Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-08, 07:31   #4771
pacia91
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Mój kochany wstydnis siedział po turecku oczywiście ale na 95% DZIEWCZYNKA najważniejsze, że zdrowa 420g szczęścia leży sobie główka do dołu to tak na szybko.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-02-08, 07:33   #4772
agugus90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
Mój kochany wstydnis siedział po turecku oczywiście ale na 95% DZIEWCZYNKA najważniejsze, że zdrowa 420g szczęścia leży sobie główka do dołu to tak na szybko.

No dobra, nie mam pączka
Gratulacje 95% to już pewna dziewczynka i słodkie różowe ciuszki 🤩

agugus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 07:33   #4773
triolka
Zadomowienie

Cytat:

Ale pięknie😍😍😍

Stary 2018-02-08, 07:34   #4774
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:

Dzień dobry

A nie mówiłam? Gratulacje dziewczynki

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 07:34   #4775
weIka
Rozeznanie

A jednak, gratulacje!

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
weIka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 07:42   #4776
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez triolka Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny...nie odzywam się od kilku dni bo jestem w gorkach nie daleko domku, ale śnieg świeże powietrze i w ogóle cudownie
Jesteśmy tu z mężem, jest też siostra z rodzinka i brat z rodzinką i jacyś znajomi siostry z dziećmi...i nasilił się tu problem który już był od pewnego czasu.....mianowicie nasz pies i dzieci

Jestem zrozpaczona i całą zdenerwowana...straciłam kompletnie zaufanie do psa i nie wyobrażam sobie dzidziusia i jego pod jednym dachem
Ale od początku: to jest piesek męża, malutki kundel. Mąż go rozpuścił niestety na maksa, robi pies co chce, żadnych komend nie zna, i mam wrażenie że czyje się jak drugi osobnik alfa w domu. Problemy były już jak ja się zaczęłam z tz spotykać- pies na mnie warczal jak się chciałam przytulić do tz itp. Ale ustawiłam go i mam wrażenie że wobec mnie mniej sobie pozwala niż wobec męża. Drugi niepokojący objaw był pół roku temu: mój siostrzeniec lat 9, duży chłopak, kucnal żeby go pogłaskać i piesek się na niego rzucił i zrobił mu mała ranę na policzku. Miesiąc później był u mnie brat z córka, lat 3 która siedziała na kanapie, pies był pod stołem. Hania wychylila się z uśmiechem pies warknal na nią wczoraj były aż dwie sytuację: najpierw z Hanią, która siedziała że mną w łóżku i dawała pieskowi smakołyki. Pies zadowolony u wydawalibdie że wszystko ok. Hania wstała z łóżka, na pożegnanie bardzo delikatnie chciała pogłaskać pieska, pies się zaczął rzucać z szczekaniem wieczorem u nas w pokoju córka znajomej rozsypala klocki i zbierała je na czworakach a pies cały warczal i trzeba go było trzymać za obrożę.

Jestem dziewczyny przerażona pokłóciliśmy się z mężem, bo on tu mówi że faktycznie trzeba coś zrobić a zaraz potem przytula psa w łóżku i go całuje...i dalej daje mu do zrozumienia że on jest najważniejszy nie wiem co mamy zrobić, ja w każdym razie straciłam kompletnie zaufanie, wczoraj pół nocy ryczałam bo się tak zestresowałam tym wszystkim.

Triolka
A Ty lubisz psy? W sensie kochasz? bo trochę to brzmi jakbyś tego psa akceptowala z przymusu

Moja mała też nie przepada za dziećmi. Tzn jak sobie siedzą spokojnie na kanapie czy krześle to jeszcze sama przychodzi pogłaskać. Ale dzieci są niegrzeczne, hałaśliwe, straszą ją...

Co innego też dziecko 'z doskoku' a co innego nowy człowiek rodziny. Na Ciebie też z początku piesek warczał a jak widzisz zaakceptował Cię. Czyli się da potrzeba czasu, dobrych chęci i cierpliwości

Mały niemowlak zazwyczaj śpi, je, leży i płacze. Nie będzie od pierwszych dni bawił się zabawkami. Pies się przyzwyczai do nowego członka rodziny, spokojnie ale nie można go też odtrącać, izolować. Trzeba go chwalić, pokazywać że za dobre zachowanie przy dziecku są zabawki/smaczki. Jednocześnie cały czas mieć na oku i kontrolować sytuację.

Będzie dobrze ja też mam małą księżniczkę ale jestem dobrej myśli jeżeli dwie strony chcą to wszystko się da!

Stary 2018-02-08, 07:42   #4777
Victoria910001
Raczkowanie

Dzień dobry

Pacia super! <3 ogromne gratulacje córeczki!

Annika super maluszki rosną! Mam siostry bliźniaczki i moja mama też miała z nimi ciążę rozwiązywaną na ponad dwa tygodnie przed terminem. Nic się złego nie działo, bliźnięta dwujajowe, więc nie było potrzeby wcześniej. Dziewczyny duże się urodziły bo 3300 i 3500 gramów.

Termometr my mamy Microlife Nc 150. Drugi już, bo pierwszy nam przepadł na wyjeździe. Nam się sprawdza. Tylko trzeba mierzyć temperaturę tak jak w instrukcji, zachować odstęp czasowy między pomiarami itp. Rozbieżności są niewielkie, maksymalnie 0,3 stopnia.

Leżaczek mamy fisher price i huśtawkę caretero buggies. Warto coś takiego mieć, bo jest szansa, że chwilę dziecko w nim posiedzi. Teraz dokupimy leżaczek z tiny love rozkładany na płasko,bo w innych dziecko ma słabą pozycję dla kręgosłupa.

Victoria910001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 07:46   #4778
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:

Super przewaga dziewczyn na wątku się powiększa 😀

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 07:48   #4779
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bananowomi Pokaż wiadomość
A nie chcę na razie o tym pisać Ale pani nas pocieszała, że wszystkie narządy są w idealnym stanie, więc mamy się nie przejmować. Bo ta wada potrafi za sobą ciągnąć szereg innych chorób. Ale wierzę, że jakaś pomyłka zaszła.
Wierzę, że wszystko będzie dobrze - choć domyślam się, jak się stresujesz
Ja w pierwszej ciąży w 13tc dowiedziałam się o przepuklinie pępkowej, potem w 17tc jeszcze była, już byłam przygotowana na operację małej zaraz po porodzie. A potem w 21tc przepukliny już nie było, ale za to ognisko w serduszku - i zaczęła się diagnostyka pod tym kątem. Odpukać mała ma ponad 4 latka i wszystko dziś jest super
I Twoja też będzie zdrowa jak rybka!

Cytat:
Czesc dziewczyny...nie odzywam się od kilku dni bo jestem w gorkach nie daleko domku, ale śnieg świeże powietrze i w ogóle cudownie😊😊
Jesteśmy tu z mężem, jest też siostra z rodzinka i brat z rodzinką i jacyś znajomi siostry z dziećmi...i nasilił się tu problem który już był od pewnego czasu.....mianowicie nasz pies i dzieci😔

Jestem zrozpaczona i całą zdenerwowana...straciłam kompletnie zaufanie do psa i nie wyobrażam sobie dzidziusia i jego pod jednym dachem😔
Ale od początku: to jest piesek męża, malutki kundel. Mąż go rozpuścił niestety na maksa, robi pies co chce, żadnych komend nie zna, i mam wrażenie że czyje się jak drugi osobnik alfa w domu. Problemy były już jak ja się zaczęłam z tz spotykać- pies na mnie warczal jak się chciałam przytulić do tz itp. Ale ustawiłam go i mam wrażenie że wobec mnie mniej sobie pozwala niż wobec męża. Drugi niepokojący objaw był pół roku temu: mój siostrzeniec lat 9, duży chłopak, kucnal żeby go pogłaskać i piesek się na niego rzucił i zrobił mu mała ranę na policzku. Miesiąc później był u mnie brat z córka, lat 3 która siedziała na kanapie, pies był pod stołem. Hania wychylila się z uśmiechem pies warknal na nią😔 wczoraj były aż dwie sytuację: najpierw z Hanią, która siedziała że mną w łóżku i dawała pieskowi smakołyki. Pies zadowolony u wydawalibdie że wszystko ok. Hania wstała z łóżka, na pożegnanie bardzo delikatnie chciała pogłaskać pieska, pies się zaczął rzucać z szczekaniem😔 wieczorem u nas w pokoju córka znajomej rozsypala klocki i zbierała je na czworakach a pies cały warczal i trzeba go było trzymać za obrożę.

Jestem dziewczyny przerażona😞 pokłóciliśmy się z mężem, bo on tu mówi że faktycznie trzeba coś zrobić a zaraz potem przytula psa w łóżku i go całuje...i dalej daje mu do zrozumienia że on jest najważniejszy😔 nie wiem co mamy zrobić, ja w każdym razie straciłam kompletnie zaufanie, wczoraj pół nocy ryczałam bo się tak zestresowałam tym wszystkim.

Ja bym już teraz zadziałała i poprosiła o pomoc behawiorystę. On Was nakieruje czy już teraz możecie jakoś go przygotować, czy teraz jedno-dwa spotkania, Wasza praca z psem i dalsze działania jak będzie maluch.
Na pewno czeka Was trochę pracy, ale nie takie zwierzaki były ujarzmiane

Cytat:

Wygrałam pączka
Gratuluję córci! Macie jakieś typy imion?

Witam się - dziś bez kawki, bo nie mam mleka
Ale za to pączki czekają Poczekam aż ktoś przytarga z magazynu mleko do ekspresu i najwyżej zrobię sobie potem do pączka
Przede mną w cukierni facet brał 70 pączków

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 07:49   #4780
Feliska
Zakorzenienie

Pacia gratulacje!!! nie zdążyłam obstawić płci ale też stawiałam na dziewczynkę, skoro Cię zaczęło ciągnąć do różowych ciuszków Super!!! duża, zdrowa dziewuszka

otoya gratuluję regularnych ruchów!! ja mam je jeszcze bardzo nieregularnie, ale się napawam chwilami, kiedy są. to cudowne uczucie...

triolka umówiłabym się na konsultację behawioralną z pieskiem, póki jest czas przed porodem. Może Wam coś podpowiedzą, może da się z nim jeszcze poćwiczyć. Nie płacz, tylko weźcie się w garść i spróbujcie coś z tym zrobić, żebyście byli pełną, bezpieczną rodzinką z psiakiem. Może jeszcze nie wszystko skreślone! Behawiorysta Wam być może powie, co jest przyczyną tych nagłych agresji. Może jakaś zazdrość? Albo cokolwiek innego. Trzymam kciuki

bananek oby słowa polskiej lekarki się nie potwierdziły, mam nadzieję, że z Waszą małą jest wszystko ok

zaraz się idę zajmować 11 miesięczną sąsiadką, a potem na zajęcia dla kobiet w ciąży
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 07:56   #4781
triolka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Triolka
A Ty lubisz psy? W sensie kochasz? bo trochę to brzmi jakbyś tego psa akceptowala z przymusu

Moja mała też nie przepada za dziećmi. Tzn jak sobie siedzą spokojnie na kanapie czy krześle to jeszcze sama przychodzi pogłaskać. Ale dzieci są niegrzeczne, hałaśliwe, straszą ją...

Co innego też dziecko 'z doskoku' a co innego nowy człowiek rodziny. Na Ciebie też z początku piesek warczał a jak widzisz zaakceptował Cię. Czyli się da potrzeba czasu, dobrych chęci i cierpliwości

Mały niemowlak zazwyczaj śpi, je, leży i płacze. Nie będzie od pierwszych dni bawił się zabawkami. Pies się przyzwyczai do nowego członka rodziny, spokojnie ale nie można go też odtrącać, izolować. Trzeba go chwalić, pokazywać że za dobre zachowanie przy dziecku są zabawki/smaczki. Jednocześnie cały czas mieć na oku i kontrolować sytuację.

Będzie dobrze ja też mam małą księżniczkę ale jestem dobrej myśli jeżeli dwie strony chcą to wszystko się da!

Lady, lubię go, tylko należę do osób które uważają że piesek to piesek i pewne zasady powinny go obowiązywać i nie powinno się ich traktować jak ludzi bo to pieski. Ale nie uważam że przez to moja sympatia jest mniejsza.... I tak do mnie się przyzwyczaił, ale jestem większa od niego i mam nad nim przewagę. I było wszystko dobrze...do wczoraj. Serio, przyznaje się, pekłam jakoś. Tak się wystraszyłam reakcji Maksa na dziewczynki że kompletnie nie potrafię teraz na niego pozytywnie zareagować i zwyczajnie w świecie zaczęłam się bać jak tylko widzę dzieci w pobliżu🙁

Popsrostu zastanawiam się co zrobić, bo wydaje mu się że problem sam się nie rozwiąże

Stary 2018-02-08, 08:00   #4782
ladyroses
Zakorzenienie

Uciekam do labka a potem pączki powodzenia na wizytach!

---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Cytat:
Lady, lubię go, tylko należę do osób które uważają że piesek to piesek i pewne zasady powinny go obowiązywać i nie powinno się ich traktować jak ludzi bo to pieski. Ale nie uważam że przez to moja sympatia jest mniejsza.... I tak do mnie się przyzwyczaił, ale jestem większa od niego i mam nad nim przewagę. I było wszystko dobrze...do wczoraj. Serio, przyznaje się, pekłam jakoś. Tak się wystraszyłam reakcji Maksa na dziewczynki że kompletnie nie potrafię teraz na niego pozytywnie zareagować i zwyczajnie w świecie zaczęłam się bać jak tylko widzę dzieci w pobliżu

Popsrostu zastanawiam się co zrobić, bo wydaje mu się że problem sam się nie rozwiąże

No rozumiem to.
Zrozumiałabym nawet gdybyś napisała, że za nim nie przepadasz- masz do tego prawo. Nie każdy musi lubić psy

Mam tylko nadzieję, że ten pies nie polubił Cię dlatego, że jesteś większa i masz przewagę... Bo to nie o to chodzi.

A wasz pies mieszkał kiedyś z dzieckiem?

Dziewczyny napisały żebyś się skonsultowala z behawiorystą. To jest na pewno bardzo dobry pomysł

Stary 2018-02-08, 08:00   #4783
Feliska
Zakorzenienie

ja też już marzę o dzisiejszych pączkach, ale jeszcze dużo zajęć przede mną zanim zjem pączka :P
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 08:02   #4784
Bella__88
Raczkowanie

Dzień dobry ! Mam za sobą nieprzespana noc i poranne wymioty eh :/ A było już tak dobrze jeśli chodzi o spanie, spałam po prawie 12 h

Ja nie znam jeszcze płci, a do giną idę dopiero pod koniec lutego.. poprzednio pępowina zasłaniała :/ ale raczej obstawiał na chłopca i ja tez mam przeczucie, ze będzie chłopiec Mąż, jak to chyba większość facetów, wolałby syna, ale imie mamy wybrane jak na razie tylko dla dziewczynki :P
Bella__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 08:06   #4785
Natus276
Zakorzenienie

Na mnie paczek już czeka ❤ fazę mam dziś straszna na te paczki mam nadzieję że na 2 max skończę. 😀

6.09.2014 -
Stary 2018-02-08, 08:09   #4786
goldika
Zakorzenienie

Poszłam do łazienki i całe spodnie miałam zalane brązowa krwią... czekamy na teściową i jedziemy do szpitala.
Proszę trzymacie kciuki
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 08:11   #4787
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Poszłam do łazienki i całe spodnie miałam zalane brązowa krwią... czekamy na teściową i jedziemy do szpitala.
Proszę trzymacie kciuki
Oj 😔 mam nadzieję że to nic poważnego. Trzymam kciuki

6.09.2014 -
Stary 2018-02-08, 08:11   #4788
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę trzymacie kciuki
Ojej

Na pewno wszystko będzie dobrze! Trzymamy mocno kciuki

Stary 2018-02-08, 08:12   #4789
otoya
Zadomowienie

Cytat:
Proszę trzymacie kciuki
Trzymam! Oby to nie było nic poważnego. Dawaj znać..

Trzeba marzyć
Zamiast dmuchać na zimne
Na gorącym się sparzyć
Z deszczu pobiec pod rynnę
Trzeba marzyć'

otoya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 08:12   #4790
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:

Pacia! Ale fajnie 😍 gratulacje! Chciałam zmienić wczoraj wieczorem 😛

Pączki dziś będziemy robić sami w domu. Zobaczymy jak wyjdą bo to pierwszy raz 😊. Pracuje z domu a po południu warsztaty bezpieczny maluch 😊
Miłego dnia!

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 08:14   #4791
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę trzymacie kciuki
Trzymam mocno! Daj znać po
Szczęście w nieszczęściu że brązowa

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 08:15   #4792
tanzanka
Zadomowienie

Pacia po pierwsze gratulacje! też obstawiałam dziewczynkę

Lady nie zgadzam się co do Triolki i uważam, że wina po stronie TZ, niestety. Sama bym się bała i tyle. Potrzebny behawiorysta Dzieci, które się koło psa kręcą pod żadnym pozorem nie powinny być obwarczane, a co dopiero sytuacja z przetrzymywaniem za obroże...

Annika jakie duże już Twoje dzieciaczki!!!

Bananek oby polska diagnoza była chybiona

Nie wiem między kim a kim była dyskusja o Joie, ale ja się mega napaliłam na ten wózek. Chyba Victoria pisała, że go ma. Zadowolona jesteś? W terenie gdzieś nim byłaś?)

Feliska szalejesz z wózkami jakie Ty masz priorytety?

I leżaczki też mnie interesują przyda się chwila wolnych rąk

Goldika dawaj znać!!! Będzie dobrze

Ja pozdrawiam z Lizbony jeszcze z wyrka dzisiaj spadamy na południe piękna wiosnę mamy. Wczoraj cały dzień kazałam Synciowi się wiercić, żebym nie shizowała, że lot mu się nie podobał

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tanzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 08:16   #4793
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę trzymacie kciuki
Trzymam kciuki mocno i wysyłam pozytywne myśli. Ściskam. Na pewno jest wszystko dobrze. Myśl pozytywnie! 😘

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 08:17   #4794
agugus90
Zadomowienie

Goldika, trzymam kciuki

agugus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 08:27   #4795
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Proszę trzymacie kciuki
Trzymam kciuki!

Ależ jestem szczęśliwa, mąż też Nie mógł być ze mną na usg bo jest w trasie. Co do imienia to będzie Emilka podoba się i mi i mężowi i dziadkom i nie jest aż takie popularne więc zostaje

Właśnie zjadłam pączka, dosyć słodkości na dziś

Stary 2018-02-08, 08:39   #4796
neesanek
Rozeznanie

Cytat:

Gralulacje! Kiedyś w radiu słyszałam, że Emilka (e-milka) więc powinna lubić Internet i czekoladę u mojej siostry się sprawdziło.
neesanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 08:39   #4797
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ jestem szczęśliwa, mąż też Nie mógł być ze mną na usg bo jest w trasie. Co do imienia to będzie Emilka podoba się i mi i mężowi i dziadkom i nie jest aż takie popularne więc zostaje
Bardzo ładne imię i pełnej formie i w zdrobnieniach

Cytat:
Napisane przez tanzanka Pokaż wiadomość
Lady nie zgadzam się co do Triolki i uważam, że wina po stronie TZ, niestety. Sama bym się bała i tyle. Potrzebny behawiorysta Dzieci, które się koło psa kręcą pod żadnym pozorem nie powinny być obwarczane, a co dopiero sytuacja z przetrzymywaniem za obroże...
Też jestem podobnego zdania. W ogóle nie jestem jakąś mega miłośniczką zwierzaków, ale jak ktoś ma i traktuje jak dziecko to też mi nie przeszkadza, ale w takiej sytuacji pies powinien znać swoje miejsce bo jednak dziecko jest 100 x ważniejsze

Dobrze, że jeszcze tylko 2 dni i weekend bo jakoś wymęczył mnie ten tydzień, chyba przez te castingi

6.09.2014 -
Stary 2018-02-08, 08:40   #4798
neesanek
Rozeznanie

Cytat:
Proszę trzymacie kciuki
Oby to nie było nic poważnego. Trzymam kciuki.

Edytowane przez neesanek
Czas edycji: 2018-02-08 o 08:43
neesanek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 08:42   #4799
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neesanek Pokaż wiadomość
Gralulacje! Kiedyś w radiu słyszałam, że Emilka (e-milka) więc powinna lubić Internet i czekoladę u mojej siostry się sprawdziło.
To się dobrze składa bo ja też uwielbiam czekolade i jestem programistką

Stary 2018-02-08, 08:59   #4800
Guerka
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Pacia gratuluję dziewczynki Emilka piękne imię
Goldika trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze
Ja zaraz skoczę po paczusie na miasto

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości