![]() |
#1591 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 578
|
Dot.: Czarnow³ose;)
fakt loreal daje ladny kolorek, ale po 2 myciach nie jest juz taki ladny
![]() |
#1592 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie i dlatego poszukuje farby ktora daje ladny kolorek nie niszczy tak bardzo wlosow i szybko nie traci tego koloru
![]() |
![]() |
#1593 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 578
|
kazda farba zawiera utleniacz wiec w jakis sposob niszczy wlosy, na joannie sie przejechalam i nie bede juz jej uzywac, a reszta jakos normalnie na moje wloski dzialala, szkoda ze ta palette sie popsula bo mi pasowala, jak znajde cos godnego polecenia to dam znac, garnier 100% color daje u mnie ladny kolorek ale po pofarbowaniu chyba z 3tyg jak myje wlosy to fioletowa piana sie robi i farba sie splukuje, wode barwi na fioletowo. Safira jest niezla, korzystalam z niej kiedys i spoko bylo. sama teraz bede musiala czegos poszukac
![]() |
#1594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to nigdy jej nie uzywalam ile kosztuje gdzies?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1595 |
Raczkowanie
|
dzisiaj trafi³am na ten w±tek
![]() jestem pocz±tkuj±c± czarnulk±, do tej pory mia³am na w³osach ciemne br±zy, a teraz siedzê z garnier 100% color na g³ówce, kolor b³êkitna czerñ, jestem ciekawa jak bêdê wygl±da³a w takim kolorku ![]() jutro postaram siê wrzucic fotki co wysz³o z tego nocnego farbowania ![]() pozdrawiam wszystkie czarnow³ose ![]()
![]() |
#1596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1597 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 212
|
Ja jestem od hmm ok 3 miesiêcy czarnulka, swoje naturalne tez mam nawet bardzo ciemne, prawie nie widoczne przy odroscie, jakos sie tak nawet zlewa, trzeba sie przypatrzec
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1598 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 974
|
Cytat:
je¶li tak to ona jest wszêdzie i oczywi¶cie, ¿e j± produkuj±. Piêkna czerñ wychodzi, fakt, stosowa³am ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1599 |
Przyczajenie
|
A ja mam problem, bo nie weim na co siê zdecydowaæ, siedzê tu od jakiego¶ czasu i szukam czego¶ co siê nie sp³ucze za 5 myæ i nie zmatowieje. U¿ywa³am dotychczas
1. Loreal excellent creme ciemny braz, lub br±z, na poczatku wygladala slicznie-czarna, ale dwa mycia i po kolorze, plus jest taki, ¿e nie niszczy bardzo w³osów bo to trwa³y krem. Zastanawiam siê nad zmian± na któr±¶ z tych farb: 2. Renne Blanche czerñ z odcieniem bordo, Nero Rose-mo¿na kupiæ w sklepie Armonda ( kto¶ tu poleca³ ale widzia³am jedn± tylko opinie) 3. Schwarzkopf brilliant czerñ granatu lub numer 862 4.Wella Safira aksamitna czerñ, podobno mega trwa³a. Jedyna moja obawa z przej¶ciem z kremu na farbê jest taka ze wcze¶niej mia³am rozja¶niane w³osy na blond, przyciemni³am je poniewa¿ nie mog³am patrzeæ na wszystkim znane blond siano po ka¿dym przebudzeniu. Krem z LOreala od¿ywi³ moje w³osy i nie wysuszy³ ich, ale siê spra³:/ Czy farba mo¿e zniszczyæ moje w³oski do wspomnianego siana? I czy na prawdê lepiej wzi±¶æ czerñ z dodatkiem b³êkitu czy granatu, poniewa¿ czyta³am opinie, i¿ owe dodatki po sp³ukaniu pozostawiaj± czerñ, bez rudych czy br±zowych po¶wiat. Pomó¿cie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1600 |
Raczkowanie
|
aahh. ja z naturalnej czerni przesz³am do rudawego blondu i chce spowrotem czerñ.
![]()
![]() |
#1601 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 531
|
a ja po moich przje¶ciach z kolorem blad i czarny ;p
kiedy teraz juz moje wlosy sa w stanie dobrym uzywam farby Wella Safira aksamitna CZERÑ jest swietna... moje wlosy po niej sa blyszczace a farba utrzymuje sie naprawde bardzo dlugo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1602 |
Raczkowanie
|
pokryje ten rudawy blond ?
![]() |
#1603 |
Przyczajenie
|
I jeszcze jedno pytanie, czy zmiana farby je¶li chodzi o producenta ma jakie¶ znaczenie, czy farbuj±c L'orealem mogê spokojnie przej¶æ na Welle? Czy która¶ z Was stosowa³a takie zmiany markowe i jaki tego by³ efekt?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1604 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
w rud± blondyne zamienilam sie dzieki palette a teraz bede gorzk± czekolad± dziêki wellaton... co z tego bd ? nie wiem ;p
![]() |
![]() |
#1605 |
Przyczajenie
|
wiêc trzymam kciuki za Twoj± prace i w³osy, licze na wpis jaki efekt koñcowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1606 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 341
|
ja wyprobowalam po raz peirwszy farbe innej marki bo tak to uzywalam garniera. Uzylam farby loreal'a casting i powiem wam ze kolor byl ladny nawet dlugo sie utrzymywal ale z kazdym myciem farba leciala. Nom ale nie narzekam. Wlosy po niej sa mekkie i lsniace
![]()
![]() |
![]() |
#1607 |
Przyczajenie
|
Dorzuci³am do swojej galerii zdjêcia sprzed i po farbowaniu, przej¶cie z jasnego na ciemny, dla zainteresowanych jak wygl±da konkretna farba na w³osach zapraszam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1608 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 341
|
ladnie bylo Ci w tym blondzie
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1609 |
Raczkowanie
|
no wiêc.. ehem ehem ;p. efekt super
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1610 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 870
|
Jezeli chodzi o zmiane producenta firmy to nie ma to wiekszego znaczenia bo sklad farby w zasadzie sie niczym nie rozni. A ja do farbowania uzywalam CeCe lub Color, czarna czern ze sie tak wypowiem i nie zmywa sie tak szybko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1611 |
BAN sta³y
|
Ostatnio widzialam dziewczyne ktora miala czarne wlosy i kilka granatowych pasemek, b. fajnie to wygladalo, nie wiecie gdzie mozna kupic granatow± farbe albo cos takiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1612 |
Zakorzenienie
|
oczywiscie w hurtowni fryzjerskiej ale mozesz tez spytac u fryzjera bo moze Ci sprzedaza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1613 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 244
|
Uzywa³a ktoras z Was Feria kolor 3d loreal? (intensywna czern) kupilam ja ale ciagle czeka na uzycie boje sie ze bardzo wysusza...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1614 |
Przyczajenie
|
Ja dokona³am zakupu dzisiaj. Podobno Feria3d i feria prefference to to samo, tylko wydanie w nowej szafie graficznej. Ja mojej u¿yje dopiero we wtorek, ale rezultat na pewno zamieszcze na zdjêciu. Mam nadzieje ze w³osów zbytnio nie zniszczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1615 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wysusza...wlosy sa miekkie ale kolor szybko schodzi.. mialam teraz brillance ze schwarzkopa ( nie wiem czy dobrze napisalam ) i wlosy sa jak siano... nie polecam Cytat:
sory za off topa ale moja droga...na czarnej farbie wyjdzie ci rudawo-brazowy kolor...ja dla uzyskania pasemek w miare blond...nakladalam sobie rozjasniacz 6 razy !!! zniszczylam wlosy...ze obcielam te pasemka po prostu... polecam doczepienie blond pasemek ![]() ![]()
Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-07-17 o 20:02 Powód: post pod postem- proszê korzystaæ z edycji i multicytowania |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1616 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja z naturalnej czerni do blond pasemek przesz³am dziêki rozja¶niaczowi palette ![]()
![]() |
![]() |
#1617 |
Zakorzenienie
|
no mi wyszlo za 6 razem !! ale wlosy koszmar....dlatego polecam doczepienie
![]() |
![]() |
#1618 |
Raczkowanie
|
a ile kosztuje ?
![]() |
#1619 |
Zakorzenienie
|
zalezy jakie
sa sztuczne i naturalne wlosy doczepiane sa na rozne sposoby....na ringi...na spawanie...na zwiazywanie... nie niszczy wlosow metoda- ringow... ja mialam z naturalnych wlosow i za 10 pasemek dalam 60 z³... wlosy drogie niestety za to na aalllegro mozesz kupic sobie 20 pasemek za 30z³ plus ringi i kolezanka moze ci przyczepic to bardzo proste
![]() |
![]() |
#1620 |
Zakorzenienie
|
albo na folie zrobic blond pasma i czarna farbe rownlolegle klasc. tylko trzeba uwazac zeby sie czarny do pasemek nie dostal.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.