|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
i zaznaczyć że to jest prezent właśnie od nowej siostry czy brata. polecam tę metodę oczywiście dużo rozmawiać i pokazywać na jakiś różnych rysunkach rodzinę z kilkoma dziećmi i ze wszyscy się kochają i wspólnie bawią Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez freddy296 Czas edycji: 2018-02-07 o 16:03 |
|
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
lady zerknij sobie na zdjęcia tych Twoich adamexów na tej stronie - widać znaczną różnicę miedzy tym 51 a 56
![]() https://czarodziej.eu/pl/p/Wozek-2w1...A-51L/23084182 https://czarodziej.eu/pl/p/Wozek-2w1...A-56L/23084189 |
|
|
|
#4653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To chyba po tym naszym nie do końca udanym zdrowotnie styczniu. Tak łatwo otrzymać komplement i poczuć się zadbaną ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4655 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi tez nie schna calkiem do rana jak sie klade z mocno mokrymi ![]() Mam taka ochote na smietankowego rozka z czekolada i karmelem a sie skonczyly ![]() Mam gofry takie do tostera (wiem, tona chemii ale sa pyszne) tylko musialabym wstac i je zrobić. A przy malej to jestem non stop na nogach. Co usiade to musze wstac 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4657 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba, że jednak rodzice coś dołożą, to może coś nowego kupię, ale na razie żyję w przeświadczeniu, że się nie opłaca, no chyba że Joie właśnie, bo mają fajne spacerówki ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Co do starszaka to jesteśmy świadomi, że to jemu bedziemy musieli więcej uwagi poświęcać na początku. Będziemy prosić go o pomoc przy młodszym. Dlatego tez zależy n żeby imię młodszego było jego pomysłem (w granicach rozsądku
).Poki co mówi ze jiz kocha braciszka, chce kupować mu zabawki. Poduszkę juz dla niego uszykowal. Ciekawa jestem jak to będzie. O prezencie nie pomyślałam ale faktycznie ciekawy pomysł. Co zamawiam coś dla malucha to dbam żeby w paczce zaweze było też coś dla Olka. Wtedy jak rozpakowuje to bardzo się cieszy
|
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Annika ja mialam taki lezaczek FP i nam sie przydal, uzywalam od 3 mca gdzies, po zlozeniu plozy mozna pobujac w najgorszych momentach czasem nawet ucinal sobie w nim drzemke, bo jak sie plozy zdjemie i pasek na tyle poluzuje to prawie plasko. Bardziej w pozycji siedzacej jadl tez w nim pierwsze posilki, bo nie siadal jeszcze wtedy sam. Zdarzylo sie ze zabieralam go w tym np dla łazienki jak lezalam w wannie, wibracje ma ale nie uzywalam, material super po praniu jak nowyIMG_20180207_161243.png
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
Wszyscy moi znajomi, którzy mają bujaczki bardzo polecają
|
|
|
|
#4661 |
|
Zadomowienie
|
Annika - ale dałaś
Espiro Next to był mój pierwszy typ jak jeszcze leżałam w domu i oglądałam je tylko w kompie Ten i ABC Design Salsa 4, zerknij, możliwe, że też Ci się spodoba ABC Design ma inne koła, ale jest za to lżejszy.Teraz sobie myślę, że mogłam nie oglądać tylu wózków, bo już sama nie wiem czego chcę Trzeba było kupić pierwszy, który mi się spodobał i byłabym zadowolona ![]() Co do włosów to ja mam fisia i muszę mieć czyste, bo oszaleję. Myłam codziennie, inaczej nie układały mi się tak jakbym chciała, ale od pamiętnego listopada kiedy nie wychodziłam z domu i nie miałam nawet siły ich umyć zaczęłam myć co 2 dni i jakoś daję póki co radę. Przyznam, że dużo wygodniej, ale jednak ładniejsze zdecydowanie są pierwszego dnia. Rzadziej sobie nie wyobrażam, bo noszę długie rozpuszczone włosy, związuję tylko jak muszę np. na chwilę w pracy, i jednak na nich na pewno jest pełno kurzu czy innego syfu z podwórka. Kąpię się codziennie, myję ręce często, więc włosy muszą być też czyste. O własnie na szczotce z naturalnym włosiem pięknie widać ile kurzu się z nich wyczesuje. |
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Lady znalazlam takie porównanie real Photo https://www.google.pl/search?q=adame...Gbk484iOuiFTM:
|
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Te jest taki niepozorny, ale przez te plozy, pasek z tylu i regulacje wysokosci ma kilka pozycji tak naprawde.
Oczywiście bede go teraz uzywac ale musze znaleźć jedna zabawke od palaka .. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4665 |
|
Zadomowienie
|
No nie poleze. Wlazla w nocnik z sikami przypadkiem, bo postanowiłam, ze je wyleje jak zbiore sily...
tak mi sie marzy polezec w spokoju z godzinę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wy jesteście kochane dzięki, że tak szukacie.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam cienkie włosy i wystarczy, że się położę to zaraz każdy w inną stronę i są takie 'pogniecione'. Po całej nocy mam przylizane do głowy i wyglądam jak debil Chociaż ostatnio mi podrosły włosy tak, że mogę je spiąć w kucyk (mały, bo mały ale da radę) i staram się myć co 2, czasami 3 dni. Pierwszego dnia mam rozpuszczone, a na 2 kolejne muszę już spiąć żeby wyglądać jak człowiek. Chociaż preferuję rozpuszczone więc codzienne mycie i przez to wczesne wstawanie do pracy to dla mnie udręka
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4669 |
|
Zadomowienie
|
PACIA współczuję... Tak przed praca myc wlosy... Dla mnie to by byla mordega straszna
![]() LADY tz dzis pracuje z domu, ale nie chce go prosic, bo w sumie codziennie bym musiala, bo codziennie mam taka potrzebe, zeby polezec i nie wstawac co piec minut no i on ma prace bazujaca tylko na prowizji, wiec nie chce go odrywac :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() coś czuję, że ostateczna decyzja rozegra się pomiędzy baby design a espiro ( w zasadzie to ta sama grupa, tylko ten drugi bardziej ulepszony niby )Cytat:
![]() muszę małża wyciągnąć, żeby go też omacał ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Ech, w dodatku znalazłam w Krakowie linię 2018 w tych cudownych kolorach z brązową rączką za 1999 zł powinnam mieć zakaz wstępowania do sklepów z wózkami
|
||
|
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak lump wyglądam rano z tymi ulizanymi klakami |
|
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez Was moja lista wygląda tak: Espiro Next Baby Design Bebetto Holland - muszę porównać i sprawdzić czy da się nie wydać 2 tys na wozek Joie mytrax/litetrax Valco snap baby - te dwa jeżeli uznamy że rzeczywiście da się używać tylko 1 spacerowki już do końca wozkowania |
|
|
|
|
#4673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moją listę właśnie skróciłam do: 1. Espiro next 2. Baby design lupo lub dotty muszę znaleźć sklep gdzie jest jeden i drugi, porównać, porównać ceny i podjąć decyzję. Pestka ![]() Pierwszy raz zrobiłam koktajl z buraka chcąc się wspomóc naturalnie w produkcji żelaza i... nie jest tak bardzo źle jak myślałam, ale miałam nadzieję, ze jednak ten burak będzie mniej wyczuwalny zrobiłam z jabłkiem, bananem i pomarańczą ![]() a w ogóle to się Wam jeszcze pochwalę, że kupiłam dziś w lumpku 14 rzeczy dla młodego i dałam za to 58 zł czuję się dziś mistrzem zakupów
|
|
|
|
|
#4675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może nie kradzione ale są nowe, więc chyba z jakiegoś sklepu, może mniejszego po prostu. Jakbyśmy się zdecydowali to będziemy pisać.Nie wiem jaki sklep polecić, bo byliśmy do tej pory w Entliczku i bobowózkach tylko, ja dziś sama byłam w Czarodzieju, ale to mniejszy sklep, ceny mają jak wszędzie. W bobowózkach Pan był otwarty na propozycje negocjacji ceny Jeszcze chcemy jechać do Świata Dziecka, tam też powinien być duży wybór.---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- W ogóle te espiro next są chyba mega chodliwe, bo nie dość, że ceny używek są z kosmosu (1700?!) to jeszcze ogłoszeń z całej Polski jak na lekarstwo. Może będzie łatwo sprzedać potem
|
|
|
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam lumpki, mam mnóstwo perełek za grosze przede wszystkim sukienki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4678 |
|
Zadomowienie
|
Karolinka86 póki się nie nauczysz jeździć, to się nie do wiesz czy się nadajesz. Instruktora możesz zmienić pewnie. Teraz robisz jazdy. Nie jest koniecznie, żebyś egzamin zdala przed porodem. Jeśli się nie wyrobię, to można to rozstrzelic w czasie. Ważne żebyś zaczęła, jak zrobisz kurs to żal będzie Ci nie podchodzic do egzaminu.
Olanzapinka ja nie potrafię się ostatnio pohamowac. Po obiedzie musi być coś słodkiego, najlepiej ciastka albo baton Pawełek Zawiechaczarny, a do tego joie literax normalnie się montuje gondolę? Natus jeśli chodzi o mycie włosów, to ja przeważnie myję je schylona nad wanną. Jeszcze trochę i się nie wyprostuję z tej pozycji muszę myć co 2 dnilLeżaczek buraczek my mieliśmy hustawkę, czasem tyle w niej polezala, że nawet zdążyłam nalozyc podkład i tusz do rzęs ![]() Frik frik haha też mieliśmy takie przygody z nocnikiem, teraz zawsze wylewam zawartosc od razu ![]() Na pewno skorzystam z Waszych opinii odnosnie wózków, szczególnie joie.
|
|
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że takich się sporo przyda
|
|
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie wiem jeszcze gdzie w okolicy znajdę sklep z wózkami 😂 ale to może I lepiej bo przy mniejszym wyborze nie będę miała takiego problemu że ciągle coś nowego mi się spodoba.
Okropne są warunki na drogach, zima u nas przyszła spora, a drogowcy jak zwykle nieprzygotowani. Nie wiem jak ja wrócę do domu po castingach w mieszkaniu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.

nie wiem skąd to wziął. Czy ktoś mu w zerowce powiedział czy co....
i zaznaczyć że to jest prezent właśnie od nowej siostry czy brata. polecam tę metodę 

To chyba po tym naszym nie do końca udanym zdrowotnie styczniu. Tak łatwo otrzymać komplement i poczuć się zadbaną 

Chyba, że jednak rodzice coś dołożą, to może coś nowego kupię, ale na razie żyję w przeświadczeniu, że się nie opłaca, no chyba że Joie właśnie, bo mają fajne spacerówki 

).
dzięki, że tak szukacie.. 

mam cienkie włosy i wystarczy, że się położę to zaraz każdy w inną stronę i są takie 'pogniecione'. Po całej nocy mam przylizane do głowy i wyglądam jak debil 
muszę myć co 2 dnil