|
|
#1021 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bukiety ślubne cz. II
Cytat:
nie można zbytnio ograniczyć florystki, bo może wyjść gniot, do zrobienia bukietu potrzeba jej fantazji i lekkiej ręki, ale dziewczyny o tym wiedzą, one tu tylko robią sobie wirtualne przymiarki. Pozdrawiam - Jola D.
|
|
#1022 |
|
Zadomowienie
|
Taka wiązanke zrobiłam dla zaprzyjaźnionej pary do krótkiej sukni.
|
|
|
|
#1023 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo podobaja mi sie bukiety w odcieniu fioletu. Moja suknia jest w kolorze smietankowym ze zlotymi dodatkami, myslicie ze taki bukiet bedzie pasował??
|
|
|
|
#1024 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo prosze o pomoc w wyborze bukietu.
Jestem niska (160cm) brunetka. Suknia w kolorze smietankowym. Bizuteria bedzie z przezroczystych kryształów Swarovskiego. TZ jest wysoki (188cm), garnitur bedzie w kolorze gorzkiej czekolady. Chciałabym, aby bukiet był skromym dodatkiem a nie główna dekoracją. Jednoczesnie stawiam na cos oryginalnego. Oto moja suknia i bukiety, które zwrocily moja uwage |
|
|
|
#1025 |
|
Raczkowanie
|
I jescze jedna bardzo ciekawa propozycja "bukietu"
|
|
|
|
#1026 | ||
|
Raczkowanie
|
Bukiety ślubne cz. II
Witam,
Ewalena, Romantyczna Księżniczka - tak bym go nazwała. Cudne różyczki. Cukierkowy, słodki bukiet. No i do tego b. sympatyczna dekoracja auta. Brawo - Jola D. Cytat:
nie napisałaś nic o sobie. Do sukni oba bukiety są OK, ale jesli jesteś b. drobna i niska nie można przedobrzyć z "ciężarem" bukietu. Może jeszcze dodasz jakies informacje? Pozdrawiam - Jola D. Cytat:
za ciężkie wg mnie do tej sukni bukiety ze zdj. 2, 3, 5. Domniemam, że jesteś szczupła. Najbardziej podoba mi się ze zdjęcia 6, choć jak jesteś brunetka, to kolorystyka ze zdj. 4 jest bdb. a i bukiet też jest wdzięczny. Torebka oczywiście najbardziej oryginalna, jesli chcesz by bukiet był taki, ta ze zdjęcia jednak za duża dla Ciebie, pomniejszyłabym ją i wystawiłabym część kwiatów do góry, leciutko bokami zwiesiła, może nawet tylko jednym bokiem. Wklejam zdj. małego koszyczka a`la torebka, co prawda nie ślubny, ale wielkość dla Ciebie byłaby odpowiedniejsza. Oklejony korą sosnową, kora zastosowana w Twoim bukiecie stwarza wrażenie, że bukiet jest ciężki, żeby Cię nie przytłoczył. Napisz coś o figurze. Pozdrawiam - Jola D.
"Bukiet - miejsce, gdzie kwiaty obejmują się dobrowolnie" www.kwiatyjolandy.blog.on et.pl Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-07-01 o 00:53 Powód: 3 posty pod sobą - używaj opcji EDYTUJ!! |
||
|
|
|
#1027 |
|
Raczkowanie
|
agulla.@a ja bym wybrała bukiet 3
jak dla mnie to właśnie ta kolorowa "kuleczka" jest tu najbardziej oryginalna i szlachetna, i będzie piękną dekoracją Ale i tak jest tu dla mnie faworytem, naprawdę super A poza tym to piekna suknia naprawdę rewelacja gratuluję gustu
|
|
|
|
#1028 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny potrzebuje pomocy
szukam zdjęcia bukietu z SAMYCH białych margaretek. Raz jedno znalazłam i nie zapisałam i za nic nie moge go odnaleźć. Liczę na Was
|
|
|
|
#1029 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo dziekuje za rady Zmartwiło mnie, ze Pani zdaniem bukiety ze zdjec 2 i 3 sa dla mnie za ciezkie Byly moimi faworytami...Jestem dosc szczupła (rozmar 36). TZ jeszcze szczuplejszy i duzo wyzszy ode mnie Czekam na dalsze sugestie co do bukietu. Serdecznie pozdrawiam ![]() kubuku86 dziekuje za dobre słowo czyli zgadzasz sie z Jolą D. co do bukietu. No to chyba macie racje Pozdrawiam serdecznie ![]() EDIT Jolu, nie wiem czy sie dobrze zrozumiałysmy: piszac zdj 1, zdj 2 - masz na mysli wszystkie zdjecia lacznie z suknia, czy tylko zdjecia bukietow? Bo juz sie pogubiłam... |
|
|
|
|
#1030 |
|
Raczkowanie
|
Mam 172, rozmiar ktory nosze 38-40, ciemne włosy. Jeszcze mam pytanko odnosnie koloru garnituru, bo bardzo mi sie podoba grafitowy ale nie wiem czy bedzie pasował do mojej sukni??
|
|
|
|
#1031 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję Jolu za radę, a powiedz co sie robi z tym mikrofonem potem w domu, żeby kwiaty wytrzymały? Kiedyś znajoma miała bukiet w tym mikrofonie i kwiaty juz podczas wesela zaczeły jej ze środka wypadać bo sie obruszały czy coś takiego.. i stąd moje wątpliwości co zrobić z bukietem zeby się utrzymał długo do sesji zdjęciowej
|
|
|
|
#1032 | |||
|
Raczkowanie
|
Bukiety ślubne cz. II
Cytat:
Cytat:
Bukiety OK dla Ciebie i grafit idealny kolor garnituru. Dobry wybór wg mnie. Pozdrawiam - Jola D. Cytat:
że kwiaty wypadały, tzn. florystka kiepsko zabezpieczyła kwiaty. Zdarza się, że kwiaty ciężkie trzeba drutować i odpowiednio mocować do mikrofonu. Dbaj o niego. Bukiet najlepiej zawinąć w mokre papierowe ręczniki i włożyć w reklamówkę, nie do końca szczelnie zawiązać. Przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu. Nie radziłabym wkładać do lodówki, niektórzy tak robią, by nie przemrozić kwiatów. Jeśli przesuszysz podczas ceremonii bukiet, po prostu lej na mikrofon wodę, aż będzie ściekać, zawiń go jak obcieknie z wody. Dobrze, jak florystka zaopatrzyłaby Cię w odżywkę. Rozpuść ją w odp. ilości wody i tym roztworem podlewaj i zraszaj swój bukiet. W środę bukiet będzie wyglądał jak świeżo zrobiony. Pozdrawiam - Jola D.
"Bukiet - miejsce, gdzie kwiaty obejmują się dobrowolnie" www.kwiatyjolandy.blog.on et.pl Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-07-01 o 23:27 Powód: 3 posty pod sobą! Proszę w końcu zacząć używać opcji EDYTUJ! To ta różowa przed CYTUJ i ODPOWIEDZ! |
|||
|
|
|
#1033 |
|
Raczkowanie
|
Ewaleno, Jolu, dziewczyny jutro idę zamówić bukiet i proszę was o ostateczną rade, który byłby najlepszy spośród tych które wkleiłam poniżej, a może same jeszcze podsuniecie mi jakieś swoje propozycję, za wszystkie sugestie będę bardzo wdzięczna.
Jeszcze kilka słów o mnie i Tżecie -165 cm wzrostu+8cm obcas,szczupła, blond włosy,zielone oczy,suknia koloru ecru, będe opalona -TŻet 187 cm wzrostu,szczupły, ciemny blondyn, garnitur jasny, kawa z mlekiem, do tego dodatki ecru -Bukiet: w odcieniach pomarańczu |
|
|
|
#1034 |
|
Raczkowanie
|
propozycje bukietów
|
|
|
|
#1035 |
|
Raczkowanie
|
FENOMENKO JĘCZYDUSZO!!
NR 1 - super, świeżutki, typowo dla Ciebie, ale że jest bardziej wiosenny niż letni (takie moje skojarzenia) to weź nr 2, b. letni, kolorowy, gorący. Ja stawiam na nr 2. Powodzenia w decyzji !!! Wszystkiego dobrego - Jola D.
|
#1036 |
|
Raczkowanie
|
Ewaleno chciałabym Cię prosić o propoyzcję do mojej wymarzonej sukni
... Mam 169 wzrostu i jestem szczupłą kobietą. Jaki bukiecik mi proponujesz ???
|
|
|
|
#1037 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: co myślicei o tych kwiatach do ślubu
A mi podobają się takie i wcale nie kojarzą mi się z pogrzebem ale do białej sukienki PRZEŚLICZNIE.
|
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: co myślicei o tych kwiatach do ślubu
calie to bardzo piekne kwiaty! Wybierz sobie jakiś fajny kolor a nikt nawet nie pomysli ze to wlasnie te kwiaty- z reszta teraz co 3 Panna Mloda takie ma
![]()
|
#1039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W końcowym efekcie otrzymamy słodką radosna "księżniczkę". |
|
|
|
|
#1040 |
|
Zadomowienie
|
agula135 - co do technicznych i przechowywania w chłodnym ale bez przeciągów miejscu bukietu zrobionego w mikrofonie zupełnie zgadzam się z Jolą. W sprawie konserwacji bukietu mam nieco inne podejście - jesli klientka bedzie miała sesję w tygodniu po ślubie wyposażam ją w słoik z odpowiednią mieszanka wody z odżywką (klientki robiąc same roztwór stosują niewłaściwe proporcje) i strzykawkę "10" lub "20" z bardzo grubą igła. Odżywka wstrzykiwana jest bezpośrednio do gąbki w mikrofonie, nie niszczy to kwiatów (błyskawicznie gniją niektóre drobne kwiatki i zielenina zawinięte w mokre papiery)a uzupełniana codziennie woda w gąbce pozwala na utrzymanie kwiatów w dobrej kondycji. Trzeba zwrócić uwagę że szczególnie latem bukiet zwiększy objętość - kwiaty krótko przycięte szybciej sie rozwiją.
|
|
|
|
#1041 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Bukiety ślubne - cz. II
Witam wszystkie wizażanki
![]() Przeglądam strony z bukietami i wasze propozycje już od jakiegoś czasu. Właśnie znalazłam swój bukiet ślubny i chciałabym się tym z wami podzielić. Załączam dwa bukiety, nie wiem jeszcze tylko w jakim dokładnie kolorze będą róże. A może Wy mi doradzicie?? Suknia jest koloru jasne ecru (w katalogu określony jako pudrowy). |
|
|
|
#1042 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomóżcie !!
Niedługo wybieram się do florystki na ostateczne ustalenia a ja nie mam żadnej koncepcji co do koloru bukietu ani jego kształtu Sukienkę mam taką jak w załaczniku w kolorze ecru bardzo jasny taki bardziej śmietanowy, nie będzie tych kwiatków z boku sukienki oraz bolerko zmienione bez tej falbanki przy rękawku tylko zwykły prostu rękaw 3/4. Welon maxymalnie prostu tylko tiulowy. Mój TZ będzie miał garnitur w stalowo niebieskim kolorze i do tego dodatki ecru. Ja jestem niewysoka blondynka z niebieskimi oczami. Mam 167 wzrostu , rozmiarowo L. Jak myślicie bukiet w jakichś kolorach czy najbezpieczniej by było w biel z zielenią? I mam prośbę do Was wklejejcie proszę propozycje bukietów bo sama nazwa kwiatu mi nic nie mówi Rozróżniam róże i tulipana ![]() Pozdrawiam
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#1043 |
|
Raczkowanie
|
Ewelano, przymieżając tamtą suknię źle się czułam ... Jestem pewna, że wybiorę którąś z poniższych tylko jeszcze nie wiem którą. Chciałabym żebyś mi doradziła jeszcze raz z bukietem - wiem że obie sukienki są bardzo efektowne i nie chcę przedobżyć więc sama nic nie kombinuję
|
|
|
|
#1044 |
|
Raczkowanie
|
A ja ciagle sie waham...
ewaleno jeszcze Ciebie proszę o wypowiedz w sprawie mojego bukietu z postu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1026 Moze masz jakies inne propozycje? Pozdrawiam
|
|
|
|
#1045 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny,
mam do was jeszcze jedną prośbę. szukam łososiowych lub łososiowo-różowych róż, muszę znaleźć na żywo (czyli po prostu kupić na wzór) albo przynajmniej nazwę żeby podać w kwiaciarni. Szukałam po kwiaciarniach ale nic w takim kolorze nie mieli Czy znacie fachowe nazwy róż w tym kolorze? a może znacie jakieś strony na których jest katalog z różami (oraz ich nazwami), wtedy będę mogła coś wybrać. mam już wizję wiązanki, właśnie takie łososiowe róże i do tego brązowe dodatki (jakieś liście czy coś), ale w kwiaciarni nie byłam w stanie wyjaśnić o jaki kolor mi dokładnie chodzi ![]() z góry dzięki za wszelką pomoc ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#1046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1048 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny prosze o pomoc, dodaje zdjęcie mojej sukni, i dwa bukiety powiedzcie który pasuje lepiej?. Chciałabym mieć bordowe róże.
|
|
|
|
#1049 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1050 |
|
Raczkowanie
|
Ewelano dziękuję bardzo, rzeczywiście lilie to wspaniały pomysł
![]() jestem jednak szczupła osobą i czy taki bukiet nie będzię mi przeszkadzał ??? Proszę wszystkich o zdjęcia lili w bukietach łezki busiaki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

Byly moimi faworytami...