Pomiary powtarzalne. Termometry tej marki są używane w szpitalach, więc pokładam w nim nadzieję.
|
|
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

niezły urwis był ze mnie. Za to mama mówi, że byłam bardzo spokojna jako niemowlę. Od 3 miesiąca przesypiałam cała noc
mam nadzieję, że Nadia taka nie będzie 

Do tej pory od 6-7 lat używałam bez przerwy minerałów, a ostatnio zachciało mi się podkładu płynnego i nakładałam go moim flat topem do minerałów. Było ok, ale nie idealnie, więc testuję gąbkę

Mi tak 3 miesiące po porodzie zaczęły wypadać i miałam mega zakola. Po roku jakoś doszły do siebie. Paznokcie rosną mi jak szalone ale nie są jakieś mocniejsze 

nie wiem czy widziałaś mój post ale w bobowózkach są dwa wózki bliźniacze

trzymajcie się i dużo zdrówka!

opiekę nad chorym dzieckiem jest bardzo wymagająca. Masz chociaż apetyt czy słabo?