|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
Początkowo przeczucie wskazywało chłopca ale teraz sama już nie wiem ostatnio włączył mi się instynkt na różowe ubranka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam na pączka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4743 |
|
Rozeznanie
|
Ja obstawiam dziewczynkę
|
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Płeć dziecka Paci
DZIEWCZYNKA 4 CHŁOPIEC 6 A tak serio Pacia, najważniejsze żeby było zdrowe wiesz, że ja żartuję ale sonda ciekawa, nie powiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4745 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję 😘 a to taki właśnie jest na aukcji, bordowy. I one maja taka dobra opinie?
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Umarłam
A u Paci dziewczynka
|
#4748 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A dzisiaj mi się tak cieżko szło na autobus z pracy. A mam taką górkę niefajną. Przeraża mnie to, że zostały mi jeszcze 3 miesiące pracy minimum
Edytowane przez bananowomi Czas edycji: 2018-02-07 o 22:27 |
|
|
|
|
#4749 |
|
Zadomowienie
|
ANNIKA to juz masz kilogram dzieciow w brzuchu! Niesamowite 😍
Patrze na ten Babybjorn bujaczek no i w zasadzie to nie jest bujaczek tylko trzesaczek 😉 Nie mozna w nim dziecka kolysac a tego mi brakowalo w moim poprzednim, nie dalo sie dziecka pobujac za bardzo. A to jednak ulatwia życie przy dzidzi, ktora spać nie lubi i sie przed snem broni (ja mam taki okaz) Fakt, ze spanie w bujaczku jest generalnie niezdrowe... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
Annika wygralas dziś tym zastrzykiem w Bożene
|
|
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
Płeć dziecka Paci
DZIEWCZYNKA 5 CHŁOPIEC 6 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale sobie pewnie pojadlas smakolykow i byłaś u gina 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj każdy urlop w Polsce tak wygląda, a jeszcze mieliśmy te wesele. W weekend bd odpoczywać, bo wczoraj wieczorem przylecieliśmy, a dzisiaj w pracy już byłam. Byłam u ginekologa, płeć potwierdzona, mam zdjęcie. Sukieneczki, różowe body, kocyk różowy w kotki... zakupione, tyle ile dało rady zapchać do walizki Ale USG nie do końca udane Polska ginekolog dopatrzyła się u naszej córeczki wady genetycznej Będę położną błagać o kolejny skan, bo to niemożliwe. Tu miałam takie dokładne połówkowe i wszystko było ok Więc liczę, że kwestia położenia dziecka, gorszego sprzętu... Na razie staram się o tym nie myśleć. A w przyszłym tyg idę się zapisać na te zajęcia ala szkoła rodzenia A Ty widziałam też się gdzieś zapisałaś
|
|
|
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też jestem wege, chyba jedyna na wątku, więc jakbyś chciała pogadać to pisz! A o jaką wadę genetyczną konkretnie chodzi? Co było nie tak?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czekamy, aż się wyniesiemy na swoje to od razu 2 pieski chcemy, no może poczekamy aż dzidzia podrośnie troszkę :pA nie chcę na razie o tym pisać Ale pani nas pocieszała, że wszystkie narządy są w idealnym stanie, więc mamy się nie przejmować. Bo ta wada potrafi za sobą ciągnąć szereg innych chorób. Ale wierzę, że jakaś pomyłka zaszła.
|
|
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro ginekolog powiedziała, że wszystkie narządy są w idealnym stanie to wie co mówi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4757 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Ciebie, żeby wszystko było dobrze i mała zdrowa w 100% ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ide na jeden wieczór tylko "natural birth workshops", trzy godziny, fajnie byloby byc z tztem ale znowu co zrobic z malutka :/ Kochana Wasza Haneczka na pewno jest zdrowa! A robilas w UK wyniki pappa? Badz dobrej mysli 😘 Usg kolejne na pewno będziesz miala, w ogóle sie nie kryguj i cisnij o nie swoja polozna, rob lamenty jak będzie trzeba. Buzka, kciuki 😘 Ostro jak jeszcze byls dzis w pracy! Ale zaraz weekend, to odpoczniesz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4760 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie robili pappy, bo mówili, że bez usg nie ma sensu. Ale to innego typu wada. Oj będę tam płakać, niech mnie chociaż na EPU skieruje. No ale liczę, że to kwestia sprzętu. Bo ta pl ginekolog miała straszny sprzęt, ledwo cokolwiek widzieliśmy. Tutaj jakoś HD Tobie też dziękuję za słowa wsparcia. A pracę mam na szczęście lekką, ale po prawie 2 latach nudzi mi się
Edytowane przez bananowomi Czas edycji: 2018-02-07 o 23:04 |
||
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać bo jutro rano labek ehhh. Ale potem pączki
![]() Spokojnej nocy! Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4762 |
|
Rozeznanie
|
Ja obstawiam u Paco chłopca
powodzenia jutro i daj szybko znać po wizycie!Bananowomi trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i liczę, że to tylko pomyłka lekarki spowodowana gorszym sprzętem. Koniecznie dla własnego spokoju poproś o dodatkowe badanie. Pisałyście wcześniej o termometrze. Kupiłam kiedyś termometr z Lidla do ucha i jest super beznadziejny. Za każdym razem inny wynik. Też chciałam kupić nowy ale załamałyście mnie tym, że droższe też pokazują różne wyniki. Myślałam, że od 19 lutego będę na L4 ale jest masa pracy i tak mi głupio iść na zwolnienie. Z drugiej strony marzy mi się tydzień, w którym Łucja chodzi do żłobka a ja mam codziennie 3,5h dla siebie. Od kiedy wróciłam do pracy czyli od września jeszcze nie zaznałam takiego luksusu. |
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
Bananowomi mam nadzieje, ze to tylko pomyłka przez kiepski sprzęt
Ja też oglądam wlasnoe termometry. Te na aliexpress mają dobre opinie a ceny do 50zl. I teraz myślę co zrobix bo coś kupić muszę. |
|
|
|
#4764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To na pewno wina sprzetu, masakra ze z takimi zarobkami w niektórych gabinetach jeszcze sa zabytkowe maszyny! Zaciskam kciuki dopóki nam nie napiszesz, ze wyszlas z usg i wszystko w porządku, mam nadzieję, ze Cie szybko gdzies wbija, bo nerwy przyszlej mamy sa bardzo wazne. Jutro moze podzwonie w sprawie takich classes ![]() Pamiętasz jak kiedys pisalysmy o nieruchomościach? Znajomi tzta dostali kredyt i musza wpłacić 5% depozytu, mieszkaja w Manchesterze czy tam obok. Masakra, u nas trzeba miec 2-3 razy wiecej uzbierane! A pamiętam, jak pisalas o tych pieciu procentach 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() A ja czekam już na paczka
|
|
|
|
#4766 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dopijam kawę i lecę na wizytę !
|
|
#4767 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny kciuki za wizyty!
Pacia - stawiam na dziewczynkę. Od dwóch dni czuję ruchy. Zwłaszcza gdy przebudzę się w nocy. Leżę i się delektuję w końcu się doczekałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Otoya super najwyższy czas już żeby czuć. Kciuki za wizyty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4769 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
trzymam kciuki za szybkie usg na normalnym sprzecie!U paci obstawiam chłopca
|
||
|
|
|
#4770 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny...nie odzywam się od kilku dni bo jestem w gorkach nie daleko domku, ale śnieg świeże powietrze i w ogóle cudownie😊😊
Jesteśmy tu z mężem, jest też siostra z rodzinka i brat z rodzinką i jacyś znajomi siostry z dziećmi...i nasilił się tu problem który już był od pewnego czasu.....mianowicie nasz pies i dzieci😔 Jestem zrozpaczona i całą zdenerwowana...straciłam kompletnie zaufanie do psa i nie wyobrażam sobie dzidziusia i jego pod jednym dachem😔 Ale od początku: to jest piesek męża, malutki kundel. Mąż go rozpuścił niestety na maksa, robi pies co chce, żadnych komend nie zna, i mam wrażenie że czyje się jak drugi osobnik alfa w domu. Problemy były już jak ja się zaczęłam z tz spotykać- pies na mnie warczal jak się chciałam przytulić do tz itp. Ale ustawiłam go i mam wrażenie że wobec mnie mniej sobie pozwala niż wobec męża. Drugi niepokojący objaw był pół roku temu: mój siostrzeniec lat 9, duży chłopak, kucnal żeby go pogłaskać i piesek się na niego rzucił i zrobił mu mała ranę na policzku. Miesiąc później był u mnie brat z córka, lat 3 która siedziała na kanapie, pies był pod stołem. Hania wychylila się z uśmiechem pies warknal na nią😔 wczoraj były aż dwie sytuację: najpierw z Hanią, która siedziała że mną w łóżku i dawała pieskowi smakołyki. Pies zadowolony u wydawalibdie że wszystko ok. Hania wstała z łóżka, na pożegnanie bardzo delikatnie chciała pogłaskać pieska, pies się zaczął rzucać z szczekaniem😔 wieczorem u nas w pokoju córka znajomej rozsypala klocki i zbierała je na czworakach a pies cały warczal i trzeba go było trzymać za obrożę. Jestem dziewczyny przerażona😞 pokłóciliśmy się z mężem, bo on tu mówi że faktycznie trzeba coś zrobić a zaraz potem przytula psa w łóżku i go całuje...i dalej daje mu do zrozumienia że on jest najważniejszy😔 nie wiem co mamy zrobić, ja w każdym razie straciłam kompletnie zaufanie, wczoraj pół nocy ryczałam bo się tak zestresowałam tym wszystkim. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

ostatnio włączył mi się instynkt na różowe ubranka 

wiesz, że ja żartuję
ale sonda ciekawa, nie powiem 
<3 

najwyższy czas już żeby czuć.
trzymam kciuki za szybkie usg na normalnym sprzecie!