|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Lidka 13 mies, ponad 10 kg jeździ w 0-13 kg (a jest raczej wysoka na swój wiek). Jeszcze ze 2 cm ma zapasu nad głową, myślę, że ze 2 mies jeszcze w nim pojeździ. Nowy fotelik już czeka i będzie w nim na pewno o wiele wygodniej, ale dopóki dziecko mieści się w mniejszym, to powinno jeździć w mniejszym, tak jest lepiej chronione.
Przesiadka do większego, jeśli wystąpi jeden z trzech warunków: - dziecko przekroczy wskazaną wagę - pasy są za krótkie/nie da się zapiąć - czubek głowy wystaje poza krawędź fotelika (w kolejnych fotelikach chyba linia oczu) Są różne opcje wagowe, ale taki standard kolejności i bezpieczniejsza opcja dla maluszka (jak już asiaczek wspomniała), to 0-13, potem 9-18 (ok 1-4 lat) i 15-36 (od 4 lat do końca).
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-02-09 o 20:55 |
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Mój Mąż mnie kiedyś uświadomił bo miał akurat fazę na naturalne metody leczenia i parę takich ciekawostek odkrył
. Całe życie jednak robiłam na wrzątek ...
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zmądrzałam kilka miesięcy temu ![]() --- Ehh dziewczyny nie dają znać co z wynikami amnio.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3666 |
|
Wtajemniczenie
|
też czekam, mam nadzieję, że wszystko dobrze.
Cieszę się, że u Princes wszystko zmierza w dobrym kierunku, ale domyślam się jaki musiała przeżyć biedna stres po swoich dotychczasowych przeżyciach ![]() Folinko, dopiszesz mi wizytę 13 lutego i UP 22 marca? Możesz też dopisać, że mamy chłopaka - Kubuś
|
|
|
|
#3667 |
|
Wtajemniczenie
|
Też proszę o dopisanie wizyt
22.02 i 02.03 UPByłam dzisiaj skontrolować szyjkę, jest dobrze. Długa i zamknięta, ale sam czuł twardą macicę mam brać luteinę już do końca ciąży i zacząć suplementować żelazo bo jest poniżej normy
|
|
|
|
#3668 |
|
Wtajemniczenie
|
Heeej dziewczynki !!! Leżę juz w łóżeczku, wróciliśmy z warsztatów bezpieczny maluch bardzo zadowoleni
bylo duzo fajnych tematow i gadżetów. Na koncu wylosowali mnie z wielkiego pudła i wygralismy voucher na zakup fotelika maxi cosi o wartości 150 zl mojemu mężowi tez sie podobało, tylko reklamy go.wkurzaly Szkoda ze dziewczyny sie nie odzywają ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3669 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za pamięć.
Pola i folinka Nie mam jeszcze wyników. Dzwoniłam wczoraj do labu i powiedzieli że nie mają. Dość dosadnie wytłumaczyłam im, że mija termin, kiedy miałam otrzymać wyniki. Nie wiem czy to pomogło, ale po 16 zadzwonili, że są i można je odebrać. Z tym, że mamy do laboratorium 2,5h drogi, a zamykają o 18... W ogóle cały dzień był do kitu. Spędziłam go u lekarzy i w aptekach. Moje przeziębienie się rozwija, nic nie pomaga a kaszel męczy strasznie więc się wybrałam do rodzinnego. Powiedziała, że jak wypróbowałam domowe sposoby to już nic nie poradzi, tylko antybiotyk... Dała mi receptę i powiedziała, że mogę się jeszcze wstrzymać ze 2 dni próbować się jeszcze kurować.... Potem wizyta u gina, niby wszystko dobrze (oprócz tego, że mam anemię, ale się spodziewałam więc to mały pikuś), wymiary prawidłowe, ale... czy musi być ciągle jakieś ale? Maluszek ma bardzo mało miejsca, jest nisko ułożony. I to tak, że bardzo ciężko było go zmierzyć, a na potwierdzenie płci nie było szans. Gin nic nie straszył że źle, ale pytał o poprzednią ciążę, czy leżałam itp. Kazał obserwować i w razie bóli brzucha się natychmiast zgłosić... Niby nic, a jednak mały straszek jest. Kazał też brać antybiotyk od razu, powiedział, że to lepsze rozwiązanie i dla mnie i dla dziecka. Okropnie kaszlę i to ponoć ma zły wpływ na ciążę. Na dodatek mój synek się rozchorował, nie poszedł już wczoraj do żłobka, po południu wizyta (ledwo zdążyliśmy od gina wrócić). Zapalenie oskrzeli i rumień zakaźny... i kolejny problem, bo rumień jest mało szkodliwy, ale jest bardzo niebezpieczny dla kobiet w ciąży, a właściwie dla samej ciąży. Podobno w naszym mieście jest epidemia.... Czy to pech? Czy jak to nazwać? Mamy takie nawarstwienie problemów od końca zeszłego roku, że już nie wyrabiamy... A strach o dzieci jest zawsze największy i najbardziej dotkliwy.... Edytowane przez Naeema Czas edycji: 2018-02-10 o 05:46 |
|
|
|
#3670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czekam z Tobą na wyniki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
Naema właśnie tak jest z nieszczęściami, że chodzą parami a nawet trójkami...czwórkami... rozumiem Twój strach o dzieci. Wystarczyło, że któreś miało głupie przeziębienie i w pracy o niczym innym nie myślałam tylko czy nie jest gorzej. A co dopiero taki wymiar chorób...
Dużo sił! Każdy krzyż jest skrojony na miarę naszych możliwości chociaż wydaje nam się, że to co Bóg nam stawia na drodze jest zbyt ciężkim brzemieniem. Wierzę, że dacie radę i w lipcu wszystko się odwróci
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Naema,Emma jaką macie hemoglobine?
Ja mam 11,6 ,nie kazał suplementowac,na własną rękę.pije.sok z pokrzywy |
|
|
|
#3673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czekamy na wyniki Kochana !!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3674 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Naeema, nie martw się antybiotykiem, potrafią zadziałać tak szybko, że nim się obrócisz, będzie po chorobie. Czasem tak trzeba. Gosiu, pięknie napisane - krzyż jest skrojony na miarę naszych możliwości. ![]() Cytat:
11,6 to jeszcze nie jest tragicznie, ale warto trzymać rękę na pulsie.Edit: głupoty piszę, dolna granica to 12?
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-10 o 08:13 |
||
|
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w każdym razie to 11,6 to takie na granicy jak napisałaś, lepiej pilnować.
|
|
#3676 |
|
Raczkowanie
|
Zdrowy chłopiec!!!
|
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3678 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję Naeema!
I zdrowego dzieciątka i chłopczyka. Kamień z serca? ![]() Tak w ogóle, to zerknijcie na ten kocyk.. https://m.aliexpress.com/item/326796...oductSubject=- i jak znajdziecie polskie opinie, to w jednej przeczytacie, że identyczne były w Smyku za 50 zł.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-10 o 08:38 |
|
|
|
#3679 |
|
Zadomowienie
|
Kamień z serca 😍😍😍
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3680 |
|
Zadomowienie
|
Super wieści 😘 bardzo się cieszę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3681 |
|
Wtajemniczenie
|
Serdeczne gratulacje!
ściskam mocno Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3682 |
|
Zadomowienie
|
Super!! Gratulacje!!
Naeema, ile czekałaś na wynik? Wiecie,że ja wciąż czekam na moje Harmony?to już prawie 2 tygodnie. Bardzo mnie to stresuje, bardzo, bo ani nic nie kupuje do tego czasu, ani wielu osób nie informuje jeszcze, tak samo do końca nie mogę się na USG połowkowe umówic bo chciałabym już po wynikach a w sumie nie wiem kiedy będą.Dziewczyny które robiłyscie te badania genetyczne to w jakim kraju robione są badania? Bo Harmony w Californi i już mam czarne myśli, że coś się stało z próbkami w trakcie transportu i nic z tego wszystkiego nie będzie. Edytowane przez aniama6 Czas edycji: 2018-02-10 o 09:06 Powód: literówka |
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Jupi!!!!
Ciężki macie czas, zdrówka Wam życzę Dziewczyny, Princessa się coś jeszcze odzywała? Śniła mi się dzisiaj i się martwię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Naema super!!!
|
|
|
|
#3685 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Juhuuuuu super !!!!
Cytat:
![]() Dziewczyny mam wiadomość od regular, mam nadzieje że sie nie pogniewa ze napisze, ale wiem że tez czekacie z niecierpliwością - wyniki wykluczają wszystkie trzy trisomie !!!!!! Same wspaniale wieści w sobotni poranek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez zUa_tysica Czas edycji: 2018-02-10 o 09:31 |
|
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Princes wody.odeszły.
Poprostu brak mi słów... Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-02-10 o 09:32 |
|
|
|
#3688 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Naeema, cudowne wiadomości z rana! Dziewczyny, czy któraś wie co u Regularkate? Edit. doczytałam o Princes i stanęły mi łzy w oczach. Przecież wczoraj zajęli się ją lekarze, wydawało się, że wszystko idzie w dobrą stronę...
Edytowane przez ovejita Czas edycji: 2018-02-10 o 09:33 |
|
|
|
#3689 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko co teraz ?
![]() Edytowalam swoj post wyżej i napisalam o regular Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Regular cieszę.się razem z Tobą!
O Princes nie wiem nic więcej |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

. Całe życie jednak robiłam na wrzątek
...

Naeema, nie martw się antybiotykiem, potrafią zadziałać tak szybko, że nim się obrócisz, będzie po chorobie. Czasem tak trzeba. 
w każdym razie to 11,6 to takie na granicy jak napisałaś, lepiej pilnować.
I zdrowego dzieciątka i chłopczyka.
Kamień z serca?