![]() |
#3751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX
ja tez wczoraj sobie upatrzyłam w CCC sliczne butki ale był tylko rozmiar 36 a 35 juz nie było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3752 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja czekam caly czas od wtorku az w koncu przywioza mi rozmiar z Krakowa (!) moich wypatrzonych butow. Mialam nadzieje ze dzis najpozniej zadzownia, ze juz przyszly, ale nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3753 |
Zakorzenienie
|
mi sie spodobały takie czarne klapeczki z duża kokardą z przodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3754 |
Wtajemniczenie
|
Aha.. bo ja juz kupuje buty na jesien hehe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3755 |
Zakorzenienie
|
ooo w moim ccc jeszcze letnia kolekcja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3756 |
Wtajemniczenie
|
A nie wiem, co jest w CCC. Natomiast bylam w Gortz17 ostatnio i juz stoja cudne polbuciki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3757 |
Zakorzenienie
|
u nas nie ma tego sklepu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3758 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3760 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3762 |
Zadomowienie
|
Kasiu, wiem co czujesz, mój pojechał na 3 miesiące... Btw. Właśnie wróciłam z kina z seansu SATC, musze przyznać, że warto iść, żeby chociaż poogladać te ciuchy, ach i och!
#3763 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3764 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3765 |
Wtajemniczenie
|
Ja też wyglądam pająkopodobnie... po prostu nieproporcjonalnie - duże piersi, duża głowa (moje afro), szerokie biodra i nogi jak od innego człowieka :/. Podobają mi się te spodnie na innych - są sexi. Mi pewnie nie zostaje nic innego jak proste nogawki.
Widzę, że jeszcze was tutaj kilka nie śpi ![]()
#3766 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie spie bo wciaz szukam dla siebie prezentu
![]() choc wcale nie wiem czy warto, bo przeciez nie ma duty-free w UE. |
![]() ![]() |
![]() |
#3767 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A tak poza tym to właśnie wróciłam od TŻ-a i jestem zafascynowana sztukami walki. Oglądaliśmy DOA ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3768 | ||
Zadomowienie
|
Witam wszystkich o świcie
![]() Cytat:
I jeszcze jedna rzecz, w jednej dość znanej restauracji w centrum wyobraźcie sobie, że napiwki są tak duże, że właściciel nie wypłacił kelnerom wynagrodzenia, bo stwierdził, że mają tak dużo kasy, że wypłata im już nie potrzebna. Co z tego, że ludzie odeszli jak na drugi dzień miał nową obstawę - studentów chętnych tylko do pracy sezonowej było mnostwo. U nas zawsze za wszystko każdy miał zapłacone. Szefowa często nawet dawała trochę więcej, ale i tak ludzie gnają do tego wielkiego molocha. Czemu? Bo przewijają się ludzie, którz mają naprawdę dużo pieniędzy? Sama nie wiem, jak chcę pooglądać nowobogackich mogę sobie włączyć Magiel Towarzyski na TVN Style ![]() A tam recepcjonistki zarabiaja tyle co ja, a mają sto albo i dwieście razy więcej pracy niż ja - nie przesadzam. Cytat:
Co takiego Poemi zrobiłaś? ![]() I jeszcze słówko odnośnie zarobków. Pewnie się troszkę więcej zarabia w większych miastach, z pewnością jest więcej pracy, ale czy w mniejszych miejscowościach jest taniej? No nie wiem. Wyjechałam do Olsztyna na studia właśnie z niewielkiej miejscowości, w której nie ma marketów nie wspominając o tych hiper... Wchodząc do hiper... masz wybór między tańszymi markami a drogimi i możesz wybrać sobie, a często produkty typu TIP czy TESCO produkowane są przez wiodące firmy. Zwróćcie uwagę na producenta, prawie wszystkie kiśle, budynie, galatetki itp TIPa robi Dr Oedker, przyprawy typu pieprz, do kurczaka itp robi KNORR, makarony MALWA itp Wszystko jest na opakowaniu.Proszek do pieczenia Dr Oedkera kosztuje 19 gr pod logo TIP... Przykładów jest tysiąc. Właśnie w Olsztynie nauczyłam się, że można za niewielkie pieniądze zrobić duże zakupy. A teraz jak mieszkam znów w swojej małej miejscowości idę rano do sklepu, kupuję chleb, jogurt, dwa pomidorki, cztery parówki i 40 zł nie mam. Czy to na pewno tak taniej?
![]() |
#3769 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czemu sukienki nie dla Ciebie? Ja takie beżowe, jakby lekko "pozłacane" peep toe na obcasie z kokardką... I takie mięciutkie, wygodne były... Na nodze naprawdę ładnie się prezentowały... No ale to 36 było ciut za krótkie ![]() Cytat:
![]() I wyglądam koszmarnie. Nie wiem, może to jest dobre tylko dla wysokich ![]()
![]() |
#3770 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po LO sezonowo pracowałam w zakładzie, gdzie pakowano owoce mrożone, robiono frytki itp. Te "dobrej"* jakości szły pod logo firmy, odrzutki (czyli np. spleśniałe truskawki, które nota bene po zmrożeniu nie wyglądają na spleśniałe) szły pod loga firm hipermarketowskich. Podobnie z kukurydzą, te marketowe są od bonduela (czy jak to się pisze ![]() *dobrej jakości - ekhm... jak wielki transport truskawek rozsypał się na podłogę, my w wielkich gumowcach łaziłyśmy po tym (polecenie kierownika) i zbierałyśmy. Przecież 50 kg się nie wyrzuci. A te podeptane, z różnymi "syfami" z podłogi były drugą jakością. Wytrzymałam tam 3 dni ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3771 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To nie jest reguła, że wszystko co tańsze jest kiepskie, z tym się na pewno nie zgodzę. Przyznam szczerze, że np. kisiel czy proszek do pieczenia jest mi obojętne czy jest to droga firma czy nie skoro w smaku się nie różni. Tak samo mi ciasto wyrasta na Dr Oedkerze czy na TIPie, którego produkuje Dr Oedkier, Wypróbowałam, więc wiem. A poza tym wierzysz w to, że jeśli gdzieś w magazynie wysypie się 50kg truskawki to np. Hortex wyrzuci to do kosza? Wsypie to do tej samej torebki, którą kupisz za 6zł, bo żadna firma nie będzie ponosiła strat (o których wiadomo w wewnątrz firmy). Przykładami są ostatnie programy Uwaga! czy inne pokazujące firmy produkujące dobre i drogie wędliny lub żelatyny. I co robią z zepsutą albo przeterminowaną wędliną?! Myja i przepakowują. Masz kiepskie doświadczenie z mrożonkami, pewnie dlategotak do odbierasz ![]()
![]() |
#3772 |
Zakorzenienie
|
a ja mam rurki które znalazł mi TZ w promocji oryginalne
![]() ![]() ![]() ![]()
#3773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3774 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() W drugim też masz absolutną rację, z tym że to co szło pod etykietę marki hipermarketu było, uwierz na słowo, tragiczne. I właśnie dlatego też wyleczyłam się z mrożonek na amen. Produkty gotowe też omijam, wolę posiedzieć popołudnie i ulepić sobie knedli z truskawkami i zamrozić. Dodatkowy powód to, że jestem wegetarianką, i to co wrzucają do produktów gotowych nie zawsze jest zgodne z moją dietą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3775 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3776 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3777 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() też powinnam sobie kupić jakies ubrania, ale dla mnie to nielada wyczyn. nienawidzę..w ogóle nie znoszę chodzić po sklepach..ale czasami mus to mus ![]()
![]() |
#3778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój wujek pracował przy produkcji napojów. Pod "normalną" marką robili normalnie, gdy przechpodzili na TIPa to musieli zakładać ubrania ochronne bo stężony napój parzył ![]() Mama mnie wyciągnęła z łóżka i kazała rozmawiać na skype z Chińczykiem. Wszystko było fajnie do czasu aż mu napisałam, że myślałam, że w Chinach mają cenzurę na internet ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3779 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozmawialiśmy o religii i ona "no ale jak Maria Dziewica może być dziewicą... przecież urodziła Jezusa". I przez to nie mogła zrozumieć idei wiary katolickiej ![]() Ale co smutne, uważała że rząd w Chinach zabraniając mieć więcej niż jedno dziecko robi dobrze. Szkoda że robią im tam taką propagandę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3780 |
Zakorzenienie
|
Cześć, kobity!
Ja tylko na chwilę, przywitać się. Wczoraj cały dzień spędziłam z TŻ ![]() ![]() Jak wybierzemy tapetę na kafelki ( ![]() ![]() Miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.