|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3
Snow, Zizou, dzięki za rady
Ja w zeszlym roku na Krecie też stosowałam maske Solar Sublime po kazdym myciu i potem jeszcze przez jakiś czas po powrocie. No ale wtedy to była extremalna sytuacja, wiatr, chlor, sól , słońce itp. Ale włosy miałam w świetnym stanie ![]() Zizou, jak Ci się sprawuje ta seria Solar SUblime?
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
madzia ja też mam zamiar w Egipcie stosować codziennie maskę SS właśnie
Od siebie powiem, że użyłam kilka razy maski i szamponu i dla mnie są boskie |
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
Ah Snow, właśnie, kompletnie zapomniałam, że ty też je masz
Cieszę się, że Ci się podobają, ja też je ubóstwiam Nie to co Fekkai - ostatnio zrobiłam sobie 45 minutowy kompres z maską shea Fekkai i od tego czasu mam obciążone i "ociężałe" włosy 15-20 min z tą maską to max.
|
#4174 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie byłam w końcu na poczcie szukać paczki do Ciebie, bo bardzo mi tam nie po drodze, ale chyba już nie ma realnych szans, żeby doszła. ![]() Potrzebne mi lakiery do paznokci w dużej ilości: czerwień, fuksja, bordo, beż i rozbielony róż, który mógłby być z drobinkami. Poczytałam KWC i chyba poszukam Vipery, bo mają niezłe opinie, a zależy mi na tym, żeby lakiery były tanie, bo akurat na nie szkoda mi pieniędzy.
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Ice polecam z całego serca Viperę, poleciłam ją już kilku osobom. Świetnie się trzymają na paznokciach i tworzą jednorodną powłokę, bez mazów.Na pewno są też lakiery z drobinkami; czerwień, fuksję i beż mam z Vipery właśnie. Do tego piękną gorzką czekoladę - długo szukałam takiego odcienia.
Lecę do łożka pogoda w Wwie dziś nie jest zbyt fajna, od rana padało, teraz wyszło słońce, ale dla mnie za zimno
|
|
#4176 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Właśnie Twoja opinia m.in. mnie skusiła.
Mam tylko nadzieję, że gdzieś dostane te lakiery u siebie, no ale mam na oku sklepik, w którym Vipera chyba jest.
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
W Warszawie w wielu centrach handlowych zrobili takie stoiska jak ma np. Joko.
|
|
#4178 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Czytałam posty w miare na bieżąco ale jakoś nie miałam o czym pisać. Po obiedzie spotkalam sie z chybaTZ (wrocil juz Kosmetycznie nic mnie nie kusi
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Kupiłam sobie tylko żel pod prysznic Kamil o zapachu kokosa i czekolady Boski aromat Miłego dnia
|
#4182 | |||
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]() Cytat:
No skoro i Ty i ziz tak mówicie to musi tak być ![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
sprej jest cudowny
uzywam go na biezaco i jestem zachwycona. maski i szmaponu uzylam tylko trzy razy [reszte trzymam na wyjazd] ale moge powiedziec, ze sa swietne
|
#4184 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Wąchałam dzisiaj wodę o zapachu kiwi w YR i chyba kupie sobie takie malutkie 20ml. Tak w ramach fanaberii, taki wesoły owocowy zapach mogę mieć. Najbardziej by mi pasował do torebki, na jakieś rekreacyjne wypady pod miasto (których ostatnio zbyt wielu nie doświadczam, no ale może chociaż zapach mogę mieć).
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
i znowu pada
ja kcem upaly dawno nie nakladalam lotosa na twarz - blad. jedno dzisiejsze uzycie a ja znowu mam twarz a nie szara scierke zamiast do tego maseczka na zaskorniki na nosie i brodzie i normalnie jestem piekna
|
#4186 |
|
po prostu Em :)
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
w zyciu. ja moge istniec tylko w sloncu
jak egzamin wtorkowy?
|
#4188 |
|
|
O, jak miło, że pamiętasz.
![]() Poszło mi beznadziejnie, ale nie narzekam, bo w trakcie pisania uświadomiłam sobie, że absolutnie nie chcę studiować filologii (szkoda tylko, że już po dokonaniu opłat rekrutacyjnych na dwóch uczelniach ).Także teraz już nic nie mogę zrobić poza czekaniem na listę z UE i modleniem się do października, żeby nie pozmieniali mi języków (wzięłam w końcu francuski zaawansowany i hiszpański od podstaw). A upałów nie chcę, bo wtedy umieram w pracy. Jak jest chłodniej, to jakoś szybciej czas mija i nie jestem taka zmęczona.
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
no to trzymam kciuki za UEk
kiedy listy przyjetych?
|
#4190 |
|
|
16 lipca. Już nawet nie mam siły się denerwować, jestem tak zmęczona życiem, że aktualnie jest mi wszystko jedno.
![]() Dziś na szczęście zaczął się mój trzydniowy weekend, spędzę go leżąc w łóżku albo układając puzzle. ![]() I nie mogę doczekać się Hiszpanii, mam takie same plany jak Ty jeśli chodzi o bezcłówki - teraz się ograniczam, potem dam sobie wolną rękę.
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może się odważę za jakiś czas, ale jeśli to nie minie - pewnie zużyję na włosy. Dziwne, bo do ghassoul jako takiej moja skóra jest przyzwyczajona, a lotos nie powinien drażnić. Madziarra, a może silikonowe serum na końcówki?
|
|
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry wieczór
![]() mam lekkie zaległości wczoraj raniutko leciałam (no dobra, jechałam )a propos - gdzie między Łodzią i Warszawą (i w nich też) polecacie szukać drzwi, płytek, wanien itp do łazienki? Po wizycie hydraulika były szybkie zakupy z Tatą (wykorzystałam fakt, że ma samochód i nie będę nic dźwigać ) po czym koleżanka zadzwoniła, że przyszła po wpisy na uczelnie, ale ma przeziębiony pęcherz i nie wytrzyma długo w kolejce, więc ją zastąpiłam... W międzyczasie udało mi się załatwić wpis u profesora, do którego ta koleżanka 6 razy z indeksami chodziła ![]() Później przyjechał TŻ i z okazji moich rozpoczętych wakacji przyszli do nas wieczorem znajomi, ale myślałam, że uduszę koleżankę takiej marudnej to jej w życiu nie widziałam. Zrobiłam Shepherd's Pie (praktycznie samo mięso mielone smażone + puree ziemniaczane, z tym, że w mięsie jest trochę marchewki - tyle co kot napłakał) stwierdziła, że ona tego nie lubi, bo w tym jest marchewka i nie tknęła. Do tego zrobiłam sałatkę - nie tknęła, bo nie lubie pomidorów. Siedziała i piła herbatę i w kółko się o coś czepiała swojego chłopaka i wściekała się jak małe dziecko (machała rękami i tupała prawie ze łzami w oczach ze złości). Nawet sok jej nie odpowiadał TŻ po drodze specjalnie dla niej kupił popcorn, to stwierdziła, że jest niesłony i gumowaty Ja jak u niej byłam, zrobiła lasagne. Nie lubię tego, ale żeby jej nie było przykto, zjadłam. I po co ja się tak poświęcałam? ![]() Dzisiaj z TŻtem w deszczu lecieliśmy na pociąg obładowani jak wielbłądy (a mogłam spakować wczoraj Tacie tobołki i wrzucić mu do samochodu, ale kurcze nie zdążyłam) i w pociągu się dowiedziałam, że dzisiaj jest druga impreza urodzinowa Taty Chodzi za mną ochota na nowy błyszczyk a dzisiaj zobaczyłam, że Faberlic będzie miał nowe bezdrobinkowe, nieperłowe od sierpnia w końcu odwyk się skończył ![]() EDIT: Zizou, Agnieska co za lotos? moja twarz ostatnio jest w masakrycznym stanie, wygląda dokładnie jak zużyta scierka
Edytowane przez cmoksia Czas edycji: 2008-07-05 o 21:39 |
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
Cmoksiu chodzi o tą często wałkowaną w tym wątku glinkę ghassoul od Logony, są dwie wersje - paczulowa i lotos (-> KWC wpisz lavaerde). Polecam zamawiać stąd http://apmp.natura.xip.pl/ bo zawsze zarzucają próbkami
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
ja do twarzy wole lotosa
paczule smierdziule zuzywam do dekoltu i szyi dla mnie to sa dwa kosmetyki wszechczasow, musza byc w mojej lazience. lotos tot akie kolo ratunkowe, kiedy stosowalam go codziennie w formie maski nie mialam zadnych klopotow z cera. potem jakos tak zaprzestalam sie regularnie lotosowac i moja twarz zaczela wygladac okropnie apmp natura faktycznie zarzucaja probkami, do tej pory nie moge sie odprobkowac mam trzy albo cztery pelne zestawy probek, a tu w drodze kolejna paczka ![]() mam jeszcze sproszkowana rhassoul, ciekawam jak dziala pewnie po powrocie z wakacji potestuje
|
#4195 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Dziewczyny a co jeszcze polecacie z tego sklepu?
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
nosku ja mam nietestowana glinke rhassoul i piling z otrebami migdalowymi
piling se chwale, dyscyplinuje mi cere chyba nawet jest moja recenzja w kwc, wpisz tautropfen
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie zapach paczuli bardzo relaksuje
![]() Ja już nie będę eksperymentować z postaciami glinki. Miałam jeszcze próbkę sypkiej ghassoul z Ecospa (ciężko umieszać właściwą proporcję) i na wagę z Organique w formie takich płatów - nie rozpuszczały się do końca, nie można było osiągnąć gładkiej masy. Po pierwszej tubie paczuli kupiłam kilka różnych glinek (Ziemia wulkaniczna Abacosun, Argiletz: biała w tubie, dwie w słoiczkach z ziołami) i już nie będę eksperymentować - nic mnie tak nie usatysfakcjonowało jak Logona. To trochę jak z micelami, Biodermy już nie zdradzę
|
|
|
|
#4198 |
|
Przyjaciółka KWC
|
A dla mnie ta glinka z paczulą była koszmarna - efekty mizerne, zapach straszliwy a do tego czerwona i wysuszona skóra.
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
Spakowałam się w jakiś 80% i padam
Nie znoszę się schylać, potem się bardzo źle czuję, teraz popijam zimną wodę i liczę na to, że szybko mi przejdą zawroty głowy, bo aż mnie mdli W końcu uznałam, że nie chcę Trussardi Skin, wolę coś kupić na bezcłówce. Dzisiaj na drugie śniadanie zjadłam maliny i migdały w cynamonie, siedząc na murku w słońcu (czekałam na TŻ). Jakie to było przyjemne ![]() aaa zizou kulki GT czczę i używam ich sporadycznie, za to często na nie patrzę A co do białego lotosa, to u mnie chyba niestety on spowodował problemy ze skórą Bo zaczęło się wtedy jak go używałam, odstawiłam, doprowadziłam do porządku skórę i od tamtej pory nie używałam i jest w porządku...
|
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
tak jak większość osób ma problemy z plecami, tak u mnie z pleców wszystko się kilka lat temu przeniosło na dekolt i od jakiegoś czasu nie mogę sobie z nim poradzić, więc chyba szykuje mi się zamówienie jednego i drugiego, ale to ma po 200ml, ciekawe kiedy ja to zużyję znając mnie dłuuugo mi to zajmie..Agnieska a co było nie tak z lotosem u Ciebie?
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

Ja w zeszlym roku na Krecie też stosowałam maske Solar Sublime po kazdym myciu i potem jeszcze przez jakiś czas po powrocie. No ale wtedy to była extremalna sytuacja, wiatr, chlor, sól , słońce itp. Ale włosy miałam w świetnym stanie 
Cieszę się, że Ci się podobają, ja też je ubóstwiam
15-20 min z tą maską to max.

Boski aromat 

Ja chcialabym upolować na bezcłówce zestaw 3 mini meteorytów , jest realna szansa, że kiedyś zuzyję choć jedną miniaturę 
może się odważę za jakiś czas, ale jeśli to nie minie - pewnie zużyję na włosy. Dziwne, bo do ghassoul jako takiej moja skóra jest przyzwyczajona, a lotos nie powinien drażnić. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

TŻ po drodze specjalnie dla niej kupił popcorn, to stwierdziła, że jest niesłony i gumowaty
Nie znoszę się schylać, potem się bardzo źle czuję, teraz popijam zimną wodę i liczę na to, że szybko mi przejdą zawroty głowy, bo aż mnie mdli