Kłótnia z facetem - wyzwiska - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-02-08, 10:46   #61
Limonka2738
Zakorzenienie

Dot.: Kłótnia z facetem - wyzwiska

Cytat:
Napisane przez clintjones Pokaż wiadomość
Czy niemożliwe jest taka wersja, że koleś sam nagle wyskoczył ze zwierzeniem się, że autorka jest jego pierwszą? I że teraz skoro on jest taki szczery to teraz oczekuje, że ona mu się wyspowiada ze swojego pożycia seksualnego.
Możliwe, że autorka aby się z nim nie kłócić powiedziała, że miała jeden związek i tyle. (Powinna się pewnie jeszcze taki samoubiczować)
I w ten sposób chciała się uwolnić o kretyńskiego pomysłu faceta na zwierzenie.
Zresztą możliwe, że w tamtym momencie kiedy on ją o to zapytał, to po prostu jej to uciekło. Bo kto niby tak od razu pamięta wszystkich swoich partnerów seksualnych? Do tego jeszcze kiedy jest się pod presją, że masz już teraz wszystko po kolei przywołać z pamięci. I jeszcze może co z danym jeszcze robiła, a czego nie. Absurdalne.

Jest taka pseudoankieta na "Seksie" na temat takich liczb. Pod jej wpływem musiałem sobie usiąść i policzyć. Zajęło to naprawdę dłuższy czas, a jakimś wybitnym Casanovą nie jestem co bym miał kilkadziesiąt partnerek.

Zatem autorka coś palnęła na odczepnego, bo idiota strzelił typowe faux pas. O tym się partnerowi po prostu nie mówi. Nie wypada. A co dopiero o to pytać. Żenada.
Gdyby partnerka mnie o to zapytała, to poważnie bym się zastanowił nad sensem dalszej bliższej znajomości.

A nawet jeśli świadomie skłamała, to cóż z tego? Przespała się z kolesiem. Miała taką ochotę. Zwłaszcza, że nie była w związku z obecnym!! Mogłaby i by żyć wcześniej ze sponsoringu. Kompletnie nic do tego obecnemu facetowi. A partnerka nie musi mówić co z kim jak i gdzie. I podkreślam jeszcze raz: miała prawo skłamać aby koleś się opanował i dał spokój. Bo o to się nie pyta - wychodzi wtedy z takiego gościa typowy prostak. To ona dała mu jeszcze jedną szansę, kiedy takie niestosowne pytanie padło.

A za użycie przemocy fizycznej to niech ten koleś się cieszy, że autorka nie wyciągnęła wniosków w postaci wezwania policji i oskarżenia go o naruszenie nietykalności i próbę pobicia.
Wtedy się mówi "nie gadajmy o przeszłości, kogo to interesuje, liczy się to, co teraz".

Tym tropem możesz wszystko usprawiedliwić, że druga strona cośtam, a on nie pamiętał.

To było tuż przed i autorka się tego wstydzi. Raczej jej się nie zapomniało.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-08, 10:56   #62
clintjones
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
To było tuż przed i autorka się tego wstydzi. Raczej jej się nie zapomniało.
Nie zdziwiłbym się jakby było jak opisałem. Że on mimo wszystko nalegał i ona nie chcąc awantury palnęła to co on chciał usłyszeć.

Bo możliwe, że autorka ma jak ja, że za takie pytanie relacja staje pod znakiem zapytania. Ale możliwe, że ona była na tyle życzliwa i tak jej zależało, że mu odpuściła swoją odpowiedzią.

A wyzwiska czy podnoszenie głosu są kompletnie niedopuszczalne i dyskwalifikujące dalszy sens relacji. Szanujmy się na litość. I nie pozwalajmy się upokarzać, bo nawet najlepszy partner nie jest od tego by nas oceniać. Także za to co robimy w związku.
A za przemoc fizyczną należy się już kara systemowa w postaci wezwania policji.
clintjones jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-08, 10:59   #63
invisible_01
Zakorzeniona

Pozostaje się cieszyć, że to wyszło na jaw po zaledwie 5 miesiącach związku, bo przecież mogło równie dobrze po 5 latach. Nie ma co oglądać się za siebie, autorka powinna jak najszybciej zniknąć z jego życia i pozostaje mieć nadzieję, że on tym samym zniknie z jej.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-08, 11:07   #64
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zdziwiłbym się jakby było jak opisałem. Że on mimo wszystko nalegał i ona nie chcąc awantury palnęła to co on chciał usłyszeć.

Bo możliwe, że autorka ma jak ja, że za takie pytanie relacja staje pod znakiem zapytania. Ale możliwe, że ona była na tyle życzliwa i tak jej zależało, że mu odpuściła swoją odpowiedzią.

A wyzwiska czy podnoszenie głosu są kompletnie niedopuszczalne i dyskwalifikujące dalszy sens relacji. Szanujmy się na litość. I nie pozwalajmy się upokarzać, bo nawet najlepszy partner nie jest od tego by nas oceniać. Także za to co robimy w związku.
A za przemoc fizyczną należy się już kara systemowa w postaci wezwania policji.
Obie te rzeczy są dyskwalidikujące dalszą relację.

To mnie w☠☠☠☠ia. Facet jest agresywny, ale autorka nie jest święta, przestańcie ją wybielać. Kłamstwo to kłamstwo.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Stary 2018-02-08, 11:13   #65
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Obie te rzeczy są dyskwalidikujące dalszą relację.

To mnie wâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠ia. Facet jest agresywny, ale autorka nie jest święta, przestańcie ją wybielać. Kłamstwo to kłamstwo.

Problem jest w tym jeden podstawowy. Pamiętaj, że za nickiem stoi człowiek - w tym wypadku dziewczyna, która nie wie, co ma dalej zrobić ze swoim związkiem i która powinna uciekać od agresora. Pisanie, że nie powinna była go okłamywać to woda na młyn dla wyrzutów sumienia i myśli pt. "a może to moja wina, że on tak zareagował?". To tak jak w przypadku gwałtu pisać, że dziewczyna nie powinna była wracać sama w środku nocy do domu i dodawanie, że oczywiście nie wybiela się gwałciciela i oczywiście on jest winny, no ale ona nie powinna była!

Naprawdę, czasem lepiej nie drążyć i powstrzymać się od wyrażania swojej opinii, a skupić się na tym, aby dziewczyna była bezpieczna. Miejmy nadzieję, że i tak już po związku, więc jakakolwiek analiza jej zachowania jest moim zdaniem zwyczajnie podła.

I jeszcze - serio, mnie w tym momencie walą uczucia faceta po tym, jak się zachował i będę przyklaskiwać każdemu wspieraniu autorki czy "wybielaniu" jej. Im szybciej zda sobie sprawę z tego, że facet nie miał prawa tak się zachować, tym większa szansa, że od niego odejdzie. I mam w nosie, czy ogólnie rzecz biorąc to dla kogoś sprawiedliwe i czy ktoś uważa, że nie powinna była robić tego czy tamtego. Serio, w tej sytuacji nie jest to najważniejsze.

Edytowane przez invisible_01
Czas edycji: 2018-02-08 o 11:16
Stary 2018-02-08, 11:29   #66
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Problem jest w tym jeden podstawowy. Pamiętaj, że za nickiem stoi człowiek - w tym wypadku dziewczyna, która nie wie, co ma dalej zrobić ze swoim związkiem i która powinna uciekać od agresora. Pisanie, że nie powinna była go okłamywać to woda na młyn dla wyrzutów sumienia i myśli pt. "a może to moja wina, że on tak zareagował?". To tak jak w przypadku gwałtu pisać, że dziewczyna nie powinna była wracać sama w środku nocy do domu i dodawanie, że oczywiście nie wybiela się gwałciciela i oczywiście on jest winny, no ale ona nie powinna była!

Naprawdę, czasem lepiej nie drążyć i powstrzymać się od wyrażania swojej opinii, a skupić się na tym, aby dziewczyna była bezpieczna. Miejmy nadzieję, że i tak już po związku, więc jakakolwiek analiza jej zachowania jest moim zdaniem zwyczajnie podła.

I jeszcze - serio, mnie w tym momencie walą uczucia faceta po tym, jak się zachował i będę przyklaskiwać każdemu wspieraniu autorki czy "wybielaniu" jej. Im szybciej zda sobie sprawę z tego, że facet nie miał prawa tak się zachować, tym większa szansa, że od niego odejdzie. I mam w nosie, czy ogólnie rzecz biorąc to dla kogoś sprawiedliwe i czy ktoś uważa, że nie powinna była robić tego czy tamtego. Serio, w tej sytuacji nie jest to najważniejsze.
A ja jej dałam radę na przyszłość, żeby więcej nie musiała kłamać.

Bez przesady z tym bezpieczeństwem. Rozstaną się i już, nie uderzył jej nie pobił dotkliwie.

A to wybielanie jest żałosne, bo oboje są winni. Nie tylko on jest potworem, a ona biedna i niewinna niczym nieobsrana łąka.

Stary 2018-02-08, 11:35   #67
invisible_01
Zakorzeniona

W ogóle nie rozumiesz, a ja nie mam chyba siły tłumaczyć. Dałaś jej radę na przyszłość, należy Ci się order altruisty. Ja martwię się o TU I TERAZ autorki. A pisanie, że to przesada, bo jej dotkliwie nie pobił, to żenada w czystej postaci.
Stary 2018-02-08, 11:43   #68
clintjones
BAN stały

Cytat:
A ja jej dałam radę na przyszłość, żeby więcej nie musiała kłamać.
Chwała Ci!

Cytat:
Bez przesady z tym bezpieczeństwem. Rozstaną się i już, nie uderzył jej nie pobił dotkliwie.
Łaskawy Pan!

Tego by tylko brakowało...

Cytat:
A to wybielanie jest żałosne, bo oboje są winni. Nie tylko on jest potworem, a ona biedna i niewinna niczym nieobsrana łąka.
Nie odpowiedziałem dziś młodej córce sąsiadki na jej "dzień dobry". Jestem zły, niedobry niczym Trynkiewicz!
Bo ja czegoś dziecku nie powiedziałem, a Trynkiewicz był przez takie prowokowany więc po prostu zareagował

Edytowane przez clintjones
Czas edycji: 2018-02-08 o 11:45
Stary 2018-02-08, 11:51   #69
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Jesli byl zraniony i nie chcial z nie więcej być z poqodu klamstwa mógł jej to powiedziec w sposób cywilizowany. nic nie usprawiedliwia przemocy werbalnej nazywanie kogos kur i innymi epitetami o popychaniu nie wspomnę
Obrzydliwy typ nadpobudliwy ktory nie umie powstrzymać rąk
Żadne kłamstwo z jej strony nie usprawiedliwia przemocy fizycznej i psychicznej w związku
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-08, 12:13   #70
Khalii
Raczkowanie

Ty kłamiesz, on jest agresywny. Wina po jednej i drugiej stronie. Ja bym nie chciała ani oszusta ani agresora pod swoim dachem.
Khalii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-08, 13:11   #71
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość

Lepiej bym tego nie ujęła. Cytuję i podpisuję się pod tym w całej rozciągłości.

Nie wierzę, że aż tyle osób nie ma w sobie nie tylko empatii, ale nie chce/nie potrafi pomyśleć jakie skutki takie dosrywanie może spowodować. Tej osobie lub innej, która znajdzie się w podobnej sytuacji i kiedyś trafi na taki wątek.
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-08, 13:45   #72
ChanLee
Raczkowanie

Limonka to chyba wychowała się w domu, w którym usprawiedliwienie na przemoc szuka się w ofierze, bo przecież to jej wina - skłamała, nie powiedziała prawdy misiaczkowi. No co za parszywa baba! Na stos z nią! Spalić ją! Baba zawsze sobie winna, bo skłamała! I chooj z tym, że to kłamstwo nic właściwie nie zmienia. Nie ma skitranych dzieci po kątach, tylko przespała się z kilkoma facetami bez zobowiązań. Straciła tylko błonę dziewiczą i tyle. No dziwka po prostu!

Bleh, jak ja nienawidzę takiego podejścia. Potem człowiek się zastanawia dlaczego tyle kobiet daje się sobą pomiatać przez swoich facetów. Nic dziwnego, skoro takich osób z podejściem jest cholernie dużo. Przemocy wobec facetów też to dotyczy oczywiście. Usprawiedliwianie przemocy - istny kabaret.

Autorka nie musiała nic się zwierzać. Akurat nigdy nie zrozumiem tego zdzierania z intymności w postaci pytań "z iloma spałaś?". To jest bardzo intymna sprawa i nie wiem co to faceta interesuje. Póki dziewczyna jest zdrowa i wolna od chorób wenerycznych - normalny facet nie powinien mieć z tym problemów. A tutaj wyskakuje koleś z podejściem "na żonę to tylko dziewica" i zaczyna wrzeszczeć na nikomu winną dziewczynę od szmat i kurew, do tego szarpie nią i widocznie chce jej solidnie wpieprzyć. No sorry, ale to jest normalne i zrozumiałe zachowanie?! Chyba tylko w ciemnogrodzie jakim żyjesz. Wybielanie nie wybielanie - na przemoc w stosunku do kogoś kogo się niby kocha nie ma usprawiedliwienia i koniec. Jak chcesz być bita - to sobie bądź, ale nie wpieprzaj nikogo w to bagno, bo według ciebie to jest norma.

Dziewczyno, uciekaj jak najdalej. Wszystkie swoje rzeczy z mieszkania zabierz w asyście ojca, kolegów (najlepiej kilku), kuzynów, znajomych. Zmień numer telefonu, zablokuj go wszędzie na mediach społecznościowych i jeśli masz taką możliwość: wyprowadź się do rodziców lub innego mieszkania, byle dalej od niego. Nie miał żadnego prawa cię tak potraktować i tylko się cieszyć, że tak szybko się zdradził. Wyobrażasz sobie co by to było, gdybyś miała z nim dzieci? Nie ma co się zastanawiać. A ten jego płacz to tylko mydlenie oczu, byś mu wybaczyła.

Powodzenia.
ChanLee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-08, 13:47   #73
martaakow
Zakorzenienie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8120928 6]Lepiej bym tego nie ujęła. Cytuję i podpisuję się pod tym w całej rozciągłości.

Nie wierzę, że aż tyle osób nie ma w sobie nie tylko empatii, ale nie chce/nie potrafi pomyśleć jakie skutki takie dosrywanie może spowodować. Tej osobie lub innej, która znajdzie się w podobnej sytuacji i kiedyś trafi na taki wątek.[/QUOTE]
Mnie też to zadziwia.
Nie tylko na tym wątku, ale w całym tym dziale.
Niektórym się chyba wydaje, że po drugiej stronie jest wielkie szambo, do którego można wlać swoje pomyje. Bo nie wyobrażam sobie, że można tak mówić ludziom w twarz. Bardzo latwo przychodzi tu niektórym mieszanie ludzi z blotem tylko dlatego, że nie siedzą naprzeciwko tej osoby.
Ja też się nie ze wszystkimi zgadzam, ale troche kultury i empatii nie zaszkodzi.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-08, 14:10   #74
Limonka2738
Zakorzenienie

Ja nikogo nie usprawiedliwiam. To wy usprawiedliwiacie autorkę, podczas gdy są siebie warci.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

I nie, nie było żadnej agresji w moim domu, przynajmniej takiej, o której coś wiem.

Stary 2018-02-08, 14:11   #75
invisible_01
Zakorzeniona

Usprawiedliwiamy autorkę, żeby jej pomóc. A jaki cel masz Ty w udowadnianiu jej winy?
Stary 2018-02-08, 14:16   #76
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nikogo nie usprawiedliwiam. To wy usprawiedliwiacie autorkę, podczas gdy są siebie warci.
Byliby siebie warci, gdyby on ją popychał i szarpał, a ona targała go za włosy czy wymierzala tzw. liścia.
Albo gdyby nawzajem się okłamywali i wyzywali później od najgorszych na zmianę.

Nie wiesz, jak wyglądało to "zatajenie" seksu z tamtym facetem, a przypisujesz temu rangę najbardziej świńskiego klamstwa, za które należy ukrzyżować autorkę.

Nie uwierzę, że nigdy przenigdy nie zataiłaś przed nikim żadnej informacji. Choćby takiej bzdurnej jak "mamo, wypiłam tylko pół piwa", gdy w rzeczywistości wypiłaś dwa.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-08, 14:21   #77
ChanLee
Raczkowanie

W twoim domu nie musiało być przemocy. Wystarczą tylko rodzice z podejściem, który właśnie nam ujawniłaś. Takie zwalanie wszystkiego na ofiarę, bo przecież zachowanie faceta jest zrozumiałe. A to wystarczy by dzieci jak te cielęta powtarzały i myślały to samo co ich rodzice, bo z góry uważają to jako myślenie właściwe. Nieliczni starają się takie myślenie zmienić, ale gdyby to było powszechne to schematy zachowań w rodzinach by nie istniały. Najbardziej widoczne w małych miejscowościach, bo w takich miejscach brakuje anonimowości. Nie dziwi cię, skąd niby bierze się ta patologia pokoleniowa w rodzinach?

I przestań w końcu wciskać dziewczynę w poczucie winy. Nie masz nic ciekawego do powiedzenia, ale z pianą na pysku musiałaś pokazać jaką oszustką jest autorka. Skłamała, bo to jest jej intymna sprawa i facetowi nic do tego. Jak sama napisała - wstydzi się tego i nie dziwota, bo w Polsce temat seksu to tabu, a wolność seksualna to już grzech, prostytucja i w ogóle obrzydliwość. Trudno się wyłamać i nie przejmować, skoro druga osoba ma poglądy jakie ma i wyzywa cię od szmat. To nieźle działa na psychikę i samoocenę.
ChanLee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-08, 14:21   #78
clintjones
BAN stały

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Nie uwierzę, że nigdy przenigdy nie zataiłaś przed nikim żadnej informacji. Choćby takiej bzdurnej jak "mamo, wypiłam tylko pół piwa", gdy w rzeczywistości wypiłaś dwa.
A potem mama jakby się dowiedziała prawdy, to miałaby prawo ją zwyzywać od zdegenerowanych alkoholiczek i ją szarpać, przytrzymywać.
Stary 2018-02-08, 14:22   #79
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

ja jej nie usprawiedliwiam bo uwazam ze nie zrobila nic zlego
nic za co zaslugiwalaby na nazwanie ja ☠☠☠☠ .a i szmata
nie zdradzila go zachowala dla siebie informacje o spaniu z kolega z pracy(swoja droga zastanawia mnie jak on sie o tym dowiedzial) ale nie ma to zadnego zwiazku z tym co jest miedzy nimi w zwiazku,nie spala z tym kolega w ciagu ich zwiazku
facet do odstrzalu nie znajduje zadnych okolicznosci lagodzacych dla takich zachowan
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-08, 15:07   #80
kalor
Gazela inteligencji

Ja nie zauważyłam, żeby ktokolwiek autorkę usprawiedliwiał. Mało kto się odniósł do jej zatajania prawdy. Za to wszyscy skrytykowali jej faceta i polecili jej uciekać. To jest chyba ważniejsza sprawa, żeby zakończyć związek z przemocowcem (bo wyzywanie od k... i popychanie to nie taka sama skala, co przytrzymanie za ramię) niż roztrząsać „No źle zrobił, ale ty tez jesteś winna”. No i co wynika z tej sytuacji? Że ma z facetem się przeprosić nawzajem i wrócić do „normalności”? No nie bardzo. Moim zdaniem najważniejsze jest uświadomienie autorce, co ją może czekać, jeśli się ugnie.

Swoją drogą nie uważam, że zrobiła źle, ale to już na marginesie - bo wcale o tym nie pisałam wcześniej, tak samo jak większość użytkowniczek.

Edytowane przez kalor
Czas edycji: 2018-02-08 o 15:08
kalor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-08, 17:32   #81
wikyy9558
Raczkowanie

Według mnie nie powinno go to interesować co robiłaś przed związkiem. Naprawdę rozmawiać o swoich poprzednich partnerach i to jeszcze o tym z kim się uprawiało seks? Przecież to jest niesmaczne... Ja bym nie chciała słyszeć jak to mój facet opowiada mi o tym, że uprawiał seks ze swoją byłą czy nawet miał jedną przygodę. Naprawdę, takie rzeczy tylko psują a nie ułatwiają w związku. Mogłaś mu powiedzieć, że miałaś partnerów i tyle, na tym ten temat powinien się zakończyć. Według mnie nie miałaś obowiązku mu się spowiadać.
A co do jego zachowania, to olej go jak pies kwiatki, nie jest Ciebie ani trochę wart. Wyzywanie od kurew i szmat? To przechodzi ludzkie pojęcie... Miałam podobną sytuację i tak jak dziewczyny mi doradzały najlepiej jest się ewakuować z tego pseudo związku. Dodatkowo w grę wchodzi przemoc fizyczna... I myślisz, że JEŚLI ON CI ŁASKAWIE DAJE SZANSĘ to później będzie lepiej? Niestety, ale nie będzie lepiej. Nie jesteś winna temu, że facet ma problemy z psychiką! Po prostu od niego uciekaj.
wikyy9558 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-08, 19:16   #82
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:
nawrzeszczała na faceta, czy przytrzymała go żeby nie mógł wyjść nie chcąc słuchać jej krzyków? popchnęła? a może rozpłakała się i stwierdziła że da mu drugą szansę? No weź. W czym są siebie warci?

Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Czas edycji: 2018-02-08 o 19:17
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-08, 19:25   #83
xenon88
Przepompownia Ścieków

Limonka2738 Chciałam napisać podobną uwagę w swoim wpisie, ale się wycofałam, bo bałam się, że zostanę ukamienowana Ale generalnie zgadzam się z tym, że dziewczyna niepotrzebnie zataiła. Skoro to nie była wielka miłość, a przygoda jednonocna z kolegą z pracy, to nie powinno być problemu z wyznaniem prawdy TŻ-owi zwłaszcza że była okazja ku temu, by powiedzieć. Bo w sumie, czego się wstydzić? Że ją poniosło i przespała się kolesiem? Dziewczyna wolała zataić taką w gruncie rzeczy pierdołę, żeby być z tym facetem. A teraz wychodzi na to, że to mógł być niezły test na jego "fajność". Rozumiem, że koleś poczuł się oszukany, ale taka reakcja była nieadekwatna do przewiny jak dla mnie. To tak jakby strzelać z armaty do komara.

Gdyby facet dowiedział się o tym incydencie w pierwszym miesiącu związku i zareagował tak samo jak teraz, po 5 miesiącach, to Autorka zaoszczędziłaby sobie prawie pół roku życia z nim. Bo jednak tak gwałtowna reakcja świadczy o tym, że gość jest niezrównoważony. Ja bym bardzo się bała być z facetem po takiej akcji. No sorry - zwyzywać dziewczynę od k*rew? Jeśli nie rozstanie natychmiastowe to jednak przerwę w związku bym zrobiła.

Edytowane przez xenon88
Czas edycji: 2018-02-08 o 19:31
xenon88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-08, 19:54   #84
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ChanLee Pokaż wiadomość
W twoim domu nie musiało być przemocy. Wystarczą tylko rodzice z podejściem, który właśnie nam ujawniłaś. Takie zwalanie wszystkiego na ofiarę, bo przecież zachowanie faceta jest zrozumiałe. A to wystarczy by dzieci jak te cielęta powtarzały i myślały to samo co ich rodzice, bo z góry uważają to jako myślenie właściwe. Nieliczni starają się takie myślenie zmienić, ale gdyby to było powszechne to schematy zachowań w rodzinach by nie istniały. Najbardziej widoczne w małych miejscowościach, bo w takich miejscach brakuje anonimowości. Nie dziwi cię, skąd niby bierze się ta patologia pokoleniowa w rodzinach?

I przestań w końcu wciskać dziewczynę w poczucie winy. Nie masz nic ciekawego do powiedzenia, ale z pianą na pysku musiałaś pokazać jaką oszustką jest autorka. Skłamała, bo to jest jej intymna sprawa i facetowi nic do tego. Jak sama napisała - wstydzi się tego i nie dziwota, bo w Polsce temat seksu to tabu, a wolność seksualna to już grzech, prostytucja i w ogóle obrzydliwość. Trudno się wyłamać i nie przejmować, skoro druga osoba ma poglądy jakie ma i wyzywa cię od szmat. To nieźle działa na psychikę i samoocenę.
Nikt w moim domu niczego nie zwalal.

Jakiego wszystkiego na ofiarę? Oboje są winni, każde osobnej rzeczy. W związku musiałabym się zastanowić, czy któremu kolwiek z nich wybaczyć i w obu przypadkach przyjaciółce poradziłabym zerwanie.

Podkreśl mi, proszę, gdzie napisałam "dobrze ci tak, zasłużyłaś lafiryndo, wszystko twoja wina, gdybyś nie upuściła tego ręcznika na podłogę, to byś w mordę nie dostała, pilnuj się na przyszłość". Bo może mnie coś opętało i pisze za mnie na Wizażu.

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kalor Pokaż wiadomość
Ja nie zauważyłam, żeby ktokolwiek autorkę usprawiedliwiał. Mało kto się odniósł do jej zatajania prawdy. Za to wszyscy skrytykowali jej faceta i polecili jej uciekać. To jest chyba ważniejsza sprawa, żeby zakończyć związek z przemocowcem (bo wyzywanie od k... i popychanie to nie taka sama skala, co przytrzymanie za ramię) niż roztrząsać â��No źle zrobił, ale ty tez jesteś winnaâ�. No i co wynika z tej sytuacji? Że ma z facetem się przeprosić nawzajem i wrócić do â��normalnościâ�? No nie bardzo. Moim zdaniem najważniejsze jest uświadomienie autorce, co ją może czekać, jeśli się ugnie.

Swoją drogą nie uważam, że zrobiła źle, ale to już na marginesie - bo wcale o tym nie pisałam wcześniej, tak samo jak większość użytkowniczek.
Chodziło mi o te komentarze w stylu "A za co on ma ci dawać drugą szansę?" No ma za co. Co nie zmienia faktu, że autorka też ma za co dawać drugą szansę. I to dokładnie napisałam.

Bo te komentarze "nie jesteś mu nic winna" są nie na miejscu. Albo mówi prawdę, albo niech powie, że nie chce o tym rozmawiać. Proste i skuteczne.

Albo komentarze, że co on chce dziewicę? Jakby to miało znaczenie, przecież nie o brak dziewictwa albo liczbę partnerów poszło, tylko o zatajenie prawdy.

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;81181421]Kolejny durny szowinista marzący o dziewicy.
[/QUOTE]

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kalor Pokaż wiadomość
ON ci da drugą szansę? ON?
O, nawet ty się trafiłaś, Kalor.

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Ojej, popłakał się. Jaki wrażliwiec.

I jeszcze łaskawy pan - daje Ci drugą szansę!
.
To wszystko wskazuje, że autorka jest kryształowa.

No nie jest.

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez xenon88 Pokaż wiadomość
Limonka2738 Chciałam napisać podobną uwagę w swoim wpisie, ale się wycofałam, bo bałam się, że zostanę ukamienowana Ale generalnie zgadzam się z tym, że dziewczyna niepotrzebnie zataiła. Skoro to nie była wielka miłość, a przygoda jednonocna z kolegą z pracy, to nie powinno być problemu z wyznaniem prawdy TŻ-owi zwłaszcza że była okazja ku temu, by powiedzieć. Bo w sumie, czego się wstydzić? Że ją poniosło i przespała się kolesiem? Dziewczyna wolała zataić taką w gruncie rzeczy pierdołę, żeby być z tym facetem. A teraz wychodzi na to, że to mógł być niezły test na jego "fajność". Rozumiem, że koleś poczuł się oszukany, ale taka reakcja była nieadekwatna do przewiny jak dla mnie. To tak jakby strzelać z armaty do komara.

Gdyby facet dowiedział się o tym incydencie w pierwszym miesiącu związku i zareagował tak samo jak teraz, po 5 miesiącach, to Autorka zaoszczędziłaby sobie prawie pół roku życia z nim. Bo jednak tak gwałtowna reakcja świadczy o tym, że gość jest niezrównoważony. Ja bym bardzo się bała być z facetem po takiej akcji. No sorry - zwyzywać dziewczynę od k*rew? Jeśli nie rozstanie natychmiastowe to jednak przerwę w związku bym zrobiła.
O to mi chodzi.

Nie rozumiem czego tu się wstydzić.

W ten sposób kobiety same tworzą obraz, że to jakieś niemoralne, żeby dziewczyna się "puszczała" (Mam nadzieję, że każdy rozumie cudzysłów w tym miejscu.)

Im więcej osób się tego nie wstydzi, tym mniejsze potępienie społeczne będzie.

A mówię to z perspektywy osoby, która nie jest typem "przygodowym". Nie zmienia to jednak faktu, że nie traktuję tego u kogoś jako coś strasznego czy wstydliwego.

Stary 2018-02-08, 19:56   #85
kalor
Gazela inteligencji

Bo dla mnie to najzwyczajniej śmieszne, że facet ją wyzywa, tarmosi i później łaskawie mówi: „No dobra, dam ci drugą szansę”. To brzmi jak „widzisz, jak mnie zdenerwowałaś? Aż mi puściły nerwy i musiałem cię poszarpać, ale jak się postarasz, to ci wybaczę”.
Stary 2018-02-08, 20:01   #86
robcia
Zakorzenienie

Jak dla mnie dziewczyna miala prawo zachowac te informacje dla siebie, mogla mu powiedziec o innych a o tym jednym nie. I tyle. Nie udawala dziewicy, nie wmawiala jednego partnera, chciala cos zachowac dla siebie. To nie jest klamstwo. Klamstwem byloby gdyby ja zapytal: spalas z X? A ona powiedzialaby : nie, nie spalam z nim, nigdy w zyciu. Choc nie wiem po co komu takie info o czasie kiedy nie byli razem?
Mnie to zalatuje chorobliwa zazdroscia i checia kontroli nad calym zyciem partnera. Teraz jest zly o jakiegos nic nie znaczacego goscia a za chwile bedzie zly, ze za dlugo rozmawiala z jakims facetem.

Edytowane przez robcia
Czas edycji: 2018-02-08 o 20:05
robcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-08, 20:07   #87
xenon88
Przepompownia Ścieków

Cytat:
O to mi chodzi.

Nie rozumiem czego tu się wstydzić.

W ten sposób kobiety same tworzą obraz, że to jakieś niemoralne, żeby dziewczyna się "puszczała" (Mam nadzieję, że każdy rozumie cudzysłów w tym miejscu.)

Im więcej osób się tego nie wstydzi, tym mniejsze potępienie społeczne będzie.

A mówię to z perspektywy osoby, która nie jest typem "przygodowym". Nie zmienia to jednak faktu, że nie traktuję tego u kogoś jako coś strasznego czy wstydliwego.

Dokładnie. Ja właśnie nie rozumiem, dlaczego dziewczyna się wstydziła (sama to napisała). To znaczy, rozumiem - bała się, że chłopak sobie o niej pomyśli jak o jakiejś szmacie, co nie ma do siebie szacunku. Dojrzały, mądry facet przyjąłby na klatę fakt, że dziewczyna miała prawo to zrobić i tyle.

Jestem w ogóle ciekawa, jak on się dowiedział o tym incydencie.

Ja też nie jestem z tych "przygodowych", jak Limonka określiła. W sumie nawet Autorce trochę zazdroszczę tej przygody, bo ja mam bardzo duże blokady ku temu. Właśnie dlatego (ale nie tylko dlatego), że bałabym się potem potencjalnemu facetowi powiedzieć o tym. Albo, że ktoś się dowie i "sobie pomyśli".

Edytowane przez xenon88
Czas edycji: 2018-02-08 o 20:18
Stary 2018-02-08, 20:19   #88
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

przepraszam ale zawsze na każdym etapie znajomości mówicie każdemu wszystko? Znajomym, potencjalnym facetom, kochance, matce, ojcu, kolażance, przyjacielowi?
Jak tam nie wszystko mówię koleżance, wszystko przyjaciółce.
Autorka znajomemu coś tam powiedziała o swoim życiu intymnym, partnerowi z którym mieszka - powiedziała coś więcej. Zupełnie, moim zdaniem, naturalna gradacja informacji. Moim zdaniem, niepełna informacja na początku znajomosci nie miała znaczenia, bo nie ona wywołała takie a nie inne zachowanie faceta.

Problem jest w facecie - na innym etapie znajomości - taką reakcję mogłaby wywołać za słona zupa. Facet jest walniety
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-08, 20:22   #89
xenon88
Przepompownia Ścieków

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;81220916]przepraszam ale zawsze na każdym etapie znajomości mówicie każdemu wszystko? Znajomym, potencjalnym facetom, kochance, matce, ojcu, kolażance, przyjacielowi?
Jak tam nie wszystko mówię koleżance, wszystko przyjaciółce.
Autorka znajomemu coś tam powiedziała o swoim życiu intymnym, partnerowi z którym mieszka - powiedziała coś więcej. Zupełnie, moim zdaniem, naturalna gradacja informacji. Moim zdaniem, niepełna informacja na początku znajomosci nie miała znaczenia, bo nie ona wywołała takie a nie inne zachowanie faceta.

Problem jest w facecie - na innym etapie znajomości - taką reakcję mogłaby wywołać za słona zupa. Facet jest walniety[/QUOTE]

A ja wychodzę z założenia, że jeśli ktoś ma być moim facetem, to niech przed związkiem dowie się o mojej przeszłości. Nawet gdyby miał spojrzeć na mnie jak na kosmitę i nigdy nie odpisać na SMS-a. Nie wiem, czy tę rozmowę z Tż-em, w której zataiła fakt, Autorka miała w momencie, gdy już coś do niego czuła czy w fazie "chodź na browca, ziom".
Stary 2018-02-08, 20:31   #90
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

Limonka... Wg twojego rozumowania mnie TŻ tez okłamał, bo nie opowiadał mi, kiedy i w jakich pozycjach uprawiał seks z Basią czy Anią i jakie relacje ich łączyły. No i ja też go okłamałam, bo nie wspomniałam o Krzyśku, który chodził do IIIc i miał takieeeego penisa. No litości... PO CO ludzie w ogóle chcą wiedzieć takie rzeczy? My sobie powiedzieliśmy kiedyś (po pijaku zresztą), ile liczbowo mieliśmy partnerów, tyle. Zresztą gdyby mnie chłopak lub tym bardziej (jak w przypadku autorki) kandydat na chłopaka prosił o szczegółowe sprawozdanie z życia seksualnego, to od razu zapaliłaby mi się czerwona lampka i najprawdopodobniej bym mu podziękowała. Dla mnie to jest tylko jakaś chora ciekawość, którą potem tacy ciekawscy wykorzystują właśnie po to, żeby drugą osobę poniżać - jak myślę na wszystkie strony, tak nie widzę innego zastosowania takiej wiedzy. I nie ma co chronienia się przed taką chorą wścibskością porównywać do kłamstwa.

Cytat:
Albo komentarze, że co on chce dziewicę? Jakby to miało znaczenie, przecież nie o brak dziewictwa albo liczbę partnerów poszło, tylko o zatajenie prawdy.
Serio tylko o to poszło?
Cytat:
Napisane przez cazuela Pokaż wiadomość
wyzwał mnie od najgorszych tj szm... i kur... i że się puściłam z jakimś kolegą z pracy
Racja, dokładnie takich epitetów używają ludzie, których ktoś okłamał i tylko to tych biedaczków boli

Cytat:
Bo te komentarze "nie jesteś mu nic winna" są nie na miejscu. Albo mówi prawdę, albo niech powie, że nie chce o tym rozmawiać. Proste i skuteczne.
Cytat:
Napisane przez xenon88 Pokaż wiadomość
Ja właśnie nie rozumiem, dlaczego dziewczyna się wstydziła (sama to napisała). To znaczy, rozumiem - bała się, że chłopak sobie o niej pomyśli jak o jakiejś szmacie, co nie ma do siebie szacunku.
Ale on chciał rozmawiać z nią na takie tematy na początku spotykania się. Pewnie też bym się speszyła i po prostu ominęła temat. Nie czuję potrzeby spowiadania się z tak intymnych rzeczy na pierwszej lepszej randce. Ani też nie jestem na tyle asertywna, żeby twardo powiedzieć "Słuchaj, nie chcę o tym rozmawiać". Pewnie moja (i autorki) wada.

Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Czas edycji: 2018-02-08 o 20:34
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości