|
|
#91 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 8 - porodówka lutowych inwigilantek
Koma - doskonale Cie rozumiem. Tez czekam na koniec lutego/początek marca. Na razie jestem nawet spokojna, poród sam w sobie mnie nie stresuje, bardziej jak sobie poradzę potem ze wszystkim. Za to mój mąż ma odwrotnie - jest przerażony porodem, a późniejszym etapem juz nie - mówi że wie, że sobie świetnie poradze, bo trochę czasu spedzilam z dziećmi. Ale to co innego zająć się kilkumiesuecznym dzisiejszy na 2-3 godziny albo 20 miesiecznym dzieckiem na cały dzień a co innego ogarnąć noworodka
![]() Ale mimo wszystko nie mogę się doczekać! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie założyłam też to konto pue ale muszę w zusie jeszcze je aktywować. Czyli coś źle mi policzyli to L4, w poniedziałek idę wyjaśniać o co chodzi :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam zgage, masakra... wypilam mleko to przeszlo na chwile ale jak leze to mam wrazenie ze caly kwas siedzi mi w przelyku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny, nie szalejcie tak ze sprzątaniem, bo mam wyrzuty sumienia, że nic nie robię Ale mnie kara spotkała po tej pizzy, w nocy bolał żołądek, aż nie mogłam się przekręcić na drugi bok, do końca ciąży odpuszczam fastfoody 😂
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry witam sie w 37+0 od dzisiaj oficjalnie ciąża donoszona.
A teraz ide zobaczyc o czym pisałyście
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero o 4 rano lepiej sie poczulam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
A ja, również oficjalnie, witam się rok starsza 😎😎
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#100 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry w 36 tc (35+0). Hmmm.... 9 miesiąc?
zaczyna się robić gorąco! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Koma, wszystkiego co najlepsze! Spełnienia marzeń!
lekkiego porodu i pociechy z malucha
|
|
|
#102 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Ale miałam koszmarna noc, zasnęłam dopiero po 2.30 mimo zmęczenia. Potem jeszcze wstawałam do w.c Masakra. Aż mnie dzisiaj głowa boli :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#104 |
|
Wtajemniczenie
|
Lenka- brawo! Teraz już można troszkę odetchnąć
![]() Koma - sto lat i spełnienia marzeń! Iby lekki poród i cudowne macierzyństwo wynagrodziły Ci trudy ciąży FallenAnn - 9 miesiac - to brzmi dumnie! Yeah! ![]() Tez witam się wśród niewyspanych... Czytalam wdzięk do 00:30 i potem nie moglam zasnąć... U mnie od dziś do tp zostało dziewietNAŚCIE dni Mamy już nascie! Ale spokojnie, jeszcze kilka z Was chetnie przepuszcze w kolejce jeśli któraś ma ochotę ![]() Weeeeeeeeeekendzik! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za życzenia, teraz trzeba zakasac rękawy i brać się do roboty 😋
Juana, naście??!! Pamiętam 200, studniówki ... a to już zaraz!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#106 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Doprawilam sie dzis na pol dnia co najmniej. Najpierw wypiłam sobotnią kawkę z mężem a dopiero po ostatnim łyku zmierzyłam ciśnienie, a tam puls 131 przy ciśnieniu 108/67 Koma, wszystkiego najlepszego ![]() samych cudownych chwil w życiu i duzo duzo sił ![]() Pretty, jak masz możliwość i sile to jedz do ZUSu i zapytaj. Najwyzej wezmiesz przy okazji wszystkie papiery potrzebne do macierzyńskiego ![]() Czarodziejka, wypłata zalezy od tego na ile dni masz l4. Policz sobie wszystko z weekendami i porównaj czy poprzednie miałaś na taką samą liczbę dni. Mnie w zusie tłumaczyli to tak, ze: ilośc dni na zwolnieniu * stawka dzienna - 18% jakiegoś tam podatku i wtedy wychodzi wysokość za dany okres. Joanna, nie przejmuj sie. Ja tez w domu nic nie sprzątam. Ewentualnie pranie i prasowanie i włączenie zmywarki mi zostało. Ale to tez moge robic jak maz nie widzi ![]() U mnie dzis do donoszonej 16 dni a do tp 37. Zaciskamy nogi jeszcze ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry 😁
Poszłam w nocy na pilocie siku i o mało co obok kibla nie usiadłam... 😲 ale się szybko obudziłam 😉 Lenka, no to już teraz możesz na "luzie" czekać na bobo 😊 swoją drogą to kiedy to 37 tyg tak zleciało? Za 3 dni też będę donoszona i nie mogę uwierzyć że to już. 😊 Koma...🍾🥂🎂🍹🍰 sto lat i spełnienia marzeń, zdrówka dla Ciebie i synka oraz łatwego i bezproblemowego porodu 😚 FallenAnn, 9 miesiąc oznacza coraz bliższe spotkanie z maluszkiem. Więc nic, tylko się cieszyć. 😊 Miłej i spokojnej soboty! 😊 Parapet, czy dziś Twój mocz, na Twoje oko, wyglądał lepiej niż ost.? ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Witam się w 35+0. Ja w 9. w mc wkraczam za tydzień, zgodnie z terminem Tp ![]() Czarodziejka ja mam tak czy siak wystawiane l4 za każdym razem na 30 dni wiec była wypłata stała, teraz, że luty to wychodzi krócej ale podejrzewam, że będzie mniej kasy. Mąż w końcu wrócił do Domu - praktycznie 3 dni go nie było i robi śniadanko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Koma najlepszego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#110 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
Koma wszystkiego pięknego!
U mnie też dziś donoszona ciąża
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Koma, sto lat, sto lat
![]() U mnie donoszona w środę, tp za 25 dni nie mogę się doczekać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#113 |
|
Wtajemniczenie
|
Koma - ja pamietam jak oczekiwałam połowy ciąży, potem studniowki... Nie wiem kiedy to zlecialo
![]() Kochane, niedługo zamiast o swoim moczu będziemy rozmawiać o kupkach maluszków! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Koma wszystkiego najlepszego! ![]() ![]() ![]() Dziś teść wyprawia 70, bedzie biba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#116 | ||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a na paznokcie u rak i stop idę we wtorek Cytat:
nawet mam ochote na nowo książki przeczytać Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie donoszona we wtorekCytat:
|
||||||||||||
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Rozeznanie
|
I ja się witam w nowym wątku
Ilsa, mozesz mi dopisać wizytę na 1.03 Fioleciasto, trzymam kciuki, żeby wszystko udało się po twojej i męża myśli Koma, wszystkiego co najlepsze i spełnienia wszystkich marzeń My dziś mamy dwie imprezy urodzinowe do obskoczenia, bo wyprawiaja moja chrzesnica i teściowa. Za tydzień roczek chrześniaka mojego męża, a za dwa tygodnie roczek naszego wspólnego chrześniaka. Imprezowy luty, że hej Teraz biorę się za sprzątanie. Miłego dnia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#119 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I udanej imprezki urodzinowej To super Cytat:
![]() Hej Coraz lepiej sypiam, wychodzę na prosta ze zdrowiem Dzis TZ odbiera klucze do mieszkania niemniej jednak troche mi smutno ze nie moge w tym uczestniczyć, jakies to takie symboliczne dla mnieNo i w ogóle śniło mi sie ze urodziłam. Ze byłam na wizycie u gin i mnie odesłał do szpitala bo rodzę.. bardzo realistyczny sen, mam nadzieje ze nie proroczy... bo jednak wolałabym rodzic za min 2 tygodnie zeby sie obrobić ze wszystkim na nowym mieszkaniu...A No i chyba przez ta chorobę poproszę o dodatkowe usg u gin. Juz mam jakies schizy ze wody mi sie sączą albo cos złego sie dzieje |
||
|
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję, dziękuję Dziewczyny za życzenia 😄😄
Scarlett, niestety nie spalam lepiej, ale obiecałam sobie dziś wcale nie narzekać i marudzić 😄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.

Ulżysz sobie tutaj i nie będziesz juz miała potrzeby informowania całego świata 

dopiero o 4 rano lepiej sie poczulam
zaczyna się robić gorąco! 

samych cudownych chwil w życiu i duzo duzo sił 
tak zaczynając nowy dzień jak on może być dobry...później zakupy z mężem, bo jutro wyprawiam przyjęcie (