|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Summer ja słyszałam, że od 30tc hmm 😊 u nas są co dwa miesiące zajęcia przez 8tygodni. Teraz zaczęły się w lutym to ciut za wcześnie, potem w czerwcu, więc za późno, więc my idziemy w kwietniu 😊 co szkoła to inne zwyczaje, nieważne
ważne byśmy się wyszkoliły Norciu gratulacje! Cieszysz się? jak mąż zareagował jak zobaczył córunie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Mąż jak najbardziej zadowolony, chociaż mówił do brzuszka jak do chłopca i był pewien, że będzie chłopak. Mówił o tych samochodzikach, którymi sam by się bawił, a tu będzie rządził róż.. Nie no, powiedział, że dziewczynce też będzie kupował auta. Cieszy się bardzo, a ja przeżywam zwrot akcji bardziej niż on.
|
|
#3303 |
|
Rozeznanie
|
Norka gratulacje!! Po cichu zazdroszczę córeczki!
![]() ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3304 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem wiem.. Dziwniejszego zdjęcia nie widziałam.
Lekarz mówił, że ona tak wybałuszyła oczy, bo tatę widziała pierwszy raz. A tak serio, to jest przekrój oczu, temu tak dziwnie.IMG_20180207_111122.JPGIMG_20180207_111053.JPG
|
#3305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale najważniejsze, że rybka rośnie zdrowa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3307 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chcesz się zamienić dzidziusiami? Pokochamy jak swoje. Przepraszam, głupi żart.... Cytat:
Zadarty nosek po mamusi ponoć. ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
#3308 |
|
Zadomowienie
|
Ciąża to najcudowniejszy stan pod słońcem dla mnie... Taki mały cud nad cuda....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- u mnie brokułowa z grzankami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3311 |
|
Raczkowanie
|
Norka gratulacje
ale ten nasz wątek babski ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Norka witaj w gronie mamusiek dziewczynek
|
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
Norka gratuluję dziewczynki. Coś zaczynam czuć, że u mnie będzie podobnie, nastawiłam się na dziewczynkę, a wyjdzie, że chłopak.
|
|
|
#3314 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
My bylismy wczoraj na amniopunkcji. Byl dreszcz niepewnosci, bo z powodu braku wyniku badania grupy krwi przy sobie byla mozliwosc, ze mi tego nie zrobia, chyba bym sie zalamala totalnie. Na szczescie moge dzisiaj to doslac. Wzielismy Fisha, wynik bedzie w piatek. Albo raczej: mam taka nadzieje, ze bedzie, bo wody byly ciemne, brunatne, i nie zawsze z takich wychodzi wynik ta metoda. Ale laboratorium twierdzi, ze sie uda. Potem usg kontrolne, co bardzo pozytywnie mnie zaskoczylo - naprawde nas dobrze obsluzono. Pani doktor potwierdzila plec zenska 😊 Wiec licze na to, ze skoro to dziewczynka, to wynik Pappy byl falszywie nieprawidlowy, jak to przy dziewczynkach czesto bywa. Jestem na L4 i raczej juz nie wroce do pracy. Zlozylam wypowiedzenie w jednej pracy, bo po prostu zostalam tak potraktowana po udzieleniu szefowej informacji o ciazy, ze nie chce miec z nia nic wspolnego. W dodatku ta kobieta probuje mi teraz nie wyplacic wynagrodzenia za styczen, ktory caly przepracowalam. Z inna praca nie wyszlo. Auto sie nam zepsulo. Moj tata sie rozchorowal. Mam troche zalamke (nawet troche bardziej niz 'troche') po tych wszystkich zdarzeniach, w polaczeniu z niepewnoscia o zdrowie dziecka, wiec wierzcie mi, ze o ile u Was jest generalnie spokojnie i bez przebojow, to mozecie smialo cieszyc sie ciazami i nie stresowac niepotrzebnie, bo naprawde nie ma powodu Sent from my LG-H440n using Wizaz Forum mobile app
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Regularkate trzymam cały czas kciuki, żeby wszystko było dobrze. Z pracą współczuję, znam podobny ból, bo pracowałam do końca sierpnia i nadal nie otrzymałam ostatniej wypłaty, moich listów firma nie odbiera, muszę się zebrać, żeby iść do inspekcji pracy ale nie wiem czy mam wystarczająco sił, żeby z nimi walczyć. Najchętniej bym odpuściła, żeby już nie mieć z nimi nic wspólnego.
|
|
|
#3316 |
|
Rozeznanie
|
Ja po wizycie. Wszystko ok. Plec nieznana. Usg polowkowe 8.03 moze ukarze sie dziewczynka
![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
Norka,no ładnie,jednak dziewczynka
Gratulacje![]() Patrycja, a to uparciuch ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3319 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam jeszcze badania do zrobienia, polowa platna i wychodzi 140 zl. Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3321 |
|
Rozeznanie
|
Macie mojego smiesznego maluszka i wymiary
![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3322 |
|
Rozeznanie
|
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3323 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja objadłam się właśnie gołąbkami z kapusty włoskiej, ale pycha 😃
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
U mnie była dokładnie ta samą sytuacja co u ciebie. Mąż też gadał do brzucha jak do chłopaka i nadal nie wierzy że będzie dziewczynka 😉mówi że jeszcze może coś urośnie 😃. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3324 |
|
Zadomowienie
|
u mnie brokułowa z grzankami i może zrobię pizzę na 16 jak mąż wróci 😊
Patrycja ale kochane... 😍 Dziewczyny ja na następnej wizycie będę w 19t0d to gin może robić już te pomiary połówkowe? Bo ja jako tak na USG 3d nie jadę zawsze on mi wszystko mierzy wtedy dokładnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Regularkate dokładnie, często się nie docenia tego co się ma... sama po przeczytaniu Twojego posta ucieszyłam się, że moje życie tak spokojnie płynie. Dużo, dużo sił, czekamy z Tobą na wynik
![]() Patrycja, najważniejsze, że wszystko dobrze z maleństwem
|
#3327 |
|
Zadomowienie
|
Znów mam dużo do nadrobienia bo wczoraj popoludnie i nocleg poza domem więc tylko na komórce przejrzałam czy wszystko u Was OK.
U mnie nic ciążowego się nie dzieje, bo cały dzień w pracy i inne zajęcia więc nawet nie mam co pisać. Gratuluje wszystkich dobrych wyników i ujawnionych płci. Odowska dziękuje za przystępny opis co i jak z pieluchami wielorazowymi. I chyba się przekonałam,że będę uzywać przynajmniej w części. A jeśli można i z tetrą próbować to tym bardziej. Na pewno jednorazówki też będę używać, ale kwestia ekologii, śmieci też jest dla mnie ważna, nawet bardzo, i będę starała się je ograniczyć. A z praniem myśle że dam rade, w końcu to pralka pierze a i przecież będę miała tatusia do pomocy. Tak że zapisuje na liste zakupową otulaczki, wkłady i chyba jedna więcej tetry. A właśnie, jeśli chodzi o tatusiów, czy ktoś z Was orientuje się jak jjest z urlopem branym przez ojca dziecka? Wczoraj to rozkminialiśmy. Bo ja mam działalność gospodarczą, będę miała zasiłek macierzyński nie wiem czy pół roku czy rok, ale na tym zasiłku moge pracować, moja decyzja czy po jednym dniu(żart oczywiście), czy po miesiącu czy po kilku mioesiącach. Nie pracuje to zarabiam, pracuje to zarabiam i mam zasiłek. Ale jak jest z urlopem dla ojca dziecka? czy jemu coś płatnego przysługuje jeśli ja biorę zasiłek? oprocz tych 2 tyg ojcowskiego? Jest tu może jakas księgowa? Bo moja księgowa niestety nie ma pojęcia, wszystko muszę sama szukać. |
|
|
|
#3328 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
u mnie skończony 19 +1 dzień ( czyli skończony 19 i zaczynam 20? ostatnio to rozkminiałam i nadal nie wiem czy dobrze rozumiem) Co do ruchów na razie czuje tylko ja, mój się nie może doczekać jak też tego doświadczy. Zawsze go wołam żeby przyłożył rękę ale nic nie wyczuwa. Wcześniej to było raz na kilka dni, teraz kilka razy w ciągu dnia. folinka to ja pytałam o getry ciążowe dzięki za info, kupiłaś te zimowe czy anatomiczne? bo chyba te drugie są cieńszeu mnie z samopoczuciem w kratkę, pogoda i pora roku nie nastraja niestety, a ja zawsze miałam spadek formy w zimie. W sobotę dopadł mnie katar, a u mnie to zawsze cieknie, nos czerwony i ogólnie beznadzieja. Leczę się czosnkiem, miksturą z cytryny, miodu i imbiru, syropem z cebuli i wygląda na to że pomogło. Do nosa tylko woda morska i inhalacje. Mało co wychodzę z domu żeby niczego nie podłapać, ale co z tego jak mój chodzi do pracy. Super pomysł z omawianiem elementów wyprawki, ja jestem zielona jak trawa już zrobiłam sobie plik w wordzie i zapisuje każdą sugestie łatwiej będzie zakupy robić
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-02-07 o 13:46 |
|
|
|
#3329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
regularkate przytulam mocno! Czekamy do piątku zatem, trzymam kciuki, żeby po wyniku była tylko ulga aniama6 cieszę się, że moje przydługie wywody się do czegoś przydały! Odnośnie zasiłku macierzyńskiego, to jak już wykorzystasz ten obowiązkowy okres, to Twój mąż może przejść na rodzicielski zamiast Ciebie. Możecie się po prostu podzielić tym czasem (i zasiłkiem) zgodnie z Waszym uznaniem. Tylko wtedy musiałabyś wrócić do normalnego płacenia ZUS, a nie jak przy zasiłku tylko składka zdrowotna. Zdaje się, że nie możecie oboje być na zasiłku jednocześnie, tylko musi być jakaś ciągłość opieki nad dzieckiem. Nie wiem czy o to Ci chodziło? W każdym razie miałam trochę spotkań z ZUSem przy poprzednim macierzyńskim i panie zawsze bardzo życzliwie podchodziły do moich spraw. Wydaje mi się, że najlepiej takie kwestie skonsultować właśnie bezpośrednio z urzędnikiem. |
|
|
|
|
#3330 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.

ważne byśmy się wyszkoliły

Mąż jak najbardziej zadowolony, chociaż mówił do brzuszka jak do chłopca i był pewien, że będzie chłopak. Mówił o tych samochodzikach, którymi sam by się bawił, a tu będzie rządził róż..
Nie no, powiedział, że dziewczynce też będzie kupował auta.
Cieszy się bardzo, a ja przeżywam zwrot akcji bardziej niż on.
Lekarz mówił, że ona tak wybałuszyła oczy, bo tatę widziała pierwszy raz. 

ale ten nasz wątek babski