Bukiety ślubne - cz. II - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-27, 14:54   #1021
Jola Darska
Raczkowanie

Dot.: Bukiety ślubne cz. II

Cytat:
Napisane przez ewalena Pokaż wiadomość
Jolu to tak jak ja jeśli klientka mówi że chce aby bukiet był identyczny mówie że niestety kwiaty nie są z pod sztancy a ja nie pracuję na taśmie. Bukiet bedzie w stylu i kolorach jaki uzgodniłyśmy, ale będzie posiadał piętno mojej wyobrażni i pracy moich rąk.
Witam,
nie można zbytnio ograniczyć florystki, bo może wyjść gniot, do zrobienia bukietu potrzeba jej fantazji i lekkiej ręki, ale dziewczyny o tym wiedzą, one tu tylko robią sobie wirtualne przymiarki.
Pozdrawiam - Jola D.
Stary 2008-06-29, 22:04   #1022
ewalena
Zadomowienie

Taka wiązanke zrobiłam dla zaprzyjaźnionej pary do krótkiej sukni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (70,9 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (129,4 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (123,0 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (121,7 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (86,3 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (87,6 KB, 66 załadowań)
ewalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 09:09   #1023
kaskapotyszka
Raczkowanie

Bardzo podobaja mi sie bukiety w odcieniu fioletu. Moja suknia jest w kolorze smietankowym ze zlotymi dodatkami, myslicie ze taki bukiet bedzie pasował??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1237b.jpg (34,6 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 379b.jpg (27,4 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00177.JPG (26,5 KB, 69 załadowań)
kaskapotyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 21:36   #1024
agulla.@
Raczkowanie

Bardzo prosze o pomoc w wyborze bukietu.
Jestem niska (160cm) brunetka. Suknia w kolorze smietankowym. Bizuteria bedzie z przezroczystych kryształów Swarovskiego. TZ jest wysoki (188cm), garnitur bedzie w kolorze gorzkiej czekolady.
Chciałabym, aby bukiet był skromym dodatkiem a nie główna dekoracją. Jednoczesnie stawiam na cos oryginalnego.
Oto moja suknia i bukiety, które zwrocily moja uwage
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kristi_m2_b.jpg (57,1 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg moh2.jpg (18,4 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skanuj0007.jpg (148,4 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet2v.jpg (31,7 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Mieszane%20%28418%29.jpg (98,5 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buk03.jpg (38,9 KB, 48 załadowań)
agulla.@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 21:44   #1025
agulla.@
Raczkowanie

I jescze jedna bardzo ciekawa propozycja "bukietu"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13.jpg (122,8 KB, 120 załadowań)
Stary 2008-06-30, 23:17   #1026
Jola Darska
Raczkowanie

Bukiety ślubne cz. II

Cytat:
Napisane przez ewalena Pokaż wiadomość
Taka wiązanke zrobiłam dla zaprzyjaźnionej pary do krótkiej sukni.
Witam,
Ewalena, Romantyczna Księżniczka - tak bym go nazwała. Cudne różyczki. Cukierkowy, słodki bukiet. No i do tego b. sympatyczna dekoracja auta. Brawo - Jola D.

Cytat:
Napisane przez kaskapotyszka Pokaż wiadomość
Bardzo podobaja mi sie bukiety w odcieniu fioletu. Moja suknia jest w kolorze smietankowym ze zlotymi dodatkami, myslicie ze taki bukiet bedzie pasował??
Witam,
nie napisałaś nic o sobie.
Do sukni oba bukiety są OK, ale jesli jesteś b. drobna i niska nie można przedobrzyć z "ciężarem" bukietu. Może jeszcze dodasz jakies informacje?
Pozdrawiam - Jola D.

