Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-05, 22:22   #3751
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX

ja tez wczoraj sobie upatrzyłam w CCC sliczne butki ale był tylko rozmiar 36 a 35 juz nie było

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 22:24   #3752
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ja tez wczoraj sobie upatrzyłam w CCC sliczne butki ale był tylko rozmiar 36 a 35 juz nie było
Dziewczyny, a jakie to buty sobie wypatrzylyscie?

Ja czekam caly czas od wtorku az w koncu przywioza mi rozmiar z Krakowa (!) moich wypatrzonych butow. Mialam nadzieje ze dzis najpozniej zadzownia, ze juz przyszly, ale nie ma
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 22:26   #3753
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

mi sie spodobały takie czarne klapeczki z duża kokardą z przodu

Stary 2008-07-05, 22:27   #3754
czarna.noc
Wtajemniczenie

Aha.. bo ja juz kupuje buty na jesien hehe
Stary 2008-07-05, 22:28   #3755
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ooo w moim ccc jeszcze letnia kolekcja ale promocje i za 19 te butki były

Stary 2008-07-05, 22:34   #3756
czarna.noc
Wtajemniczenie

A nie wiem, co jest w CCC. Natomiast bylam w Gortz17 ostatnio i juz stoja cudne polbuciki
Stary 2008-07-05, 22:35   #3757
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

u nas nie ma tego sklepu ja jutro zabieram sie za pakowanie moich butów do Holandii cos czuje, ze to bedzie niezla selekcja

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-05, 22:40   #3758
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas nie ma tego sklepu ja jutro zabieram sie za pakowanie moich butów do Holandii cos czuje, ze to bedzie niezla selekcja
Moze w Holandii bedzie
Ja wlasnie siedze i wybieram sobie bronzer, zeby mi TZ przywiozl z Belgii juz niebawem wraca
Stary 2008-07-05, 22:47   #3759
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość
Moze w Holandii bedzie
Ja wlasnie siedze i wybieram sobie bronzer, zeby mi TZ przywiozl z Belgii juz niebawem wraca
oj to TY te byłas osamotniona? ja nadal jestem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-05, 22:53   #3760
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
oj to TY te byłas osamotniona? ja nadal jestem
Moze troszke osamotniona Tz wyjechal ma festiwal rockowy ale tylko na 5 dni i juz w pon wieczorem przylatuje Ty masz niestety, jak wiem, duzo dluzsza rozłąke
Stary 2008-07-05, 23:03   #3761
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Moze troszke osamotniona Tz wyjechal ma festiwal rockowy ale tylko na 5 dni i juz w pon wieczorem przylatuje Ty masz niestety, jak wiem, duzo dluzsza rozłąke
tak niestety 2 miesiące

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-05, 23:27   #3762
pollynema
Zadomowienie

Kasiu, wiem co czujesz, mój pojechał na 3 miesiące... Btw. Właśnie wróciłam z kina z seansu SATC, musze przyznać, że warto iść, żeby chociaż poogladać te ciuchy, ach i och!
Stary 2008-07-05, 23:32   #3763
rav12345
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
Jestem niewymiarowa bo jestem niska, więc wszystkie spodnie są na mnie za długie. Poza tym niby jestem szczupła, ale jednocześnie "nie-płaska", więc jak znajdę coś w rozmiarze S co ma jakos specjalnie odznaczone miejsce na biust to w ogole sie to dla mnie nie nadaje. A w większych rozmiarach wyglądam jak w worku. To samo z róznymi koszulami zapinanymi z przodu - na wysokości klatki piersiowej w ogóle się nie dopinam albo się dopnę i bluzka mi się nieestetycznie rozjeżdża w tym miejscu (tzn. robi się taka dziura między guzikami). Beznadzieja .
Mi się marzą rurki z białego jeansu. Mam 165cm, 52kg wagi, chude nogi, więc logicznie rzecz biorąc powinnam w nich wyglądać w miarę ok. Tymbardziej że na pewno nie jedna z was widziała dziewczyny przy kości w rurkach, które wyglądają super. No i co? Przymierzyłam jakieś 4-5 par spodni, i wyglądam TRAGICZNIE. Mam nawet zdjęcia z telefonu, więc jakby co moge wkleić. Nie wiem czy to przez to, że mam szerokie bioda, czy że nie mam wzrostu modelki... Grrr
Stary 2008-07-05, 23:44   #3764
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
tak niestety 2 miesiące

