|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 8 - porodówka lutowych inwigilantek
Fiole trzymam kciuki za Was!!!
Ja jakos nie mam ochoty na pizzę dziś. Z reszta czas oczekiwania dziś to zapewne Ok 2h wiec tym bardziej... wczoraj zamawiałam wingsy, to przywieźli mi stripsy to było powodem mojej frustracji (ja lubię a maz nie bardzo, niby chciał a jak zaczęłam mu nakładać do doszedł do wniosku ze nie chce, wiec z takim rozmachem zaczęłam pakować z powrotem do kubełka, ze pol porcji frytek przefrunęło przez kuchnie, ale maz cierpliwy i to zniósł nawet posprzątał po mnie), także mam co jeść. Jeszcze czaje się na gotowe danie z frosty mexican chicken bo mam w zamrażarce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#32 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, melduje sie w nowym wątku
![]() Cytat:
a relacje mamy całkiem ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bo nie płaciliście za całość tylko zaliczkę?Cytat:
To nie lada wyczyn
|
|||||
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Mecassie, jeżeli czujesz mega szczęście to to nie jest baby blues, a jego odwrotność - po prostu rodzicielska miłość
![]() Mi mała tak wbija kolana w bok, że aż podskakuję z bólu. A jak siedzę to aż piersi mi podskakują. Starsza taka wybitna nie była z tego co pamietam. Raz tylko jakos boleśnie mnie kopnęła, a ta to takie fixy tworzy, że szok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#34 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widziałam, ze badania robiliście i możecie ruszyć do przodu, teraz juz bedzie tylko lepiej Cytat:
W głowie sie nie mieści |
||
|
|
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Ponownie witam się w nowej części! U mnie dziś nalesniki zamiast pizzy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
Kiedy to zleciało, że już porodówka 😱
Ja dzisiaj zrobiłam sobie 1,5h spacer i teraz nie chce mi się ruszyć z kanapy może przymknę oko zanim tż wroci 😉na dodatek bolą mnie wargi (tamte na dole Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie marcowe 2018 cz. 8 - porodówka lutowych inwigilantek
Ja wczoraj stałam w sklepie po pączki. Szła strasznie mozolnie, ale bylam już 2 i babka za mną "przepraszam, ja wiem, ze Pani w ciąży ale ja chciałam tylko jednego paczka bo fryzjerka już na mnie czeka", No dobra, tyłek mi nie odpadnie. Odwróciłam się na chwile by dać Idze 2zl na maszyne, a tu cyk! już nie ma dla mnie miejsca w kolejce ! Pytam się babki co była za mną czy jest razem z Panią, która przepuściłam bo jeśli nie to ja tu przecież stałam. Bez słowa zrobiła mi miejsce. No ja nie wiem czy ktoś chciał ze mnie durnia zrobić albo ktoś liczył ze po staniu 15 minut nagle zrezygnuje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez nadalka Czas edycji: 2018-02-09 o 16:22 |
|
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Łatwo nie było
|
|
|
|
#39 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co za baba Cytat:
Dolly, mnie też tamte wargi bolą raz mocniej raz słabiej. Woda na to pomaga. Posiedziec chwile w takiej cieplej i lżejszy ból jest. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
Nadalka toż to chamstwo w czystej postaci...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
nadalka - jakie chamstwo... wpychac się w kolejke przed ciezarną z dzieckiem...
Ide na popoludniową drzemkę. Dobrej nocy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#43 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wlasnie zajrzalam do wczorajszego opisu z ip i ten lekarz serio zalecil konskie dawki magnezu i nospy. Do tej pory bralam 3x1 magnezu a ten mi zapisal 3x2 plus 3x2 nospy... pojde z torbami przez te wizyty w aptece :/ Mialam usiasc do zakupow online i kupic biustonosze. Odpalam kompa a ten sie aktualizuje. Myslicie ze to znak ze nie powinnam wydawac pieniedzy zaraz po tym jak weszly na konto? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#44 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tez dostałam dzis wypłatę, ale staniki kupie jak przymierze dopiero... pewnie po weekendzie
|
||
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
I ja również witam się w nowej części
Nadalka, Lunak ja dziś też nie dużo zrobiłam. Poza tym Mały jakiś mało aktywny i tylko czekam na ruchy. Osiwieje przez niego
|
|
#46 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie marcowe 2018 cz. 8 - porodówka lutowych inwigilantek
Cytat:
Ja tak magnez biorę juz od połowy października. Do tego jeszcze cyclo3fort na naczynka 3x1 gdzie opakowanie wystarcza na 10 dni. Także doskonale Cie rozumiem z wydawaniem pieniędzy w aptece. Ogolnie mysle, ze ciężarne powinny miec zniżki na wszelkie leki, witaminy itd. Cytat:
Mój dzis sie rozpycha raczkami o moje kości miednicy. Tak jakby odkrył, ze cos go ogranicza i to świetna zabawa jest. Szkoda tylko, że ja wtedy czuje jakby mi szpileczki wbijano i sycze z bólu. Mężu z kolei zadowolony, bo przyłożył rękę, a tam sie krzywulec pod zrobił - wypiął pupkę tak jakby bokiem chciał wyjsc. Ja sie pytam gdzie są te delikatniejsze ruchy? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Hello, dzisiejszy dzień to koszmar...w nocy rzygalam jak kot 😑 tak zaczynając nowy dzień jak on może być dobry...później zakupy z mężem, bo jutro wyprawiam przyjęcie (😨😢😱😱
. Odebrałam GBS- ujemny. Teraz mąż maluje, śpiewa sobie i podryguje...a ja się tylko denerwuje, bo ktoś znowu odciął mi zasilanie. Ciśnienie do d*py tzn.dalej wysokie, a ja taka śpiąca?? Dopiero wlaczylam wizaż...no szok. Aaa i mam dziwne bóle od kręgosłupa do podbrzusza. Gin mówił, że teraz już mogą się pojawić, brzuch się ewidentnie obniża. Czuję, że ten czas się zbliża. Czaro_dziejkaa, hybrydy na stopach sama??!! Dziewczyno, nawet by mi to przez myśl nie przeszło 😄😄 Fiole, oby się udało! Bardzo Wam kibicujemy!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Siemka na watku "porodowka" !! Ale szał, to już tuż tuż... ja idę, rodze i wracam - tyle mam w planach (Ale to za jakieś 3 tyg). 😎
Polatalam dziś po galerii ze 3h 😊 kupiłam staniki do karmienia i farelke (jakby trzeba bylo do kąpieli zrobić atmosferę) i masę innych ☠☠☠☠☠☠☠ek 😜 Teraz leżę i delektuje się gorzką czekoladą, kupiłam hadre 90% kakao. Czarna jak wągiel 😝 i czekam na serial. Widzę dziś pizza króluje watku, ja olewam to święto. Bo był pyszny łosoś teriaki z warzywami i makaronem ryżowym z woka. Tak że dziś jak dla mnie pizza może się schować. Ale w najbliższych dniach... hmmm who knows? 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Koma współczuje tego rzygania....
Ja tez właśnie zerknęłam czy są już wyniki gbs i jest ujemny ! A ginka mówiła, ze niemal na 100% będę miała jak miałam w pierwszej ciąży. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#50 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Koma, współczuje i przytulam mam nadzieje, ze jutro obudzisz sie z lepszym samopoczuciemCytat:
Jaką farelkę kupiłaś? Tez chyba musimy czegos poszukac, bo ta co mamy na dogrzewanie sie przed sezonem cieplnym to strach włączać i zostawiać samą choć na chwile. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Słodka, Fiole - dziękuję za gratulacje
|
|
|
|
#52 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszorowałam całą łazienkę, łącznie z porządkami w szafkach, wywalaniem kosmetyków, myciem podłogi na kolanach.
Oprócz tego zrobiłam przemeblowanie w dwóch szufladach i półkach w kuchni. No i część komputerowego ogarnęłam. Teraz składamy ostatnie komody i w końcu zacznie się robić konkretny porządek. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#54 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#55 |
|
Rozeznanie
|
Też planuje hybrydy na stopach sobie sama zrobić
ćwiczyłam dziś do tego pozycje w przerwach w sprzątaniu. Mi na jutro tylko łazienka została, o ile się ruszę bo dałam dziś czadu z porzadkami. Dobrze, że mąż pewnych rzeczy nie widział bo by mnie zabił za akrobacje W ogóle jestem na niego zła. Właśnie się dowiedziałam, że jutro w Krynicy (po sąsiedzku) jest koncert mojej ukochanej IRY, dziś cały dzień słuchałam i narzekalam że dawno na IRZE nie byłam.... i teraz taka niespodzianka... A on mnie nie chce zabrać! Bo się boi! Kto powiedział że w 9 miesiącu nie można na rockowe koncerty chodzić????!!!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#56 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trudno, że wszystko rozgrzebane komody zapakuję jutro ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#58 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Czy to jakaś przepowiednia, że się mam na piątego szykować?![]() W sumie to jakoś zupełnie nie brałam tej daty pod uwagę. Tego jeszcze nie mam. Co taka ciąża jeszcze może powodować o czym nie wiem? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jestem ciekawa, czy nie każe ci powtórzyć. Z tego co mówił mój ginekolog to jest się nosicielem i już.Chyba że antybiotyk podany przy poprzednim porodzie jakoś zadziałał na twoje paciorkowce. Jutro powtarzam mocz. Trzymajcie kciuki, żeby rano więcej tego siku było i udało się prawidłowo zrobić próbkę Czeka mnie ciężka nocka, bo mąż kazał mi pić po każdym sikaniu |
||||
|
|
|
|
#59 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A cóż to za przyjęcie szykujcie? Co świętujemy? 🍾 urodziny? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

to było powodem mojej frustracji (ja lubię a maz nie bardzo, niby chciał a jak zaczęłam mu nakładać do doszedł do wniosku ze nie chce, wiec z takim rozmachem zaczęłam pakować z powrotem do kubełka, ze pol porcji frytek przefrunęło przez kuchnie, ale maz cierpliwy i to zniósł
nawet posprzątał po mnie), także mam co jeść. Jeszcze czaje się na gotowe danie z frosty mexican chicken bo mam w zamrażarce. 

a relacje mamy całkiem ok
Podobno trzeba tańczyć w ciąży, żeby dziecko lepiej rozwijało zmysł równowagi. Co prawda najlepiej zacząć w 7 m-cy, ale teraz też pewnie nie zaszkodzi.
bo nie płaciliście za całość tylko zaliczkę?
Zrobiłam sobie pedicure plus hybrydy u stóp SAMA! Jestem z siebie dumna 

nie dogodzisz 

tak zaczynając nowy dzień jak on może być dobry...później zakupy z mężem, bo jutro wyprawiam przyjęcie (

mam nadzieje, ze jutro obudzisz sie z lepszym samopoczuciem

i czekam na serial. 
Czy to jakaś przepowiednia, że się mam na piątego szykować?
Jestem ciekawa, czy nie każe ci powtórzyć. Z tego co mówił mój ginekolog to jest się nosicielem i już.