Cytat:
Napisane przez agulla.@ Pokaż wiadomość
Bardzo prosze o pomoc w wyborze bukietu.
Jestem niska (160cm) brunetka. Suknia w kolorze smietankowym. Bizuteria bedzie z przezroczystych kryształów Swarovskiego. TZ jest wysoki (188cm), garnitur bedzie w kolorze gorzkiej czekolady.
Chciałabym, aby bukiet był skromym dodatkiem a nie główna dekoracją. Jednoczesnie stawiam na cos oryginalnego.
Oto moja suknia i bukiety, które zwrocily moja uwage
Witam,
za ciężkie wg mnie do tej sukni bukiety ze zdj. 2, 3, 5. Domniemam, że jesteś szczupła. Najbardziej podoba mi się ze zdjęcia 6, choć jak jesteś brunetka, to kolorystyka ze zdj. 4 jest bdb. a i bukiet też jest wdzięczny.
Torebka oczywiście najbardziej oryginalna, jesli chcesz by bukiet był taki, ta ze zdjęcia jednak za duża dla Ciebie, pomniejszyłabym ją i wystawiłabym część kwiatów do góry, leciutko bokami zwiesiła, może nawet tylko jednym bokiem.
Wklejam zdj. małego koszyczka a`la torebka, co prawda nie ślubny, ale wielkość dla Ciebie byłaby odpowiedniejsza. Oklejony korą sosnową, kora zastosowana w Twoim bukiecie stwarza wrażenie, że bukiet jest ciężki, żeby Cię nie przytłoczył.
Napisz coś o figurze. Pozdrawiam - Jola D.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg koszyczek z kory sosnowej.jpg (59,3 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-07-01 o 00:53 Powód: 3 posty pod sobą - używaj opcji EDYTUJ!!
Jola Darska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 09:08   #1027
kubuku86
Raczkowanie

agulla.@a ja bym wybrała bukiet 3
jak dla mnie to właśnie ta kolorowa "kuleczka" jest tu najbardziej oryginalna i szlachetna, i będzie piękną dekoracją tylko żeby nie przyćmiła sukienki-czego nie chcesz, no i nie podwyższy Cię ten buliecik w żaden sposób- bo nie jest wydłużany...
Ale i tak jest tu dla mnie faworytem, naprawdę super

A poza tym to piekna suknia
naprawdę rewelacja
gratuluję gustu
kubuku86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 09:12   #1028
popieler
Przyczajenie

Dziewczyny potrzebuje pomocy szukam zdjęcia bukietu z SAMYCH białych margaretek. Raz jedno znalazłam i nie zapisałam i za nic nie moge go odnaleźć. Liczę na Was
popieler jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 09:13   #1029
agulla.@
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jola Darska Pokaż wiadomość
Witam,
za ciężkie wg mnie do tej sukni bukiety ze zdj. 2, 3, 5. Domniemam, że jesteś szczupła. Najbardziej podoba mi się ze zdjęcia 6, choć jak jesteś brunetka, to kolorystyka ze zdj. 4 jest bdb. a i bukiet też jest wdzięczny.
Torebka oczywiście najbardziej oryginalna, jesli chcesz by bukiet był taki, ta ze zdjęcia jednak za duża dla Ciebie, pomniejszyłabym ją i wystawiłabym część kwiatów do góry, leciutko bokami zwiesiła, może nawet tylko jednym bokiem.
Wklejam zdj. małego koszyczka a`la torebka, co prawda nie ślubny, ale wielkość dla Ciebie byłaby odpowiedniejsza. Oklejony korą sosnową, kora zastosowana w Twoim bukiecie stwarza wrażenie, że bukiet jest ciężki, żeby Cię nie przytłoczył.
Napisz coś o figurze. Pozdrawiam - Jola D.
Witam Bardzo dziekuje za rady Zmartwiło mnie, ze Pani zdaniem bukiety ze zdjec 2 i 3 sa dla mnie za ciezkie Byly moimi faworytami...
Jestem dosc szczupła (rozmar 36). TZ jeszcze szczuplejszy i duzo wyzszy ode mnie Czekam na dalsze sugestie co do bukietu. Serdecznie pozdrawiam

kubuku86 dziekuje za dobre słowo czyli zgadzasz sie z Jolą D. co do bukietu. No to chyba macie racje Pozdrawiam serdecznie

