|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
BAN stały
|
Dot.: niedziela bez zakupów
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8124286 1]Nie ja bede pracowac w weekendy jak wroce do pracy bo to nie handel. Chociaz zdarza mi sie sprzedawac pozyczki. Moze raporty z Bik nam wylacza😄
Znam sporo osob ktore dorabiaja w sklepach w weekendy. I teraz co? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No to dobrze,właśnie zostanie im puki co sobota i dwie niedzielę w miesiącu żeby odrabiać gorzej jak wszystkie niedziele dla tych osób będą zamknięte,wtedy już tylko zostaną restauracje,kina itd. żeby sobie dorobić |
|
|
|
#4262 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie starczyło nawet na porządne dzinsy Kwestia priorytetów - dla mnie priorytetem jest rozwój, a to mi właśnie da 2 praca. Ponadto mając więcej kasy będę mogła pojechać w miejsca o których zawsze marzyłam, zrobić remont, kupić samochód. Wiesz nie każdy narzeka na swój los, niektórzy biorą swoje sprawy w swoje ręce. Edytowane przez szara_bluzka Czas edycji: 2018-02-09 o 16:15 |
|
|
|
|
#4263 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I oczywiście jak masz możliwość rozwoju w pracy to tym bardziej super |
|
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Książeczki nie zostały zniesione gwoli ścisłości. Funkcjonują do dziś. Ja swoją likwidowalam ledwo rok temu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4265 |
|
BAN stały
|
Ja tyle tylko wiem od rodziców,później się nie interesowałam tematem więc nie mam pojęcia może sami je wtedy zlikwidowali a mówili co innego pojęcia nie mam
---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Chyba chodziło o co coś takiego http://m.regiodom.pl/portal/zakup-ni...e-korzystnie-z |
|
|
|
#4266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy zamknąć sklepy w niedziele?
Cytat:
|
|
|
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Art. 5. W niedziele i święta w placówkach handlowych: 1) handel oraz wykonywanie czynności związanych z handlem, 2) powierzanie pracownikowi lub zatrudnionemu wykonywania pracy w handlu oraz wykonywania czynności związanych z handlem – są zakazane. |
|
|
|
|
#4268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4270 |
|
Zakorzeniona
|
Mój sklepik osiedlowy do tej pory otwarty był 7-21, obecnie w piątki i soboty będzie czynny 7-23, a w poniedziałki od 6. Pracownicy na pewno się ucieszą, że po zakończeniu zmiany będą wracali nocnym o 00.45, bo po zamknięciu jeszcze godzinę ogarniają sklep, a potem będą zmuszeni czekać. Super dla nich.
|
|
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4272 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzeniona
|
Niestety ciekawe, ile tej niedzieli zostanie, jak część z nich wróci do domu z pracy o 1.30, więc będą musieli odespać, a potem położyć się w niedzielę wcześnie, bo w poniedziałek będą zaczynać pracę o 5.00, bo trzeba przygotować sklep. Ale wolna niedziela dla rodziny
|
|
|
|
#4274 |
|
Konto usunięte
|
Mnie ratuje jutrzejsza niedziela. Muszę się wybrać na zakupy. Dziecko chore, mąż chory na tyle, że dzisiaj nie da rady z nim zostać. Do jutra mam nadzieję, że się wykuruje na tyle, że będzie mógł z nim pobyć.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4275 | |
|
BAN stały
|
U mnie godziny otwarcia sklepów bez zmian,czy to osiedlowych,czy galeri handlowych lub biedronek.
Chyba pracownicy nie odczują w moim mieście tej zmiany,dużo osób pracuje ode mnie w handlu i nikt nic nie mówi o wydłużonych godzinach pracy,zobaczymy od marca.Większość osób twierdzi,że robią z tego burze tylko,ale może w mniejszych miastach jest inaczej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
To w biedronce wszyscy ogarniali pół godziny,a byliśmy 3 na zmianie bo kierownik siedział w biurze w osiedlowym to chyba są z dwie osoby na zmianę i tak długo sprzątają?Co to za sklep jaki to metraż? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4276 |
|
Przyczajenie
|
Szczerze mówiąc ja czasami korzystam ze sklepów w niedziele, pracuję długo na tygodniu i nie zawsze w sobotę udaje mi się załatwić wszystko więc jest to dla mnie ułatwienie
|
|
|
|
#4277 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
#4278 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z mojej rodzinnej miejscowości się nie wydostaną po zamknięciu Biedry. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z zakupów, od jakiegoś miesiąca obserwuję coraz mniejszy ruch w niedzielę w loklanym supermarkecie. Ludzie chyba zaczynają się przestawiać na nowy system. No ja też.
Efekt jest taki, ze na mięsnym psy dopami szczekały już dziś, czyli w sobotę przed południem. ![]() A będzie coraz gorzej jak w niedzielę faktycznie będzie nieczynne i do soboty wieczorem wszystko będzie się musiało wyprzedać żeby nie leżeć i nie gnić. Ja chyba będę się urywać z pracy na zakupy w piątki przed południem. Ja mogę. Reszcie współczuję, bo w soboty po południu czekać na nich będą tylko resztki paczkowanego mięsa na pampersach.
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To samo z wędlinami i innymi szybko psującymi się artykułami. No tragedia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4282 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4283 |
|
BAN stały
|
Przecież będzie się robiło mniejsze zamówienia dzień przed tak to działa w handlu jak np.sklepy są zamknięte dwa dni przed,dopiero po świętach jest większa dostawa,ale rzeczywiście wtedy dzień przed świętami będzie ciężej coś dostać bo wszystko będzie wykupione,ale to nie znaczy,że coś się zmarnuje
|
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że raczej sklepy się zatowarują w takie same ilości jak dotychczas, bo jest duże prawdopodobieństwo, że to co się do tej pory sprzedawalo w sobotę i niedzielę, teraz sprzeda się w takiej samej ilości w sobotę.
|
|
|
|
#4285 |
|
Wtajemniczenie
|
Mieszkam w mieście przygranicznym, zakupy robię w Polsce i w soboty jest zawsze tyle ludzi, że dosłownie trzeba się przeciskać i porządnie nagimnastykować, by ich wyminąć w sklepie. Co będzie teraz? Pewnie jeszcze gorzej..
|
|
|
|
#4286 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak czy inaczej zobaczymy czy w ogóle sklepy wcielą w życie te pomysły. |
|
|
|
|
#4288 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Onnaa88 Czas edycji: 2018-02-10 o 22:53 |
|
|
|
|
#4289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
warzyw różnych, sałaty, cebuli, ziemniaków (!), miesa wspominanego wyżej nawet na pampersie no i żadnego pieczywa. A ono odpiekane przecież z mrożonek (?) Siłą rzeczy na normalne zakupy jedzenia trzeba już dziś jeździć w tygodniu bo w niedziele to nic już nie ma po sobocie. Pozostaje tylko przetworzone paczkowane coś. |
|
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Onnaa88 nie obraź się, ale Ty to chyba żyjesz w idealnym świecie. Ty naprawdę pracujesz? Bo jakoś wszędzie grzmią o zmianach godzin sklepów, a u Ciebie nie. Ty to masz czas na wszystko zawsze. I kompletnie nie rozumiesz ludzi pracujących na zmiany czy całymi dniami np na dwa etaty. I tak dla tych ludzi wolna niedziela w handlu będzie kłopotliwa. Wiadomo nie będzie dramatu ludzkiego, ale jednak ograniczenia, które wielu odczuje.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.

ale wtedy było tak źle