Cytat:
Napisane przez rav12345 Pokaż wiadomość
Mi się marzą rurki z białego jeansu. Mam 165cm, 52kg wagi, chude nogi, więc logicznie rzecz biorąc powinnam w nich wyglądać w miarę ok. Tymbardziej że na pewno nie jedna z was widziała dziewczyny przy kości w rurkach, które wyglądają super. No i co? Przymierzyłam jakieś 4-5 par spodni, i wyglądam TRAGICZNIE. Mam nawet zdjęcia z telefonu, więc jakby co moge wkleić. Nie wiem czy to przez to, że mam szerokie bioda, czy że nie mam wzrostu modelki... Grrr
Ja nigdy nie mialam i nigdy nie bede miala rurek, bo wygladam w nich jak pająk mimo zem i wysoka i szczupla. (tzn mam szare rurki ale wylacznie do oficerek) Za to kupilam sobie ostatnio cudne spodnie o kroju "boyfriend cut" i nareszcie leza swietnie Precz z waskimi spodniami *joke*
Stary 2008-07-05, 23:55   #3765
rav12345
Wtajemniczenie

Ja też wyglądam pająkopodobnie... po prostu nieproporcjonalnie - duże piersi, duża głowa (moje afro), szerokie biodra i nogi jak od innego człowieka :/. Podobają mi się te spodnie na innych - są sexi. Mi pewnie nie zostaje nic innego jak proste nogawki.

Widzę, że jeszcze was tutaj kilka nie śpi
Stary 2008-07-06, 00:09   #3766
czarna.noc
Wtajemniczenie

Ja nie spie bo wciaz szukam dla siebie prezentu
choc wcale nie wiem czy warto, bo przeciez nie ma duty-free w UE.
Stary 2008-07-06, 00:54   #3767
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Dziewczyny w języku polskim odmieniają się wszystkie nazwiska. Oczywiście nazwiska nie obcego pochodzenia. Zarówno przez osoby, jak i przez przypadki
Bardzo mnie zawsze śmieszą właśnie zaproszenia albo dyplomy itp z nieodmienionymi nazwiskami np. zapraszamy Pana Jana Kowalski
Ha, to jednak trochę się znam . To jedno nazwysko którego bym nie odmieniła to właśnie tak jakby obce, a przynajmniej takie sprawia wrażenie... Chociaż jakby się człowiek uparł to by odmienił

Cytat:
Ja nigdy nie mialam i nigdy nie bede miala rurek, bo wygladam w nich jak pająk mimo zem i wysoka i szczupla. (tzn mam szare rurki ale wylacznie do oficerek) Za to kupilam sobie ostatnio cudne spodnie o kroju "boyfriend cut" i nareszcie leza swietnie Precz z waskimi spodniami *joke*
Lepiej jak pająk niż jak świnka na szczudłach :P. Określenie mojej przyjaciółki . Ja jestem gruba, ale ponoć w rurakch dobrze wyglądam. Przyjaciółka twierdzi, że to zasługa proporcji. Jakby się tak zastanowić to chyba ma rację, ja się sobie podobam nawet w bikini . Wiem, że za dużo tłuszczu, ale jakoś nie razi, wszystko tak porozkładane, że wydaje się ok (znaczy nie jest idealnie, ale chyba nie jestem "odrażająca" w bikini). Brzuch mam płaski, jakąs talię mam, pupę proporcjonalną...

A tak poza tym to właśnie wróciłam od TŻ-a i jestem zafascynowana sztukami walki. Oglądaliśmy DOA . W końcu nauczyłam się prawidłowo boksować, a jak biłam się z TŻ-em to na śmierć i życie
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 07:09   #3768
DianaM
Zadomowienie

Witam wszystkich o świcie

Cytat:
Na jakiej podstawie "rozumiesz ze ktos ma tu przyjść i tyrać za darmo"

Tzw. dzień próbny w naszej firmie zawsze jest normalnie płatny i ta osoba wcale nie musi tyrać . W 95% dzien probny jest dniem szkolenia i przyjmuje sie po nim nowe osoby. Ale raz czy dwa zaprosilismy na taki dzien probny dziewczyny, ktore w ogole sie nie nadawly do tej pracy, robily takie pomylki ze firma szybko by poszla z torbami. W takim przypadku dostaja kase za przepracowany czas i życzymy im powodzenia.