EDIT
Jolu, nie wiem czy sie dobrze zrozumiałysmy: piszac zdj 1, zdj 2 - masz na mysli wszystkie zdjecia lacznie z suknia, czy tylko zdjecia bukietow? Bo juz sie pogubiłam...
Stary 2008-07-01, 09:20   #1030
kaskapotyszka
Raczkowanie

Mam 172, rozmiar ktory nosze 38-40, ciemne włosy. Jeszcze mam pytanko odnosnie koloru garnituru, bo bardzo mi sie podoba grafitowy ale nie wiem czy bedzie pasował do mojej sukni??
kaskapotyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 09:20   #1031
agula135
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Jola Darska Pokaż wiadomość
Witam,
piekna suknia i wybrany bukiet taki świeżutki. Radziłabym w mikrofonie i u sprawdzonej florystki, wtedy jest 100% gwarancji, przy odpowiednim przechowywaniu, że bukiet będzie w bdb. stanie.
Dziękuję Jolu za radę, a powiedz co sie robi z tym mikrofonem potem w domu, żeby kwiaty wytrzymały? Kiedyś znajoma miała bukiet w tym mikrofonie i kwiaty juz podczas wesela zaczeły jej ze środka wypadać bo sie obruszały czy coś takiego.. i stąd moje wątpliwości co zrobić z bukietem zeby się utrzymał długo do sesji zdjęciowej
agula135 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 09:59   #1032
Jola Darska
Raczkowanie

Bukiety ślubne cz. II

Cytat:
Witam Bardzo dziekuje za rady Zmartwiło mnie, ze Pani zdaniem bukiety ze zdjec 2 i 3 sa dla mnie za ciezkie Byly moimi faworytami...
Jestem dosc szczupła (rozmar 36). TZ jeszcze szczuplejszy i duzo wyzszy ode mnie Czekam na dalsze sugestie co do bukietu. Serdecznie pozdrawiam

kubuku86 dziekuje za dobre słowo czyli zgadzasz sie z Jolą D. co do bukietu. No to chyba macie racje Pozdrawiam serdecznie

EDIT
Jolu, nie wiem czy sie dobrze zrozumiałysmy: piszac zdj 1, zdj 2 - masz na mysli wszystkie zdjecia lacznie z suknia, czy tylko zdjecia bukietow? Bo juz sie pogubiłam...
zdjęcie nr 1 to zdjęcie sukni.

Cytat:
Napisane przez kaskapotyszka Pokaż wiadomość
Mam 172, rozmiar ktory nosze 38-40, ciemne włosy. Jeszcze mam pytanko odnosnie koloru garnituru, bo bardzo mi sie podoba grafitowy ale nie wiem czy bedzie pasował do mojej sukni??
Witam,
Bukiety OK dla Ciebie i grafit idealny kolor garnituru. Dobry wybór wg mnie.
Pozdrawiam - Jola D.

Cytat:
Napisane przez agula135 Pokaż wiadomość
Dziękuję Jolu za radę, a powiedz co sie robi z tym mikrofonem potem w domu, żeby kwiaty wytrzymały? Kiedyś znajoma miała bukiet w tym mikrofonie i kwiaty juz podczas wesela zaczeły jej ze środka wypadać bo sie obruszały czy coś takiego.. i stąd moje wątpliwości co zrobić z bukietem zeby się utrzymał długo do sesji zdjęciowej
Witam,
że kwiaty wypadały, tzn. florystka kiepsko zabezpieczyła kwiaty. Zdarza się, że kwiaty ciężkie trzeba drutować i odpowiednio mocować do mikrofonu.
Dbaj o niego. Bukiet najlepiej zawinąć w mokre papierowe ręczniki i włożyć w reklamówkę, nie do końca szczelnie zawiązać. Przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu. Nie radziłabym wkładać do lodówki, niektórzy tak robią, by nie przemrozić kwiatów.
Jeśli przesuszysz podczas ceremonii bukiet, po prostu lej na mikrofon wodę, aż będzie ściekać, zawiń go jak obcieknie z wody. Dobrze, jak florystka zaopatrzyłaby Cię w odżywkę. Rozpuść ją w odp. ilości wody i tym roztworem podlewaj i zraszaj swój bukiet.
W środę bukiet będzie wyglądał jak świeżo zrobiony.
Pozdrawiam - Jola D.

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-07-01 o 23:27 Powód: 3 posty pod sobą! Proszę w końcu zacząć używać opcji EDYTUJ! To ta różowa przed CYTUJ i ODPOWIEDZ!
Jola Darska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 14:38   #1033
fenomenka84
Raczkowanie

Ewaleno, Jolu, dziewczyny jutro idę zamówić bukiet i proszę was o ostateczną rade, który byłby najlepszy spośród tych które wkleiłam poniżej, a może same jeszcze podsuniecie mi jakieś swoje propozycję, za wszystkie sugestie będę bardzo wdzięczna.
Jeszcze kilka słów o mnie i Tżecie
-165 cm wzrostu+8cm obcas,szczupła, blond włosy,zielone oczy,suknia koloru ecru, będe opalona
-TŻet 187 cm wzrostu,szczupły, ciemny blondyn, garnitur jasny, kawa z mlekiem, do tego dodatki ecru
-Bukiet: w odcieniach pomarańczu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 348206195_5.jpg (145,4 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 42287_0.jpg (29,5 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 348206195_2.jpg (74,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 345620272.jpg (86,1 KB, 45 załadowań)
fenomenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 14:40   #1034
fenomenka84
Raczkowanie

propozycje bukietów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 65456.jpg (59,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bouquet-172-lg.jpg (77,7 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg calle_132.jpg (89,7 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Orange.jpg (99,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ss_100440141.jpg (48,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wedding bouquet91.jpg (94,4 KB, 38 załadowań)
fenomenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 15:11   #1035
Jola Darska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fenomenka84 Pokaż wiadomość
propozycje bukietów
FENOMENKO JĘCZYDUSZO!!
NR 1 - super, świeżutki, typowo dla Ciebie, ale że jest bardziej wiosenny niż letni (takie moje skojarzenia) to weź nr 2, b. letni, kolorowy, gorący.
Ja stawiam na nr 2.
Powodzenia w decyzji !!! Wszystkiego dobrego - Jola D.
Stary 2008-07-01, 21:26   #1036
89szafira89
Raczkowanie

Ewaleno chciałabym Cię prosić o propoyzcję do mojej wymarzonej sukni ... Mam 169 wzrostu i jestem szczupłą kobietą. Jaki bukiecik mi proponujesz ???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg !!! Number 1 !!!.jpg (92,1 KB, 59 załadowań)
89szafira89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 00:24   #1037
matus82m
Przyczajenie

Dot.: co myślicei o tych kwiatach do ślubu

A mi podobają się takie i wcale nie kojarzą mi się z pogrzebem ale do białej sukienki PRZEŚLICZNIE.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 18+a.jpg (9,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1008.jpg (20,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cantedeskia.jpg (34,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S5001246.jpg (35,8 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg schwarzwalder_bouquet.jpg (83,0 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _251499_n.jpg (19,4 KB, 43 załadowań)
matus82m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 09:06   #1038
nel_a
Zakorzenienie

Dot.: co myślicei o tych kwiatach do ślubu

calie to bardzo piekne kwiaty! Wybierz sobie jakiś fajny kolor a nikt nawet nie pomysli ze to wlasnie te kwiaty- z reszta teraz co 3 Panna Mloda takie ma

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 18:47   #1039
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 89szafira89 Pokaż wiadomość
Ewaleno chciałabym Cię prosić o propoyzcję do mojej wymarzonej sukni ... Mam 169 wzrostu i jestem szczupłą kobietą. Jaki bukiecik mi proponujesz ???
Ponieważ w sukni jest "wszystko" polecam bukiet prosty w formie kulki lub jej połowy (wykończonej małymi listkami nie tiulem) z jednorodnych kwiatów - postawiła bym na róże w odcieniu słodkiego różu - główki kwiatów powinny być raczej małe 2 do 2.5cm wysokości główki.
W końcowym efekcie otrzymamy słodką radosna "księżniczkę".
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15.jpg (34,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Handtied_08.jpg (64,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg roz i fiolet (10).jpg (10,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg roz i fiolet (41).jpg (14,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg roz i fiolet (237).jpg (68,6 KB, 27 załadowań)
Stary 2008-07-02, 19:05   #1040
ewalena
Zadomowienie

agula135 - co do technicznych i przechowywania w chłodnym ale bez przeciągów miejscu bukietu zrobionego w mikrofonie zupełnie zgadzam się z Jolą. W sprawie konserwacji bukietu mam nieco inne podejście - jesli klientka bedzie miała sesję w tygodniu po ślubie wyposażam ją w słoik z odpowiednią mieszanka wody z odżywką (klientki robiąc same roztwór stosują niewłaściwe proporcje) i strzykawkę "10" lub "20" z bardzo grubą igła. Odżywka wstrzykiwana jest bezpośrednio do gąbki w mikrofonie, nie niszczy to kwiatów (błyskawicznie gniją niektóre drobne kwiatki i zielenina zawinięte w mokre papiery)a uzupełniana codziennie woda w gąbce pozwala na utrzymanie kwiatów w dobrej kondycji. Trzeba zwrócić uwagę że szczególnie latem bukiet zwiększy objętość - kwiaty krótko przycięte szybciej sie rozwiją.
Stary 2008-07-03, 16:53   #1041
Black_Opal
Przyczajenie

Dot.: Bukiety ślubne - cz. II

Witam wszystkie wizażanki

Przeglądam strony z bukietami i wasze propozycje już od jakiegoś czasu.
Właśnie znalazłam swój bukiet ślubny i chciałabym się tym z wami podzielić.

Załączam dwa bukiety, nie wiem jeszcze tylko w jakim dokładnie kolorze będą róże. A może Wy mi doradzicie?? Suknia jest koloru jasne ecru (w katalogu określony jako pudrowy).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg towarimg.jpg (79,8 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg towarimg2.jpg (101,6 KB, 46 załadowań)
Black_Opal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 14:52   #1042
niuniuniau
Zadomowienie

Dziewczyny pomóżcie !!
Niedługo wybieram się do florystki na ostateczne ustalenia a ja nie mam żadnej koncepcji co do koloru bukietu ani jego kształtu Sukienkę mam taką jak w załaczniku w kolorze ecru bardzo jasny taki bardziej śmietanowy, nie będzie tych kwiatków z boku sukienki oraz bolerko zmienione bez tej falbanki przy rękawku tylko zwykły prostu rękaw 3/4. Welon maxymalnie prostu tylko tiulowy. Mój TZ będzie miał garnitur w stalowo niebieskim kolorze i do tego dodatki ecru. Ja jestem niewysoka blondynka z niebieskimi oczami. Mam 167 wzrostu , rozmiarowo L.
Jak myślicie bukiet w jakichś kolorach czy najbezpieczniej by było w biel z zielenią? I mam prośbę do Was wklejejcie proszę propozycje bukietów bo sama nazwa kwiatu mi nic nie mówi Rozróżniam róże i tulipana
Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (25,9 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (35,2 KB, 29 załadowań)
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 08:40   #1043
89szafira89
Raczkowanie

Cool Dot.: Bukiety ślubne - cz. II

Ewelano, przymieżając tamtą suknię źle się czułam ... Jestem pewna, że wybiorę którąś z poniższych tylko jeszcze nie wiem którą. Chciałabym żebyś mi doradziła jeszcze raz z bukietem - wiem że obie sukienki są bardzo efektowne i nie chcę przedobżyć więc sama nic nie kombinuję ! Tak się zastanawiam nad kwiatem we włosach jak myślisz to dobry pomysł ??? Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg typ 1.jpg (39,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg typ 2.jpg (55,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg typ 3.jpg (49,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg typ 4.jpg (61,4 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg typ 5.jpg (54,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg typ 6.jpg (51,9 KB, 16 załadowań)
Stary 2008-07-05, 17:47   #1044
agulla.@
Raczkowanie

A ja ciagle sie waham...
ewaleno jeszcze Ciebie proszę o wypowiedz w sprawie mojego bukietu z postu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1026
Moze masz jakies inne propozycje?
Pozdrawiam
Stary 2008-07-05, 19:30   #1045
kulka001
Przyczajenie

cześć dziewczyny,
mam do was jeszcze jedną prośbę. szukam łososiowych lub łososiowo-różowych róż, muszę znaleźć na żywo (czyli po prostu kupić na wzór) albo przynajmniej nazwę żeby podać w kwiaciarni. Szukałam po kwiaciarniach ale nic w takim kolorze nie mieli Czy znacie fachowe nazwy róż w tym kolorze? a może znacie jakieś strony na których jest katalog z różami (oraz ich nazwami), wtedy będę mogła coś wybrać. mam już wizję wiązanki, właśnie takie łososiowe róże i do tego brązowe dodatki (jakieś liście czy coś), ale w kwiaciarni nie byłam w stanie wyjaśnić o jaki kolor mi dokładnie chodzi
z góry dzięki za wszelką pomoc

pozdrawiam
kulka001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 20:38   #1046
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 89szafira89 Pokaż wiadomość
Ewelano, przymieżając tamtą suknię źle się czułam ... Jestem pewna, że wybiorę którąś z poniższych tylko jeszcze nie wiem którą. Chciałabym żebyś mi doradziła jeszcze raz z bukietem - wiem że obie sukienki są bardzo efektowne i nie chcę przedobżyć więc sama nic nie kombinuję ! Tak się zastanawiam nad kwiatem we włosach jak myślisz to dobry pomysł ??? Pozdrawiam
Bardzo podoba mi sie ta pierwsza - ma jakąś szlachetność w sobie. Jakoś od razu skojarzyły mi się z tymi sukniami lilie i bukiety w kształcie odwróconej kropli.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg w35.jpg (34,5 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20.jpg (36,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 75.jpg (21,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 153.jpg (137,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 154.jpg (141,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg faq.jpg (65,4 KB, 18 załadowań)
Stary 2008-07-05, 21:00   #1047
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
A ja ciagle sie waham...
ewaleno jeszcze Ciebie proszę o wypowiedz w sprawie mojego bukietu z postu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1026
Moze masz jakies inne propozycje?
Pozdrawiam
Mnie bardzo podoba sie bukiet pierwszy - aby nadać mu lekkości trzeba dac małe cantadeskie i zawinąć trawiasty "ogonek". Najprościej było by zrobić ten bukiet w mikrofonie, wtedy wysunąłby się cały bukiet do przodu a ogonek był by naprawdę lekko z tyłu ale dobrze widoczny z boku. Przepraszam ale dość trudno przekazać swoja wizję w sposób czytelny.
Stary 2008-07-05, 21:29   #1048
aniago25
Zadomowienie

Hej dziewczyny prosze o pomoc, dodaje zdjęcie mojej sukni, i dwa bukiety powiedzcie który pasuje lepiej?. Chciałabym mieć bordowe róże.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moja.jpg (16,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet1.jpg (59,2 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet2.jpg (50,2 KB, 19 załadowań)
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 21:33   #1049
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny prosze o pomoc, dodaje zdjęcie mojej sukni, i dwa bukiety powiedzcie który pasuje lepiej?. Chciałabym mieć bordowe róże.
1
Stary 2008-07-05, 21:45   #1050
89szafira89
Raczkowanie

Ewelano dziękuję bardzo, rzeczywiście lilie to wspaniały pomysł

jestem jednak szczupła osobą i czy taki bukiet nie będzię mi przeszkadzał ???

Proszę wszystkich o zdjęcia lili w bukietach łezki busiaki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości