|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Mój kochany wstydnis siedział po turecku oczywiście
ale na 95% DZIEWCZYNKA najważniejsze, że zdrowa 420g szczęścia leży sobie główka do dołu to tak na szybko.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje 95% to już pewna dziewczynka i słodkie różowe ciuszki 🤩Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie mówiłam? Gratulacje dziewczynki ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4775 |
|
Rozeznanie
|
A jednak, gratulacje!
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty lubisz psy? W sensie kochasz? bo trochę to brzmi jakbyś tego psa akceptowala z przymusu ![]() Moja mała też nie przepada za dziećmi. Tzn jak sobie siedzą spokojnie na kanapie czy krześle to jeszcze sama przychodzi pogłaskać. Ale dzieci są niegrzeczne, hałaśliwe, straszą ją... Co innego też dziecko 'z doskoku' a co innego nowy człowiek rodziny. Na Ciebie też z początku piesek warczał a jak widzisz zaakceptował Cię. Czyli się da potrzeba czasu, dobrych chęci i cierpliwości ![]() Mały niemowlak zazwyczaj śpi, je, leży i płacze. Nie będzie od pierwszych dni bawił się zabawkami. Pies się przyzwyczai do nowego członka rodziny, spokojnie ale nie można go też odtrącać, izolować. Trzeba go chwalić, pokazywać że za dobre zachowanie przy dziecku są zabawki/smaczki. Jednocześnie cały czas mieć na oku i kontrolować sytuację. Będzie dobrze ja też mam małą księżniczkę ale jestem dobrej myśli jeżeli dwie strony chcą to wszystko się da! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4777 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Pacia super! <3 ogromne gratulacje córeczki! Annika super maluszki rosną! Mam siostry bliźniaczki i moja mama też miała z nimi ciążę rozwiązywaną na ponad dwa tygodnie przed terminem. Nic się złego nie działo, bliźnięta dwujajowe, więc nie było potrzeby wcześniej. Dziewczyny duże się urodziły bo 3300 i 3500 gramów. Termometr my mamy Microlife Nc 150. Drugi już, bo pierwszy nam przepadł na wyjeździe. Nam się sprawdza. Tylko trzeba mierzyć temperaturę tak jak w instrukcji, zachować odstęp czasowy między pomiarami itp. Rozbieżności są niewielkie, maksymalnie 0,3 stopnia. Leżaczek mamy fisher price i huśtawkę caretero buggies. Warto coś takiego mieć, bo jest szansa, że chwilę dziecko w nim posiedzi. Teraz dokupimy leżaczek z tiny love rozkładany na płasko,bo w innych dziecko ma słabą pozycję dla kręgosłupa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przewaga dziewczyn na wątku się powiększa 😀Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4779 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w pierwszej ciąży w 13tc dowiedziałam się o przepuklinie pępkowej, potem w 17tc jeszcze była, już byłam przygotowana na operację małej zaraz po porodzie. A potem w 21tc przepukliny już nie było, ale za to ognisko w serduszku - i zaczęła się diagnostyka pod tym kątem. Odpukać mała ma ponad 4 latka i wszystko dziś jest super ![]() I Twoja też będzie zdrowa jak rybka! Cytat:
Na pewno czeka Was trochę pracy, ale nie takie zwierzaki były ujarzmiane Cytat:
![]() Gratuluję córci! Macie jakieś typy imion? Witam się - dziś bez kawki, bo nie mam mleka Ale za to pączki czekają Poczekam aż ktoś przytarga z magazynu mleko do ekspresu i najwyżej zrobię sobie potem do pączka ![]() Przede mną w cukierni facet brał 70 pączków
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
Pacia gratulacje!!! nie zdążyłam obstawić płci
Super!!! duża, zdrowa dziewuszka otoya gratuluję regularnych ruchów!! ja mam je jeszcze bardzo nieregularnie, ale się napawam chwilami, kiedy są. to cudowne uczucie... ![]() triolka umówiłabym się na konsultację behawioralną z pieskiem, póki jest czas przed porodem. Może Wam coś podpowiedzą, może da się z nim jeszcze poćwiczyć. Nie płacz, tylko weźcie się w garść i spróbujcie coś z tym zrobić, żebyście byli pełną, bezpieczną rodzinką z psiakiem. Może jeszcze nie wszystko skreślone! Behawiorysta Wam być może powie, co jest przyczyną tych nagłych agresji. Może jakaś zazdrość? Albo cokolwiek innego. Trzymam kciuki ![]() bananek oby słowa polskiej lekarki się nie potwierdziły, mam nadzieję, że z Waszą małą jest wszystko ok zaraz się idę zajmować 11 miesięczną sąsiadką, a potem na zajęcia dla kobiet w ciąży |
|
|
|
#4781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Popsrostu zastanawiam się co zrobić, bo wydaje mu się że problem sam się nie rozwiąże Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam do labka a potem pączki
![]() powodzenia na wizytach! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Cytat:
Zrozumiałabym nawet gdybyś napisała, że za nim nie przepadasz- masz do tego prawo. Nie każdy musi lubić psy Mam tylko nadzieję, że ten pies nie polubił Cię dlatego, że jesteś większa i masz przewagę... Bo to nie o to chodzi. A wasz pies mieszkał kiedyś z dzieckiem? Dziewczyny napisały żebyś się skonsultowala z behawiorystą. To jest na pewno bardzo dobry pomysł ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
ja też już marzę o dzisiejszych pączkach, ale jeszcze dużo zajęć przede mną
zanim zjem pączka :P
|
|
|
|
#4784 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry ! Mam za sobą nieprzespana noc i poranne wymioty eh :/ A było już tak dobrze jeśli chodzi o spanie, spałam po prawie 12 h
![]() Ja nie znam jeszcze płci, a do giną idę dopiero pod koniec lutego.. poprzednio pępowina zasłaniała :/ ale raczej obstawiał na chłopca i ja tez mam przeczucie, ze będzie chłopiec Mąż, jak to chyba większość facetów, wolałby syna, ale imie mamy wybrane jak na razie tylko dla dziewczynki :P
|
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Na mnie paczek już czeka ❤ fazę mam dziś straszna na te paczki mam nadzieję że na 2 max skończę. 😀
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
Poszłam do łazienki i całe spodnie miałam zalane brązowa krwią... czekamy na teściową i jedziemy do szpitala.
Proszę trzymacie kciuki
|
|
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno wszystko będzie dobrze! Trzymamy mocno kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pączki dziś będziemy robić sami w domu. Zobaczymy jak wyjdą bo to pierwszy raz 😊. Pracuje z domu a po południu warsztaty bezpieczny maluch 😊 Miłego dnia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczęście w nieszczęściu że brązowa
|
|
#4792 |
|
Zadomowienie
|
Pacia po pierwsze gratulacje!
też obstawiałam dziewczynkę ![]() Lady nie zgadzam się co do Triolki i uważam, że wina po stronie TZ, niestety. Sama bym się bała i tyle. Potrzebny behawiorysta Annika jakie duże już Twoje dzieciaczki!!! Bananek oby polska diagnoza była chybiona Nie wiem między kim a kim była dyskusja o Joie, ale ja się mega napaliłam na ten wózek. Chyba Victoria pisała, że go ma. Zadowolona jesteś? W terenie gdzieś nim byłaś? ) Feliska szalejesz z wózkami jakie Ty masz priorytety? I leżaczki też mnie interesują Goldika ![]() dawaj znać!!! Będzie dobrze Ja pozdrawiam z Lizbony jeszcze z wyrka dzisiaj spadamy na południe piękna wiosnę mamy. Wczoraj cały dzień kazałam Synciowi się wiercić, żebym nie shizowała, że lot mu się nie podobał ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki mocno i wysyłam pozytywne myśli. Ściskam. Na pewno jest wszystko dobrze. Myśl pozytywnie! 😘
|
|
|
|
#4794 |
|
Zadomowienie
|
Goldika, trzymam kciuki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ależ jestem szczęśliwa, mąż też Nie mógł być ze mną na usg bo jest w trasie. Co do imienia to będzie Emilka podoba się i mi i mężowi i dziadkom i nie jest aż takie popularne więc zostaje Właśnie zjadłam pączka, dosyć słodkości na dziś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4796 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mojej siostry się sprawdziło.
|
|
|
|
|
#4797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pełnej formie i w zdrobnieniach Cytat:
Dobrze, że jeszcze tylko 2 dni i weekend bo jakoś wymęczył mnie ten tydzień, chyba przez te castingi
|
|
|
#4798 |
|
Rozeznanie
|
Oby to nie było nic poważnego. Trzymam kciuki.
Edytowane przez neesanek Czas edycji: 2018-02-08 o 08:43 |
|
|
|
#4799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4800 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Pacia gratuluję dziewczynki Emilka piękne imię ![]() Goldika trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze Ja zaraz skoczę po paczusie na miasto ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

ale na 95% DZIEWCZYNKA
420g szczęścia
to tak na szybko.

Gratulacje dziewczynki

pokłóciliśmy się z mężem, bo on tu mówi że faktycznie trzeba coś zrobić a zaraz potem przytula psa w łóżku i go całuje...i dalej daje mu do zrozumienia że on jest najważniejszy

Ale pani nas pocieszała, że wszystkie narządy są w idealnym stanie, więc mamy się nie przejmować. Bo ta wada potrafi za sobą ciągnąć szereg innych chorób. Ale wierzę, że jakaś pomyłka zaszła.

jakie Ty masz priorytety?