|
|
#4681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Anglia :)
Dziękuję Wam dziewczyny za rady
Lecę Wizzairem i mogę mieć 10 kg bagażu podręcznego, tylko nie wiem jakich gabarytów może on być Chcę wziąć jak najmniej rzeczy, żeby mieć dużo miejsca w walizce na rzeczy które kupię w Anglii Będę mieszkać w Holbeach (niedaleko morza) i dojeżdżać do pracy rowerem, więc koniecznie muszę zaopatrzyć się jeszcze w kurtkę przeciwdeszczową, jakąś pelerynkę czy coś tego typu
|
|
|
|
#4682 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4683 |
|
BAN stały
|
Rozchmurzyło się w południe,ale nie chciało już nam się jechac do Bourmounth.Za to pojechalismy do salonu Kia i mielismy dzisiaj jazde próbną naszym przyszłym/potencjalnym nowym autkiem.
A teraz czas spać.
|
|
|
|
#4684 |
|
Raczkowanie
|
atka jaki model - jesli mozna spytac ?
|
#4685 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4686 |
|
Zadomowienie
|
No mowie Wam, dziewczyny: tak, jak nigdy nie narzekalam na angielski klimat, tak w tym roku mam juz dosc... Chce sloncaaaaaa! W czwartek lecimy do Estonii, moze chociaz tam sie troszke ogrzeje...
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
no i miałąm pięknego posta napisanego to coś mi od wczoraj wizaż nawala i nie chcą się wiadomości zapisywać
no i vedmo miałam się właśnie pytać o ten lot do Estonii, czy już przygotowana jesteś na ślub przyjaciółki.. i czy przebolałaś cenę biletów a w estonii to nawet ni eiwem jaki klimat panuje ![]() koculek zazdroszczę zapału do życia, ja nie mam siły nawet żeby naczynia pomyć... deszcz lejeee oj leeejeee, tak bardzo że mi całą moją sałatę zalało, mam nadzieję że nie zgnije a takiego deszcz to ja nei widziałam odkąd tu jestem, jeden biala ścianaa tak dziewczyny to co poza tym u was?
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
W Polsce też pada :P
Może to Was trochę pocieszy, dziewczyny.. ![]() Co do Estonii, to oni nie mają tam zbyt gorąco z reguły, bo to też klimat umiarkowany.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tego deszczu to mam juz powyzej uszu
|
|
#4690 |
|
BAN stały
|
U mnie już chyba pół dnia leje deszcz.Miałam gdzieś wyjśc,ale nie będe łazić w deszczu,nawet z parasolką :P miałam dzisiaj okropnego lenia,nic mi się nie chciało,ale jak się wziełam za porządki to ogarnełam nasze małe m i mam z głowy.Wziełam kąpiel i teraz moge sobie powizażować.A potem bede musiała obiad iść zrobić.
|
|
|
|
#4691 |
|
Zadomowienie
|
Witam Wizazanki.
Mam dzisiaj wspanialy humor, a do tego jest piekna pogoda u mnie. niedawno pisalam o problemach w pracy,a dzisiaj spotkala mnie mila niespodzianka ze strony naszego menadzera. Otoz osoba, ktora wywolala caly ten konflikt, powiedziala kiedys ze gowniara nie bedzie wydawala jej polecen (chodzilo o mnie) i zazadala przeniesienia na inna linie, mimo, ze wcale nie byla na mojej. No i sie okazalo dzisiaj, ze ja przenosza na moja. rozmawialam z menadzerem i powiedzial mi, ze jej prosba zostala zaakceptowana, przenosza ja, niewazne ze trafi jeszcze gorzej i bedzie musiala sluchac wszytskich polecen wydanych przeze mnie. Nie mozna bylo jej chyba bardziej ukarac.
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też leje
mnie się to podoba. Zresztą znając życie niedługo przestanie![]() Mahora zdrówka życzę Po urlopie byłam pierwszy dzień w pracy i wystarczyło,żeby mi się przypomniało jak tam nudno. Przeczytałam pół najnowszej (zdaje się ) Ksiązki Gretkowskiej (gdy współpracownica poszła na lunch a cała reszta jakby zapadła się pod ziemię ).
|
|
#4693 |
|
BAN stały
|
U nas nadal pochmurno,mam dośc takiej pogody.No,ale potem idziemy na spacer do Londisa po mleko.
|
|
|
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
widze ze wszytkie zadowolone z pogody "]
ja bym dzis zemdlała w pracy, bo tak mi cisnienie spadło, przez ta pogode ![]() mimoze ze wypiłam kawe i cole nadal mnie głowa boli ![]() a wiecie dziewczyny kiedy tu sie rok szkolny konczy :. bo nie moge sie doeczekac, zeby dzieciarnia z autobusów znikneła |
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas leje od piatku -- wymiekam !!! Jeszcze dziś przeczytałam ze tak ma lać przez tydzień i że tak ogólnie to już lata nie bedzie ..... a było wogóle ??? ![]() Kuseczka dziekuje za odp na naszej klasie wszystko spiałam na kartce ![]() Jeszcze 3 tyg i jade do domu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! PS czy was też łapie jakaś taka deprecha?? bo ja mam doła jakiegoś i mam wrażenie ze moje życie jest jakieś takie do dupy ...chyba mnie napadło to co kiedyś miała Ola ... zaczełam sie zastanawiać nad moim zyciem .... Nasz znajomy wrócił dwa dni temu z Pl i powiedział ze po 4 dniach juz chciał wrocic do UK nawet już na rodzine nie patrzy w PL ehhh |
|
|
|
#4696 |
|
BAN stały
|
Ojej Żmijko,aż tak pogoda się odbiła na tobie.To niedobrze.
![]() Sysuniu,nie załamuj ludzi,że ma być taka pogoda przez cały tydzień. Fajnie masz,że jedziesz na urlop do Polski. Ja miałam lekką depreche własnie w Polsce,po 2 tygodniach chciałam już wracać do UK,bo tęskniłam za tż-tem noi za Anglią Teraz też mam lekką depreche,a raczej lenia i nic mi się nie chce. ![]() A teraz opowiem Wam dwa hity.Poszliśmy z tż-tem do Londisa,a tam jeden hindus-przy kasie,drugi za,pewnie znajomi gadają po polsku.Ten za kasą mówił do tego drugiego-dobra robota,dobry chleb.My z tż-tem zaczeliśmy się śmiać/uśmiechać,Ci się na nas popatrzyli i odwzajemnili uśmiechy.Zaś jak byliśmy już przy kasie,ładnie mówił do nas polsku,a tż go pochwalił. ![]() A teraz coś śmiesznego?,tż-twoi zachciało się maślanki truskawkowej,wracamy już z jedną siatką,tż ją trzymał,w drugiej ręke wziął maślanke i zaczął ją potrząsać i tak potrząsnął,że wyślizgneło mu się z ręki i spadła na chodnik i było już po maślance.
|
|
|
|
#4697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ahh ta pogoda No i przyszedl "dól" tez zaczelam sie zastanawiac nad moim zyciem itd. Ahh nie chce mi sie o tym pisac bo dzisiaj juz sie lepiej czuje (narazie i oby tak dalej) Zmjko dzieci koncza szkole jakos w polowie lipca. moze okolo 20tego lipca.. cos takiego.
|
|
|
#4698 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja byłabym zadowolona gdybym mogła czytać w pracy... popatrz na to z tej strony że masz czas na książkę i ci jeszcze za to płacą ... Ja w szkole mimo tego że czasem godzinę się obijam t nie mogę poczyttać ksiązki, bo wszedzie kamery sa. No chyba ze w jednej klasie gdzie ni ema kamer, poczytam sobie opowisci z narni dla dzieci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też jadę do domu ale za 4,5 tygodnia, i TZ powiedział mi że on sie boi że ni ebedzie chciał wracać jak pojedziemy :|Ostatnio wszystko się u nas pogmatwało.. PZu nei chce dac TZ'owi dokumentu potwierdzającego jego 5 letnie zniżki bo ponoć w polisie nie było wpisanego jego wieku i nei mogą tego zrobić. Szkoda tylko że przy kupnie drugiego auta wszystkie zniżki mu przysługiwały i za to auto mu wystawili potwierdzenie za 1 rok. No tak a gdzie pozostałe 4????? Do tego mamy niewyjaśnioną sprawę czy będziemy mieć mieszkanie w pl czy nie A na weekend mieliśmy do szkocji jechać no i nie wiem jak to będzie skoro ma caly czas padac ![]() PS wczoraj byliśmy TZ w kinie na filmie Hannock. trochę śmieszny film, inna koncepcja nawet nam się podobał
|
|
|
#4699 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny zycze szybkiego powrotu do zdrowia.
Lovely_Girl, Sysunia mam nadzieje ze dol wam minie szybko, to pewnie przez ta pogode. u nas caly czas ladna pogoda, tyle co popadalo w piatek chyba, a tak to caly czas slonko, wlasnie wybieram sie poopalac do kolezanki na tarasik. ![]() tak sie rozleniwilam ze az strach. biore sie niedlugo za poszukiwanie pracy i wierzcie mi ze nie mam ochoty. co do anglii to co dziwne nie teskni mi sie w ogole chociaz myslalam ze bede. nie chce tam wracac, ![]() milego dnia ![]() PS Olka widzialam reklame tego Hannocka- wydaje mi sie ze niezle musza byc efekty specjalne...ja bylam wczoraj na WANTED z A. Jolie - bardzo fajny - polecam.
|
#4700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myslalam, ze dach nam w firmie zerwie! A po burzy wyszlo wreszcie slonce i poszlismy z bratem na dluugi spacer, nakarmilismy kaczki snickersem (mam nadzieje, ze nieboraczki przezyja...) potem wieczorem ogladalismy wstrzasajacy reportaz o 7/7 - o ludziach, ktorzy przezyli wybuchy w Londynskim metrze. I ogolnie humor mi sie poprawil. W Estonii ma byc 24 stopnie i lekkie zachmurzenie Dzisiaj sie chyba spakujemy, bo jutro nie bedzie czasu.
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
|
#4701 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie wiem dziewczyny co Wy z ta pogoda. U mnie znowu cudnie, jakies 20 stopni i sloneczko swieci ladnie, az mi sie nie chce w pracy siedziec.
|
#4702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj dzis pogoda w kratke, raz pada raz nie. Wczoraj superasna burza byla, lubie burze - jak jestem w domu ![]() Cytat:
![]() co tam slychac u Ciebie iwonka? Jak psozukiwania pracy? Cytat:
Zaloze sie, ze ludzie daja im przedziwne, nawet niejadalne rzeczy.A ja dzis wrocilam do normy i jestem zywiolowa jak zawsze. Wczoraj poszlam spac o 18
|
|
#4703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znoszene brudnej pościeli, scielenie łózka i łazienka (kafelki, bez smug itp. lustra). wwzystko jak pisały poprzedniczki. Jeszcze jak nie ma windy to odkurzacz musisz tachać tam i spowrotem po schodach. jednym słowem .. harówka. To nie jest sprzątanie w domu gdzie Cię nikt nie goni, tylko wszystko na czas. A wymagania maja takie czasami, że zrobienie tego co sobie życzą w hotelach graniczy z cudem. Nie wiem może będziesz miała inne doświadczenia. Biorąc pod uwage codziennie taka prace - nie jest miło. aLE ŻYCZE POWODZENIA I WIĘCEJ SCZEŚCIA.
|
|
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć wszystkim!
Taki mały update pogodowy - w Londku pada Może powinnam to wkleić automtycznie na pozostałe dni roku ![]() No nic, trzeba obyć się bez letnich bluzek (dobrze, że chociaż zagranicą można użyć ) Na dziś muszę się zadowolić kurtką przeciwdeszczową, nie jestem jakoś fanką niczego co zajmuje mi ręce (parasol, siatki).miłego dnia
|
#4705 |
|
BAN stały
|
Eh,a ja wczoraj byłam z tż-tem w szpitalu
bo coś mu w pracy do prawego oka wpadło,ledwo widział,bolał go itp No,ale babka mu wyciągneła i przepisała antybiotyk.Mam nadzieje,że bedzie już teraz dobrze.U nas też leje od rana. Edytowane przez atka83 Czas edycji: 2008-07-09 o 11:11 |
|
|
|
#4706 |
|
Wtajemniczenie
|
Ah nic mi nie mowcie dziewczyny na temat ang. pogody
Wczoraj Tz sie mnie zapytal czy sie nie przyzwyczailam przez te 3 lata bedac tu do ang.pogody . Powiedzialam ze nie a on do mnie.. za 10 lat sie przyzwyczaisz.. a Ja na to ze nigdy
|
|
#4707 |
|
Zadomowienie
|
pociesze was dziewczyny ze wczoraj tez byla pogoda w kratke popoludniu, raz deszcz raz slonce. dzisiaj juz ladnie ale chyba wietrznie. dopiero wstalam i sie jeszcze nie wychylalam nigdzie - za duzo wina wczoraj
![]() koculek jakbym tesknila za anglia to tez bym nie wrocila - ten rozdzial mojego zycia jest zamkniety. a co do pracy to jeszcze nie szukalam i nie moge sie zebrac...a wiem ze musze...
|
#4708 |
|
Raczkowanie
|
Co mi po samochodzie jak z samochodu do sklepu i z samochodu do domu i... i w koncu i tak zmoklam
Piekna mamy jesien tego lata nic tylko i
|
#4709 |
|
BAN stały
|
No ta pogode mamy zajefajna.Nic tylko w takie dni spać.
Może Irish Knights na rozgrzewke??? U nas otwierają niedaleko Londisa nowy sklep-jakiś tam market i jest napisane Polish and English food Widziałam,że pomału towar rozkładają na półkach.
|
|
|
|
#4710 |
|
Zadomowienie
|
Przeczytane na onecie o pogodzie w Anglii
Dziś rekordowe ulewy w Brytanii Dziś w całej Wielkiej Brytanii ma spaść tyle deszczu, ile zazwyczaj pada w ciągu miesiąca. Synoptycy ostrzegają, że mogą nastąpić powodzie i lokalne podtopienia – podaje "Daily Mail". Meteorolodzy zapowiadają, ze w trakcie najbliższej doby opady deszczu sięgną nawet 40 mm – to o 10 mm więcej niż średnia na cały lipiec. Największe opady spodziewane są w południowej Walii i Anglii, gdzie miejscami spaść może nawet 75 mm deszczu. Barry Gromett z Met Office powiedział, że środa będzie jednym z najbardziej mokrych dni roku, zwłaszcza na południu kraju. Obfite opady deszczu przewidywane są przynajmniej do końca miesiąca. Klimatolodzy twierdzą, że globalne ocieplenie klimatu sprawi, że pora deszczowa w Wielkiej Brytanii na dobre wpisze się w charakterystykę kraju. Jak na razie rzecznik Environment Agency nie wydał żadnych ostrzeżeń powodziowych, jednak monitoruje 15 najbardziej zagrożonych regionów. Zwrócił się też do mieszkańców, aby sprawdzali stronę internetowa agencji, bo będą tam na bieżąco podawane komunikaty o stanie wód.
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

Lecę Wizzairem i mogę mieć 10 kg bagażu podręcznego, tylko nie wiem jakich gabarytów może on być

a w estonii to nawet ni eiwem jaki klimat panuje
a takiego deszcz to ja nei widziałam odkąd tu jestem, jeden biala ściana

(gdy współpracownica poszła na lunch a cała reszta jakby zapadła się pod ziemię
Fajnie masz,że jedziesz na urlop do Polski.

i