Twoim zdaniem lepiej jest taką osobę zatrudnić i po jakimś czasie (jakim ) zwolnić? Moim zdaniem to gorsze świństwo niż zaprosić kogoś na dzien przeszkolenia, po ktorym jeszcze obie strony mogą zrezygnować. Ja na dniach probnych dowiaduje sie o tych dziewczynach znacznie wiecej niz na rozmowach o prace. Niby jak mam ocenic czy ktoś ma podejście do klienta, jeśli nie zobacze takiej osoby "w akcji"?
A ja powiem, że tu na Mazurach w większości lokali są darmowe dni próbne i w ten sposób strasznie się wykorzystuje ludzi. W największym tu hotelu (a już pominę nazwę) nie wiem jak jest np. dzisiaj, ale dwa lata temu chciał pracować tam mój kolega jako kelner, musiał przyjśc na dwutygodniowy (!!!) darmowy okres próbny. Pracował codziennie przez 14 dni (świątek, piątek i niedziela) od 6 rano do 1 nad ranem. Po dwóch tygodniach "charówy" podziękowali mu, bo na jego miejsce mieli już kolejnych 20 osób na "okres próbny". I tak zatrudniali tam np. 10 stałych kelnerów, reszta to Okres próbny... Wygodnie, bez umowy, bez zobowiązań, kasa zostaje...
I jeszcze jedna rzecz, w jednej dość znanej restauracji w centrum wyobraźcie sobie, że napiwki są tak duże, że właściciel nie wypłacił kelnerom wynagrodzenia, bo stwierdził, że mają tak dużo kasy, że wypłata im już nie potrzebna. Co z tego, że ludzie odeszli jak na drugi dzień miał nową obstawę - studentów chętnych tylko do pracy sezonowej było mnostwo.

U nas zawsze za wszystko każdy miał zapłacone. Szefowa często nawet dawała trochę więcej, ale i tak ludzie gnają do tego wielkiego molocha.
Czemu? Bo przewijają się ludzie, którz mają naprawdę dużo pieniędzy? Sama nie wiem, jak chcę pooglądać nowobogackich mogę sobie włączyć Magiel Towarzyski na TVN Style
A tam recepcjonistki zarabiaja tyle co ja, a mają sto albo i dwieście razy więcej pracy niż ja - nie przesadzam.

Cytat:
\
Żeby było troszkę kolorowiej, obiecane z wczoraj:
(pokaz był fajny, ale widziałam lepsze w Europie. Biedniutka ta Ameryka )
Sztuczne ognie super!

Co takiego Poemi zrobiłaś?

I jeszcze słówko odnośnie zarobków. Pewnie się troszkę więcej zarabia w większych miastach, z pewnością jest więcej pracy, ale czy w mniejszych miejscowościach jest taniej? No nie wiem. Wyjechałam do Olsztyna na studia właśnie z niewielkiej miejscowości, w której nie ma marketów nie wspominając o tych hiper... Wchodząc do hiper... masz wybór między tańszymi markami a drogimi i możesz wybrać sobie, a często produkty typu TIP czy TESCO produkowane są przez wiodące firmy. Zwróćcie uwagę na producenta, prawie wszystkie kiśle, budynie, galatetki itp TIPa robi Dr Oedker, przyprawy typu pieprz, do kurczaka itp robi KNORR, makarony MALWA itp Wszystko jest na opakowaniu.Proszek do pieczenia Dr Oedkera kosztuje 19 gr pod logo TIP... Przykładów jest tysiąc. Właśnie w Olsztynie nauczyłam się, że można za niewielkie pieniądze zrobić duże zakupy. A teraz jak mieszkam znów w swojej małej miejscowości idę rano do sklepu, kupuję chleb, jogurt, dwa pomidorki, cztery parówki i 40 zł nie mam.
Czy to na pewno tak taniej?
Stary 2008-07-06, 07:29   #3769
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niska nie jestem raczej a spodnie (ale tylko jeansy) sa na mnie za dlugie :| czyli zawsze doliczam 15-20 zl na skrocenie
Ines, czyli koszule zapinane sa nie dla ciebie tak samo jak dla mnie sukienki, wrr. Ale mowiac szerze ladne zakupy zrobilas jak na 1 wyjscie
Zapinane koszule nie dla mnie, ale ja takie koszule bardzo lubie... No i mozliwe ze niedługo bede musiala sie w takie ubierać do pracy

A czemu sukienki nie dla Ciebie?

Cytat:
Dziewczyny, a jakie to buty sobie wypatrzylyscie?
Ja takie beżowe, jakby lekko "pozłacane" peep toe na obcasie z kokardką... I takie mięciutkie, wygodne były... Na nodze naprawdę ładnie się prezentowały... No ale to 36 było ciut za krótkie .

Cytat:
Też wczoraj przymierzałam białe rurki (bo TŻ chciał mnie zobaczyc w rurkach, z własnej woli nigdy bym tego nie zrobila ).
I wyglądam koszmarnie. Nie wiem, może to jest dobre tylko dla wysokich zresztą szczerze mówiąc rurki nawet na innych mi sie za bardzo nie podobają.

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-06, 07:34   #3770
natj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Wchodząc do hiper... masz wybór między tańszymi markami a drogimi i możesz wybrać sobie, a często produkty typu TIP czy TESCO produkowane są przez wiodące firmy. Zwróćcie uwagę na producenta, prawie wszystkie kiśle, budynie, galatetki itp TIPa robi Dr Oedker, przyprawy typu pieprz, do kurczaka itp robi KNORR, makarony MALWA itp Wszystko jest na opakowaniu.Proszek do pieczenia Dr Oedkera kosztuje 19 gr pod logo TIP... Przykładów jest tysiąc. Właśnie w Olsztynie nauczyłam się, że można za niewielkie pieniądze zrobić duże zakupy. A teraz jak mieszkam znów w swojej małej miejscowości idę rano do sklepu, kupuję chleb, jogurt, dwa pomidorki, cztery parówki i 40 zł nie mam.
Szczerze? Ja takie "marki" omijam szerokim łukiem. Już wolę kupić sobie przyprawę polskiej firmy niż knorra pod logo hipermarketu. Czemu?
Po LO sezonowo pracowałam w zakładzie, gdzie pakowano owoce mrożone, robiono frytki itp. Te "dobrej"* jakości szły pod logo firmy, odrzutki (czyli np. spleśniałe truskawki, które nota bene po zmrożeniu nie wyglądają na spleśniałe) szły pod loga firm hipermarketowskich.
Podobnie z kukurydzą, te marketowe są od bonduela (czy jak to się pisze ) ale ich jakość jest nieporównywalna z oryginalnym bonduelem

*dobrej jakości - ekhm... jak wielki transport truskawek rozsypał się na podłogę, my w wielkich gumowcach łaziłyśmy po tym (polecenie kierownika) i zbierałyśmy. Przecież 50 kg się nie wyrzuci.
A te podeptane, z różnymi "syfami" z podłogi były drugą jakością.

Wytrzymałam tam 3 dni ;-)
natj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 08:03   #3771
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natj Pokaż wiadomość
Szczerze? Ja takie "marki" omijam szerokim łukiem. Już wolę kupić sobie przyprawę polskiej firmy niż knorra pod logo hipermarketu. Czemu?
Po LO sezonowo pracowałam w zakładzie, gdzie pakowano owoce mrożone, robiono frytki itp. Te "dobrej"* jakości szły pod logo firmy, odrzutki (czyli np. spleśniałe truskawki, które nota bene po zmrożeniu nie wyglądają na spleśniałe) szły pod loga firm hipermarketowskich.
Podobnie z kukurydzą, te marketowe są od bonduela (czy jak to się pisze ) ale ich jakość jest nieporównywalna z oryginalnym bonduelem

*dobrej jakości - ekhm... jak wielki transport truskawek rozsypał się na podłogę, my w wielkich gumowcach łaziłyśmy po tym (polecenie kierownika) i zbierałyśmy. Przecież 50 kg się nie wyrzuci.
A te podeptane, z różnymi "syfami" z podłogi były drugą jakością.

Wytrzymałam tam 3 dni ;-)
Widzisz, moja ciocia pracowała 20 lat w chłodni Olsztyn, w której robi się mrożonki różnego rodzaju. I sama opowiadała jak z taśmy leciały pełnowartościowe produkty pakowano je do torebek z logo tej chłodni, po kilku godzinach zmieniali torebki na takie np TIPowskie i leciało dokłądnie to samo z tej samej taśmy. Dlatego ona nie kupuje już tych "droższych" bo to jest dokładnie to samo. A za normalny worek mrożonek zapłacisz (przynajmniej u mnie, pod Ostrołęką) 6, 7 zł, a za taki TIP 2, 3zł. Jeśli ktoś często je takie rzeczy to można zaoszczędzić. Osobiście warzyw (oprócz pomidora i ogórka) nie jadam, czasami kupie pyzy mrożone z mięsem (no kurna lubie to ).
To nie jest reguła, że wszystko co tańsze jest kiepskie, z tym się na pewno nie zgodzę. Przyznam szczerze, że np. kisiel czy proszek do pieczenia jest mi obojętne czy jest to droga firma czy nie skoro w smaku się nie różni. Tak samo mi ciasto wyrasta na Dr Oedkerze czy na TIPie, którego produkuje Dr Oedkier, Wypróbowałam, więc wiem.

A poza tym wierzysz w to, że jeśli gdzieś w magazynie wysypie się 50kg truskawki to np. Hortex wyrzuci to do kosza? Wsypie to do tej samej torebki, którą kupisz za 6zł, bo żadna firma nie będzie ponosiła strat (o których wiadomo w wewnątrz firmy). Przykładami są ostatnie programy Uwaga! czy inne pokazujące firmy produkujące dobre i drogie wędliny lub żelatyny. I co robią z zepsutą albo przeterminowaną wędliną?! Myja i przepakowują.

Masz kiepskie doświadczenie z mrożonkami, pewnie dlategotak do odbierasz
Stary 2008-07-06, 08:20   #3772
kaska87
Zakorzenienie

a ja mam rurki które znalazł mi TZ w promocji oryginalne są z niebieskiego jeansu tego powiedzimy standardowego-śliczny kolorek a teraz czaję się na czarne może TZ by mi kupił u stanach tylko, że jego młodsza siostra niby ma taki rozmiar jak ja tylko ona tenuje karate i am nogi grubsze i jak na nią będą dobre to na mnie mogą głupiowisieć nie martw się RAV ja też mam bioderka szersze i chudsze nogi,a le fajnie to wygląda

Stary 2008-07-06, 08:43   #3773
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
ja 2 tygodnie temu upolowałam w ccc rozmiar 35 I sa mega wygodne, ale nie na upał:/
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 08:47   #3774
natj
Rozeznanie

Cytat:
To nie jest reguła, że wszystko co tańsze jest kiepskie, z tym się na pewno nie zgodzę. Przyznam szczerze, że np. kisiel czy proszek do pieczenia jest mi obojętne czy jest to droga firma czy nie skoro w smaku się nie różni. Tak samo mi ciasto wyrasta na Dr Oedkerze czy na TIPie, którego produkuje Dr Oedkier, Wypróbowałam, więc wiem.

A poza tym wierzysz w to, że jeśli gdzieś w magazynie wysypie się 50kg truskawki to np. Hortex wyrzuci to do kosza? Wsypie to do tej samej torebki, którą kupisz za 6zł, bo żadna firma nie będzie ponosiła strat (o których wiadomo w wewnątrz firmy). Przykładami są ostatnie programy Uwaga! czy inne pokazujące firmy produkujące dobre i drogie wędliny lub żelatyny. I co robią z zepsutą albo przeterminowaną wędliną?! Myja i przepakowują.

Masz kiepskie doświadczenie z mrożonkami, pewnie dlategotak do odbierasz
Pogrubione, oczywiście masz rację . Z tym że (po tym co widziałam) kupię przyprawę polmaru (czy jakoś tak ;-) ) niż markowego knorra pod osłoną hipermarketowej marki

W drugim też masz absolutną rację, z tym że to co szło pod etykietę marki hipermarketu było, uwierz na słowo, tragiczne. I właśnie dlatego też wyleczyłam się z mrożonek na amen. Produkty gotowe też omijam, wolę posiedzieć popołudnie i ulepić sobie knedli z truskawkami i zamrozić. Dodatkowy powód to, że jestem wegetarianką, i to co wrzucają do produktów gotowych nie zawsze jest zgodne z moją dietą
Stary 2008-07-06, 08:52   #3775
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natj Pokaż wiadomość
Pogrubione, oczywiście masz rację . Z tym że (po tym co widziałam) kupię przyprawę polmaru (czy jakoś tak ;-) ) niż markowego knorra pod osłoną hipermarketowej marki

W drugim też masz absolutną rację, z tym że to co szło pod etykietę marki hipermarketu było, uwierz na słowo, tragiczne. I właśnie dlatego też wyleczyłam się z mrożonek na amen. Produkty gotowe też omijam, wolę posiedzieć popołudnie i ulepić sobie knedli z truskawkami i zamrozić. Dodatkowy powód to, że jestem wegetarianką, i to co wrzucają do produktów gotowych nie zawsze jest zgodne z moją dietą
Mam znajome, które są niby wegetariankami, a wcinają wszystko nie patrząc na skład danego produktu. Fajnie, że zwracasz na to uwagę
Stary 2008-07-06, 09:23   #3776
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Zapinane koszule nie dla mnie, ale ja takie koszule bardzo lubie... No i mozliwe ze niedługo bede musiala sie w takie ubierać do pracy

A czemu sukienki nie dla Ciebie?
Bo nie lubie swoich nog jesli sukienka lub spodnica to tylko za kolano.
Stary 2008-07-06, 09:29   #3777
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

dzień dobry

też powinnam sobie kupić jakies ubrania, ale dla mnie to nielada wyczyn. nienawidzę..w ogóle nie znoszę chodzić po sklepach..ale czasami mus to mus

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-06, 09:41   #3778
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Co takiego Poemi zrobiłaś?

I jeszcze słówko odnośnie zarobków. Pewnie się troszkę więcej zarabia w większych miastach, z pewnością jest więcej pracy, ale czy w mniejszych miejscowościach jest taniej? No nie wiem. Wyjechałam do Olsztyna na studia właśnie z niewielkiej miejscowości, w której nie ma marketów nie wspominając o tych hiper... Wchodząc do hiper... masz wybór między tańszymi markami a drogimi i możesz wybrać sobie, a często produkty typu TIP czy TESCO produkowane są przez wiodące firmy. Zwróćcie uwagę na producenta, prawie wszystkie kiśle, budynie, galatetki itp TIPa robi Dr Oedker, przyprawy typu pieprz, do kurczaka itp robi KNORR, makarony MALWA itp Wszystko jest na opakowaniu.Proszek do pieczenia Dr Oedkera kosztuje 19 gr pod logo TIP... Przykładów jest tysiąc. Właśnie w Olsztynie nauczyłam się, że można za niewielkie pieniądze zrobić duże zakupy. A teraz jak mieszkam znów w swojej małej miejscowości idę rano do sklepu, kupuję chleb, jogurt, dwa pomidorki, cztery parówki i 40 zł nie mam.
Yyyy, co zrobiłam? Nie wiem za bardzo o co pytasz...

Mój wujek pracował przy produkcji napojów. Pod "normalną" marką robili normalnie, gdy przechpodzili na TIPa to musieli zakładać ubrania ochronne bo stężony napój parzył

Mama mnie wyciągnęła z łóżka i kazała rozmawiać na skype z Chińczykiem. Wszystko było fajnie do czasu aż mu napisałam, że myślałam, że w Chinach mają cenzurę na internet . Już mi nie odpisał...
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 09:59   #3779
natj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Mama mnie wyciągnęła z łóżka i kazała rozmawiać na skype z Chińczykiem. Wszystko było fajnie do czasu aż mu napisałam, że myślałam, że w Chinach mają cenzurę na internet . Już mi nie odpisał...
Mieszkałam kiedyś z parą z Chin. Dziewczyna była śmieszna.
Rozmawialiśmy o religii i ona "no ale jak Maria Dziewica może być dziewicą... przecież urodziła Jezusa". I przez to nie mogła zrozumieć idei wiary katolickiej

Ale co smutne, uważała że rząd w Chinach zabraniając mieć więcej niż jedno dziecko robi dobrze. Szkoda że robią im tam taką propagandę
Stary 2008-07-06, 11:20   #3780
asiuk
Zakorzenienie

Cześć, kobity!
Ja tylko na chwilę, przywitać się. Wczoraj cały dzień spędziłam z TŻ (już tak mam, że im więcej czasu jesteśmy w swoim towarzystwie, tym bardziej mi go brakuje, gdy się rozstajemy). Jeździliśmy po sklepach typu Obi, Komfort (wykładziny), Praktiker. Zajęło nam to sporo, a kupiliśmy zaledwie farbę ze specjalną fakturą i barwnik do tego, oliwkowy
Jak wybierzemy tapetę na kafelki ( ) kupimy linoleum, będę szczęśliwa

Miłego dnia!

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości