Mamusie majowe 2018 cz. 6 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-06, 20:39   #1591
DomimaZet
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
właśnie to masło mam w koszyku i olejek, oliwkę dla Młodej. Zastanawiam się tylko, czy to masło wchłania się czy pozostaje tłuste?

ładne

nic w domu dobrego nie mam, więc wzięłam się za naleśniki z dzemem malinowym i bitą śmietaną z mascarpone...przytyję najwięcej na wątku

O matko jakie naleśniki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 20:44   #1592
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Mirabilka mój też na chmurce sobie siedzi ze wszystkim zdąży.

Ale jak coś pokazuję i pytam grzecznościowo czy kupić to mówi bierz - no na tyle mnie zna, że wie że bez dobrej okazji to ja nic nie kupuję ale tak mu wygodniej, nie musi się martwić ja wszystko ogarnę i fajnie a z jego konta nic nie ubywa

Siedzi i szuka "mi" samochodu. Tylko coś coraz bardziej mam wrażenie, że sobie
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 20:50   #1593
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Podziwiam. Ja z moim siedzę wyjątkowo bo jest chory. Normalnie chodzi do żłobka. Nie miałam go z kim zostawić, a w żłobku się super odnajduje Kocham moje dziecko na życie ale czuje, że jakbym z nim siedziała dzień w dzień to bym na 2 się nie zdecydowała. Do września już całkiem niedaleko W Wawie rekrutacja od 2 marca.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Eh ... No ja tez bym średnio wytrzymała tak na codzień - dlatego marze już o tym przedszkolu choć jakiś ten temat jest dla mnie na tyle trudny ze od razu rycze ... chore to jest - z jednej strony się człowiek cieszy z drugiej ryczy ze zaczyna się jakiś nowy etap ...
U nas właśnie nie wiadomo kiedy rozpoczyna się rekrutacja / nie wiesz gdzie to można sprawdzić ? Bo przecież te daty są już chyba jawne ? Czy nie ?

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Wszystko ok, synek pozostał synkiem. Przepływy i łożysko ok. Dzidziuś rośnie jak na drożdżach, waży już ok 1 kg. I ze względu na wagę i wzrost większy niż wynika z tygodni, mam nie wykluczać cesarki. Dostałam skierowanie na glukoze. Luteiny mam brać jeszcze więcej 2x2.

Super ze wszystko ok to jest najważniejsze na chwile obecna - wymiarami się póki co nie przejmuj - jeszcze się może wiele zmienić tak czy inaczej super ze Młodzian rośnie Bo to oznacza ze się rozwija i tak ma być

Stary 2018-02-06, 20:54   #1594
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Wszystko ok, synek pozostał synkiem. Przepływy i łożysko ok. Dzidziuś rośnie jak na drożdżach, waży już ok 1 kg. I ze względu na wagę i wzrost większy niż wynika z tygodni, mam nie wykluczać cesarki. Dostałam skierowanie na glukoze. Luteiny mam brać jeszcze więcej 2x2.

Amarelka, ale duże te nasze dzieciaczki już bierzesz 50 mg luteinę, czy 100 ?
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 20:54   #1595
blaira
Wtajemniczenie

Mamusie majowe 2018 cz. 6

Amarela nie przejmuj się na razie rozmiarem, może się tak zdarzyć ze nie równo rośnie... jeszcze jest czas na wyrównanie, najważniejsze ze wszystkie wyniki ok ❤️

Sweet, kurczę informacja trochę niepokojąca...powiedz wszystko w piątek to co dziś usłyszałaś i zobaczysz jakie ma Twój lekarz na to pomysł, choć nie ma co ukrywać ze lepiej być pod obserwacja.
Uważaj tam kochana na siebie

Co do HM
Kombinezon 68 chce wymienić na 74 raz ze cena (23zl różnicy) a dwa wzięłam ze smyka 68 bo miałam nadzieje ze hm będzie większy a taki do końca nie jest.
Wzięłam jeszcze 2 pary spodni haremki dla siebie bo zaczyna mi się robić w moich ciasno ... nota bene trochę mnie to martwi, bo chyba zaczyna mi się zatrzymywać woda...w 3 dni mam prawie +2kg na plusie...możliwe to? Nie jem aż tak dużo znowu

Edytowane przez blaira
Czas edycji: 2018-02-06 o 20:57
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 21:09   #1596
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
Na razie będę bez diabetologa, wszystko zależy jak wyniki będą wyglądały. Do nastepnej wizyty u gin mam kontrolować. Tzn jakby bardzo szalaly to.wtedy szybciej do diablo.

Ja podobnie, cieszę się ze syn chodzi do przedszkola.

Ja nic nie chcę mówić ale HM dorzucilo ddużo rzeczy do wyprzedaży.

Aaaa No to jak takie wyniki będziesz miała to napewno Cię ominie wizyta u diabetologa wiec superowo

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez sweetmedi25 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie... niestety mam niewydolność szyjki o ryzyko wcześniejszego porodu ginekolog powiedziała że ona by mnie najchętniej położyła do szpitala ale nie chce wchodzić w kompetencje mojemu prowadzącemu u którego mam wizytę w piątek ... oczywiście zakaz stosunków, siedzenia chodzenia gdziekolwiek. Mam tylko leżeć ;( dostałam od niej zwolnienie chorobowe bo oczywiście też zakaz pracy (( W szoku jestem

oj... No to średnio fajne wieści ... aaalleee to już naprawdę niedługo - do maja to zleci jak z bata strzelił ... Musisz się spiąć i nauczyć ksiezniczkowac i nalesnikowac a wszystko będzie dobrze. Trzymam za Ciebie kciuki

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Ale mnie stary wk.ur
Mówię mu ze ten wózek i łóżeczko i co tam trzeba to z nim gadka jak kuzwa z moim kotem chociaż mam wrażenie ze kot rozumie ciut więcej. On twierdzi ze w maju kupi wszystko to już oczywiście wymiana zdań była ze w maju to sobie może w d. wsadzić.... sorki jakieś horror hormonów dziś mam!

O-Oł ... Mój tez mnie dzisiaj pod...qrw...ddenerwowal.. .

Ledwo wrócił do domu to już wymyśla ze tu pojedzie, tam pojedzie, tu na zakupy , teraz będzie siedział w łazience 40 minut ... i mało tego - w czwartek - co zależało mi na tym żeby spędzić razem popołudnie to się umówił do fryzjera / No bo czemu by nie ... No po prostu ręce mi opadają ...
Nawet nie miałam kiedy dzisiaj usiąść na kiblu ... płakać mi się chce jak cholera ...

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Niby nic nie zmienia, ale np ja przy pierwszej ciąży mega ciśnienie na zakupy miałam, a teraz luzz nie mam prawie nic, ale chyba zdążę?

Ja w pierwszej ciąży miałam szał zakupów straszny ... i teraz myślałam ze na bank mnie nie poniesie - bo długo ze sobą walczyłam No aaalkeeee nie udało się ... i popłynęłam jak ta la la...

Stary 2018-02-06, 21:17   #1597
Sunset89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skorpio87 Pokaż wiadomość
Kurczę Dziewczyny, wiecie co? Ja muszę to skomentować...bo my tu wszystkie jesteśmy takie..... NORMALNE
Przyjaciółka mi ostatnio mówiła, że u niej na wątku ciążowym jest strasznie ostro, jak ktoś ma inne zdanie to "matki polki" wjeżdżają ze swoimi kategorycznymi radami i komentarzami, jakoś tak nie można swobodnie porozmawiać... a my tutaj o wszystkim i o niczym, każdy mówi swoje zdanie i nie wpiera go innym, zawsze można liczyć na wsparcie, bez obawy można zadać pytanie i uzyskać odpowiedzi....
jednym słowem - cieszę się, że jesteście!

jeśli chodzi o dzieciaki to ja też jakoś do obcych nie pałam niewiadomo jaką miłością, a i nie mogę znieść jak się do małych dzieci mówi jak do, nieprzymierzając, niedorozwiniętych... :/ moim zdaniem, chociaż co ja tam wiem, to dziecko się szybciej nauczy komunikacji jak się będzie mówiło do niego właśnie jak do kumatego, jak nalesnikona pisała, a nie "a gugugu"....

Rumians a jak tam rodzice w ogóle?

O to to!!!! Z ust mi to wyjęłaś Mi się też to zdrowe podejście bardzo podoba, szybko można się tutaj poczuć "jak wśród swoich"

W ogóle dobry wieczór wszystkim, dopiero nadrabiam bo cały dzień dzisiaj byłam poza domem
Dodzwoniłam się do mojej gin, uspokoiła mnie z tą glukozą, powiedziała że nie jest dobrze, jak jest w moczu, będziemy nad tym pracować, ale grunt, że z krwią jest ok

Trzymam mocno kciuki za te z nas, przed którymi jest jeszcze to badanie, ze swojej strony polecam duuużo cytryny Mi osobiście wystarczyła połówka, ale z chęcią dodałabym jej więcej

Dziewczyny które już są mamami - czy macie jakiś sprawdzony termometr do polecenia????
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 21:25   #1598
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Ale mnie stary wk.ur
Mówię mu ze ten wózek i łóżeczko i co tam trzeba to z nim gadka jak kuzwa z moim kotem chociaż mam wrażenie ze kot rozumie ciut więcej. On twierdzi ze w maju kupi wszystko to już oczywiście wymiana zdań była ze w maju to sobie może w d. wsadzić.... sorki jakieś horror hormonów dziś mam!

No niezbyt to bystre Na szczęście u nas ja kupuję i wpisuje do excela
Cytat:
Dzuekuje za wsparcie. ;* Tylko słuchajcie dziewczyny ta doktor u której dzisiaj byłam to ta co chodzę do niej prywatnie na ważniejsze badania bo ma bardzo dobry sprzęt itp. A mój prowadzący to na nfz i w ogólnie nie wiem co myśleć... bo nawet na gorszym sprzęcie powinien zobaczyć jak coś nie tak z szyjks nie?

A robi Ci lekarz usg przez pochwę ? Bo chyba tylko tak da się porządnie sprawdzić szyjke. Moja sprawdza tylko na samolocie, ale myślę że jakby ja coś niepokoiło to by sprawdziła ma usg.
Cytat:
Napisane przez rybcia34 Pokaż wiadomość
Ja jestem wszystko to co jadłam przed ciąża, wyeliminowałam fast foody (oczywiście zjadłam juz swoje 3ciążowe pizze i jedną kanapkę drwala) ale poza rym się wstrzymuje. Jem dużo owoców i warzyw, nakładam mniejsze porcje ziemniaków, ograniczyłam słodycze. Nie pije jak zawsze soków/napoi. Dwa/trzy razy zjadłam chipsy. Generalnie nie szaleje, hamuje się ale jem bardzo podobnie. Nigdy nie idę spać na głoda

Wyniki mam super, wiec nie sugeruj się mną za bardzo bo może ta cała cukrzyca jest u mnie pomyłką.. raz tylko na początku mialam 144 cukier po pizzy. A teraz ledwo 100. Zazwyczaj od 75-90

Ty też masz cc ? I tak sobie szalejesz ? Dajesz nadzieję
Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
mnie tez straszyi z pierwszym, że jaki nie jest wielki, i kolos przy urodzeniu, a ja z cukrzycą, a wróżyli mi że ponad 4 kg a urodzil się 3500
Ja leżałam na patlogi i na usg dzień przed porodem mówili 3600. Urodziłam 4050
Także margines błędu jest spory Chyba +/- 500.
Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Eh ... No ja tez bym średnio wytrzymała tak na codzień - dlatego marze już o tym przedszkolu choć jakiś ten temat jest dla mnie na tyle trudny ze od razu rycze ... chore to jest - z jednej strony się człowiek cieszy z drugiej ryczy ze zaczyna się jakiś nowy etap ...
U nas właśnie nie wiadomo kiedy rozpoczyna się rekrutacja / nie wiesz gdzie to można sprawdzić ? Bo przecież te daty są już chyba jawne ? Czy nie ?

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Super ze wszystko ok to jest najważniejsze na chwile obecna - wymiarami się póki co nie przejmuj - jeszcze się może wiele zmienić tak czy inaczej super ze Młodzian rośnie Bo to oznacza ze się rozwija i tak ma być

Wiesz co wpisałam w Google "rekrutacja przedszkola warszawa" i mi wyskoczyła strona gdzie są regulaminy, harmonigramy i takie tam Każde masto/powiat ma pewnie swoje takie stronki.
Wiem, że w innych województwach rekrutacje ruszają wcześniej. Sprawdź bo kolejność zgłaszania się, się liczy.

niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 21:25   #1599
Konto usunięte

Blaira wymieniłam misiowego też, bo ja tego 68 nie widzę żeby się miał zmieścić na jesień na wierzch na pajacyk 68, jak przestrzelę będzie na wiosnę
Stary 2018-02-06, 21:27   #1600
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Ja w pierwszej ciąży miałam szał zakupów straszny ... i teraz myślałam ze na bank mnie nie poniesie - bo długo ze sobą walczyłam No aaalkeeee nie udało się ... i popłynęłam jak ta la la...

Czyli mówisz, że wszystko przede mną? 😀 u Ciebie nieco inaczej bo masz syna i czekasz na córkę, a ja druga córka więc już kiecki mnie nie ruszają😀

Sunset ja mam termometr Thermoflash. Jestem z niego zadowolona, chociaż czasami mam wrażenie że załamuje wynik. Gdybym go nie miała to jednak szukalabym czegoś innego. (może któraś popatrzy w przychodni jaki mają 😀, ja chwilowo z córką się nie wybieram)
polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 21:28   #1601
blaira
Wtajemniczenie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8116628 1]Blaira wymieniłam misiowego też, bo ja tego 68 nie widzę żeby się miał zmieścić na jesień na wierzch na pajacyk 68, jak przestrzelę będzie na wiosnę [/QUOTE]

Czyli nie tylko ja odniosłam takie wrażenie co do rozmiaru
A robiłaś już zwrot?
Mogę kilka zamówień odesłać jednorazowo tzn razem zapakowane?

Edytowane przez blaira
Czas edycji: 2018-02-06 o 21:29
Stary 2018-02-06, 21:32   #1602
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
No niezbyt to bystre Na szczęście u nas ja kupuję i wpisuje do excela

A robi Ci lekarz usg przez pochwę ? Bo chyba tylko tak da się porządnie sprawdzić szyjke. Moja sprawdza tylko na samolocie, ale myślę że jakby ja coś niepokoiło to by sprawdziła ma usg.

Ja leżałam na patlogi i na usg dzień przed porodem mówili 3600. Urodziłam 4050
Także margines błędu jest spory Chyba +/- 500.

Wiesz co wpisałam w Google "rekrutacja przedszkola warszawa" i mi wyskoczyła strona gdzie są regulaminy, harmonigramy i takie tam Każde masto/powiat ma pewnie swoje takie stronki.
Wiem, że w innych województwach rekrutacje ruszają wcześniej. Sprawdź bo kolejność zgłaszania się, się liczy.

Mamy przypomnienia z mężem dwa razy dziennie na sprawdzanie na stronie która dostaliśmy od przedszkola także w ten sposób działamy ...
poszperam w necie ale ja tam średnio wierze w te informacje gdzieś tam podane- zaslyszane. Chyba ze na stronie urzędu miasta czy coś ...

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Czyli mówisz, że wszystko przede mną? u Ciebie nieco inaczej bo masz syna i czekasz na córkę, a ja druga córka więc już kiecki mnie nie ruszają

Sunset ja mam termometr Thermoflash. Jestem z niego zadowolona, chociaż czasami mam wrażenie że załamuje wynik. Gdybym go nie miała to jednak szukalabym czegoś innego. (może któraś popatrzy w przychodni jaki mają , ja chwilowo z córką się nie wybieram)

No tak to chyba właśnie o to chodzi ze to córka ❤️- taki miałam niedosyt różu ze nie potrafię się opanować

Stary 2018-02-06, 21:34   #1603
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blaira Pokaż wiadomość
A robiłaś już zwrot?
Czyli dobrze ze wzielam jednak ten 74choc jeszcze do mnie nie dotarl ale widze na stronce ze ciezko trafic ten rozmiar
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 21:39   #1604
blaira
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Czyli dobrze ze wzielam jednak ten 74choc jeszcze do mnie nie dotarl ale widze na stronce ze ciezko trafic ten rozmiar
Godzinkę temu jeszcze był...może już wyprzedany.
Stary 2018-02-06, 21:41   #1605
amarela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
Amarelka, ale duże te nasze dzieciaczki już bierzesz 50 mg luteinę, czy 100 ?
Teraz będę brać 100 mg luteiny 2x2, a Ty? Jak sobie radzisz z wyplywaniem potem w dzień? Stosujesz jakieś wkładki albo coś?

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Mój dzieciak jak tak dalej będzie rósł to 74 będzie nosił w wakacje, więc dobrze, że tego kombinezonu nie kupilam

Stary 2018-02-06, 21:41   #1606
blaira
Wtajemniczenie

Na SmallDesign znów wyprzedaż ... opaski Pin-Up od 1zł ..... chyba zaczynam was rozumieć z tymi zakupami... mój portfel chyba się cieszy że będzie synek
Stary 2018-02-06, 21:45   #1607
sweetmedi25
Zakorzenienie

Mirabilka nie mam pojęcia. Ja nawet nie wiem jaka długość szyjki to ta prawidlowa

sweetmedi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 21:46   #1608
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Farbki wybrane 😉
Załącznik 7421906
Trochę światło przekłamuje.

beckers dobrze Wam posłuży
Stary 2018-02-06, 21:47   #1609
Sunset89
Rozeznanie

sweetmedii odpoczywaj jak najwięcej i - chociaż wiem, że to trudne, bo sama jestem mega panikara - postaraj się nie stresować, będzie dobrze!!!

Mirabilka to u nas jest to samo, tylko nie z mężem, a z moją mamą - po co kupujecie, NIE WOLNO teraz bo to źle wróży, (taaaa, najlepiej, żeby mąż latał za wyprawką jak ja będę z dzieckiem w szpitalu) i cały czas przywołuje mi bardzo przykrą historię dziewczyny, która chodziła do klasy z moją kuzynką - dziewczyna była w 9mcu, na 3 tyg przed porodem poszła na wizytę do swojego prowadzącego, było wszystko ok, po czym 2 dni później wylądowała na IP bo przestała czuć ruchy, niestety było za późno. Tak, mamo, tego mi teraz potrzeba, właśnie rozpamiętywania takich historii......

Co do wagi dzieci - moja kuzynka jest strasznym chudzielcem, przy 175 cm wzrostu ważyła przed ciążą 44 kg, w ciąży rósł jej tylko brzuszek, nie przytyła wiele. Jak trafiła ze skurczami porodowymi do szpitala było "nieeee, dziecko małe, jakieś 3200, no max 3500" Urodziła Zuzię 4250 SN i skończyło się tylko na dwóch szwach, ale transfuzja była potrzebna. To się nazywa margines błędu

Dziewczyny, bratowa mi to dzisiaj podesłała: http://mamadu.pl/134921,najszybszy-p...-obiegly-swiat - widziałyście? Nie ma to jak express
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 21:50   #1610
Konto usunięte

Cytat:
A robiłaś już zwrot?
Chyba zawsze osobno odsyłałam, żeby później tfu tfu nie było problemów. Dopiero teraz jak napisałaś to dopadłam to 74, bo od dwóch dni nie było.
Wg. mnie ten 68 się nadaje na wierzch na pajacyka 62, bo zewnętrzne wymiary ma jak 68, a to futerko w środku sporo zajmuje.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Godzinkę temu jeszcze był...może już wyprzedany.
Jaaaaaaaa wzięłam

Edytowane przez 85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Czas edycji: 2018-02-06 o 21:52
Stary 2018-02-06, 21:55   #1611
sweetmedi25
Zakorzenienie

Niud tak przez pochwe mnie badała i tak zauważyła ten kształt V. W sumie i dla mnie to mocno widoczne było

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Sunset widziałam te zdjęcia dziś. Masakra ! A co do historii takich to też uważam że powinno się ciężarnej darować bo tylko dodatkowo strrsuja a wiadomo że niestety różnie bywa i nie zawsze mamy wpływ na to

sweetmedi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 21:56   #1612
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Niud tak przez pochwe mnie badała i tak zauważyła ten kształt V. W sumie i dla mnie to mocno widoczne było

No teraz to wiadomo, chodziło mi o to czy Twój prowadzący tak robił. Bo się pytałaś czy to możliwe że przegapił. Poza tym to może bardzo szybko postępować.
Stary 2018-02-06, 21:57   #1613
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
A robiłaś już zwrot?
ja odsyłam hurtem. Zamawialam ostatnio jakoś i dla siebie, Męża, Syna, mamy, Dziadka, więc i zwrotów było więcej. Najczęsciej dorzucali rozmiar, którego potrzebowałam niedługo po złożeniu jakiegoś innego zamówienia...
Nie robili nigdy problemów. Wrzucałam wszystko do worka, wkłądałam świstki i po sprawie.
Stary 2018-02-06, 22:04   #1614
blaira
Wtajemniczenie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8116708 6]Chyba zawsze osobno odsyłałam, żeby później tfu tfu nie było problemów. Dopiero teraz jak napisałaś to dopadłam to 74, bo od dwóch dni nie było.
Wg. mnie ten 68 się nadaje na wierzch na pajacyka 62, bo zewnętrzne wymiary ma jak 68, a to futerko w środku sporo zajmuje.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Jaaaaaaaa wzięłam [/QUOTE]

Kurczę nie mam już tego oryginalnego opakowania foliowego HM w którym wysyłają kurierem.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
ja odsyłam hurtem. Zamawialam ostatnio jakoś i dla siebie, Męża, Syna, mamy, Dziadka, więc i zwrotów było więcej. Najczęsciej dorzucali rozmiar, którego potrzebowałam niedługo po złożeniu jakiegoś innego zamówienia...
Nie robili nigdy problemów. Wrzucałam wszystko do worka, wkłądałam świstki i po sprawie.
Ooo uspokoiłaś mnie...bo właśnie miałam zamiar grzebać w segregacji za tą folią ..bo jeszcze nie odbierali plastiku
Stary 2018-02-06, 22:08   #1615
rybcia34
Zakorzenienie

Otworzylismy materac... daje lateksem na cały dom!! Jestesmy zalamani.. kto by pomyslal, ze tak będzie śmierdzieć.. wietrze teraz pokój i licze na cud,ze zaraz sie wywietrzy i normalnie pójdziemy spać... co za pech :/

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Mirabilka nie mam pojęcia. Ja nawet nie wiem jaka długość szyjki to ta prawidlowa

Też nie wiem, mam 3.5 i gin dodala "oby się nie skracała"

Stary 2018-02-06, 22:18   #1616
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Mam ujście w kształcie litery "v" kanał zamknięty na 2.6cm. Nie mam pojęcia co to znaczy.. byłam w takim szoku że nie myślałam racjonalnie... dobrze że mąż był ze mną i rozmawiał z panią ginekolog bo ja nie byłam w stanie normalnie myśleć

SWEETMEDI, napiszę Ci co było u mnie -na początku grudnia (czyli jakieś 18 tydzień? )na wizycie okazało się, że szyjka ma 28-29 mm. Ale spadła w ciągu 1,5 tygodnia z dwa razy dłuższej.
Mój ginekolog powiedział wówczas że normy są określone ok.20 tygodnia ciąży i mówią że 25-30 mm to niewydolność szyjki, poniżej 25mm zakłądają szew lub pessar.
Im dalszy tydzień, tym też ta długość jest inna.

Generalnie mój lekarz zalecił leżenie i jeszcze raz leżenie, najlepiej z poduszką pod pupą, żeby nie było żadnego ucisku na szyjkę. Żadnego chodzenia po schodach, czy stania, zeby dziecko nie napierało na szyjkę.

Do tego magnez, luteina w zwiększonej dawce.

Na wizycie po 2 tygodniach szyjka była bez zmian, ale rozwarcie wewnętrzne- właśnie rozwarcie V widoczne na usg. u mnie było na 5-6 mm.

Na razie jestem cały czas pod kontrolą, ale w momencie, kiedy dziecko się przekręciło, to przestało uciskać tak mocno i szyjka się wydłużyła. Ona może się skracać i wydłużać o duże wartości nawet w ciągu jednego dnia, także to też od tego dużo zależy. Rozwarcie, jeśli dziecko nie uciska też nie postępuje (ono już się nie zasklepi, ale ważne, żeby się nie pogłębiało). Dopóki dziecko uciska, to warto żeby tego robiło czyli leżenie i jeszcze raz leżenie.

Skontrolujesz to w piątek u swojego lekarza, zobaczysz, porozmawiasz.
Na spokojnie.
U Ciebie to 25 ?26 tydzień?

Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze! Trzymam mocne kciuki! Odpoczywaj!

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Otworzylismy materac... daje lateksem na cały dom!! Jestesmy zalamani.. kto by pomyslal, ze tak będzie śmierdzieć.. wietrze teraz pokój i licze na cud,ze zaraz sie wywietrzy i normalnie pójdziemy spać... co za pech :/

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Też nie wiem, mam 3.5 i gin dodala "oby się nie skracała"

my kupowaliśmy ikeowski materac- one są zwinięte w rulon i na instrukcji napisali, żeby odczekać 24? 48 h? po rozwinięciu. I wywietrzeniu bo też zajeżdżało! W drugim pokoju materac pomieszkał trochę i dopiero na nim spaliśmy jak już nie "pachniał"

a szyjka 3,5 na tym etapie ciąży to bardzo przyzwoita
Stary 2018-02-06, 22:22   #1617
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:
SWEETMEDI, napiszę Ci co było u mnie -na początku grudnia (czyli jakieś 18 tydzień? )na wizycie okazało się, że szyjka ma 28-29 mm. Ale spadła w ciągu 1,5 tygodnia z dwa razy dłuższej.
Mój ginekolog powiedział wówczas że normy są określone ok.20 tygodnia ciąży i mówią że 25-30 mm to niewydolność szyjki, poniżej 25mm zakłądają szew lub pessar.
Im dalszy tydzień, tym też ta długość jest inna.

Generalnie mój lekarz zalecił leżenie i jeszcze raz leżenie, najlepiej z poduszką pod pupą, żeby nie było żadnego ucisku na szyjkę. Żadnego chodzenia po schodach, czy stania, zeby dziecko nie napierało na szyjkę.

Do tego magnez, luteina w zwiększonej dawce.

Na wizycie po 2 tygodniach szyjka była bez zmian, ale rozwarcie wewnętrzne- właśnie rozwarcie V widoczne na usg. u mnie było na 5-6 mm.

Na razie jestem cały czas pod kontrolą, ale w momencie, kiedy dziecko się przekręciło, to przestało uciskać tak mocno i szyjka się wydłużyła. Ona może się skracać i wydłużać o duże wartości nawet w ciągu jednego dnia, także to też od tego dużo zależy. Rozwarcie, jeśli dziecko nie uciska też nie postępuje (ono już się nie zasklepi, ale ważne, żeby się nie pogłębiało). Dopóki dziecko uciska, to warto żeby tego robiło czyli leżenie i jeszcze raz leżenie.

Skontrolujesz to w piątek u swojego lekarza, zobaczysz, porozmawiasz.
Na spokojnie.
U Ciebie to 25 ?26 tydzień?

Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze! Trzymam mocne kciuki! Odpoczywaj!

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

my kupowaliśmy ikeowski materac- one są zwinięte w rulon i na instrukcji napisali, żeby odczekać 24? 48 h? po rozwinięciu. I wywietrzeniu bo też zajeżdżało! W drugim pokoju materac pomieszkał trochę i dopiero na nim spaliśmy jak już nie "pachniał"

a szyjka 3,5 na tym etapie ciąży to bardzo przyzwoita
Ehh to nawet dzisiaj na spanie nie licze...

Tak? Ja się nie znam. Ale jeżeli tak uwazasz..to super! Jestem spokojna

Stary 2018-02-06, 22:23   #1618
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Rybcia ma miec cc ? chyba cos przegapilam
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-06, 22:30   #1619
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Rybcia ma miec cc ? chyba cos przegapilam
W sensie cukrzycy ciążowej
Stary 2018-02-06, 22:32   #1620
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Ehh to nawet dzisiaj na spanie nie licze...

Tak? Ja się nie znam. Ale jeżeli tak uwazasz..to super! Jestem spokojna

z tą szyjką to mam wrażenie jest tak, że nigdy nie wiadomo... w tej ciązy skróciła mi się w ciągu 1,5 tygodnia o drugie tyle. także co z tego, że była piękna i długa chwilę wcześniej? ale tutaj nie ma reguły, że jak się zadzieje, to już źle. Bo po miesiącu leżingu i obrocie dziecka nieco się wydłużyła, nie ma ucisku. Ale równie dobrze, mogłoby pójść w drugą stronę. Nie wiadomo. Trzeba kontrolować, stosować do zaleceń leakrza, brać zlecone leki, leżeć... ale czasem po prostu co ma być to będzie..

W pierwszej z 2 centymetrową szyjką, jak nie mniej chodziłam od 36 tygodnia, a urodziłam tydzień po terminie po wywołaniu... ( z rozwarciem wewnętrzym również, a od jakiegoś 30?33 ? miałam 1 cm i na zewnątrz). CO się wtedy najadłam strachu... także teraz już jestem spokojniejsza nieco, ale i tak leżing jest dla mnie słabym hobby...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości