Mamusie majowe 2018 cz. 6 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-08, 11:04   #2101
nalesnikona
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Też mam twardą niestety. Nawet myśleliśmy żeby kupić sobie taki zmiękczacz do wody co się instaluje na całą kanalizację w domu, ale na myśleniu się skończyło
Używam płynu do zmiękczania od zawsze, ale może nie muszę skoro mam od roku suszarkę?
Na początku dla pierworodnego prałam wszystko w bobini.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
u mnie ręczniki są tak mięciutkie, jak nigdy, więc może spróbuj

u nas była twarda woda, teraz trochę lepiej.
Wczytywałam się w te instalacje do zmiękczania, ale sobie darowaliśmy.
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 11:18   #2102
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Wspaniale!

Zepsuła mi się nakładka do golenia od depilatora, nie idę!
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 11:38   #2103
_St0kr0tka
Zakorzenienie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8120531 1]Wspaniale!

Zepsuła mi się nakładka do golenia od depilatora, nie idę! [/QUOTE]

Ups albo jednorazówką albo idź tak jak jesteś
Wścieknę się na tą cukrzycę ciążową niedługo... nie ogarniam kompletnie na czczo dziś 91, po śniadaniu 133 (zaczynam się martwić, bo do tej pory miałam po posiłkach ok a teraz coś mi się przestają podobać te pomiary) na drugie śniadanie zjadłam uwaga: PĄCZKA z piekarni z toffi w środku i lukrem na wierzchu i wypiłam do tego kubek wody z sokiem z połowy cytryny - zmierzyłam teraz cukier i pokazało 89 im bardziej się czlowiek stara z tym jedzeniem tym gorszy cukier
_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 11:40   #2104
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Rozpuścić w ciepłej i wypić zimne to rozumiem, ale jak dają w ciepłej do picia to podobno jest okropne, ble. Mi w takiej letniej rozpuścili, nie była to zimna woda, ale dało się przełknąć.

My właśnie też mamy mega twardą wodę, chyba jednak choć odrobinę płynu doleję. Na drzwiach prysznicowych po kilku dniach po wyszorowaniu jest pełno osadu, choć odkąd używam ściągaczki z Waszego polecenia po każdym prysznicu to mniej mam tego szorowania
Ja mialam taka lekko ciepla ta wode w glukozie ale dalo rade,no wlasnie u mnie tez prysznic byl zawalony kamieniem ale odkad uzywamy sciagaczki jest lepiej,sporo mniej przy czyszczeniu
Cytat:
Też mam twardą niestety. Nawet myśleliśmy żeby kupić sobie taki zmiękczacz do wody co się instaluje na całą kanalizację w domu, ale na myśleniu się skończyło
Używam płynu do zmiękczania od zawsze, ale może nie muszę skoro mam od roku suszarkę?

My tez chcielismy tą stacje zmiekczania ale nie dalo sie zamontowac bo to musi miec osobny odplyw w naszym przypadku bo mamy przydomowa oczyszczalnie sciekow a tak nie moze isc ta woda ze stacji

Zaskocz gin gajem

Przyszedl mi kombinezonrano bylo powiadomienie ze kurier bedzie ale z jedna paczka,z tym wiekszym,druga tez niby u kuriera ale nie bylo informacji kiedy bedzie,pan przyjechal i mial obawiec szybciutko sprawdzilam nr zamowienia bo jednak pisze na etykiecie i odebralam tylko 74wiec nie bedzie kombinowania ze zwrotem kasy na kontono i wogole fajny ten kombinezonik,jeszcze za 32zl to wogolei wlasnie sobie przypomnialam ze mialam o cos pytac ale zapomnialam ranobedziecie prac ten kombinezon?z jednej strony pasuje uprac z drugiej to nie na golą skore i cos w rodzaju kurtki a kurtki np nie piore jak kupujeno i prosze mnie teraz oświecić mamusie kombinezonowe

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Wścieknę się na tą cukrzycę ciążową niedługo... nie ogarniam kompletnie na czczo dziś 91, po śniadaniu 133 (zaczynam się martwić, bo do tej pory miałam po posiłkach ok a teraz coś mi się przestają podobać te pomiary) na drugie śniadanie zjadłam uwaga: PĄCZKA z piekarni z toffi w środku i lukrem na wierzchu i wypiłam do tego kubek wody z sokiem z połowy cytryny - zmierzyłam teraz cukier i pokazało 89 im bardziej się czlowiek stara z tym jedzeniem tym gorszy cukier
Przejdz na diete paczkową bo widze ze zdrowe odzywianie nie sluzy Twoim cukrom
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 11:42   #2105
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę Wam tych suszarek
Ja też

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:

My na dniach zakładamy taką stację zmiękczającą

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 11:45   #2106
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny z cukrzycą: miałyście wykonywane badanie hbA1c ( hemoglobina glikowana ) ? Sprawdza się w ten sposób jak kształtował się poziom glukozy we krwi przez ostatnie trzy miesiace.
Czekam za wynikiem, ciekawa jestem bardzo.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:

Cholera to o co tu chodzi ??
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 11:47   #2107
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny z cukrzycą: miałyście wykonywane badanie hbA1c ( hemoglobina glikowana ) ? Sprawdza się w ten sposób jak kształtował się poziom glukozy we krwi przez ostatnie trzy miesiace.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Ogólnie na niektórych grupach piszą, że słodkie wybija cukier np. po pół h a tłuste później niż po 1h (czy jakoś tak), ale ja jak mierzę to tylko po 1h, nie cuduję z jakimś dodatkowym mierzeniem.
Ja miałam hbA1c zlecone przez diabetologa i wyszło w porządku (jakieś grzeszki mi się zdarzały przez te miesiące z których ten wynik był). Miałam na wyniku jakąś tam wartość podaną i oprócz tego średni poziom cukru z tego czasu.
Stary 2018-02-08, 11:52   #2108
amarela
Zakorzenienie

Stokrotka może musisz pić wodę z cytryną?

Ja też zazdroszczę suszarek do ciuchów, ale moja mikro łazienka już nic nie przyjmie.

Stary 2018-02-08, 11:54   #2109
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mialam wyszla mi idealnie

brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 11:56   #2110
skorpio87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Dziwne, że przy takim wyniku na czczo pozwolili Ci wykonać badanie
dobrze wiedziałam, żeby się nie martwić do tej pory mi zawsze ok na czczo wychodziło.... rozmawiałam z tą przyjaciółką lipcówką, ona chodzi regularnie do diabetologa i się kłuje insuliną i mówiła, że właśnie lekarka powiedziała jej tak przy okazji na wizycie, że musi zadzwonić do diagnostyki powiedzieć paniom kłującym, żeby nie dawali na glukometr krwi z żyły (Pani powiedziała, że nie będzie mi palca kłuć bo to nieprzyjemne i po prostu z igły strzepnęła kroplę ), bo wtedy są nieprawidłowo zawyżone wyniki i jak ludzie sobie robią w domu z palca to przerażeni, że takie wyniki i panika i wszyscy pacjenci co tam robią jej tak mówią, że tak wyszło i dlaczego
Cytat:
Rozpuścić w ciepłej i wypić zimne to rozumiem, ale jak dają w ciepłej do picia to podobno jest okropne, ble. Mi w takiej letniej rozpuścili, nie była to zimna woda, ale dało się przełknąć.
mi tam ciepła smakowała

jestem już w domu, w Auchan kindii nawilżane 60szt. chusteczki 3,19zł przy okazji nabyłam i przeszłam z rozmarzonym wzrokiem przy wieszaczkach z ubrankami za 6zł!!!! ale twardo nic nie kupiłam, bo i tak mam dużo....

koszulę z textil odebrałam, później wrzucę fotę jak na siebie nałożę w dotyku i z wyglądu fajna, z metki 100% bawełna, nieoszukiwane

no i mam już część wyników - mocz ok, toxo ujemne, ale co mam w morfologii - łohoho, takie dziwne rzeczy, ale internety powiedziały, że tak ma być, że tu mniej tu więcej i gra OPRÓCZ..... hemoglobiny 04.12 miałam 12,5 a dziś 11,5 podpowiedzcie proszę, to co tam trzeba jeść oprócz pochłaniania tego soku z buraka?
skorpio87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 11:57   #2111
domii29
Zakorzenienie

Brunetka oby zgaga więcej nie wracała ! znam ten ból

Nat dobrze że się nic nie stało

Rumianku proszę sobie nic nie wkręcać ! Rumiankowa Gałganica ma się dobrze !

Co do prania ciuszków, używałam proszku Lovela i tego samego płynu młodemu nic się nie działo więc tym razem również zamierzam tak prać

Mirabilka też mam taki ból boku/półdupka, jakby mi ktoś porządnego kopa zasadził Może sobie mąż używa na spaniu ?
Dość często ten ból przechodzi na całą nogę, takie rwanie jakby mi ktoś złapał za stopę i próbował rozciągnąć/wydłużyć nogę, noo nie potrafię tego inaczej wytłumaczyć

nalesnikona - ale będzie szoping

Rumians idz taka nieogarnieta, ginekolog juz nie jedno widzial
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 12:04   #2112
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skorpio87 Pokaż wiadomość
dobrze wiedziałam, żeby się nie martwić do tej pory mi zawsze ok na czczo wychodziło.... rozmawiałam z tą przyjaciółką lipcówką, ona chodzi regularnie do diabetologa i się kłuje insuliną i mówiła, że właśnie lekarka powiedziała jej tak przy okazji na wizycie, że musi zadzwonić do diagnostyki powiedzieć paniom kłującym, żeby nie dawali na glukometr krwi z żyły (Pani powiedziała, że nie będzie mi palca kłuć bo to nieprzyjemne i po prostu z igły strzepnęła kroplę ), bo wtedy są nieprawidłowo zawyżone wyniki i jak ludzie sobie robią w domu z palca to przerażeni, że takie wyniki i panika i wszyscy pacjenci co tam robią jej tak mówią, że tak wyszło i dlaczego

mi tam ciepła smakowała

jestem już w domu, w Auchan kindii nawilżane 60szt. chusteczki 3,19zł przy okazji nabyłam i przeszłam z rozmarzonym wzrokiem przy wieszaczkach z ubrankami za 6zł!!!! ale twardo nic nie kupiłam, bo i tak mam dużo....

koszulę z textil odebrałam, później wrzucę fotę jak na siebie nałożę w dotyku i z wyglądu fajna, z metki 100% bawełna, nieoszukiwane

no i mam już część wyników - mocz ok, toxo ujemne, ale co mam w morfologii - łohoho, takie dziwne rzeczy, ale internety powiedziały, że tak ma być, że tu mniej tu więcej i gra OPRÓCZ..... hemoglobiny 04.12 miałam 12,5 a dziś 11,5 podpowiedzcie proszę, to co tam trzeba jeść oprócz pochłaniania tego soku z buraka?
Kto daje krew z żyły na glukometr nie przejmuj się tym wynikiem

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Brunetka oby zgaga więcej nie wracała ! znam ten ból

Nat dobrze że się nic nie stało

Rumianku proszę sobie nic nie wkręcać ! Rumiankowa Gałganica ma się dobrze !

Co do prania ciuszków, używałam proszku Lovela i tego samego płynu młodemu nic się nie działo więc tym razem również zamierzam tak prać

Mirabilka też mam taki ból boku/półdupka, jakby mi ktoś porządnego kopa zasadził Może sobie mąż używa na spaniu ?
Dość często ten ból przechodzi na całą nogę, takie rwanie jakby mi ktoś złapał za stopę i próbował rozciągnąć/wydłużyć nogę, noo nie potrafię tego inaczej wytłumaczyć

nalesnikona - ale będzie szoping

Rumians idz taka nieogarnieta, ginekolog juz nie jedno widzial
Domii, gdzies jest w promocji Lovela teraz (nie wiem czy dobrej), ale mam kalafior ciążowy jak mi się przypomni to Ci napiszę.
O, znalazłam. Od 7.02 w auchan i od 9.02 w rossmannie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lovela.jpg (66,2 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez _St0kr0tka
Czas edycji: 2018-02-08 o 12:15
Stary 2018-02-08, 12:08   #2113
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Czekam za wynikiem, ciekawa jestem bardzo.[COLOR="Silver"]
Nie miałam. Za tydzień (14.02) zapisałam się na wizytę do diabetologa w LuxMedzie. Jak już będę miała tygodniowe wyniki. Zobaczymy co mi ciekawego powie. Póki co mierze i się nie stresuje - taki jest plan
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 12:09   #2114
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie ta cała cukrzyca jest do bani.

U mnie w piekarniku jedne z tych pączków, takie z twarogiem. Bardzo jestem ciekawa co z nich bedzie, ale dżem już wypłynął, a tak sie starałam sklejajac.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 12:09   #2115
_Nat_
Wtajemniczenie

Co do wizyt u gina, ja mam w nosie, jeszcze co by nie było żebym specjalnie miała się golić! Wiadomo, do miesięcznego buszu nie dopuszczam ale tygodniowy czy nawet dwutygodniowy mi nie przeszkadza.
Moje dzisiejsze łupy na poprawę humoru
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg robe-grossesse-dorotheeml.jpg (32,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg salopette-jeans-ryan.jpg (29,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg top-grossesse-tunisienraye.jpg (53,8 KB, 24 załadowań)
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 12:11   #2116
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:

ja mam co miesiąc zlecane. ale u mnie problem z za niskimi cukrami.
Cytat:
Ogólnie na niektórych grupach piszą, że słodkie wybija cukier np. po pół h a tłuste później niż po 1h (czy jakoś tak), ale ja jak mierzę to tylko po 1h, nie cuduję z jakimś dodatkowym mierzeniem.
Ja miałam hbA1c zlecone przez diabetologa i wyszło w porządku (jakieś grzeszki mi się zdarzały przez te miesiące z których ten wynik był). Miałam na wyniku jakąś tam wartość podaną i oprócz tego średni poziom cukru z tego czasu.
mi diabetlog przedstawiła jak to jest z wymiennikami węglowodanowymi (ww/0 i wymiennikami białkowo tłuszczowymi (wbt),
tak samo dietetyk się o to opierał i mówił, że to podstawa przy diecie cukrzycowej.
I dokładniej wtedy możesz ogarnąć, co i jak się rozkłada w organizmie.
Ja też patrzę na to przy posiłkach, żeby mi cukier nie spadał za mocno.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Stokrotka może musisz pić wodę z cytryną?

Ja też zazdroszczę suszarek do ciuchów, ale moja mikro łazienka już nic nie przyjmie.

u mnie w mikro łazience to się nawet pralka nie chciała zmieścić
suszarkę możesz i w szafie w korytarzu, czy sypialni zamknąć
Stary 2018-02-08, 12:11   #2117
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:

Ja na razie nie miałam.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 12:12   #2118
Mirabilka
Zakorzenienie

pęsetka zostaje

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
dokładnie taki ból jak piszesz !

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 12:16   #2119
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Nogi ogarnęłam depilatorem chociaż w ciąży raczej zlewam temat i goliłam tylko na wizyty, jakiś trymer ukradłam mężowi do bożenki może się nie zorientuje

Nat mój busz był już wiekowy, bo ostatnio właśnie coś mi ta golarka nie działała, ale myślałam że się rozładowała. Generalnie nie kumam o co jej chodzi depilator działa normalnie, nasadka do golenia warczy, ale nic nie tnie
Jeszcze mi tylko do szczęścia pośród miliona innych wydatków brakuje kupowania nowego depilatora

Ciężkie życie

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
Ogrodniczki Też mam ochotę na takie
Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
pęsetka zostaje
Nawet nie mów, ja mam nerwicę natręctw potrafię pęsetką się bawić jak mnie najdzie
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 12:16   #2120
brunetka2000
Zakorzenienie

Czytalam gdzies, ze najwięcej żelaza ma cieciorka.

brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 12:18   #2121
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość

U mnie w piekarniku jedne z tych pączków, takie z twarogiem. Bardzo jestem ciekawa co z nich bedzie, ale dżem już wypłynął, a tak sie starałam sklejajac.
Daj później znać jak wyszły

Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
Co do wizyt u gina, ja mam w nosie, jeszcze co by nie było żebym specjalnie miała się golić! Wiadomo, do miesięcznego buszu nie dopuszczam ale tygodniowy czy nawet dwutygodniowy mi nie przeszkadza.
Ładne zakupy Nat i zadziałało? humor lepszy?
Stary 2018-02-08, 12:19   #2122
nalesnikona
Zadomowienie

Produkty bogate w żelazo mięso i przetwory mięsne wołowina, cielęcina, baranina, gęś, kaczka, królik, wędliny podrobowe: kaszanka, pasztet, pasztetowa, salceson podroby mięsne wątroba wieprzowa, wołowa, cielęca, drobiowa ryby łosoś, makrela, sardynka, śledź oraz dorsz wędzony, makrela wędzona, pikling, sardynka w pomidorach, sardynka w oleju, tuńczyk w wodzie, tuńczyk w oleju jaja żółtko jaja kurzego, jajko na twardo, jajko na miękko, jajko sadzone, jajecznica produkty zbożowe chleb żytni razowy z soją i słonecznikiem, chleb żytni razowy, chleb żytni pełnoziarnisty, pumpernikiel, chleb chrupki, chleb graham, bułki grahamki, otręby pszenne, płatki owsiane, płatki żytnie, kasza jaglana, kasza gryczana, kasza pęczak, ryż brązowy nasiona i ziarna dynia, słonecznik, sezam, mak orzechy zwłaszcza pistacjowe, laskowe, arachidowe, migdały, włoskie, wiórki kokosowe warzywa boćwina, bób, brokuły, brukselka, burak, cykoria, czosnek, fasola szparagowa, groszek zielony, kalarepa, koper ogrodowy, pietruszka liście i korzeń, por, szczaw, szczypiorek, szpinak owoce porzeczki czarne, porzeczki białe, porzeczki czerwone, poziomki, maliny, awokado owoce suszone morele, śliwki, figi, daktyle, rodzynki, jabłka nasiona roślin strączkowych fasola, groch, soczewica, soja oraz kiełki soczewicy i soi

Warzywa i owoce będące dobrym źródłem witaminy C

• warzywa:
    brukselka, chrzan, jarmuż, papryka czerwona i zielona, natka pietruszki, szpinak, kalafior, kalarepa
  • owoce:
    porzeczki czarne, truskawki, poziomki, kiwi, cytryna, grejpfrut, pomarańcza

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

żeby się dobrze wchłaniało trzeba łączyć z wit c
Stary 2018-02-08, 12:26   #2123
_Nat_
Wtajemniczenie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8120733 1]
Nat mój busz był już wiekowy, bo ostatnio właśnie coś mi ta golarka nie działała, ale myślałam że się rozładowała. Generalnie nie kumam o co jej chodzi depilator działa normalnie, nasadka do golenia warczy, ale nic nie tnie
Jeszcze mi tylko do szczęścia pośród miliona innych wydatków brakuje kupowania nowego depilatora

Ciężkie życie

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Ogrodniczki Też mam ochotę na takie
[/QUOTE]

Aaa, to inna sprawa. Ja do wiekowego buszu nie dopuszczam bo nieustannie liczę na wielki powrót mojego libido, ale jak nie było tak nie ma No nic
Co do ogrodniczek, nigdy nie nosiłam bo mi się nie podobały, ale teraz są takie ładne, stylowe i wąziutkie a nie takie wory jak kiedyś

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Daj później znać jak wyszły

Ładne zakupy Nat i zadziałało? humor lepszy?
Taaaak, dzięki
ale zamawiałam przez internet więc jeszcze lepszy będzie humor pewnie w poniedziałek jak odbiorę paczuszkę )
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 12:31   #2124
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
ja mam co miesiąc zlecane. ale u mnie problem z za niskimi cukrami.
mi diabetlog przedstawiła jak to jest z wymiennikami węglowodanowymi (ww/0 i wymiennikami białkowo tłuszczowymi (wbt),
tak samo dietetyk się o to opierał i mówił, że to podstawa przy diecie cukrzycowej.
I dokładniej wtedy możesz ogarnąć, co i jak się rozkłada w organizmie.
Ja też patrzę na to przy posiłkach, żeby mi cukier nie spadał za mocno.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

u mnie w mikro łazience to się nawet pralka nie chciała zmieścić
suszarkę możesz i w szafie w korytarzu, czy sypialni zamknąć
Może uda mi się z czasem namówić teściową na wspólną suszarkę w piwnicy

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 12:33   #2125
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Nat fajne zakupy
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 12:34   #2126
skorpio87
Rozeznanie

Nalesnikona, Brunetka dzięki za porady, zapisuję!

Dziewczyny... mam wyniki krzywej, na czczo elegancko, drugie, też, ale trzecie... za wolno mi spada
Glukoza na czczo 4,63 mmol/l norma 3,90 - 5,50 (N)
Glukoza po 1 godz. 9,65 mmol/l norma 11,10 (N)
Glukoza po 2 godz. 9,18 mmol/l norma 7,80 (H)

Edytowane przez skorpio87
Czas edycji: 2018-02-08 o 12:35
skorpio87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 12:35   #2127
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość

Daj znać bo mam wszystkie składniki poza mąką Chyba zrobię z orkiszowej.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 12:40   #2128
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Właśnie przyjrzałam się bliżej mojemu brzuchowi i zauważyłam, że włoski zaczęły rosnąć też powyżej pępka do tej pory pojawiły się tylko od pępka w dół, na szczęście są jasne, przy samym pępku kilka ciemniejszych i ta kreska od pępka w dół też mi się pojawiła, nie jest jakaś mega ciemna ale widać ją. Więcej zmian nie odnotowałam na razie

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez skorpio87 Pokaż wiadomość
Nalesnikona, Brunetka dzięki za porady, zapisuję!

Dziewczyny... mam wyniki krzywej, na czczo elegancko, drugie, też, ale trzecie... za wolno mi spada
Glukoza na czczo 4,63 mmol/l norma 3,90 - 5,50 (N)
Glukoza po 1 godz. 9,65 mmol/l norma 11,10 (N)
Glukoza po 2 godz. 9,18 mmol/l norma 7,80 (H)
Skorpio podobno jeden wynik poza normą już stwierdza cukrzycę, ale poczekaj co gin powie. Pewnie jakaś lekka dieta będzie
Ja się pocieszam, że naprawdę już dużo nam nie zostało.
Stary 2018-02-08, 12:42   #2129
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-08, 12:43   #2130
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ładne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości