|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Ja też mam straszną ochotę na słodkie. Dzisiaj zjadłam już pół opakowania ciastek maślanych, całe wafelki i dwa pączki, a byłoby jeszcze gorzej gdybym nie musiała ukrywać się ze słodyczami przed synkiem. Będę gruba jak nic
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, wbijaj do nas ![]() Przez Was ciągle myślę o jutrzejszych paczkach. Podobnie jak Lady 3 spokojnie wszamam na raz Wczoraj Olek mnie zasmucil. Zapytał czy juz go nie będziemy kochać jak będzie drugi dzidziuś nie wiem skąd to wziął. Czy ktoś mu w zerowce powiedział czy co....
|
|
|
|
|
#4623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż kiedyś miałam epizody z kompulsywnym objadaniem się, głównie słodyczami właśnie i potrafiłam wiele zjeść. Ale od dłuższego czasu mam zdrowsze podejście do diety i tego co jem i teraz mi głupio jak tak pcham w siebie słodycze ale mam nadzieję, że już nigdy nie wrócę do tego.Ale mi dzieć wariuje teraz w brzuchu, momentami łaskocze strasznie
Edytowane przez pacia91 Czas edycji: 2018-02-07 o 14:38 |
|
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak nic chyba zjem jakaś całą czekoladę wieczorem, żeby Staśka pobudzić
Choć mnie bardziej na słone rzeczy ciągnie, a najlepiej jeszcze na ciepło, jakieś hot dogi itp ale staram się opanować. U nas zima w pełni, akurat jak mam cały tydzień wyjazdowy rozsypało się na dobre, mam nadzieję, ze drogowcy są ogarnięci i drogi będą w miarę ok... Wczoraj jak koleżanka w pracy zamawiała pączki, bo firma stawia, to też jej pytałam czy pamiętała, żeby nad dwoje policzyć bo mały tez ma ochotę Cytat:
Edytowane przez Natus276 Czas edycji: 2018-02-07 o 14:41 |
|
|
|
|
#4625 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
całkiem możliwe, że któreś dziecko mu coś takiego powiedziało. Chyba nic poza spokojnym tłumaczeniem nie można zrobić. Najważniejsze to dużo rozmawiać, tłumaczyć, że maluszek potrzebuje dużo opieki, ale to nie znaczy, że on będzie mniej kochany, a po narodzeniu w miarę możliwości spędzać trochę czasu sam na sam ze starszym i angażować go w opiekę. My mamy taki plan choć u nas to inna bajka, bo będzie równe dwa lata różnicy i niekoniecznie młody wszystko zrozumie,ale starsze dziecko już pewnie tak.Cytat:
||
|
|
|
#4626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mam możliwość mieć Adamexa Barlette za 1484 zł
2w1.1 uważam, że to fajna cena, jeszcze lepiej niż u producenta.. Co myślicie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
udzielaj się regularnie i przypomnij ile masz lat, na kiedy termin i jaka płeć? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
). Wtedy też moja reaguje na picie. Ja piję wodę a ona się rusza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Który kolor wybrałaś? |
|
|
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Natus, właśnie popiłam wody, położyłam się i już kopniaki
to działa, ale u mnie klucz do sukcesu to wygodne ułożenie się. Najlepiej na kanapie, dwie poduszki pod kręgosłup i siedzę z nogami do przodu w pozycji półleżącej Maslo maślane Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
Hehe. Ale skłaniam się bardziej ku temu co widzieliśmy na żywo- wiem, że ładny i tz się też podobał. Ten jaśniutki róż chyba za słodki jednak no ale waham się. Napisałam do Adamexa o jakieś real zdjęcia wózków w tych kolorach. Zobaczymy czy wyślą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4629 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Termin mam na 30 czerwca, lat 26, to moja druga ciąża i będziemy mieli drugiego synka- Leosia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Leoś! Jesteś już po połówkowym? wyprawkę macie pewnie w większości po pierwszym synku. Jaki wózek miałaś dla synka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
poza tym u mnie ruchy się tak właśnie zaczynały- od smyrania, przemieszczania się, takie bombelki ![]() Poza tym ja jestem matka wariatka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4632 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie kusi z wózków coraz bardziej Joie Litetrax 4 Air. Tylko na rynku wtórnym u nas bida z tą marką, więc jak nie znajdę jakiegoś sponsora na nowy, to zostaję przy Anex Sport
Podziwiam Was, że możecie jeść słodycze. Mi po kilku Michałkach zwykle jest niedobrze, a 1 pączek to już szczyt moich możliwości Żeby nie było, poza ciążą też tak mam. Po prostu odzwyczaiłam organizm od cukru.
|
|
#4633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, połówkowe mieliśmy w 19 tygodniu, bo tam co robiliśmy jakoś tak wcześnie to wykonują. Choć pani doktor już na genetycznym powiedziała, że na 100% chłopiec. Co do wyprawki to wózki, łóżeczko, huśtawka i część ubranek będzie po bracie, ale nie mogę odmówić sobie kupowania tych małych słodkich ubranek, dlatego większość mimo wszystko nowa, tak samo nowe kocyki, pościele, karuzela do łóżeczka, matę (bo mieliśmy pożyczoną) i leżaczek chyba kupimy też nowy, bo mieliśmy fisher price, a teraz chcemy rozkładany na płasko tiny love, bo zdrowszy dla kręgosłupa. Wózki miałam i mam: bebetto torino sl30, a jak synek miał 10/11 miesiecy kupiliśmy joie mytrax w kolorze navy blazer. Oba są fajne i dlatego zostawiliśmy. Nie zawiodły nas, nic się nie zepsuło, dobrze się je uzytkowało (mytrax dalej w użyciu). Spacerówka faktycznie praktyczniejsza mytraxa, ale gondola od wózka 2w1 w naszym przypadku torino zdecydowanie lepsza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4635 |
|
Zadomowienie
|
Ja kilka dni siedze w domu i wyglądam jak istny ciul.
Dzis ostatnia dawka antybiotyku dla malej. Powinny byc jeszcze dwie, ale w aptece chyba nalali za malo wody 😶 tz dzwonil do apteki i mowili ze spoko. Tylko wychodzi na to, ze dawka byla trochę za duza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Sorry miało być
a nie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() Fajnie, że już masz cześć wyprawki po starszym synku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przy zakupie spacerówki też rozważałam aira, ale mytrax to jednak jego lepsza wersja, więc warto dołożyć. Dla mnie najlepszą opcją jest wózek 2w1 plus później spacerówka, ale jeśli ktoś koniecznie chce zostać przy jednym wózku to brałabym joie plus gondola, bo da się tak bez problemu przeżyć, a potem zostaje fajna spacerówka, którą użytkuje się zdecydowanie dłużej niż gondolę. Bardzo fajną spacerówką jest też valco snap sport vs tailormade (waży 6.8 kg) i można do niej gondolę dokupić, choć jak ktoś nie patrzy tak bardzo na wagę to lepszy joie. Na anex sport dziewczyny bardzo narzekały u nas na wątku. Przede wszystkim na spacerówkę i ogólnie, że nie warty ceny, ale ze sprzedażą nie było żadnego problemu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Idę Was nadrabiać, a w międzyczasie dobijcie mnie
![]() znów znalazłam kolejny typ wózka, bo wstąpiłam dziś do sklepu, tak sobie, przechodząc obok... espiro next, Boże, jak to cudo się prowadzi jestem w wózkowej rozsypce ale przynajmniej widziałam joie mytraxa na żywo i wiem, że odpada! bo nie ma w ogóle wywietrzników w daszku gondoli... na lato dla mnie kompletna porażka. Na szczęście! nie będę już nad nim myśleć, ze taki fajny i lekki
|
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
być może czuję Staśka już jakiś czas a sama o tym nie wiem Zawsze powtarzam, ze grunt to dobra samoocena Ja jedynie martwię się o moje włosy jak pójdę na l4 bo nie znoszę ich myć ( są długie i mam ich sporo), schnie to potem pól dnia (a zazwyczaj nocy) i jak w weekend nie muszę nigdzie chodzić to chodzę z takimi tłustymi teraz praca mnie motywuje jednak, że wypada umyć więc nie wiem co to będzie
|
|
|
#4640 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Chyba najważniejsze żeby starsze dziecko angażować w jak najwiecej zadań przy młodszym. No i znaleźć czasem chwile sam na sam ze starszym. Był juz temat wózków dogłębnie obgadamy a ja chciałam poruszyć temat lezaczkow-buraczków. W pierwszej ciąży nie miałam i kompletnie mi to nie było potrzebne, ale teraz przy bliźniakach to myśle, ze przynajmniej z z jeden sie przyda. Możecie napisać czy warto? Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Polecacie jakieś konkretne modele? Czy warto brać taki z wibracjami albo huśtawka? |
|||
|
|
|
#4641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że nie ma różowego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
![]() Stasiek, kopnij tam mamę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A mialam Wam pisac wczoraj, ale musialam sie upewnić, jaka to marka wozka. I w Adamexach pekl stelaz kilku dziewczynom z mojego poprzedniego watku mamowego. Takze ten... 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej nikt tak nie pije, tylko popija łykami rozkładając to choćby na jakiś czas, to coś zupełnie innego niż wypić na raz.Z pączkami to samo - nie zjesz w ciągu minuty czy dwóch 5 czy 6 pączków (chyba, że startujesz w jakiś zawodach :P) Więc to nie to samo biorąc pod uwagę, że insulina reaguje błyskawicznie na poziom cukru we krwi ![]() Cytat:
![]() nasz sprzedawca był bardzo miły i pomocny, więc nie mogę się przyczepić ![]() Dobrze, że mówicie, że w diagnostyce jest cytrynowa glukoza, to może jakoś przetrwam ale na razie się nie wybieram, biorąc pod uwagę, że następną wizytę mam z końcem lutego, pewnie wtedy dostanę skierowanie na to badanie, więc pewnie dopiero koło połowy marca je zrobię ![]() osobiście i tak je uważam za niemiarodajne ale jak chcą niech mają ![]() victoria nie wiem kiedy była ta grupa o której mówisz odnośnie anexa, ale w 2017 poprawili spacerówkę, więc teraz można już kupić wózki używane z tą ulepszoną, na którą niby nie narzekają ludzie
|
||
|
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiecie co, nie ma wózka idealnego. O każdym są złe opinie. Nawet o tych za 4000zl. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4646 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie, nie ma idealnego. Kazdy ma jakies wady 😊
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4648 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W diagnostyce dwa lata temu tez miałam glukozę cytrynową, a teraz w styczniu jak robiłam poszłam do innego punktu i była zwykła. Z tymi włosami też tak mam, że nie chce mi się myć. Myć jak myć, ale najgorsze suszenie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja tak co 2 dni muszę umyć, czasem na 3 dzień ratuje mnie jeszcze suchy szampon a jak wieczorem idę spać z mokrymi to do rana nie wysychają...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.

witam się chyba po raz trzeci, ale głupio mi, że Was ciągle podczytuję, a siedzę w ukryciu. Może tym razem uda mi się być na bieżąco.
nie wiem skąd to wziął. Czy ktoś mu w zerowce powiedział czy co....
po słodkim zawsze dzieciaki szaleją
2w1.1 uważam, że to fajna cena, jeszcze lepiej niż u producenta.. Co myślicie? 

przy zakupie spacerówki też rozważałam aira, ale mytrax to jednak jego lepsza wersja, więc warto dołożyć. 
dobrze, że nie ma różowego